Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΥΣ SANS-CULLOTES ΣΤΑ ‘’S’’NAKED CDS

του Left division

Παίρνω αφορμή σχολιασμού από το εντελώς πρακτικό ερώτημα που έθεσε σε πρόσφατη ανάρτηση η στρουθοκάμηλος ‘’που παίζεται τελικά το παιχνίδι εδώ ή στην Ευρώπη;’’ αναζητώντας τρόπους εναλλακτικής εξόδου από την κρίση και ένα κείμενο που άντλησα από το διαδίκτυο
Η προφανής κατά τη γνώμη μου απάντηση μοιάζει να είναι κυριολεκτικά παντού.
Λάβετε υπόψη σας τις πρόσφατες βίζιτες των εκπροσώπων της νέας ιεράς συμμαχίας της Ευρώπης, διαβάστε στη συνέχεια το κατατοπιστικότατο κείμενο του banking news και θα καταλάβετε.
Για την ιστορία θυμίζω πως sans-cullotes (ξεβράκωτοι) ονομάστηκαν οι πρώτοι εκπρόσωποι στο γαλλικό κοινοβούλιο του γαλλικού προλεταριάτου, και naked (ξεβράκωτα) credit default swaps CDS τα παράγωγα οικονομικά εργαλεία με τα οποία οι snake-d (φίδια) κερδοσκόποι κάνουνε φύλλα σήμερα.
Μ’ αρέσει πάντως που αυτοί που μας βάλανε τη Στροσκάν-η στον κρόταφο ζητάνε δήθεν τιμωρία των ενόχων αφήνοντας ωστόσο στο απυρόβλητο τους εκπροσώπους του διεθνοποιημένου (και εβραϊκού) κεφαλαίου που συνεχίζουν να αποδομούν ανενόχλητοι ότι έχει απομείνει όρθιο στην παγκόσμια οικονομία.
Η προοπτική εξόδου από την κρίση δεν μπορεί παρά να είναι απλά και μόνο πολιτική και θα προκύψει όταν οι απανταχού εκπρόσωποι του ‘’λαού’’ προσμετρώντας και τον δικό τους κίνδυνο να τους πάρει το ποτάμι αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων (αν δεν είναι ήδη αργά).
Το άλλοθι των δήθεν τεχνοκρατικών προσεγγίσεων για λήψη αποφάσεων θυμίζει τον γνωστό βιβλίο της Μάιρας Παπαθανασοπούλου που έγινε και σίριαλ: Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα … και φαρμακερά συμπληρώνω … βλέπε snake-d CDS
Τα CDS δεν ευθύνονται για την κατάρρευση της Ελλάδος, τα stress tests είναι αξιόπιστα, οι κερδοσκόποι είναι αθώες περιστερές!!!
10/12/10 - 07:21
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε, τα CDS, το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας δεν ευθύνεται για την κατάρρευσης της Ελλάδος και την εξώθηση της εκτός αγορών.
Όμως η Ελλάδα τέθηκε εκτός αγορών γιατί απλά τα CDS παρέσυραν τα spreads καθιστώντας απαγορευτικό τον δανεισμό από τις αγορές.
Πλέον η Ελλάδα στα 10 χρόνια εμφανίζει απόδοση 11,5% και στα 4 χρόνια 13,3%.Η Ελλάδα αν δανειζόταν 1 δις ευρώ εκδίδοντας ομόλογο 4 ετών  θα πλήρωνε τόκους το έτος 133 εκατ ευρώ ή στα 4 χρόνια 532 εκατ ευρώ, δηλαδή αδιέξοδο λόγω τοκοχρεολυσίων. Η Ιρλανδία τέθηκε εκτός αγορών ακριβώς με τον ίδιο μηχανισμό τα CDS και τα spreads κατέστησαν απαγορευτικό τον δανεισμό  και η χώρα υποχρεώθηκε να προσφύγει στην ΕΕ. Το ίδιο ίσως συμβεί και με την Πορτογαλία η οποία δανείζεται στο 6%.Άρα στα ομόλογα η ομάδα των Goldman Sachs, J P Morgan και άλλων κυρίως hedge funds ακολούθησαν ακραίες τακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας χτυπώντας πολύπλευρα τις αδύναμες χώρες. Αν δεν ευθύνονταν τα CDS γιατί αποφάσισε η Ευρώπη και η Γερμανία να απαγορεύσουν τα naked CDS; Το ίδιο δυστυχώς παραμύθι διατυπώθηκε και στην περίπτωση των stress tests των τεστ ακραίων σεναρίων προσομοίωσης της CEBS της ΕΕ από τα οποία πέρασαν όλες οι Ιρλανδικές τράπεζες και οι οποίες κατά τύχη χρεοκόπησαν. Τα stress tests της ΕΕ ήταν φιάσκο και τίποτε άλλο. Στο τέλος θα ειπωθεί ότι και οι κερδοσκόποι είναι αθώες περιστερές αλλά γεγονός είναι ότι ο κερδοσκόπος αναζητά ευκαιρίες και καλώς πράττει το θέμα είναι ότι η Ελλάδα όπως και η Ιρλανδία είχαν τους Δούρειους ίππους τους. Η Ελλάδα την χρεοκοπημένη οικονομία και η Ιρλανδία τις χρεοκοπημένες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

12 σχόλια:

  1. Αυτό το «εβραϊκού» πού κολλάει ρε παιδιά; Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Θεοδωράκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως το "εβραϊκό" με ξενισε και μένα πολύ.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. left division

    @ Πολυβώτη δεκτή η παρατήρηση σου.

    Ξεκαθαρίζω ότι μιλώντας για εβραϊκό κεφάλαιο αναφέρομαι σε τεράστιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με έδρα τις ΗΠΑ και ενδεικτικούς χαρακτηρισμούς στον τίτλο τους όπως: Goldman, Morgan, Lehman που φανερώνουν (ακόμα και συμβολικά να το δεις) την επιρροή του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπυ στην διαμόρφωση της πολιτικής της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου εδώ και δεκαετίες.

    Αυτό σχετίζεται (για μένα τουλάχιστον) με την διαμόρφωση συγκεκριμένων επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και καθόλου με την αναπαραγωγή παραθρησκευτικών δεισιδαιμονιών.

    Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί έγιναν ουσιαστικά οι πάροχοι τεχνογνωσίας για την κατασκευή τοξικών ομολόγων που οδήγησαν σε χρεοκοπία οικονομίες χωρών σαν την Ισλανδία και την Ιρλανδία και πούλησαν πανάκριβα σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία ''εργαλεία κρυψώνες'' μελλοντικής μετάθεσης του δημόσιου χρέους προκειμένου να πετύχουν την είσοδο τους στο ευρώ κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση με ''δήθεν'' έκπληξη τώρα ανακαλύπτει!

    Κάποιοι τέτοιοι φορείς όπως η Lehman Brothers χρεοκόπησαν κάτω από το βάρος της κρίσης. Άλλοι συνεχίζουν απτόητοι με τις πλάτες του αμερικάνικου δημοσίου (που κόβει αβέρτα μονέδα στη μασίνα) να προχωρούν σε αγοραπολησίες (με πλαστά ουσιαστικά χρήματα) ομολόγων ευρωπαϊκών κρατών και να στοιχηματίζουν στην κρίση του ευρώ στο πλαίσιο ενός εν δυνάμει ακύρηχτου πολέμου.

    Το ρόλο του Σάιλοκ (από τον έμπορο της Βενετίας) επωμίζονται πρόσωπα όπως ο ''φίλος'' μας κύριος Πόλσον που μετά 30 χρόνια ''σπουδών'' στην Goldman Sachs έγινε υφυπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Μπους και στη συνέχεια σαν διαχειριστής δικού του hedge fund τζογάροντας στην ελληνική χρεοκοπία προκάλεσε σε μηδενικό χρόνο την άνοδο των ελληνικών spreads κατά 430 μονάδες.

    Δεν είμαι και δεν παριστάνω τον ειδικό. Προσπαθώ όπως όλοι μας να ατιληφθώ τη φύση του προβλήματος που μας διαλύει τις ζωές και να το μοιραστώ με ανθρώπους με κοινές αγωνίες, προκειμένου να διακρίνουμε όσο γίνεται τις δυνατότητες εξόδου απ' αυτή την τεράστια κρίση όχι καθ' υπαγόρευση αλλά κατ' επιλογή.

    Κλείνω μ' ένα ''πιπεράτο'' όρο των αγοραίων αγορών στις οποίες επιζητούμε διακαώς να επανέλθουμε. Οι ειδικοί λοιπόν διαπραγματευτές στις αγορές ομολόγων ονομάζονται έτσι απλά scalpers (γδάρτες). Να γιατί ορύεται ο Γ.Α.Π. στη κα Μέρκελ πως θα μας κοψομεσιάσετε εισάγοντας και ''ιδιώτες'' στο μηχανισμό στήριξης ευρωπαϊκών κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχόλιό σου left division, μου θυμίζει τα τελευταία λόγια του Τζιαννίνι(;) στην ταινία "η κυρία και ο ναύτης": "μια πουτάνα εκεί (η πλούσια στο ελικόπτερο) μια πουτάνα εδώ (η γυναίκα του στην προκυμαία)".
    Γδάρτες...
    Γδάρτες εκεί (ΗΠΑ, Γερμανία) γδάρτες εδώ (τράπεζες, κουρέματα, παπάδες, εξοπλισμοί)
    Θα μας το πάρουν το scalp τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @left division


    Το θέμα ιδιωτικών τραπεζών που ζητάει η Μέρκελ τόχεις καταλάβει?
    Βέβαια μυρωδιά δεν έχουν πάρει ούτε οι μνημ ούτε οι αντι-μνημ.,αμφότεροι μαλάκες εν Ελλάδι.
    Αλλά ποιός να καταλαβαίνει τα τελευταία χρόνια τι γίνεται στην Ελλάδα, για μπορεί να εξηγήσει τι γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο.
    Εδώ εξακολουθούν κάποιοι να πιστεύουν οτι ο γαπ είναι σοσιαλιστής εφαρμόζωντας την χειρότρη και πιο άγρια ταξική πολιτική απο ίδρυσης του ελληνικού κρατους.

    Αν έχεις άποψη μετα χαράς,αλλά όχι τα φιλο- "ατλαντικά" του παπανδρέου,και των μμε.
    Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη είτε αρέσει στον εν λόγω πολιτικό απατεώνα είτε όχι!
    @παλυβιωτη
    Κοίταξε "φίλε" μου αν το κάθε σκατόπαιδο που δεν ήτανε ούτε στη σακκούλα του πατέρα του οταν αυτός μάθαινε το Δαρείου και Παρισσάτιδος" νομίζει οτι με το να κάνει αναφορές στον Μίκη Θεοδωράκη γίνεται και "πρόσωπο" με λόγο και σταματά να είναι άλογο ζώο,είσαι γελασμένος.
    Βεβαίως δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κατι περισσότερο απο ενα τύπο "ανθρώπου προιόντος" της δομικής γλωσσολογίας να μπορεί να καταλαβαίνει ποιός είναι, τι λέει, και τι έχει κάνει ένας Μίκης Θεοδωράκης.
    Τα χεράκια έξω απο την κουβέρτα όταν κοιμάσαι,και το εννοώ απολύτως!!!
    Μη μπείς στο κόπο ν απαντήσεις, μ...ες θα πείς είναι βέβαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ αρθρογραφο/blog α.σ.
    στους δυο σας και στους συμμετεχοντες στον αφασικο σας διαλογο ξερετε τι παει?
    εδω ο κοσμος χ..... και το μ....χτενιζεται.
    ζειτε στην ελλαδα,στο βελγιο,στην αφρικη,σε καποιο νησι του ειρηνικου...
    προφανως ξυπνατε και κοιμοσαστε με το απολυτο κενο που δημιουργει η απραγια μιας ζωης που γερασε πριν γινει εφηβη
    καλο απο μια σκοπια που δεν εχετε "παει" ακομη στη "χημεια" κι ετσι το κακο σας χαλι λειτουργει απωθητικα για να βλεπει ο καθενας τι μπορει να παθει οταν καθηλωθει στο σταθμο του τρενου περιμενοντας την ανοιξη μετα το καλοκαιρι
    ανιατο διαρκες ταμπουλα ρασα στο μυαλο οτι μας κατσει και οτι φαει ο κ....μας
    μια φετα λαδορηγανι στο τεσσεραααα που ελεγε και ο Τηγανελος στα Καμινια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Left division,

    Όσο κι αν εκτιμώ τη γενικότερη συνεισφορά σου στη συζήτηση που γίνεται σε αυτό το ιστολόγιο, επί ρατσιστικών σχολίων δε συζητάω, και πιστεύω ότι δεν πρέπει καν να αναρτώνται. Το εβραϊκό λόμπυ δεν κολλάει πουθενά στη συζήτηση, και η απλή αναφορά του γεννάει συνειρμούς για τη «ρίζα του κακού» και άλλες τέτοιες ανοησίες που ξεστομίζει ο γεροξεκούτης πρώην υπουργός του Μητσοτάκη. (Τι έγινε, ανώνυμε, σου θίξαμε ιερά και όσια; Δεν ξέρεις πώς λυπάμαι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. left division

    Μετέχοντας ισότιμα στον διάλογο που αναπτύσσεται και ευχαριστώνας όσους μπαίνουνε στον κόπο να κρίνουν τα γραφόμενα μου, επανακάμπτω για να πω τα παρακάτω.

    Τον Μίκη τον λατρεύω για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Σε εποχές που η αγραμματοσύνη χτύπαγε νούμερα σ' αυτό τον τόπο, με όπλα το ανεπανάληπτο μουσικό του ταλέντο, και το μοναδικό πολιτισμικό του υπόβαθρο έκανε τον λόγο των μεγάλων ποιητών τραγούδι στο στόμα των απλών καθημερινών ανθρώπων. Προσφορά διαχρονική, εθνική, απίστευτη και μοναδική.

    Κρατώντας αυτή την εικόνα στο μυαλό μου και παρακολουθώντας την πολύκροτη ζωή του, προσωπικά τον αντιλαμβάνομαι σαν δοτικότητα και προσφορά ζωής, και συναισθηματικά δεν θέλω τον κρίνω με επιμέρους κριτήρια, είτε σαν βουλευτή και υπουργό επικρατείας της Ν.Δ. παλιότερα, είτε σαν σπίθα πατριωτισμού σήμερα.

    Επανέρχομαι στο θέμα των εβραίων. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ήρωας και θύμα του αλβανικού μετώπου ήταν ο χαλκιδαίος συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού Μαρδοχαίος Φριζής που σαν επιτελάχης της 8ης μεραρχίας απελευθέρωσε την Κορυτσά. Η γενικευμένη ιστορική μας εκδοχή τον έκανε delete απλά και μόνο γιατί ήτανε εβραίος στο θρήσκευμα.

    Ακόμα και σήμερα που η κρίση ξαναβάζει πλαγίως στην ατζέντα θέμα γερμανικών επανορθώσεων κανείς δεν θυμάται πως στα ναζιστικά κρεματόρια η Ελλάδα σαν χώρα και σε απόλυτους αριθμούς ήτανε πολύ ψηλά στον πίνακα του ανθρώπινου κεφαλαίου που απώλεσε, κι όταν μιλάμε για σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, δεν χωράει κανενός είδους έκπτωση.

    Κατά τα λοιπά επανερχόμενος στην χρηματοπιστωτική κρίση υποστηρίζω πως εκτός από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, την Κίνα, τον πλούσιο αραβικό κόσμο του περσικού κόλπου, κι άλλους πολλούς, μετέχει κι ένας υπερεθνικός μηχανισμός επιρροής που μεταξύ άλλων τροφοδοτεί αδιάλλειπτα με νέα επεισόδεια ένα από τα μεγαλύτερα και διαρκή παγκόσμια προβλήματα το μεσανατολικό.

    Δεν λέω πως το πρόβλημα το προκάλεσαν αυτοί ή μόνο αυτοί. Απλά υποστηρίζω πως χώνουνε την ουρά τους στην διαμόρφωση του. Επιτρέψτε μου να το πιστεύω. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κρίση, οδηγεί κάποιους στην παράκρουση, νομίζω και είναι φυσικό.
    Άλλοι την αποδίδουν στον 666, άλλοι στους Εβραίους, άλλοι στους ομοφυλόφιλους.
    Ο Μίκης και όλος ο λαικισμός, δεξιός και αριστερός (Σύμπαν το ΚΚΕ, η Ανταρσύα, το βαθύ ΠΑΣΟΚ κλπ), ακριβώς επειδή εισήλθαν στην πολιτική βίαια και ανώριμα, την αποδίδουν στους Εβραίους.
    Κατά τα άλλα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν διάφορες ευαισθησίες και ταλέντα. Ο Μίκυς στην μουσική και την πολυλογία, άλλοι προφανώς βλέπουν "οράματα" και "παραδείσους", άλλοι παίζουν καλή μπάλα κλπ. Δεν αξίζει περισσότερο από τόσο να δίνουμε στο φαινόμενο σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ left division
    Το μεγαλο πρόβλημα με ολους τους blogαδες είναι αυτό που επιχείρησα να σου δώσω με το ερώτημα για την Μέρκελ και τις ιδιωτικές τράπεζες.
    Δέξου το ως βοήθεια όχι δική μου αλλά ως βοήθεια του"διαλόγου"
    Κυριαρχεί ένας έντονος σχολαστικισμός,οχι πορσωπικα σ εσένα μόνο,αλλά γενικός.
    Βρισκουμε μια ανάλυση,μια πληροφορία,μια αντίληψη την υιοθετούμε,την ψιλοδιαμορφώνουμε και τη βάζουμε σε κουβέντα.
    Υπάρχει αδυναμία l/d,όχι δική σου αλλά συνολική και το δυστύχημα είναι οτι η αδυναμία βρίσκεται και στους κύκλους που θα έπερεπε κάτι άλλο να "δώσουν" σήμερα.
    Για το λόγο αυτό οι blogαδες θα έπρεπε προς το παρόν ν αφείσουν το ακατάσχετο chat και να φροντίζουν τη μέγιστη δυνατή "δημοσιογραφική" κάλυψη της τρέχουσας πραγματικότητας και όχι όλοι να επιχειρούν να εμφανίσουν την "αποψη"
    Διαπιστώνεις το μέγεθος του προβλήματος για συμμετοχή σε ουσιαστικό διάλογο,όταν ο άλλος μη έχοντας να πεί τίποτε σε αυτό που διαβάζει πετάει ενα "ρατσιστικό",ενα ολοκληρωτικό να "καψουμε" το αρθρο σου επειδή κατα τη γνώμη του είναι ρατσιστικό.(αυτό άραγε ως συμπεριφορά τι είναι?)
    Γεμισαμε "σύγχρονους" λογοκριτές,επι της ουσίας "κωφούς & και επιλεκτικά τυφλούς"
    Μην "απολογίσε" λοιπόν ούτε για τα φαντασιακά "ρατσιστικά" ούτε για το Μίκη.
    Σ ένα κακόβουλο συνομιλιτή ποτέ δεν πρόκειται να του δώσεις εσύ να καταλάβει, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ας τον δεχτείς όπως είναι.
    Είναι οχυρωμένος πίσω απο την αανασφάλεια,που δυστυχώς επιμένει να την αντιμετωπίζει ως δική του "ασθένεια".


    Το ερώτημα μου παραμένει σχετικά με την πρόταση Μέρκελ για συμμετοχή και των ιδιωτικών τραπεζών (συμμετοχή)στο υφιστάμενο πρόβλημα που αυτές έχουν δημιουργήσει.
    Ο χρηματιστηριακός αεροκαπιταλισμός δηλαδή.
    Ανώνυμος 5.06

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχουμε απορίες τελικά που παίζετε το παιχνίδι ???

    Δακρυγόνα και ξύλο εκ προμελέτης

    Γιατροί του ΕΣΥ που περιέθαλψαν τους τραυματίες και ο Ιατρικός Σύλλογος μιλούν για ανησυχητικά φαινόμενα αστυνομικής βίας και ζητούν έρευνα

    Αγριο ξύλο, ακόμη και στον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΝ, δύο ανοιγμένα κεφάλια, ο απολογισμός.

    Υπολογίζεται ότι περί τα 45 άτομα επισκέφθηκαν διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας. Είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι ακόμη και με πυροσβεστήρα! Πολλοί είχαν παρουσιάσει αναπνευστικά, δερματολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα από τους ψεκασμούς. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι τραυματίες έφτασαν συνολικά τους 150. Καθένας που συμμετέχει σε διαδηλώσεις απειλείται πλέον σοβαρά με σύλληψη και άγριο ξυλοδαρμό από την αστυνομία!

    Για όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν τη νέα έκρηξη της αστυνομικής βίας, οι μαρτυρίες των γιατρών είναι καταλυτικές. Μιλούν για χτυπήματα με φονική πρόθεση και επισημαίνουν πως από καθαρή σύμπτωση δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα!

    Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αναφέρεται σε περιστατικά με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με δύο άτομα να νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, και καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει τις καταγγελίες. Το ίδιο ζητάει πρώτη φορά με κατηγορηματικό τρόπο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζοντας την ανησυχία του για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.
    «Υπάρχει κλιμάκωση της αστυνομικής βίας. Στο στόχαστρο βρίσκεται το δικαίωμα της διαδήλωσης.

    Εκτιμάται ότι τους τελευταίους 16 μήνες, που εφαρμόζεται ο «κουκουλονόμος», εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος (για διατάραξη ειρήνης) σε όλη τη χώρα, επειδή σύμφωνα με τους αστυνομικούς είχαν καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ομως «κουκούλα» θεωρείται ακόμη και το μαντίλι που έχει κάποιος στον λαιμό του για να προστατευθεί από τα χημικά.

    Η υπόσχεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, να τον καταργήσει παραμένει ακόμη κενό γράμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΟΠΑΣΟΚ
    η κυβέρνηση νεοφασιστών?
    Ποιός θα δώσει την απάντηση?
    Που παίζεται ή τι παίζεται???

    H σύγκρουση μεταξύ δικαστών και Καστανίδη το Σάββατο μπορεί να πέρασε σχετικά απαρατήρητη, ίσως γιατί δεν απασχολεί και πάρα πολύ κόσμο αν τσακώνονται τα… ρετιρέ με τους πολιτικούς.

    Ομως, μια δήλωση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών, αρεοπαγίτη, Χρ. Αθανασίου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη, μιλάμε για βόμβα.

    Είπε λοιπόν ο κ. Αθανασίου ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε ομιλία του στο Λονδίνο και σε επενδυτές ανέφερε για την Ελλάδα ότι “χρέος και έλλειμμα ήταν προσχήματα και ο πραγματικός στόχος ήταν οι εργασιακές σχέσεις και οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις”.

    ποιοί εξακολουθούν αφελως να μη πιστεύουν το ύπουλο deal κυβέρνησης – εργοδοτών και τρόϊκας. Αν όμως επίσημα το λέει και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τότε τα πράγματα σοβαρεύουν.

    Αν πράγματι για τους ξένους δανειστές μας το χρέος και το έλλειμμα δεν τους ενδιαφέρει και αυτό που ήθελαν ήταν να βάλουν χέρι σε θεσμικό επίπεδο, για άλλα σχέδια, τότε βρήκαν πρόθυμους στην Ελλάδα. Η νεοσοσιαλιστική κυβέρνηση του ΓΑΠ προωθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, μέτρα πλήρους άλωσης των εργασιακών σχέσεων,κατάργησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και "συνταγματικής εκτροπής".

    Τώρα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, και δεν είναι καθόλου τυχαία η στήριξη που έχει ο κ. Παπανδρέου από μικρούς και μεγάλους νταβατζήδες οι οποίοι θέλουν να μειωθεί το εργατικό κόστος.

    Διά στόματος του κ. Τόμσεν επιβεβαιώνεται το σενάριο της “πρόθυμης” κυβέρνησης να διαλύσει τα πάντα στο όνομα της κρίσης. Διότι, ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνουν μαζικές μειώσεις μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Κι αν υπάρχουν προβληματικές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν κι άλλες λύσεις από το να διώξουν υπαλλήλους.

    Οι μεγάλοι μπορούν να κάνουν περικοπές σε μια σειρά από κρυφά μπόνους και χρήματα που δίνονται σε μεγαλοστελέχη. Οσο για τις μικρές εταιρείες, αν νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους, αναζητήσουν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ και το κυριότερο αν ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης και ζητήσουν στήριξη, τότε θα διασωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU