Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστες: ατελείωτο δράμα - και τώρα, πολιτική εκμετάλλευση



Είδα προχθές στους Πρωταγωνιστές, την εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη για τους μετανάστες που εισρέουν καθημερινά από τα σύνορα του Έβρου. Αυτό που ήταν το πιο συγκλονιστικό, ήταν το τέλος. Χαρούμενοι μετανάστες χωρίς χαρτιά (τα έσκισαν οι δουλέμποροι) προχωρούσαν με τα πόδια και υπό βροχή τα χίλια χιλιόμετρα που τους χώριζαν από την γη της επαγγελίας (Αθήνα) έχοντας στο χέρι το χαρτί της απέλασης με προθεσμία τριάντα ημερών...

Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ερχόντουσαν αν ήξεραν ότι η Ελλάδα είναι σε οικονομική κρίση, ότι η δίοδος για την Ευρώπη είναι κλειστή εκτός κι αν δώσουν άλλα τόσα χρήματα σε δουλέμπορους στην Πελοπόννησο για να τους πάνε -αν δεν τους βουλιάξουν στα ανοιχτά- παράνομα στην Ιταλία. Αν ήξεραν ότι θα πέσουν σε μια χειρότερη παγίδα από αυτήν που έφυγαν -την Ομόνοια, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Γερανίου, στα χέρια των μαφιών, του λαθρεμπορίου και των ναρκωτικών. Αν δεν τους κορόϊδευαν να δώσουν χιλιάδες δολάρια που ποιος ξέρει πως τα συγκέντρωσαν και που τα χρωστάνε με ομήρους μέλη των οικογενειών τους.
Κι όλα αυτά για να δουλέψει το κύκλωμα των δουλεμπόρων, να βγάλει λεφτά από την δυστυχία των άλλων.

Τώρα βέβαια έπεσαν στα χέρια και των πολιτικών μαφιών. Σιγά μην νοιάστηκαν οι αριστεριστές για το μέλλον αυτών των ανθρώπων. Κι αυτοί να εκμεταλλευτούν το δράμα τους θέλουν για να αποκομίσουν κάποια πολιτικά οφέλη - τους ίδιους θα τους εγκαταλείψουν σύντομα στα χέρια της αστυνομίας και της μαφίας. Οι ίδιοι μπορεί και να καταφέρουν έτσι να εμφανιστούν υπέρμαχοι των δημοκρατικών δικαιωμάτων και να εξασφαλίσουν στην καμπούρα των μεταναστών την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ώστε να ζήσουν άλλα τέσσερα χρόνια ξεκοκαλίζοντας την κρατική επιδότηση (σε αυτό το κόμμα έμειναν ο Δ. Παπαδημούλης και οι φίλοι του - ας το χαίρονται αφού φαίνεται ότι ίδιοι είναι και αυτοί - τίποτα δεν είναι τυχαίο).

Γινόμαστε συνεργάτες των δουλεμπόρων και συνυπεύθυνοι για την δυστυχία αυτών των ανθρώπων όσο δεν λέμε την αλήθεια. Η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών - εκατομμύρια δεν σηκώνει. Τα χρήματά τους (μικρές περιουσίες) πάνε χαμένα, το πλέγμα της οικογενειακής υποστήριξης στην χώρα τους εδώ δεν υπάρχει και το μόνο που τους περιμένει είναι κι άλλη χειρότερη δυστυχία χωρίς μάλιστα ελπίδα και αύριο. Θύματα εκεί χειρότερα θύματα εδώ.
Η αποτροπή εισόδου τους στον Έβρο και η πληροφόρηση στην χώρα προέλευσης για τις αληθινές συνθήκες που επικρατούν εδώ θα έσωνε πολλούς - το "τείχος", ναι, θα μπορούσε να είναι αποτρεπτικό της παραπέρα παγίδευσής τους σε έναν χειρότερο εφιάλτη. Να γίνει γνωστό ότι άλλοι δεν περνάνε, από στόμα σε στόμα έως πίσω στις πατρίδες τους.
Ναι, να τους περιθάλψουμε εφόσον ήρθαν, να τους στεγάσουμε προσωρινά, να τους ενημερώσουμε ότι ούτε δουλειά υπάρχει ούτε δίοδος για Ευρώπη ακόμα κι αν τους δώσουμε νομιμοποιητικά έγγραφα και να τους επιστρέψουμε πίσω. Να δώσουμε πολιτικό άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες. Να αφήσουμε άνεργους τους δουλέμπορους και ανέπαφες τις περιουσίες των μεταναστών που χάνονται για πλάκα. Όχι να εκμεταλλευόμαστε κι εμείς τον πόνο τους!

Ας απαντήσει σε όλα αυτά η Αριστερά κι ας μην γιγαντώνει την ακροδεξιά με την αφωνία της. Οι ανακοινώσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ είναι στην σωστή κατεύθυνση, ελπίζω και οι επόμενες ενέργειές τους. Οι αριστεριστές πιάνονται από παντού για να λύσουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα και πόνο από όσα υποτίθεται ότι παλεύουν να λύσουν. Να ζητήσω υπευθυνότητα; Από ποιους; Από αυτούς που ζητούσαν ένα χρόνο τώρα πτώχευση μια ώρα αρχύτερα;

Ας διαβάσουμε καλύτερα το σημερινό κατατοπιστικό άρθρο του Στ. Θεοδωράκη από το protagon.gr:

Πόσους μετανάστες θέλουμε;
Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Οι μετανάστες δεν ήρθαν μόνοι τους στον Πειραιά και δεν κατέλαβαν μόνοι τους την Νομική. Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη ήμουν στην Κρήτη και πληροφορήθηκα από «πρώτο χέρι», ποιοι ευθύνονται για την κατάληψη της Νομικής. Οι μετανάστες δεν είχαν καμία συμμετοχή στην απόφαση απλώς δέχτηκαν αυτό που τους υπέδειξαν «οι αθηναίοι». Το λέω αυτό γιατί πολύ φοβούμαι ότι θα επαναληφθεί ότι συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2008. Τα καψίματα στην Αθήνα τα πλήρωσαν οι … ξένοι καθότι «τα δικά μας παιδιά» ήταν ως συνήθως αθώα και παρασυρμένα.

Κάτι οι «καλοί δικηγόροι» κάτι οι «καλές οικογένειες», στα κρατητήρια έμειναν μόνο οι μετανάστες που πιάστηκαν να κλέβουν πλαστικά ρολόγια από τις σπασμένες βιτρίνες. Το ίδιο φοβάμαι ότι θα γίνει και στη Νομική. Όλοι θα την κάνουν γυριστή και θα μείνουν μόνοι τους οι μετανάστες να απολογούνται για την καταστρατήγηση του ασύλου κλπ κλπ. Ήδη κάποιοι εκ των διοργανωτών της κατάληψης έχουν ρίξει το μπαλάκι στην αστυνομία. Και την καλούν να περιφρουρήσει τη Νομική και να μην επιτρέψει την είσοδο ακροδεξιών στοιχείων! Οι κακοί μπάτσοι δηλαδή γίνονται αυτομάτως καλοί αστυνομικοί αρκεί να κυνηγούν μόνο ακροδεξιούς.

Δεν είναι βέβαια το μόνο παράλογο που έχει ακουστεί τις τελευταίες ώρες. Άλλοι ζητούν να παραχωρηθούν κρατικά κτήρια για την στέγαση όλων των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και κάποιοι άλλοι προσθέτουν «να δοθεί σε όλους ένα επίδομα». Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των αριστερών (υποτίθεται) και φιλάνθρωπων τοποθετήσεων είναι ότι η κρατική παρέμβαση αρκεί για να λύσει και αυτό το πρόβλημα. Όπως στα Σοβιέτ. Οι ευθύνες της κοινωνίας για άλλη μια φορά ανύπαρκτες. Τα γκέτο, η ανασφάλιστη εργασία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από εργολάβους και τοπικές κοινωνίες είναι θέματα που για άλλη μια φορά δεν θέλει να θίξει κανείς. Όπως επίσης όλοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν επι του πως θα επιτευχθεί η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας. Με ποιους όρους δηλαδή ή, αν θέλετε, πάνω σε ποιες αρχές. Και μην μου πείτε ότι δεν χρειάζονται όροι γιατί θα σας πληροφορήσω ότι ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας οι ακραίοι βοηθούμενοι από την γκετοποίηση αρχίζουν και επιβάλουν τους δικούς τους νόμους. Σταματούν ας πούμε τα κορίτσια των συμπατριωτών τους από τα σχολεία - το δικαίωμα που έχει δοθεί σε όλους τους μετανάστες ανεξαρτήτως αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία αρκείται όλο και πιο σπάνια- ή προχωρούν σε αγοροπωλησίες νυφών 10 και 12 ετών ή κάνουν υποχρεωτικό τον εκκλησιασμό στα υποτυπώδη τζαμιά τους. Αυτά λοιπόν πρέπει επιτέλους να συζητήσει η κοινωνία μας (με την συμβολή των ευαισθητοποιημένων αριστερών νεολαιών μας). Και παράλληλα να πιέσουμε για την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου που εξασφαλίζει - αν εφαρμοστεί σωστά - την χορήγηση ασύλου σε όσους πραγματικά το δικαιούνται. Να μειώσουμε τη γραφειοκρατία για την νομιμοποίηση των μεταναστών που δουλεύουν στη χώρα μας. Να πείσουμε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες να δεχτούν κάποιους από τους μετανάστες (άλλωστε σε αυτές τις χώρες πήγαιναν και «φυλακίσθηκαν» εδώ).
Αλλά πριν από όλα πρέπει να αποφασίσουμε εμείς - και όχι η αστυνομία - πόσους μετανάστες χωράει αυτή η χώρα. Όχι πόσους σκλάβους μετανάστες αλλά πόσους ισότιμους πολίτες μετανάστες. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς διδάκτορας οικονομικών για να καταλάβει ότι η συνεχής είσοδος νέων μεταναστών σπρώχνει στην εξαθλίωση τους προηγούμενους μετανάστες. Και εκεί που οι εργολάβοι και οι μεγαλοαγρότες έδιναν 30 ευρώ για 12 ωρη εργασία τώρα δίνουν 10 ευρώ και σε λίγους μήνες θα δίνουν 5 ευρώ. Ούτε πρέπει να είσαι καθηγητής κοινωνιολογίας για να καταλάβεις ότι στο Αγαθονήσι των 150 κατοίκων δεν μπορούν να ενταχθούν 300 μετανάστες. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Πόσοι μετανάστες μπορούν να ζήσουν δίπλα μας, ισότιμοι και όρθιοι και όχι σκυφτοί και με το χέρι απλωμένο πότε στα συσσίτια και πότε στα φανάρια. Η Νομική λοιπόν δεν είναι το πρόβλημα. Αυτή κάποια στιγμή θα αδειάσει –και πρέπει να αδειάσει- το θέμα είναι πότε θα γεμίσει το κεφάλι μας με τα σωστά ερωτήματα.

45 σχόλια:

  1. Καλημερα, Γιωργο.
    Πολυ σωστη η αντιμετωπιση του θεματος.
    Οσο για το αν θα κερδισουν την εισοδο στο ''ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ' .......μαλλον το αντιθετο θα πετυχουν ενω ταυτοχρονα την εξαλλη
    αυτη δραση την πληρωνει στην αντιληψη της κοινωνιας ολοκληρη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
    Ειμαι και ημουν υπερ του Ασυλου καθως καποτε με προστατεψε που μου εδωσε την δυνατοτητα να εκφρασω την αντιθεση μου και την οργη μου.
    [ Η κυκλοφορια της αποψης πως τωρα πια περασσαν οι συνθηκες που επεβαλλαν την αναγκη του ασυλου δεν με βρισκει καθολου συμφωνη] με ολα τα οσα ζουμε δυστυχως ειμαι περισσοτερο απο συγουρη πως το κλαδι του ΑΣΥΛΟΥ εχει πριονισθει στο βαθος και δεν αντεχει.....
    Καλημερα και παλι, Τασουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχαμε εξ` αρχής εκφράσει τις αντιρρήσεις μας στον τρόπο που επιλεγεί για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Εξηγούμαι: φίλοι της Δ.Α. Κρήτης προς τις ενώσεις των μεταναστών του νησιού, όταν ενημερωθήκαμε για την απεργία πείνας. Σταθήκαμε εκεί σεβόμενοι τη δική τους αυτονομία. Σήμερα, επιβάλλεται να είμαστε πιο σκληροί: η επιλογή της κατάληψης της Νομικής θα είναι η ταφόπλακα της προσπάθειας τους και πολύ περισσότερο και του ασύλλου. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι οποίοι υποκινητές... Καλή δύναμη, φίλε Γιώργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα και η ανακοίνωση των Οικολόγων για τους 300 στη Νομική είναι πιο θετική για το εγχείρημα από αυτή της ΔΑ. Λυπηρό!

    Βλέπω θυμηθήκατε και το ΚΚΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τόσο γενικόλογη που δεν λέει τίποτα - είναι κι αυτή στην λογική του πολιτικού κόστους μάλλον. Είναι ώρα για καθαρές κουβέντες και όχι ήξεις αφίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατ' αρχήν κάποιες παρατηρήσεις

    "Σιγά μην νοιάστηκαν οι αριστεριστές για το μέλλον αυτών των ανθρώπων ..."

    Δεν το γνωρίζουμε και ούτε είναι ορθό να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

    "... σε αυτό το κόμμα έμειναν ο Δ. Παπαδημούλης και οι φίλοι του - ας το χαίρονται αφού φαίνεται ότι ίδιοι είναι και αυτοί - τίποτα δεν είναι τυχαίο"

    Επειδή γνωρίζουμε τον χώρο θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να συνάγονται αβίαστα τέτοια συμπεράσματα. Είμαι σίγουρος ότι με πολλούς από αυτούς που έμειναν θα βρεθούμε μαζί.

    Επί της ουσίας τώρα.

    Ο παραλογισμός της αντιμετώπισης του ζητήματος των μεταναστών από την πολιτεία είναι μοναδικός. Θα αναφέρω μόνο δύο (από δεκάδες)παραδείγματα.

    Είναι παράλογο οι επίσημες αρχές να συμμετέχουν σε συζήτηση (στα παράθυρα) εάν τα 23 η τα 26 ευρώ για ανασφάλιστους!!! εργάτες είναι εύλογο Ημερομίσθιο, την στιγμή που ισχύει νόμος για κατώτατο ημερομίσθιο (Μανωλάδα).

    Είναι αδιανόητο να ζητάς ασφαλιστικά ημερομίσθια από παράνομους μετανάστες - Λογικά δεν θα μπορούσαν να έχουν. Έχουν όμως.

    Το κακό είναι ότι αρχίζουμε να ασχολούμαστε με το θέμα μόνον όταν συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτό της Νομικής, με αποτέλεσμα αποφάσεις εν θερμώ.

    @ dimitris t
    Από ένα κόμα περιμένω και συγκεκριμένα μέτρα - προτάσεις.

    Ούτε καν η ανακοίνωση της Δ.Α. δεν μου λέει πολλά πράγματα.
    Συμφωνώ και με τις δυο ανακοινώσεις. Ε και.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσίπρας: Στηρίζουμε την πρόταση του πρύτανη για ασφαλή μεταφορά των μεταναστών
    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πρόταση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για αποστοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου, δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, τις ευθύνες της κυβέρνησης και των πολιτικών που ακολουθεί.
    "Η απεργία πείνας των μεταναστών μέσα στη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δώσει αφορμή σε ακραίους κύκλους να ξεδιπλώσουν μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους. Έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει καθώς την συμφέρει την πολιτική ατζέντα. Έδωσε μάλιστα την ευκαιρία σε ορισμένους να βάλουν για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο ακόμη και το ακαδημαϊκό άσυλο" αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας όσους "σπεύδουν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά σε ένα γενικευμένο κοινωνικό πρόβλημα".

    Ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τον δήμαρχο της Αθήνας να συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος και πρότεινε να μεταφερθούν οι μετανάστες ασφαλώς σε ένα δημοτικό γυμναστήριο προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, "να αποκτήσουν χαρτιά, ιδίως όσοι το δικαιούνται, ζούνε για πολλά χρόνια σ’ αυτή τη χώρα, εργάζονται και έχουν δικαιώματα".

    Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την είσοδο και παραμονή των μεταναστών στη Νομική σχολή, ο Α. Τσίπρας απάντησε:

    "Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, να αποκτήσουν -ιδίως αυτών που έχουν πάρα πολλά χρόνια παραμονής στη χώρα μας- χαρτιά. Είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν το δίκαιο αγώνα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι σε σχέση με τη στοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου είμαστε απόλυτα σαφείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο πολύ σωστό άρθρο. Το είδα τώρα και το αναδημοσιεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο και Δημήτρη, έχετε δίκιο είναι γενικόλογη αλλά τουλάχιστον δεν τους λέει να φύγουν από τη Νομική.

    Πολιτικό κόστος, δηλαδή φοβούνται να μη χάσουν τους αριστεριστές ψηφοφόρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Γιώργος?
    Οσο πάς...τόσο θα κατρακυλάς.
    Ψάχνεις γιατί οι αριστεριστές τους στηρίζουν γιατί ο πρύτανης,ο καθ ύλη αρμόδιος συμφώνησε??
    Το σακατεμένο σταλινικό μυαλό σου δεν καταλαβαίνει οτι η κοινωνικη αλληλεγγύη δεν έχει μάυρο χρώμα όπως η ψυχή σου...
    Ανθρωποι είναι το καταλαβαίνεις ρε καραγκιόζη φασίστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτή η χώρα - μπάχαλο να είχε ξεκάθαρη εικόνα και θέση γιά τους λαθρομετανάστες.
    Εδώ και αρκετό καιρό θα έπρεπε να είχαν συνεδριάσει και συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι.
    Κάποιοι φώναζαν για τον γόρδιο δεσμό του προβλήματος, αλλά ως συνήθως οι μη σοβαροί κυβερνώντες, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες έκαναν αυτό που κάνουν συνήθως ΤΙΠΟΤΑ.
    Κάποτε υπήρχε χρόνος τώρα το πουλάκι πέταξε.
    Θα πληρώσουμε το τίμημα της ηλίθιας ανοχής μας σε όλους αυτούς που πληρώναμε επί χρόνια και δεν έκαναν την δουλειά τους.
    Το τεράστιο πρόβλημα σήμερα είναι μικρό.
    Τα μεγάλα λεφούσια ερχονται οσονούπω.
    Μετά τους οικονομικούς σειρά παίρνουν οι κλιματικοί μετανάστες.
    Με τα στοιχεία του ντοκυμαντέρ HOME θα είναι 200 εκ. Γιά την Ευρώπη τα επόμενα 25 χρόνια υπολογίζονται οι κλιματικοί μετανάστες θα είναι 30 εκ.
    Θα πρότεινα οι πρεσβύες μας στις χώρες από όπου ξεκινούν οι λαθρομετανάστες να δώσουν με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και άλλους τρόπους την πραγματική εικόνα της Ελλάδας.
    Την εικόνα ότι η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος, ότι φθάνοντας στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν σε άλλες Ευρωπαικές χώρες. Να πάρουν συνεντεύξεις από συμπατριώτες τους που ταλαιπορούνται εδώ.
    Να ξέρουν πως εάν ξεκινήσουν και φθάσουν εδώ θα τους κάνουμε κατευθείαν Ελληνες και θα φορτωθούν αναλογικά το χρέος των 300 δις που έχουμε φορτωθεί εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη όταν λέω "αριστεριστές" εννοώ οπωσδήποτε τους ηγετίσκους του "χώρου" -σαν αυτόν τον γελοίο που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλά ...εκ μέρους των μεταναστών (Ν.Γιαν.) - δεν εννοώ όποιον είναι πολιτικά σε Συριζα, Ανταρσυα και κακώς δεν το διευκρινίζω.
    Για τον Παπαδημούλη και τους συντρόφους του, οκ μετά όμως την ...αυτοκριτική τους και να τους προσέχουμε:) - για την ώρα, συγγνώμη αλλά είναι συνυπεύθυνοι με την παρέα της Κουμουνδούρου.
    Δεν είναι αυτοί το θέμα μας - το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε επιλεκτικά και όποτε μας συμφέρει: περιμένουμε καθαρές κουβέντες και προτάσεις, όπως και συ λες - και συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γιαννόπουλος είναι επαγγελματίας αυτού του χώρου, Πριν χρόνια υποστήριζε τη 17 Νοέμβρη και έστηνε καταλήψεις και πορείες, ενώ παλιότερα βοηθούσε νέους να παίρνουν τρελόχαρτο από το στρατό. Τι να κάνουμε υπάρχουν και αυτά. Εχει νόημα ν ανοίγουμε τέτοιες συζητήσεις. Ένα κόλπο στημένο για να γίνει ντόρος, να βγει ο Τσίπρας να πει δυο λόγια, ο πρύτανης, η Νταλάρα και ίσως να εμφανιστεί αργότερα ο Γιώργος Νταλάρας να πει ένα τραγούδι. Μια γελοία ιστορία. Απλά μερικοί κάνουν ότι λυπούνται τους μετανάστες. Οι γονείς τους τους ρουφάνε το αίμα, και το δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους για να κάθονται να παίζουν τους αναρχικούς φιλομετανάστες. Μύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εγώ Δείμο. Όλη αυτή η ιστορία έχει πολύ πολιτικαντισμό και λίγη πολιτική - και λυπάμαι τους ανθρώπους που χωρίς να πολυκαταλαβαίνουν που τους πήγαν ακριβώς και τι παίζει στην ελληνική πολιτική σκηνή, "αντιπροσωπεύονται" από τέτοιους τύπους, την Παπαρήγα ή τον Τσίπρα (που τελευταία είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ - ή και με τον Συριζα και εναντίον).
    Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα πολωθεί άλλο γιατί αυτό απλά θα σήμαινε το τέλος κάθε ρεαλιστικής άμεσης διεκδίκησης - πχ να μειωθούν τα 200 ένσημα που ζητάμε για τα χαρτιά τους κάθε χρόνο - έναντι νεφελωδών αιτημάτων νομιμοποίησης όλων τώρα.
    Υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες, περαστικοί, χωρίς χαρτιά, με χαρτιά, πολιτικοί, οικονομικοί, επισκέπτες κλπ - δεν λύνεται τίποτα με μια ισοπεδωτική συγκρουσιακή πολιτική - ίσως το υπαρξιακό πρόβλημα του Ν. Γιαν., όχι όμως των μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. No 1
    Όσο η Σταχτοπούτα παραμένει χάρτινη φιγούρα εγκλωβισμένη στις σελίδες του παραμυθιού, ο καθένας μπορεί να δηλώνει όσο φιλεύσπλαχνος αντέχει η φαντασία του, και να χύνει όσα δάκρυα του επιτρέπουν οι δακρυγόνοι αδένες του. Όταν όμως η Σταχτοπούτα πάρει αίφνης σάρκα και οστά, σου χτυπήσει την πόρτα και στρογγυλοκάτσει στο κατώφλι του σπιτιού σου, τότε τα παραμύθια τελειώνουν. Πρέπει τότε να αναμετρηθείς με τη φιλευσπλαχνία σου και να δεις κατάματα ποιος είσαι συ και ποια η Σταχτοπούτα.


    Το πλοίο δεν μετέφερε μόνο 250 ανθρώπους από την Κρήτη στην Αθήνα, αλλά έκανε κάτι παραπάνω απ' αυτό: τους έβγαλε απ' το παρασκήνιο και τους εγκατέστησε στο προσκήνιο. Οι προβολείς όμως δεν είναι στραμμένοι κατά πάνω τους, τι παραπάνω άλλωστε να δείξουν, παρά στρώματα και εξασθενισμένα κορμιά, αλλά έχουν γυρίσει κατά πάνω μας και εμάς είναι που ανακρίνουν. Και το φως είναι τόσο δυνατό, τόσο ενοχλητικό που δεν μπορείς να βρεις ούτε στάλα σκιά για να κρυφτείς. "Τσούζει...", όπως έλεγε κι ο μακαρίτης.


    Νάμαστε λοιπόν, εδώ μπροστά σας, αυτοί είμαστε εμείς, και το τι θα κάνετε, θα δείξει και ποιοι είσαστε εσείς. Εδώ θα φανούν οι αντοχές σας, εδώ θα φανούν οι αξίες σας, εδώ θα φανούν οι προτεραιότητές σας. Εδώ θα φανεί η ανθρωπιά σας, εδώ θα φανεί η αλήθεια και οι προθέσεις σας.


    Για να δούμε τώρα πώς θα μπορέσετε να ξεφύγετε. Μπορεί να πείτε ότι είναι το φρεσκοβαμμένο κτίριο που θα χάσει τη γυαλάδα του, μπορεί να βάλετε μπροστά τους φοιτητές που θα χάσουν μια βδομάδα μάθημα, μπορεί να ξεφουρνίσετε κάνα τσιτάτο, ότι δεν έρχεται έτσι ασύντακτα και στα ξεκούδουνα ο σοσιαλισμός, μπορεί ακόμα να σκεφτείτε ότι δεν είναι της ώρας η σύγκρουση, αυτή η ώρα η άχρονη που, πανάθεμά της, ποτέ δεν βρήκε μια ώρα κατάλληλη για νάρθει, μπορείτε να βγάλετε τη ζυγαριά και να ψάχνετε πόσα θα χάσετε στο ζύγι στο πάρε δώσε με την εξουσία, δίνουμε τους μετανάστες, κερδίζουμε το άσυλο κ.λ.π.


    Κάτω απ' τον φερετζέ των λέξεων όμως, δεν θα μπορέσετε να κρύψετε αυτό που πάψατε να είστε. Δηλαδή, άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. No2
    γεια σου Αθηνα,

    στο δια ταυτα σφιγγουν οι ...κωλοι!

    Με το καιροπεταγμα και τις επικοινωνιακες μπαρουφες δεν λυνεται το θεμα.

    Οκ να τους στειλεις πισω. Αλλα πρωτα οφειλεις να εξετασεις τα στοιχειωδη. Δλδ ποιοι δικαιουνται ασυλο, αλλιως θα γινεις δολοφονος.

    Η ελλαδα πρωτα πρεπει να πεταξει στα σκουπιδια την Αννα, τρομαρα της για υπ. μεταναστευσης!

    Μετα να πιεσει για ν' αλλαξει το Δουβλινο ΙΙ. Ηδη ολο και περισσοτερες χωρες δεν στελνουν πισω τους μεταναστες που φτανουν σ' αυτες απο ελλαδα.

    Αν δεν γινει τιποτε, να τους δωσει διαβατηριο και να τους αφησει να πανε οπου θελουν.

    Επισης, μεταναστες δεν υπηρχαν σε τετοια εκταση πριν απο τους πολεμους Ιρακ και Αφγανισταν.

    Οσοι αφγανοι και πακιστανοι θελουν να φυγουν να τους δωσει βιζα η Αμερικη.

    Τελος τελος οσοι ευθυνονται για το ξεριζωμα των ανθρωπων, ας δωσουν το κατιτις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την ενεργητική συμπαράστασή τους στο κίνημα για την αξιοπρέπεια των μεταναστών συνανθρώπων μας να συμβάλλουν στη διατήρηση του σεβασμού των ανθρωπιστικών και κοινωνικών αξιών που βάλλονται κυνικά από την κυβέρνηση, την τρόϊκα και την ΕΕ.

    1. Όχι στο φράκτη-αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

    2. Τέλος στα ψέματα περί διόγκωσης των ελλειμμάτων της οικονομίας από τους μετανάστες.

    3. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξάρτητα αν έχουν χαρτιά ή ασφάλιση. Να δοθεί άμεσα άσυλο στους αιτούντες πρόσφυγες.

    4. Ίσα δικαιώματα στους ξένους εργάτες. Κανένας μετανάστης ανασφάλιστος.

    5. Καταγγελία της σύμβασης με την ΕΕ περί επιστροφής των μεταναστών στην πρώτη χώρα εισόδου – ελεύθερη πρόσβαση από την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν.

    6. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

    7. Να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων. Απονομιμοποίηση των οργανωμένων φασιστικών συμμοριών της «Χρυσής Αυγής» που ενέχονται σε κατ’ εξακολούθηση ρατσιστικά εγκλήματα συγκαλυπτόμενες πίσω από υποτιθέμενες επιτροπές κατοίκων. Να μπει τέλος στη συνεργασία και την κάλυψη από την ΕΛΑΣ των φασιστικών επιθέσεων.

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημήτρη,
    Ακριβώς επειδή είμαστε γνωστοί σε αυτό τον χώρο μπορούμε να αξιολογήσουμε την συμπεριφορά και την στάση του καθενός. Και ο Κ. Παπαδημούλης έχει την καθοριστική ευθύνη που η Δηαρ δεν είναι κοινοβουλευτική ομάδα. Ελπίζω ο κόσμος της αριστεράς να αξιολογήσει αυτή την συμπεριφορά όπως της αρμόζει. Το Ελληνικό λεξιλόγιο διαθέτει λέξεις που την περιγράφου. άλλωστε τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η μυθολογία: "Το πλοίο δεν μετέφερε μόνο 250 ανθρώπους από την Κρήτη στην Αθήνα, αλλά έκανε κάτι παραπάνω απ' αυτό: τους έβγαλε απ' το παρασκήνιο και τους εγκατέστησε στο προσκήνιο."
    Για αυτοκατανάλωση μόνο: οι μετανάστες είναι καθημερινά στην επικαιρότητα - προτάσεις δεν ακούγονται συγκεκριμένες για το θέμα: πχ το τείχος - μια ολόκληρη συζήτηση που δεν γίνεται με υστερικές κραυγές. Η ανασφάλιστη εργασία - θυμίζω ότι παραπάνω από το ένα τρίτο και των ελλήνων δουλεύει ανασφάλιστο. Τα απαραίτητα ένσημα για την ανανέωση της παραμονής: καμιά πολιτική δύναμη δεν απαίτησε την μείωσή τους κι όμως με την κρίση αυτό είναι βασικότατο ζήτημα για τους νόμιμους. Το Δουβλίνο 2: άμεση ευρωπαϊκή συνεννόηση για το θέμα - εάν δεν ανοίξει η δίοδος για Ευρώπη πρέπει να κλείσει και αυτή στον Έβρο.
    Άνθρωπος είναι όποιος δεν παίζει με τον πόνο των ανθρώπων αλλά λύνει κάποιο πρόβλημά τους χωρίς να τους βάζει σε κίνδυνο, χωρίς να τους εκθέτει ανεύθυνα και μετά να τους εγκαταλείπει λέγοντάς τους "αυτά έχει ο αγώνας". Θυμηθείτε: οι μετανάστες δεν έχουν κρατική επιδότηση όπως οι ηγετίσκοι του Συριζα - δεν τους περιμένει τίποτα πίσω - μην παίζουμε μαζί τους, μην κρυβόμαστε από πίσω τους για να γίνει επιτέλους μια σύγκρουση κάπου. Εμείς θα παίξουμε στην ασφάλειά μας - κι αυτοί θα πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ψέματα, ψέματα, ψέματα

    Ψέμα πρώτο: “δε μπορεί να χρησιμοποιείται ο πανεπιστημιακός χώρος για προβολή αιτημάτων της οποιαδήποτε κοινωνικής ομάδας, άρα και των μεταναστών χωρίς χαρτιά”.
    Ψέμα δεύτερο: “οι μετανάστες “κατέλαβαν” τη Νομική σχολή”. Στην πραγματικότητα, όλες οι παρατάξεις του ΔΣ φοιτητών της Νομικής πήραν ομόφωνη απόφαση να φιλοξενήσουν την απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ έβαλαν την υπογραφή τους στην απόφαση για τη φιλοξενία των μεταναστών, αλλά μόλις τους τράβηξαν το αυτί ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς έβγαλαν ανακοινώσεις διαφοροποίησης από την απόφαση.

    Ψέμα τρίτο: “οι μετανάστες υποκινούνται από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες οργανώσεις”. . Η απόφαση για απεργία πείνας ελήφθη από τους ίδιους τους μετανάστες προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους.

    Ψέμα τέταρτο: “οι μετανάστες παρακωλύουν τα μαθήματα της Σχολής αφού έχουν καταληφθεί αίθουσες διδασκαλίας”. Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάστες φιλοξενούνται στο κτίριο της Σόλωνος, ο οποίος είναι υπό ανακαίνιση μέχρι το Σεπτέμβρη, δε γίνεται κανένα μάθημα, και αντίθετα, αυτός που έχει σταματήσει τα μαθήματα είναι η Σύγκλητος του πανεπιστημίου κηρύσσοντας lock out.

    Ψέμα πέμπτο: στο χώρο έχουν γίνει ζημιές, ενώ υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης νοσημάτων από τους μετανάστες. Το γελοίο του πρώτου ισχυρισμού το αποδεικνύουν οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δείχνουν ότι όχι μόνο καμία ζημιά δεν έχει γίνει στο χώρο αλλά αντίθετα, ο χώρος είναι πολύ πιο καθαρός από ότι πριν. Όσον αφορά στο ναζιστικής έμπνευσης ισχυρισμό για κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία από τους μετανάστες, υπάρχει από την πρώτη στιγμή ομάδα γιατρών που παρακολουθεί καθημερινά τους μετανάστες σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και τον Ερυθρό Σταυρό.

    Ψέμα έκτο: το άσυλο δεν αφορά απλώς στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (εκτός κι αν αυτή έχει καταργηθεί σε όλους τους εκτός πανεπιστημίου χώρους…) αλλά αυτό που ετυμολογικά λέει και η ίδια η λέξη: καταφύγιο, προστασία σε καταπιεσμένους και κυνηγημένους και χώρο έκφρασης και συζήτησης των κοινωνικών κινημάτων. Το άσυλο αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση του λαϊκού κινήματος ως χώρος αμφισβήτησης του κατγεστημένου προκειμένου να προωθεί τις κοινωνικές ελευθερίες και να περιφρουρεί τους αγώνες του και όχι απλώς χώρο προαγωγής της γνώσης.

    Ψέμα έβδομο: “η κυβέρνηση δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά αφού τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες, τηρώντας τις Διεθνείς συνθήκες.” Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταδικαστεί πολλάκις από την ύπατη αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν όσοι αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα ως ανθρωπιστική κρίση. Ύστερα μάλιστα από την υπογραφή της συνθήκης Δουβλινο 2, σύμφωνα με την οποία όλοι οι παράνομοι μετανάστες στην ΕΕ επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα χωρίς να μπορούν να φύγουν.

    Ψέμα όγδοο: η Αριστερά γενικά, και ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών, αλλά αδιαφορεί δήθεν για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Δεν υπάρχει πιο χονδροειδής διαστρέβλωση της αλήθειας από αυτό. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις και την κοινωνική πρόνοια της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου. Εχθρός μας είναι το κεφάλαιο, Ελληνικό και ξένο, και σε αυτό αγωνιζόμαστε να δώσουμε κοινό αγώνα πέρα από οποιεσδήποτε εθνικές ή άλλες διαιρέσεις.

    Ας μην ζητάνε λοιπόν πιστοποιητικά πατριωτικής νομιμοφροσύνης το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, και οψίμως η Δημοκρατική “Αριστερά” που έχουν συναινέσει στο ξεπούλημα του ελληνικού λαού γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελιοποιούνται.


    * Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας
    * Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε νούμερο ξυπνάς και κοιμάσαι με το τι κάνει ο συριζα το κκε και η αριστερα στη γενική της δράση.
    Τι ρόλος είναι αυτός διαιτητής ή ρουφιάνος?
    Το αν η δική σας νεοσυντηριτική "αριστερα" ταυτισμένη με τους πλέον αντιδραστικούς κύκλους στην ελλάδα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανένα κίνημα αυτό δε σε νομιμοποιεί ούτε εσένα ούτε τους υπόλοιπους, του "σπουδαστικού" του blog σου να δίνετε ονόματα και κάνετε και χαρακτηρισμούς.
    Η ισοπεδωτική σας νεοσυντηριτική λογική σε όλα τα επίπεδα,ΟΛΟΙ υπεύθυνοι,ΟΛΟΙ ένοχοι,ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ δεν καταλαβαίνεις οτι απο τι στιγμή που υπάρχει εστω και ένας δεν είμαστε ΟΛΟΙ????
    Τόσο φασίστας είσαι ρε αλήτη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υποψήφιος τυροπιτάς27 Ιανουαρίου 2011 στις 8:01 π.μ.

    @ αριστερη στρουθοκάμηλος
    Θα με "βοηθήσετε" στην προσπάθειά μου???

    Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο!!!

    Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!!


    Όχι δεν είμαι απατεώνας, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει.

    Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υποψήφιε τυροπιτά θα σε βοηθήσω - άλλωστε σε αυτό το ιστολόγιο μαζεύονται πολλοί υποψήφιοι αριστεροί, όπως ο ανώνυμος-ψέμματα και ο ανώνυμος-νούμερο που ενώ προτίθενται να ανοίξουν αριστεράδικο εισπράττουν ήδη αντίτιμο από τον κόσμο και μάλιστα από φτωχούς μετανάστες...
    Φαντάζομαι θα κάνουν ουρά και στο δικό σου υποψήφιο μαγαζί.
    Καλημέρα και καλές δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ξερή λογική είσαι υπέρ των μεταναστών ή όχι δεν αφήνει κανένα περιθώριο συζήτησης και λύσης.
    Ειδικά αυτοί που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας καταλαβαίνουν αμέσως πως το θέμα των λαθρομεταναστών έχει πάρει τεράστια διάσταση.
    Όποιος πηγαίνει στην δουλειά του με αυτοκίνητο σε κάθε φανάρι πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμά του να μην του καθαρίσουν άλλες 10 ή 20 φορές το έτσι και αλλιώς καθαρό του τζάμι.
    Ειδικά εάν ο οδηγός είναι γυναίκα κάθε φανάρι είναι μία δοκιμασία.
    Τα προβλήματα πρέπει να τα βλέπει κανείς καταπρόσωπο.
    Οι υποδομές των πόλεων δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων.
    Δεν ξέρω εάν έχουν πέσει στα χέρια σας χαρτιά εθνικιστών και τα αντίστοιχα (απαντήσεις) ισλαμιστών.
    Το παιχνίδι ξεφεύγει από πολιτικοοικονομικό και θα το μετατρέψουν σε θρησκευτικό.
    Εδώ το θέμα της μαντήλας στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να λύσουν, θα λύσουμε εμείς σύνθετα θρησκευτικά προβλήματα.
    Ειδικά αυτήν την περίοδο που η οικονομική κατάσταση της χώρας γίνεται εκρηκτική δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια συντήρησης εκατομμυρίων μεταναστών.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όσο για τον Συριζα αγαπητοί ανώνυμοι για ένα πράγμα αγωνίζεται εδώ και χρόνια: για την καρέκλα και το μερίδιο στην κρατική επιδότηση.

    Γι αυτό κάθονται μαζί ακόμα άνθρωποι που δεν λένε καλημέρα, γι αυτό ο Τσίπρας δίνει συνέχεια νέες διορίες συνεννόησης: όχι μήπως αναστηθεί το πτώμα "Συριζα των ηγετίσκων" αλλά μήπως προκύψουν αίφνης εκλογές και χαθεί η είσοδος στη Βουλή - και τότε ποιος πληρώνει τα χρέη της παρέας;

    Όσοι ήθελαν "Συριζα των μελών" περιμένουν αιώνες στην απέξω - μέσα είναι οι "μεγάλοι" και ο ταμίας.

    Και τώρα για να δείξει το πτώμα σημάδια ζωής - συνεργούντων των ερεθισμένων ακροδεξιών - παρασέρνουμε τους μετανάστες με υποσχέσεις του χειρότερου πολιτικάντη.

    Παλιά μισθώναμε τους μετανάστες χωρίς ασφάλιση εννοείται για να επισκευάσουμε φτηνά το σπίτι και να μαζέψουμε τη σοδειά (εμείς στο καφενείο εκείνοι στο χωράφι).

    Τώρα τους μισθώνουμε πάλι χωρίς ασφάλιση(με καμιά ασφάλεια) να κάνουν για μας αγώνες και κίνημα (εμείς στα γραφεία και στις τηλεοράσεις).

    Ουαί υμίν συριζαίοι ηγετίσκοι υποκριτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Ο "πρωθυπουργός" και ο "δήμαρχος"

    Ποιος; Ο αριστερός Πρωθυπουργός που κορόιδεψε το λαό, λέγοντας προεκλογικά σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα προκειμένου να εκλεγεί και μετά έφερε στη χώρα το ΔΝΤ να μας κάνει τρίτο κόσμο και Αργεντινή. Ποιος; Ο αριστερός Πρωθυπουργός που επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κοινωνικό εκφοβισμό. Ο αριστερός Πρωθυπουργός που κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και τώρα θέλει να ξεμπερδεύει και με το πανεπιστημιακό άσυλο. Ο αριστερός Πρωθυπουργός που συγκαλύπτει σκάνδαλα και αναζητά εξιλαστήρια θύματα.
    Ε, λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά. Όπως και σεις δεν έχετε πια καμιά σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με την ίδια σας την ιστορία. Αν ο Πρωθυπουργός δεν είχε αυτό το επίθετο που έχει θα είχατε άλλη τύχη. Ενδεχομένως την τύχη που είχε η κυβέρνηση της Τυνησίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Η στάση του νεοεκλεγέντα δημάρχου(του 15% για να μη ξεχνιόμαστε!!!) της Αθήνας.
    Από το πρωί προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί του, δεν βγαίνει στο τηλέφωνο. Εν τω μεταξύ έχω βρει και έχω επικοινωνήσει δυο φορές με τον αρχιεπίσκοπο αν και βρίσκεται στη Συρία σε ταξίδι. Ο οποίος είναι πρόθυμος να συζητήσει να βρεθεί λύση. Ο δήμαρχος δεν βγαίνει στο τηλέφωνο και όχι μονάχα αυτό αλλά στην πρόταση διεξόδου που έγινε απαντάει με θλιβερό τρόπο. Και αναρωτιέμαι πόσο γρήγορα μπορεί να μετατραπεί κανείς από συνήγορο του πολίτη σε συνήγορο της κυβέρνησης; Και ενδεχομένως υπάρχει ένας σχεδιασμός που δεν τον αφορά, δεν τον έχει κάνει ο ίδιος, γιατί πρόκειται για σκοτεινούς σχεδιασμούς και αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο.
    Αυτά λέει και κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
    Εσείς?????? ως συνήθως στο παιχνίδι της καταγγελίας και της "τηλεθέασης", ως "πολιτικό υποκείμενο" των δημοκοπικών ευρημάτων μια και μόνο ως καταναλωτικό προϊόν έχετε θέση στη κοινωνία της κατανάλωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Γιώργος

    • Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε κανέναν απροστάτευτο όταν πιστεύουμε ότι έχει δίκιο είτε είναι Έλληνας είτε είναι μετανάστης.
    Ανακαλύψατε βεβαίως δεν αναφέρομαι oύτε στο ΚΚΕ προς τιμήν του δεν στοχοποίησε, ούτε στους Οικολόγους Πράσινους, όμως εδώ υπήρξε απ’ αυτό εδώ το Βήμα μια απίστευτη συναίνεση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νέα Δημοκρατία, πρωτοστάτες οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς και του ΛΑΟΣ, η κυρία Μπακογιάννη, ανακαλύψατε τον υπαίτιο της κοινωνικής, οικονομικής, εθνικής και ηθικής κατάρρευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ! Συγχαρητήρια! Όμως αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και δεν μας τρομάζει. Το είδαμε τον Δεκέμβρη του 2008, ζήτησε κανείς συγγνώμη για τις χυδαιότητες που ακούστηκαν τότε;

    Σας ενημερώνουμε λοιπόν, πως ότι και να κάνετε εμείς ούτε στα άκρα θα φθάσουμε, ούτε θα ενσωματωθούμε στις δυνάμεις του συστήματος και των προθύμων***. Και το κυριότερο δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε κανέναν απροστάτευτο όταν πιστεύουμε ότι έχει δίκιο είτε είναι Έλληνας είτε είναι μετανάστης. Όπως δεν θα εγκαταλείψουμε το ένα εκατομμύριο ανέργους, όπως δεν θα εγκαταλείψουμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, όλους όσους κτυπάτε αλύπητα 16 μήνες τώρα, όπως δεν θα εγκαταλείψουμε τους κατοίκους της Κερατέας το κίνημα των διοδίων.

    Κατάλαβες "πρόθυμε" στρουθοκάμηλε ότι μόνο στα σκουπίδια της παγκοσμιοποίησης θα αναζητάς να στήσεις τη παιδική χαρά του μυαλού σου στο όνομα της αριστεράς, είσαι αλλού, είσαστε αλλού,τον πολιτικό σας τυχοδιωκτισμό τον αντιλαμβάνονται πλέον όλοι στην αριστερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολιτικός τυχοδιωκτισμός;
    Ποιος ρίχνει την κοινωνία στην αγκαλιά του Καρατζαφέρη;
    Ποιος προβοκάρει το άσυλο;

    Δεν θα τους εγκαταλείψετε; Ήδη τρέχει ο Τσίπρας να παρακαλάει δεξιά αριστερά για εναλλακτικό χώρο - τέτοια ξεφτίλα πια; Σαν το facebook της παρέας "Εμείς την λέμε Μακεδονία" που κατέληξε που κατέληξε στην βόμβα στο στέκι μεταναστών - τα παιδία παίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Κύριε εισαγγελέα ματαιοπονείς.

    Το πρόβλημα δεν λέγεται Τσίπρας το πρόβλημα είναι η Πολιτική(γενική και επί μέρους).
    Αλλά ως γνωστόν στην κατηφόρα αν έχεις σπασμένα φρένα δεν σταματάς πουθενά, θα μείνεις με τους "νόμους"(όχι και ηθικούς) στην κλασσική νεωτεριστική φιλελεύθερη αντίληψη περί πολιτικής, που έχει αντικατασταθεί από το νόμο και την τάξη.
    Δεν μας λες και τίποτα "καινοτόμες"ιδέες,αν "μελετούσες" και λίγο και δεν προσπαθούσες να κάνεις"πολιτική" μέσα από την τηλεοπτική η διαδικτυακή σου ενασχόληση θα καταλάβαινες το βαθμό των πολιτικών σου ελλειμμάτων.
    Η όποια πολιτική κριτική δεν αφορά πρόσωπα και προσωπικότητες αλλά πρακτικές,προσπάθησε να καταλάβεις άλλο η κοινωνική ανθρώπινη εκτίμηση(αξιακό χαρακτηριστικό, με σεβασμό) και άλλο η πολιτική εκτίμηση.
    Προσπάθησε να επικοινωνείς και όχι να επιδιώκεις τις "χαζο-αντιπαραθέσεις.
    Εσύ ψάχνεις για ονοματεπώνυμα για να τους "δίνεις" καταλαβαίνεις τη διαφορά??
    Για ξαναδιάβασε τα κείμενά σου,ο Ν.Γ. ο γελοίος,ο Τσίπρας ο ηγετίσκος η Κουμουνδούρου η κρατικοδίαιτη δεν "ψηλώνει" το πολιτικό μπόι κανενός με αυτόν το τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε μου πεισματικά ανώνυμε.
    Δεν κατάλαβες.
    Δεν θέλω να ψηλώσω το πολιτικό μου μπόϊ.
    Μετά από κάποιες δεκαετίες στην "πολιτική" έμαθα ότι αυτό που μετράει είναι τα Πρόσωπα και τα κίνητρά τους.
    Την ίδια την "πολιτική" και τις στοιχίσεις της, τις μασονίες της και τα χαρακώματά της τα συχαίνομαι.

    Πίσω από την πολιτική κρύβονται προσωπικότητες και χαρακτήρες - άνθρωποι ανοιχτοί και άνθρωποι δογματικοί - συντηρητικοί, προοδευτικοί, αντιδραστικοί.
    Φύσεις καλές και κακές - που σηκώνουν αλλαγή ή όχι.
    Γι αυτό χρειαζόμαστε αμεσοδημοκρατία, θητείες, εναλλαγές: επειδή η πολιτική είναι μια βρώμικη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει - όχι όμως στην καμπούρα μας.

    Αυτό που για μένα μετράει είναι ο Πολίτης.
    Κι αυτός ποτέ δεν υπήρξε ανώνυμος. Κάποιος που διεκδικεί δικαιώματα και τηρεί υποχρεώσεις.
    Όπως πχ στον διάλογο: ναι, είναι δικαίωμα αλλά η υπογραφή είναι υποχρέωση - έστω με μια ψευδώνυμη περσόνα. Για να υπάρχει συνέχεια, απόψεις, διακριτές μεταβολές, αλληλοεπηρεασμός.

    Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει με την ανωνυμία - παίζεις κρυφτούλι, κρύβεσαι, δεν συζητάς. Άρα δεν είσαι Πολίτης. Πως μάλιστα θα γίνεις συμπολίτης;

    Όσο για τα ονόματα: τους ξέρω όλους και τους χαρακτηρίζω όταν χρειάζεται - το γελοίος πχ είναι και πολιτική κριτική: τόχω ζήσει το άτομο. Το ηγετίσκος είναι μια πραγματικότητα που κατέστρεψε πολιτικά έναν χώρο. Το κρατικοδίαιτη είναι μια ιδεολογία καταστροφική για την αριστερά - πως να μην μιλήσω;

    Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις διάλογο και υποδείξεις ταυτίσου με ένα εικονικό πρόσωπο της αρεσκείας σου και τα λέμε: εκεί μπορείς να κάνεις και μαθήματα αριστεροσύνης και υποδείξεις πολιτικού ελλείμματος κλπ - ως ανώνυμος αέρας όχι. Δεν υπάρχεις καν - δεν έχεις χτες γι αυτό ούτε αύριο.
    Και με τον αέρα μιλάμε που και που αλλά χάριν αυτισμού όχι "επικοινωνίας" όπως λες.
    Αν θες να προσπαθήσω να προσπαθήσω - αλλά βγες από τη βολική σκιά να μας εκθέσεις τις απόψεις σου σαν Πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. “Αμηχανία στη κυβέρνηση και στις πρυτανικές αρχές” λέει η μία εφημερίδα. “Μπαλάκι η τύχη των μεταναστών” λέει η άλλη. Ωρύονται στα κανάλια οι εκπρόσωποι “έρημοι κι’ απρόσωποι”. Εσείς τους φέρατε. Όχι εμείς, εσείς. Όχι εσείς. Εμείς. Το Κράτος-Οπερέτα δείνει ακόμα μία παράσταση σε εθνικό δύκτιο. Αφού πρώτα επέτρεψε να μπούν στη χώρα 1,5 εκατομμύριο παράνομοι (με τη προϋπόθεση ότι υπάρχουν νόμοι) μετανάστες τώρα, η μία κοπέλα ρίχνει το κρίμα στην άλλη! Καμία στη γειτονιά δεν είναι σε θέση να διακρίνει αυτό που έρχεται με βήματα γοργά.

    Ποιό; Η κατάρρευση εκ των έσω. Όχι explosion αλλά implosion για να καταλαβαίνει και ο Γιώργος.

    Ο Πρύτανης ζητάει την επέμβαση του Κράτους και το Κράτος ζητάει τη λύση απ’ τον Πρύτανη! Η φαλακρή τραγουδίστρια, το θέατρο ΝΟ, οι Monty Python, οι Keystone Cops όλα σε ένα. Θα πείτε… Πως λύνεις το σημερινό πρόβλημα (γιατί θα υπάρξει και αυριανό και μεθαυριανό, και της άλλης εβδομάδας και του άλλου μήνα). Δεν το λύνεις. Δεν μπορείς να το λύσεις. Άλλοι έχουν αναλάβει τα ηνία της “χώρας”. Εκτός αν κάνεις κάτι “ελληνικό”. Τους παρακαλέσεις να κάνουν κατάληψη στη …Βουλή και στείλεις τη κυβέρνηση να κάνει κατάληψη στη Νομική οπότε το πρόβλημα θα μεταφερθεί στους λαθρομετανάστες.

    Free Willy, free Theo, free Hulk, free GAP, free Anna etc. Μόνο με “χιούμορ” μπορεί να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που δημιούργησαν στην Ελλάδα οι: Ανδρέας Π, Κωνσταντίνος Μ, Κώστας Σ, Κώστας Κ (junior), Γιώργος Π. Θα ήθελα να πάω πιο πίσω, στην 7ετία, στην Αποστασία, στον Ανένδοτο, στο Στρατηγέ Ιδού ο Στρατός Σας αλλά.
    Kαι μέσα σ΄όλα η νέα σειρά του ΣΚΑΙ “1821″ και μετάνοιωσα που η "Ελλάδα" απαλλάχτηκε απ’ τη "Τουρκοκρατία". Όπως είπαν οι συντελεστές τους,"ανιδιοτελείς"*** διανοούμενοι του "κρατιδίου" τους δύο πρώτους αιώνες όλα ήταν “μέλι-γάλα” αλλά, η συνταγή χάλασε όταν οι Τούρκοι ανάθεσαν στους Κλέφτες και στους Αρματωλούς να μαζεύουν τους φόρους των ραγιάδων….
    Ο απόλυτος θρίαμβος του Γιωργάκη του γ΄ του μικρού,όπως θάλεγε και ο μέγας πολιτικός απατεών,συγγνώμη παπατζης πατήρ ήθελα να πώ,
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ε ρε "φουκαρά" Σπαθάρη ευτυχώς, έφυγες και γλίτωσες..
    Που θα πάει θ΄απαλλαγούμε κάποια στιγμή και από αυτή την "τιμωρία" της αγίας οικογένειας.
    ****Πώς την έλεγαν εκείνη την κυρία με μηδέν μεταπτυχιακά , απόφοιτη του (Ν) τυρί που παρίστανε την Καθηγήτρια???που ξεσηκώθηκε το φασισταριό της χώρας να την εκδιώξει από τον παχυλό μισθό της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γελοίοι είστε εσείς και το σινάφι σας και όχι ο Νίκος Γιαννόπουλος του Δικτύου και όσοι εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες απεργούς πείνας. Άι σιχτίρ δημοκράτες του κώλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Τάκη

    Όχι και "δημοκράτες"....
    .....(βάζεις ότι θες)του κώλου πάντα αλλά όχι δημοκράτες,είναι σαν να τους βρίζεις όταν τους αποκαλείς έτσι...
    Πες τους πασοκους, πες τους πρόθυμους, ή καλύτερα ευρολιγούρηδες, αυτά δεν τους ενοχλούν καθόλου είναι στο φυσικό τους χώρο πλέον.
    Ρουφιάνοι συστημικοί απροκάλυπτα πλέον,για να έχουν την εύνοια του ΓΑΠ για μια θέση στη προσεχή λίστα...
    Άι σιχτίρ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιατί ο πληθυντικός; Ότι είπα το είπα εγώ. Εγώ είμαι ο δημοκράτης του κώλου, ευρωλιγούρης, πασόκος, πρόθυμος κλπ - οι άλλοι τι σας φταίνε;
    Εγώ γλύφω τον ΓΑΠ για καμιά θεσούλα. Και τέλος εγώ είδα τον Ν.Γ. στην χτεσινή του εμφάνιση στα κανάλια ως ...εκπροσώπου των μεταναστών να απειλεί το σύμπαν αυτός ο πολιτικός γίγαντας. Εγώ τον είπα γελοίο. Αλλά τα νεύρα σας για την πατάτα και το κράξιμο ακόμα κι από δικούς σας σας έλυσε τα φρένα και βρίζετε όλον τον κόσμο:)
    Ψυχραιμία - ίσως χρειαστεί να κάνετε "μέτωπο κοινοβουλευτικής επιβίωσης" με αυτούς που βρίζετε στις επόμενες εκλογές...δεν είναι κρίμα να σας το αρνηθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. EΝΤΈΛΕΙ,
    η παιδική χαρά του αριστερισμού και η ανευθυνότητά τους δεν έχει όρια. Μπροστά στον πολιτικό κωλοπαιδισμό τους δεν υπολογίζουν ούτε μετανάστες, ούτε φοιτητές, ούτε διακινδύνευση του πολιτικού ασυλου ούτε τίποτα.
    Ερχονται τώρα εδώ και βρίζουν γιατί δεν έχουν επιχειρήματα.Δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον εαυτό τους.Καμμία απάντηση δεν έχουν παρά δικαιολογίες και στρεψοδικίες.
    κΟΥΒΆΛΗΣΑΝ ΠΡΏΤΑ ΤΟΥς ΜΕΤΑΝΆΣΤΕς ΣΤΗΝ αΘΉΝΑ ΑΦΟΥ, ΦΥΣΙΚΆ ΤΟΥς ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟΥς ΠΛΉΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ, τούς "εγκατέστησαν" στο πανεπιστήμιο και τώρα βγάζουν κιόλας σιγά-σιγά την ουρά τους.
    Αυτό το βρωμερό πολιτικά συνονθύλευμα ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ θα το πληρώσουν φοβάμαι οι ματανάστες και το άσυλο!Αφού ο ΣΥΝ, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ήδη απο την αρχική στάση του φίλιου ΣΥΡΙΖΑ.
    Και νάθελε ο Καρατζαφέρης κι η Χρυσή Αυγή ναβρεί καλύτερους συνεργάτες και άλλοθι δεν θα μπορούσε. Επικίνδυνοι και τζάμπα μάγκες στις πλάτες των αδυνάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η εγκατάσταση των 300 μεταναστών στη Νομική ξεκίνησε συγκροτημένα και οργανωμένα ( υπάρχει οπτικό υλικό στην ιστοσελίδα του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης) από το λιμάνι της Σούδας το Σάββατο και κατέληξε στην Αθήνα Κυριακή βράδυ. Μαζί τους υπήρχαν κι άλλοι 40 «αλληλέγγυοι», όπως χαρακτηρίζονται στην ίδια ιστοσελίδα. Κάποιοι πλήρωσαν τα εισιτήρια των μεταναστών...
    Χτες, μια αντίστοιχη κίνηση ξεκίνησε το πρωί στην Πάτρα, με μια ομάδα μεταναστών να κατευθύνεται προς την Περιφέρεια,ενω το ίδιο γίνεται και στο Εργατικό Κέντρο τη Θεσσαλονίκης όπου μάλιστα σήμερα οι απεργοί έδωσαν συνέντευξη Τύπου με απαγορευση εισόδου των ΜΜΕ!!.
    Τα ερωτήματα πολλά.

    1)Ποιοί οργάνωσαν όλη αυτή την επιχείριση μεταφοράς και εγκατάστασης των μεταναστών και γιατί ειδικά στο Πανεπιστήμιο; Από ότι φαίνεται η οργάνωση είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός ότι οι περισσότεροι μετανάστες έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης και σε σημερινή τους ανακοίνωση λένε οτι έχουν και στέγη και δουλειές και δεν είναι πάμφτωχοι!!Λένε επίσης οτι δεν φεύγουν απο την Νομική γιατί στο προτεινόμενο μέρος μεταφοράς τους θα τους φρουρούν αστυνομικοί..δεν θα επιτρέπονται οι αλληλέγγυοι και πως δεν τους εξασφαλίζουν μόνιμη στέγη!!
    Ενοχλεί, ως φαίνεται, τους παράνομους μετανάστες η φρούρηση της αστυνομίας.. δεν την θέλουν βρε παιδί μου..έχουν τους στιβαρούς ώμους του Συριζα να τους προστατέψει απο την Χρυσή Αυγή..Ασε που δεν τους εξασφαλίζουν μονιμότητα στέγης!!
    Μήπως-λέω, μήπως,- να στέλναμε το Συριζα να μαζέψει καλύτερα τους χιλιάδες Ελληνες και ξένους άνεργους και άστεγους της Αθήνας, αντί για τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους μετανάστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 2)Η όλη επιχείρηση μεταφοράς προβαλλόταν μέρες πριν και μάλιστα συγκεντρώνονταν υπογραφές στήριξης. Σχετικά βίντεο από την αναχώρηση τους στο λιμάνι υπήρχαν στο διαδίκτυο από την προηγούμενη μέρα… Συγκεκριμένες λεπτομέρειες (πού ακριβώς θα πάνε οι απεργοί πείνας, πώς θα φτάσουν, ποιοι θα τους περιμένουν), υπήρχαν πριν καν ξεκινήσουν οι μετανάστες από τα Χανιά.
    Ρωτάμε: Αυτοί, οι υπέρμαχοί τους, Γιαννόπουλοι και Σια που τους εκπροσωπούν στις συνεντεύξεις πως έδιναν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που προκαλούν κινδύνους, ιδιαίτερα για «παράνομους» μετανάστες; Τέτοια υπευθυνότητα; Τόση σιγουριά ότι δε θα υπήρχε κίνδυνος κρατικής κατασταλτικής επέμβασης ενάντια στους μετανάστες;
    Τι επιδιώκουν εκείνοι που εκθέτουν τους μετανάστες σε σοβαρούς κινδύνους; Γιατί διακινδύνευσαν τα άσυλο;
    Στη Νομική Σχολή της Αθήνας ένας από εκείνους που εμφανίζεται ως εκπρόσωπός τους είναι ο Ν. Γιαννόπουλος από το «Δίκτυο για τα Κοινωνικά Δικαιώματα» και από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Πρόκειται για εκείνον που στις 21 Δεκέμβρη 2008, με αφορμή την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων, έγραφε στην εφημερίδα «Εποχή» της ΑΚΟΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τα εξής: «Η “κουκούλα” και η “πέτρα” είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης..». Λογική που θεωρεί το μπάχαλο ως «κοινωνική εξέγερση» κι ας δημιουργεί ύστερα μια άγρια καταστολή από το κράτος.

    3) Που το πάνε οι "καθοδηγητές" οταν κάποιοι απ' αυτούς δηλώνουν ότι οι έγκλειστοι στη Νομική και οι «προστάτες» τους θα εξεγερθούν και δεν κάνουν πίσω; Μήπως δεν ξέρουν ότι προκαλούν την καταστολή ή αυτό επιδιώκουν;Πόση ανευθυνότητα, πόσος κωλοπαιδισμός στην πλάτη των μεταναστών; Πόσοι απ' αυτούς θα συλληφθούν και θα υποφέρουν ενω οι πολιτικοί καθοδηγητές τους συριζαίοι θα δικαιολογούν με ξένα κόλυβα την τάχα αριστεροσύνη τους και την "Επανάσταση με σύριγγα;"Βέβαια αυτοί δεν είναι σαν τους μετανάστες, παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις τους απο το μισητό κράτος!

    4) Ο Τσίπρας με τα καλόπαιδα της Κουμουνδούρου και τους έμμισθους , κρατικοδίαιτους συμβούλους, που τον συμβούλευσαν να προτείνει να μεταφέρουν τους μετανάστες σε δημοτικό γυμναστήριο..(άρπα την Καμίνη την καφτή πατάτα!) είναι τάχα "καθαρός";
    Απο την μια συνεργάζεται, τι λέω;, είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κι απο την άλλη το παίζει κατα την συνήθειά του το "στρίβειν δια του αρραβώνος";
    Το βρώμικο πολιτικό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαχειριστικές λογικές των παρα φύσιν συνυπάρξεων, αυτών των αριστερίστικων γκρουπούσκουλων θα τα πληρώσουν οι μετανάστες και το άσυλο;Και νομίζουν πως όλοι οι υπόλοιποι είναι ρατσιστές και απάνθρωποι ενω ΜΌΝΟ ΑΥΤΟΊ οι αριστεροί διεθνιστές; Πρόκειται περί ηλίθιων κι επικίνδυνων πλέον ηγετίσκων που παίζουν στις πλάτες των μεταναστών, που υποτίθεται προστατεύουν, δίνοντας ταυτόχρονα άλλοθι και στον Καρατζαφέρη να υποδαυλίζει την καταστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η ταχεία συντηρητικοποίηση της κοινωνίας μας έχει συμπαρασύρει και τους πρώην συντρόφους μας της Δ.Α.
    Και δυστυχώς, τους έχει συμπαρασύρει σε σημείο να μας αποκαλούν "αριστεριστές" ( δλδ μας προσαπτουν ότι προσπαθούμε να μοιάσουμε στους αριστερούς) όπως μας αποκαλουν μειωτικά και οι φασίστες, αλλά και να υιοθετούν τα απλοικα επιχειρηματα της ακροδεξιας, όπως απροκάλυπτα κάνει ο Σ.Θεοδωράκης στο άρθρο του.

    Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω (ισως γιατι δε βλέπω τηλεόραση) γιατί τόσος ντόρος για την στεγαση στη Νομική. Παντα οι φοιτητικοί σύλλογοι ήταν αλληλέγγυοι σε κοινωνικά κατατρεγμένους.
    Η μαλλον καταλαβαίνω. Η ακροδεξιά σφυράει και όλος ο μεσαίος χόρος χορεύει. Και καλά το ΠΑΣΟΚ βολεύεται γιατι ειναι κυβερνηση και δε θελει αλλες σκοτούρες. Εσεις οι ΔΑ τι κόπτεστε? Μηπως θέλετε να γοητεύσετε το κέντρο με υφος "η συνετή αριστερά"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν καταλαβαινω την ολη βαβουρα, αφου η θεση της ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ,ΣΥΝ ουσιαστικα εφαπτεται.Απλως καποιοι ειναι λιγωτερο υποκριτες και τυχωδιωκτες απο αλλους. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ mike

    "Βαβούρα" "εφάπτονται" περισσότερο ή λιγότερο "τυχωδιώκτες"???
    Αλήθεια αυτό έχεις να πείς μόνο "φιλε" mike???
    Ξέρεις εκτός απο το "σινεμά" υπάρχει και το θέατρο.
    Πεισματικά ανώνυμος απο αγάπη σε "φίλους" αλλά πρωτίστως συνανθρώπους μου.
    Κατάλαβες "ανώνυμε" κατα τις ανάγκες του chat "διαλόγου" mike...
    Θέλω να πιστεύω οτι στους πολιτικούς "χωρους" διαλόγου να μην ακολουθείς αυτή την τακτική.
    Στον πάλαι ποτέ "φίλο" απευθύνομαι
    και δεν χρειάζονται παρεμβολές απο "τρίτους"
    Καλημέρα φίλε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι, να τους περιθάλψουμε εφόσον ήρθαν, να τους στεγάσουμε προσωρινά, να τους ενημερώσουμε ότι ούτε δουλειά υπάρχει ούτε δίοδος για Ευρώπη ακόμα κι αν τους δώσουμε νομιμοποιητικά έγγραφα και να τους επιστρέψουμε πίσω. Να δώσουμε πολιτικό άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες. Να αφήσουμε άνεργους τους δουλέμπορους και ανέπαφες τις περιουσίες των μεταναστών που χάνονται για πλάκα. Όχι να εκμεταλλευόμαστε κι εμείς τον πόνο τους!
    @ Ποιος εκμεταλλεύεται το πόνο τους Γιώργο μιλάς σοβαρά???
    Ποιος τους "έστειλε" και τους "στέλνει" άραγε???
    Απο πότε η αριστερά δεν "ακουσε" δεν "είδε" δεν "κατάλαβε"???
    Δεν άκουσες τίποτε για "βομβαρδισμούς" δεν άκουσες τίποτε για ξεκληρίσματα δεν είδες ποτέ τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο???
    Να τους εξηγήσει ποιος και τι??
    Γιατί χάνουν τις πατρίδες τους εν ονόματι της "ισλαμικής" τρομοκρατίας??
    Θα εξηγήσει ο "Δυτικός" πολιτισμός ότι το φτηνό πετρέλαιο και η "άνετη" διαβίωση 'έχει για θύματα αυτούς τους ανθρώπους???
    Ποιος θα τα εξηγήσει εδώ αυτά, η κ.Νταλάρα που "τριάντα" χρόνια τώρα είναι δίπλα τους, η κ.Βαρδινογιάννη με τις ΜΚΟ!!!
    Ποιός ο αδελφός του σημερινού πρωθυπουργού που επικροτούσε την επέμβαση των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιρακ???
    Ποιος μωρέ θα το κάνει, αν δεν το κάνουν αυτό οι πολίτες? τα καθεστωτικά καρατικοδίαιτα κομματικά στομάχια???
    Ποιός ο Παναγόπουλος ή ο Ρίζος-ρίζος??
    Έχουμε τρελαθεί τελείως???
    Η αφελής αλλά επικίνδυνη κίνηση κάποιων να τους οδηγήσει σε ενα πανεπιστημιακό ίδρυμα,με ή σε "νομιμοποιεί" να ανεβώ στα κεραμίδια να "φωνάζω" οτι δεν ξέρω ποια είναι η αιτία και ο Φαρισαϊσμός πλέον περισσεύει???
    Να αφήνω την όποια κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό,δρατόμενη της ευκαιρίας,και να πω ότι δεν έχει ευθύνες με τη πολιτική της και φταίνε οι συριζαίοι???(καθόλου συριζαίος σημειωτέον,αλλά όχι και Φαρισαίος)!!!
    Ποιος θα θερίσει τις θύελλες άραγε ο Παπανδρεόυ,ο Σαμαράς,ο Καρατζαφέρης ή ο Πόντιος Π.Καμίνης δήμαρχος της πόλης που με θράσος δήλωσε ότι δεν τον αφορά(πάνω από 500.000 χιλιάδες ψυχές στοιβάζονται, στις αποθήκες ανθρώπων της πόλης που με λύσσα ήθελε να γίνει δήμαρχος!
    Η μήπως οι ντερμπεντέρηδες της ενημέρωσης??
    Και τέλος αυτό το καλαμπούρι με τους "άγνωστους" δουλεμπόρους θα πρέπει να τελειώνει,το ποιός τους θέλει και τους αφήνει ανεξέλεγκτα να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους μου θυμίζει την ιστορία με τα ναρκωτικά οτι φταίει ο χρήστης ή ο έμπορας και οχι αυτός που "δημιουργεί" τους όσους και τις συνθήκες της κόλασης !!!
    καζίνο-Καπιταλισμός λέγεται Γιώργο, καζίνο-καπιταλισμός !!!
    Μη μπαίνεις στο κόπο ν απαντάς απλά αφουγκράσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προπύλαια και Νομική
    Tου Νικου Γ. Ξυδακη

    Σε περιβάλλον βαριάς ύφεσης και ψυχικής αναδίπλωσης του πληθυσμού, οι μετανάστες κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε σύγκρουση όχι με το κράτος, αλλά με την ανήσυχη, έμφοβη και αναδιπλωμένη κοινωνία, η οποία, ακριβώς επειδή τελεί υπό πίεση και απειλή, μπορεί εύκολα να στραφεί εναντίον αποδιοπομπαίων τράγων. Και οι μετανάστες, οι ξένοι, οι αδύναμοι, οι άλλοι, εύκολα στοχοποιούνται ως συναυτουργοί της ύφεσης, εφόσον τα αντανακλαστικά μίσους ερεθιστούν κατάλληλα από κραυγές δημαγωγών. Το άσυλο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν είναι το πρωτεύον ζήτημα.

    Το άσυλο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου χρησιμοποιούν, μήνες τώρα, Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες που ζητούν πολιτικό άσυλο. Ουδείς τους ενόχλησε. Ακόμη περισσότερο, τα Προπύλαια κατελήφθησαν προ ημερών από πλήθος μουσουλμάνων μεταναστών για την ετήσια δημόσια προσευχή τους, καθοδηγούμενη από επιφανή ιμάμη εξ Αιγύπτου. Ακούσαμε ότι οι μουσουλμάνοι δεν είχαν αρκετά χρήματα για να νοικιάσουν ένα στάδιο, κι έτσι κατέληξαν στα Προπύλαια· πιο πειστική ακούγεται η εκδοχή να επελέγησαν τα Προπύλαια ακριβώς λόγω της δεσπόζουσας θέσης τους στο ελλαδικό συμβολικό σύμπαν. Καμία πανεπιστημιακή ή κρατική αρχή δεν διαμαρτυρήθηκε για τη δημόσια προσευχή στα Προπύλαια, στην Αθηναϊκή Τριλογία, συμβολικό κέντρο του νεοελληνικού Διαφωτισμού. Η Πολιτεία επέδειξε αξιοθαύμαστη ανοχή· μάλιστα, αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για την ανέγερση μητροπολιτικού τεμένους. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η μουσουλμανική πολυεθνική παροικία των Αθηνών επέβαλε δυναμικά την παρουσία της.

    Η συμβολική και πολιτική σημασία της μαζικής προσευχής στα Προπύλαια είναι ανάλογη της ομαδικής απεργίας πείνας των μεταναστών εργατών. Διαφέρουν οι συνδηλώσεις και το περίβλημα: οι μεν προβάλλουν ως αιχμή το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία, οι δε το δικαίωμα στην παραμονή και την εργασία· οι μεν επιβάλλονται διά της προσευχής, οι δε πιέζουν με τη σωματική τους παρουσία· οι μεν συνδηλώνουν το πλήθος και την οικουμενικότητά τους, οι δε μπαίνουν στο παιχνίδι ατομικά, με τα σώματά τους.

    Σε κάθε περίπτωση, το μεταναστευτικό πλημμυρίζει πάνω σε μια ήδη ξέχειλη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU