Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ζητούνται Mη Mεταλλαγμένοι Chef, όχι Master ή Τοp...

Τι καλλιεργούμε και τι τρώμε:
"Αποδομώντας το φαγητό"
ένα φιλμ της Marianne Kaplan
για τα μεταλλαγμένα (GMO) 
στο χωράφι μας και στο πιάτο μας



Για επιδόρπιο: Ο κατάλογος των μεταλλαγμένων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά τροφίμων

Δείτε σχετικά ΠΕΛΙΤΙ: Στη μάχη της βιοποικιλότητας


3 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ. Επίσης καλή επιλογή του θέματος της ανάρτησης. Τον τελευταίο καιρό όλο για την οικονομία μιλά ο κόσμος και ξεχνά τα υπόλοιπα, και ίσως και σοβαρότερα, προβλήματα που αντιμετωπίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αν σκεφτείς φίλε sfiltros ότι η εξάρτηση από τους σπόρους/υβρίδια μιας χρήσης κοστίζει άλλη μια φορά όσο τα φυτοφάρμακα (!), βλέπεις τον αγώνα που κάνουν συλλογικότητες σαν το Πελίτι -που δεν είναι παρά σπάνια στην επικαιρότητα- τόσο μα τόσο σημαντικό και καθοριστικό για τη ζωή και το μέλλον.
    Η εξάρτηση είναι το μεγάλο κόλπο των πολυεθνικών των μεταλλαγμένων και δυστυχώς περνά μέσα από την εξαφάνιση της βιοποικιλότητας. Υπάρχουν ήδη νόμοι σε ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύουν την διακίνηση σπόρων από τοπικές "μη πιστοποιημένες" ποικιλίες...αυτές δηλαδή που παράγουν ζωντανούς σπόρους και αναπαράγουν με μηδέν κόστος το είδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. left division

    @ Γιώργο.

    Η φράση που ακούγεται στη μετάδοση ''δεν ζητάμε λύση για να τεκμηριώσουμε ένα πρόβλημα'' οριοθετεί το πλαίσιο χειρισμού ενός τεράστιου και εξαιρετικά περίπλοκου ζητήματος.

    Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις που θα μου επέτρεπαν να διατυπώσω εξειδικευμένη άποψη.

    Μπορώ ωστόσο ν' αντιληφθώ ότι ο υπερπληθυσμός αφ' ενός και η ασφάλεια τροφίμων αφ' ετέρου δημιουργούν τη βάση ενός κορυφαίου θέματος παγκόσμιας εμβέλειας που πρέπει ν' αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε το κρίσιμο μέγεθος του

    Και βέβαια μην ξεχνάμε την χρηματοοικονομκή διάσταση του όλου πράγματος που επιδιώκει να φτάσουμε στο σημείο που ένα καρτέλ ελάχιστων βιοτεχνολογικών εταιριών θα ελέγχει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων!

    @sfiltro

    Χαίρομαι που συνεχίζεις να μετέχεις ενεργά στον διαδραστικό διάλογο μέσω διαδικτύου.

    Την κυριακή στον Ωρωπό κλείδωσε απ' ότι φαίνεται η άνοδος για την ομάδα μας.

    Γεμάτο το γήπεδο παρά την κακοκαιρία και την συγκυρία της εποχής, με τους Προοδευτικάνους εντυπωσιακούς σε όγκο και παλμό να κέρδιζουν χωρίς αγώνα τη μάχη της κερκίδας.

    Εύχομαι οι καλές μέρες που ζει η Προοδευτική να έχουνε διάρκεια.

    Συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις, εκεί που είσαι, όσο καλύτερα μπορείς. Το έχουμε ανάγκη όλοι. Να ΄σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU