Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

"Δεν πληρώνω" (2)


Ποιος πληρώνει την αξιοπρέπεια;

του Γιάννη Σακιώτη*

Δεν θα ασχοληθώ με τους εργολάβους και τα διόδια. Το ταξίδι με ΙΧ είναι προαιρετικό –υπάρχουν και τα ΚΤΕΛ και τα τρένα. Αντίθετα, η δημόσια συγκοινωνία σε μεγάλες πόλεις είναι «υποχρεωτική» για την μεγάλη πλειονότητα των μετακινούμενων και θα όφειλε να είναι «υποχρεωτική» για πολύ μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού, αν φυσικά μας ενδιαφέρει ως κοινωνία η βελτίωση της ποιότητας ζωής και το περιβάλλον.

Το κίνημα «δεν πληρώνω» στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι κίνημα. Μέχρι πρόσφατα, επρόκειτο για θρασείς τζαμπατζήδες, «επαναστάτες» της δεκάρας, που μετέφεραν το κόστος των χρημάτων που δεν πλήρωναν στα υπόλοιπα κορόιδα που πλήρωναν. Το κίνημα της «πάσας» του εισιτηρίου ήταν κατάπτυστο, το καταγγείλαμε πολλοί και διάφοροι και καλά κάναμε, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Σχίζας σε πρόσφατο άρθρο του.

Δυστυχώς όμως σήμερα, πέρα από τους πάμφθηνους εντυπωσιασμούς διαφόρων πολιτικάντηδων της κακιάς ώρας και των κουστωδιών τους, ένα πολύ μεγάλο μέρος όσων αποφάσισαν να μην πληρώνουν εισιτήριο, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και δυσκολεύονται να πληρώσουν το αυξημένο εισιτήριο.

Όσα ακολουθούν τα γνωρίζουμε όλοι: Τα εισοδήματα των μισθωτών έχουν συμπιεσθεί τρομακτικά, με δραστικές μειώσεις μισθών στον ευρύ δημόσιο τομέα και αντί μειώσεων τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, πολύ μεγάλες αυξήσεις σε ΦΠΑ, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και γενικά στις τιμές λιανικής. Αποτέλεσμα, πραγματική μείωση της αγοραστικής αξίας των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων της τάξης του 25-30%. Σε ακόμη χειρότερη μοίρα βρίσκονται μικρο-έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι δηλαδή δεν εισπράττουν μισθό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, χωρίς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, κυκλοφορούν με κυριολεκτικά άδειες τσέπες. Ας σκεφτούμε ότι αντί 2 Ευρώ που χρειαζόταν ένας επιβάτης-χρήστης των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αθήνα για μια μετακίνηση μετ’ επιστροφής, τώρα χρειάζεται 2,80 Ευρω. Τα 80 επιπλέον λεπτά αναλογούν σε μία φρατζόλα ψωμί ημερησίως.

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση, με προφανή τεράστια ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έλαβε την ακραία λανθασμένη απόφαση να προχωρήσει σε υπέρμετρες αυξήσεις των εισιτηρίων έως και 40%. Κάτι το οποίο συνεπάγεται επιβάρυνση του ετήσιου κόστους χρήσης των ΜΜΜ ως και 120 Ευρώ για τους κατόχους καρτών μηνιαίων διαδρομών.

Είναι απόφαση που στρέφεται κατά των φτωχών, παλαιών και νέων, ιδίως ενάντια σε όσους διαθέτουν ήδη δραστικά μειωμένο εισόδημα και ωθεί προς ακόμη εντονότερο κοινωνικό αποκλεισμό ομάδες πληθυσμού που ήδη βιώνουν τις δραματικές συνέπειες των μαζικών λουκέτων και των συνακόλουθων απολύσεων, αποκλείοντας τις από το βασικό κοινωνικό αγαθό της μετακίνησης. Επιπλέον, είναι μια απόφαση περιβαλλοντικά επιζήμια και κατά της ποιότητας ζωής των κατοίκων των μεγάλων πόλεων, αφού ενθαρρύνει τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης που είναι ρυπογόνα και συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή (ΙΧ αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις και μηχανάκια).

Η Δημόσια Συγκοινωνία είναι ένα από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά που επιδοτείται από το κράτος σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες οξύτατης οικονομικής ύφεσης, το κράτος είναι απαραίτητο να προστατεύσει αυτό το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, ενισχύοντας την επιδότηση της συγκοινωνίας, με μεταφορά πόρων από την ήδη υφιστάμενη αυξημένη φορολόγηση ρυπογόνων προϊόντων, όπως η βενζίνη. Επίσης, όπως επεσήμανε ο Τομέας Οικολογίας και Πράσινων Πολιτικών της Δημοκρατικής Αριστεράς, εγκαίρως, όσο ακόμη συζητιόταν το ύψος των αυξήσεων, η προσπάθεια καταστολής της εισιτηριοδιαφυγής (κίνημα της «πάσας»), που υπολογίζεται σε 40% (!), θα καθιστούσε χωρίς νόημα τις παράλογες αυξήσεις που έγιναν.

Τώρα πλέον έχουν ανάψει τα φλας των media και κάθε πικραμένος φοράει το καπέλο «δεν πληρώνω» για να βρει τα δικά του 5 λεπτά δημοσιότητας (κατά Γουόρχωλ), βρίσκοντας τζάμπα ευκαιρία να προσθέσει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. Η υστερία τείνει να επικρατήσει τόσο στην κυβέρνηση που απειλεί με παραπομπή σε δίκες όσων συλλαμβάνονται να μην έχουν πληρώσει εισιτήριο (έλεος κε Ρέππα…) όσο και σε εκείνους που αισθάνονται ή υποδύονται τους «ρομπέν των εισιτηρίων» αλλά και σε όσους ποντάρουν σε πολιτικά οφέλη από τον χαμό που γίνεται. Το χειρότερο; Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, καθώς στους οπαδούς της νομιμότητας υποβάλλεται η ισοπεδωτική σκέψη ότι εκείνοι που σπάνε τα ακυρωτικά μηχανήματα έχουν τις ίδιες ευθύνες με όσους απλά δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Προσωπικά, σέβομαι και θα υπερασπιστώ με πάθος από τις συνέπειες του νόμου εκείνον που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία να πληρώσει το νέο αυξημένο εισιτήριο, ακόμη και αν το διατυμπανίζει ως μέλος του «κινήματος δεν πληρώνω», αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα της κορυφαίας αξίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κινητικότητα για όλους όσους ζουν σε αυτόν τον τόπο. Θα αντιδράσω όμως και θα αντιπαρατεθώ με οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο τραμπούκο, με φασιστικό τρόπο επιχειρήσει να με «διατάξει» να μην ακυρώσω το εισιτήριό μου ή θα επιχειρήσει να καταστρέψει δημόσια περιουσία όπως τα ακυρωτικά μηχανήματα. Διότι δεν έχω μόνο την υποχρέωση να πληρώνω, αλλά και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να πληρώνω για τα συλλογικά αγαθά που επιθυμώ να παραμείνουν στην δημόσια σφαίρα.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Και απαιτεί μια γενναία πολιτική κίνηση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μπορεί να άρει τις αυξήσεις ή εναλλακτικά να εξασφαλίσει «κοινωνικό» εισιτήριο για τους μη έχοντες.

Διακυβεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών, το επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος, η ποιότητα ζωής και κυρίως το δικαίωμα των πιο αδύναμων στην αξιοπρέπεια.


*
Μέλους της Πανελλήνιας Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

25 σχόλια:

  1. @ Γιωργος

    καλημέρα,
    Αδικα βάζεις απόψεις προσώπων που γέρνουν προς το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΗ.ΜΑΡ.
    Ειναι δεδομένο πλεόν οτι το blog σου εχει σαφή δεξιόστροφα χαρακτιριστικά και η ευθύνη σαφώς ειναι δική σου,θελω να πιστευω οτι κάποια στιγμή η β... θα σε πείσει ν αλλάξεις πορεία.

    Οτι βάζεις προς αυτή τη κατευθυνση η παρουσία είναι μηδενική εως ανύπαρκτη.
    Φιλε καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Γιαννη Σακιώτη

    Πολύ καλή προσέγγιση,επιτέλους!!!

    Θα πρέπει να σε ενδιαφέρει

    tp://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=327237&dt=30%2F01%2F2011#ixzz1DXfVDVL5


    Καλό αγώνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Γιωργος
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_09/02/2011_1294407

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_09/02/2011_431873

    Σημερινό πρωτοσέλιδο σαμαρικής "δημοκρατίας"

    ??????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα μικρό Quiz:

    Υπάρχει κάποια κινητοποιήση τον τελευταίο μήνα που να μην την έχει καταγγείλει η Δημοκρατική Αριστερά ;

    Απάντηση: Οχι. Μαζι με τον ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ.

    ΥΓ. Οσο για το απόσταγμα σκέψης του Γιάννη Σακιώτη μέλος της ΠΠΕ της ΔΗΜΑΡ θα υπενθυμίσω τα εξής: Το Κράτος απ'το 1998 μέχρι σήμερα οφείλει στα αστικά λεωφορεία 800.000.000 ευρώ. Γι'αυτό είναι ελλειματικά. Οταν τα ξεπληρώσει τότε προσωπικά θα πληρώσω εισιτήριο

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Γιαννη Σακιώτη
    Οχι απλά δεξιά αντίληψη για το πως αντιλαμβανεστε εκεί στη ΔΗΜΑΡ τα κινήματα,αλλά και για πως αντιλαμβάνεστε γενικά τη κατάσταση.
    Θα σας πρότεινα:Πέρα της υποχρεωτικής μετακίνησης με τη δημόσια συγκοινωνία να προχωρήσετε και σε άλλες ρηξικέλευθες προτάσεις:
    -"υποχρεωτική" αγορά προιόντων,ώστε να κινηθεί η αγορά
    -εναλλακτικά θα πρότεινα να προταθεί από τη ΔΗΜΑΡ η "υποχρεωτική" μετακίνηση με τα πόδια...οι μετανάστες τι έχουν άλλωστε και μετακινήθηκαν από την Αλβανία σε ολόκληρη την Ελλάδαμε τα πόδια;
    -μείωση των μισθών για να σωθεί η χώρα όπως λεει ο φωτισμένος νους(;) ΓΑΠ
    -υποχρεωτική συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και ειδικά του Φ. Κουβέλη στη νέα κυβέρνηση όποια και να ναι αυτή

    Επειδή είπα κι εγω να φορέσω το καπέλλο της δημοσιότητας...(πως τα λες βρε Σακιώτη),σας λέω δεν πληρώνω όχι για κάποιο άλλο λόγο,αλλά γιατί ο μισθός μου τελειώνει γρήγορα...

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι Σακιώτης...τι Παπαχελάς....

    αστυάνακτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν το "Δεν Πληρώνω (αν και μπορώ)" είναι κίνημα, τότε να κινητοποιηθεί παρακαλώ ΚΑΙ στις ιδιωτικές συναλλαγές:
    - να αγοράζει τρόφιμα και ρούχα χωρίς να πληρώνει
    - να μην πληρώνει την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ
    - να μην πληρώνει τα φροντιστήρια των παιδιών του
    - να μην πληρώνει το ταξί, τον καφέ και το σουβλάκι του,

    επειδή, προφανώς "φταίει η πλουτοκρατία,η τρόικα και η άτιμη (υπόλοιπη) κοινωνία που μας εκμεταλλεύεται".

    Όποιος το κάνει και υποστεί τις συνέπειες, επάξια θα έχει αναδειχθεί σε κίνημα και προπομπό της νέας οκτωβριανής επανάστασης.

    Το να χτυπούν όμως κάποιοι τον πιο αδύναμο κρίκο και εύκολο στόχο, τις δημόσιες συγκοινωνίες, και ακόμη χειρότερα να τραμπουκίζουν ενάντια σε όποιον θέλει και μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, είναι το λιγότερο φτηνή, λαϊκιστική πολιτική εκμετάλλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Γιάννη Σακιώτη
    ...Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Και απαιτεί μια γενναία!!! πολιτική κίνηση από τον πρωθυπουργό!!!, ο οποίος μπορεί* να άρει τις αυξήσεις ή εναλλακτικά να εξασφαλίσει «κοινωνικό» εισιτήριο για τους μη έχοντες.

    ΤΟΣΟ ΓΕΝΑΙΑ ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΟ 6 ΜΗΝΕΣ "ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ???ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΒΑΛΕ κ.ΣΑΚΙΩΤΗ Ο ΡΕΠΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ Η ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ???
    Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ.

    Θα αντιδράσω όμως και θα αντιπαρατεθώ με οποιονδήποτε μικρό ή μεγάλο τραμπούκο, με φασιστικό τρόπο επιχειρήσει να με «διατάξει» να μην ακυρώσω το εισιτήριό μου ή θα επιχειρήσει να καταστρέψει δημόσια περιουσία όπως τα ακυρωτικά μηχανήματα.
    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΜΜΜ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΜΕ 500ε ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΟ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

    ....δικαίωμα των πιο αδύναμων στην αξιοπρέπεια.ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Γιάννη Σακιώτη,
    το κείμενό σου είναι καταπληκτικό - συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το προηγούμενο του Τάκη Παπαθεοδωρόπουλου και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
    Είναι βέβαια δύσκολο και γενναίο ταυτόχρονα να τα βάζεις με τον αριστερό αυτοματισμό, τα αριστερόμετρα, τα βαθμολόγια και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία. Κι αυτό εξηγεί ως ένα σημείο την ταραχή των ανωνύμων - δεν έχει σημασία όμως...
    Αυτό που έχει σημασία είναι ο "ανθρώπινος παράγοντας" - πέρα και έξω από τους σχηματισμούς μάχης, έχει σημασία η διάκριση, η συγκεκριμένη θέση, ακόμα και το να παίρνεις θέση μακριά από την ευκολία των "συγκρουσιακών" που τα βάζουν όλα στο ίδιο τσουβάλι απλά για να έχουν δουλειά και να μιλάνε στο όνομα των καταπιεσμένων (όπως και των μεταναστών).
    Η δική μας προσέγγιση είναι άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Σακιώτης
    Φταίει το κακό το ριζικό μας;Μήπως ο Θεός που μας μισεί...Οχι δεν είμαστε οι μοιραίοι!
    Φταίει η κυβέρνηση ,η τρόικα και όλα τα στηρίγματά της όπως η ΔΗΜΑΡ και η Μπακογιάννη.Αν θες να τ' ακουσεις ακουσέ τα.

    Οσο για τα υπόλοιπα δεν πληρώνω...να είσαι έτοιμος να δεις και αλλού!Όταν δεν έχεις χρήματα, δεν έχεις!Όταν σοου κόβουν το μισθό κάτι πρέπει να κόψεις...και δεν προτίθεμαι να κόψω το γάλα του παιδιού μου..να περιμένεις πολλά. Μάλλον να περιμένετε πολλά. Εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο
    δεν περίμενα κατι διαφορετικό από σένα...δεξιό αυτοματισμό....μα πολύ δεξιό...ΔΗΔΑ...Δημοκρατική Δήθεν Αριστερά πρεπει να λέγεστε..


    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θωμά αν δεν κάνω λάθος περαστικός δεν ήσουν; Μόνος σου το είπες. Μάλλον όμως κόλλησες...σε φτιάχνει φαίνεται η "δεξιά απόκλιση" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Γιώργος

    Νομίζω ότι καλύτερο άρθρο από αυτό του Γιάννη Σακιώτη δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
    Γιώργο θέλω να σε συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνεις για να αναδειχτεί ένα άλλο ήθος από την αριστερά.
    Τι να θυμηθούμε άραγε από όλους αυτούς τους αλαλάζοντες «αριστερούς» του δεν πληρώνω δεν πληρώνω.
    Είναι αυτοί που επιχειρούν να μας οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις (βλέπε Νομική) και να μεταβάλουν την «Ελλάδα σε Λίβανο την Αθήνα σε Βηρυτό χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο διακύβευμα».
    Ομολογώ ότι και εγώ στο παρελθόν ενθουσιάστηκα στο με τις αμεσοδημοκρατικές ιδέες όπως αυτές των οικολόγων πράσινων στη Γερμανία και την απόπειρα του πρωθυπουργού με το open gov.
    Νομίζω ότι ο Γιάννης αυτό το επισημαίνει με την παρατήρηση του για γενναία παρέμβαση του πρωθυπουργού.
    Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να μη βλέπει μια σοβαρή προταση όπως αυτή του Γιάννη του Σακιώτη και να έχει εμμονές πολιτικού «ρομαντισμού που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο –φασισμό η νέο –κομμουνισμό».
    Εδώ με αυτού του τύπου τα κινήματα δεν πληρώνω ,μπαίνω στη νομική, όσο περνάει ο καιρός αν δεν κάνει κάτι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάμε σε λύσεις κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με προσωπικότητες που θα εμπνέουν σεβασμό και εμπιστοσύνη στους πολίτες.
    Εγώ αγαπητέ Γιάννη θα το πάω και λίγο παραπέρα πριν γινει κόλαση η κατάσταση πρόταση όπως ο Απ. Κακλαμάνης ή ο Σταύρος Δήμας από τη ΝΔ.
    Παιδιά λυπάμαι αλλά δεν βλέπω άλλη διέξοδο και νομίζω ότι και ο Γιάννης δεν θα είχε αντιρρήσεις .
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Παναγιώτης Ιωάννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παναγιώτη σε ευχαριστώ.
    Νομίζω όμως ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της διαπλοκής του πολιτικού συστήματος με τα κάθε είδους παράσιτα και η συστηματική ληστεία του δημοσίου: αυτά χρωστάμε σήμερα.
    Είναι άραγε δυνατόν πρόσωπα με συμμετοχή στο διαχρονικό έγκλημα του δικομματισμού να αποτελέσουν σήμερα την λύση;
    Μάλλον απαιτείται η ανανέωση ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού της χώρας με ανθρώπους που δεν έχουν συμμετάσχει στο πάρτυ (μαζί τα φάγαμε) και έχουν ικανή εργασιακή εμπειρία ώστε να μην επαναληφθεί το "τα παιδία παίζει".
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aγαπητοί φίλοι,
    εγω δεν νομίζω πως μπορεί να συνδέουμε την κάθε "κινηματική πράξη" με την άλλη εκομοιώνοντάς τις. Δεν θεωρώ κινηματική πράξη αυτό που έγινε με τους μετανάστες στην Νομική, γιατί επρόκειτο για μια ανεύθυνη, τυχοδιωκτική ενέργεια που παγίδευσε τους μετανάστες σε λάθος πολιτική.Η στάση "δεν πληρώνω" δεν είναι κινηματική επίσης, καθώς δεν αφορμάται απο μια ιδεολογική βάση, δεν δημιουργεί "θεσμικό προηγούμενο" αν θέλετε, παρα είναι μια ακτιβιστική στάση, δικαιολογημένη εν πολλοίς, καθότι δεν είναι δυνατόν σε μια τέτοια κρίση, ένας εργαζόμενος των 600 ευρώ να πληρώνει καθε μέρα 3 ευρώ για να πάει και μόνο στην δουλειά του με μέσα μαζικής μεταφοράς, ή να πληρώνει συνεχώς διόδια εφ' όρου ζωής.
    Αυτό που χρειάζεται εδώ δεν είναι να βρίζουμε ο ένας τον άλλον, άλλος για δεξιό άλλος για αριστερό αυτοματισμό ή πορεία ,αλλά να βρούμε λύσεις.
    Ετσι λοιπόν θεωρώ απαράδεκτη την στάση ποινικοποίησης της"ατασθαλίας" μη πληρωμής εισιτηρίου απο την κυβέρνηση και πιστεύω πως όφειλε τουλάχιστον να απελευθερώσει απο εισιτήριο τους εργαζόμενους νωρίς το πρωί όταν πάνε για δουλειά, όπως είχε γίνει παλιότερα, και μάλιστα σε περίοδο μη κρίσης. Απο την άλλη η καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων απο τους αντιρησίες δεν είναι σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργο,@Παναγιώτη, ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Προσπάθησα να αναδείξω με το κείμενο αυτό το άγονο του πράγματος για μια σύγκρουση που προκλήθηκε από λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης. Πριν από μισή ώρα διάβασα στο site του ΟΤΕ [http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/greeknews?media-type=html&user=anon&js_panename=greeknews&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=2864281&category=greeknews] ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει κάρτα μειωμένου εισιτηρίου για τους άνεργους και για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού που βάλλονται περισσότερο. Είναι προφανώς κίνηση αμηχανίας του υπουργείου Μεταφορών, που βλέπει το αδιέξοδο που δημιούργησε με τις αυξήσεις 40%. Αλλά η κατάσταση δεν θα εκτονωθεί έτσι απλά. Χρειάζονται μέτρα ΑΜΕΣΑ.

    @Θ.Τ.
    Απορρίπτω την αιτίασή σου για τα 800 εκ επιδότηση που χρωστάει το κράτος. Επειδή οι καταχρηστικές υπερωρίες που έγραφαν όλα αυτά τα χρόνια οι οδηγοί του ΟΑΣΑ και οι καταχρηστικά υψηλοί μισθοί που απολάμβαναν,μέσω άδικων επιδομάτων, ίσως και να ξεπερνούν το εν λόγω ποσό.

    @Βασιλίκα,
    άριστη η γρήγορη θεωρητική ανάλυση του γιατί το "δεν πληρώνω" δεν είναι κίνημα.

    @Σανιτόπουλος,
    Υποθέτω ότι κατάλαβες τι εννοώ όταν λέω "υποχρεωτικές" μετακινήσεις. Αν όχι, ξαναδιάβασε το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και ένα άλλο συναφές θέμα που φέρνει στην επιφάνεια μια ακόμη πιο επικίνδυνη ανομία: η βίαιη επίθεση στο Θέατρο Τέχνης.
    Είναι εξαιρετικά λυπηρό το κατάντημα της Ελλάδας. Το κοινωνικό συμβόλαιο έχει καταπέσει και στην θέση του υπάρχει ένα παλιόχαρτο που δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από μία σύμβαση αποδοχής της υπέρτερης βίας ατόμων ή ομάδων που διαθέτουν τα μέσα και την βούληση να την ασκήσουν. Έτσι, αν κάποιος κυκλοφορεί με μολότοφ ή σιδερολοστό μπορεί να επιβάλλει την γνώμη του ανεμπόδιστα, βανδαλίζοντας κοινό ή ιδιωτικό πλούτο ταυτόχρονα ή και τρομοκρατώντας τους συνανθρώπους του πετώντας τις μολότοφ ή σπάζοντας με τον σιδερολοστό αντικείμενα πολύ κοντά σε ανθρώπους. Το επόμενο βήμα είναι οι ξυλοδαρμοί ανυποψίαστων ανθρώπων από αυτούς τους κοινούς τραμπούκους και η κατάλυση κάθε έννοιας τάξης.
    Γι αυτό, η Αριστερά οφείλει να λάβει θέση ευθύνης και να αφήσει τα επικίνδυνα λαϊκιστικά παιχνίδια. Η Δημοκρατική Αριστερά το πράττει καθημερινά. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική με τίποτα ενώ ο ΣΥΝ, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο Παπαδημούλης, έχει εξαλλαχθεί σε ένα πολιτικό χώρο λαϊκίστικο και αυταρχικό, ένα κόμμα που θα ταίριαζε στον Τσάβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Αφιερωμένο στο παλιόφιλο το Κώστα τον Ανδρέου

    του Κώστα Ροδινού

    Αυτό που οι περισσότεροι έβλεπαν και έλεγαν, αλλά ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έκαναν πως δεν καταλάβαιναν, ήρθε να επιβεβαιωθεί χθές από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο: τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο

    «Σχέδιο μείωσης του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ για την τριετία 2013-2015».

    Ουσιαστικά πρόκειται και ένα νέο και επαχθέστερο μνημόνιο.

    Είναι η πιο δραματική ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου και του ιδίου προσωπικώς.

    Αυτό ,σε απλά ελληνικά, σημαίνει παράταση της λιτότητας και των (επαχθέστερων) όρων του μνημονίου τουλάχιστον για μια τετραετία ακόμα!

    Και λέμε τουλάχιστον γιατί ουδείς εγγυάται (και δικαίως) την επιτυχή έκβαση του σχεδίου. Γιατί δε εξαρτάται μόνο από εγγενείς παράγοντες.

    Επί πλέον ποιος μπορεί να λάβει στα σοβαρά τις εγγυήσεις μιας κυβέρνησης και την ικανότητά της να διαχειριστεί επιτυχώς την κρίση, όταν μέχρι σήμερα έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της;

    Γιατί να «πέσει μέσα» αυτή τη φορά;

    Είναι προφανές ότι μια κυβέρνηση που υφάρπαξε τη λαϊκή εντολή, με ψεύτικες υποσχέσεις τον Οκτώβριο του 2009, δεν νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα για διάστημα πέραν της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της.

    Πολλώ δεν μάλλον, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική.

    Το νέο μνημόνιο υπερβαίνει τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και με τη σύμπραξη των γνωστών εξαπτέρυγων.

    Θέλει λαϊκή νομιμοποίηση με εκλογές.

    Και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει ισχυρή και νωπή εντολή για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.

    Και αν ο κ. Παπανδρέου δεν τολμάει να πάει σε εκλογές να προκηρύξει δημοψήφισμα.

    Δεν μπορεί να κυβερνάει τη χώρα με εντολή που έλαβε το 2009 για άλλο πρόγραμμα.

    Και αυτό δεν αφορά μόνο στον κ. Παπανδρέου. Αφορά στην ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Για λογοδοσία και διαφάνεια δεν αρέσκεται να μιλάει ο κ. Παπανδρέου; Για σεβασμό της λαϊκής βούλησης δε μας λέει; Ιδού! Εχει μια ευκαιρία να σταθεί ενώπιον του ελληνικού λαού και να ζητήσει την έγκρισή του.

    Για να μάθει ο ελληνικός λαός τι τον περιμένει .

    Σταθερές αξίες Κώστα μου για εμάς, ασταθείς ισορροπίες για σένα πάντα,μέσα απο τη μόνιμο ¨κομπασμό" σου ότι τα έμαθες όλα από τα 18 σου, και εξακολουθείς με τον ανικανοποίητο παλιμπαιδισμό σου να νομίζεις ότι κατέχεις και την "αλήθεια" τρομάρα μας!
    Εδώ ισχύει "γέρασες" και μυαλό δεν έβαλες!
    Πάντως τσάμπα το παιδεύεις με το Πασοκ,και απο κει πόρτα θα φάς,δεν βλέπεις τον "φίλο" μας το Μπίστη.
    Υπουργό τον κάνανε αλλά λαική αποδοχή να βγεί ο φουκαράς "βολευτής" αδύνατον,δες και το Θοδωρο,ούτε δημοτικός σύμβουλος,μόνο τις κλασσικές αργομισθίες!!!
    Για λύπηση!!!!

    Δεν μας ενδιέφερε η "κονόμα" και αυτό το ξέρεις καλά ειδικά εσύ!!
    Τα Χριστούγεννα περάσανε Κωστή κι όπως βλέπεις κανείς δεν μας ¨κουνά" ενώ εσύ ακόμα περιμένεις το τηλεφώνημα από την Ιπποκράτους και θα περιμένεις ακόμα...εσύ νομίζεις οτι ο Γιώργος ειναι Γιωργάκης και περίμενε κατι σαν και σενα και τη "παρέα" των γεροντοεφήβων να του φτιάξετε το μαγαζί,συνταξιούχος χρόνια είσαι και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.
    Αντε σιγα σιγα για τη βουλή του Ζαππείου πιάσε παγκάκι γιατί ουτε και εκεί θα προλάβεις!!!

    "Κ. Ρόδης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Γιώργος

    Σε ευχαριστώ και ανταποδίδω.
    Ποιός άραγε θα πληρώσει την χαμένη μας αξιοπρέπεια??
    Ειναι ενα ερώτημα που δημιουργεί "κόμπο" στο λαιμό.
    Ολοι περιμένουμε με ελπίδα τον Φώτη το Κουβέλη και την ΔΑ να μας οδηγήσουν σε ένα νεό ήθος της πολιτικής.
    Μακρυά απο το βαθύ πασοκ των Ακηδων και των Παναγιωτακοπουλαίων.
    Μακρυά απο την Δεξία των Καραμανλήδων της εξορίας και των διώξεων,ο λαός μας ευτυχώς έχει μνήμη.
    Αυτών που ρήμαξαν τον τόπο με τους λαικισμούς και σε συνεργασία με τους αριστεριστες του συριζα και του εγκληματικού σοσιαλφασιστικου κκε, που νομιζουν οτι ειναι οι συγχρονοι πάππες της προόδου.
    Ειναι αυτοί μαζί με τους δεξιούς που "προσεύχονται" νύχτα μερα για να χρεοκοπήσει η ελλάδα και να ¨εισπράξουν' τα "αργύρια" της 'επαναστατικότητάς" τους.
    Μόνιμοι τεμπέληδες και ακάματοι,όπως οι δεξιοί, απο τα φοιτητικά τους χρόνια(ταβλι και χαρτια,με αντιγραφές και σκονάκια για να πάρουν πτυχίο) και εμείς να "σέρνουμε¨το κάρο της υγιούς γνώσης και "μόρφωσης"
    Μόνιμα "αγκυλωμένοι" σε ταξικές συγκρούσεις,με δαιμονολογία για την επιχειρηματικότητα και ευρωπαικομηδενιστές, μεσα στο "μηδενισμό' του αριστερισμού τους.
    Ικανοποιημένοι απο το δημσιουπαλληλικό χάλι να κάνουν τους επαναστάτες του γλυού νερού και σήμερα να μη θέλουν να βοηθήσουν στην ανάταξη του τόπου.
    Μα τι ζητούν επιτέλους όλοι οι έλληνες να γινουν τεμπέληδες της ΕΘΕΛ,να έχουμε του γιατρούς και φαρμακοποιούς να ορίζουν όπως θέλουν την υγεία μας?
    Σε τι τους ενοχλεί η μεταρρύθμιση Λοβέρδου και τι έχουν να προτείνουν?
    Δεν τους φτάνουν τα 650 ευρώ συν το ιατρείο τους που εισπράτουν οσα εισπράτουν.
    Πρώτα να ορθοποδήσουμε και μετά θα έρθουν και οι καρποί των κόπων μας.
    Δηλαδή γιατί σε εναν ανιδείκευτο δεν φτάνουν τα 650 ευρώ και να είναι προοτιμότερο να είναι άνεργος.
    Η κοινωνική πολιτική ξεκινα απο εκεί περισσότεροι με 650 ευρω απασχολούμενοι παρα λίγοι με υψηλούς μισθούς και πολοί άνεργοι.
    Οπως και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν πλήρωναν ποτε φόρους τώρα να πληρωνουν και αν δεν μορούν να συντηρηθούν να βρουν καινοτόμες ιδέες για να απασχοληθούν.
    Νομίζω οτι η ΔΑ δεν πρεπει να χάσει αυτο το στοίχημα η πολιτική της θα πρεπει να στοχεύει στο μέλλον.
    Η πολλή δημοκρατία που κατήντησε ανομία εστω και για λίγο πρέπει να κάνει πίσω.
    Δεν μπορούν τα Πανεπιστήμια να έχουν γίνει χώρος διακίνησης ναρκωτικών απο εγκληματικές φυσιογνωμίες και νομίζω οτι και το άσυλο" όπως είναι σήμερα, θα πρέπει οι διατάξεις του ν αλλάξουν, διαφορετικά να καταργηθεί σε μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η ελλάδα τι πάει να πεί άσυλο.
    Νομίζω ότι θα πρέπει να αναλάβει η ΔΑ εκστρατεία ενημέρωσης σε όλους τους χώρους(πανεπιστήμια,χώρους υγείας ικα,νοσοκομεία,στις ενώσεις εργαζομένων,στους δήμους,ιδιαίτερα να βοηθηθεί ο κ. Καμίνης,με φυλλάδια που θα ενημερώνουν τον κόσμο ποιοι είναι οι τεμπέληδες
    , ποιοι οι αιώνιοι φοιτητές και να τους απομονώσουμε από παντού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ κ.Σακιώτη (πτυχιούχο δάσκαλο μη ανωτάτης σχολής Τριπόλεως)!!!!
    Γιώργο θα το σβήσεις αλλά η αλήθεια αγόρι μου δε σβήνεται ότι και να κάνεις τους ξέρουμε καλύτερα τους original πασοκους καιρός η κοινωνία να μάθει και τους όψιμους!

    Ο υπουργος που αποκαλει τζαμπατζη τον συνταξιουχο, τον ανεργο, τον χαμηλομισθο και τελικα οποιον δεν αντεχει πια να του πιανουνε συνεχεια το κωλο κατι τυποι σαν τον υπουργο.

    Ειναι το λιγοτερο θρασος , ενας ανθρωπος που σε ολοκληρη τη ζωη του ζει παρασιτικα απο τον ελληνα φορολογουμενο, να τον αποκαλει τζαμπατζη!
    Ο ανθρωπο που αν καθησει να μετρησει καποια στιγμη τα ενσημα του, δεν θα του παρει περισσοτερο απο 30 δευτερολεπτα!!!
    Ολα πρασινα και με τον ηλιο του ΠΑΣΟΚ.


    Για του λογου το αληθες διαβαστε το βιογραφικο του.
    Απο την προσωπικη του σελιδα παρακαλω.
    • 1974: Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    • 1975: Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), στις πρώτες μετά τη Δικτατορία ελεύθερες εκλογές των φοιτητικών οργάνων.
    • 1976 έως 1981: Γραμματέας αναπληρωτής της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    • 1981: Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Αρκαδίας.
    • 1984: Εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    • 1993: Εκλέχθηκε μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    • 22 Ιανουαρίου 1996: Αναλαμβάνει Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Πρωθυπουργός του αναθέτει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Τη θέση αυτή διατηρεί μετά τις εθνικές εκλογές του 1996 και του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, επί έξι χρόνια.
    • Οκτώβριος 2001: Εκλέγεται μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το 6ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    • 24 Οκτωβρίου 2001: Αναλαμβάνει Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θέση που διατηρεί μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου 2004
    • Κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του διετέλεσε μέλος της οκταμελούς Κυβερνητικής Επιτροπής και άλλων κυβερνητικών οργάνων. Ανέλαβε σειρά νομοθετικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών στους τομείς της ενημέρωσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης.
    • Το πρώτο εξάμηνο του 2003, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων.
    • 7 Μαρτίου 2004: Εκλέγεται και αναλαμβάνει καθήκοντα Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέση στην οποία επανεκλέγεται από τους συναδέλφους του Βουλευτές και το 2006 διατηρώντας αυτή την ιδιότητα καθ' όλη την κοινοβουλευτική περίοδο, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στα κορυφαία όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πολιτικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο και Εθνικό Συμβούλιο).
    • 4 Οκτωβρίου 2009: Εκλέγεται και αναλαμβάνει Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
    Ως Υπουργός και ως Βουλευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε Διεθνείς Οργανισμούς και Εκδηλώσεις. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες - άρθρα και το βιβλίο «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

    Οποιος μπορει να ανακαλυψει μεσα απο το βιογραφικο του υπουργου εστω και μια υποψια για ενσημο εργασιας εκτος ΠΑΣΟΚ κερδιζει το βιβλιο του υπουργου
    «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

    Τελικα στο Πανεπιστημιο δεν σπουδασε οδοντιατρος
    Σπουδασε ΠΑΣΟΚ!!!
    Και αυτη την επιστημη εφαρμοζει τωρα.
    Και την εφαρμοζει καλα.
    Ομολογουμενως δεν πηγαν τζαμπα αυτα που του εμαθε το "Πανεπιστημιο του ΠΑΣΟΚ"
    ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ!!!!

    ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ!!!

    Οσο για τα χρονια που "προσφερει" στον Ελληνικο Λαο (1974-2011)
    ειναι κατα τι περισσοτερα
    απο τα χρονια που "προσφερει "ενα αλλο μελος της Σοσιαλιστικης Διεθνους
    σε ενα αλλο λαο...
    Ο Μουμπαρακ!
    1974-2011
    Τριαντα επτα χρονια τζαμπατζης

    Τελεια..και παυλα .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και τι σχέση έχει ο Γιάννης με το όργιο δεξιών και πασόκων που μαζί τα φάγανε και χρεωκόπησαν μια ευλογημένη χώρα που εισπράττει από τον αέρα, τη θάλασσα, τη φύση, τον ήλιο, το υπέδαφος, τον τουρισμό, τα αρχαία χωρίς να παράξει τίποτα; Τάφαγε μαζί τους; Γιατί τον λοιδορείς; Επειδή έχει την άποψή του; Δικαίωμά του είναι - όποιος δηλαδή πει "τζαμπατζήδες" γίνεται Ρέππας; Κάτι έλεγα για αριστερό αυτοματισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παναγιώτη, ελπίζω η ΔΑ να μην λυγίσει κάτω από το καθεστώς του αριστερού αυτοματισμού, του πελατειακού κράτους, της σιωπής για όσους τα φάγανε, της ανυπαρξίας θεσμών και δικαιοσύνης και εν γένει της ελληνικής ληστοκρατίας. Είναι δύσκολο γιατί μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας συμμετέχει στην μικρή διαφθορά που έντεχνα διέσπειραν οι "μεγάλοι" για να μην έχουν αντιστάσεις στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου σαν πειρατές (όπως οι πρόγονοί τους) και το βούλιαγμα χώρας και εισοδημάτων.
    Ας ελπίσουμε ότι θα αντέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ρόδη Κ.
    "...«Σχέδιο μείωσης του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ για την τριετία 2013-2015».

    Ουσιαστικά πρόκειται και ένα νέο και επαχθέστερο μνημόνιο.

    Είναι η πιο δραματική ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου και του ιδίου προσωπικώς...."

    Σήμερα, που ζητάνε να πουλήσουμε δημόσια περιουσία για να βρούμε 50 δίς, να δείς πόσο επαχθέστερο θα είναι το νέο μνημόνιο και πιθανά θα νοσταλγήσεις την εποχή του παλιού μνημονίου.
    Ενδεχομένως επίσης, ίσως καταλάβεις, πόσο ανόητος είναι ο Σαμαράς και οι διάφοροι αντιμνημονιακοί, που διατείνονται ότι μπορούν εύκολα και απλά να λύσουν το πρόβλημα.
    Είδα στην τηλεόραση και αυτόν τον φαιδρό συν-υπεύθυνο επί των οικονομικών με τον Αντωνάκη, να λέει ότι η ΝΔ το έλεγε από πέρυσι ότι πρέπει να πουλήσουμε δημόσια περιουσία.

    Αλλά, το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο κόμμα σου, δυστυχώς υπάρχει σε όλα τα κόμματα.
    Δεν υπάρχει λύση φίλε. Θα το πιούμε το ποτήρι.
    Εγώ δήλωσα ήδη παρατηρητής όπως ξέρεις. Σας περιμένω σιγά-σιγά, που θα πάει. Η Ελλάδα του Δημοσιουπαλληλικού Σοσιαλισμού, του 6 στους 10 δεν πληρώνω εφορία, δεν μπορεί να λειτουργήσει και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Προόρισται να πεθάνει και θα πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Κωστής
    Κωστα καλημέρα,
    Δες τι είπε ο "μπούλης" κ] με τις οδηγίες σου!!!
    Γιώργου Πεταλωτή (Κ.Α. για το αληθές)ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση

    Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

    Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

    Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών.

    Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση.


    Κι αν είδατε χθες Βουλή κι ακούσατε τον Αντώνη , θα καταλάβατε ότι οι καιροί αλλάζουν. Άλλαξαν…

    Γιατί αυτοί εδώ οι ανθρωποφάγοι «σοσιαλιστές» και τα τσανάκια τους, νομίσανε πως είμαστε μουνουχισμένα δαμάλια, που θα μας βάλουν στο ζυγό για όργωμα.

    Γιώργο μου, ξέρω πως σε στεναχώρησε ο Αντώνης χθες στη Βουλή. Τέτοιες κατραπακιές που έφαγες, δεν πέφτουνε ούτε στην Κερατέα. Αν όμως κάνετε απόλυτη ησυχία με τον Ραγκούση και κλείσετε τα μάτια, θα το ακούσετε το ελικόπτερο που ‘ρχεται από μακριά. Μόλις άφησε τον συνάδελφο σου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, τον Χόσνι, σ’ εκείνο το θέρετρο. Εσύ, τι γουστάρεις; Βουνό ή θάλασσα;

    ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ "ΕΜΕΙΣ"

    Κι αν είδατε χθες Βουλή κι ακούσατε τον Αντώνη , θα καταλάβατε ότι οι καιροί αλλάζουν. Άλλαξαν…

    Γιατί αυτοί εδώ οι ανθρωποφάγοι «σοσιαλιστές» και τα τσανάκια τους, νομίσανε πως είμαστε μουνουχισμένα δαμάλια, που θα μας βάλουν στο ζυγό για όργωμα.

    Γιώργο μου, ξέρω πως σε στεναχώρησε ο Αντώνης χθες στη Βουλή. Τέτοιες κατραπακιές που έφαγες, δεν πέφτουνε ούτε στην Κερατέα. Αν όμως κάνετε απόλυτη ησυχία με τον Ραγκούση και κλείσετε τα μάτια, θα το ακούσετε το ελικόπτερο που ‘ρχεται από μακριά. Μόλις άφησε τον συνάδελφο σου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, τον Χόσνι, σ’ εκείνο το θέρετρο. Εσύ, τι γουστάρεις; Βουνό ή θάλασσα;

    Στο ελικόπτερο θα πάς μαζί τους ή ηθέση είναι μόνο μγια το Φώτη?
    Για να ξέρουμε να πούμε κανένα καλό λόγο αμα ξεμείνεις εδώ.
    Το ξέρουμε οτι το κάνεις επειδή είσαι καλο παιδι,αππλα σε παρέσυρε το "ρεμα"...
    Γεια σου Κώστα

    Κ.Ροδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU