Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Βάστα, Τίνα!


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν αντικοινωνικά μέτρα για την οικονομία, που στήριξαν όλες τις ανατροπές στα εργασιακά, που δεν αντέδρασαν στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «επαναστάτησαν» τώρα  κατά του νομοσχέδιου της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη,  για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα 10 στρέμματα στις περιοχές Natura και τις ελάχιστες διατάξεις που προσπαθούν να βάλουν κάποια τάξη στο χάος της αυθαιρεσίας σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Η αυθαιρεσία -παράνομη και νομιμοφανής- εκτρέφει και στηρίζει το πελατειακό κράτος, αλλά και τα φαινόμενα παρακμής στο κομματικό σύστημα. Η Δημοκρατική Αριστερά θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με συγκεκριμένες τροπολογίες, προκειμένου να ισχύσουν οι αρχικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις περιοχές Natura. (από την ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Oικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς)
Είναι παράλογο, αλλά αληθινό: η πληγή της διάσπαρτης δόμησης στις προστατευόμενες περιοχές, αποτελεί τελικά τη μόνη «ιερή αγελάδα» που δε δέχονται να θίξουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Επιβεβαιώνεται με οδυνηρό τρόπο ότι η προστασία του περιβάλλοντος δε διασφαλίζεται με διακηρύξεις καλών προθέσεων, αλλά με πολιτική βούληση, που η κυβέρνηση διαθέτει σε αφθονία αποκλειστικά για άλλα θέματα. Όσο πεισματικά όμως και να κλείνουν τα μάτια, χωρίς βιώσιμες απαντήσεις για την κρίση στο περιβάλλον, δε υπάρχουν διέξοδοι ούτε για την οικονομία.
Είναι ώρα λοιπόν να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για πλήρη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, με όρους βιωσιμότητας και με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος. (από σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Γιάννη Παρασκευόπουλου)

15 σχόλια:

  1. @ Γιωργος
    Φιλική συμβουλή.
    Μη βιάζεσαι με τους υψηλόβαθμους πασοκους θα εκτεθείς!!!!
    Γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε ...τα πασοκόσκυλα!
    Αλλο πολιτες ψηφοφόροι και αλλο Τινες,Ακηδες,Κιμωνες,Γιαννοι,
    ναρκοπέδιο σκέτο,το πλεκτό είναι ίδιο μη παιδεύσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα φυσικό είναι. Θα χάσουν ψήφους μεγαλομεσαίων στρωμάτων, θα εκτεθούν. ποιος σου είπε ότι η αυθαιρεσία δεν πρέπει να αποτελεί τον κανόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ;Oλα καλά,αλλα γιατί μονο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείμο, ότι μας έμεινε από φύση και ομορφιά είναι οι περιοχές natura - αν το πελατειακό κράτος συνεχίσει την επέλασή του δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Είναι ώρα να συνενωθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις για την προστασία του περιβάλλοντος από την καταβροχθιστική όρεξη συμφερόντων, ημετέρων, καταπατητών, εργολάβων. Ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά κρίνεται σε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα - έτσι νονίζω τουλάχιστον. Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δω ανώνυμε διαδήλωση υπέρ natura ανάμεσα σε γιατρούς και φορτηγατζήδες πραγματικά κάτι θα έχει αλλάξει σε αυτόν τον τόπο. Αλλά δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθόλου άδικο. Το μόνο κακό που βλέπω στο νομοσχέδιο, επειδή ακόμη επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για διαδήλωση υπερ Natura εν μέσω γιατροφορτηγατζήδων.χα χα ωραίο.Το κράξιμο ομως αυτων των βουλευτάκιδων πρέπει να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι θάπρεπε να "επικηρυχθούν" γιατί το έγκλημά τους είναι διαχρονικό. Και πριν "φάνε" την Τίνα όπως έφαγαν τον Τρίτση.
    Η Ελλάδα θάταν τελείως διαφορετική χωρίς την εκτός σχεδίου δόμηση, με ένα κτηματολόγιο και ένα δασολόγιο. Τελείως! Και οι κύριοι αυτοί πιθανότατα δεν θα ήταν βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η οικονομικη κριση και η υπαγωγη της χωρας στο ΔΝΤ θα την αποτελειωσει οικολογικα ΚΑΙ οικονομικα, αφου το κοστος απο τις οικολογικες καταστροφες διεθνως ειναι μεγαλυτερο απο το οποιο οικονομικο οφελος που αλλωστε ουτε αυτο δεν διαχεεται κατ'ελαχιστο στην κοινωνια παρα σε μια χουφτα τραπεζιτες. Γι'αυτο και οι οικολογιζοντες οικολογοι πρεπει να αντιληφθουν πως ειτε τοποθετουνται στον αξονα δεξια/αριστερα ειτε μας δουλευουν.Για να το κανω πενηνταρακια η οικολογια δεν ειναι ουδετερη,ειναι μερος της κοινωνικης και οικονομικης διαπαλης, διατρεχει εγκαρσια τις πολιτικες ιδεες και την ιστορικη παραδοση πολλων χρονων του ανεπτυγμενου κοσμου. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Γιωργος
    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ!!!!
    Μη μπερδεύσαι,αλλο Τρίτσης άλλο "τίνα".
    Τι δουλειά είχε ο χασάπης Φισερ με τον Γαπ?
    Πρασινη αναπτυξη???
    Και αλήθεια με ποιό αυτί "ακουγε"?
    Η οικολογία του συστήματος Μπετιτ Φίσερ ...s.a.
    Επιτέλους οτι πετάει δεν είναι και "αθώο" πουλάκι!
    Νομίζω???
    ΥΓ Δεν στο λέω "υποτιμητικά" το πασοκ για όποιον δεν το ξέρει καλά είναι vivere pericolosamente και εσυ είναι πασιφανές οτι δεν το ΞΕΡΕΙΣ κάποιοι "δικοί" σου ίσως.
    συγκεντρώσου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν είναι δυνατόν να γράφονται άρθρα με τίτλο "Βάστα Τίνα"
    Τα δέκα στρέμματα σας μάραναν.
    Εδώ η κυρία δουλεύει για το αιολικό λόμπυ ανοικτά.
    Ανεμογεννήτριες σπρώχνει και Φ/Β στις περιοχές Natura.
    Με το "πράσινο ταμείο' της διαβρώνει τις οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
    Στο νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα υπάρχει μεταβατική διάταξη για ανεμογεννήτριες σε περιοχές όπως ο Πάρνωνας που δεν επιτρέπονται μεγάλες Α/Γ αλλά μόνο οικιακού μεγέθους και άλλη διάταξη όπου ο περιορισμός για τα δέκα στρέμματα δεν ισχύει για γήπεδα που θα μπούν Φ/Β και υποσταθμοί Α/Γ. Τόσο τυφλωμένοι είστε ; Έχει κατακρεουργήσει η κυρία όσες διατάξεις του 1650/86 παρεμποδίζουν την ευρεία διείσδυση των αιολικών σε προστατευόμενες περιοχές εξυπηρετώντας συγκεκριμένους επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας. Στο τέλος θα παρουσιαστεί και άρθρο με τίτλο "Βάστε Μπόμπολα" επειδή ο τύπος σπρώχνει την "Πράσινη ανάπτυξη"
    Στις περιοχές Natura οι περιορισμού αφορούν σε έργα ή σχέδια (όπως είναι και οι ρυθμίσεις για την εκτός οικισμών ή σχεδίου πόλης δόμηση) που ενδεχομένως θα βλάψουν τη περιοχή λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς διατήρησης της. Ειδάλλως δεν περιορίζονται τα έργα και οι χρήσεις.
    Προς τι να μπούν περιορισμού οικιστικής δραστηριότητας πέριξ των οικισμών αν αυτή δεν βλάπτει την βιοποικιλότητα; Βάσει των ΕΠΜ που αφορούν στις περιοχές να σχεδιαστούν οι ζώνες υψηλής και σχετικής προστασίας και στις υπόλοιπες ζώνες για παράδειγμα στα αγροτεμάχια πέριξ των οικισμών με σχέδιο βεβαίως και αυστηρό έλεγχο, να επιδιωχθούν αγροτουριστικές επενδύσεις κεφαλαίων και η οικοτουριστική δραστηριότητα.

    Μόνον έτσι οι τοπικές κοινότητες θα προστατέψουν τις περιοχές Natura και του τόπους-είδη, αλλιώς θα τα ξεπατώσουν όλα.

    Η Τίνα δεν είναι πράσινη, είναι κατάμαυρη κύριοι και όσοι δεν το βλέπουν έχουν δυσχρωματοψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είσαι φίλε μου ισοπεδωτικός. Δεν υποστήριξα πακέτο την Τίνα Μπιρμπίλη - θεωρώ τα δέκα στρέμματα ένα ελάχιστο μέτρο, όμως καθοριστικό. Και ναι με μάρανε...
    Βήμα το βήμα, ζήτημα το ζήτημα. Καμία αποτίμηση ότι η Τίνα είναι πράσινη δεν έκανα - που την είδες. Όμως σε κάθε άνθρωπο στηρίζουμε τις καλές του προτάσεις ανεξάρτητα από το "ποινικό του μητρώο" - μακριά από κάθε είδους αυτοματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ διαχειριστή!!!

    Τόπες και τόκανε!!!η πράσινη Τίνα

    Η νέα τροποποιημένη διάταξη που εισηγήθηκε η υπουργός και θα προστεθεί στο συζητούμενο στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα ορίζει τα εξής:

    "Κατ΄ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια, κατά παρέκκλιση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω κατάτμησης, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ. τα οποία, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν μεταγραφεί νόμιμα μέχρι και την 1η Μαρτίου 2011, θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις".

    Δεν μπορούμε παρά να σε ευχαριστήσουμε αγωνιστή της αριστεράς και της οικολογίας.
    Εμπρός στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης!!!
    Γειά σου μεγάλε Παπασπυρόπουλε!!!
    οι "Κορμοράνοι" των β.προασ.μαζί σου και του hercules!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι, κρίμα...

    "Οπως ανέφερε η υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη στιγμή που η εκτός σχεδίου δόμηση είναι μία πραγματικότητα στον ελληνικό χώρο και ιδιαίτερα στις περιοχές Natura, «είναι προφανές ότι μία ολοκληρωτικά καταργητική διάταξη θα αναστάτωνε την κοινωνία». Γι' αυτό και προτάθηκε από το υπουργείο να αυξηθεί η αρτιότητα στα 10 στρέμματα. «Ακόμα και αυτή η ενδιάμεση διάταξη όμως, ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετούς βουλευτές. Ακούσαμε τα επιχειρήματα τους. Αποδεχτήκαμε ότι πολλοί πολίτες έχουν κάνει έναν προγραμματισμό ζωής, στηριζόμενο στη μέχρι σήμερα νόμιμη αρτιότητα των 4 στρεμμάτων, και ορίσαμε τη συγκεκριμένη αρτιότητα ως μοναδική παρέκκλιση για τα οικόπεδα που έχουν κατατμηθεί έως την 1/3/2011»"
    Το πλήρες ρεπορτάζ εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU