Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αλαβάνος φεύγει, οι Οικολόγοι Πράσινοι έρχονται; Προσχηματικού διαλόγου συνέχεια...

Γραφεία Οικολόγων Πρασίνων: συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ. Το θέμα στο τραπέζι...

Στην Κουμουνδούρου ποιούν την νήσσαν όσον αφορά την προαναγγελία αποχώρησης του Αλέκου Αλαβάνου και του Μετώπου του από τον Συριζα. Ο Αλέκος, που ακόμα δεν έχει χωνέψει πως ένα καλόπαιδο που ο ίδιος επέλεξε, κατάφερε με την παρέα του να τον πετάξει έξω από τον Συν/Συριζα, μετά την ήττα του στις περιφερειακές αποφάσισε (επιτέλους) ότι αν δεν κοντράρει στα ίσα την παρέα των νεοκομσομόλων της πλατείας, δεν πρόκειται να δει φως στα πολιτικά του σχέδια.
Στην Κουμουνδούρου αντίθετα νοιώθουν ότι με τους τακτικισμούς τους έχουν σώσει το παιχνίδι για την ώρα παρότι ακροβατούν επικίνδυνα όσον αφορά την εκλογική τους επιβίωση (και την δανειακή ανανέωση των δέκα εκατομμυρίων που ήδη χρωστούν από την προείσπραξη της κρατικής επιδότησης). Τους έχει γίνει δεύτερη φύση: Κοροϊδεύουν τους εναπομείναντες ανανεωτικούς ένα χρόνο τώρα ότι θα "ξεκαθαρίσουν" με τον Συριζα. Κοροϊδεύουν τους Συριζαίους ότι ο Συριζα θα "επανεκκινήσει" κλείνοντάς τους το μάτι ταυτόχρονα ότι υπάρχουν λεφτά να μοιραστούν με την είσοδο στην νέα βουλή. Κοροϊδεύουν τα μέλη τους ότι όλα τα ανοιχτά θέματα θα συζητηθούν (κάποτε). Κοροϊδεύουν το Αριστερό Ρεύμα ότι εργάζονται για την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Και κοροϊδεύουν την κοινωνία με τις αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές θέσεις τους στο μεταναστευτικό (Νομική), τα διόδια, τις χωματερές, τα εισιτήρια  φωτογραφιζόμενοι στα διόδια για να αρμέξουν καμιά ψήφο από τα κινήματα.
Τώρα φωτογραφίζονται και με τους Οικολόγους Πράσινους σε μια επικοινωνιακή συνάντηση (προτείνοντάς τους υποτίθεται διάλογο σε τρία θέματα που προϋπάρχει συμφωνία) για να δείξουν ότι είναι και ...οικολόγοι, εκτός από
αντισυστημικοί (έλεος), κινηματικοί (επί της υπεραξίας μόνο), ανανεωτικοί (όσο πατάει η γάτα), κομμουνιστές (η νεολαία), Μητροπουλικοί (καλά τα πήγαμε), υπέρ της παύσης πληρωμών (έ και ολίγη από Συριζα) αλλά και υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης (είναι και το ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα βλέπετε). Τώρα λοιπόν και οικολόγοι!

Και ωραία, η πολιτική "και έτσι και γιουβέτσι" είναι το peak της τακτικίστικης απολιτικής προσέγγισης της παρέας που λυμαίνεται τον κάποτε ελπιδοφόρο χώρο της "ανανεωτικής και ριζοσπαστικής" αριστεράς τα τελευταία χρόνια. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τι θέλουν με το βαθυκράτος της νεοσταλινικής αφασίας; Αρνήθηκαν έναν εφ' όλης της ύλης ανοιχτό και δημόσιο διάλογο που τους προτάθηκε (με αδέξιο έστω τρόπο) από την Δημοκρατική Αριστερά και τώρα αναλώνονται σε επικοινωνιακές συναντήσεις χωρίς περιεχόμενο εξυπηρετώντας τις ανάγκες λίφτινγκ στο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα;
Ο οποίος είναι σαφώς πιο δημοκρατικός, ανανεωτικός και οικολόγος από τον Φώτη Κουβέλη που λοιδορήθηκε από μερίδα τους ως καρεκλοκένταυρος και παλαιοαριστερός για να δικαιολογηθεί η καχυποψία απέναντί του!
Τι συμβαίνει; Οι Οικολόγοι Πράσινοι (ως ηγεσία πάντα) χρωστούν ανταλλάγματα για την παραχώρηση σελίδας στην Αυγή και τα εξοφλούν αδέξια ή προσχωρούν σιγά σιγά υπό την επιρροή της ομάδας των πρώην "οικολόγων εναλλακτικών" (βλέπε Διάκος, Τσιρώνης) στον "κινηματικό" αστερισμό του Συριζα για να καλύψουν το κενό του Αλαβάνου;  Ήδη οι ανακοινώσεις τους για Νομική, Διόδια, Κερατέα κάτι τέτοιο προοιωνίζουν. Πήραν κεφάλι οι αριστεριστές της ρηχής οικολογίας ή είναι το γνωστό έλλειμμα που έχει ένα θεματικό κόμμα σε θέσεις κοινωνικής πολιτικής και που το αναγκάζει να προσκολληθεί από δω κι από κει, ανάλογα με την τρέχουσα ηγεσία του και τις πολιτικές της προτιμήσεις;
Και τα μέλη, τι λένε; Που είναι τα περίφημα αμεσοδημοκρατικά αντανακλαστικά του χώρου;

Θα το ξαναπώ (αλλιώς αυτή τη φορά): τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους. Χωρίς παρεξήγηση, όσο αναγκαία είναι η αμεσοδημοκρατία σε έναν έμπειρο πολιτικά χώρο σαν την αριστερά και ειδικά την ανανεωτική, άλλο τόσο προβληματική μπορεί να αποδειχτεί σε έναν πολιτικά πολυσυλλεκτικό χώρο σαν των θεματικών κομμάτων όπου καταλήγει εύκολα σε πρόσχημα και κάλυμμα παραγοντισμού. Σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο και κυρίως επαρκής Πολιτικός Λόγος.

83 σχόλια:

  1. @
    Τελικά είσαι η απόλυτη έννοια του πολιτικού κωλοπαιδαρισμού!!!
    Να σε χαίρονται οι φίλοι κι οι γνωστοί σου.
    Αυτη τη πολιτική ανάλυση ξέρεις που σου την έχουμε βάλει εδώ και καιρό Αλήτη!!!
    ::::Τι συμβαίνει; Οι Οικολόγοι Πράσινοι (ως ηγεσία πάντα) χρωστούν ανταλλάγματα για την παραχώρηση σελίδας στην Αυγή και τα εξοφλούν αδέξια ή προσχωρούν σιγά σιγά υπό την επιρροή της ομάδας των πρώην "οικολόγων εναλλακτικών" (βλέπε Διάκος, Τσιρώνης) στον "κινηματικό" αστερισμό του Συριζα για να καλύψουν το κενό του Αλαβάνου;

    ΥΓ Κατα τ άλλα ο Κωστής σε υπερασπίζοταν οτι είσαι εύγενής και πραγματικά πίστευες σε συνεργασίες,άραγε ποιές αυτές του "Συν-διαδρόμου".
    Ξέρουμε και εμείς κάτι απο τον "εισοδισμό" σας πλέον.
    Με μιά λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!
    Για τον λόγο αυτό δικαίως η κοινωνία σας "στέλνει"| εκεί που σας στέλνει στην ανυπαρξία.
    Τέτοιος "φασισμός" είναι πρωτοφανής η κοινωνία σας φταίει,οι Ο.Π.,η αριστερά,ο συνδικαλισμός γενικά και οχι ο κομματικός,ο σοσιαλισμός που τον βαφτισατε και δημοσιουπαλληλικό,λες και είαμστε όλοι σαν εσάς κομματικά μέλη με δημοσιουπαλληλική ιδότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφριζει ξαφριζει εσυ απο πανω ευχαριστω σε που με δικαιωνεις.Γιωργο ταχω πει απαντωντας σε παλιοτερα σχολια, κατηντησαν να καταγγελουν το ''γευμα Κυρκου'' ως μια απο τις ''αιτιες''. Στην περιοχη μου τους δωσαμε τα παντα ,''οτι θελετε παιδια,οπως σας εκφραζει καλυτερα'' και εκλειναν το τηλεφωνο γιατι υπογεια στηριζαν το δεξιο δημαρχο οπως και την προηγουμενη φορα. Εξομολογητικα σου λεω,οταν ανεφεραν την βρωμια για το Λεωνιδα, θυμηθηκα αυτοματα τη δηλωση του στην υποθεση με τις ''καταγγελιες'' Κοροβεση ''οσον αφορα εμενα και τον ΘΑΝΟΝΤΑ Χ.Φλωρακη ''κλπ. και ειδα το πολιτικο ηθος και αναστημα σε σχεση με τα νανοειδη της πολιτικης που προφανως πρεπει να πλενουν το στομα τους...Υπενθυμιζω οτι οι συμβολισμοι στην πολιτικη προσδιοριζουν και σηματοδοτουν, ξαναθυμιζω την προσωπικη δηλωση Παπαρηγα με αφορμη το θανατο του Μ.Παπαγιαννακη , ''η αντιπαραθεση μας ηταν μονο πολιτικη'' ως πληρωμενη απαντηση στους ''αμεσοδημοκρατες'' που επαιζαν ξυλο[!] μετα την εκλογη Τρεμοπουλου για τις θεσουλες στην ευρωβουλη... Η μηπως λεω ψεμματα? mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα κομματική υπόσταση που μεχρι στιγμής δεν έχεις.
    Μια κοινοβουλευτική "ομαδούλα" που εκλέχτηκε με άλλη "σημαία" και άλλη σήμερα, υπηρετεί.(α.πολιτικο ζήτημα για το "χώρο" σου)
    50? "στελέχη" παλαιοκομματικής κοπής που θέλουν να πιστεύουν οτι έχουν και κοινωνική απήχηση.(β.Οταν σ΄ενα συνέδριο που καταγράφεις 30% εναντι 70% το καταγγέλεις τότε και αποχωρείς,δεν το έκανες,εγκληματικό! εκ ττων υστέρων και αφου έχεις εκλεγει στη βουλή και την κάνεις μόνο τυχοδιωκτισμός αρα και αυτοκτονία)
    Σήμερα οι 25 θέλουν πασοκ οι άλλοι 25 να χωθούν κάπου για πιστοποιητικό συνέπειας.(γ.πόρτα απο παντού,απο το ΄77 ζείτε με την ανοχική πολιτική "ελεημοσύνη" της κοινωνίας και βιοποριστικά με τον γνωστό τρόπο,ολα μα όλα τα στελέχη σας είχαν και έχουν εμπλοκή με τον κρατικό μηχανισμό,γαλάζιο,πράσινο,αρα και αφερέγγυοι!!!)
    Οι "σφαλιάρες" του 2% και κάτω θα σας αναγκάσουν να πράξετε αυτό που επιθυμείτε αλλά θέλετε να μένει σκοτεινό με το πασοκ φίλε μου με το πασοκ,χρήσιμοι ηλίθιοι αυτός είναι ο ρόλος σας.
    50αρηδες κοντά στα 60 που δεν θέλετε ν αντιληφθείτε οτι the game is over..(δ.πολιτικός παιδισμός απο τη δεκαετία του 70,πολιτικός τυχοδιωκτισμός σήμερα,και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ)
    Νομίσατε οτι βρήκατε πρόβατα και την "πέσατε" με τη δόντια ρε "γερόντια" και με τη χρόνια δισκοπάθεια απο την ακινησία θα καταλάβετε τι γίνεται...
    Στο σπίτι σου και χαμομήλι,που τα θυμήθηκες ρε μορμόλη όλα αυτα, το Λεωνίδα,το Χαρίλαο...
    Mikey mouse του 1,5%%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά γιατί τόση αψάδα ρε μεγάλε Να Πα; Τόσο πολύ σε πείραξε η αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι γερόντια είμαστε, αλλά εσύ μου φαίνεται δε γαμείς και πρέπει να το κοιτάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν καλησπέρα. Να κάνω κι εγώ δυο - τρείς σκόρπιες σκέψεις :
    Καταρχήν κι ο Τρεμόπουλος κι ο Χρυσόγελος κ.α. ήταν στους Οικολόγους εναλλακτικούς. Μάλλον Γιώργο θα εννοείς την Πράσινη Πολιτική η όχι;
    Δεύτερον αν τα γκάλλοπ έδιναν στη Δ.Α. 4 - 5% θα υπήρχε τόσο πρεμούρα για συνεργασία ;
    Τρίτον δηλαδή αυτός ο Τσίπρας κι η παρέα του είναι η μετενσάρκωση του Διαβόλου στη Γή; Ολοι οι άλλοι άγγελοι χερουβείμ κ.λ.π.;
    Τέταρτον η συγκεκριμένη ομάδα που λές ( Διάκος , Τσιρώνης κ.λ.π. ) δεν είναι πλειοψηφία στην ηγεσία των Ο.Π. . Μειοψηφία είναι. Απλώς και πολλοί άλλοι , από άλλες ομάδες, τάσεις κ.λ.π. των Ο.Π. δεν καλοβλέπουν τη συνεργασία με τη Δ.Α.. Αν θές το πιστεύεις.
    Καλώς η κακώς η ηγεσία της Δ.Α. θεωρείται από πολύ κόσμο, την κοινωνία που λέμε , ότι ανήκει στο παλιό, ότι είναι φθαρμένη , ότι είναι επαγγελματίες της πολιτικής κ.λ.π. Αυτό δεν ισχύει για τους Ο.Π., θεωρούνται κάτι νέο, άφθαρτο κ.λ.π. Αλλωστε δεν τους έχουν , οι περισσότεροι, δεί συνέχεια στα κανάλια κ.λ.π., μέχρι το 2010 δεν είχαν καθόλου ενίσχυση από το κράτος κ.λ.π.
    Για το σχήμα καλή βάση , κακή ηγεσία τα ξαναέγραψα. Πιο αντιδιαλλεκτική άποψη δεν υπάρχει.
    Τα πάντα δεν κρίνονται στο αν έχεις καλές, ωραίες προτάσεις , θέσεις κ.λ.π. Κρίσιμο είναι κι αν τις παλεύεις μέσα στα κινήματα, στις κινήσεις πολιτών , στην κοινωνία.
    Τέλος αν οι Ο.Π. είναι όπως τους περιγράφει ο mike , κι όχι μόνο, γιατί τόση επιθυμία για συνεργασία;
    Υ.Γ. Η επιθυμία η δικιά μου είναι τόσο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ . όσο και η Δ.Α. να μείνουν εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές , ώστε να δούμε ποιο κομμάτι θα επιβιώσει χωρίς κρατική επιχορήγηση. Πολύ φοβάμαι κανένα. Α και να δώ και πολύ κόσμο να αρχίσει να κάνει καμμιά άλλη δουλειά , πέρα του επαγγελματία πολιτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. leo, ο μεγάλος ΝαΠΑ είναι η μεγάλη Νάγια Πα., κολλητή του Διάκου. Γι αυτό και τόση τσαντίλα.
    Δεν καταλαβαίνει όμως ότι χρησιμοποιώ τνη περίπτωση Διάκου σαν χαρακτηριστική ενός τυχοδιώκτη με βίο και πολιτεία αχαρακτήριστη για στέλεχος οικολογικού κόμματος (του λέει τίποτα πχ η ...Πάρνηθα;)- αν υπάρχει κάπου εισοδισμός, ο Διάκος είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αριστεριστή με προσωπική φιλοδοξία που χρησιμοποιεί έναν χώρο για ατομική προβολή ενώ ο τύπος είναι δήθεν. Ο Γιάννης ο Τσιρώνης τουλάχιστον τα πιστεύει και καλά κάνει - καμία σχέση αν και συγκλίνουν πολιτικά. Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Νάγια,
    δεν περίμενα τέτοιο λεξιλόγιο από γυναίκα:"Αυτη τη πολιτική ανάλυση ξέρεις που σου την έχουμε βάλει εδώ και καιρό Αλήτη!!!" τς,τς,τς...
    Πολιτικές εκτιμήσεις κάνω αλλά φαίνεται άγγιξα την καρδιά ενός προβλήματος :)
    Δεν πειράζει - με τις υγείες σου.

    ΥΓ Είναι γνωστό ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ρώτα και κάνα κοινό μας φίλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΔΥ,
    περί προθέσεων κολοκυθόπιτα.
    Η πολιτική είναι βρώμικη από την φύση της και που να ξέρω εγώ κι εσύ τι θα κάνανε αν είχαν 5%. Το μόνο που ξέρω είναι θέσεις και γεγονότα. Προτάσεις που γίνονται δημόσια και απορρίπτονται, επισκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα που βαφτίζονται "θεματικός διάλογος" με ληγμένα θέματα. Αυτά ακόμα και σαν πολιτικό ρεπορτάζ σηκώνουν κριτική - δεν σημαίνει ότι οι "δικοί μας" είναι πάντα οι καλύτεροι αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έπραξαν σωστά - κι ένας πολιτικός φορέας έστω και θεματικός όπως οι ΟΠ, οφείλουν να απαντούν πολιτικά στις προτάσεις κι όχι να "πιστεύουν" το ένα ή το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως και αυτή η συζήτηση επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι η συζήτηση , η δημοκρατία στο διαδίκτυο είναι υπερεκτιμημένη.
    Υ.Γ. Επειδή τυγχάνει να ξέρω , λίγο , πρόσωπα και πράγματα η Να.Πα. είναι η κοινή γνωστή από το Παρκάκι της Κύπρου κ.α.; Αν ναι μου έδινε , δίνει την εντύπωση πολύ ευγενικού ανθρώπου. Για την Πάρνηθα θα ήθελα να μάθω πιο συγκεκρμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ Γιώργο πιστεύω σε μια άλλη σχέση με την πολιτική, σε μια άλλη πολιτική , που τα μέσα δεν υποτάσσονται στον σκοπό , όπου υπάρχει ενότητα σκοπών και μέσων. Αυτά ήταν και θέσεις της ανανεωτικής αριστεράς , από τη δεκαετία του 80. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη καθαρή , << ηθική >> πολιτική. Ουτοπία; Μπορεί , μπορεί και όχι. Οσο για τα ηγετικά στελέχη της Δ.Α. τώρα ( μετά το συνέδριο δεν ξέρω ) επιμένω ίδια κουμάσια είναι , να μη σου πώ και χειρότερα. Να μην ξαναεπαναλαμβάνω την ιστορία της ΕΑΡ και γίνομαι κουραστικός. Σχεδόν 25 χρόνια τους βλέπω κι από κοντα κι από μακριά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πως εξηγείς τότε το "ξέσπασμά" της;
    Στο κάτω κάτω εκτιμήσεις κάνω - είναι πολιτικός πολιτισμός το "ξέρεις που σου τις έχουμε βάλει εδώ και καιρό Αλήτη!!!"
    Εκτός αν είναι του ίδιου του Διάκου οι χαρακτηρισμοί και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμό της. Όλα να τα περιμένεις...
    Αλλά και πάλι γιατί τόση ταραχή;

    Για την Πάρνηθα, τα Χανιά, τον Διόνυσο κλπ κλπ εάν και όταν χρειαστεί. Δεν θα ασχοληθούμε απλά λόγω περιέργειας, ούτε αξίζει ιδιαίτερα τον κόπο - απλά με εξιτάρει λίγο ο πληθυντικός που χρησιμοποιεί η ΝαΠα: "είμαστε", "είσαστε" κλπ. Αν δεν είναι αυτή φρασεολογία χαρακωμάτων συριζαϊκού τύπου και δογματικού φανατισμού, τι είναι; Λοιδορία, βρισιές, κατάρες...Είναι γνωστό ότι δεν εκφράζω κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό μου. Τι φλέβα άγγιξα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο για τα "κουμάσια της ΔΑ", προσωπική σου άποψη. Δεν τους γνωρίζω όλους - όσους όμως γνώρισα δεν μοιάζουν με αυτό που περιγράφεις. Συμμετέχω σε ένα εγχείρημα ασκώντας κριτική υποστήριξη μέχρι να αποκρυσταλλωθεί η πολιτική φυσιογνωμία ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου. Κι ελπίζω νέα πρόσωπα να πλαισιώσουν το υπό διαμόρφωση κόμμα και κυρίως χειραφετητικές θέσεις: για τα άτομα, δεν γνωρίζω κανέναν πολιτικό χώρο αγνό και άμωμο. Σημασία έχει η "εσωτερική παιδεία" κάθε χώρου: κινείται προς την δημοκρατία και την συμμετοχή ή την εξυπηρέτηση της νομενκλατούρας του εκάστοτε μηχανισμού; Υπάρχει πολιτισμός ή βίαιη επιβολή και λοβιτούρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το φαίνεσθαι πολλές φορές διαφέρει από το είναι. Αυτό για κάθε περίπτωση.
    Τώρα τι να πώ: όσοι - ες θήτευσαν σε ανώτερες θέσεις της πυραμίδας κομμουνιστικών κομμάτων ( με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα ) έχουν μια εσωκομματική παιδεία << σταλινική >>. Ρέπουν στη λοβιτούρα, στον αποκλεισμό της αντίθετης άποψης, στο καπέλωμα. Αλλος πολύ , άλλος λιγώτερο. Ποσα αξιόλογα στελέχη τα βρόντηξαν κι έφυγαν αηδιασμένα κι εγώ δεν ξέρω. Οσοι επιβίωσαν, καθαρά χέρια δεν έχουν. Ετσι τους έμαθαν, έτσι μαθαίνουν και τους νεώτερους. Ο μακαρίτης ο Παπαγιαννάκης δεν ήταν σε τέτοιες πτραμίδες , νομίζω από επιλογή. Για την ανανεωτική αριστερά, το ΚΚΕ εσ. , την ΕΑΡ να καθόμαστε να μιλάμε ώρες. Οπως λέει κι η παροιμία : ο λύξος κι αν εγέρασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις οι Οικολόγοι - Πράσινοι τους κατάλαβαν και η αρχή ήταν η θέση τους για το μεταναστευτικό αηδίασαν οι άνθρωποι με το ΔΗΑΡΙ,κατάλαβαν ότι είναι όχι ΔΗΑΡΙ,αλλά διάδρομος που καταλήγει σε πράσινο νεοφιλελευθερισμό. Ε λίγο ντροπή να έχεις δε μπορεί να τους έχεις ως συνομιλητές.
    Εδώ μέσα σ΄αυτό το μπλογκ εχουν ειπωθεί σημεία και τέρατα και δε μιλάω για τις ιδεολογικές προσεγγίσεις του καθενος επισκέπτη και σχολιαστή,αλλά για τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο ο διαχειριστής της ιστοσελίδας αντιμετωπίζει τις διαφορετικές απόψεις, έναν πολιτικό χώρο,τον ΣΥΝ,ο οποίος ήταν και δικός του
    Ο ίδιος ο διαχειριστής αλλά και σύντροφοί του επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο,με αλλαζονία και υπεροψία σε κάθε αντίθετη άποψη. Εκεί βεβαίως εντάσσεται και η σημερινή επίθεσή του στους Οικολόγους Πράσινους. Δε καθισαν μαζί μας τους ξευτιλίζουμε.Εχω διαβάσει πολλές επιθέσεις στους Δημόσιους Υπάλληλους λες και γνωρίζει τα πάντα γι αυτούς,τους βρίζει ,τους καταγγέλλει,λέει άφθονα ψέμματα για τον αριθμό τουςστην Ελλάδα, τους μισθούς τους,ακόμη και για τη δουλειά που κάνει ο καθένας. Ενας καλός υπάλληλος του πράσινου υπουργείου τύπου και του Πεταλωτή.
    Η εμμονή του δε για την ηγετική ομάδα του ΣΥΝ δε τη καταλαβαίνω με τίποτε,όχι γιατί δε μπορεί κάποιος να διαφωνεί,αλλά γιατί πρόκειται περί εμμονής και πρέπει να το κοιτάξει.
    Θα παρακαλούσα δε να μην πάιρνετε στα σοβαρά ανθρώπους που χυδαία επιτίθενται σε διαφορετικές απόψεις. Το εν λόγω ιστολόγιο έχει ενδιαφέροντες αναρτήσεις με τις οποίες κανείς μπορεί να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσει. Ο σχολιασμός τους είναι το πρόβλημα από τους αφιλόξενους διαχειριστές,οι οποίοι αφού χαρακτηρίσουν με το χειρότερο τρόπο τους πολιτικούς της αντιπάλους εχουν σκεφτεί πως θα διαγράφουν τα σχόλια που ενοχλούν .Θα τα χαρακτηρίζουν απλά ως υβριστικά και θα τα διαγράφουν.

    Αν.Βούλγαρης
    Δημόσιος Υπάλληλος (αυτό επιτρέπεται να το λέω ή θα με εκτελέσετε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημοσκόπηση της Pysle

    (Τύπος της Κυριακής)



    ΠΑΣΟΚ 23,5%

    ΝΔ 20%

    ΚΚΕ 9%

    ΛΑΟΣ 5,5%

    ΣΥΡΙΖΑ 3%

    ΟΙΚ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2%

    ΔΗΜ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2%

    ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2%

    ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3%

    ΛΕΥΚΟ - ΑΠΟΧΗ 22%

    ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 8%



    Δημοσκόπηση της Rass

    (Το Παρόν της Κυριακής)



    ΠΑΣΟΚ 26,1%

    ΝΔ 22,7%

    ΚΚΕ 8%

    ΛΑΟΣ 5,1%

    ΣΥΡΙΖΑ 3,2%

    ΟΙΚ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3%

    ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,8%

    ΔΗΜ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,7%

    ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,8%

    ΑΚΥΡΟ - ΛΕΥΚΟ 2,6%

    ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 23%

    Πάλι ντόρτια!!

    Αντε και "άσπρο πάτο" λευκό, ροζέ η κόκκινο???


    υγ. αγαπητό φίλο Α. Βούλγαρη.

    Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενό σου,διαφωνώ που κάθεσαι και δίνεις χρόνο σε αυτά τα "νούμερα" για να τους γράψεις κιόλας.
    Copy- paste,μπινελίκι, έφυγες.
    Το άτομο και οι κολέγες του δεν "παίζονται" χάος σκέτο κόμπλα,τσατσιλίκι ο δε τύπος είναι ο "καφετζής" τους, που νομίζει, οτι είναι ο Λουμίδης, ενω ούτε για παπαγάλος δε κάνει...
    Να τους δείς σε "διαδικασία", σουργελοκατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα.
    Θα συμφωνήσω πως η πρόταση προς τους ΟΠ για διάλογο, από την ΔΑ, ήταν αδέξια. Τόσο αδέξια,
    όσο και η απάντηση που έλαβαν. Προσωπικά, και τα δυο κόμματα στη συγκεκριμένη περίπτωση, στάθηκαν κατώτερα των προσδοκιών μου.
    Διαβάζω σχετικά συχνά το blog σου και ομολογώ πως πρώτη φορά σε βλέπω να "στρουθοκαμηλίζεις" έτσι :)
    Αρχικά, χαρακτηρίζεις ως επικοινωνιακή τη συνάντηση και συνεχίζοντας "προτείνοντας τους υποτίθεται διάλογο για να δέιξουν πως είναι και οικολόγοι". Η ΔΑ, είχε αγαθά και ειλικρινή κίνητρα, μόνο ο τρόπος ήταν αδέξιος. Ε; :))
    Επίσης, τα αμεσοδημοκρατικά αντανακλαστικά του χώρου, είναι εκεί ακριβώς που τα ψάχνεις αλλά δεν τα βρίσκεις (μα βγάλε πια το κεφάλι από την άμμο!). Είναι ακριβώς στις θέσεις για τη Νομική, τα Διόδια, την Κερατέα, τα lgbt δικαιώματα, το μεταναστευτικό, το ΕΣΥ, στην αλλαγή πολιτικής για τα ναρκωτικά και σε πολλά άλλα.
    Χμ, αρκετά θέματα για "θεματικό κόμμα", ε;
    Σχολίασες κάπου στο blog σου το γεγονός πως οι βουλευτές της ΔΑ, δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας βουλευτή που κατηγορείται για οικοδομικές παρανομίες;
    Η δική σου άποψη για το ΔΤ που έβγαλε η ΔΑ για τη Νομική ποια είναι;
    Συμφωνείς κι εσύ με τους βουλευτές της ΔΑ πως το μόνο πρόβλημα στο σύμφωνο συμβίωσης είναι πως δεν κάλυπτονται οι συμβίοι από το ασφαλιστικό ταμείο; Το γεγονός ότι δεν αφορά ανθρώπους του ίδιου φύλου, δεν αποτελεί πρόβλημα;
    Συγγνώμη αν τα έχεις σχολιάσει στο blog σου και δεν τα έχω δει.
    Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου, απόλυτα, πως χρειάζεται ενα μέτρο και επαρκής πολιτικός λόγος. Θα προσθέσω μάλιστα και αντικειμενικότητα. Την ικανότητα να βλέπουμε έξω και πέρα από στενά κομματικά πλαίσια. Να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα θετικά των άλλων και τα αρνητικά τα δικά μας. Αλλιώς, δεν υφίστανται συνεργασίες. Για παράδειγμα, αν κάποιος δεν έχει την αντιληπτική ικανότητα (ή έχει την μικροψυχία) να κατανοήσει πως οι ΟΠ δεν είναι μονοθεματικό κόμμα, δεν ξέρω ειλικρινά αν μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεργασίας.
    Όσο για την αμεσοδημοκρατία, ναι, έχει πολλές δυσκολίες. Θα συνιστούσα όμως στους φίλους και συντρόφους της ΔΑ να τη δοκιμάσουν :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. mafalda, αφού παρακολουθείς το μπλογκ θα ξέρεις ότι δεν είναι απολογητικό της ΔΑ. Αντίθετα ότι έχω να πω για την ΔΑ το λέω ευθέως(δες σχόλια προηγούμενου ποστ) - έτσι μην με βάζεις σε συνολική παράθεση του που συμφωνώ και που διαφωνώ. Ότι έχω να πω το γράφω - δεν καλύπτω κάθε πτυχή της πολιτικής, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε, δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου κανενός. Απλά ένας "αφιλόξενος διαχειριστής" είμαι:))
    Επί της ουσίας δεν κρίνω τις προθέσεις της ΔΑ αλλά μια ανοιχτή δημόσια πρόταση που απορρίφθηκε - όσο για τον Συν, άστο καλύτερα: έχει αποδείξει περίτρανα την διγλωσσία και τον τακτικισμό του: είναι ο πιο αναξιόπιστος συνομιλητής, το όργιο της υποκρισίας - πίστεψέ με: είκοσι χρόνια παρακολούθησα το εγχείρημα αυτό: μετά τον Αλαβάνο δεν περιγράφεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι ΟΠ δεν είναι μονοθεματικό κόμμα - είναι θεματικό: βλέπουν ή προσπαθούν να δουν τα πάντα από την οικολογική σκοπιά. Μακάρι να το πετύχουν. Οι ενστάσεις μου σε όλες τις θεματικές προσεγγίσεις δεν είναι ότι έχουν συγκεκριμένη σκοπιά αλλά ότι πρέπει να περιλάβουν και άλλες προσεγγίσεις για να γίνουν ολιστικές. Το ίδιο ισχύει και για την αριστερά που θεωρεί το περιβάλλον τσόντα στο πρόγραμμά της. Και οι δύο προσεγγίσεις είναι μερικές και χρειάζονται η μια την άλλη. Μόνες τους καταλήγουν σε δογματικές απολυτότητες.
    Και τέλος, ΝΑΙ, πρέπει οι σύντροφοι της ΔΑ να δοκιμάσουν την αμεσοδημοκρατία - συμφωνώ και επαυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πριν λίγο με πήρε ένας φίλος τηλέφωνο να με ρωτήσει έκπληκτος αν γράφω στο συγκεκριμένο blog και μάλιστα μ' αυτή τη φρασεολογία. Ακόμα πιο έκπληκτη εγώ προσπαθούσα να καταλάβω σε τί αναφερόταν. Όταν τελικά μπήκα στο blog και διάβασα σοκαρίστηκα τόσο απ' το συγκεκριμένο διάλογο όσο κι απ' τη "διαπίστωση" ότι ο/η Να.Πα. είμαι εγώ, μόνο και μόνο επειδή τα αρχικά του ονόματος και επωνύμου μου είναι τα ίδια με του υπογράφοντα.

    Λυπάμαι για την ευκολία με την οποία κάποιοι εκθέτουν πρόσωπα χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Όποιος δεν έχει το θάρρος της γνώμης του και κρύβεται πίσω από "ψευδώνυμα" ή ανωνυμία είναι θλιβερός. Προσωπικά ό,τι γράφω το υπογράφω με το ονοματεπώνυμό μου υπεύθυνα.

    Νάγια Παπαλιάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @mafalda
    Οι "agenda setting freaks" των ΟΠ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων "δυνάμεων" της προχειρότητας, του ναρκισσισμού, του λαϊκισμού και του light σταλινισμού, μοναδικό τους πολιτικό μέλημα έχουν να "στρίψουν" την κεντρική συζήτηση στις πολιτικώς ορθές μπουρδοειδείς "προτεραιότητες". Αν τα καταφέρουν και κουτουπώσουν την ατζέντα, μετά βγάζουν την μπαγιάτικη πραμάτεια τους και περιμένουν όλο και κάτι να "τσιμπήσουν" από το κοινό που πασχίζει να ξεδιαλύνει με προοδευτικά κριτήρια τα πράγματα και να λάβει θέση.
    Επειδή, λόγω βαθιάς αγραμματοσύνης, γλωσσικής και πολιτικής, ΟΠηδες (ηγεσία) και Σύριζοι (ηγεσία) ΔΕΝ έχουν τίποτε άλλο να πουλήσουν, πυροβολούν συνεχώς τις άλλες απόψεις, ποινικοποιώντας και βρίζοντας ως "χρυασυγίτη", "εθνικιστή" και "νεοφιλελεύθερο" όποιον διαφοροποιείται.
    Μεσαιωνικό και ιεροεξεταστικό σύστημα, βαθιά γελοίο και σαχλό. Ταυτόχρονα όμως, λαϊκιστικό και επικίνδυνο, ιδίως σε αυτήν την εποχή που λόγω απόγνωσης όλοι αυτοί οι κρετίνοι του "οικο-αριστερού" επαγγελματισμού βλέπουν ότι "όπα, εδώ έχει (πολιτικό) ψωμί"!
    Ένας αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος που αποκαλεί τον πρωθυπουργό -όποιος κι αν είναι αυτός- "καταγέλαστο" (έτσι τον αποκάλεσε ο Τσίπρας προχθές) δεν είναι παρά ένα βαθιά κομπλεξικό και χαμηλής νοημοσύνης άτομο.
    Επίσης, ένας εκπρόσωπος ημι-κοινοβουλευτικού κόμματος (ο Παρασκευίδης των ΟΠ), που αποκαλεί ένα κόμμα με χιλιάδες μέλη με ιστορία και αγώνες "κόμμα του κου Κουβέλη", δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα εξίσου βαθιά συμπλεγματικό άτομο που νομίζει ότι θα έχει την δική του ευκαιρία για λίγα ψίχουλα δημοσιότητας στο χωριό των άθλιων παραγοντίσκων της δήθεν οικολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προφανως η γλωσσα δειχνει τα ορια της σκεψης καποιου.Προφανως δεν θα απαντησω σε τετοια ''επιχειρηματα''. Προφανως γελαω με ''πολιτικους'' χαρακτηρισμους απο αμερικανικα κομικ αλλα και με την δειλια καποιων ανθρωπων. Το μονο που με εκπλησσει ειναι τα σχολια των ποσοστων.Δηλαδη ΠΑΣΟΚ/Ν.Δ. δικαιωνονται δεκαετιες τωρα με αυτη την λογικη και ή πρεπει οι λοιδωρουντες να κανουν μωκο ή να τους ψηφιζουν! Υ.Γ. Κατι πιο σοβαρο τωρα.Η Μερκελ κατερρευσε στο Αμβουργο αγγιζοντας το 20%!!! mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νάγια, δεν ανέφερα επώνυμο. Επίτηδες. Γιατί ήταν παράξενη και χαρακτηριστικά "αντρικά" βίαιη η λεκτική επίθεση που δέχτηκα.
    Αν το "ΝαΠα" είναι λαθροχειρία για να σε εκθέσουν το πέτυχαν. Ας μιλήσει ο θρασύδειλος που το χρησιμοποιεί (και που βέβαια είναι του "χώρου" γιατί τα αρχικά αυτά μόνο τυχαία δεν είναι). Το γιατί θίχτηκε βέβαια τόσο κάπου με οδηγεί αλλά δεν το προχωρώ άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είσαστε όλοι ωραίοι,το να.πα,η ναγια,ο διάκος,ο παπάς και ο/η κάθε μα-πα.

    Ο κόσμος καίγεται και το πρόβλημα είναι αν θα κάνει συνεργασία ο Συριζας με τους Ο.Π. δεν είμαστε καθόλου καλά.
    Ποιόν αφορούν οι διάλογοι που κάνετε ρε "παιδιά"?

    ρε κωστή πόσο δίκηο τελικά έχεις.

    Το εξαιρετικό αρθρο του Κώστα μόλις 16 συμμετοχές και το "πιπεράτο" εχει ξεπεράσει τις 25.
    Καλό βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ ανώνυμο,
    1. Το μπλογκ είναι και χιουμοριστικό φίλε μου - Κυριακή είναι, ρίχτο και λίγο έξω... :))
    2. Υπάρχουν πάρα πολλά εξίσου εξαιρετικά άρθρα με μηδέν σχόλια!! Αλλά "αυτή είναι η Ελλάδα" (κινέζος φιλόσοφος)
    3. Τώρα όμως σας λείπει ο Κωστής. Όταν τον λούζατε με μπινελίκια κι έσβηνα τριάντα χυδαία σχόλια την ημέρα από κολλημένους φανατικούς δεν είδα διαμαρτυρίες; Τι έγινε τώρα;
    4. Υπάρχουν άνθρωποι που τους ενδιαφέρει η θεμελίωση κάποιας εναλλακτικής - εσένα ίσως όχι. Εμένα πάλι πολύ - γι αυτό γράφω τα "πιπεράτα".
    Επίσης καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Γιώργο, θεωρώ πως είσαι έξυπνος άνθρωπος. Δεν μπορώ να πιστέψω λοιπόν πως μπορεί να μπερδεύεις το οικολογικό ή το πράσινο, με το περιβαλλοντικό. Οπότε το θεματικό κόμμα, εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω από που προκύπτει. Θεωρείς πως τα μαρξιστικά κόμματα που βλέπουν τα πράγματα από μια συγκεκριμένη σκοπιά, είναι θεματικά; Τα αριστερά κόμματα, από ποια σκοπιά βλέπουν; :))
    (Δεν θεωρω πως είσαι αφιλόξενος. Ακόμη τουλάχιστον! :ρ)
    @Ανώνυμε,
    υποθέτω πως εννοείτε τον κ. Παρασκευόπουλο και το ατυχές αρχικό ΔΤ που άλλαξε σχεδόν αμέσως. Ήταν το πρώτο σχόλιο μου, αν διαβάσατε, η απάντηση ήταν τόσο αδέξια όσο και η πρόταση που τους έγινε.
    Όμως θέλω να σας πω, (και ειλικρινά, ο πληθυντικός είναι αυθόρμητος γιατί ο λόγος σας μου θυμίζει τον παλαιοκομματικό σταλινικό ηλικιωμένο θείο μου), πως για μένα οι άνθρωποι που κάνουν τόσο εύκολα αφοριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, είναι τουλάχιστον αντιπαθείς. Είτε πρόκειται για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, είτε για κάποιον ανώνυμο που απευθύνεται σε άλλους "ανώνυμους" μέσα από ένα μπλογκ.
    Αναρωτιέμαι, ποιοι από την ΔΑ στήριξαν την πρόταση του διαλόγου, μιας και στα social media όσοι συμμετεχουν, μοιαζει να είναι πολύ δυσσαρεστημένοι από τους ΟΠ. Είδες Γιώργο; Να που χρειάζεται η αμεσοδημοκρατία!! Καλά κανεις και συμφωνεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιώργο, θέλω να σου πω κάτι με κάθε ειλικρίνεια.
    Ο σύντροφός μου και οι μισοί από τους κολλητούς μου, είναι ΔΑΡίτες. Προσωπικά, πέρασα την καλύτερη προεκλογική περίοδο και η συνεργασία μας ήταν άριστη. Άκουγα ανθρώπους μέσα στους ΟΠ να διαμαρτύρονται για τη συνεργασία με τα μέλη της ΔΑ, στις τελευταιες εκλογες και μου έκανε τρομερή εντύπωση.
    Δυστυχώς, τώρα καταλαβαίνω πως μάλλον είχαν δίκιο και πως η δική μας περιοχή ήταν η τυχερή εξαίρεση :(
    Κωνσταντίνα (mafalda)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Με το μπαρδόν που παρεμβαίνω αλλά φίλε μου Γιώργο χρωστάς ένα συγγνώμη -αν όχι πολιτικό, απλά προσωπικό.

    Γράφεις "leo, ο μεγάλος ΝαΠΑ είναι η μεγάλη Νάγια Πα., κολλητή του Διάκου. Γι αυτό και τόση τσαντίλα."
    Και πιο κάτω: "Αγαπητή Νάγια, δεν περίμενα τέτοιο λεξιλόγιο από γυναίκα".

    Σε διαψεύδει η γυναίκα και συ επανέρχεσαι, αναπαράγοντας την κατηγορία αλλά βάζοντάς την και στον ανεμιστήρα σου για όλο το "χώρο":
    "Αν το "ΝαΠα" είναι λαθροχειρία για να σε εκθέσουν το πέτυχαν. Ας μιλήσει ο θρασύδειλος που το χρησιμοποιεί (και που βέβαια είναι του "χώρου" γιατί τα αρχικά αυτά μόνο τυχαία δεν είναι)".

    Καταλαβαίνω ότι νιώθεις κάποιου είδους ματαίωση από την εξέλιξη των σχέσεων ΟΠ-ΔΗΜΑΡ αλλά το να ρίχνεις κλεφτές ματιές στο εσωτερικό των ΟΠ και να αναπαράγεις αβασάνιστα "πληροφορίες" και μη ψύχραιμες εκτιμήσεις για το παρόν και το μέλλον των σχέσεων των δύο χώρων, δε βοηθά κανέναν. Ούτε κι εμένα, βέβαια, που έχω συστήσει το blog σου σε άλλους.

    Θα ήταν πιο χρήσιμο να εξηγήσεις αναλυτικά την εκτίμησή σου γιατί θεωρείς "θεματικό " κόμμα τους ΟΠ -σαν τους κυνηγούς σα να λέμε;- και αν βλέπεις να υιοθετεί η ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο της μια παραπλήσια εκτίμηση.

    ΝΑπολέων ΠΑπάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μετά τις πολύ καλές παρεμβάσεις του κ.Βούλγαρη,της Κωνσταντίνας,του Ναπολέοντα.
    Είναι πασιφανές ποιός και γιατί έστειλε το "γράμμα".
    Στο "χωριό" μας λένε η π...θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει..
    Γιωργο μου έπαιξες κι έχασες,οι όποιοι διάλογοι ανάμεσα στη Δ.Α. το ΣΥΡΙΖΑ τους Ο.Π.και όποια άλλα πολιτικά σχήματα θα συνεχίστουν,πάντα σε θεσμικό επίπεδο,απο "κορυφαία" όργανα μέχρι οργανώσεις βάσης,μην ανησυχείς τόσο πολύ,απλά το δικό σου "παραγοντισμό" δεν χρειάζονται...
    Καλημέρα.
    και Βούλγαρής,και κωσνταντίνα,και mafalda,και Ναπολέων και νάπας και Νάγια πολίτες κανονικοί δηλαδή και οχι "μασκοφόροι", αλλά με τίποτα στρουθοκάμηλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πιθανό είναι να έπεσα έξω και ζητώ συγγνώμη από την Νάγια - όταν υπάρχουν ψευδώνυμα ποτέ δεν ξέρεις και δεν πρέπει να τα αποδίδεις όπου νομίζεις - παρασύρθηκα όμως επειδή υπήρχαν σχόλια ΝαΠα και σε προηγούμενα ποστ και ταίριαζε τόσο πολύ...είχαν πάλι να κάνουν με το ίδιο άτομο.
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΟΙΠΟΝ.
    Έκανα το ίδιο λάθος που επικρίνω: περί της επωνυμίας όταν βρίζεις κάποιον - αλλά τα πήρα στο κρανίο με τους κλώνους του φίλου μας που όταν του γίνεται κριτική ξεσπά όπως το κάνει και μέσα στους ΟΠ. Ίδια φρασεολογία, ίδιο ύφος. Θεώρησα λοιπόν τα αρχικά σαν σαφή ένδειξη από που προέρχονται τα σχόλια. Την πάτησα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κωνσταντίνα, παράπονα υπάρχουν εκατέρωθεν. Γι αυτό χρειάζεται ένα φόρουμ διαλόγου, για να ξεκαθαριστούν οι αιτιάσεις του ενός προς τον άλλο ανοιχτά και δημόσια. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κάτι τέτοιο. Το μπλογκ δεν χωρά κάθε ξεχωριστή ιστορία ούτε είναι δικαστήριο. Ας τα βρουν μεταξύ τους.

    Όσον αφορά την ειδική σκοπιά και την θεματικότητα, έχω να πω πολλά. Και νομίζω το μπλογκ περιέχει πολλά σχετικά δημοσιεύματα. Εξηγούμαι: Ναι πιστεύω ότι η μαρξιστική σκοπιά είναι μερική, μονοδιάστατη (καλύτερος όρος από το θεματική). Όπως επίσης και η αριστερή σκοπιά όσο αυτοπεριορίζεται σε τέτοιες προσεγγίσεις του όποιου -ισμού. Η κοινωνία αλλά και ο πλανήτης χρειάζονται πιο ολιστικές προσεγγίσεις: υπάρχουν πράσινες πολιτικές, αριστερές πολιτικές, δημοκρατικές πολιτικές κλπ κλπ
    Χρειάζονται ανασυνθέσεις για να παρουσιάσουν το όλον σε μια προσέγγιση. Η αριστερά πχ έχει έναν αυτοματισμό με την ταξική πολιτική - κι αυτή ισχύει αλλά δεν εξηγεί τα πάντα. Η οικολογία επίσης είναι μια φιλοσοφία σύγχρονη και απελπιστικά επείγουσα αλλά χρειάζεται δάνεια από την αριστερά όταν προσεγγίζει κοινωνικά και οικονομικά θέματα.
    Κάποιος ας πούμε είναι χορτοφάγος και η προσέγγισή του είναι σαφώς ηθικά ανώτερη από των υπολοίπων - επίσης η εφαρμογή της χορτοφαγίας μπορεί να αλλάξει πρόσωπο στον πλανήτη αφού έχει και οικονομικές επιπτώσεις εκτός από τα δικαιώματα των άλλων όντων. Είναι ζήτημα όμως προτεραιοτήτων: μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις ένα Κόμμα Χορτοφάγων αλλά χωρίς συνυπολογισμό και άλλων παραμέτρων δεν μπορείς να κάνεις συνολική πολιτική ακόμα κι αν τα δεις όλα από την συγκεκριμένη σκοπιά (που για μένα είναι δικαιωμένη).
    Πιστεύω ότι κάθε μερική, θεματική προσέγγιση κινδυνεύει και συχνά καταλήγει κιόλας σε έναν φονταμενταλισμό/φανατισμό. Εγώ δηλαδή και η σκοπιά μου που την τεντώνω την μαζεύω για να ταιριάξει με όλα. Γι αυτό μιλώ για θεματικές προσεγγίσεις: ο οικοσοσιαλισμός είναι πχ μια πιο ολιστική προσέγγιση, πιο σύνθετη, πιο καλά τοποθετημένη στο δίπολο αριστερά-δεξιά ή με πιο σύγχρονους όρους στο δίπολο χειραφετητικές πολιτικές - αυταρχικές πολιτικές.
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός :))
    Ακόμα περισσότερο ελπίζω στην ανασύνθεση των ρευμάτων της αριστεράς και της οικολογίας αντί ο καθένας να τραβάει αυτιστικά τον δρόμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Την πάτησες λίγο, αλλά επειδή πολλά ενδιαφέροντα πράγματα έχουν ειπωθεί εδώ, ας σχολιάσω μερικά.
    @mike: επειδή εγώ παρέθεσα το λινκ για το δείπνο του Κύρκου, να σου υπενθυμίσω ότι στον ίδιο καμία αναφορά δεν έκανα, ούτε κανέναν υπονοούμενο άφησα. Διευκρίνισα μόνο ότι δικά μας στελέχη εκεί δεν ήταν ευτυχώς: προσωπικά δεν θα μπορούσα να υπερασπιστώ πολιτικά την παρουσία τους εκεί με διάφορους μεγαλοκαρχαρίες. Δικαίωμα του Κύρκου να βάζει τον Μαργαρίτη να κάτσει με τον Λαυρεντιάδη και τον Λυκούδη με τον Μελισσανίδη, πειράζει που δεν θέλω ο πολιτικός μου χώρος να μπλέκει με αυτά;

    @Γιώργο: σου τα είπαν ήδη. Προσχηματικός και προς ο διάλογος με τον Συνασπισμό, που απευθύνθηκε στην ΕΓ των ΟΠ, δεν την μάθαμε την πρόταση από τον ΔΟΛ, δεν χρησιμοποίησε ένα στέλεχος της αρεσκείας του, έθεσε συγκεκριμένη θεματική και συγκεκριμένο σκοπό. Επικοινωνιακή η συνάντηση αυτή κι όχι το ταρατατζούμ του Κουβέλη, χωρίς ατζέντα και με τις συνεχείς αναφορές για προδιαγεγραμμένη εκλογική συνεργασία...
    Τα κακεντρεχή σχόλια για τους Ο.Π., όντως δημιουργούν το ερώτημα "για ποιο λόγο ήθελε η ΔΑΡ συνεργασία;" τα δικά σου σχόλια για "παραγοντισμό κλπ" ηχούν ακόμα πιο περίεργα, αφού εσύ ξεκίνησες την εκστρατεία για υιοθέτηση του καταστατικού μας. Θα ήθελα μια απάντηση εδώ.
    Κλείνοντας, θα απευθυνθώ στη φίλη μου τη Νάγια, ζητώντας της να μην φέρει βαρέως την άστοχη αναφορά του Γιώργου στο όνομα της. Άλλωστε, όσοι σε γνωρίζουν, ξέρουν το ήθος και τον λόγο σου.
    Την καλημέρα μου κι επί Γης ειρήνη...
    Α.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Α.Β,
    Σίγουρα ο χειρισμός από πλευράς Συν ήταν "νομότυπος" - είδαν την ιστορία με τη ΔΑ, κατάλαβαν και το έκαναν "σωστά". Τα "επικοινωνιακός" και "προσχηματικός" αυτούς αφορά (όχι βέβαια τα συγκεκριμένα άτομα που συμμετείχαν όπως πχ τον Γιάννη τον Τόλιο που απόψεις του ήδη δημοσίευσα και εκτιμώ ιδιαίτερα) γιατί επί της ουσίας δεν κάνεις διάλογο σε θέματα όπου ήδη υπάρχει ταυτότητα απόψεων - αν δεν ανοίξεις θέματα όπου έχεις διαφορετικές απόψεις τι νόημα έχει ο διάλογος; Μένει το επικοινωνιακό και το υπόλοιπο άρθρο εξηγεί ότι η πολιτική του Συν είναι σκόπιμα επικοινωνιακή - άλλωστε θα δεις την συνέχεια...
    Για τους ΟΠ, δεν έχω πρόθεση κακεντρέχειας - για συγκεκριμένα στελέχη όμως έχω ενστάσεις και προσωπική εμπειρία αρνητικής πολιτείας και καπελώματος κινημάτων. Και τα αναφέρω που και που για να μην νομίζει κανείς ότι εδώ είναι οι παλαιοαριστεροί και εκεί τα καμάρια της διαφάνειας. Που και που αρκεί...
    Επίσης εκτιμώ ιδιαίτερα ότι οι ΟΠ με τις διαδικασίες που έχουν θεσπίσει μπορούν στην πορεία του χρόνου να ελέγχουν και να διορθώνουν τέτοια φαινόμενα (γι αυτό λέω συχνά "η τρέχουσα άποψη" ή "η τρέχουσα ηγεσία" για να μην θίξω το σύνολο των μελών αλλά μια τρέχουσα επιλογή ή μια τρέχουσα ηγεσία:πράγμα που η αριστερά δεν το έχει. Δεν έχει ανακλητότητα, δεν έχει αναθέσεις, θητείες, εναλλαγή και δεν μπορεί να διορθώσει παρά μόνο σε κάποιο μελλοντικό συνέδριο που κι αυτό όπως γίνεται τελικά επιβεβαιώνει την εξουσία της πλειοψηφίας που ως νικητής "τα παίρνει όλα" και οδηγεί (ο μηχανισμός της) το καράβι όπου θέλει ανεξέλεγκτα. Γι αυτό θεωρώ ρυθμίσεις αμεσοδημοκρατίας επείγουσες για να αλλάξει κάτι.
    Τώρα τα ερωτηματικά τι ακριβώς ήθελε η ΔΑ, είναι εν μέρει δικαιολογημένα και αναπάντητα αλλά αυτό μόνο σε έναν επίσημο και δημόσιο διάλογο μπορούν να επιλυθούν και όχι με εικασίες και καχυποψίες - αν και στην πολιτική δύσκολα σβήνει μια παρεξήγηση επειδή ανανεώνεται στο διηνεκές από την σπέκουλα όσων έχουν συμφέρον στην παράτασή της.
    Ο τομέας πάντως Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΑ, έχει όλη την καλή διάθεση αλλά και το βάθος, την δύναμη και την γνώση να προστατέψει έναν τέτοιο διάλογο από παρεμβολές αριστερού αυτοματισμού. Αρκεί να γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και παρά τις επιμέρους αστοχίες (και τα δικά μου λάθη) ο αγώνας συνεχίζεται :)
    Ειρήνη ημίν και υμίν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οφείλω να σου πω ότι δεν με πείθεις ως προς το "τρέχουσα ηγεσία". Αν δεν είχα εντοπίσει και τα "που θα πάει, θα έρθει ο καιρός που θα επικρατήσει ο Τρεμόπουλος, ή έστω η αντίληψη του" ίσως και να με έπειθες.
    Κάθε εκλεγμένη ηγεσία είναι τρέχουσα... το θέμα είναι οι μη εκλεγμένες τι είναι; Τρέχουσες ή ασθμαίνουσες;
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δίνεις έμφαση στο ότι η συνάντηση αφορούσε σε "θέματα που υπάρχει ταύτιση απόψεων". Κατ'αρχάς ταύτιση δεν υπάρχει, δυνατότητα σύγκλισής ναι. Εννοείται ότι τέτοια θέματα συζητάς και κάνεις κοινές δράσεις, εάν φυσικά θέλεις να οικοδομήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης. Τόσο ανάγκη πια να υποτιμήσεις σε επικοινωνιακό το χαρακτήρα της συνάντησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όλοι προσωρινοί είμαστε Α., και έτσι πρέπει να είναι. Δεν ξέρω καν τι πιστεύει τώρα ο Τρεμόπουλος ή ο οποιοσδήποτε άλλος, ακόμα και οι "τρέχουσες ηγεσίες" - δεν θα εκπλαγώ αν οι μεν αλλάξουν γνώμες με τους δε και δεν με αφορά άλλωστε. Η ουσία με ενδιαφέρει κι όχι τα άτομα, οι απόψεις που εκφράζουν κι όχι το "κλίμα" τους.
    Όσο για το επικοινωνιακό, άποψή μου είναι βάσει της γνώσης μου για τον χώρο και πως λειτουργεί (του Συν όχι των ΟΠ). Μακάρι να διαψευστώ - αλλά θαύματα δεν γίνονται - όπως σου είπα "κοντός ψαλμός αλληλούια".
    Αν πχ η ΔΑ δεν έκανε τα δικά της λάθη σε αυτήν την προσέγγιση όλα θα ήταν καλά; Όχι βέβαια! Όλα κρίνονται στον πραγματικό διάλογο εάν και όταν αυτός αληθινά προχωρήσει - μέχρι τότε θεωρώ εν μέρει προσχηματική την απλή αναγγελία του γιατί πολλά παιχνίδια παίζονται από όλες τις πλευρές. Έτσι θα συνεχίσω να ασκώ κριτική σε όλες τις πλευρές όσο δεν υλοποιείται, ανοιχτός και δημόσιος και χωρίς θεματική προσυμφωνία ή διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι "προνομιακός" κλπ (τι νεολογισμός και αυτός).
    Τα πράγματα είναι απλά: φόρουμ αριστεράς και οικολογίας και όποιος θέλει να συμμετέχει (και ότι ήθελε προκύψει). Μέχρι τότε είναι άχαρη κάθε επικοινωνιακή προσέγγιση και οι πόντοι που κερδίζει ή χάνει κάθε φορέας βάσει εντυππώσεων ότι "συζητά" - γιατί που είναι ο διάλογος οέοοο;
    Φωτογραφίες βγάλαμε, ανακοινώσεις κάναμε. Πάμε επιτέλους παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ Γιώργος

    Έχεις δίκιο πάμε παρακάτω...

    Την Τετάρτη 23/02 τι γίνεται??

    Θα κάνετε καμιά ανάρτηση η θα μας ζαλίζετε με την Κική και τον Κοκό(σύριζα δηαρηδες οικολόγοι).
    Έχετε μεγάλη πλάκα ρε μπαγάσηδες.

    Αλλά ξέχασα εσείς ΕΛΜΙΕΠ και πάνω,Κουλουμπής,Πάσχος,Σώτη με τη πλέμπα θα ασχολούμαστε.
    Πως το γράφεις ρε γίγαντα του σοσιαλισμού ελάχιστο κατώτατο ή κατώτερο μισθό ή μίσθωση,μας έχεις μπερδέψει.
    Αριστεριστής της δεξιάς ή αριστερός του πασοκ,τι είσαι τελικά εκτός από φασιστάκος ???
    Πάντως έχουμε να σου προτείνουμε και κάτι καλύτερο για τους εργαζόμενους που δεν τους "αντέχεις" η να τους "εκτελέσουμε" όλους ή να σου κάνουμε δώρο κανένα εισιτηριάκι να πας τίποτα διακοπές για κανένα χρόνο στην Κίνα να καταλάβεις τι εστι βερίκοκο αφού δεν αντέχεις τους "κωλοέλληνες",εμείς να δεις τι παθαίνουμε με τους ευρωλιγούρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ a.s.
    νήσοι (προς πώλησιν) ανοιχτά των Αζορών ή αγορών όπως θα προτιμούσατε "χρήσιμα" παιδιά της ανανέωσης

    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/02/2011&s=naytilos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η ηγεσία των ΟΠ είναι πολιτικάντηδες. Τι θεματικό κόμμα λέτε; Ρωτήστε τον Δ, τον Τ ή την Κ τι σημαίνει φέρουσα ικανότητα ή να απαντήσουν ποιο είναι το σωστό υγροβιότοπος ή υδροβιότοπος. Δεν έχουν ιδέα. Πουλάνε το προϊόν "οικολογία" από το 1997 με διάφορες ρετσέτες (Πράσινη Πολιτική, ΟΠ) και δεν στρώθηκαν να κάτσουν να μάθουν την οικολογική ΑΒ. Σε αυτόν τον χώρο, η φυσική ηγεσία είναι ο Χρυσόγελος και ο Τρεμόπουλος, επειδή, παρά τις αδυναμίες τους, είναι ο ένας οικολόγος και ο άλλος πράσινος. Απόντων των δύο από την ηγεσία, οι ΟΠ δεν είναι παρά ένα light αριστεριστικό κόμμα. Υπό αυτές τις συνθήκες, οδηγούνται έμπλεοι προσωπικών παθών και πόθων εκεί όπου μπορούν να κάνουν τους καμπόσους: στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οποίος μετά την αποχώρηση των Ανανεωτικών και των λίγων Οικολόγων που είχε είναι πλέον εντελώς ανίδεος από οικολογία. Έτσι, πουλώντας οικολογισμό, οι ΟΠ προχωρούν σε συνεργασία με τον ΣΥΝ.
    Τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι ο κόσμος των ΟΠ, ο μη απολίτικος, είναι κυρίως κεντροαριστεροί, που αηδιάζουν προ πολλού με τον Τσίπρα και την παρέα του.
    Η εκτίμηση είναι ότι μόλις οι ΟΠ διέπραξαν το σφάλμα που θα στείλει τα 2/3 των ψηφοφόρων τους στην ΔΗΜΑΡ, εξασφαλίζοντας της την είσοδο στην βουλή, ενώ και πολλοί Συριζαίοι ψηφοφόροι θα στραφούν στο σχήμα που ετοιμάζει Αλαβάνος (με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μισό ΣΥΡΙΖΑ κοκ). Αποτέλεσμα:
    -Σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΟΠ, 2%
    -Αλαβάνος, 2,5%
    -Δημ Αρ, 4%.

    Εδώ είμαστε και θα τα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αργά ή γρήγορα οι οπ θα κλιθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα που θα τους θέσει η κοινωνία και οι πολίτες με ποιούς είναι. Με τον λαϊκισμό ή τις δυνάμεις των μεταρρυθμίσεων. Παραθέτω εδώ χαρακτηριστικά την σημερινή τους ανακοίνωση για τις συγχονεύσεις των τραπεζών και ας μου πει κάποιος τι καταλαβαίνει από αυτή ο μέσος πολίτης.
    «Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις συζητήσεις για συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την ALPHA BANK, ο εκπρόσωπος
    Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

    «Οι συμφωνίες των τραπεζών αφορούν καταρχήν τις ίδιες. Αφορούν όμως και το δημόσιο συμφέρον όταν δημιουργούνται μεγέθη τόσο μεγάλα, που οι ιδιωτικές τους
    αποφάσεις θα επηρεάζουν καθοριστικά το σύνολο της οικονομίας και που θα συμπαρέσυραν τη μισή χώρα σε περίπτωση επιχειρηματικής τους αποτυχίας. Με δεδομένο
    ότι δε θα υπάρχουν διαθέσιμοι δημόσιοι πόροι για ενδεχόμενες διασώσεις, οι κρατικοί χειρισμοί οφείλουν να έχουν γνώμονα αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον».»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Καμίνης έβγαλε τη μάσκα του και φάνηκε ο πραγματικός Καμίνης....
    "Κρίση στην παράταξη Καμίνη λόγω μεταναστών"....http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=253630

    Κάποιοι τα λέγαμε.Δεν ακούγατε!

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Radical
    Τι να καταλάβεις από αυτά που λέει ο Παρασκευόπουλος; Το άτομο είναι ανίδεο από οικονομία, το μόνο που ξέρει από τράπεζες είναι το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος όπου εργαζόταν παλιότερα ως γραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν σας ενδιαφέρουν οι Οικολόγοι, αλλά συνεχώς μαζί τους ασχολείστε!
    Έλα ρε παιδια! Κάντε καμιά δουλειά μπας και συμμαζέψεται το κόμμα σας και αφήστε τους οικολόγους ήσυχους. Αν καταφέρετε να μιλήσετε και να σας ακούσει ο κόσμος, καλώς, αν πάλι όχι, δεν πειράζει καλή καρδιά.
    Τόσα προβλήματα έχετε. Ο ένας πάει προς Ανατολή και ο άλλος προς Δύση, κοιταξτε λίγο να φτιάξετε την πάρτυ σας. Τόση χολή για τους οικολογους γιατί; Γιατί τρώτε από την ίδια πίτα; Κατά τα άλλα θέλατε και συνεργασία και διάλογο;
    Χαχαχαχα! Ωραίοι είσαστε ρε!
    Α μεγάλε, όσο γι αυτό που λες για τον τομέα Οικολογίας και πράσινων πολιτικων... καλά! Τα ξέρουμε καλύτερα από εσένα. Το φιλαράκι που έχετε "υπεύθυνο" εκει ήταν πρώτα στη γειτονιά μας. Πρωτοπαλίκαρο του Τρεμόπουλου. Από πότε ακριβώς έμαθε την οικολογική ΑΒ που λέει και ο φίλος εδω, ο αρχιοικολόγος; Γιατι όταν ήταν στου Οικολογους, απλά την καριέρα του ήξερε να κουμανταρει. Και αυτό όπως φάνηκε, όχι και πολύ πετυχημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ορφ
    Κάτι μου θυμίζει αυτό το υφάκι των καθαρών «οικολόγων» με παραπέμπει σε κάποιους άλλους «πιο καθαρούς και συνεπείς».

    Μήπως θα μπορούσες να μου πεις εσύ τι κατάλαβες απο την τοποθέτηση του Παρασκευόπουλου για την συγχόνευση;;
    επιμένω να απορώ ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ορφ,
    "είμαστε", "είσαστε", "πρωτοπαλίκαρο", "φιλαράκι" "ρε μεγάλε", "γειτονιά μας"...
    Ίσα ρε μάγκα :)
    Από το ντέρμπι του Σαββάτου κατευθείαν στα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σεμνά και ταπεινά, τώρα και στην οικολογία...
    http://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82/255940584321?v=info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μετρήστε μόνο τις ΜΚΟ μου και υποκλιθείτε, κακομήριδες Δηαρίτες.
    Its just ME, MYSELF AND I!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σωστά, με αυτές τις ΜΚΟ προστατεύουμε την πολική αρκούδα, την φάλαινα που ζει στις αρκτικές θάλασσες, φροντίζουμε τραυματισμένα πουλιά, Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των βιότοπων, προστατεύουμε σπάνια είδη σκατζόχοιρων, και που να σου τα απαριθμώ όλα αυτά οικολογούντα. Αλλά επειδή περισσότερο από όλα σε ενδιαφέρουν οι κανόνες που θα θεσπιστούν για το κυνήγι μια άλλη φορά θα πούμε περισσότερα.
    Βρε Γιώργο τι σχέση έχουν οι περιφερόμενοι οικολογούντες με την οικολογία;;
    μην έχεις αυταπάτες.....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ κακλαμίνηδες!!!


    Με αφορμή τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας που εξακολουθούν να βρίσκονται στο κτίριο της Υπατίας,
    ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε δεκτή την παραίτηση του αντιδημάρχου, αρμόδιου για τα οικονομικά του δήμου, Γιώργου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δήλωσε «παρών» στην πρόταση του Καμίνη σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

    Κατόπιν τούτου και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του. Και ο κ. Προβατάς είχε δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία για την ίδια πρόταση.

    Γειά σου ρε Γιωργαρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!κακλαμίνη βέβαια.
    Να τον χέρεστε το καμπόυ,αλλα στα τ... σας,εσείς την Αθήνα τη ξερετε απο τις περιγραφές των υπαλλήλων του Μπομπολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ K.ΔΙΑΚΟ
    Αγαπητέ κ.Διάκο, δεν ειμαι τοποθετημένος πολιτικά με τους Ο.Π.,σας ψήφισα τον α΄γύρο στην περιφέρεια.όμως η σημερινή σας παρέμβαση κάπου με ενοχλεί.
    Κατ αρχήν νομίζω οτι θα έπρεπε να είστε πιο σαφής στους 'αήθεις" χαρακτηρισμούς του διαχειριστή εκτός και αν αυτός έχει τελικά δίκιο με τις "αιχμες"που διατυπώνει στο πρόσωπό σας.
    Κατά δευτερο λόγο αυτό το ύφος μιας αξιόλογης παρουσίας στα "οικολογικά" όπως είστε εσείς μου δημιουργεί τελικά την εντύπωση οτι δεν διαφέρετε καθόλου απο όλους αυτούς τους απίθανους τύπους που καταγγέλετε εννοώ τους Δηαρήτες.
    Εκτός και αν δεν είστε ο Κ. Διάκος αλλά ο ¨γνωστός" τρολλάκιας του blog,που δεν καταλαβαίνω γιατί φοράει κουκούλα αφου έχει μονιμως το κεφάλι του στο λάκο!!!(η συνήθεια εκείνου του πτηνού πως το λένε πως το λένε οταν βρίσκεται σε κίνδυνο "χώνει" το κεφάλι του στο λάκο,
    Γιώργο μπορείς να βοηθήσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Γιωργος


    Ο/Η Κώστας Διάκος είπε...
    Σεμνά και ταπεινά, τώρα και στην οικολογία...
    http://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82/255940584321?v=info

    Μετρήστε μόνο τις ΜΚΟ μου και υποκλιθείτε, κακομήριδες Δηαρίτες.
    Its just ME, MYSELF AND I!!!


    Τι θέλει να μας πεί ο "ποιητής",γιατί εγω ας πούμε αγγλικά δεν ξέρω,και δεν έχω και facebook.
    Αυτό όμως που έχω διαβάσει στον τύπο,ειναι οτι και στις ΜΚΟ έιχαμε "μεγάλα" πάρτυ.
    Ειλικρινά έχω "ζαλιστεί"....
    Οφείλει και ο ίδιος περισσότερες εξηγήσεις αλλά και εσύ αν γνωρίζεις.
    Αυτά ξεπερνούν τα όρια ενος "διαλόγου", ειναι πολύ σοβαρά ζητήματα που δυστυχώς τροφοδοτούν την απογοήτευση και την αποστροφή του κόσμου απο τα πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ίσως "ζαλιστείς" ακόμα περισσότερο όταν διαβάσεις καταλόγους με τα μέλη των ΜΚΟ. Πρόσεξε όμως: δίπλα στους απατεώνες που ανά δυο-τρεις φτιάχνουν μια ΜΚΟ και τρέφονται από τις επιχορηγήσεις που κατά 90% πάνε για τα "λειτουργικά τους έξοδα" (δηλαδή αποτελούν το αφορολόγητο προσωπικό τους εισόδημα!!), υπάρχουν και ΜΚΟ πολυπληθείς και με σημαντικό έργο που δικαιολογεί αν μη τι άλλο τον ρόλο μιας ΜΚΟ. Αν σκεφτείς ότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κανένας έλεγχος μετά την επιχορήγηση, καταλαβαίνεις πως για πολλούς "έξυπνους" μια ΜΚΟ έλυνε το πρόβλημα της ζωής τους. Η κάθε περίπτωση χρειάζεται ειδική εξέταση.
    Δες για την ώρα εδώ έναν κατάλογο ΜΚΟ, συμμετεχόντων και επιχορηγήσεων και ψάξε αυτούς που θες. Ο κατάλογος είναι του 2005! Αν δεν βρεις τους φίλους σου μην ανησυχήσεις...υπάρχουν κι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Γιώργος

    Και τι κάνουμε ρε φίλε??
    Αυτό δεν παλεύεται με τίποτα.
    Σημαίνει ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι ενεχόμενο σε μια μαφιόζικη!!! οργανωτικά κατάσταση.
    Και εμείς μιλάμε για μεταρρυθμίσεις??
    Επομένως κάτι ΜΚΟ,κάτι offshore,κάτι νδ,κάτι πασοκ,κάτι (βάλε εσύ ότι νομίζεις),οι πιο "αθώοι" είναι τα επώνυμα λαμόγια.
    Φαίνεται δεν έχουμε καμία τύχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μεταξύ των άλλων ο Κ. Διάκος
    Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας για μια Πράσινη Πολιτική», προπομπό του σημερινού κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και μέλος των συντονιστικών
    οργάνων του κόμματος «Πράσινη Πολιτική» (μετεξέλιξη της Πρωτοβουλίας, πριν την συγκρότηση των Οικολόγων Πράσινων).

    Είναι ο εκπρόσωπος του Πράσινου κόμματος της Κύπρου «Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές» στην Ελλάδα.

    Ήταν ο έλληνας υποψήφιος για το Δ.Σ. της EFGP (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων), μετεξέλιξη της οποίας είναι το σημερινό Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα
    και αυτός που υπέγραψε για λογαριασμό των Ελλήνων Πρασίνων την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. και έχουμε ακόμη:
    Επίσης, ο Κώστας Διάκος είναι:

    Νομικός Χειριστής των υποθέσεων του Πάρκου Γουδή και Ολ. Εγκαταστάσεων Γαλατσίου

    Νομικός Σύμβουλος της Παναττικής Επιτροπής για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, υπήρξε ομιλητής στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ως εκπρόσωπος
    των κοινωνικών κινημάτων κατά τη συζήτηση του μετέπειτα Νόμου (3431/06)

    Μέλος του Δ.Σ. της Μ. Κ.Ο. «Εταιρία Δικαίου του Περιβάλλοντος»

    Μέλος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Εταιρία Δικαίου για την Προστασία του Περιβάλλοντος»

    Μέλος του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσης Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων» (Β.Ι.Ο.Ζ.Ω.), υπήρξε μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής
    της Ομοσπονδίας Καταναλωτικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΠΟΜΕΚ).

    Συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των καταναλωτικών οργανώσεων που επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια για την ακρίβεια

    Μέλος Επιτροπής Ελέγχου στον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικής γεωργίας «ΔΗΩ».

    Υπήρξε:

    Υποψήφιος για Διοικητικός Σύμβουλος στον Δ.Σ.Α, και μέλος των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Ατομικών Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Α.

    Εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στο διεπιστημονικό για το Περιβάλλον

    Ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα υπέρ του Περιβάλλοντος και μιας καλύτερης Ποιότητας Ζωής ως:

    Εκ των ιδρυτών της Μ.Κ.Ο. «Αττική-Περιβάλλον S.O.S.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανωνυμία, βρισίδι και αλήθεια.

    Είναι προφανές ότι κάποιοι γνωστοί άγνωστοι με την προβιά του ανώνυμου εκτονώνονται με αλληλοβρισίδι στα blogs. Μια παράπλευρη απώλεια της ανωνυμίας είναι η αλήθεια. Έτσι, γράφονται διάφορες ηθελημένες συνήθως ανακρίβειες, ψέμματα και λοιδορίες κατά ανθρώπων που κινούνται δημοσίως και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να υπερασπισθούν τον εαυτό τους. Ως ενεργό μέλος του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΑ, θέλω να επισημάνω ότι ο συντονιστής του τομέα Θέμης Δημητρακόπουλος είναι ένας ενεργός πολίτης στο οικολογικό κίνημα και στην αριστερά, με θερμή συμμετοχή στα κοινά και με αγώνες υπέρ του δημοκρατικού ήθους και ύφους, σε όλους τους κοινωνικο-πολιτικούς στίβους που έχει δραστηριοποιηθεί.
    Για εμάς στην Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο και είναι τιμή μας που έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στο κόμμα. Το γεγονός ότι δραστηριοποιήθηκε και σε άλλον πολιτικό χώρο, από τον οποίο αποχώρησε λόγω πολιτικών διαφωνιών, με τίμημα μάλιστα να χάσει την δουλειά του τον τιμά ακόμη περισσότερο.

    Γιάννης Σακιώτης

    ΥΓ Νομίζω ότι η "αριστερή στρουθοκάμηλος" χρειάζεται moderation στα σχόλια. Είναι κρίμα να κατεδαφίζεται η ποιότητα ενός τόσο καλού blog από τα ανώνυμα βρισίδια. Γιώργο, στο προτείνω ένθερμα. Όποιος θέλει βρισίδια ας πάει να βρίζει εκεί που θα βρει ανάλογο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @ radical
    το χμμ που κολλάει αδερφέ, να πω αηδία ,σε ότι βλέπουν τα "γκαβά" μάτια μου?? οικολόγοι και πράσινα άλογα?
    @ Γ.Σακιώτη
    Γιατί λογοκρισία κ.Σακιώτη,το συγκεκριμένο blog και είναι προς τιμη του Γιώργου,είναι το μοναδικό "ανοιχτό" παράθυρο στο χώρο της αριστεράς.
    Δε νομίζω οτι οι "περιορισμοί" βοηθούν σε οτιδήποτε.
    Σήμερα θα του έδινα και συγχαρητήρια γιατί μέσα απο την συγκεκριμένη ανάρτηση ήλθαν στην επιφάνεια συγκλονιστικά πράγματα.
    Γιώργο η επιτυχία είναι τεράστια αν το καταλαβαίνεις,επιτέλους το δούλεμα να σταματήσει.
    Τέλος αγαπητέ κ.Σακιώτη, οι Πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε ακόμη και από κακόβουλους σχολιασμούς.

    Και πάλι μπράβο Γιώργο με όλη μου την καρδιά!(και ας μας στεναχωρείς κάπου κάπου)
    Επωνύμως ανώνυμος 11.34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Λογοκρισία;

    Η λογοκρισία αποτελεί μία αυταρχική μέθοδο περιορισμού της έκφρασης ανθρώπων που υπάρχουν, έχουν όνομα και επώνυμο, δηλαδή πρόσωπο στην κοινωνία.

    Όσοι συμμετέχουν σε δημόσιο διάλογο ή είναι πολίτες ή κουκουλοφόροι που κρυπτόμενοι μέσα στην ανωνυμία τους συκοφαντούν και λοιδωρούν. Δημοκρατία και ελευθερία με κουκουλοφόρους δεν υπάρχουν. Εκτός και αν κάποιοι έχουν οικογενειακές παραδόσεις (παππούδες ή γονείς που στην κατοχή φορούσαν κουκούλα ... και όλοι ξέρουμε τι έκαναν), από τις οποίες δεν μπορούν να ξεφύγουν.

    ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Φίλε Γιώργο
    Επικοινώνησα μόλις τώρα με τον Κώστα Διάκο και με διαβεβαίωσε ότι δεν έγραψε στο blog σου ούτε επώνυμα ούτε ανώνυμα. Αντίθετα, υποστηρίζει το διάλογο αριστεράς και οικολογίας.

    Σε παρακαλώ θερμά, προστάτευσε το διάλογο γιατί είναι φανερό πως κάποιος/οι, που γράφουν εδώ, βασικό τους στόχο έχουν όχι μόνο να τον σαμποτάρουν αλλά και να παρασύρουν εσένα και τους επισκέπτες του blog σε μια αντιπαράθεση με χώρους και πρόσωπα που δεν τους αξίζει.

    Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως ότι δεν απάντησες στο ερώτημά μου για τον άδικο χαρακτηρισμό ως "θεματικού" κόμματος για τους ΟΠ. Σαφώς και διαφωνώ σε αυτόν, γιατί φροντίσαμε να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο.
    Άλλο να εστιάζεις στην πλανητική απειλή και άλλο να αδιαφορείς για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της σύγχρονης κρίσης.

    ΝΑπολέων ΠΑπάρας (λέμε τώρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Περί προστασίας του διαλόγου αλλά και περιορισμού των σχολίων (moderation):

    Το ιστολόγιο σέβεται όλες τις απόψεις είτε είναι υπέρ είτε κατά όσων αναφέρονται στις αναρτήσεις. Όπως λέει και το κείμενο "Αφήστε το σχόλιό σας", διαγράφονται κατά βούληση των διαχειριστών, σχόλια προσβλητικά, υβριστικά, troll και spam. Ακόμη και υβριστικά εντός ορίων, που υπογράφονται όμως, μπορεί και να διασωθούν.
    Οι επιθέσεις βέβαια συνεχίζονται με πάθος είτε προσωπικές είτε πολιτικές και αυτό κάνει τον διάλογο συχνά πολύ έντονο (πράγμα που μερικές φορές τον έχει εκτρέψει ολοκληρωτικά).
    Έχουμε δοκιμάσει τον προέλεγχο των σχολίων (και καταφεύγουμε εκεί όταν τα πράγματα ξεφεύγουν τελείως) αλλά κάνει την συζήτηση άχαρη και ακατανόητη - οπότε αρκούμαστε στην επιλεκτική διαγραφή κάποιων σχολίων. Όποιος θίγεται προσωπικά έχει πάντα την δυνατότητα να ζητήσει την διαγραφή σχολίων που θεωρεί ότι τον προσβάλλουν προσωπικά και τα οποία είναι ανώνυμα - για τα επώνυμα δεν ισχύει.

    Επί της ουσίας δεν μπορούμε να προστατέψουμε τον διάλογο. Γιατί εκτός του ρητού του κινέζου σοφού που έχουμε ξανααναφέρει, "αυτή είναι η Ελλάδα!", δεν αποτελούμε όλοι οι αναγνώστες μια αυτοδεσμευμένη σε κοινούς κανόνες συλλογικότητα. Έτσι επαφίεται στο φιλότιμο και τον πολιτικό πολιτισμό των συμμετεχόντων. Τι άλλο να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γιώργο, επιμένω, το πρόβλημα είναι η ανωνυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Φίλε Α.Β,
    γράφεις:"Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως ότι δεν απάντησες στο ερώτημά μου για τον άδικο χαρακτηρισμό ως "θεματικού" κόμματος για τους ΟΠ. Σαφώς και διαφωνώ σε αυτόν, γιατί φροντίσαμε να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο.
    Άλλο να εστιάζεις στην πλανητική απειλή και άλλο να αδιαφορείς για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της σύγχρονης κρίσης."
    Εάν σε πειράζει τόσο πολύ ο χαρακτηρισμός μου σημαίνει ότι συμφωνείς μαζί μου ότι τα θεματικά κόμματα δεν είναι ότι καλύτερο αφού χάνουν πολλές διαστάσεις της παργματικότητας. Οι ΟΠ ξεκίνησαν θεματικά και προσπαθούν να συμπεριλάβουν όλες τις διαστάσεις που αναφέρεις εφόσον αποφάσισαν να μην είναι θεματικό κόμμα. Νομίζεις ότι τάχουν καταφέρει;
    Εδώ η αριστερά κοντεύει να γίνει θεματικός φορέας με τα ελλείμματα θεωρίας και πολιτικής που παρουσιάζει...
    Το νήμα βρίσκεται στην ολιστική προσέγγιση - όποιος το κόψει κέρδισε. Αν και θα προτιμούσα να το κόβαμε μαζί όλες οι δυνάμεις του κοινωνικού μετασχηματισμού σε έναν φορέα εναλλακτικής εξουσίας. Αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γιάννη, η ανωνυμία έχει πολλές όψεις - δεν είναι όλοι κουκουλοφόροι υβριστές. Η ψευδωνυμία είναι φυσικά ένα βήμα μπροστά γιατί αποκτά συνέχεια μια άποψη και ζωή μια περσόνα. Και η επωνυμία δεν είναι εύκολη για όλους - αν και την απαιτούμε στα μπλογκ όταν αναφέρονται σε κάποιον επώνυμο χωρίς διοικητική εξουσία.
    Δεν είναι απλό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Οντως η ανωνυμία η όχι , ο προέλεγχος στο διάλογο στο διαδίκτυο είναι θέμα που σηκώνει πολλή κουβέντα.
    Εδώ στο blog του Αθηνοράματος στην κριτική ταινιών, θεατρικών έργων κ.λ.π. οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να βάλλουν προέλεγχο γιατί ορισμένοι - ες βριζόταν πολύ χυδαία με αφορμή μια κριτική σε μια ταινία, ένα θεατρικό έργο. Πιτσιρίκια; Δυστυχώς φοβάμαι όχι μόνο.
    Τέλος πάντων υπενθυμίζω τι είχε πεί ο μακαρίτης ο Ηλιού : προτιμώ έναν τύπο κίτρινο από ένα τύπο λογοκριμμένο. Βέβαια εδώ στο διαδίκτυο μπαίνει και το θέμα της ανωνυμίας , της προβοκάτσιας ( εγώ μπορεί κάπου να υπογράψω σαν leo, kostis , Γιώργος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Νίκος Βούτσης κ.λ.π.). Παρόλα αυτά επιμένω ότι η ρήση του μακαρίτη του Ηλιού είναι εν γένει σωστή. Και επίσης ξαναλέω ότι ο διάλογος στο διαδίκτυο είναι τπερεκτιμημένος. Έχω δεί και ωραίες συζητήσεις , έχω δεί και φοβερά μπάχαλα. Ενδεικτικά θυμάμαι μια συζήτηση για το έργο του μακαρίτη του Καστοριάδη. Ξεκίνησε πολύ ωραία και κατέληξε σε απίστευτες βρισιές, μπινελίκια ! Ούτε σε γήπεδο να μασασταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σημειολογία και ουσία.

    Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τις "υπογραφές" που έπεσαν μεταξύ ΣΥΝ και ΟΠ για την συνεργασία, αξίζει τον κόπο να προσέξει κανείς την σημειολογία των δηλώσεων των εκπροσώπων των ΟΠ:
    http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1809:2011-02-18-14-12-15&catid=1:press-releases&Itemid=90.
    Είναι ξεκάθαρο ότι ο συσχετισμός στους ΟΠ αυτήν την στιγμή είναι υπέρ του αριστερίστικου λαϊκισμού, για αυτό και τα βρίσκουν μια χαρά με τους τσιπρικούς του ΣΥΝ.
    Για να δούμε τι θα πει και η κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Θάλεγα το εξής Λαέρτη για να το κλείσουμε -για την ώρα- το θέμα εν όψει των επόμενων κινήσεων που φυσικά θα παρακολουθούμε "άγρυπνα": Αντί ενός διαλόγου τύπου φόρουμ, όλων των ενδιαφερόμενων δυνάμεων επί όλων των θεμάτων δημόσια, επιλέγεται διάλογος σε τρία θέματα μεταξύ Συν-ΟΠ. Το θέμα έγινε γνωστό, ωφέλησε επικοινωνιακά αποκλειστικά τον Συν, και όχι βέβαια τους ΟΠ που ελέγχονται γι αυτό που υποτίθεται αποκήρυσσαν δημόσια δηλαδή την "προνομιακότητα". Φαίνεται ότι υπήρχε προδιάθεση για προνομιακή σχέση με τον Συριζα και η πρόταση της ΔΑ μπέρδεψε τα πράγματα. Έτσι, υπερτονίστηκαν λάθη της ΔΑ στην προσέγγιση και ακολούθως έγινε το μετέωρο βήμα με τον Συριζα. Το ΄κλίμα στην συνάντηση που αποτυπώνεται στην φωτό που έβαλα λόγια είναι "ενοχικό"...
    Συγχωρήστε μου το σενάριο αυτό όσοι ΟΠ το διαβάζετε, είναι όμως η προσωπική μου αίσθηση και οι υπερβολικές αντιδράσεις με επιβεβαίωσαν. Στο κάτω κάτω περίμενα αντιδράσεις από τον Συριζα για όσα τους "σέρνω" αλλά τα "άκουσα" από την άλλη πλευρά...
    Τέλος καλό όλα καλά όμως. Ξεκαθάρισε ο καθένας τι και με ποιον το επιθυμεί κι όπως έχουμε ξαναπεί ούτε η οικολογία περιορίζεται στους ΟΠ, το τμήμα οικολογίας του Συν και το αντίστοιχο της ΔΑ αλλά ούτε και η αριστερά στον Συν και την ΔΑ. Έτσι πάντα υπάρχει χώρος για ένα ανοιχτό φόρουμ διαλόγου αριστεράς και οικολογίας από όποιες δυνάμεις το επιθυμούν χωρίς αποκλεισμούς και "προνόμια".
    Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. άσχετο αλλά ο Γ. Τόλιος είναι αυτός του αριστερού ρεύματος που πολιτεύεται στο υπόλοιπο αττικής; λίγο σκληροπυρηνικός είναι απ' όσο ξερω-αν είναι ο ίδιος-. Μου κάνει εντύπωση που έχεις θετική άποψη γι αυτον. ασχετο αλλά τώρα το θυμήθηκα

    ΠΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ναι εντάξει, πολύ καλό και εμπεριστατωμένο . απλά όσο τον είχα ακούσει μου φαινόταν κλασσικό αρ. ρευμα τυπου λαφαζανη, καλυβη κλπ και φανταζομουν οτι οι πολιτικες διαφορες σου μαζι του ειναι μεγάλες. Τεσπα, δεν τον εχω παρακολουθησει και πολυ καλα. Να σαι καλα!

    ΠΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Γιώργο με απογοήτευσες πολλαπλώς.
    Όχι μόνο κρατάς τα πλαστογραφημένα δήθεν μηνύματα του Διάκου ανηρτημένα αλλά κόβεις και το σχόλιό μου που σε προέτρεπε να το αφαιρέσεις. Κι αυτό, παρόλο που δεν θίγει κανέναν.

    Καταλήγω ότι τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια σε βοηθούν τελικά να αναδείξεις το "ανοιχτό" σου προφίλ. Το αν θίγονται αδίκως πρόσωπα σου είναι αδιάφορο.

    Τελικά θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να ξεκόψει η αριστερά (και ΣΥΝ και ΔΑΡ εν προκειμένω) από τη χρησιμοθηρική λογική απέναντι στην οικολογία και τους ΟΠ.
    Να γιατί το μόνο έδαφος συνεργασίας είναι αυτό της πράσινης σύνθεσης και όχι αυτό της προεκλογικής τεχνητής συγκόλησης.

    ΝΑπολέων ΠΑπάρας (και όχι Α.Β, όπως αναφέρεις στην απάντησή σου 22 Φεβρουαρίου 2011 3:45 μ.μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κάνεις λάθος - έκοψα και την απάντηση του "Κώστα Διάκου" μαζί. Ίσως δεν την πρόλαβες.
    Τα προηγούμενα όμως, παρότι "προβοκατόρικα", δεν δυσφημούν κανέναν εφόσον το link απλά οδηγεί στο (πραγματικό) βιογραφικό του Κ.Δ. στο facebook.
    Γιατί λοιπόν να το σβήσω; Έμαθα κι εγώ πολλά. Το θεωρώ έναν πανέξυπνο τρόπο για να σημειωθεί ένας τρόπος "οικολογείν" τουλάχιστον αμετροεπής. Ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί τίποτα. Δεν πλαστογραφεί - αποκαλύπτει. Στις εκλογές φαντάζομαι θάταν βασικό διαφημιστικό - τώρα διαβάζεται κάπως αλλιώς.
    Και συγγνώμη αν σε μπέρδεψα με τον ΑΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αρέσει δεν αρέσει στην Δημοκρατική Αριστερά, οι οικολογικές ιδέες έχουν μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Η ανακαίνιση της ανανεωτικής αριστεράς αποδεικνύεται ότι δεν δημιούργησε δυναμική: τα ίδια πρόσωπα συν κάποιοι πικραμένοι που με λάθος πολιτικές εκτιμήσεις δεν ήρθαν ή έφυγαν από τους Οικολόγους Πράσινους. Αυτή είναι όλη η υπόθεση. Απλά η Δημοκρατική Αριστερά έχει πολλές τηλε και εφημεριδοπερσόνες και έτσι κάνει ντόρο στα κλασικά media ότι είναι κάμποσοι. Στην πραγματικότητα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, ως αντίγραφο του πάλαι ποτέ κόμματος Κύρκου, όπου το βασικό δόγμα ήταν "αραία, αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα..."
    ΦΥσικά και εμείς οι ΟΠ δεν έχουμε τα άπειρα μέλη, ο κόσμος μας έρχεται κυρίως στις κάλπες, επειδή μιλάμε στην ψυχή του.
    Τώρα, η συνεργασία με τον ΣΥΝ (και όχι με την ΔΗΑΡ) είναι μια στρατηγική επιλογή να συναντηθούμε με ένα φθαρμένο κόμμα που έχει όμως έναν νέο άνθρωπο για πρόεδρο και κινηματικές δυνάμεις ικανές να αντισταθούν με αγώνες στις εκποιήσεις της γης που έρχονται και στην διαφύλαξη των δημόσιων αγαθών. Σε βάθος χρόνου, η ΣΥΝ.ΟΙΚ.ΙΑ(ΣΥΝ.ΟΙΚολόγοι.ΙΑκωβίνοι) θα θριαμβεύσει ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Απλά επιβεβαιώνεται το πόσο ταχτικιστές είστε. Θεωρείτε την Δημαρ ανταγωνιστική δύναμη. έτσι και αλιώς στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρχε ένα πραγματικά πράσινο κόμμα. Απλά επιβεβαιώνεται τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Για τους φίλους οικολόγους πράσινους που ενδιαφέρονται ακόμη για το θέμα η συζήτηση συνεχίζεται και εδώμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από ανθρώπους που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις. Βλέπετε δεν είναι πάντα ακριβής η εικόνα όπως μεταφέρθηκε στο ΠΣ των ΟΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU