Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Follow the money (2) ή Νόμος σε αυτήν την χώρα είναι το δίκιο του καταπατητή;


Με το ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που άνοιξε -όπως άνοιξε- την περασμένη εβδομάδα, βγήκαν στο φως ξανά θέματα που το πελατειακό κράτος και οι "ημέτεροι" πελάτες του κρατούν επιμελώς στο σκοτάδι δεκαετίες τώρα μαζί με το ζήτημα των παράλογων εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμηθειών.
Το ένα είναι η πελατειακή διάθεση/ενοικίαση δημόσιας περιουσίας σε ημετέρους με γελοία πρόσοδο για το δημόσιο (και που σχετικά στοιχεία βγαίνουν καθημερινά τώρα στην δημοσιότητα) και το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι η καταπατημένη δημόσια περιουσία (κατά 40% με πρόχειρους υπολογισμούς πχ του ΙΣΤΑΜΕ). Και το τεράστιο ζήτημα που αποσιωπάται επίμονα είναι η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία που είναι κατά  συντριπτικό ποσοστό καταπατημένη με χρυσόβουλα και άλλες μεθόδους και κατ' ελάχιστο προερχόμενη από δωρεές.
Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες η καταγεγραμμένη δημόσια περιουσία εκτιμάται σε 272 δισ ευρώ και αποδίδει έσοδα στο δημόσιο μόλις ...30 εκ. ευρώ τον χρόνο ενώ με στοιχειώδη αξιοποίηση θα μπορούσε άμεσα να αποφέρει 1 δισ και μεσοπρόθεσμα πάνω από 2 δισ τον χρόνο! Κι όμως τα σχετικά σχέδια παραμένουν στα συρτάρια ελέω του πέπλου προστασίας που έχει επιβάλλει το βαθύ κράτος επί των ημετέρων συμφερόντων που λυμαίνονται τα δημόσια έσοδα.
Η εκκλησιαστική περιουσία εκτιμάται σε 15 δις όσον αφορά μόνο το ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος, και πέντε μόνο μονών από τα 2500 ναούς και μοναστήρια της χώρας σε 8 δισ (και μάλιστα πριν από μια εικοσαετία). Βλέπετε υπάρχουν περισσότερα από ...10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα) που καλύπτουν επιμελώς το εύρος της εκκλησιαστικής περιουσίας και εμποδίζουν την καταμέτρησή της και τον έλεγχο της νομιμότητάς της. 
Καλώς λοιπόν άνοιξε το θέμα και πρέπει να παραμείνει ανοιχτό μέχρι να επιβληθεί η διαφάνεια και η νομιμότητα, να αποκαλυφθούν οι καταπατητές, οι κατάφωρα παράνομοι αλλά και οι νομιμοφανείς με τις πλάτες του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος του δικομματισμού, που απομυζούν τον εθνικό πλούτο είτε με χαριστικές μισθώσεις είτε με παράνομη χρησικτησία που τους παρέχουν οι διάτρητες πελατειακές ρυθμίσεις.
Αν κάπου χρειάζονται fast track μέθοδοι είναι ακριβώς εδώ. Μαζί με τα 122,2 δις ευρώ "λειτουργικών εξόδων" που μας στοίχισε το πάρτι των εξοπλισμών από το 1974 μέχρι σήμερα (δες προηγούμενη ανάρτηση) να αποτιμηθεί τώρα το πάρτι των καταπατήσεων δημόσιας περιουσίας και να δημοσιοποιηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία με στόχο τον δημόσιο λογιστικό έλεγχο μαζί με το χρέος όλων των διαφυγόντων εσόδων από την δράση των μαφιών του ελληνικού βαθυκράτους.
Μπορούμε προφανώς να αντλήσουμε πολλά δις ακόμα και έτσι από την τάχιστη αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων με έκτακτα μέτρα που ταιριάζουν στην έκτακτη κατάσταση της δημοσιονομικής κρίσης. Η διαχρονική ληστεία του δημόσιου πλούτου φαντάζει με ακόμη πιο μελανά χρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα χρεωκοπίας της χώρας μας και επανειλημμένης εφαρμογής ως μεθόδου αντιμετώπισής της, της  αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων από το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε την διαφθορά και βόλεψε για δέκα ζωές τα παιδιά του με αντίτιμο την κατάρρευση και την παραγωγική παρακμή μιας κατά τα άλλα ευλογημένης χώρας από άποψη φυσικού πλούτου και δυνατοτήτων.

Για την ώρα ας μελετήσουμε ξανά τον φάκελο "εκκλησιαστική περιουσία" (κατατοπιστικότατο κείμενο εδώ) κι ας ενώσουμε οι πολίτες τις δυνάμεις μας για να αποκαλυφθεί οριστικά ποιοι συστηματικά απομύζησαν το εθνικό εισόδημα και καταχρέωσαν τη χώρα και τις επόμενες γενιές με το σύστημα "κλέβω και ...δανείζονται"
Τα κορόιδα τελειώνουν και ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός, που με την δολοφονία του Καποδίστρια εξορίστηκε από αυτόν τον τόπο για διακόσια χρόνια, είναι ώρα να επιστρέψει μαζί με μια παραλλαγή της γαλλικής επανάστασης (με ή χωρίς γκιλοτίνα...).

Πόσο επίκαιρος είναι ο χωρισμός εκκλησίας κράτους, η καταγραφή και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας και το πάγωμα των εξοπλισμών "παγκοσμίου πολέμου"... και σαν αποτέλεσμα η αναγέννηση της χώρας με την οριστική απόσυρση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που θρασύτατα διεκδικεί ακόμα την παραμονή του στα πράγματα για να εκποιήσει/ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε. 

Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε πριν πέσει πάλι βαθύ σκοτάδι με τον αντιπερισπασμό των "εκλογών για την διάσωση του παλιού πολιτικού κόσμου". Έπαιξαν και έχασαν βάζοντας την τρόικα να ζητήσει εκποιήσεις για 50 δις - άνοιξαν ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του παρασιτικού "βαθυκράτους των ημετέρων" δήθεν σοσιαλιστών, εθνικοφρόνων και θρησκευομένων. Και δεν κλείνει ούτε με τις περιορισμένες ανθρωποθυσίες που θα αναγκαστούν απρόθυμα να κάνουν ως αντιπερισπασμό - ένας Άκης δεν φτάνει ...

17 σχόλια:

  1. Γίνεται τους τελευταίους μήνες μία προσπάθεια να περάσει στην κοινή γνώμη η άποψη της απόλυτης συνυπευθυνότητας για την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
    Η απόφαση να μην αναδειχθούν οι κύριοι υπεύθυνοι φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
    Τόσο τα πορίσματα των επιτροπών στην βουλή αλλά και το σιγοντάρισμα των ΜΜΕ καθημερινά, που έντεχνα αποκρύπτουν ότι ουσιαστικό, και κάνουν πρώτο θέμα αποκαλύψεις φοροδιαφυγής νυκτερινών κέντρων ψιλικατζίδικων και περιπτέρων.
    Εγώ έχω πλέον πεισθεί πως με το κλίμα που κατάφεραν να διαμορφώσουν δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι ακόμη.
    Σε σατυρική εκπομπή της TV για το νέο κτίριο της ΝΔ στην Συγγρού στην τελετή του αγιασμού, ο μελλοντικός πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους κληρικούς λεγοντάς τους.
    Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας!!!!!!
    Θα μας τρελάνουν τελικά.
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντελώς δευτερεύον ζήτημα αλλά ο Καποδίστριας εκπρόσωπος του διαφωτισμού στην Ελλάδα; Ο πρώην υπουργός του πιο αυταρχικού, του πιο απολυταρχικού κράτους στην Ευρώπη τον 18 - 19ο αιώνα, της Τσαρικής Ρωσίας; Εκανε ο Καποδίστριας εκλογές , κατά τη διάρκεια της εξουσίας του στην Ελλάδα και μου διαφεύγει αυτή η μικρολεπτομέρεια; Απλά ο εκσυγχρονισμός δεν είναι ουδέτερη έννοια πολιτικά. Κι η Θάτσερ κι ο Ρήγκαν εκσυγχρόνισαν τα κράτη τους αλλά προς τη συντηρητική , τη << νεοφιλελεύθερη >> κατεύθυνση.
    Και αυτά περί γκιλοτίνας; Αγώνες έχει δώσει η αριστερά για την κατάργηση της θανατικής ποινής.
    Τέλος ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα ( πέρα από το κλίμα της ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν μεταφερουμε ιστορικα γεγονοτα με συγχρονους ορους,οταν τα χρησιμοποιουμε σαν ιδεολογικο εργαλειο,τοτε καταληγουμε στο συμπερασμα οτι διαφωτιστες και επαναστατες ηταν οι κοτζαμπασηδες οι...τυρρανοκτονοι.Αυτος ο ατιμος ο Καποδιστριας ουτε ενα σοβιετ δεν εφτιαξε,εφερε μονο τις πατατες να χορτασει τους ρακενδυτους.Αλλα οι πατατουλες ηταν επανασταση εκεινα τα χρονια και τις επεβαλε με το γνωστο τεχνασμα που δειχνει και τον νεοελληνικο χαρακτηρα μας.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥ, ο Καποδίστριας προσπάθησε να φτιάξει ευρωπαϊκό κράτος γι αυτό δολοφονήθηκε - ο Βενιζέλος μόλις που την γλύτωσε...
    Από τότε κυβερνούν οι κοτζαμπάσηδες, δεν το βλέπεις;
    Τσιφλίκι είμαστε, τσιφλίκι μείναμε.

    Η γκιλοτίνα είναι ποιητική αδεία. Αν και καλό θάταν να δούμε όλη την ληστρική κουστωδία να "αποκεφαλίζεται" από την διαχείριση της χώρας.

    Τέλος όσο περνά ο καιρός και συνειδητοποιώντας τα ιλιγγιώδη ποσά που επί 30 χρόνια καταχρώνται οι πολιτικοί και τα παράσιτα που εκτρέφονται υπό την υψηλή τους προστασία κατανοώ ότι ο πλούτος που παράγεται εδώ σε αυτήν την χώρα είναι απέραντος. Και ίσως φτάνει ο τουρισμός, τα αρχαία, η θάλασσα, η φυσική καλλιέργεια, ο ήλιος για να ζήσουμε "πλουσιοπάροχα" φυλάσσοντας απλά την κληρονομιά μας όπως πχ η ...Χαβάη. Αρκεί να απομακρυνθούν τα λαμόγια με θεσμική αναβάθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη19 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:19 π.μ.

    'Ούτε Κοτζαμπάσηδες,ούτε Καποδίστριες'
    -Θέλουμε να φύγει ο Λουδοβίκος XVI.Ο nr.XVII θα είναι σίγουρα καλύτερος...
    -Θέλουμε να πέσει ο κακός τσάρος Νικόλαος II και να αναβαθμιστεί το πολίτευμα με μια αστική Δούμα...
    -Θέλουμε να απομακρυνθούν τα λαμόγια με θεσμική αναβάθμιση! Τόσα χρόνια περιμένουμε κι εμείς στη σειρά βρε παιδί μου...
    -Δε θέλουμε εργατικές επαναστάσεις και αυτοοργάνωση του λαού.Μια θεσμική διόρθωση του καπιταλισμού μας αρκεί..
    Όσο η κρίση θα βαθαίνει και οι κατώτερες κοινωνικά τάξεις θα αναζητούν εναγωνίως λύσεις επιβίωσης,τόσο θα ξεφτιλίζονται οριστικά και αμετάκλητα οι ρεφορμιστές και τα πολιτικά κόμματα δεκανίκια αυτού του συστήματος.
    Εμείς ούτε γλύφουμε,ούτε προσκυνάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη19 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:04 π.μ.

    Μας φταίει ο γάιδαρος,χτυπάμε το σαμάρι.
    Είναι παραδοσιακή μέθοδος των απανταχού ρεφορμιστών,αντί να σημαδεύουν στη ρίζα του καπιταλισμού,να ασχολούνται με δευτερεύοντα φαινόμενα του συστήματος για να τα.. διορθώσουν.
    Τους ενοχλεί η κακιά διαφθορά και θέλουν να την εξαλείψουν.Και κάνουν πως δεν καταννοούν,ότι η διαφθορά παράγεται καθημερινά από το σύστημα ως οργανικό του στοιχείο.Σε έναν άκρως ανταγωνιστικό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό,όπου ο θάνατός σου είναι η ζωή μου,όλα θα λειτουργούν με κρυφές συμφωνίες,μίζες και κομπίνες.Θυμηθείτε μόνο το νόμο του γερμανικού κράτους που επιτρέπει στις εταιρείες του να διαθέτουν το 10% του προϋπολογισμού τους για λάδωμα εκτός χώρας.
    Τους φταίει το 'άδικο' φορολογικό σύστημα που πρέπει να 'διορθωθεί'.Να μη μου κλέβουν πια τόση υπεραξία από τη δουλειά μου,και να μου επιστρέφουν λίγα ρέστα παραπάνω.Σ΄ευχαριστώ μεγάθυμο αφεντικό και εσάς δημοκράτες συνεργάτες του.Λίγα ψίχουλα αγάπης σας γυρεύω.
    Και ο κατάλογος φυσικά τέτοιων 'έξυπνων θεσμικών διορθώσεων' είναι ατελείωτος.
    Κύριε 'γουάου',τόσο εσύ όσο και το ιδεολογικοπολιτικό σου συνάφι,δεν είστε μόνο τραγικά αξιολύπητοι,αλλά και δυστυχώς επικίνδυνοι!
    Οι πολιτικοί σου πρόγονοι ψήφισαν υπέρ του Α' παγκοσμίου πολέμου.
    Οι ίδιοι ως κυβέρνηση Ebert-Seidemann έσφαξαν τους Σπαρτακιστές,και 20 χρόνια μετά ως κυβέρνηση Bruenning παρέδωσαν τα κλειδιά στους ναζιστές,μη μπορώντας να ρετουσάρουν θεσμικά το σύστημα.
    Οι πολιτικοί σου πρόγονοι κύριε 'γουάου',αντί να πολεμήσουν στα βουνά,έτρεχαν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια κουνώντας πιστά την ουρά στα αφεντικά τους.
    Και επί δικτατορίας περίμεναν εναγωνίως τις θεσμικές αλλαγές του Μαρκεζίνη.Για πολυτεχνείο ούτε λόγος βεβαίως-βεβαίως.Τυχαία όλα τα παραπάνω;Δε νομίζω!
    Συνέχισε λοιπόν κύριε 'γουάου' να γεμίζεις το πυθάρι των Δαναϊδων.Όταν θα επιστρέφουμε από τις απεργίες,τις διαδηλώσεις,τα διόδια,τους μετανάστες,θα ρίχνουμε μια ματιά στα σχολιάκια σου χαμογελώντας συγκαταβατικά.Ενίοτε πέφτοντας και απ΄τις καρέκλες απ΄τα γέλια.Σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς χρειάζεται και χιούμορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου δεν ήξερα ότι υπάρχει και πολιτική ...μετενσάρκωση. Σε ευχαριστώ που με έφερες σε επαφή με το γενεαλογικό μου δένδρο.
    Ευτυχώς δεν υπάρχουν πια γκούλαγκ να με στείλεις για να πληρώσω την αιώνια προδοσία του ρεφορμισμού.

    Που ζούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το μπλογκ είναι πάντως επιτυχία αν σε κάνει να γελάς και μάλιστα τόσο πολύ - γιατί συνήθως οι σοβαροφανείς σαν και του λόγου σου με τα αριστερόμετρα ανά χείρας είναι αγέλαστες πέτρες...
    Κάτι πετύχαμε λοιπόν.
    Κι όσο για τους "αγώνες" μη μου συγχίζεσαι: δικοί σου είναι, κανείς δεν θα σου τους πάρει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη19 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:35 π.μ.

    Κι αν σου λείπει το σαμάρι,ρίχ'την μπάλλα στην εξέδρα!

    Όχι πως περίμενα και καμμιά απάντηση επί της ουσίας,στηριγμένη σε σοβαρά επιχειρήματα.Εξάλλου πόσο σοβαρά να απαντήσει ένας γελαστός και ξένοιαστος ρεφορμιστής σε έναν αγέλαστο,κατηφή και σοβαροφανή συνάμα κομμουνιστή;
    Παρεμπιπτόντως μ'έκανες να θυμηθώ πως μοιάζουν τα χαμόγελα Γιωργάκη,Κουβέλη,Ντόρας,και πόσο διαφέρουν απ΄τα χαμόγελα των απεργών,των φοιτητών,των κατοίκων της Κερατέας στα διαλείμματα των αγώνων τους.Πραγματική ανατριχίλα... Στο θέμα μας τώρα:
    1)Για τους ιστορικούς υλιστές δεν υπάρχει προφανώς μετενσάρκωση.Υπάρχει ωστόσο ιδεολογικοπολιτική συνέχεια και ευθύνη.Και είναι τόσο βαρύ και εγκληματικό το φορτίο της σοσιαλδημοκρατίας και του ρεφορμισμού στον 20ό αιώνα,που προτιμάς να σφυρίζεις κλέφτικα..
    2)Ατυχώς επέλεξες ως επιχείρημα τα εγκλήματα του σταλινισμού και της γραφειοκρατίας,συμπεριλαμβανομένων των γκούλαγκ,σε βάρος του ευρωπαϊκού εργατικού κινήματος.Γιατί τα σταλινικά καθεστώτα ούτε 'φυσική',ούτε 'λογική' συνέχεια ήταν του επαναστατικού καθεστώτος των σοβιέτ(όπως σε βολεύει να πιστεύεις),αλλά η αντεπαναστατική άρνησή τους μέσα από ένα λουτρό εκκαθαρίσεων του μπολσεβίκικου κόμματος και του κόκκινου στρατού.
    Σου υπενθυμίζω επίσης ότι ακόμη και στις πιό δύσκολες στιγμές του εμφυλίου πολέμου '18-'23,ο όρος γκούλαγκ ήταν κάτι ανύπαρκτο σε πράξη ή θεωρία.Μην ανησυχείς λοιπόν,δεν θα κινδυνεύσεις από εμάς ούτε και στις πιό ταραγμένες καταστάσεις.Εκτός εάν στους δύσκολους καιρούς που έρχονται,αποφασίσεις να γίνεις δημόσιο πρόσωπο κάποιας αστικής συγκυβέρνησης και πέσεις στα χέρια εξαγριωμένου πλήθους,αλά Χατζηγάκης.Εκεί ουδεμία ευθύνην φέρομεν!
    3)Για τους επαναστάτες κομμουνιστές,αλλά και για όλους μας,το καλύτερο 'αριστερόμετρο'-τί απεχθής όρος κι αυτός-είναι η ίδια η κριτική,οι επιθυμίες,οι πραγματικές ανάγκες του κόσμου.Και οι αγώνες δεν είναι 'ιδιοκτησία' κανενός.Μπες και σύ στους αγώνες της βάσης και πάλεψε με τα τωρινά επιχειρήματά σου.Σύντομα ίσως αλλάξεις και νοιώσεις άλλος άνθρωπος.
    4)Εν κατακλείδι,μιας και τό'φερε η κουβέντα,πές μας πώς θα 'αναβάθμιζες θεσμικά' τα γκούλαγκ του σύγχρονου καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού αν ήταν στο χέρι σου.Το τείχος του Έβρου,τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στη Θράκη και τα νησιά,το ανύπαρκτο πολιτικό άσυλο,το Δουβλίνο II,κλπ.Για να μη σε δυσκολέψω με Γκουαντάναμο,Λαμπεντούζα,τείχος Μεξικού κ.α. Λοιπόν τί λύση έχετε να μας προτείνετε σε 'εθνικό' καταρχήν επίπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δύσκολο πράγματι να μιλάς με έναν κατηφή κομμουνιστή Γρηγόρη, αλλά θα προσπαθήσω - τόσο κόπο έκανες άλλωστε και το εκτιμώ.
    Κατ' αρχήν μιλάς με τις λέξεις "εμείς" και "εσείς": δύσκολο να σου απαντήσω έτσι γιατί δεν ανήκω σε καμιά ομάδα τόσο "ενοποιημένη ιδεολογικά" που να νοιώθουμε ο ένας αντίγραφο του άλλου ή κλώνοι του ιδεολογικού μας προτύπου. Μιλώ μόνο για τον εαυτό μου.
    Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα από την πλούσια ιστορία του ρεφορμισμού (μεταρρυθμισμού στα ελληνικά) να επιλέξω τι με εμπνέει και τι όχι ή το πακέτο είναι υποχρεωτικό;
    Όπως και σύμπασας της αριστεράς επίσης;
    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν αναθεωρήσεις αλλά ένας ιστορικό συνεχές αναλλοίωτο στον χρόνο;
    Πως αποδίδεις επίσης ιδιότητες στους άλλους και σιγουριά για συμμετοχή ή όχι στα κινήματα (της επιλογής τους φυσικά) ενώ δεν τους γνωρίζεις καν; Για να τους προσβάλλεις ίσως και να δικαιώσεις την άποψή σου; Μα αυτά τα μέσα χρησιμοποιούσαν και επί Στάλιν...
    Τέλος:
    Έχεις μια θεωρία για τα πράγματα. ΟΚ. Την συζητάς ή είσαι σίγουρος για την αλήθεια σου;
    Σε αυτό το μπλογκ συζητούν άνθρωποι που εδν είναι σίγουροι, που προτείνουν ιδέες και δέχονται κριτικές, που αναθεωρούν συχνά τις απόψεις τους κοιτώντας καλύτερα τα πράγματα - μήπως δεν είσαι αυτού του κλίματος;
    Αν περιμένεις να ανοίξουμε παραταξιακές διαμάχες, έχασες - δεν είναι αυτό το θέμα μας.

    Για τα υπόλοιπα που ρωτάς πχ για τους μετανάστες διάβασε προηγούμενες αναρτήσεις και διαλόγους - είναι πλούσιοι σε απόψεις κι ένα θέμα που γνωρίζουμε καλά μιας και ζούμε και εργαζόμαστε είκοσι χρόνια μαζί τους και ποτέ δεν σκεφτήκαμε να τους καπελώσουμε για το καλό τους. Respect my friend:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τις ανιστορητες μπουρδιτσες που διαβαζω εχει απαντησει η Λουξεμπουργκ πολυ πριν απο μενα, γνωστη ''ρεφορμιστρια'' που την εσυραν σε μια καταδικασμενη εξεγερση λογω ιδεοληψιων [των γνωστων...] και την ελλειψη δημοκρατιας και που αυτη καταληγει,πριν μας το πει ο Πουλαντζας και πριν το ''αλλοθι'' Σταλιν δικαιολογησει τα παντα. τΟ ΧΡΗΜΑ και τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ δεν το επανεισηγαγε ο Σταλιν και ο εμφυλιος τελειωσε το 1921. Υ.Γ. Τον μονεταριστικο προδρομο της χρηματοδοτικης αυτονομιας των επιχειρησεων[χοζρατσιοτ] κρατικων παρακαλω η Σοβιετια της πρωτης περιοδου θεσπισε με οτι σημαινει αυτο και σημερα. Γι'αυτο , καλα φαγαμε καλα ηπιαμε το κουβαδακι και σε αλλη παραλια. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη19 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:11 μ.μ.

    "Γήπεδο διαλόγου ή υγρό και σκοτεινό υπόγειο της σοσιαλδημοκρατικής πολυκατοικίας;"

    Αν και έχω την θεωρία και τις απόψεις μου,αλλά πάντα επιζητώ τον ΣΟΒΑΡΟ διάλογο,για περαιτέρω βελτίωση..
    Αν και κανένας άνθρωπος δεν είναι κλώνος-αντίγραφο κάποιου ιδεολογικού προτύπου,ωστόσο όλοι κατατασσόμαστε σε κάποιο χώρο με την ευρεία έννοια..
    Η απάντησή σου μού έφερε ρίγη δημοκρατικής ανησυχίας!
    Κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους και τους στερώ το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής;
    Πιστεύω σε ιστορικά αναλλοίωτα συνεχή και αρνούμαι την εξέλιξη;
    Έχω μέσα μου το 'μικρόβιο του μαρξισμού-λενινισμού' και υιοθετώ σταλινικές μεθόδους σπίλωσης;
    Γονατιστός θα φτάσω στο πολιτικοφιλοσοφικό νοσοκομείο της ΔΗ.ΑΡΙ για ένα εμβόλιο..Τουλάχιστον είναι δωρεάν η επίσκεψη,ή υιοθετήσατε κι εσείς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κατ'εντολήν Υπ.Υγείας για αναθερμανθεί η αγορά;

    Είπα λοιπόν ο κακότυχος να ανατρέξω σε άρθρα και σχόλιά σας των τελευταίων 2 μηνών,μήπως και σας αδίκησα πάνω στη φούρια μου για παραταξιακούς καυγάδες!

    "Μάτια ΕΡΜΗΤΙΚΑ κλειστά και τα κεφάλια ΒΑΘΕΙΑ χωμένα στην άμμο."

    Καταρχήν κάτι που προκαλεί αρνητική εντύπωση,ακόμη και σε ουδέτερο παρατηρητή,είναι η επίμονη άρνηση-και αδυναμία-της πολιτικής παρέας σας να καταθέσει συγκεκριμένες,ολοκληρωμένες και λειτουργικές προτάσεις.Αντιθέτως βρίθει ο λόγος σας από αναμασημένα ιδεολογήματα τής,κατά Γκράμσι,κυρίαρχης ιδεολογίας:
    1)'Οι φαρμακοποιοί,δικηγόροι,γιατροί,μηχανικοί,φορτηγατζήδες,ταξιτζήδες,δημόσιοι υπάλληλοι,είναι όλοι συντεχνίες'.Εσείς πλάκα-πλάκα σε ποιά 'συντεχνία' ανήκετε αθώα μέλη της αταξικής κοινωνίας των πολιτών;
    2)'Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι'.Καλή εξυπηρέτηση από αύριο σε εφορίες,νοσοκομεία,σχολεία,πανεπιστήμια,ΜΜΜ,κλπ,πτωχοί πλην τίμιοι μικροαστοί μου.
    3)'Δε χωράει η χώρα άλλους
    μετανάστες,με τί θα τους ταϊσουμε;'Ουδέν σχόλιον.. ή φύλαξε το παντεσπάνι σου από τους πεινασμένους.
    5)'Χρειαζόμαστε κρατική παρέμβαση στην αγορά που δεν αυτορρυθμίζεται','Η κρίση είναι πολιτική','Ανανέωση πολιτικού προσωπικού','Μεταρρύθμιση για ένα σωστό αστικό κράτος'.Κεϋνσιανά μου σαϊνια ακούσατε ποτέ για πτωτική τάση ποσοστού κέρδους,υπερσυσσώρευση λιμνάζοντος κεφαλαίου,καταστροφή κεφαλαίων μέσω πολέμου,ιμπεριαλισμό;
    6)'Να φορολογηθούν οι πλούσιοι και η εκκλησία'.Σωστό,αλλά αποτελούν βασικό τμήμα της ελληνικής αστικής τάξης και καμμιά κυβέρνηση τύπου Κουβέλη δεν θα το πράξει.
    7)'Είμαστε λαός αυταρχικός'.Ζωγράφισες ψυχολόγε!Ή λέτε νά'ναι ζήτημα γονιδίων και φυλής;
    8)Γ.Στουρνάρας:'Πρέπει όλοι να φέρουμε το βάρος'.Ομολογώ:είμαι κοπρίτης και κάθε βράδυ τρώω με τον Πάγκαλο παρέα.
    9)'Απαράδεκτη η βία και η μολότωφ στην Κερατέα,ανεύθυνο το κίνημα
    των διοδίων και η καταστροφή των μηχανημάτων ακύρωσης'.Οι μπάτσοι που ανοίγουν κεφάλια,τραβάνε όπλα και ενίοτε σκοτώνουν,δε σας ενοχλούν;Αλλά ξέχασα,η μπασκιναρία είναι θεμέλιος λίθος της ησυχίας,τάξης και ασφάλειας,ειδικά σε περίοδο οδηνηρών μεταρρυθμίσεων.
    10)'Οι Κερατιώτες θέλουν να στείλουν απλώς αλλού τα σκουπίδια'.Ρε μπας κι είστε υπάλληλοι του Μπόμπολα τελικά;

    Και όταν κάποιοι σας στριμώχνουν με επιχειρήματα,αρχίζετε τις υπεκφυγές και τις δικαιολογίες: 'Δεν έχουμε αγκυλώσεις σαν την άλλη αριστερά,ψάχνουμε λύσεις,δημιουργούμε την ανανεωτική μεταρρυθμιστική αριστερά,συμφωνούμε με τη ΔΗ.ΑΡΙ,όχι δε συμφωνούμε 100%,και έτσι και γιουβέτσι' και η κοροϊδία πάει σύννεφο.

    Στην πραγματικότητα είστε ξοφλημένοι ιδεολογικά μικροαστοί,φοβισμένες απομονωμένες ατομικότητες,συγχυσμένοι ρεφορμιστές,αντίπαλοι ή ουδέτεροι παρατηρητές των εργατικών αγώνων,και κυρίως αρνητές κάθε ουσιαστικής ιστορικής εξέλιξης.
    Και αν δεν αλλάξετε τρόπο σκέψης,τότε κάποιοι από σας στο μέλλον,όταν φτάσετε σε κατάσταση απόγνωσης,πρόθυμα θα προσφέρετε ότι υπηρεσία σάς απαιτήσει η άρχουσα τάξη,έναντι πολιτικών ή υλικών ανταλλαγμάτων.Χωρίς αιδώ,χωρίς τύψεις.

    Βγάλτε επιτέλους το κεφάλι απ΄την άμμο! Αλλιώς καληνύχτα και καλή τύχη στο πνευματικό σκοτάδι που ελεύθερα επιλέξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη19 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:37 μ.μ.

    1)Η Λούξεμπουργκ ήταν επαναστάτρια,διαφώνησε με τη χρονική στιγμή της πρόωρης εξέγερσης τον Γενάρη του '19 αλλά όχι με την επανάσταση καθεαυτήν ως μοναδικό τρόπο ανατροπής του καπιταλισμού,την έσφαξαν οι πολιτικοί σου ομοϊδεάτες φιλαράκο,και αν ζούσε θα σου έριχνε ένα χεστήρι ολκής.
    2)Οι τελευταίες μάχες του ρωσσικού εμφυλίου τέλειωσαν το '23 στην Απω Ανατολή,στο πρώτο στάδιο του σοσιαλισμού υπάρχει κρατική τράπεζα και ροή χρήματος ως ανταλλακτικού μέσου,και μη χρησιμοποιείς τα άσκημα αποτελέσματα της υποχρεωτικής λόγω συνθηκών ΝΕΠ για να μας ρίξεις στάχτη στα μάτια.
    3)Όσο θα έχεις σφηνωμένο τον ανανεωτικό/μεταρρυθμιστικό κουβά στο κεφάλι σου,θα παίζουμε μπάλλα σε όποια παραλία μας αρέσει.Με ιδιαίτερη προτίμηση σε φοιτητικές,εργατικές και λαϊκές 'παραλίες'.
    4)Καληνύχτα και πολύ ασχοληθήκαμε με το συνάφι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο καλό...
    (εντυπωσιακός αν μη τι άλλο - αν ανοίγεις τη μπάρα με τέτοιο ιδεολογικό οπλοστάσιο τύφλα νάχει η Παπαρήγα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη19 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:18 μ.μ.

    Φίλε μου,είναι δυνατόν να κατακρίνω τα σταλινικά καθεστώτα και τον 'υπαρκτό' και να είμαι μέλος του ΚΚΕ;
    Αχ!Νύχτα θά'παιρνε τηλέφωνο στην ΚΟΒ η Παπαρήγα για να με διαγράψουν.
    Όσο για Γόντικα,Μαϊλη που κινούν τα νήματα στο Π.Γ,αυτοί σε ένα πράγμα είναι καλοί.Να σαλαγάνε τα 'πρόβατα' όπως ενίοτε τους βολεύει,να αναπαράγουν το μηχανισμό που συντηρεί τις καρέκλες τους,και να φτυαρίζουν λάσπη στον ανεμιστήρα κατά δικαίων και αδίκων.Ανθρωποι ανάξιοι των ευθυνών τους.Αν και τον τελευταίο καιρό ο 'μηχανισμός' έχει χοντρά ποσοτικοποιοτικά προβλήματα,κι ας ανεβαίνουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.Βλέπεις, ό,τι τελική τιμή κι αν δώσει η 'συνάρτηση' στις εκλογές,οι παράγωγοι καθορίζουν την πορεία μακροπρόθεσμα.
    Κλείνοντας,ΑΝΤΑΡΣΥΑ είμαι,όχι ΚΚΕ.
    Αν και απεχθάνομαι τις κομματικές ταμπελίτσες.Τα κόμματα/μέτωπα είναι εργαλεία στα χέρια μας για την επίτευξη της εργατικής εξουσίας,και όχι αυτοσκοπός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU