Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Για εκποιήσεις, follow the money (γιατί λεφτά υπάρχουν)


Ως γνωστόν, το ζήτημα των αμυντικών και εξοπλιστικών δαπανών έχει εξαιρεθεί του μνημονίου και του προγράμματος "εξοικονομήσεων" κάθε είδους δαπανών εν όψει της αποπληρωμής του χρέους. Αντίθετα δεν εξαιρέθηκαν οι κατώτατοι μισθοί, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ούτε η μείωση στην φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων (που ταυτίστηκαν με τις μικρές βάσει του τύπου και όχι του τζίρου...).
Ο παραλογισμός αυτός τεκμηριώνεται στην μόνιμη ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο, μια ένταση που σύμφωνα με έγκυρες αναλύσεις έχει κοστίσει στην χώρα μας 122 δισ ευρώ από το 1974 (*) και συνεχίσει να τρέχει με έναν μέσον όρο 4 περίπου δισ τον χρόνο ακόμη και μέσα στην κρίση. Παρόλα αυτά δεν γίνεται αποδεκτή πρόταση από την απέναντι πλευρά για ισόποση μείωση των εξοπλισμών κατά 20% ούτε γίνεται προσπάθεια συνολικής διευθέτησης της έντασης με απευθείας συνομιλίες ή προσφυγή στην Χάγη για την ανακήρυξη ΑΟΖ (που έχει αντικαταστήσει διεθνώς τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας).
Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως καινούργια στοιχεία για το πάρτι των προμηθειών, νόμιμων και παράνομων για να παραγραφή στη συνέχεια κάθε πιθανή ευθύνη με την καθυστέρηση και την συγκάλυψη από τα δύο κόμματα που ευθύνονται και εμπλέκονται αποκλειστικά στην πτώχευση της χώρας με τον παρασιτικό πλουτισμό των ημετέρων.
Ποιος λοιπόν ευθύνεται για την συντήρηση της έντασης και την συνέχιση των αιματηρών εξοπλιστικών δαπανών;
Προφανώς οι ίδιοι άνθρωποι και τα κυκλώματα που ωφελούνται από το πανάκριβο σπορ του εθνικισμού. Οι ίδιοι εδώ και οι άσπονδοι φίλοι τους απέναντι. Το βαθύ κράτος των Αθηνών και της Άγκυρας. Αλλά ας ασχοληθούμε με τους δικούς μας.
Η απειλή της Άγκυρας, υπαρκτή αλλά και συνομωσιολογική, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της ΕΕ (όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ στο ευρωκοινοβούλιο). Εγγύηση των συνόρων μας, οριοθέτηση της ΑΟΖ με επίσημες προσφυγές όπως έχουν κάνει άλλα κράτη. 
Όμως το βαθύ κράτος των Αθηνών στυλοβάτης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και παραλήπτης της σχετικής προμήθειας φροντίζει να συντηρεί το άβατο στις σχετικές συναλλαγές (όπως και με την εκκλησία) και να κρατά μακριά από τις σχετικές αποφάσεις τους πολίτες καλλιεργώντας σε αγαστή συνεργασία με τους ακροδεξιούς κύκλους την εθνικιστική υστερία και τον φόβο. Η ελληνική μεταπρατική αστική τάξη που δεν φημίζεται για το εθνικό της φρόνημα (προτιμά πχ να επενδύει αλλού και όχι στην χώρα μας και εν μέσω κρίσης) τρέφεται από την προμήθεια αδικαιολόγητων δαπανών κάθε είδους και πρωταγωνιστικά των εξοπλιστικών. Το ζήτημα ακουμπά την ταξική καρδιά του ελληνικού κρατικοδίαιτου συστήματος - την πειρατική ιδεολογικά ψευδοκαπιταλιστική ελίτ της χώρας μας.
Όλα λοιπόν για την μίζα απέναντι σε μια αιμάσουσα κοινωνία που πληρώνει την κρίση του πελατειακού πολιτικού συστήματος και την δημοσιονομική χρεωκοπία από την παρασιτική διαχείριση τριών δεκαετιών. Το ελάχιστο κοινωνικό κράτος καταρρέει και η ύφεση ακολουθεί την αφαίρεση των εισοδημάτων δικαίων και αδίκων έως και την μεσαία τάξη αλλά οι παρασιτικές ελίτ βρίσκονται υπό διαρκή υψηλή προστασία. Χρειάζονται στοιχεία από το Spiegel και διαρροές από ελβετικές και κυπριακές τράπεζες ή τα wikileaks για να μάθουμε μερικά πράγματα για το όργιο ληστείας του δημόσιου πλούτου που συνεχίζεται δεκαετίες και μετά σιωπή...

Η εθνική άμυνα την εποχή των δειλών έστω βημάτων για περισσότερη και πιο πολιτική Ευρώπη θα έπρεπε να αφομοιωθεί ως δαπάνη από την ευρωπαϊκή εγγύηση και "επιδότηση" της φύλαξης των συνόρων και της ελληνικής ΑΟΖ - σε ένα ανταποδοτικό πακέτο μαζί με την επιμήκυνση της αποληρωμής του χρέους και την μείωση του επιτοκίου αντί για το ξεπούλημα γης και φυσικού πλούτου. 
Αντί να εκποιηθεί δημόσια περιουσία ας εκποιηθούν οι εξοπλισμοί (πάγωμα παραγγελιών, παύση πληρωμών εξοπλιστικών υποχρεώσεων, μεταπώληση αχρείαστου πολεμικού υλικού που σαπίζει στις αποθήκες και συντηρείται με έξοδά μας, παύση των αναχαιτίσεων, παραγωγική ενασχόληση των στρατευμένων σε δημόσια έργα).
Έχει ξαναειπωθεί από πολλούς, και εδώ: μαζί με την κανονική φορολόγηση της εκκλησίας και την χρήση της εκκλησιαστικής περιουσίας σαν ενέχυρο έναντι δανεισμού, το πάγωμα των εξοπλιστικών δαπανών θα μπορέσει να φέρει μεγάλη ανακούφιση στην τρέχουσα δημοσιονομική κρίση και να εξισορροπήσει έστω εισοδήματα που άδικα αφαιρέθηκαν και βάρη που έπεσαν στις πλάτες αθώων. Μαζί φυσικά με την απαραίτητη μεταρρύθμιση στην δικαιοσύνη ώστε να πιάνει τα ποντίκια του παράνομου πλουτισμού και της υπεξαίρεσης δημόσιου πλούτου.

Αυτά για την συζήτηση που ανοίγει για τα 50 δισ από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας που απαιτούν οι πιστωτές μας (και που την ιδέα σίγουρα τους την έβαλε το βαθύ κράτος μας και ο δικομματισμός που δεν θέλει να πληρώσει ευρώ για τα εγκλήματά του). Όταν κατά την πρωτομαγιά θα έχουμε εκλογές, οι έμποροι όπλων και οι πολιτικοί τους εκφραστές θα κραδαίνουν σαν επιτυχία την επιμήκυνση αποπληρωμής και σαν αναγκαία υποχρέωση το ξεπούλημα εθνικού πλούτου κρατώντας σφιχτά τις μίζες στην τσέπη τους και το βιβλιάριο των λογαριασμών τους σε Ελβετία και Κύπρο στο μαξιλάρι τους.
Πεδίο δόξης λαμπρό για την αριστερά κάθε είδους και τα ανεξάρτητα κινήματα πολιτών εάν καταφέρουν να ενώσουν την φωνή τους και να μιλήσουν καθαρά και πολιτικά: γιατί δεν μας χρεωκόπησε η Goldman Sachs αλλά τα τοπικά παράσιτα ασχέτως σοσιαλιστικής, θρησκευτικής ή εθνικής μεταμφίεσης...
Οι απόκριες ούτως ή άλλως σε αυτήν την χώρα, από το '21 και μετά, δεν τέλειωσαν ποτέ.


(*) Για το 2008, οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων ξεπέρασαν τις δαπάνες του υπουργείου Υγείας κατά 810 εκατομμύρια ευρώ, είναι σχεδόν ίδιες με τις δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικών και είναι 574 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες από τις δαπάνες για την Παιδεία. Για το 2009 οι δαπάνες ανήλθαν σε 6,5 δισ. ευρώ, όταν σε σημερινές τιμές ο πόλεμος στο Κόσοβο κόστισε 2,1 δισ. ευρώ, ο πόλεμος στον Κόλπο 50 δισ. ευρώ και στο Βιετνάμ 357 δισ. ευρώ. Έτσι, ο "πόλεμος" στο Αιγαίο από το 1974 μάς έχει κοστίσει ανά τομέα: Καύσιμα, συντήρηση και προσωπικό για τις αναχαιτίσεις 1,8 δισ. ευρώ. Καύσιμα, συντήρηση, κόστος πληρωμάτων πλοίων για περιπολίες και ετοιμότητα 1,4 δισ. και περισσότερα από 120 δισ. λειτουργικές δαπάνες. Συνολικά η ένταση μας κόστισε 122,2 δισ., δηλαδή όσο 61 πόλεμοι σαν αυτόν του Κοσόβου και περισσότερο από δύο πολέμους της κλίμακας του πολέμου στον Κόλπο. (πηγή)

23 σχόλια:

  1. Άψογος. Τίποτε άλλο δε σχολιάζω. Άψογος. Αν δεν είχαμε βέβαια τα οπλικά συστήματα, σιγά μην παίρναμε δάνειο από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω και με τον Γιώργο και με τον δείμο. Απλά δανειστές μας είναι κι οι Αμερικάνοι και επίσης μεγάλοι προμηθευτές όπλων. Οι παλιοί θυμούνται με τι καμάρι έγραφαν οι εφημερίδες τέλη 70 , αρχές 80 πήραμε F -!4, F- 16, F - 19 κ.λ.π. που δεν έχουν οι Τούρκοι.
    Απλά θα ήθελα να βάλω στο κάδρο και την τόσο επιζήμια ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και την τόσο , μα τόσο δαπανηρή, εκτέλεση τους . Κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσο κόστισαν τελικά, τι όφελος παρείχαν, πως αξιοποιήθηκαν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς μια και το φερνει η κουβεντα εχουμε και ενα προβλημα πολιτικης και κοινωνικης κουλτουρας σε αυτον τον τοπο.
    Οι περισσοτεροι συμπολιτες κυριως απο τον συντηρητικο χωρο, αλλα και αυτοαποκαλουμενοι αριστεροι νιωσαν και δεν πιστεω να αλλαξουν μυαλα και στο μελλον, περηφανια για τα εργα των Ολυμπιακων αγωνων ή για τους εξοπλισμους για εναν πολεμο που μαλλον ποτε δεν θα γινει.
    Ομως ποτε δεν ενδιαφερθηκαμε να δαπανησουμε ενα μερος απο αυτα τα χρηματα για να εχουμε ενα Πανεπιστημιο, εστω ενα στα καλυτερα του κοσμου.Ή να ενισχυσουμε νεες καλλιτεχνικες δραστηριοτητες, οπως οι σκανδιναβοι.
    Αυτα δεν εχουν την απαραιτητη λαμψη και βλαχογκλαμουρια. Δεν γινονται ορατα δια γυμνου οφθαλμου. Ετσι ποτε δεν αναρωτηθηκαμε γιατι χωρες με καλυτερα μεγεθη οικονομικα δεν μπηκαν στη διαδικασια να διεκδικησουν πχ ολυμπιακους αγωνες.
    Πανω σε αυτην την βλαχογκλαμουρια θα επενδυουν και οι πολιτικάντηδες για να κερδοσκοπουν.

    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για άλλη μια φορά, περιγράφεις το αυτονόητο. Το λογικό και γι' αυτό μη πραγματοποιήσιμο. Φαντάσου τι έχει να γίνει αν πει η κυβέρνηση "χωρίζω κράτος και εκκλησία, κόβω τους μισθούς των κληρικών, φορολογώ την εκκλησιαστική περιουσία". Ακόμα και ο γέρος με την ψωροσύνταξη, που δεν έχει να φάει και ξεροσταλιάζει με τις ώρες στις ουρές για του γράψουν τα φάρμακα του, θα βγει στον δρόμο φωνάζοντας. Εδώ φοβούνται να κόψουν τα θρησκευτικά από τα λύκεια για να μη πουν τίποτα οι παπάδες. Αν μειωθούν οι εξοπλισμοί και πάμε σε συζητήσεις με την Τουρκία για το οτιδήποτε, θα αφηνιάσουν οι "Αδώνηδες" στα κανάλια (που τα έχουν σαν δεύτερα σπίτια τους) μιλώντας για προδοσία. Εδώ είμαστε τόσο κομπλεξικοί που ακόμα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας για τους ντοπαρισμένους αθλητές που μας έφερναν τα μετάλλια. Ζούμε σε παράλογη χώρα. Θα το παίξω για άλλη μια φορά απαισιόδοξος και μηδενιστής, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθηθούν οι λύσεις που λες γιατί ο κόσμος δεν τις θέλει. Θέλει απλά να γκρινιάζει για ξένους δακτύλους και να ονειρεύεται περασμένα μεγαλεία.
    Υ.Γ. Μακάρι να κάνω λάθος. Θα χαρώ πολύ να πέσω έξω. Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ φίλε μου θα χαρώ πολύ να πέσεις έξω αλλά μάλλον μέσα είσαι:)
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την χώρα - "ιδεολογικά" πνέουμε τα λοίσθια εμείς οι "ανάδελφοι". Και το αυτονόητο είναι εξορισμένο.
    Τέτοια ανοησία που μας διακατέχει δύσκολο το βλέπω να επιζήσει το αυτονόητο - ακόμα κι όταν ο Κλίντον μας έλεγε πόσο ισχυροί είμαστε, τίποτα δεν υποψιαστήκαμε αντίθετα είχαμε ρίγη συγκίνησης και φάγαμε και τους Ολυμπιακούς αμάσητους - όταν ψάχνουν το θύμα φωνάζουμε από μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΒ, γενικά δεν αναρωτιόμαστε...
    Πως ξαφνικά διέρρευσε το θέμα της "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας και μαζί η εθνικά υπερήφανη στάση του ΓΑΠ. Οι εκλογές στο βάθος όπου θα βάλουμε και επίσημα την υπογραφή μας στο νέο μνημόνιο ξαναψηφίζοντας δικομματισμό διαψεύδονται και το πιστεύουμε - γκρινιάζουμε αλλά είτε δεν θα πάμε να ψηφίσουμε είτε θα ψηφίσουμε τους ίδιους. Ζητάμε τιμωρία αλλά οι ίδιοι δεν τιμωρούμε - ζητάμε διαφάνεια αλλά θα πάμε στα συλλαλητήρια της εκκλησίας και των εθνικιστών. Θέλουμε ΑΟΖ αλλά οι συνομιλίες είναι ύποπτες.
    Τι πληρώνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Γιωργο,
    μακαρι να ξερα.
    Μια συντηρητικη παραταξη που θελει να εμφανιζεται πιο προστατευτικη απο τους σοσιαλδημοκρατες. Σοσιαλδημοκρατες πιο νεοφιλελευθεροι απο τους συντηρητικους και μια αριστερα και ακομη και η κομμουνιστικη στην οποια ανηκω, που ενω θεωρητικα διαθετει τα καλυτερα εργαλεια αναλυσης, γινεται ερμαιο των εξελιξεων. Σχεδον τα παντα αντεστραμμενα, ισως απο αυτον τον τρελο δυισμο της ψυχοσυνθεσης του νεοελληνα, που αλλα πιστευει και αλλα πραττει, που δεν εχει αποφασισει τι θελει για τον τοπο του.

    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως τα λες ΔΒ...
    Όσο για τα "καλύτερα εργαλεία", δεν αρκεί - μάλλον δεν υπάρχουν καλοί χειριστές ή δεν τους αφήνει η νομενκλατούρα να οδηγήσουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Δ.Β.

    Τι το παλεύεις φιλε,αμα δε μπορείς ν αλλάξεις λαό,άλλαξε εσύ.
    Αυτοί οι "χαχόλοι",αυτοί οι "άρωστοι"που σε περιτριγυρίζουν και δεν μπορούν να σε καταλάβουν,και οι "αθλιοι" είναι και πολλοί(τι θράσος ε!!??),και επιμένουν να μη θέλουν να καταλάβουν τον "κομμουνιστή" Δ.Β.
    Εντελώς "παράλογα" πράγματα οι ενάμισυ τα εκατό,κρατικοεπιδοτούμενοι(σύγχρονοι Δηληγιαννοτρικούπηδες) να μας κουνάνε και το δάχτυλο,έχετε χάσει το μέτρο,αν το είχατε και ποτέ,οι μονίμως λίγοι να μας επιβάλετε το δικό σας με το "στανιό".

    Αντε να χαθείτε επιτέλους.

    Στίς Βρυξέλλες νεωτερικοί ευρωλιγούρηδες!
    Που κατοικοεδρεύει η "προβιά" σου ρε "επαναστάτη" να σου στείλουμε one way ticket?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Greek dualism
    καταρχην μπραβο για τα αγγλικα σου.
    Δεν ειναι κανενας χαχολος. Ποιος σου ειπε οτι αυτοεξαιρεθηκα του προβληματος?
    Το να αναιρεις οτι η ελληνικη κοινωνια εχει εντονα δυιστικα χαρακτηριστικα δηλωνει παντελη αγνοια οποιασδηποτε κοινωνιολογικης γνωσης.
    Το να βαζεις το κομμουνιστης σε εισαγωγικα, δεν καταλαβαινω με ποιο δικαιωμα το κανεις.Με γνωριζεις, την οποια δραση μου, αν πχ εχω απειληθει με απολυση για τη συνδικαλιστικη μου δραση? Πως με ζυγιζεις πισω απο ενα πληκτρολογιο ετσι ευκολα?
    Το να χρησιμοποιεις αρνητικα τη λεξη νεωτερικος μαλλον δηλωνει αγνοια αφου και ο μαρξισμος και ο φιλελευθερισμος και ο εθνικισμος παιδια της νεωτερικοτητας ειναι.
    Ζητω συγγνωμη για χρηση του μπλογκ για προσωπικη απαντηση.

    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Δ.Β.
    Συγγνώμη αν ενοχλήθηκες τόσο πολύ,ουτε είχα προθεση να σε "ζυγίσω",πολύ περισσότερο να θίξω την οικογένειά σου.
    Κομμουνιστής λοιπον χωρίς εισαγωγικά!
    Οσο για την νεωτερικότητα προς τι επισήμανση ? δεν πιστεύω κάτι διαφορετικό,το αποτέλεσμα είναι αυτό που εχει σημασία,λαοί κυνηγημένοι,λαοί εξαθλιωμένοι,γυρω μας και παντού(Ευρώπη-Αφρική-Αμερικη-Ασία..) και εσυ τα βάζεις με το "δικό" σου λαό,γιατί ρε γαμώτο, γιατί τόσο μίσος για συνανθρώπους σου,που βλέπεις την ιδαιτερότητα στο νεοέλληνα και το βαφτίζεις και dualism?
    Greek dualism

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "γιατί τόσο μίσος";
    Που το είδες γνωστέ άγνωστε;
    Το να κάνεις τον τιμητή από που το έμαθες και μάλλον έχεις εθιστεί σε αυτό και παίρνεις από τα μούτρα όποιον "τολμήσει" να εκφράσει άποψη (και ο ΔΒ δεν εξαίρεσε τον εαυτό του από την κριτική);
    Χαλάρωσε λίγο - αλλού είναι οι "εχθροί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δ.Β., ΔΕΝ ειναι νεοελληνικο φαινομενο, αλλα η νικη του Θατσερισμου που αναποδογυρισε τις ''φιλελευθερες δημοκρατιες'' της δυσης, μαζι και την Αριστερα ολων των αποχρωσεων αφου σε αυτη την συσκευασια ειχε οικοδομηθει μεταπολεμικα.@Γιωργο πολυ ωραιο κειμενο, μα δεν εχω μυαλο για παρεμβασεις τωρα, ισως σαν φιλοζωος καταλαβεις χανω κατι που λατρευω πολυ. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Γιώργο
    σωστά όσα επισημαίνεις, αλλά δεν έχει καμία τύχη, ναυιοθετηθούν, ως κατεύθυνση, διότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός, πως θα τα διευθετήσει.
    Επείγει όμως πλέον, να αξιοποιηθεί η "άγνωστη" και πολλαπλώς "καταπατημένη" ή ευνοιο-κρατούμενη, δημόσια περιουσία. Διότι μην είμαστε αφελείς.
    Την Δημόσια περιουσία, όπως για παράδειγμα χιλιάδες αστικά ακίνητα, την εκμεταλεύονται διάφοροι , με διάφορους τρόπους και στο Δημόσιο αποδίδουν ελάχιστα, μαζί με την φθορά τους.
    Για παράδειγμα έχω υπόψη μου, ένα κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ στην αρχή της Λ.Αλεξάνδρας, στην πλατεία Αιγύπτου, που οι ένοικοι έχουν κάτι υποτυπώδη μακροχρόνια συμφωνητικά, στο ένα τρίτο και λιγότερο της αξίας.
    Ανάλογα διάφορα γραφεία στο Κολωνάκι, της εκκλησίας, είναι μισθωμένα με υποτυπώδη ενοίκια, χαριστικά.
    Κάπου διάβασα, για κάπου 110.000 ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία, προφανώς τα χρησιμοποιούν οι διάφοροι "ημέτεροι" και οι οποίοι, "ενώνουν" την φωνή τους κατά της τρόικας, για να μην "ξεπουληθούν" τα ασημικά μας.
    Νομίζω, ότι η Τρόικα έχει δίκιο, όταν λέει να τα πουλήσει το κράτος, για να βρεθούν χρήματα για αγορά του χρέους, "που ενδιαφέρει αυτούς", αφού δεν τα πουλάμε εμείς για να κάνουμε "ανάπτυξη".
    Η Αριστερά πρέπει να βρεί το θάρρος, να τα βάλει με όλους αυτούς τους "ευνοούμενους πατριώτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Κωστής
    Είναι αλήθεια και εγώ κάπου διάβασα για 250.000 ακίνητα,της εκκλησίας που είναι σε κρυφά βιβλία στο υπουργείο παιδείας.
    Επίσης υπάρχουν σε μυστικούς λογαριασμούς στο Βατικανό,καταγεγραμμένες όλες οι καταθέσεις στην Ελβετία που έχει η εκκλησία της Ελλάδας,κάποιος μου είπε ότι είναι πάνω από 300.000 εκ. ευρώ.
    Αλλά η ιερά σύνοδος απειλεί με χρυσόβουλα όλους τους πρωθυπουργούς ότι θα τους αφορίσει και για αυτό δεν γίνεται μέχρι τώρα τίποτα.
    Θα συμφωνήσω λοιπόν η "δημοκρατική" "αριστερά" να μπεί μπροστά σε αυτή την παρα-πληροφόρηση του κόσμου και με ένα κίνημα σαν αυτό του δεν πληρώνω, να κατέβει στους δρόμους(ενα Taxi το γεμίζετε? ρε "γίγαντα") με το σύνθημα... Πληρώστε.
    Ε ρε γλέντια !!! Πότε ανοίγει το Τριώδιο??
    Θα μου στείλεις τη "μουτσούνα" σου για μασκαράς,του "δοτού" μέλοους.

    Γράφε πιο συχνά, μας φιάχνεις το κέφι, ρε φασουλή

    ΥΓ Κάπου άκουσα και για το ΚΚΕ,πως σου ξέφυγε ρε αστυνόμε αντικομουνιστή, Σαίνη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε ανώνυμε,
    ο ίδιος τύπος είσαι που προπαγάνδιζες από αριστερά τον Κακλαμάμη και την έφαγες φυσικά. Είσαι πλέον γνωστός και μην κρύβεσαι. Και φυσικά δεν έχεις ούτε Α ούτε τα τιμάς εφόσον με την βρωμερή σου κουκούλα αντιπαρατίθεσαι σε κάποιον που έχει τα Α και γράφει επόνυμα. άντε τώρα στο κισέ γιατί έχει πιστωθεί ο λογαριασμός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ radical

    Εδώ γίνεται μια "πλάκα" και εσένα το μυαλό σου στο τρόλ κανονικά!
    Όταν μάθεις δε θα σου μείνει "άντερο" πίστεψέ το!
    Καλό απόγευμα!

    ΥΓ Και ο Κωστής θα ξεραθεί από τα γέλια να είσαι σίγουρος!
    Αλλά επειδή πάμε για συνέδριο οσονούπω, από σήμερα η πλάκα κομμένη.
    Γιώργο σβήσε το σε παρακαλώ για να μη παρεξηγηθούμε στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ".....Ο μεγαλύτερος φορέας διαχείρισης κρατικής περιουσίας είναι σήμερα η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που ασκεί εποπτικό ρόλο στα ακίνητα του Υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για μία περιουσία η οποία ξεπερνά τα 72.000 στρέμματα ή τα 110.000 ακίνητα. Υπάρχει ακόμη η περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων, των ΔΕΚΟ και τα ακίνητα που έχει στη διάθεσή της η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ). Πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το Υπουργείο Οικονομικών με τους προηγούμενους φορείς για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, έδειξε ότι οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, προσέκρουαν σε τρία μεγάλα εμπόδια:
    ● Στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (στους περισσότερους φορείς) με τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους ζητήματα.
    ● Στην ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου για την αξιοποίηση εκτάσεων και ακινήτων του Δημοσίου.
    ● Σε άλλα πολύπλοκα νομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όσο και με τη διαχείριση και εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής απόδοσης από το σύνολο των εκμεταλλεύσεων. Αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, θα μπορεί λόγω μεγέθους και τεχνογνωσίας να επιλύσει τέτοιου είδους νομικά προβλήματα...."

    Με ένα πρόχειρο γκούγκλισμα, ΄βρήκα δεκάδες αναφορές στα 110.000 ακίνητα, ένα εκ των οποίων από τα ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ, το παραθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ άσχημα τα πράγματα.

    Στο (1%) η διαφορά ΠΑΣΟΚ –ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο αυριανό τεύχος του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

    Πρώτο κόμμα με 44,8%!!!
    ΑΠΟΧΗ ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ
    ΠΑΣΟΚ 33% ΝΔ 32% ΚΚΕ 12,5% ΛΑΟΣ 5% ΣΥΡΙΖΑ 5% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4%.
    Εκτός βουλής σύμφωνα με την έρευνα μένουν
    ΔΗΜ.ΑΡ.2,5% του κ.Κουβέλη, ΔΗΜ.ΣΥΜ. 2% της κ. Μπακογιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ πάλι λέω ότι καλύτερα να γίνονται δημοσκοπήσεις αντί των εκλογών, μια που υπάρχει και η κρίση θα ήταν και ο Συριζα στην αξιωματική αντιπολίτευση σύμφωνα με αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Γιώργος


    Οι απόκριες ούτως ή άλλως σε αυτήν την χώρα, από το '21 και μετά, δεν τέλειωσαν ποτέ....
    it´s fantastic!!!!
    Διάβασε και τι λέει ο "μεγας" αναλυτής των οικονομικών,η ασχετήλα του "κερατά" που νομίζει οτι επειδή πήρε ενα master απο το LSΕ τα ξέρει όλα.
    Αντιδραστικοί και άσχετοι λαμόγια της δεξιάς που διόριζαν τα εγγόνια τους και μας κατεστρεψαν.
    Γεμίσαμε τεμπέληδες και λαμογια όμως εμεις τι φταίμε Γιώργο?
    Δε μας ακούει κανείς μαζί τα τρώγαμε με τους βαθυπασοκους, τους νουδουδες,τους συριζαίους και τους κουκουέδες,που βγάζουνε και γλώσσα και παρασύρουν το κόσμο στο γκρεμισμα αυτού του τόπου.
    Εχουμε πιάσει πάτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. MYTHGREEKS
    Εκτός από τους παλαιότερους μύθους υπάρχουν και οι νεώτεροι.
    Μερικοί από αυτούς που διδαχτήκαμε στα σχολεία είναι.
    1. Στον αγώνα του 1821 πολλοί Έλληνες έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία. Αυτό δεν είναι μύθος.
    2. Πολλοί πλούσιοι Έλληνες χρηματοδότησαν τον αγώνα δίνοντας μεγάλο μέρος της περιουσίας τους. Και αυτό δεν είναι μύθος, και μάλιστα η πολιτεία τους τίμησε με ονομασίες δρόμων, πλατειών, και αναφορά στην νεότερη Ελληνική ιστορία.
    3. Εθνικοί ευεργέτες. Και εδώ έχουμε πολλές περιπτώσεις πλουσίων Ελλήνων που χρηματοδότησαν την οργάνωση του Νέου Ελληνικού κράτους.
    4. Θα ήταν απρέπεια να ξεχάσουμε το πλήθος των Φιλελλήνων που βοήθησαν εκείνη την περίοδο.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει αναφορά για αυτούς που μπορούσαν να βοηθήσουν και δεν το έκαναν. Οι απόγονοι πολλών από αυτούς υπάρχουν ανάμεσά μας και πολλοί είναι πολιτικοί.
    Και τώρα η πρόταση.
    Η χώρα κακώς ή καλώς βρίσκεται σε ανάλογη διαλυτική κατάσταση για μία ακόμη φορά.
    Οι νεώτεροι Ελληνες πλούσιοι έχουν σε καταθέσεις σε Ελβετία, Κύπρο και αλλού τεράστια ποσά. Στην δημοσιότητα χωρίς να είμαι σίγουρος ακούγονται νούμερα για πάνω από 1,2τρις €.
    Θεωρώ πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα έπρεπε να καλέσει τους 100 γνωστότερους και να τους ζητήσει να χρηματοδοτήσουν το πρόβλημα με τόκο 1,5% με δεσμεύσεις και συμφωνίες.
    Πολλή πιθανόν να μην υπάρχει ανταπόκριση.
    Αλλά πρέπει να γίνει για να ξέρουμε στα δύσκολα ποιος είναι ποιος.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Γιώργος

    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!

    Ενημερώστε όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
    nico_10_72@hotmail.fr
    nico_72_10@hotmail.fr
    yann.photos@ hotmail.fr
    kevinblancher@hotmail.fr

    Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.

    Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλικό κανάλι EUROPE 1.

    Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να προσέξετε να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που ονομάζεταιl'Invitation (πρόσκληση), ή τι θέλει η φωτογραφία σου σ´αυτό το site? Όποιος κι' αν σας το έχει στείλει!!! Είναι ένας ιός που ανοίγει μια ολυμπιακή δάδα και καταστρέφει το σκληρό δίσκο του PC. Αυτός ο ιός θα σας σταλεί από κάποιον που έχετε στις επαφές σας, γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να στείλετε αυτό το e-mail σε όλους.

    Εάν, λοιπόν, δεχτείτε ένα μήνυμα με θέμα 'invitation' (πρόσκληση) ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ PC ΣΑΣ. Είναι ο χειρότερος ιός που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!

    Αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε χτες (?) το απόγευμα από την MCAfee και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.

    Καταστρέφει απλούστατα την 'zero zone ' του σκληρού δίσκου όπου είναι κρυμμένες οι κύριες πληροφορίες...

    Ανωνύμως & "φιλικά" πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU