Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φύκια συνεργασίας για "επιτυχημένες" εκλογικές κορδέλες



Μπορεί το πολιτικό σύστημα να δίνει μια από τις γνωστές του παραστάσεις συνεπικουρούμενο από τα φίλια ΜΜΕ, αλλά η ουσία είναι ότι πάμε ολοταχώς για εκλογές.
Ο καθένας δίνει την μάχη του για να ενοχοποιήσει τον αντίπαλο, προτείνει, δέχεται, υποχωρεί, παζαρεύει, ανασχηματίζεται. Αλλά τα όρια του μεταπολιτευτικού συστήματος δεν επιτρέπουν υπέρβαση.

Ο δικομματισμός εφαρμόζοντας ένα παρασιτικό πελατειακό σύστημα και προσπαθώντας να απορροφήσει και ενσωματώσει κάθε αντίδραση με την μέθοδο της συνενοχής, απώλεσε την ικανότητα αναστροφής γιατί τα δανεικά, τα προνόμια για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και ο καταναλωτισμός χωρίς παραγωγή απέκτησαν την δική τους δυναμική αφήνοντας πίσω τους εμπνευστές τους.

Το σύστημα ζητά αγωνιωδώς νομιμοποίηση. Κι αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τις εκλογές.
Είδαμε τι έγινε στην Πορτογαλία: τα "κόμματα του μνημονίου" απέσπασαν το 87% των ψήφων ενώ αριστεροί και πράσινοι κατήγαγαν περήφανη ...ήττα.
Στην Ελλάδα χάσαμε έναν ολόκληρο χρόνο ανάμεσα σε δυο βάρκες: ναι ή όχι στο συμβόλαιο που συνοδεύει τα δανεικά που πήραμε... "ναι ή όχι στο μνημόνιο".
Αντί να συζητήσουμε ποιες επιτέλους είναι οι φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις, ποιες οι απαραίτητες θυσίες, ποια τα μέτρα προστασίας των αδυνάτων, ποια τα μέτρα στην κατεύθυνση της εξόδου από την υπερχρέωση και ποια ανάπτυξη χρειαζόμαστε.

Στο μεταξύ βέβαια είχαμε δανειστεί τα απαραίτητα...

Σήμερα, ο λαός δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επίσημα πάνω στο κεντρικό αυτό ζήτημα.
Τώρα που το σύστημα χρειάζεται νομιμοποίηση, ο λαός έχει την ευκαιρία του.
Τι θα την κάνει;
Πόσο έτοιμος είναι να κρίνει ψύχραιμα ανάμεσα στις συμπληγάδες του Ναι και του Όχι, των αμέτρητων θεωριών της αναδιαπραγμάτευσης, στάσης πληρωμών, άρνησης του χρέους, επαναδιαπραγμάτευσης του "μίγματος" κλπ κλπ ; Πότε θα μπορέσει και με ποιες επιλογές να συμμετάσχει στις εξελίξεις και με ποιούς αντιπροσώπους;

Μέρες αναστοχασμού και περίσκεψης ακολουθούν.


29 σχόλια:

  1. Λοιπον, οι Αναχωρητες στις σκητες σας. Τσαγανο για Συμπληγαδες δεν διαθετετε. Η πρωθυπουργια Κουβελη ηταν το πιο συντομο ανεκδοτο.Τα περι Πορτογαλιας δηθεν βαθυστοχαστα συμπερασματα ,το μονο που δειχνουν ειναι το...ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ,Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ.Η Μνημονιολαγνεια στο ζενιθ ! Το καταλαβαμε, εισαστε ολοι Πορτογαλοι.Αllez-y !!! Eδω δεν εχετε μελλον....ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθνική συνεννόηση για να πληρώσομε το χρέος μας ζητάει το Πασόκ, εθνική συνεννόηση για να μην πληρώσομε το χρέος μας ζητάει η αντιπολίτευση (δεξιά και αριστερή). Δύσκολο να συνεννοηθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας και το πρόβλημά του ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ...
    Ο Κουβέλης τουλάχιστον διάβασε σωστά την κατάσταση - άλλοι τσίμπησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για άλλη μία φορά ακόμη δικαιώνονται οι θέσεις της Δημαρ και η στάση του Φ. Κουβέλη. Για άλλη μία φορά ακόμη διαπιστώνεται πως στο Πασοκ δεν εκφράζονται οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις αλλά το παλιό που αντιστέκεται σθεναρά χωρίς μέλλον όμως είμαστε στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει Κασάνδρα το μέλλον σου ανήκει. Συνέχισε τους χροισμούς σου δηλ, τα ήξις αφήξις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδη,Γιωργο,ο κ.Κουβελης επροταθει εν αγνοια του απο τον Γιωργακη ως πρωθυπουργος ? Αnyway,νομιζω οτι η Βερενικη εχει δικιο, μονο η Αντιμνημονιακη Προσωπιδα διασωζει (?) το χωρο απο τα Ταρταρα.Διοτι περι προσωπιδας προκειται, οπως αντιλαμβανομαστε ολοι. Δηλαδη περι ψευδους δηλωσεως ,κοινως δημαγωγιας η λαικισμου (Θου Κυριε..) ΜΑΤΘΙΛΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το παλιο συκοφαντικο ιδεολογημα οτι ''τα εχουν βρει'' δεν τους βγαινει και αφριζουν. Ο φαιδροτερος ''ηγετης'' της αριστερας Τσιπρας χθες στη ΝΕΤ αναφωνησε ''τα ιδια λεμε με τη ΔΗΜΑΡ , γιατι εφυγαν τοτε απο το ΣΥΡΙΖΑ? !!! mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΝΔΟΙ, ελεγε τραγουδι της εποχης του Παπανδρεου του Α. Ποιο ειναι σημερα το ΣΥΝΤΑΓΜΑ των ΙΝΔΩΝ του 3ου εκπροσωπου της Δυναστειας ?.....Ινδος Φακιρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι η πατρίδα μας
    (2010 σατυρικό)

    Δεν είν’ οι βίλες στις κορυφογραμμές
    οι ιδιωτικές παραλίες στις μπαζωμένες ακτές
    τα αξεστα λαμόγια με τις βαμμένες ξανθιές
    τα ξέκωλα στην TV και στις φυλλάδες.

    Οι λαθρέμποροι που έχουνε ποδοσφαιρικές ομάδες
    οι πουλημένοι οι “ταγοί” και οι συνδικαλιστές
    ” διανοούμενοι” που υμνούν απολύσεις από μικροκαπιταλιστές
    ” μαικήνες” businessmen επί του ασφαλούς :
    αφανείς εταίροι με τους πολιτικούς.

    Δεν είναι τα ερειπωμένα αρχαία μέλη μνημείων
    τα αγάλματα τα κλασσικά,o εναπομένων κίων
    ότι απέμεινε απ’ το ασβεστοκάμινο και την λαθρανασκαφή
    καλά που δεν τά ‘ καναν όλα ασβέστη οι χριστιανοί
    ή δεν τα’ χτισαν σε εκκλησιές στην βυζαντινή εποχή

    Fallmerayer- Παπαρρηγόπουλος 1-1
    δεν δίνω δίκιο σε κανένα
    Πάντως ο καπιταλισμός μας είναι βαλκανικός
    διαφθορά, εγκάθετοι, μετριοκρατία, νεποτισμός
    Τα αποτελέσματα γνωστά πριν το σάλπισμα της κρίσης
    Φθάνει η ώρα την μάταιη την μάχη ν’ αφήσεις
    ………………………………………………………..

    Χαμένη η παρτίδα της πατρίδας μας

    Σαν Σέρβοι επί Milošević να βγάλουν διαβατήρια
    οι νέοι των 700 ευρώ , αξιοπρέπειας εισιτήρια
    τόσους …έξυπνους δεν τους σηκώνει ο τόπος
    οδόφραγμα οι “έξυπνοι”, για πάντα κλειστός ο δρόμος

    Κι εμείς μετά την σύνταξη στην πόλη του Καβάφη
    θα κοιτάμε προς βορρά : την Κρήτη, τη Ανάφη
    κι ας τους “να βράζουν μες το ζουμί τους”
    μέχρι να τελειώσει το νερό κι η άθλια ζωή τους.


    24.03.2010

    Αφωτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ. Το ΠΑΣΟΚ-Τιτανικος βυθιζεται,και η βαρκουλα της ΔΗΜΑΡ,με το φιλομνημονιακο της πληρωμα, ανοιγεται στο ταραγμενο πελαγος ΥΠΟ ΑΛΛΗΝ ΣΗΜΑΙΑ (ευκαιριας).........ΣΕΒΑΧ ο Θαλασσινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ματθίλδη,
    Επροτάθη;
    Ήσουν ...μπροστά ή ασκείς κι εσύ την δημοσιογραφία του κώλου που ασκούν τα φίλια ΜΜΕ του δικομματισμού;
    Όσο για την προσωπίδα, άστο καλύτερα: άλλοι την φορούν ένα χρόνο τώρα για να μας πείσουν ότι είναι "φίλοι του λαού" - ξέρεις εσύ Κασσάνδρα, Βερενίκη, Σεβάχ, ινδέ φακίρη, Γιαννάκη Α. ή όπως αλλιώς θέλεις: ο μικρός Αλέξης, ο Αντωνάκης ο Σκοπιανοφάγος και άλλα εκλεκτά μέλη της λέσχης των ..."αντιμνημονιακών".
    Ωραία τα αστεία σου αλλά δεν γελάσαμε - προτιμούμε την πολιτική κριτική στον Φ. Κουβέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο "κακός παρασιτικός δικομματισμός" και το (καλό) αστικοδημοκρατικό ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ σύστημα.

    "Το σύστημα ζητά αγωνιωδώς νομιμοποίηση"

    "Τώρα που το σύστημα χρειάζεται νομιμοποίηση,ο λαός έχει την ευκαιρία του"
    ...................................

    Το σύστημα αδερφές μου!Το καπιταλιστικό σύστημα και τα μάτια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά τίποτα δεν καταλαβαίνεις Γρηγόρη;
    Λέω ότι είναι η ευκαιρία τώρα που το σύστημα είναι στον αέρα κι εσύ μου γράφεις μπούρδες... Τόση τυφλαμάρα αγόρι μου;
    Τόση ανάγκη να έχεις εχθρούς, που δεν βλέπεις μπροστά σου;
    Το παίρνω σαν δείγμα παιδείας της "αριστεράς" σου ή θα αδικήσω τους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 'Οχι ωρέ μονόφθαλμε Γιώργο..
    Δυστυχώς τίποτε άλλο "δεν καταλαβαίνω" πέρα από την κλοπή της εργασίας μου και την πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού μου.
    Δεν με προίκισε η φύση νά'μαι "γίγαντας της σκέψης" όπως σωστά σου έγραφε κάποιος στο παρελθόν.
    Και δεν έχω ανάγκη να δημιουργώ εχθρούς.Αυτοί υπάρχουν είτε μας αρέσει,είτε όχι.
    Κι εσύ δυστυχώς επέλεξες το αντίπαλο ταξικό στρατόπεδο,διατηρώντας ένα φιλικό προς την τάξη μου προσωπείο.Δεν φταίω εγώ.
    Να πάρω τα γραπτά σου ως δείγμα της ρηχής σκέψης και της πολιτικής υποκρισίας της "αριστεράς σου" ,ή θα αδικήσω κι άλλους φωστήρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει Γρηγόρη, πες μας ποιό είναι το ωράριο λειτουργίας των «Κέντρων εξυπηρέτησης αριστερών» να περάσουμε για το σχετικό πιστοποιητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν κάνεις πολιτική ούτε επιλύεις τα οικονομικά προβλήματα με εξυπνάδες και ατάκες. Κάνοντας τις καθημερινές μου βόλτες στα διάφορα μπλόκς ελπίζω πως θα μοιραστώ τις ανησυχίες μου και θα πάρω πληροφόρηση από έξυπνους και πληροφορημένους συναναγνώστες.
    Εχθές λοιπόν είχα μία συνάντηση με έναν φίλο στο γραφείο μου.
    Μιλάγαμε για την τρέχουσα επικαιρότητα και κάποια στιγμή μου λέει.
    Μία γνωστή μου από το χωριό, δούλευε στην βουλή σαν υπάλληλος και βγήκε σε σύνταξή μετά από 27,5 χρόνια (σκληρής δουλειάς).
    Πήρε την σύνταξη σε τρεις εβδομάδες 5.200 € συν 400.000 € εφάπαξ. Τον ρώτησα εάν είναι σίγουρος για τα νούμερα που μου έλεγε και μου είπε πως είναι απόλυτα σίγουρος.
    Συμπληρωματικά σαν κερασάκι στην τούρτα μου είπε πως και ο σύζυγός της δουλεύει στην βουλή και βγαίνει σε λίγο καιρό στην σύνταξη με τα ίδια ποσά.
    Επειδή κάποιοι που είναι υπάλληλοι της βουλής παρακολουθούν, ας μπούνε στον κόπο να μας πούνε εάν ισχύουν ή όχι τα παραπάνω.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να βγουμε απο την ολοπλευρη κριση πρεπει να δουλευουμε 16-ωρα (οι ελ. επαγγελματιες και οι ΔΥ απο 3-ωρο 10-ωρο). Αν βλεπουμε οτι στις ΔΕΚΟ, στην Βουλη, κλ.π. παιρνουν τερατωδη εφαπαξ και μισθους, να απαιτησουμε μια σχεση αναλογιας max 3 εως 4 προς 1. Απαιτουμε μειωση επιτοκιου δανεισμου χωρας οσο το euribor + (κατι λιγο <1%) και μεγαλη επιμηκυνση. Δεν θα τα χασουν, θα τους δινουμε βιολογικα αγγουρια, φρουτα και λαχανικα, χωρις e-coli απο τις χημικα και οργανικα ρυπασμενες αθλιες πεδιαδες τους (Ruhr),επειδη καποιος μεθυσμενος μεταναστης πεταγε φρεσκα σκατα αγελαδας αντι χωνευμενη κοπρια αγελαδας και λογω χημειας εγινε μεταλλαξη στο e-coli, ελαιολαδο αντι λιπη να γλυτωσουν απο τις καρδιοπαθειες, ηλιο , θαλασσα, κατοικιες για να περασουν την αθλια ζωη τους μετα την συνταξη,....
    Πρεπει ομως να αλλαξει το μορφωτικο, πολιτιστικο, πολιτικο, ηιθικο,... επιπεδο του λαου.

    Προσθετες προυποθεσεις επιλυσης της οπλοπλευσης κρισης αφορουν στην καινουργια κατασκευη πολιτικου συστηματος με νεο συνταγμα με απλη αναλογικη, δημοψηφισματα για κρισιμες αποφασεις, κ.λ.π. και οχι ανακυκλωση παλαιων υλικων της δεξιας, του κεντρου και της αριστερας επι 40 ετη, με συγκολλητικη υλη συνδικαλιστες, αργομισθους ΔΥ, "φωστηρες" απο την εσπερια η ημεδαπους καθηγηταδες πανεπιστημιου,πολλοι με αμφιβολα προσοντα και ευφυια και ελαχιστο ηθος,οπως τους βλεπει εις ανθυπο-λογιος ελευθερος επαγγε-λματιας ΕΜΠ(Αλογοσκουφης, Κοντοπυρακης, Προκ. Παυλοπουλος,Παπακωνσταντινου,Βαρουφακης,Μυταρακης,....) και αλλους επιτηδειους,, λαμογια, υπο-λαμογια και ανθυπο-λαμογια πρωην Ρηγαδες και Β' Πανελλαδικαριους, πρωην Κνιτες, κλπ)που γραφουν αναλυσεις-παπαριες τι ς περισσοτερες φορες, λ.χ. για το χρεος, οταν η απαιτουμενη γνωση ειναι ο ανατοκισμος του Η. Ντζιωρα της Ε' γυμνασιου.

    Το λαικο αιτημαστην ελλαδα ειναι συνταξη στα 60, αντε στα 65. Αυτοι γιατι δεν συνταξιοδοτουνται απο την πολιτικη; H γενια του 114 ειναι 70ρηδες. Ηδη Φ. Κουβελης ειναι 63 ετων και εγω σε 5 ετη θα παρω συνταξη. Ενταξει ως νεστορες θα συμβουλευουν τους χαζους μικροτερες. Αλλα οχι οπως ο γιος του Μιχ. Κυρκου.
    Τους καλω να φυγουν πριν τους παρουν με τα γιουρτια (ελληνικα ομως). Και οπως γραφει ο Κ.Καβαφης απο ψηλα, λιγο αξιοπρεπεια κατα την αναχωρηση.

    Απολείπειν ο θεός Aντώνιον

    Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
    αόρατος θίασος να περνά
    με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
    την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
    που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
    που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
    Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
    ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
    μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
    πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
    κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
    με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
    ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
    τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
    κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

    Κωνσταντινος Καβαφης

    (Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

    Αριστερος Αφωτιστος Φιλλελην (4 ετη +φετος για συνταξη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εντάξει αν νομίζεις πως το πρόβλημα είναι η ηλικία ο Αλέξης είναι μόλις 3 χρόνια στα πράγματα νέος και ιδίως με «άφθαρτο πολιτικό λόγο» όπως και οι συνεργάτες του 30 με 35.
    Νομίζω πως ικανοποιήθηκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aφωτιστε , το Φωτη που σεβεται ολη η ελλ. κοινωνια βρηκες παραδειγμα και γυρνας τις διαδικτυακες ρουγες με προσωπιδα τον Καβαφη ? Εχεις να μας προτεινεις εντιμοτερο πολιτικο ή ν'αρχισω εγω? mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. άστον ρε mike, ως αφώτιστος που είναι δεν έχει μάθει ακόμη πως οράματα με αποθημένα , προσωπικές πικρίες και μικρότητες δεν γίνεται. Ορθα λοιπόν συμφωνώντας μαζί του είναι πράγματι αφώτιστος. Τον τιμά που το δέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σωστη η ορθογραφικη διορθωση Γιωργο.Δε σχολιασες ομως με την ιδια αυστηροτητα τους...χροισμους και το...ηξις-αφηξις του radical.MΑΤΘΙΛΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τον αφηνω radical , τον αφηνω. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ματθίλδη, δεν σε διόρθωσα ορθογραφικά. Αμφισβήτησα την πρόταση προς Κουβέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επειδη δεν γνωριζω, ο κ.Κουβελης την διεψευσε τη προταση ? Και κατι ακομα, και αυτος δεν δηλωνει...Αντιμνημονιακος ? Ειναι ο μονος ειλικρινης ? Εγω ,Γιωργο,ισχυριζομαι οτι απλα ψευδεται.Οι 9 στους 10 του χωρου του που ξερω,κατ'ιδιαν ειναι οπαδοι του Μονοδρομου. ΜΑΤΘΙΛΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Ματθίλδη: Ας μην παίζουμε άλλο με τις λέξεις. Κανείς δεν είναι "οπαδός του Μονόδρομου" - ας μην τρώμε άλλο τις σάρκες μας με προπαγανδιστικά τερτίπια που το μόνο που εξασφαλίζουν είναι επιδοτούμενες θέσεις στη βουλή στα στελέχη των κομμάτων. Μας χρησιμοποιούν χωρίς ντροπή Ματθίλδη.
    Ο κόσμος όλων των "χώρων" αναζητά την βέλτιστη λύση για την επιβίωσή μας και την έξοδο από την παγίδα του χρέους. Τα στελέχη το χρησιμοποιούν για κομματικό όφελος, ανεύθυνα και δημαγωγικά. Ας μην τους βοηθάμε με απλοϊκότητες.
    Μονόδρομοι δεν υπάρχουν: όλα είναι στο τραπέζι. Το σκηνικό διαμορφώνεται καθημερινά και ότι είναι ρεαλιστικό και κυρίως ανοίγει κάποια προοπτική πρέπει να το στηρίξουμε. Μονόδρομοι είναι οι απολυτότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιωργο, οταν λεω οπαδοι του Μονοδρομου ,εννοω οτι το αυθορμητο σχολιο τους για το Μνημονιο ειναι ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.Κατα τα αλλα,περι δημαγωγιας, αυτο ακριβως ειπα κι'εγω. ΜΑΤΘΙΛΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντηση στους υπεργολαβους υπερασπισης των ηγετων και ηγετισκων της αριστερας (πρωην και νυν παιδια του κομματικου σωληνα και του αριστερου lifestyle και αλλες "δημοκρατικες δυναμεις").

    @radical
    Ειπες " άστον ρε mike, ως αφώτιστος που είναι δεν έχει μάθει ακόμη πως οράματα με απωθημένα , προσωπικές πικρίες και μικρότητες δεν γίνεται. Ορθα λοιπόν συμφωνώντας μαζί του είναι πράγματι αφώτιστος. Τον τιμά που το δέχεται."
    Απωθημενα : ημουν χαζος, κοντος, ασχημος και βλογιοκομενος. Τελειωσα στα 20 με σπρωξιμο το 6-ταξιο Γυμνασιο σε επαρχιωτικη πολη κουρεμενος γουλι. Με εδερνε και με κακοποιουσε ο πατερας μου. Φιλησα κατουρημενες ποδιες για να με διορισουν στα 25 ως ΑΜΕΑ. Ενω τ' αλλα παιδακια, οι Αθηναιοι, πηγαιναν στο ΣΙΝΕΑΚ, εγω εκανα καμακι σε κατσικες αλλα οι ατιμες ...κλωτσαγαν.....
    Για να σοβαρευτουμε: συνδικαλιζομαι ως ανεξαρτητος, ξερω πολλα λ.χ. για την υπερκομματικη mafia του ΤΕΕ και δεν περιμενω ανταποκριση σ' αυτα που λεω η γραφω.
    Αλλα οχι και υβρεις.
    " Εντάξει αν νομίζεις πως το πρόβλημα είναι η ηλικία ο Αλέξης είναι μόλις 3 χρόνια στα πράγματα νέος και ιδίως με «άφθαρτο πολιτικό λόγο» όπως και οι συνεργάτες του 30 με 35."
    Νομίζω πως ικανοποιήθηκες....
    Aπαντηση οχι επ ουδενι θυμιζει την διαφημιση του ΝΟΥΝΟΥ με το κοριτσακι που φορει τις γοβες της μαμας της για να φθασει το γαλα που ειναι ψηλα στο ραφι.

    Θεση : η παιδικη και η εφηβικη ηλικια καθοριζει την πορεια του ατομου .

    Απορια:
    1. H μεγάλη απορία μου είναι πώς δεν κατάλαβαν ότι δεν μπορεί το "μέλλον " του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα παιδί που γράφτηκε στην ΚΝΕ το 1989 (όταν κατέρρεαν τα καθεστώτα και οι πρακτικές του υπαρκτού "προντουκτιβίστικου‘’ σοσιαλισμού με αυταρχικές δομές και ολιγομελή γραφειοκρατία με βίλλες και άλλα προνόμια αντίστοιχα των διευθυντικών στελεχών υπερεθνικών καπιταλιστικών εταιρειών (τι νέος ήταν;).

    Αφωτιστος Φιλλελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @mike
    Εισαι αγενης. Ειπες "Aφωτιστε , το Φωτη που σεβεται ολη η ελλ. κοινωνια βρηκες παραδειγμα και γυρνας τις διαδικτυακες ρουγες με προσωπιδα τον Καβαφη ? Εχεις να μας προτεινεις εντιμοτερο πολιτικο ή ν'αρχισω εγω?"
    Δεν συγκυβερνησε επ' ολιγον το 1989-1990; Δεν ειναι "προθυμος"; Μονον που δεν σεβομαι την μεταλλαγμενη και εξαγορασμενη -σε μεγαλο ποσοστο ελληνικη κοινωνια (που το 2004 εφτανε το 85% = ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,...)
    Εγραψα : "Πρεπει ομως να αλλαξει το μορφωτικο, πολιτιστικο, πολιτικο, ηθικο,... επιπεδο του λαου." Το ειδατε πουθενα το επιπεδο; Αν ναι ειναι βολονταρισμος
    "...Το λαικο αιτημα στην ελλαδα ειναι συνταξη στα 60, αντε στα 65. Αυτοι γιατι δεν συνταξιοδοτουνται απο την πολιτικη; H γενια του 114 ειναι 70ρηδες. Ηδη Φ. Κουβελης ειναι 63 ετων και εγω σε 5 ετη θα παρω συνταξη. Ενταξει ως νεστορες θα συμβουλευουν τους χαζους μικροτερους. Αλλα οχι οπως ο γιος του Μιχ. Κυρκου. Τους καλω να φυγουν..."

    2.Μήπως τελικά ο ΣΥΝ είναι το αρνητικό είδωλο του ΚΚΕ (εφόσον η πλειοψηφία αποτελείται από ΚΚΕ-γενή "στελέχη", απλώς διότι οι προερχόμενοι από το ΚΚΕεσ είναι -πλέον- λίγοι και δεν είναι οργανωτικά σταχανοβίτες ;

    3. Η πολιτική αισθητική του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει άρδην (βρωμάει ΚΚΕ και τροσκισμό) σε σημαντικό τμήμα σκεπτόμενων πολιτών που υποστηρίζει τον ΣΥΝ (επιστημόνων, διανοουμένων, καλλιτεχνών κ.λ.π.)

    4. Και ο αριστερος νεποτισμος λ.χ. η κορη του Κουβελη θα εκλεγοταν στον Δ.Α.(Δημο Αθηναιων) αν λεγοταν Φωτοβελη; Δεν πηρα απαντηση. Γιατι;

    5. Οι αναγκαιες συνθηκες για την υλοποιηση του αιτηματος του αρθρου "Ένα άλλο μεσοπρόθεσμο είναι εφικτό" του leo ειναι:
    α.να παραιτηθουν απαντα τα "στελεχη" του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και να εκλεγει νεα συλλογικη ηγεσια.
    β.να εγγραφουν 100.000 νεα "αριστερα" μελη στην ΔΗΜΑΡ απο το ΠΑΣΟΚ και να εκλεγει νεα ηγεσια.
    γ. να παραιτηθει η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και να εκλεχθει Γ.Γ. η Λιανα Κανελλη.
    Αλλα αυτα ηταν και ειναι στη σφαιρα της πολιτικης φαντασιας, γι' αυτο και ασχολουμαι με την σχετικη συγγραφη.
    Οσο για τον Καβαφη αυτον ξερω, αυτον εμπιστευομαι. Γραφω κατι λιγα και γω αλλα ηταν ακαταλληλα για την περισταση.
    Με τετοια επιχειρηματα και σχολια δυστυχως, μας βλεπω ολους στην Β' Εθνικη της πολιτικης.

    Αριστερος Αφωτιστος Φιλλελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU