Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Δυστυχώς παιδιά η χρεοκοπία απομακρύνεται


χρεοκοπία γιοκ...

από το ιστολόγιο  Μη μαδάς τη μαργαρίτα

Δυστυχώς παιδιά μου δεν θα πτωχεύσουμε. 
Αλέξη, η αργεντινοποίηση αναβάλλεται επ’ αόριστον, Αντώνη θα πρέπει να περιμένεις. Όλοι οι επίδοξοι σκυλευτές του πτώματος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της χώρας θα μείνουν με την όρεξη, γιατί το κλίμα κατάθλιψης αλλάζει και οι εκλογές, απομακρύνονται. 
Όσοι προβάρανε το κουστουμάκι Νο 3% και κάτι, αγωνιούντες για τα πιθανά στενέματα, θα πρέπει να φορέσουν φόρμες εργασίας και να στρωθούν στη δουλειά. 
Θα πρέπει να κάνουν πολιτική. 
Θα πρέπει να προτείνουν, να υποστηρίξουν, να διορθώσουν, να είναι συγκεκριμένοι και ρεαλιστές. 
Θα πρέπει να πουν και κανένα ΝΑΙ. 
Θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ευτυχείς από τη σωτηρία της χώρας. 
Θα πρέπει να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια άλλη εποχή με προοπτικές ανάπτυξης και να βάλουν πλάτη. 
Γιατί οι δυσκολίες είναι μπροστά μας. 
 Αν θέλουν να υπάρχουν και στο πολιτικό τοπίο του αύριο.
Ξέρω βέβαια ότι «το κάνω πολιτική» δεν είναι εύκολο πράγμα για τα πολιτικά μας κόμματα. Γι’ αυτό στην αρχή θα θελήσουν να παίξουν το έργο που βλέπουμε αυτές τις μέρες.
Κυβερνητικές δυνάμεις θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τα περιθώρια που δίνει η σωτηρία. 

Μην ανοίξουμε αυτό το κλειστό, να μη διαλύσουμε εκείνον τον άχρηστο οργανισμό, να μην πουλήσουμε. 
Μήπως μας παίρνει να είμαστε λιγάκι large με κείνη τη συντεχνία; 
Να κάνουμε και λίγους διορισμούς μπας και μαζέψουμε αυτούς που έχουν φύγει; 
Οι αδρανειακές και πελατειακές δυνάμεις θα ξεσαλώσουν. 
Η παρούσα λύση ανοίγει την όρεξη για δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική χαλάρωση. Ελπίδα μας ο ευρωπαϊκός έλεγχος, αλλά δεν ξέρω αν αρκεί. 
Θα ήταν τελείως βλακώδες να κυριαρχήσουν τέτοιες λογικές. 
Η λύση στο πρόβλημα του χρέους δεν σημαίνει με τίποτα και λύση στα δομικά προβλήματα της χώρας. Η σωτηρία παραμένει εσωτερική μας υπόθεση.

Οι υπόλοιποι εν σώματι θα βγουν στα κάγκελα. 
Και δώστου μπιζάρισμα σε ναυτεργάτες και ταξιτζήδες. Και δώστου σέντρες σε πρυτάνεις και φοιτητές. Και όλοι θα ζητούν εκλογές. Η βία θα χτυπήσει κόκκινο. 
Όπου φαίνεται επένδυση και δουλειά οι δυνάμεις της πτώσης θα τρέχουν να την καταστρέψουν. 
Η αδράνεια της αντιμνημονιακής λογική πάνω στην οποία στήριξαν όλη την προηγούμενη πολιτική τους θα συνεχίσει να τους οδηγεί. 
Η νέα κόκκινη γραμμή θα είναι η διατήρηση των κεκτημένων των συντεχνιών. 
Ο βαθύτερος στόχος τους, η αποφυγή της ανάκαμψης. 
Η καταστροφή της χώρας.
Αλλά το πουλί παιδιά πέταξε. 
Θα πρέπει να πείτε κάτι άλλο, το σύστημά σας θέλει αλλαγή.
Η ίδια εξέδρα που σας αποθέωσε στο πρώτο ημίχρονο, αυτή η ίδια μπορεί και να σας γιουχάρει. Θα πρέπει να κάνετε και σεις λίγο παιχνίδι. Και εδώ είναι το δύσκολο. 

Δεν φτάνει πια ο στείρος αρνητισμός. 
Δεν φτάνει να λέτε ότι έχετε προτάσεις.
Θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμες στο περιβάλλον που διαμορφώνεται. 
Αλλά κυρίως θα πρέπει να θέλετε να αλλάξετε τη χώρα, να θέλετε τις δομικές μεταρρυθμίσεις. 
Όχι τις άλλες, εκείνες τις δικές σας τις περισπούδαστες που συνήθως οδηγούν στο απλό lifting. 
Αλλά αυτές που θα πρέπει να διαμορφώσετε από κοινού με την κυβέρνηση και ενάντια στις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. 
Και όταν αυτές γίνουν νόμοι, να σπεύσετε να τις στηρίξετε και να διαμορφώσετε συνθήκες ώστε να ευδοκιμήσει η πολυπόθητη ανάπτυξη. 
Τώρα θα φανεί η υπευθυνότητα όλων. 
Έχει το πολιτικό σύστημα τα κότσια να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων; Έχει το ηθικό ανάστημα να προτάξει το συμφέρον του λαού μπροστά από το κομματικό συμφέρον; 
Δεν έχω απάντηση καταφατική.


29 σχόλια:

  1. Μάλλον το 2,5% άρχισε να πέφτει λίγο βαρύ, να πέφτει... πολύ. Συνεχίστε (νεοφιλ)ελεύθερα για τη μείωσή του, είστε σε καλό δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρνούμαστε τη μετάλλαξη της χώρας μας σ' αυτό που εμείς ονομάζουμε «ασήμαντη» δημοκρατία».
    -----------
    Η κατάληξη του κειμένου των 41 αντιστασιακών, που αρνούνται να παραστούν στην Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Να παρατηρήσω μόνο, ότι μέχρι πέρυσι, προφανώς ζούσαμε σε αυτό που ονομαζότανε "σημαντική" δημοκρατία.

    Η ρεμούλα, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, οι πελατειακές σχέσεις , η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή με τα Βατοπέδια της και τα δομημένα της, δεν ευθύνονται, αλλά η ευθύνη βαραίνει τον αποδιοπομπαίο τράγο ΓΑΠ, τον Παπακωνσταντίνου κλπ. Αυτοί μας φταίξαν. Το Μνημόνιο είναι το πρόβλημα και όχι το όργιο αντιδημοκρατικής λειτουργίας του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, που μας οδήγησαν στο μνημόνιο.

    Δεν πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τράβα τώρα κοριτσάκι

    πού'γραψες το κειμενάκι

    να σου δώσει ένα φιλάκι

    -να,εδώ,στο μαγουλάκι-

    η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι μικρο εχουμε ...ξεχασει;
    ..............................
    Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ , «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 70 ΔΙΣ
    Στις 31 Ιανουαρίου 1990,συνεδριάζει ατύπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Μητσοτάκης – Παπανδρέου – Φλωράκης) και με την συμμετοχή του γηραιού Ζολώτα αποφασίζει να πάρει την προμήθεια ο Κόκκαλης. Καθοριστικό ρόλο λέγεται ότι έπαιξε ο Χαρίλαος Φλωράκης ο οποίος πρότεινε στους άλλους δυο να δώσουν την δουλειά «στον γιο του Πέτρου»
    Σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών των πολιτικών αρχηγών, η φιλολογία είναι πολύ πλούσια.
    Ο στενός συνεργάτης του Α. Παπανδρέου Τ. Χυτήρης εξομολογήθηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» πως «ο Ανδρέας μού είπε αμέσως μετά τη σύσκεψη ότι συμφώνησαν όλοι οι αρχηγοί, προσθέτοντας ότι ίδιος μίλησε λίγο, οι άλλοι εισηγήθηκαν το θέμα κι αυτός δεν έφερε αντίρρηση». Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Χ. Φλωράκης ρώτησε τους Κ. Μητσοτάκη και Α. Παπανδρέου αν ο Σ. Κόκκαλης είναι ο γιος του Πέτρου, που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του βουνού.
    Στη συνέχεια άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του Πέτρου και κατέληξε λέγοντας ότι «αν είναι ο γιος του Πέτρου να του δώσουμε τη δουλειά».
    .................................
    ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ
    «Μητέρα των μιζών» θεωρείται από τα στελέχη της Siemens, που κατέθεσαν στη γερμανική δικαιοσύνη, η σύμβαση 8002, που αυτή υπέγραψε με τον ΟΤΕ το 1997 επί κυβέρνησης Σημίτη.Η παντοκρατορία Siemens-Ιντρακόμ δεν απειλήθηκε τα επόμενα χρόνια. Επί εκσυγχρονισμού και οι δύο εταιρείες είδαν τις δουλειές τους με το Δημόσιο να επεκτείνονται σε εξωφρενικό βαθμό.
    Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν στο περιβάλλον Σημίτη (Τσουκάτος, Μαντέλης) έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο σκάνδαλο της Siemens, με τον πρώτο μάλιστα να κατηγορείται από το σύντροφό του Θ. Πάγκαλο για τρυφηλή ζωή (πρόκειται για την περίφημη δήλωση για τα κότερα που συνέβαλε στην απομάκρυνση του κ. Τσουκάτου), ενώ και την περίοδο της Ν.Δ. (2004-2009), παρά το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής είχε καταγγείλει στη Βουλή ονομαστικά τον Σ. Κόκκαλη και είχε υποσχεθεί την εξολόθρευση των νταβατζήδων, η κυβέρνησή του δεν έκανε τίποτα για να ελέγξει την κατάσταση.
    Πολλές δικαστικές διαδικασίες που άνοιξαν (κυρίως για τις ψηφιακές παροχές του OTE) κατά του κ. Σ. Kόκκαλη, έκλεισαν με απαλλακτικά βουλεύματα και ουδείς δικαστής βρήκε και το παραμικρό ψεγάδι στις ψηφιακές αναθέσεις του 1987, της οικουμενικής και του 1994. Καταθέτοντας στις 22 Απριλίου 2010 στην εξεταστική ο Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι «η απαρχή του σκανδάλου Siemens είναι τότε, το 1990, και διατηρείται 20 χρόνια. Είναι διαχρονικό σκάνδαλο, είναι οικουμενικό σκάνδαλο». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «την υπόθεση των ψηφιακών μανατζάριζε ο κ. Κόκκαλης».
    ...................................


    http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx/modules/modules/default.aspx?pageid=2870

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλ. θα έρθουν οι μισθοί εκεί που ήταν και οι συντάξεις επίσης;'Ολα καλά και ωραία απο δώ και πέρα;Το πρόβλημα των Ελλήνων ήταν τελικά η διάσωση των τραπεζών; Ποια χρεοκοπία απομακρύνεται, μήπως ήθελες να γράψεις επιμηκύνεται ;Βασιλικότερο του βασιλέως σε βρίσκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή Κωστή

    εσένα τί σε στενοχώρησε περισσότερο στη στάση των 41 αντιστασιακών;
    Ότι αρνήθηκαν φέτος να παραστούν στη δεξίωση ή ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να μην πατάνε και το θυμήθηκαν αργά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. E η διάσωση των τραπεζών καλό είναι έτσι; Γιατί όπως και να το κάνουμε κάτι θάχεις και εσύ εκεί προς φύλαξη. Αλλά και οι μισθοί και οι συντάξεις καλά κάθονται ακόμα. Με τη χρεοκοπία δεν θα υπήρχαν καθόλου φίλε μου. Μάλιστα μερικοί μισθοί όπως αυτοί των ΔΕΚΟ καλοκάθονται ακόμα. Και κάποιες συνταξάρες.
    Καταλαβαίνω την πικρία που νιώθουν όσοι αναγνωρίζουν στο κείμενο τον εαυτό τους. Αισθάνονται προδομένοι από τον καπιταλισμό. Ούτε να καταρρεύσει δεν μπορεί και να τους χαρίσει λίγη από την ηδονή της έκπτωσης, πριν αρχίσουν να ψάχνουν στα σκουπίδια. Παιδιά πρέπει να δουλέψουμε. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γρηγόρη
    με στεναχώρησαν πολλά, αλλά κυρίως, ο "φανατικός" αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο η αριστερά, μιλάει για την δημοκρατία.
    Η Δημοκρατία, είναι ακριβώς αυτή η εικόνα της "ταξικής πάλης" στο επίπεδο της πολιτικής. Δηλαδή μια εικόνα όπου συγκρούονται συμφέροντα, εκφράζονται αντιθέσεις, υπάρχει το καλό και το κακό και το βρώμικο.
    Εκείνη η "άλλη δημοκρατία" που ανακαλεί κάθε τόσο ο λόγος της αριστεράς, που έχει μόνο καλούς ανθρώπους, αγωνιστές, ηθικούς και τίμιους, δεν είναι δημοκρατία, είναι η "τάξη" που έχουν στο βάθος στο μυαλό τους.
    Η σημερινή Δημοκρατία λοιπόν, που έχει ακόμη και την ανοχή των προπηλακισμών από τους συντρόφους των υπογραφόντων, παραείναι δημοκρατική νομίζω και πιθανά θα έπρεπε να την σέβονται περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δημοκρατία που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες αλλά ποτέ δεν "τσίμπησε" κανέναν απο τους μεγάλους πολιτικούς και επιχειρηματίες για μίζες ή εργατικά ατυχήματα.

    Η δημοκρατία που εμποδίζει παράνομα ως προς το διεθνές ναυτικό δίκαιο να αποπλεύσει ο στόλος για την Γάζα,αλλά πίνει ξετσίπωτα τα καφεδάκια της με τους σφαγείς Λίμπερμαν και Νετανιάχου.

    Και η λίστα είναι ατελείωτη.

    Να τη χαίρεστε τη δημοκρατία "σας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ρε, αυτή είναι η Δημοκρατία και δεν είναι "Δημοκρατία μας". "Δημοκρατία σας" θα φτιάξετε εσείς. Στην δική μας θα εκφράζονται όλες οι αντιθέσεις. Εσείς θα φιμώνετε τα πάντα.

    Και ναί την δημοκρατία θα την χαιρόμαστε.

    Εκεί που θα πάτε στην Γάζα, να δείτε την ¨Δημοκρατία σας" και να ανοίξετε τα μάτια σας και να συνέλθετε. Εχει ένα μόνο κόμμα-συμμωρία. Οι άλλοι είναι "προδότες", "πράκτορες" και άπιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φτου κι τωρα πρεπει να γραψω αλλο αφηγημα!!!
    Οπως φαινεται απο το μικρο αποσπασμα που ακολουθει χασαμε πολλες ευκαιριες :
    1. να εκλεγει η ελληνική κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου απόσεισης του χρέους
    2.η κυβερνηση να κηρύξει μονόπλευρο συμψηφισμό των απαιτήσεων που διατηρούσε από τις γερμανικες αποζημιώσεις ύψους 162 δις,
    3. να ψηφισθει στην ελληνική βουλή η διαγραφή των απεχθών χρεών (αποτέλεσμα της διαφθοράς, των υπερτιμολογήσεων κλπ), που ανερχόταν σε 120 δις.
    4. επιτελους να κανουμε ματαρρυθμισεις και να εργασθουμε με καποιο σχεδιο κατι παραπανω απο ενα 5ωρο την μερα δηλ. οπως περιγραφω στη συνεχεια"με ελληνικό πείσμα και εφευρετικότητα, και με εργώδεις προσπάθειες, αύξηση παραγωγικότητας, παραγωγής και εξαγωγών, αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 30%, το δε β’ εξάμηνο του 2013, με μείωση δαπανών και αύξηση σχεδόν κατά 50% του ΠΔΕ, καταφέραμε, το τέλος του 2013, το ΑΕΠ να ανέλθει στα 240 δις, οπότε το εναπομένον χρέος, από 140% το 2011, μετά την παρέμβαση των θεών στην ελληνική τραγωδία «the greek dept/το ελληνικό χρέος (παιζόταν στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους), δηλ. «τους από μηχανής θεούς (διαγραφή και συμψηφισμό)», κατήλθε μόλις στο 83.3% του ΑΕΠ."

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Προς το παρον δεν γραφω αλλο διηγημα. Θα κατηγορηθω απο τις δεξιες αποκλισεις ως... σταχανοβιτης.Και θα παω διακοπες. Με οικολογικη-αριστερη λιτοτητα. Ισως για πολυ καιρο. Οπως και οι αλλοι ελληνες.Και οι "αριστεροι" ελληνες ακομη περισσοτερες διακοπες. Αυτοι, παραλληλα θα σχεδιαζουν και το μελλον της χωρας.Οπως ο Χρυσανθος Λαζαριδης, παλιος Ρηγας και Πανελλαδικαριος, σχεδιαζει το νεοσυντηρητικο μελλον της. Και ο Ανδρουλακης το σοσιαλ-αγοραιο. Η Δαμανακη θα σωσει τον τονο της Μεσογειου, γιατι ...πρεπει να κανω διαιτα. Θα πω του Βουγια να μου ...χορηγησει ενα ποδηλατο.Και στον Τατουλη (ως πρωην μαοικος) μια... δουλεια με τους κινεζους στο λιμανι. Και στην δικηγορο Μαρια Μαγδαληνη Τσιπρα που την εχω δει προσφατα 2 φορες στην ΝΕΤ,η οποια οπως γραφει στον ιστοτοπο της "Μαζί με τους συνεργάτες μου χειριζόμαστε υποθέσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών σε όλη την Ελλάδα,.. " θα ζητησω να αναλαβει την υποθεση
    δυο συμβασιουχων ανηψιων μου ωστε να επανέλθουν στην εργασία τους.
    Θα μπορουσα να γραφω ονοματα μεχρι αυριο το πρωι.

    Ειμαι σχεδον σιγουρος, οτι θα βουλιαξουμε μετα το 2016. Οποτε,τοτε -αν θελω- θα εχω παρει συνταξη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;) –PLAN B
    (Σχεδίασμα αφηγηματικού δοκιμίου)
    Στη μνήμη Αποστόλου Σάντα, 5-5-2011
    ...................................
    ΙΧ. Σεπτέμβριος 2013
    ...................................
    Η φράση “ the greek pride” ή “ the greek filotimo” μεταφράζεται ως υπερηφάνεια, φιλότιμο, φιλοτιμία , υπεροψία (που για τους πραγματικούς φιλέλληνες αποδίδεται καλύτερα με την υπεροψία απέναντι σε κάθε ηλίθιο καθολικό ή προτεσταντικό κανόνα) εξηγούσε συνοπτικά τι πραγματικά συνέβη.

    Κυρίως, λόγω των επανειλημμένων καυστικών σχολίων γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών (Focus, Spiegel, κ.λ.π.), με ελληνικό πείσμα και εφευρετικότητα, και με εργώδεις προσπάθειες, αύξηση παραγωγικότητας, παραγωγής και εξαγωγών, αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 30%, το δε β’ εξάμηνο του 2013, με μείωση δαπανών και αύξηση σχεδόν κατά 50% του ΠΔΕ, καταφέραμε, το τέλος του 2013, το ΑΕΠ να ανέλθει στα 240 δις, οπότε το εναπομένον χρέος, από 140% το 2011, μετά την παρέμβαση των θεών στην ελληνική τραγωδία «the greek dept/το ελληνικό χρέος (παιζόταν στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους), δηλ. «τους από μηχανής θεούς (διαγραφή και συμψηφισμό)», κατήλθε μόλις στο 83.3% του ΑΕΠ.

    Το 2013, ήταν μια χρονιά που άφησε άναυδους τους Γερμανούς, τους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, του ΕΚΤ, του EFSF και της Ε.Ε., ενώ το τραγούδι από το ελληνικό μετα–punk συγκρότημα “The Greek Dept” που παιζόταν στα ραδιόφωνα και στις ιδιωτικες τηλεοράσεις όλης της Ευρώπης με τίτλο “I made it with my Greek way” ήταν –συμβολικά- η επιτυχία που αποτελούσε την καλύτερη εκδίκηση, και που αποστόμωσε δια παντός τους πικρόχολους αναλυτές κάθε είδους, γεννήτορες των κακών κριτικών για μια πενταετία.
    ...............................
    Παρά το γεγονός ότι σχεδόν το 50% των κατοίκων των πόλεων μέσης ηλικίας, ήταν από την επαρχία, τέκνα αγροτών και κτηνοτρόφων, λόγω της εγκατάλειψης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, την πενταετία 2005-2010 το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων ήταν αρνητικό : από -1,9 έως -2,5 δις ευρώ. Ήδη τα δυο τελευταία χρόνια (2011-2013) 100.000 νέοι αγρότες (αιώνιοι φοιτητές και απόφοιτοι χαμηλόβαθμων ΤΕΙ, όψιμοι μετα-οικολόγοι και άλλες πράσινες δυνάμεις) είχαν δραστηριοποιηθεί στην γενέθλια γη, σε βιολογικές και συμβατικές καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία μειώνοντας κατά 0,5 δις σχεδόν το ως άνω αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων. Σε άλλα 6 έτη αναμένεται –σχεδόν- να μηδενισθεί το εμπορικό έλλειμμα αγροτικών προϊόντων, με το δεδομένο ότι :
    -θα διπλασιασθούν οι νέοι αγρότες και η νέα παραγωγή αγροτικών προϊόντων
    -ως αρκετά παχύσαρκος λαός θα τρώμε λιγότερο και θα κάνουμε περισσότερες εξαγωγές.
    ...............................
    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Ευρωπαίου πολίτες δεν μας χρωστάνε.
    Εκτός από τις εκκρεμότητες με τους Γερμανούς από την περίοδο του 40 - 44 για τους υπόλοιπους που επιβαρύνονται έστω και δυσανασχετώντας θα έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να τους πούμε και ένα ευχαριστώ τελικά.
    Τώρα για την αναγκαιότητα να δουλέψουμε επιτέλους, το βλέπω χλωμό.
    Μεγάλο τμήμα (εργαζομένων) σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, και εκατοντάδες επιχειρήσεις Ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου που αισθάνονται υπέροχα να εισπράττουν μισθό ΕΦΆΠΑΞ και συντάξεις χωρίς να κάνουν τίποτε.
    Να απολυθούν άμεσα. Δεν θέλουμε να πληρώνουμε νταβατζήδες και μάλιστα αχάριστους. Δεν θέλουμε να πληρώνουμε τους κομματικούς στρατούς.
    Οι πρεσβείες της Ελλάδας έχουν περισσότερους υπαλλήλους από τις αντίστοιχες χωρών σαν της Γαλλίας και της Ιταλίας.
    Τέρμα στα εργασιακά άσυλα για τους επιτήδειους.
    Και εάν θέλετε να πάρετε μια ιδέα τι σημαίνει γκρινιάρης άνεργος στην Ελλάδα στο YOU TUBE Ανδρέας άνεργος.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σύρσου κι άλλο στα γόνατα μπροστά στους δημοκράτες ισραηλινούς,υποκλίσου στον μεγαλόψυχο Νετανιάχου και πάρε τηλέφωνο τ'αφεντικά σου να τους ενημερώσεις για την αφοσίωσή σου.

    Ο κόσμος που πεθαίνει στη Γάζα και την ευρύτερη Παλαιστίνη στα παπάρια σου.Εσύ τη Χαμάς θυμήθηκες.

    Αλλά τι συζητάμε τώρα!Εδώ δε σ'ενδιαφέρουν οι διπλανοί σου στην Ελλάδα.Οι τράπεζες νά'ν'καλά.

    Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιτέλους έχασες την ψυχραιμία σου Γρηγόρη. Έλεγα κι εγώ, πως εξώκειλε αυτός ο επαναστάτης εδώ, μέσα στο βούρκο των προδοτών του σταλινισμού και δεν καταλαβαίνει με ποιους μιλάει - μπορεί και να μολυνθεί... Κι όμως, δείχνεις ακόμα σημεία ζωής! Αξιοθαύμαστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω ότι τα μέτρα της Συνόδου αλλά και τα του σχεδίου Μάρσαλ που ακολουθούν, θα χρησιμεύσουν σαν μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δυνάμεις του αριστερού ευρωπαϊσμού και εκείνες του αριστερού λαϊκισμού. Ο κάθε κατεργάρης θα πάρει τώρα θέση. Μέχρι χτες πολλοί έπαιζαν κρυφτούλι -όπως δυστυχώς και η ...αντιμνημονιακή ΔημΑρ. Τώρα θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά απέναντι στην ξεκάθαρη ευρωπαϊκή στάση που παιδευόταν καιρό (όσον καιρό οι ντόπιοι λαϊκιστές ξεφωνούσαν γενικολογίες και ευχόντουσαν την καταστροφή της χώρας για να μας προτείνουν τον παράδεισό τους).Φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι έχουν πια καταλάβει που πάνε τα λεφτά τους και μπορούν να δώσουν μια λύση αλλά απαιτούν και την επίβλεψή της.
    Τώρα που το ευρωπαϊκό μέτωπο αρχίζει να ξεκαθαρίζει φαίνεται η έλλειψη μιας καθαρά μεταρρυθμιστικής δύναμης στο εσωτερικό, μιας τολμηρής και αριστερής/οικολογικής συλλογικότητας που θα καθορίσει αυτές τις εξελίξεις (αυτό που φανταζόμαστε ότι θα κάνει η ΔημΑρ πριν αφομοιωθεί από το "αντιμνημονιακό" μέτωπο). Οι συνιστώσες μιας τέτοιας δύναμης είναι διάσπαρτες σε πολλούς πολιτικούς χώρους αλλά και μακριά από αυτούς και το καλό είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γνωριστεί μεταξύ τους και έχουν πυκνώσει οι επαφές και οι απόπειρες έκφρασής τους σε μια φιλελεύθερη αριστερή/οικολογική συλλογικότητα. Κάτι καλό ίσως βγει από την κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμ,βλέπεις Γιώργο,όταν έχεις συγκρουστεί,απεργήσει,περιφρουρήσει,απολυθεί για τα δικαιώματα τα δικά σου και της τάξης σου,τότε δε μπορείς να διασκεδάζεις πάντα με τις άθλιες απόψεις διαφόρων εθελόδουλων μικροαστούληδων.

    Τις περισσότερες φορές ωστόσο βγάζετε άφθονο γέλιο.
    -Γκαρσόν,έτοιμη η φιλελεύθερη αριστεροοικολογική σαλάτα μου;
    -Έτοιμη,έτοιμη κα.Ντόρα μας!

    Τώρα μάλιστα που για άλλη μια φορά η κατεργάρα η ΔηΑρι θα.. αρνηθεί να κάτσει στον πάγκο της,αφού μπροστά έχει γκρεμό και πίσω ρέμα,αναμένονται νέα κωμικά επεισόδια.
    Η ομολογουμένως διασκεδαστική συνέχεια,επί της οθόνης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλέ τι λόγια είναι αυτά;

    Πώς ακριβώς σώθηκε η χώρα? Οι τράπεζες σώθηκαν, προς ώρας...

    Η χρεωκοπία της αγοράς και των καταναλωτών δεν την βλέπετε?

    Για βολεμένους σας κόβω, αποκομμένους και άσχετους από την πραγματικότητα.

    Η πραγματική οικονομία πτωχεύει και μόνο έαν πέσουν 5-6 δις ζεστό χρήμα στις υγιείς επιχειρήσεις άμεσα δεν θα θρηνήσουμε 300 χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο.

    Ποιος προλαβαίνει να το κάνει αυτό? Οι τράπεζες που θα τρέξουν πάλι για δάνεια για να καλύψουν την μαύρη τρύπα των κόκκινων δανείων που αγγίζουν το 70%?

    Και τους πεινασμένους-απελπισμένους ποιος θα τους στηρίξει? Που μόλις τελειώνει το επί 9 μήνες πενιχρό επίδομα ανεργίας των 400 Ευρώ, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν είναι τα συσσίτια της εκκλησίας?

    2 μήνες παράταση στο χάος δόθηκε.

    Και μην ακούω ανοησίες για το νέο σχέδιο μάρσαλ, αυτό για να στηθεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό θέλει το λιγότερο 6 μήνες και για να πέσει χρήμα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας άλλους 6.

    Μέχρι τότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ πίκρα για μια θετική εξέλιξη...Θα προτιμούσατε να μείνουμε στην προηγούμενη κατάσταση; Θα μου πείτε κάθε τι θετικό καθυστερεί την επανάσταση και σπέρνει αυταπάτες στο λαό για την φύση του συστήματος - ενώ θάπρεπε να είναι ατσάλινα σίγουρος ότι τα μόνα λαϊκά συστήματα είναι η Κίνα, η Κούβα και η Β.Κορέα. Λυπάμαι... μπορείτε να αφρίζετε όσο θέλετε. Η Ευρώπη είναι ακόμα μπροστά, πιο μπροστά από την παλαβή αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε, θάβλεπες μέσα στην συγκεκριμένη συγκυρία κάτι καλύτερο σαν πιθανότητα; Τι θα πει μέχρι τότε; Δεν είναι στο χέρι μας να ασκήσουμε πίεση για ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις; Όλα θα τα περιμένουμε απ' έξω; Πόσα χρήματα χάνονται στο πελατειακό κράτος, εξοπλισμούς, εκκλησία που θα μπορούσαν άμεσα να στηρίξουν τους μακροχρόνια άνεργους; Τι παθητικότητα είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένας διάλογος που έχω κάνει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.
    . Τι γίνεται φίλε πως βλέπεις τα πράγματα.
    . Χάλια, είμαι άνεργος.
    . Τι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει για να λυθεί το προβλημά σου και πρόβλημα πολλών άλλων?
    . Να κατεβούμε στο Σύνταγμα και να τα κάψουμε όλα.
    . Ωραία, και θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας με το να τα κάψουμε?
    . Μπορεί! Γιατί όχι!
    Αυτό μου θυμίζει σαν αντίδραση μιά άλλη περιγραφή από την περίοδο της κατοχής.
    Η πείνα και η εξαθλίωση εκείνης της περιόδου είχε σαν αποτέλεσμα πολλά κρούσματα φυματίωσης.
    Κάποιοι φυματικοί (λίγοι) θυμωμένοι από αυτό που τους συνέβη, θεωρούσαν πως η καλύτερη αντίδραση ήταν να φτύνουν στο πηγάδι που έπιναν νερό να κολλήσουν και οι υπόλοιποι.
    Αυτήν την δύσκολη κατάσταση έχουμε την δυνατότητα να την παλέψουμε.
    Η προσπάθεια θέλει σοβαρότητα.
    Οι φωνές των ανεγκέφαλων δεν πρέπει να επηρεάσουν την τελευταία ευκαιρία.
    Μόλις φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα θα χαλαρώσουν και θα ακολουθήσουν.
    Ένα νέο ξεκίνημα λοιπόν. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο...
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μέχρι τότε Γιώργο σημαίνει:

    Το 40-45% των Ελλήνων που δεν είναι χαλαροί σαν υπόλοιπο 55-60% που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, κρατικοδίατοι επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες που επί χρόνια κερδοσκοπούσαν ασύστολα και τώρα όλοι αυτοί είναι κάπως ζορισμένοι επειδή τρώνε το 'λίπος' των αποταμιεύσεών τους, όλοι αυτοί λοιπόν οι μη χαλαροί που είτε βιώνουν είτε βλέπουν να έρχεται το φάσμα της ΠΕΙΝΑΣ, επειδή χρεωκόπησαν ή έμειναν άνεργοι (ή θα χρεωκοπήσουν ή θα μείνουν άνεργοι μέχρι τέλος του χρόνου) και τυχαίνει να έχουν φτωχούς γονείς ή να μην ζουν οι γονείς τους, δεν έχουν σπίτι ή αν έχουν είναι με δάνειο και άρα υποθηκευμένο, επειδή δεν ήθελαν ή δεν κατάφεραν να κλέψουν φόρους ή/και γη όλα αυτά τα χρόνια που άλλοι έκλεβαν και επειδή παρά τα πτυχία που τους έβαλε η κοινωνία με τα πρότυπά της να αποκτήσουν το καλύτερο job opportunity που βρήκαν ήταν τα 900 Ευρώ,

    θα λυσσάξουν, δίκαια και θα τα κάνουν λίμπα από την απόγνωση και την αδικία.

    Σκεφτείτε, ο Καμίνης διεκδικεί 290 χιλιάδες αναδρομικά για μισθούς ως Συνήγορος του Πολίτη, εκατοντάδες βουλευτές επίσης ζητούν θηριώδη αναδρομικά, οι βουλευτές εξακολουθούν να παίρνουν 6άρια και 8άρια χιλιάρικα τον μήνα και κάποιους κατεστραμμένους μικρο-επιχειρηματίες που τρώνε από τα συσσίτια, τώρα τους κυνηγάει η εφορία με αυτόφωρο επειδή χρωστάνε 5-6.000.

    Δυστυχώς, οδεύουμε προς μοντέλο Παρισίων Αθλίων, πρέπει να το καταλάβετε και οι αριστεροί των ΒΠ και των χαλαρών και ήπιων τόνων.

    Εγώ που δεν ονειρεύομαι και δεν επιζητώ καθόλου επαναστάσεις σου επισημαίνω ότι είμαστε η μόνη χώρα της παλαιάς Ε.Ε. χωρίς κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας που ρίχνει στον γκρεμό τους φτωχούς μετά από 9 μήνες ψίχουλα ταμείου ανεργίας.

    Συνεπώς, τι να το κάνει όλος αυτός ο κοσμάκης το ότι γλιτώσαμε την χρεωκοπία ως χώρα όταν έχουμε χρεοκοπήσει σαν κοινωνία?

    Και κάτι ακόμη: Όταν -αν προλάβει να - έρθει το νέο μνημόνιο για τη δανειακή σύμβαση τον Σεπτέμβριο, ποιοι βουλευτές θα το υποστηρίξουν; Όταν προβλέπονται εμπράγματες εξασφαλίσεις;

    Γι αυτό, είπα, αν δεν πέσουν στην αγορά άμεσα τα 5-6 δις και μέχρι τέλος του χρόνου άλλα 12 δις, η οριστική και βαθιά χρεωκοπία είναι βέβαιη.

    Αν δω την κυβέρνηση να καταφέρνει αυτόν τον στόχο, τότε δεν θα ισχύουν οι αναλύσεις μου. Αλλά, δεν το έκανε όταν μπορούσε -όταν έδινε εγγυήσεις για να πάρουν λεφτά οι ληστρικές ελληνικές τράπεζες με τα οποία αντί να χρηματοδοτήσουν την αγορά κάλυψαν τις μαύρες τρύπες των Βαλκανίων-, γιατί να το κάνει τώρα;

    Τελικά, το ότι απέφυγαν οι ελληνικές τράπεζες την χρεωκοπία, σημαίνει ότι θα χρεωκοπήσει οριστικά η κοινωνία και θα τα κάνει λίμπα, εκτοξεύοντας πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα οργή στο πολιτικό προσωπικό.

    Εδώ είμαστε και θα δούμε.

    Ανώνυμος και για να μη μπερδευόμαστε να με λέτε Λούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. OK Λούλα. Άλλη μια προφητεία καταγράφηκε...
    Όπως όλες, έχει και αυτή τις πιθανότητές της. Δεν ασχολούμαι όμως με τέτοια - προτιμώ την δράση για το σήμερα. Την διεκδίκηση του παρόντος, όχι τον γογγυσμό για το χθες.
    Και παρεπιπτόντως, όλα έχουν προβλεφθεί από τους "αριστερούς των ΒΠ, τους χαλαρούς" κλπ: για την προτεραιότητα της εφαρμογής ΕΕΕ, την μείωση των ενσήμων για τους νόμιμους αλλοδαπούς, την άμεση δήμευση γαιών και την φορολόγηση της εκκλησίας, το πλήρες πάγωμα των εξοπλισμών κλπ κλπ
    Ας όψονται οι αριστεροί πολιτικοί και τα εφέ τους.
    Θα μείνουμε χαλαροί. Φτωχοί πλην χαλαροί. Όποιος θέλει αίμα ας πάει να το πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο! Στο πνεύμα της χαλαρότητας προτείνω καφέ. Πείτε πού και πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καιρός ήταν! Καλώς ήρθες Πολυβώτη. Θα το κανονίσουμε. Κατά Τετάρτη,ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλώς σας βρήκα, Γιώργο! Όποτε μπορείτε, εγώ είμαι μέσα. Θα φέρω και κόλλυβα να κάνουμε το μνημόσυνο της Δημοκρατικής Αριστεράς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μονο τα κολλυβα να ειναι καλα βρασμενα να μην σας κατσουν βαρια. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χα, χα, τσίμπησες mike! Ελπίζω να έρθεις κι εσύ να τα πούμε από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για όλα φταίνε η Μέρκελ και ο Σαρκοζί: Παντελής έλλειψη συντροφικής αλληλεγγύης. Ο Αντώνης είχε στηθεί και περίμενε τη χρεωκοπία ως μάννα εξ ουρανού, αλλά οι μεγάλοι σύντροφοι τον πούλησαν.
    Τώρα ελπίζουμε μόνον στο Tea Party, απέναντι. Άν κάνουν την κουτσουκέλα και το ρίξουν το κανόνι, ίσως η μητέρα όλων των χρεωκοπιών ξαναθυμηθεί και το "παραπαίδι" της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU