Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Άσε Μπίγιο, σε πρόλαβε ο Αλί Καταρί


                            Εμβρόντητοι οι δήμαρχοι Αλίμου Θάνος Ορφανός, Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης και Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης απορούν. Πως τα κατάφερε ο Αλί Καταρί;

Οι εκμυστηρεύσεις ενός επενδυτή:


Λέγομαι Αλί Καταρί και με 5 δισ αγοράζω το Ελληνικό. Έχω προικίσει όλες μου τις κόρες, οπότε το θέλω για business. Βάζω άλλα 5 δισ (μπορεί να τα πήρα δανεικά από τράπεζες, αλλά δεν έχει σημασία) και σε τρία χρόνια έχω φτιάξει αυτό που ήθελα. Συνολικό κόστος 12 δισ (κόστος χρήματος και έτσι).
Από τα 5 δισ για το φτιάξιμο, τα 3 πήγαν σε εργασία με ντόπιο δυναμικό (εργολάβοι, ας πούμε). Τα άλλα δύο (τέσσερα μαζί με το χρηματοπιστωτικό κόστος) πήγαν στο εξωτερικό μιας και δεν παράγει η Ελλάδα τεχνολογία, ούτε υπάρχει ρευστότητα στις τράπεζες.
Από τα 3 δισ της κατασκευής, το ελληνικό δημόσιο μάζεψε τουλάχιστον 8% φόρους και 12% έμμεσους φόρους. Διακόσια εκατομμυριάκια το χρόνο. Άλλα τόσα τουλάχιστον πήγαν σε ασφαλιστικές εισφορές.
Γίνονται τα εγκαίνια και αρχίζω να δουλεύω! Δεν πρέπει να αποσβέσω την επένδυσή μου σε 12 χρόνια και να βγάλω ένα 8% κέρδος; Δηλαδή, 2 δισ στην άκρη, μετά τους φόρους. Ἠ 3.5 δισ το χρόνο προ φόρων και αποσβέσεων.
Επειδή επέλεξα τις business να μην έχω περιθώριο κέρδους (κάτι μεταξύ μικτού και καθαρού -μη με παρεξηγείς, είπαμε 8% θα βγάζω) ίσο με τους Έλληνες φαρμακοποιούς? 35% ΄για να καταλαβαινόμαστε.
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι, τη Δημόσια Περιουσία της Ελλάδας δεν τη θέλω για να της βάλω κορδέλλα να τη βλέπω (και να τσαντίζεται ο Δήμαρχος Ελληνικού όταν κάνει απεργία πείνας). 
Θα κάνω τζίρο 10 δισ το χρόνο. ΔΕΚΑ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Θα πληρώνονται μισθοί, εισφορές και δε συμμαζεύεται, θα εισπράττει το ελληνικό δημόσιο φόρους. Εύκολα 2 δισ το χρόνο!
Πέρασα και είδα το Ελληνικό. Ρημάζει! Κάποιοι πονηροί έχουν κάνει μαγαζιά και αποθήκες κάτι τεράστιους χώρους. Το μαύρο χρήμα έχει τη σφραγίδα του παντού.
Επειδή εγώ απλώς λεφτάς είμαι, σχεδιάζοντας την επένδυση, είχα δύο επιλογές: (α) ένα τεράστιο ενυδρείο με τους χώρους πρασίνου κλπ, (β) μονάδα ιατρικού τουρισμού για πλούσιους Άραβες. Εγώ τα ίδια λεφτά θα βγάζω λένε τα δύο business plans. "΄Ο,τι νάναι" είπα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας σας φαινόταν ενθουσιασμένος με το ενυδρείο (είχε και ποδηλατόδρομο). 
Κάποιος νεοφιλελεύθερος αριστερός Έλληνας που γνώρισα, μου είπε: Ῥε συ Αλί, με το ενυδρείο θα έρχονται όλοι οι μαθητές του λεκανοπεδίου. Θα τα βγάλεις τα λεφτά σου, αλλά επί της ουσίας ένα κομμάτι του ελληνικού ΑΕΠ, αντί να πήγαινε στο Allou fun Park, έρχεται στην τσέπη σου για να το βγάλεις τελικά από τη χώρα. Δε φέρνεις καλύτερα τους Άραβες να αφήσουνε και τίποτε ριάλια στη χώρα". Με έπεισε! 
Είπα στον πρωθυπουργό και σ'ένα δικηγόρο φίλο του (υπουργός νομίζω είναι) ότι δεν βγαίνει το ενυδρείο και έτσι έκανα το κέντρο Ιατρικού Τουρισμού.

Κάποιος δήμαρχος της περιοχής έκανε μερικές απεργίες πείνας, αλλά τελικά το έργο έγινε. Και εγώ βγάζω τα λεφτά μου, έχει ανέβει 4% το ΑΕΠ της χώρας, λεφτά από φόρους μαζεύονται, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία πάνε. Πήρα για 5 ψωρο δισ δανεικά από το μέλλον της Ελλάδας. Πόσο αγύριστα είναι δεν ξέρω!

Ένα πράγμα έχω συνειδητοποιήσει όμως. Οι Έλληνες είναι εθνικώς υπερήφανοι. Προτιμούν να καταπατούν συνέλληνες τα όρια του πρώην αεροδρομίου (σιγά-σιγά θα φτάσουν στον κεντρικό διάδρομο απογειώσεως), να είναι Έλληνες λαμόγια που εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις. Αρκεί οι τίτλοι ιδιοκτησίας να αραχνιάζουν σε κάποιο συρτάρι. Είναι τόσο υπερήφανοι, που δεν τους πειράζει να στέλνουν στην ανεργία μερικές δεκάδες χιλιάδες το μήνα, να πληρώνουν τα κερατιάτικα των ταμείων από τον προϋπολογισμό και να έχουν αγωνιστές δημάρχους που κάνουν απεργίες πείνας.
Τέτοιες ιστορίες μου έχει πει και ο Χανς Σμιτ που πήγαινε να αγοράσει μια εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής, και ο Μινγκ-Λι Φου που πήρε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Τελικά, σχετικά είναι τα πράγματα στη ζωή. Η εθνική υπερηφάνεια, η φτώχεια και ποιός την προκαλεί, το καλό και κακό κέρδος, τα μαύρα και τα άσπρα λεφτά.
Ευτυχώς τους έπεισα τους Έλληνες και έγινε το project μου.

Αλί Καταρί

(για την αντιγραφή: Γιώργος Προκοπάκης)


31 σχόλια:

  1. "Αυτοί που κλέβουν το ψωμί απ'το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα"

    Και οι σύμβουλοι των κλεφτών του τραπεζιού κηρήσσουν τη λατρεία του ιδιώτη επενδυτή,την "ανάπτυξη" που τους βολεύει,τη ρομαντική επιστροφή σ'έναν υγειή και αειφόρο καπιταλισμό.

    Τελικά σχετικά είναι τα πράγματα στη ζωή.
    Η φτώχεια και ποιός την προκαλεί..
    Η προσωπική,ή ταξική,ή εθνική υπερηφάνεια..
    Ο μισθοί πείνας των εργαζομένων και η κλεμμένη υπεραξία,ποσοστό της οποίας καρπωνόμαστε κι'εμείς..
    Τα μαύρα και άσπρα χρήματα..
    Η εφάπαξ επιταγή ή η νόμιμη και δια βίου αμοιβή λόγω επαγγέλματος από τα ΔΣ επιχειρήσεων και τους γύπες των αγορών..

    Τελικά το μόνο σταθερό πράγμα σ'αυτή τη ζωή είναι το ταξικό στρατόπεδο με το οποίο συντάχθηκες και σε τρέφει.

    Αλλά αυτά θα μας τα εξηγήσει καλύτερα ένας σύμβουλος εργατικών σωματείων,ένας εργατολόγος άς πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Ρωμανιάς, ή ο άλλος που την έβγαλε στο Αιγινήτειο, ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας από το Γιώργο Προκοπάκη. Μετά άσε τον Κορτζίδη να κάνει απεργία πείνας 60 ημέρες και την 61η να τρέχει σε διαδηλώσεις λες και είμαστε χαυταλεύρες και μπορεί να μας δουλεύει ο κάθε δήμαρχος.
    Φίλε μου Γιώργο κανένας καταγγελτισμός και δήθεν αριστερή στάση δεν είναι χωρίς διάφορο. Ήδη το αεροδρόμιο καταπατείται και οι δήθεν αγώνες είναι για να κονομήσουν κάποιοι από το κόλπο, που στήνεται στο όνομα της οικολογίας και του λαού της περιοχής. Βαρέθηκα με όλους αυτούς τους χλέμπουρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αναφέρθηκα σε κανένα Μητρόπουλο ή Ρωμανιά,ούτε τους έχω και σε εκτίμηση.
    Διάβασε πρώτα κανένα μάθημα πραγματικής οικονομίας και κοινωνικών επιπτώσεων και τα ξαναλέμε.

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/07/blog-post_9832.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικό απόσπασμα από το ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;)

    για περισσότερα βλ. Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 στην αριστερή στρουθοκάμηλο.

    Μία επίκαιρη διήγηση του μέλλοντός μας, αφιερωμένη από την ΑΣ στους αναγνώστες της, για χρήσιμους αναστοχασμούς στο ...μεσοπρόθεσμο τριήμερο του "αγ. πνεύματος": βοήθειά μας και καλή φώτιση




    .....Η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε με τις χώρες του κόλπου και - με αντάλλαγμα επενδύσεις 40 δις. Ευρώ- υπέγραψε συμφωνία μετανάστευσης αρχικά δέκα χιλιάδων νεαρών βαμμένων ξανθιών (δύο χιλιάδες απ’ αυτές με μπλε οφθαλμούς χωρίς έγχρωμους φακούς επαφής μετά από εξέταση Άραβα οφθαλμιάτρου) για να εργασθούν ως γραμματείς σε αραβικές επιχειρήσεις, με την προαίρεση ( option) της επέκτασης της συμφωνίας την επόμενη πενταετία έως του συνολικού αριθμού των 50.000 ξανθιών και ξανθοκαστανών με αντίστοιχες επενδύσεις. Η συμφωνία αυτή ονομάσθηκε η μεταναστευτική “κάθοδος των μυρίων ξανθιών“ (κατά τα αρχαία πρότυπα). Ως νέο Ellis Island ορίσθηκε η νήσος Μύκονος, όπου οι γραμματείς εξετάζονταν από Άραβες ιατρούς και αυτές με τους μπλε οφθαλμούς από Άραβα οφθαλμίατρο, ενώ ελάμβαναν και αραβικά ψευδώνυμα όπως Azeeza (πολύτιμη), Faatina (σαγηνευτική) , Nada (γενναιόδωρη) κ.λ.π. από την σχετική κοινή υπηρεσία μετανάστευσης των χωρών του κόλπου που είχε εγκατασταθεί εκεί.

    Αρκετές απ’ αυτές (στόχος είναι τα λεφτά) πέρασαν στα χαρέμια των εμίρηδων και άλλων αξιωματούχων, με το αζημίωτο φυσικά: τα πετρελαιο- χρήματα έρρεαν άφθονα και οι συγγενείς των τολμηρών Ελληνίδων (ως ναυτικοί ειδικού τύπου) ανακουφίστηκαν με τα μηνιαία εμβάσματα που άρχισαν να καταφθάνουν, παρά την αρχική αμηχανία και ντροπή τους, που οι κόρες τους κλυδωνίζονταν σε νεροστρώματα και επέπλεαν σε πελώριες μπανιέρες με jacuzzi σε βίλλες και σε σουίτες ξενοδοχείων 7 αστέρων στις χώρες του κόλπου....


    Αφώτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις έφθασαν στα αεροδρόμια της ερήμου έμαθαν να χρησιμοποιούν μαντήλες Hermes, τις οποίες μοίρασαν φιλιππινέζες με γνώση Αγγλικών, ενώ με μεγάλη χαρά και περηφάνεια διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες επικεφαλής ήταν 50άρες ελληνίδες αεροσυνοδοί που είχαν θαμπωθεί την δεκαετία του 80 από τα πετρελαιο-δολλάρια και τα πετρελαιο-πλούτη στις χώρες του κόλπου.

    Οι chic μαντήλες Hermes ήταν βασικό αξεσουαρ στην ένδυσης των γυναικών στον μουσουλμανικό κόσμο, αν και στις χώρες αυτές οι μαντήλες ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμες για την προστασία του προσώπου τους και της αναπνοής τους από το μαστίγωμα της άμμου. Για να μην πολυλογούμε, ειδύλλια εκτυλίχθηκαν μεταξύ ξανθιών και βαμμένων ξανθιών ελληνίδων και των γόνων των αξιωματούχων (γιατί τα ετερώνυμα έλκονται και οι γυναίκες έχουν λεπτά αισθήματα) που μερικά οδήγησαν και σε γάμους και από εκεί στο χαρέμι. Εκεί –κατά τα γνωστά- για κανένα χρόνο ο σύζυγος εκτελούσε με ζήλο –πολλές φορές οθωμανικά- τα καθήκοντά του, αλλά μετά την πάροδο του χρόνου οι επισκέψεις του αραίωναν πολύ, αφού ήταν αφοσιωμένος στην νεώτερη γυναίκα του.

    Οι πιο πολιτισμένοι σύζυγοι αφού –πολλάκις- κρατούσαν το κοινό τέκνο τους στο αραβικό εμιράτο, άφηναν να επιστρέψει στην χώρα μας η παλαιά πλέον ελληνίς σύζυγος , η οποία μόνον με τα δώρα προ και κατά τον γάμο –κυρίως σε χρυσά κοσμήματα - μπορούσε πλέον άνετα να οικοδομήσει την νέα της ζωή. Οι πιο σκληροτράχηλοι σύζυγοι δεν επέτρεψαν τέτοιες φιλελεύθερες πρακτικές, παρ’ ότι η Διεθνής Οργάνωση Γυναικών (με επικεφαλής -πλέον- τη νόθη κόρη του Μιτεράν) και άλλες γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις έστελναν συχνά διαμαρτυρίες με fax, email και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπου και παρά τις διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες του ανεπτυγμένου κόσμου με πανώ όπως “ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΚΛΑΒΕΣ”. Μερικοί πολύ μελαχροινοί αδελφοί των φυλακισμένων Ελληνίδων, με αρκετό DNA από τους βορειοαφρικάνους μουσουλμάνους πειρατές που δρούσαν ήδη από το 16ο αιώνα στο Αιγαίο, μετά από ταχύρρυθμα μαθήματα αραβικών, με διάφορα στρατηγήματα και τεχνάσματα, άρχισαν business με τις χώρες του κόλπου, με τελικό σκοπό να έρθουν σε επαφή με τις “φυλακισμένες” αδελφές τους και να τις φυγαδεύσουν, με μια τελική κίνηση, μαζί με τους εαυτούς τους.

    Όσον αφορά την πορεία των επενδύσεων από τις χώρες του κόλπου ύψους 40 δις Ευρώ, αυτές περιορίσθηκαν σε εξαγορά πολύ μεγάλου ποσοστού στην δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας , στην λειτουργία διακομετακομιστικού κέντρου σε λιμάνι της Δυτικής Ελλάδος, ώστε να μειωθεί η ανεργία και επομένως η – διαχρονικά- υψηλή εγκληματικότητα για ζητήματα τιμής (Ι. Βαρθολομαίος) και περιουσίας (πέντε κυνηγοί στο χωράφι) στην Αιτωλοακαρνανία καθώς και στον τομέα του real estate με εξαγορά δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων με την μέθοδο sale and leaseback (μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις προκειμένου να αντληθεί ρευστότητα από το πάγιο ενεργητικό τους, χωρίς να χάσουν τη χρήση του ακίνητου μέχρι το τέλος της σύμβασης, οπότε και αυτό θα επανέλθει στην κυριότητά τους). Με τη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου, επεστράφησαν κάποια δάνεια ενώ το δώρο των Χριστουγέννων διπλασιάσθηκε (από 200 σε 400 ευρώ) .

    ...........
    Αφώτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρηγόρη, η αριστερά του χθες δεν μπορεί να καταλάβει τον κόσμο πια. Όλα έχουν αλλάξει. Αυτά που λες δεν κάνουν επαφή με την πραγματικότητα. Ο Μπρέχτ κι ο Σπάρτακος δεν φτάνουν - διάβασε και λίγο ...Αστερίξ. Ειδικά το τεύχος "Ο Αστερίξ και οι Ολυμπιακοί". Τα εξηγεί όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα χαρώ την "αριστερά" στην υπηρεσία του κεφαλαίου,πού΄πιασε την ιστορία απ΄τα κέρατα και της βάζει τα δυό πόδια σ'ένα παπούτσι.
    Γιώργο άσε τον Αστερίξ και τον Σκρούτζ Μακ Ντακ και διάβασε τίποτα πιο σοβαρό:

    http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=9943

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλος πάντων Γρηγόρη, για να μην ερεθίζεσαι, δεν διεκδικούμε ούτε την λέξη "αριστερά" ούτε θεωρούμε ότι είμαστε η μόνη αριστερά. Είμαστε απλά ένα ρεύμα, το ρεφορμιστικό, μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο, δημοκρατικό πέστο όπως θέλεις. Δεν έχει νόημα η κουβέντα ποιος είναι αριστερός και ποιος δεν είναι. Λέω "παλιά αριστερά", του χθες, παραδοσιακή, δογματική κλπ για να σου θυμίσω ότι υπάρχουν πολλές... Η κάθε μια θα κάνει αυτό που πιστεύει. Αλλά κατ' εμέ αυτό που τις ξεχωρίζει είναι το ...χιούμορ, η ανοιχτότητα και η λογική. Ύστερα έρχεται η επανάσταση (σας) που απ' ότι θυμάμαι δεν έχει καθόλου χιούμορ. Έχει εχθρούς, προδότες, υπηρέτες του κεφαλαίου, πρόθυμους, κλπ κλπ
    Χωρίς αποταύτιση από τα στερεότυπα συζήτηση δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ένα κουίζ ταξικής συνείδησης για τον γρηγόρη και τους συν αυτώ θρησκευόμενους
    ανήκουν στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο ένας δυ των 1200 ευρώ με έναν εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα με δύο δουλείες με μερική απασχόληση και την ίδια με τον δυ αμοιβή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
    ............................
    VΙΙΙ. Ιούνιος 2013

    Η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου απόσεισης του χρέους, μη μπορώντας να περιμένει άλλο (60 έτη μετά την συνθήκη του Λονδίνου του 1953 «περί εξωτερικών Γερμανικών Χρεών») κηρύσσει μονόπλευρο συμψηφισμό των απαιτήσεων που διατηρούσε από τις προαναφερόμενες αποζημιώσεις ύψους 162 δις, αλλά ατυχώς την χρονική στιγμή εκείνη, το μερίδιο της Γερμανίας επί του δανείου του μνημονίου και τα ελληνικά ομόλογα στο θησαυροφυλάκιο γερμανικών πιστωτικών ιδρυμάτων ανερχόταν μόλις στα 80 δις.

    Οι πιο ριζοσπάστες της κυβέρνησης απαίτησαν και επέτυχαν να επιδιωχθεί η άμεση είσπραξη και μέρους των υπολοίπου της οφειλής, με κατάσχεση γερμανικής περιουσίας λ.χ. των σημαντικότερων εταιρειών Γερμανικών συμφερόντων, από το σύνολο 120 περίπου με έδρα στην Ελλάδα, και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
    ……………………………………………………………………………………………
    Ταυτόχρονα, μόλις προσγειώθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμια τα πρώτα είκοσι αεροπλάνα της LUFTHANSA και άλλων γερμανικών εταιρειών πτήσεων charter, κατασχέθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, οι δε επιβάτες τους, πάνω από 3700, φιλοξενηθήκαν υπό περιορισμό, αναγκαστικά διασκορπιζόμενοι σε διάφορα μέρη.

    Επίσης η είσπραξη μέρους του υπολοίπου της γερμανικής οφειλής, συνεχίσθηκε με τις κατασχέσεις του υπολειπόμενου χρόνου εκμετάλλευσης του αεροδρομίου ” Ελευθέριος Βενιζέλος” από την εταιρία «Hochtief» (που είχε κατασκευάσει και το καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ), της Siemens Hellas, θυγατρικών φαρμακευτικών εταιρειών, κ.λ.π.

    Η γερμανική κυβέρνηση, προ των επερχομένων εκλογών, σκλήρυνε την στάση της και κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα.

    Γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα εμφανίσθηκαν μετά από 72 έτη στον ελληνικό εναέριο χώρο για να ασκήσουν πίεση. Από τον γερμανικό σχηματισμό 2 αεροπλάνα με πιλότους, που ήταν εγγονοί παρασημοφορημενων χιτλερικών αεροπόρων βομβαρδιστικών καθέτου εφορμήσεως Junkers Ju 87 «Stuka» της Luftwaffe, ενεπλάκησαν σε σκληρές και επικίνδυνες αερομαχίες με ισάριθμα ελληνικά καταδιωκτικά. Κατά τους ελιγμούς πάνω από την Κέρκυρα συγκρούσθηκαν 2 αντίπαλα αεροπλάνα και κατέπεσαν στο Ιόνιο. Παρακούοντας τις κατευναστικές διαταγές του ελληνικού κέντρου επιχειρήσεων, 2 καταδιωκτικά με πιλότους , εγγονοί σφαγιασθεντων παππούδων στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, εκτόξευσαν ακαριαία όλους τους διαθεσίμους πυραύλους αέρα-αέρα και καταρριφθήκαν τρία γερμανικά αεροπλάνα .

    Αφωτιστος Φιλλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >Δεν θέλει τεράστια ευφυία για να καταλάβει κανείς ότι ένα από τα κυριότερα κριτήρια κατάταξης σε μια τάξη είναι η σχέση με τα μέσα παραγωγής και η θέση
    σου στη νομή του κοινωνικού προϊόντος.>

    θέλει όμως λιγουλάκι ευφυία πάρα πάνω για να μπορείς να ερμηνεύεις τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις και τις ταξικές διαστρωματώσεις. Και όταν αυτή δεν την διαθέτεις δεν δημιουργείς ερμηνευοντας την εποχή σου αλλά αρκείσαι στην ερμηνεία των προηγούμενων προ 2 αιώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ-2

    Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ με πολύ αυστηρές ανακοινώσεις καταδίκασαν τις απαράδεκτες - για πολιτισμένα (λέμε τώρα) κράτη-συμμάχους στο ΝΑΤΟ και εταίρους στην ΕΕ – πολεμικές εμπλοκές πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο καθώς και τον -σε bungalows- περιορισμό Γερμανών τουριστών (οι περσότεροι των οποίων δεν είχαν αντίρρηση για την δωρεάν πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία, την δε βραδινή ικανοποίηση των ενδιαφερομένων Γερμανίδων, ανέλαβαν – σχεδόν μυστικά και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους ημεδαπούς- αγγλομαθή και γερμανομαθή βαλκάνια γκαρσόνια).

    Μετά την Τουρκία στην Κύπρο το 1974, ήταν η δεύτερη φορα που μέλος του ΝΑΤΟ επιτίθεται σε άλλο μέλος του . Η κυβέρνηση έξαλλη απεφάσισε την έξοδο μας από το ΝΑΤΟ . Ευτυχώς, εκτός ΝΑΤΟ, θα γλυτώναμε ένα σωρό ετήσιες δαπάνες για εξοπλισμούς που βάρυναν από την δεκαετία του ‘60 τους ελληνικούς προϋπολογισμούς, καθώς και τα τρέχοντα έξοδα του πολεμικού μας ναυτικού ( τροφοδοσία προσωπικού, καύσιμα, πολεμοφόδια και εκτός έδρας) για τις περιπολίες έναντι της πειρατείας που είχε αναπτυχθεί στα παράλια της Βορείου Αφρικής, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις, εξεγέρσεις και διαμάχες που συνέχιζαν από το 2011 έως σήμερα, μεταξύ ΝΑΤΟ και αραβικών κρατών, αραβικών κρατών και νέων ασταθών κρατών και φυλών….
    Αφωτιστος Φιλλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γρηγορη,
    θα σου προτεινω να διαβασεις τι λεει ο γερο-Μαρξ για τους δυ, που τους κατατασσει σε μια γραφειοκρατικη ελιτ, μηχανισμο κυριαρχιας του κρατους επι των εργατων.
    Θα μου πεις αυτα αφορουν την περιορισμενη και ελιτιστικη γραφειοκρατικη μηχανη του 19ου αιωνα.
    Για δες, ομως οταν το '86 διασπαστηκε η ΓΣΕΕ λογω των προγραμματων της τοτε λιτοτητας, η ΑΔΕΔΥ εμεινε ανεπαφη, γιατι παρα την μαρξιζουσα ρητορικη της ηγεσιας της, ποτε δεν εχασαν απο τη συνειδηση τους οτι αποτελουν τη συνεχεια του κρατους, ''εμμεσα οργανα του κρατους'' τους λεει το συνταγμα.

    Με αυτο δε συμφωνω βεβαια στις αντι-δ.υ. πολιτικες και επιπλεον εχω την αισθηση οτι για την κατασταση στον ιδιωτικο τομεα, την ευθυνη την εχει κυριως η κριση και η ασυδοτη εργοδοσια και οχι ο ''εγκληματιας'' δυ των 1200€.

    δβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ-3

    Χ. Σεπτέμβριος 2013

    Όμως η γερμανική κοινή γνώμη μεταστράφηκε (όπως είχε ήδη διαφανεί καθ’ όλη την διάρκεια του 2011, με τις διαδοχικές πανωλεθρίες που υπέστησαν το FDP και οι Χριστιανοδημοκράτες, κατά τις εκλογές στα περισσότερα κρατίδια) και τις ομοσπονδιακές εκλογές κέρδισαν - κατά κράτος - οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι. Σχηματίσθηκε λοιπόν κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων με την ανοχή του κόμματος της Αριστεράς(Die Linke).
    ……………………………………………………………………………………………

    ”Στις 3 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 24 χρόνια από την ένωση των δυο Γερμανιών. Ίσως σε καμία άλλη περίπτωση μια τόσο λαμπρή επέτειος δεν προκάλεσε τόσο αρνητικά σχόλια και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

    Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι η ενοποίηση ήταν πρόωρη και πως η Δυτική Γερμανία απλώς εξαγόρασε την Ανατολική για ένα κομμάτι ψωμί. Ο τότε επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών, Όσκαρ Λαφοντέν, προειδοποιούσε ότι η ενοποίηση θα δημιουργήσει ένα εσωτερικό χάσμα αντικαθιστώντας το φυσικό τείχος του Βερολίνου με ένα ταξικό τείχος ανάμεσα σε δυτικογερμανούς και ανατολικογερμανούς. Κανένας δεν ήθελε όμως να τον ακούσει.

    Και ύστερα η Γερμανία ανέλαβε και επισήμως το ρόλο της οικονομικής ατμομηχανής της Ευρώπης, αντιλαμβανόμενη την ΕΕ ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την κυριαρχία της. Τα πλεονάσματα που παρουσιάζει σήμερα σε αντίθεση με τα τεράστια χρέη της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που οδήγησαν σε κοινωνικές και οικονομικές περιπέτειες την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, ήταν μια μόνο από τις συνέπειες που πολλοί προέβλεπαν αλλά ελάχιστοι ήθελαν να αντιμετωπίσουν κατάματα. Ευρώπη δυο ταχυτήτων και Γερμανία δυο ταχυτήτων.. Χρόνια Πολλά Βερολίνο. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν”(ενόψει του Γ’ Γερμανο-ευρωπαϊκού πολέμου ;)

    Υπό το κράτος της επετείου της πτώσης του τείχους, ο 68χρονος πλέον Daniel Cohn-Bendit, υπουργός εξωτερικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και γνωστός υποστηρικτής της χώρας μας στην Ε.Ε., μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά - με το σκεπτικό ότι η ενσωμάτωση του σχεδόν αλκοολικού και αδιάφορου για εργασία πληθυσμού της πρώην ανατολικής Γερμανίας και άλλα παρόμοια βαρίδια που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα γερμανική κυβέρνηση όπως αύξηση των επί δεκαετία καθηλωμένων μισθών των Γερμανών εργαζομένων, η ανόρθωση του κοινωνικού κράτους,… καθιστούν ανεδαφική την άμεση αποπληρωμή των 162-80=82 δις, συμφωνήθηκε η αποπληρωμή των γερμανικών οφειλών να γίνει με ευρωομόλογα που βαρύνουν την Γερμανία και που θα διατίθενται σε δέκα ετήσιες δόσεις.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ-4



    Με τις δόσεις αυτές θα άρχιζε να μειώνεται το συνολικό ελληνικό χρέος που το 2011 ήταν 340 δις και -μετά από επεισοδιακή Σύσκεψη Κορυφής των 27 ηγετών της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 2013 - αποφασίσθηκε τελικά η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους των 110 δις σε 20 έτη με επιτόκιο 2% (δηλ. όσο σχεδόν δανείζονταν το τέλος του 2013 οι τράπεζες από το ΕΚΤ).

    Tο δημόσιο χρέος μας είχε ανέλθει στα 400 δις στο τέλος του 2013. Η επιτροπή εντοπισμού του ανήθικου/επαχθούς χρέους εργάσθηκε συστηματικά από την ίδρυση της, επί 3 σχεδόν έτη και με εξέταση των προαναφερόμενων τριών όρων υπολόγισε το επαχθές χρέος και τους τόκους που προέρχονται απ’ αυτό .

    Έξη μήνες μετά την κυβερνητική μεταβολή, ψηφίσθηκε στην ελληνική βουλή η διαγραφή των απεχθών χρεών (των δημοσίων δαπανών που δεν χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών, αλλά ήταν το αποτέλεσμα της διαφθοράς, των υπερτιμολογήσεων κλπ), που ανερχόταν στο 30% του συνολικού χρέους των 400 δις, δηλ. 120 δις. Αν αφαιρέσουμε από το συνολικό χρέος των 400 δις, τα 80 δις που συμψηφίσαμε με μέρος των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων και το απεχθές χρέος των120 δις, απομένει χρέος μόνον 200 δις.

    Η φράση “ the greek pride” ή “ the greek filotimo” μεταφράζεται ως υπερηφάνεια, φιλότιμο, φιλοτιμία , υπεροψία (που για τους πραγματικούς φιλέλληνες αποδίδεται καλύτερα με την υπεροψία απέναντι σε κάθε ηλίθιο καθολικό ή προτεσταντικό κανόνα) εξηγούσε συνοπτικά τι πραγματικά συνέβη.

    Κυρίως, λόγω των επανειλημμένων καυστικών σχολίων γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών (Focus, Spiegel, κ.λ.π.), με ελληνικό πείσμα και εφευρετικότητα, και με εργώδεις προσπάθειες, αύξηση παραγωγικότητας , παραγωγής και εξαγωγών, αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 30%, το δε β’ εξάμηνο του 2013, με μείωση δαπανών και αύξηση σχεδόν κατά 50% του ΠΔΕ, καταφέραμε, το τέλος του 2013, το ΑΕΠ να ανέλθει στα 240 δις, οπότε το εναπομένον χρέος, από 140% το 2011, μετά την παρέμβαση των θεών στην ελληνική τραγωδία «the greek dept/το ελληνικό χρέος (παιζόταν στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους), δηλ. «τους από μηχανής θεούς (διαγραφή και συμψηφισμό)», κατήλθε μόλις στο 83.3% του ΑΕΠ.

    Το 2013, ήταν μια χρονιά που άφησε άναυδους τους Γερμανούς, τους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, του ΕΚΤ, του EFSF και της Ε.Ε., ενώ το τραγούδι από το ελληνικό μετα–punk συγκρότημα “The Greek Dept” που παιζόταν στα ραδιόφωνα και στις ιδιωτικες τηλεοράσεις όλης της Ευρώπης με τίτλο “I made it with my Greek way” ήταν –συμβολικά- η επιτυχία που αποτελούσε την καλύτερη εκδίκηση, και που αποστόμωσε δια παντός τους πικρόχολους αναλυτές κάθε είδους, γεννήτορες των κακών κριτικών για μια πενταετία.

    Αφωτιστος Φιλλελλην

    ΥΓ Καλο καλοκαιρι και περισσοτερο αριστερο χιουμορ και αυτοσαρκασμο, που οπως λενε οι ειδικοι αποτελουν ενδειξεις ευφυιας και ωριμοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι άλλο τέρας ευφυίας μας προέκυψε,ανώτερο του Λένιν,του Αλτουσέρ και του Μαρξ μαζί.
    Τελικά όλοι οι γίγαντες της σκέψης εδώ έχουν συγκεντρωθεί.Τυχαίο;Δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δ.Β.

    έχεις δίκιο σ'αυτά που γράφεις.Απλώς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των κομματικών μηχανισμών πρόδωσε και προδίδει επανειλημμένα τα συμφέροντα των εργαζομένων.Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος της.Και φυσικά δε την κατατάσσουμε στο δικό μας στρατόπεδο,όχι μόνο από θυμό αλλά και με βάση τα κλασσικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Γρηγόρης
    Και τωρα -οπως καταληγω στο αποσπασμα αφηγηματος - για τους επαγγελματιες τιμωρους των καταπιεστων της ανθρωποτητας "δουλεια-παραγωγη-εξαγωγες":

    Μην μου διαψευσεις τις προβλεψεις του αφηγηματος μου κανοντας επι χρονια επανασταση, γιατι θα αναγκαστω να γραψω ...αλλο.

    δηλαδη ο στοχος ειναι "...με ελληνικό πείσμα και εφευρετικότητα, και με εργώδεις προσπάθειες, αύξηση παραγωγικότητας , παραγωγής και εξαγωγών, αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 30%, το δε β’ εξάμηνο του 2013, με μείωση δαπανών και αύξηση σχεδόν κατά 50% του ΠΔΕ, καταφέραμε, το τέλος του 2013, το ΑΕΠ να ανέλθει στα 240 δις,..."

    Η μηπως ονειρευομαι;

    Εντελως Αφωτιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Γρηγόρης,
    λές "πολλοί λογικό για εκεί που ανήκετε και αυτούς που υπηρετείτε".
    Γρηγόρη δεν ξέρεις άλλο τρόπο από το να προσβάλλεις και να προκαλείς;
    Κρίμα...
    Αν οι αριστεροί είναι σαν και λόγου σου ας πάνε να πνιγούν.
    Προτιμώ τον Αστερίξ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο και έχει καταλάβει πως διαμορφώνονται οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών στην αγορά γελάει με την ασχετοσύνη των οικονομολόγων και των πολιτικών.
    Εκτός όμως από τους παραπάνω το πρόβλημα για την διαμόρφωση των ανταγωνιστικών ή μη τιμών επηρεάζεται από τους τελείως άσχετους (εργαζόμενους), με μοχλό πίεσης και εκβιασμού που ασκούν μέσω των συνδικαλιστικών - συντεχνιακών σωματείων τους πάντα προς λάθος κατεύθυνση.
    Η κυρίαρχη λογική τους είναι ας πάρουμε ότι μπορούμε σήμερα και στα παπάρια μας αν θα υπάρχει ο εργασιακός μας χώρος αύριο.
    Επειδή έτυχε κάτι η συνέχεια αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εχων σιχαθει τους αριστερους παλαιας κοπης που ερμηνευουν τον κοσμο με εργαλεια του προπροηγουμενου αιωνα που τα θεωρουν σταθερες του συμπαντος και οποιον εχει αλλη αποψη τον κατατασουν αυτοματα και αβασανιστα στην καστα των προδοτων-τσιρακιων-λαμεδων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ψιτ,σιχασιάρη..

    Πες μας τί αισθάνεσαι για το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο..για τον Γιούνκερ τον Τρισέ και τον Ρομπάι..για τον Προβόπουλο και τον Μίχαλο.. τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε..τον Αλαφούζο και τον Μπόμπολα..

    Πές μας επίσης σιχασιάρη πώς νοιώθεις με την γενοκτονία των Παλαιστινίων,τον βομβαρδισμό των Γιουκοσλάβων,τις νατοϊκές επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς των αμάχων,τον πόλεμο του Ιράκ και του Αφγανιστάν..

    Πές μας σιχασιάρη,πώς απολαμβάνεις το φαγητό σου όταν κάτι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται ή πεθαίνουν;Ρίχνεις κι'ένα απολαυστικό ρέψιμο ακούγοντας στις ειδήσεις για τα μολυσμένα νερά που πίνουν οι φτωχοί του τρίτου κόσμου;

    Σκέψου λίγο τη σιχασιά,την αηδία,τον πόνο,το μίσος που αισθάνονται δισεκατομμύρια άνθρωποι σ'όλον τον πλανήτη,γι'αυτή τη βαρβαρότητα που τους καταδίκασε να ζουν το σύστημα που υποστηρίζεις,και άσε τις σιχασιές σε στυλ Μαρίας Αντουανέτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε, Γρηγόρη - Ρομπέν των φτωχών και των αδικημένων.
    Εκτός από λόγια για ρίξε και το ημερολόγιο δρασεών σου να υποκλιθούμε.
    Άνοιξε και συ ένα block να ξεκινήσουμε επιτέλους το ξήλωμα της αδικίας.
    Δώσε στίγμα αρχηγέ.
    Και προς θεού δεν κοροϊδεύω.
    Είμαι έτοιμος για αγώνες.
    Κ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Γρηγορης. Ξερω πως ξερεις τα παντα και με τοση σιγουρια εσυ και η παρεα σου που περιμενω απο σενα να γραψεις την απαντηση.
    Φαινεται πως ακομα παιζεις την κασετα που σου εμαθαν στην ΚΝΕ, αλλοι παλι μεγαλωσανε, διαβασαν και Αστεριξ και πηραν CD και mp3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Γρηγόρη - Ρομπέν των φτωχών και των αδικημένων.
    Αφιερωμενο στη Δαμανακη, τον πρωην συζυγο της Καραγκουλε, την Μωροπουλου και εκατονταδες αλλα στελεχη που πριν -η μετα- το 1989 θελησαν να αλωσουν το συστημα απο ... μεσα.

    ΕΙΜΑΙ ΑΛΟΓΟ ΚΟΥΡΣΑΣ

    Την δεκαετία του ’70
    τον κόσμο ήθελα ν’ αλλάξουμε
    Με τους προλετάριους να καταλάβουμε
    Τα ανάκτορα τα χειμερινά
    (Ο Eisenstein όμως …μας δούλευε κανονικά
    όμως το’ μαθα πολύ αργά)

    Στη σχολή στρατολογούσα επαρχιώτες
    (αν δεν έλθεις στην παράταξη δεν σε καλώ στο πάρτυ)
    έτρεχα, οργάνωνα, συντόνιζα, προξένευα
    να κάνουμε πολλά παιδιά για το δεκαεπτά (%)

    Το ‘ 85 γκλάσνοστ (διαφάνεια)
    (μήπως θα βάζανε κρυστάλλινες πόρτες στο Κρεμλίνο ;)
    Ρόδινα ακρογιάλια στη Μαύρη Θάλασσα ψεύτικα υποσχόταν
    η περεστρόϊκα του Γκορμπατζόφ
    (Τώρα διαφημίζει πίτσες)

    Από μια παρεξήγηση ενός ανατολικογερμανού αξιωματούχου
    το ΄89 άφησαν το πλήθος να περάσει το Τείχος
    το Τείχος που γκρεμίστηκε.
    Γκρεμίστηκαν και τα τελευταία ονειρά μου

    Την πρώην κνίτισα γυναίκα μου με τρία παιδιά παράτησα
    και τώρα πηδάω …διεθνιστικά : Ρωσίδες και Ουκρανίδες
    Σε πρώην πράκτορα-επιχειρηματία-χρηματοδότη του Κόμματος
    (που αυτονομήθηκε νωρίς) μπήκα στη δουλεψή του
    είμαι άλογο κούρσας : για το έπαθλο τρέχω του αφεντικού μου
    σαν παλιός συνδικαλιστής οργανώνω και διαχειρίζομαι τα πάντα :
    τις λέξεις, το πλήθος, τον χρόνο, το χρήμα…


    01.08.2008

    Εντελως Αφωτιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ψιτ,σιχασιάρη..

    "Το μεταρρυθμιστικό μου αφεντικό πέταξε τις 'κνίτικες' κασέτες,ψωνίζει πλέον Βήμα-Καθημερινή.Οι άλλοι είναι ψεύτες!"

    Αφώτιστε φιλέλληνα..

    Σωστοί οι στίχοι σου,όχι τόσο για όσους πίστεψαν,αγωνίστηκαν και απογοητεύτηκαν,αλλά κυρίως για όσους υποκρίθηκαν,εκμεταλλεύτηκαν και ΠΑΝΩ απ'όλα έτρεξαν και τρέχουν να προσφέρουν υπηρεσίες σ'ένα καταρρέον σύστημα.
    Σύντομα όμως θα αναγκαστείς δίπλα σε Δαμανάκη,Καραγκουλέ,Μωροπούλου,να προσθέσεις Κουβέλη,Λεβέντη,Ψαριανό,Μαργαρίτη και γιατί όχι Τσίπρα,Βούτση,Βίτσα και λοιπούς.Άλλωστε του ίδιου φυτωρίου λουλούδια είναι όλοι τους-όπως μπαίνεις πρώτος διάδρομος δεξιά στο βάθος-απλώς ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Γρηγόρης

    1. Πιπερι στο στομα! Τι λεξεις ειναι αυτες; Σιχασιαρης! Θα με αναγκασεις να πω το πιο σιχαμενο ανεκδοτο που γνωριζω και θα κανεις εμετο ολη την κακη αισθητικη σου.

    2.Μην ανησυχεις καθολου!!!
    Αυτη ειναι η δουλεια μου. Τους εχω φακελωσει ολους! Οπως ισως ξερετε ειμαι υποψηφιος διδακτορας στον αριστερο νεποτισμο, παρεοκρατια, γκομενοκρατια,δεξιες αποκλισεις,...
    Ως ανενταχτος επι 30-ετια, στην
    νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου απόσεισης του χρέους τον Ιουνιο του 2013 θα επιδιωξω να εκλεγω Γενικος η Ειδικος (αναλογα με τον συσχετισμο δυναμεων) Γραμματεας του Υπουργειου Πληροφοριων, Χαμενων αριστερων ελπιδων και ενοχων συνειδησεων, ανακρισεων κ.λ.π.

    Αφωτιστος Φιλλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γειά σου αφώτιστε φιλέλληνα!
    Αν και διαφέρουμε αρκετά ηλικιακά το χιούμορ μας συγκλίνει.Απλώς εσύ έχεις την αντοχή να το ξεδιπλώσεις σε μικρά "σεντονάκια" ενώ εγώ.. με όλη αυτή την έλλειψη χρόνου και τον εκνευρισμό.Τέλοσπάντων.Νάσαι καλά,καλές διακοπές αν πας, και καλή αντοχή στις ζέστες.

    Υ.Γ: Καθώς η κατάσταση χειροτερεύει και η κοινωνική θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς προμηθεύσου αρκετά φακελλάκια πιπέρι.Θα τα χρειαστείς/-ούμε.Γεια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Γρηγόρης
    Αριστερα και εκνευρισμος λογω ελευθερου χρονου
    Τι ειναι πλεον πολυτιμο;
    H παραγωγη,η εργασια η οργανωτικη δουλεια η ο ελευθερος χρονος;
    Αφου δεν ειμεθα εισοδηματιες απο την Τηνον, την Εκαλην, η αλλαχου μηπως δυναμεθα να τα συνδυασουμε και τρια ταυτοχρονως;
    Μερικες χρησιμες συμβουλες:
    1. Μαθαινουμε να οδηγουμε μοτοσυκλετταν ειτε μοττοποδηλατον.
    Κερδιζουμε 3 εως 6 ετη ελευθερου χρονου σε 60 ετη!!!
    2.Η μισθωτη εργασια δεν ειναι ντροπη ειναι μαλ.... (Αναρχικοι Εξαρχειων). Παραιτουμεθα απο την μισθωτη εργασια (αν μας συμβαινει τετοιο κακο)και ανευρισκουμε μια η πολλες εργασιες αυτοαπασχολησης.
    (Μεταφραστες οι γνωστες ξενων γλωσσων, εμποριοι οι καλοι στις δημοσις σχεσεις, ιδοιατερα μαθηματα οι φυσικομαθηματικοι, κ.λ.π.

    Οι αθλητικοι τυποι αντι να πηγαινουν στο γυμναστηριο για κοιλιακους και γυμναση αλλων ομαδων μυων ειναι δυνατον να γινουν οικοδομοι( μπετατζηδες, σιδεραδες,καλουπατζηδες,πλακαδες, μπογιατζηδες και αν τραγουδουν καλα, μπορει να βγαλουν και cd οπως ο... Γιαννης Πουλοπουλος) .
    Ως αριστεροι και φενινιστες (εγω οχι διοτι ως πρωην εφεμινιστης κατεστην νεο-φαλλοκρατης) ας μην ξεχναμε οτι δεν υπαρχουν ανδρικες και γυναικειες εργασιες πλεον.
    Λ.χ. το κατω οριο αμοιβης χειρωνακτικης ελαφρας εργασιας οικιακης βοηθου ειναι 7 ευρω την ωρα.
    3. Αν δεν εχουμε κουτακια στο μυαλο (δηλ. σταδια εξελιξης εργασιων, σοσιαλισμου, κ.λ.π.) δηλ. εαν δεν εχουμε εγγραφει στην ΚΝΕ ειτε σε γερμανικο πανεπιστημιο η πολυτεχνειο, αποδεικνυεται οτι οι περισσοτεροι ελληνες και ελληνιδες μπορουν αλλα να κανουν, αλλα να σκεπτονται και αλλα να επιδιωκουν τελικα (Τρανο παραδειγμα οι πολιτικοι, οιελληνες πολιτικοι και οι ελληνες πολιτικοι της αριστερας, επομενως - για να διευκολυνουμε την ζωη μας - πρεπει να εξασκηθουμε στην 3η, 4η και 5η αναγνωση).

    4.Οποτε -νομιζω - πλεον, οτι ειναι απλο να κανουμε 2 εως 3 πραγματα, σχεδον ταυτοχρονα η με χρονικη επικαλυψη.Λ.χ. μπορει να διαβαζεις και να γευματιζες πινοντας μια pilsner, ενω αν πρεπει να παραδοσεις καποια πιεστκη εργασια με εναν διπλο esspresso η select nescafe( προσοχη ως πρωην νευρικος οχι τον δυνατο nescafe γιατι δημιουργει εκνευρισμο και νευρικες εκρηξεις!!)
    5. Για να μην πολυ-γραφω η χαλαρη ενταση στην εργασια ειναι το μυστικο του απλετου πολυτιμου ελευθερου χρονου. Τοσο πολυ που οι συνομηλικοι μου -εχουν η δεν εχουν εργασια- πηγαινουν στο γραφειο και περιμενουν να κτυπησει το τηλεφωνο.
    Ενω η σωστη μεθοδος ειναι η κοινωνικοτητα, δηλ. τηλεφωνεις σε φιλους και γνωστους καθως και σε παλιους πελατες λ.χ. καθε μηνα η διμηνο η /και τους επισκεπετεσαι και πριν το τελος του χρονου θα αναγκασθεις να προσλαβεις προσθετο προσωπικο, λογω του οτι εισαι απ τους πρωτους που σε θυμουνται οταν προκυψει καποια δουλεια.

    Αφωτστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Very useful reading. Very helpful, I look forward to reading more of your posts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU