Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι


L'étatc'est moi

Σύμφωνα με το σημερινό ΒΗΜΑ (tovima.gr) : "Με απεργίες στην είσπραξη φόρων προσανατολίζονται να απαντήσουν στην κυβέρνηση οι δημόσιοι υπάλληλοι από το φθινόπωρο, με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο να τονίζει: «Δεν θα κάνουμε λευκή απεργία, θα κάνουμε στοχευμένες ενέργειες»."

Οι ανυπόληπτοι κομματικοί συνδικαλιστές επιτίθενται στο χέρι που τους ταϊζει  - τους φόρους (με τσόντα φυσικά και των δανειστών). Επιτίθενται στις δεσμεύσεις των κομματικών τους αφεντικών απέναντι στους δανειστές. Επιτίθενται στον κεντρικό πυλώνα του κράτους τους - τον εισπραχτικό μηχανισμό. Θα μείνουν εθελοντικά χωρίς μισθό αρκεί να πέσει η κυβέρνηση του Μνημονίου...
Χα, χα ,χα, χο, χο,χο.... (πνίγηκα αθεόφοβοι!)

*και χρωστάω λίγο φπα, κάτι τις στον ΟΑΕΕ, μερικές δόσεις του φόρου εισοδήματος κλπ Νάσαι καλά βρε Παπασπύρου... βρήκες πάλι τη λύση!


30 σχόλια:

  1. Στοχευμένες δράσεις και Δημόσιο.
    Ωραίο καλαμπούρι.
    Λές και μέχρι χθές ήταν φούλ στην δράση και τώρα απειλεί.
    Λές και μπορούσε να μαζέψει τους φόρους, ο μηχανισμός του.
    Διαβάζοντας την δήλωση πιό πολύ μου φαίνεται σαν απόφαση να δουλέψουν στους άλλους τομείς και τι του φταίνε- παρά με απειλή για αποχή από την συλλογή φόρων.
    Ας είναι καλά οι έχοντες φορολογική συνείδηση που τα πηγαίναν μόνοι τους, όπως φυσικά θα κάνουν και εφεξής.
    Δεν έχει καταλάβει, ότι δεν την θέλουν πλέον την "δουλειά" του και συνεχώς ψάχνουν by-pass για να μην σκοντάφτουν πάνω τους.
    Τί να πει κανένας. Δεν έχουν οι άνθρωποι καμία επαφή με την πραγματικότητα.
    Σωστά λες Γιώργο, ότι σε λίγο θα απειλήσουν με χαρακίρι ή άντε με κάτι πιο λάιτ. Μπορεί να απειλήσουν με κόψιμο των .... τους για να τιμωρηθούμε με δημογραφικό πρόβλημα.

    Πάντως έχουν χιούμορ, δεν μπορείς να πείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσον αφορα στην συλλογη φορων τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ "κοινωνικοποιησαν" στην κυριολεξια τους φορους:

    Η προαγωγη του εφοριακου σε ελεγκτη ηταν αυστηρα ελεγχομενη.
    Η τοποθετηση υπαλληλου σε προισταμενο ΔΟΥ ειχε ταριφα που ανερχοταν -αν θυμαμαι καλα- εως και 100 εκατομ. δρχ.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ειχαν και εχουν υφυπουργους οικονομικων πρωην υπαλληλους ΔΟΥ, τελωνειων και γενικοτερα υπαλληλους υπουργειου οικονομικων.

    Λιγο πριν την εισοδο της χωρας στο ευρω μπηκαν δυο εφοριακοι για τακτικο ελεγχο σε μια ανωνυμη εταιρεια φιλου μου. Μετα 2 βδομαδες, λενε στον οικονομικο διευθνυντη :
    Χρωστατε φορους 150 εκατ. δρχ.
    Αλλα κατι μπορει να γινει για να πληρωσετε λιγοτερους φορους.
    Θα μας δοσετε 50 εκατ. δρχ., θα πληρωσετε φορους μονον 50 εκατ. δρχ. και θα κερδισετε 50 εκατ. δρχ.
    Και αν δεν συμφωνειτε, να προσφυγετε στο διοικητικο δικαστηριο με την καταβολη του 25% των συνολικών ποσών, που καταλογίστηκαν στην εταιρεια με σχετικά φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος, των αντιστοιχων οικονομικών ετών.

    Εχω χασει επεισοδια για το τι συνεβη επι μη κυβερνησης ΝΔ. Παντως, εκτος απο την τρομερη μειωση των φορων επιχειρησεων του Γ.Αλογοσκουφη, ενα χαρακτηριστικο του ηθους βρηκα παρακατω.

    "Θεμης Λαζαριδης λέει:
    Δεκεμβρίου 25, 2006 στις 2:21 πμ

    Εδώ δάσκαλε συμφωνούμε.

    27/9/2005: Αδαμ Ρεγκουζας «με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας και της ουσίας της τελωνειακής υπηρεσίας, ζητώ εντελώς φιλικά να περιορίσετε από μόνοι σας και να μειώσετε το γρηγορόσημο».

    Και ύστερα μιλάμε για καταπολέμηση της διαφθοράς!"

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Μια απορία: υπάρχει απεργία , αποχή, στάση εργασίας κ.λ.π., η οποία δεν βλάπτει τα δικαιώματα τρίτων η δεν βλάπτει το χέρι που ταίζει τον απεργό; Οταν απεργούν π.χ. οι δημοσιογράφοι δεν βλάπτουν και τον εργοδότη τους και τους αναγνώστες , τηλεθεατές; Υπάρχει κανένα τέτοιο παράδειγμα; Δηλαδή πως θα έπρεπε να αντιδράσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν τους κόβεται κατ ελάχιστον το 25% του μισθού τους; Με ποιό μέσο;
    Οσο για την ανικανότητα των εφοριακών δεν ξέρω αλλά δεν φταίνε αυτοί μόνο για την φοροδιαφυγή , την φοροδιαφυγή κ.λ.π. . Για παράδειγμα για το ότι ο φόρος που πλήρωναν οι μηχανικοί ήταν ελάχιστος , ας όψετει η νομοθετική εξουσία ,που θέσπισε τέτοιους νόμους.
    Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω για μια άλλη συζήτηση ότι ο Κουβέλης ήταν πάντα κατά της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων , είχα διαβάσει μάλιστα κι ένα σχετικό αρθρο του στην ανανεωτική. Την ίδια θέση υποστήριζε πάντα όταν συναντούσε διάφορα συνδικάτα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναί δίκιο έχεις, ο Κουβέλης ήταν πάντα υπέρ της μονιμότητας.
    Εγώ έχω άλλη άποψη. Δικαιούμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ικαιούσαι Κωστή. Απλώς μου κάνει εντύπωση γιατί επλήσσεσαι εσύ , ο Γιώργος κ.λ.π. Γιατί θυμώνετε;. Ο άμθρωπός πάντα αυτό έλεγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εκπλήσσεται κανείς ΔΥ. Ίσως κάποιοι του μητρικού κόμματος που δεν βρίσκουν διαφορές με τον Φώτη να τον λοιδορήσουν λιγάκι. Οι υπόλοιποι; Κριτική κάνουμε, διαφωνούμε, προειδοποιούμε, συμβουλεύουμε καλόπιστα. Ξέρεις δημοκρατία έχουμε και την χρησιμοποιούμε. Ποιος θύμωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δ.Υ. την άποψή μου την ξέρεις. Η μονιμότητα δεν είναι απλά ένα προνόμιο. Είναι ο μηχανισμός που οργανώνει την διάσπαση της δημορατίας. Μπήκε ως "εξαίρεση" στο σύνταγμα. Δεν ήταν ιδρυτικό στοιχείο του νεοελληνικού κράτους και διατάραξε τον συνταγματικό πυρήνα, της ισότητας των πολιτών. Από θέση αρχής δεν μπορώ να είμαι υπέρ της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την "ανικανότητα" των εφοριακών, ρώτα και κάναν μικρομεσαίο... Φοβερή ικανότητα θα έλεγα. Αν ήθελαν, το κράτος θα τα πήγαινε μια χαρά στα έσοδα. Νόμοι υπάρχουν, ελεγκτές υπάρχουν, φορολογικό αντικείμενο ...υπήρχε μέχρι πρότινος. Τα έσοδα δεν έφταναν όμως. Τι περίεργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφωτίστου Φιλέλληνος, ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;)
    ......
    IV. Μάιος 2015
    ......

    Όσον αφορά την είσπραξη ανείσπρακτων φορολογικών οφειλών, που το 2010 , ανερχόταν σε 32 δισ. από τις οποίες, περίπου 18 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτες είσπραξης , διότι περιλαμβάνονται βεβαιωμένα έσοδα από εταιρείες «μαϊμού», από εταιρείες που έχουν κηρύξει πτώχευση και από πλαστά - εικονικά τιμολόγια, μόνον 6 δισ. αποτελούσαν μη ληξιπρόθεσμες οφειλές που εισπράχθηκαν με δόσεις, ενώ άλλα 8 δισ. ευρώ ήταν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτές οι τελευταίες οφειλές , όταν δόθηκε ως κίνητρο στους πολίτες “εύρετρο φόρου” ύψους 15%, τριπλασιάστηκαν (γιατί όλοι μας γνωρίζαμε 2 ως 3 μεσαιο-φοροφυγάδες) και έτσι οι περισσότεροι φοροφυγάδες συνεμορφώθησαν σταδιακά λόγω και των καταλόγων φοροφυγάδων που ανακοινώνονταν εβδομαδιαίως σε τηλεοράσεις , δημοσιεύονταν σε ένθετα εφημερίδων και ετοιχοκολλούντο σε εφημερίδες τοίχου στα χωριά και στις συνοικίες (στα ελληνικά και αλβανικά). Οι φοροφυγάδες καταγγέλλονταν και με πρωτοβουλία πολιτών –τηλεθεατών που έπαιζαν στο τηλεοπτικό παιχνίδι “ΠΕΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ” με πρόσθετο κίνητρο ένα ταξίδι μιας εβδομάδας σε ελληνικό προορισμό με χορηγία του Ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομίας/Παράρτημα Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός ο ισόβιος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ιδιότυπη ερμηνεία του Δημόσιου συμφέροντος.
    Θυμάμαι όταν κόπηκαν ο 13ος και 14ος μισθός, ότι πάλι είχε διαφωνήσει σφόδρα, με αντιπρόταση, την δυνατότητα εκ μέρους του να "αποκαλύψει" καμιά 50ρια ή 500ρια -δεν θυμάμαι καλά- κωδικούς, από τους οποίους θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει δημοσιονομικά αποτελέσματα, ίδιας αξίας.
    Τους κρατούσε κρυφούς, επειδή ασφαλώς αυτή ήταν η αντίληψη του για την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος.
    Χαριστικά ασχολείται μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θέμα ποιο είναι σε αυτή τη συζήτηση; Η μονιμόττητα η οι απεργίες των δ.υ.;Νομίζω το δεύτερο.
    Οι δ.υ. πρέπει να έχου το δικαίωμα της απεργία; Απόλυτο , μειωμένο κ.λ.π.;
    Επρεπε να αντιδράσουν στο μνημόνιο η έκαναν λάθος που απήργησαν; Αν έσφαλλαν , τι άλλο θα έπρεπε να κάνουν;
    Αν αντι για λευκή απεργία γίνουν απεργίες, στάσεις εργασίας κ.λ.π. σε συγκεκριμένες υπηρεσίες , εναλάξ , π.χ. σήμερα ο α τομέας , αύριο ο β κ.λ.π., για να μην εξοντωθούν οικονομικά οι απεργοί ; Αυτό είναι σωστό; ηθικά παραδεκτό εννοώ. Το εφήρμοσαν, μεταξύ άλλων , συνδικάτα στη Γερμανία, από ό,τι θυμάμαι, στις αυτοκίνητοβιομηχανίες τη δεκαετία του 80.
    Αν περαιτέρω οι δ.υ. δουλεύουν ακριβώς όπως προβλέπει ο υπαλληλικός κώδικας και δεν κάνουν τίποτα παραπάνω η διαφορετικά από ό,τι προβλέπεται, αυτό ειναι ηθικά παραδεκτό;
    Τέλος δεν είδα σε αυτό το blog συζήτηση για το Τ.Ε.Ε, , τους δικηγορικούς , ιατρικούς , φαρμακευτικούς κ.λ.π. και την ηγεσία τους, τα μέσα που χρησιμοποιούν για την επίτευξη των στόχων τους κ.λ.π. Για το τι φόρο πληρώνουν κ.λ.π. επίσης. Μπορεί να κάνω και λάθος και να μην το θυμάμαι, η ηλικία βλέπεται.
    Αν με ρωτήσετε αν είμαι κατά της λευκής απεργίας , ναι είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Δ.Υ.

    "Τέλος δεν είδα σε αυτό το blog συζήτηση για το Τ.Ε.Ε, , τους δικηγορικούς , ιατρικούς , φαρμακευτικούς κ.λ.π. και την ηγεσία τους, τα μέσα που χρησιμοποιούν για την επίτευξη των στόχων τους κ.λ.π. Για το τι φόρο πληρώνουν κ.λ.π. επίσης."

    Μερικοι "ιδιορυθμοι" μηχανικοι, πριν την εμφανιση της οικονομικης κρισης ειχαν κανει μερικες διαπιστωσεις που η αρχοντοχωριατια των συναδελφων τους και η "κοκαϊνη του μυαλου τους" δεν τους επετρεψε ουτε καν να τις συζητησουν:
    1. H ηγεσια του ΤΕΕ αποτελει -διαχρονικα- μια υπερκομματικη μαφια.
    2. Οι ασφαλιστικες εισφορες ηταν διαχρονικα χαμηλοτερες του ΙΚΑ, λογω των πορων 1% επι εργων και 2% επι αμοιβων μελετων και επιβλεψεων.
    3. Ο προσφατος ετησιος ρυθμος εγγραφης μηχανικων 5ετων σπουδων στο ΤΕΕ ηταν και ειναι 4%. Προταθηκε δραστικη μειωση των εισαγομενων κατα 67% επι 20ετια. Χωρις βιομηχανικη αναπτυξη τετοιος ρυθμος απαξιωνε τον τιτλο μηχανικος και οδηγουσε σε ευρεια επιστημονικη μεταναστευση.
    4. Οι συντελεστες φορολογιας των μελετητων μηχανικων ηταν σε ορισμενες περιπτωσεις εξοργιστικα χαμηλοι και επρεπε να πολλαπλασιασθουν με συντελεστη απο 1.3 εως 1.5.

    Ξερεις Δ.Υ. εμεις οι ελευθεροι επαγγελματιες μηχανικοι δεν ειμαστε σαν την ηγεσια μας η την ηγεσια σου.
    Λογω των προσοντων μας εχουμε κανει πολλα σε ολους τους τομεις και εκτος του επαγγελματος του μηχανικου.
    Μουσικοι,Συνθετες, Μουσικοκριτικοι, Ηθοποιοι, Σκηνογραφοι, Συγγραφεις,
    Εμποροι,.....
    οπως ο Ιαννης Ξενακης, η Γεωργια Ζωη, η Λίλη Πεζανού, ο Πάνος Καρνέζης, ο Γιωργος Γεραρδος,....

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δ.Υ. Δεν νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένος, να απαντώ σε βλακώδεις, τάχα μου διαπιστώσεις, σου.
    Σ'αυτό το μπλόγκ, τα κείμενα όλων μας είναι ανηρτημένα και προφανώς έχουν όλες αυτές τις αναφορές που σιατείνεσαι, ότι δεν έχουν γίνει.
    Ομως, οι μηχανικοί του ιδιωτικού τομέα, αυτή την περίοδο είναι σε τραγική κατάσταση.
    Δεν χρειάζεται να σου το πω εγώ. Ρώτα τους συναδέλφους σου στα υπουργεία και την Πολεοδομία.
    Την τελευταία 2ετία έχει πέσει το αντικείμενο απασχόλησής μας τουλάχιστον κατά 60% και μαζί και οι αμοιβές μας, όσων δουλεύουμε. Η πλειοψηφία των συναδέλφων -περισσότερο από το 50%- είναι άνεργοι.
    Αυτά, επειδή το απαιτεί η ευγένεια.

    Δ.Υ. όλοι οι κλάδοι του ιδιωτικού τομέα μετράνε αίμα αυτή την περίοδο.
    Ολα αυτά για να μη πτωχεύσει το Δημόσιο. Πτωχεύει όλη η χώρα, μη θιγούν οι προνομιούχοι, που έχουν το θράσσος να απειλούν και με απεργία επελεγμένη.
    Ακου Δ.Υ.. Ημουν από τους πρώτους που είπα προκειμένου να μη μείνεται απληρωτοι και άνεργοι, να πάμε στο Μνημόνιο.
    Αρχίζω να το μετανοιώνω. Αν μου συμβαίνει εμένα αυτό, καταλαβαίνεις τις συμβαίνει σε πολύ άλλο κόσμο.
    Προκαλείτε και θα σας τύχει αυτό που ζητάτε. Θα είναι αργά τότε για να καταλάβετε, ότι όχι μόνο δεν βοηθήσατε, αλλά δυσκολέψατε και πάρα πολύ τα πράγματα.
    Θα μείνετε άνεργοι και είστε πανάθεμά σας και άχρηστοι να κάνετε οποιαδήποτε άλλη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το δικαίωμα της απεργίας των Δ.Υ.
    Κατ'αρχήν θα έλεγε κανείς ότι δεν τίθεται θέμα.
    Προσωπικά έχω επιφυλάξεις.
    Για ποιό πράγμα να απεργήσουν οι Δ.Υ.;
    Οι μισθοί τους είναι πολύ καλύτεροι από τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα. Οι συνθήκες δουλειάς τους επίσης.
    Απέναντι σε ποιόν θα απεργήσουν;
    Απέναντι στην κυβέρνηση; Και τι θα τις ζητήσουν;
    Να φορολογηθούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, επειδή φορολογούνται λίγο ή επειδή φοροδιαφεύγουν πολλοί και δεν συλλαμβάνονται;
    Αντί να κάνουν απεργία καλύτερα θα ήταν να κάνουν εντατικότερα την δουλειά τους, όταν 6 στους 10 δεν πληρώνουν κανέναν φόρο.
    Αν συλλάβουν τους φοροδιαφεύγοντες και με τα χρήματα τους δεν μπορούν να εξασφαλισθούν οι μισθολογικές απαιτήσεις, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και των άλλων εργαζομένων, εντάξει. Αλλά μέχρι τότε, όχι δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να βασανίζουν όσους δεν φοροδιαφεύγουν, απαιτώντας ανάλγητα και άλλα βάρη.
    Τώρα θα μου πείς ότι αυτή είναι η γνώμη μου και δεν μετράει. Θα συμφωνήσω. Κάντε λοιπόν εσείς ότι νομίζετε σωστό, ώστε να ε΄ρθει μια ώρα αρχήτερα η ώρα της αλήθειας. Ελεύθερα πάντα, φυσικά.
    Οπως και εγώ δεν θα σταματήσω να απαιτώ συνταγματική ισότητα που περνάει μέσα από την άρση της μονιμότητας. Η χώρα έχει και εξ αιτίας σας μεγάλα προβλήματα. Υπάρχουν άνεργοι που πεινάνε. Οχι δεν θέλω να πάρετε ούτε ένα ευρώ πάρα πάνω, πριν φτιαχτεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας, για όλους.
    Από δώ και πέρα, πρέπει η κυβέρνηση να θεσπίσει έναν απλό κανόνα. Για κάθε έναν άνεργο του ιδιωτικού τομέα να απολύεται και ένας από το Δημόσιο, ώστε με την αμοιβή του να γίνεται δυνατό το δίχτυ προστασίας και για τους δύο.
    Μόνο έτσι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, μόνο έτσι θα μοιρασθούμε τα βάρη της κρίσης. Οι φόροι μου δεν συμφωνώ να κάνουν διακρίσεις σε ποιόν θα δοθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Δ.Υ. Δεν μπορω να συγκρατηθω πλεον.Η μηπως σου μαθαινω κολπα;
    Η επαναληψις μητηρ πασης μαθησεως
    18 Μαρτίου 2004, βράδυ 21:30 . O Πέτρος έχυσε σφαδάζοντας από ηδονή, ενώ –συνάμα- δάκρυα πλημμύριζαν τα μάτια του και κύλαγαν γοργά στην γυμνή πλάτη της Οξάνα, που την έκαναν ν΄ ανατριχιάζει. Ήταν όμορφη και φινετσατη, του άρεσε πολύ - σχεδόν την αγαπούσε – αλλά δεν μπορούσε ν’ αντέξει το οικονομικό της βάρος . Σύντομα έπρεπε να την εγκαταλείψει και να ξενοικιάσει την γκαρσονιέρα. Ήταν και τα δάνειο για το εξοχικό και τα φροντιστήρια για τα παιδιά. Όμως, το κόμμα του χθες έχασε τις εκλογές και στο Υπουργείο θα τον έβαζαν στο ψυγείο. ‘Έχανε πλέον τα προνόμιά του ως μόνιμο – σχεδόν - μέλος επιτροπών διαγωνισμών και επιβλεπων, απ΄ όπου εξασφάλιζε τουλάχιστον 2 επιπλέον μισθούς από μίζες. Του απέμειναν δύο απλοί μισθοί δημοσίων υπαλλήλων (ο δικός του και της γυναίκας του στο ίδιο Υπουργείο, αλλά σε άλλη Διεύθυνση).

    Έτσι ήταν το σύστημα : Μία εμείς μία εσείς. Δεν υπήρχε δημοκρατία στη μίζα, όταν άλλαζε η κυβέρνηση οι επιτροπές διαγωνισμών περνούσαν στον έλεγχο του νικητή. Για την μείζονα αντιπολίτευση απέμεναν μόνον εκείνες οι νομαρχίες όπου αυτή επικρατούσε, τα επονομαζόμενα «κάστρα», και –επομένως- για τους μηχανικούς σαν κι΄ αυτόν, τα νομαρχιακά έργα. Ήταν αρκετά δύσκολο να φύγει από την κεντρική υπηρεσία και να πάρει μετάθεση στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, εξάλλου εκεί είχαν άλλοι σειρά, «δεν τον έπαιρνε».

    Θα περίμενε τις επόμενες, άντε τις μεθεπόμενες εκλογές : 3 ως 4 χρόνια, 6 με 7 στην χειρότερη περίπτωση. Ήδη είχε κάνει μια πολύ καλή μπάζα ως δημόσιος υπάλληλος : μονοκατοικία στο Πάτημα Βριλησσίων, εξοχικό στο χωριό όπου πήγαινε με το μαύρο 4x4 ΙΧ του-σύμβολο επιτυχίας (“τήρα πως πέτ’χε ου Πέτρους”), μετοχές. Αν και Δημόσιος Υπάλληλος, είχε πολλά περισσότερα από συμφοιτητές του, ελεύθερους επαγγελματίες Μελετητές και από αρκετούς Εργολήπτες Δημοσίων Έργων (ΕΔΕ). ”
    Όμως δεν ήμουν τόσο καλά πληροφορημένος. Λέγεται - από πολλούς που γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα- ότι η μίζα της επιτροπής ήταν τις περισσότερες φορές διακομματική με σχέση 5/3/1/1, για κυβέρνηση/μείζονα αντιπολίτευση/ελλασ. αντιπολίτευση υπ. αριθμ. 1/ ελλασ. αντιπολίτευση υπ. αριθμ. 2.. Το ποσοστό της μίζας( 5 έως 10% ) επιβάρυνε έως και υπερτριπλάσια το δημόσιο, λόγω της υπερτιμολόγησης του έργου (από 15 έως 30%) για την πληρωμή μιζών, “αέρα” στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και επιπλέον περιθωρίου κέρδους στον ανάδοχο. Οπότε ήταν πολύ πιθανόν ο Πέτρος, παρ’ ότι το κόμμα του ήταν η μείζων αντιπολίτευση, να ήταν από τα μέλη μειοψηφίας της επιτροπής με χαμηλότερο όμως μερίδιο μίζας.
    ……………………………………………………………………………………………

    Αφωτιστος Φιλλελην
    υ.γ. Κωστη σημερα πληρωθηκα, παρε τηλεφωνο κερναω, αν και η καταθεση ειναι valeur 7 ημερων για μια μελετη που εχω υποβαλλει εδω και 2 ετη!!!
    @Δ.Υ. Αυτο σημαινει ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταρχήν αγαπητέ αφώτιστε κι εγώ έχω περάσει από ιδιωτικό τομέα, σχεδόν 10 χρόνια είχα κάνει τον ασκούμενο δικηγόρο και αργότερα το δικηγόρο σε γραφεία μεγαλοδικηγόρων. Υποθέτω ότι ξέρεις τι σημσίνει αυτό.
    Ακόμη να πώ ότι δεν γίνεται η συνδικαλιστική ηγεσία ενός κλάδου να είναι χάλια κι ο υπόλοιπος κλάδος υπέροχος, γιατί οι ίδιοι την εξέλεξαν. Οίος ο λαός , οιος κι ο ταγός.
    Οι γενικεύσεις βλάπτουν. Δεν μπορεί σε ενα κλάδο όλοι να είναι χάλια και σε έναν άλλο κλάδο όλοι να είναι υπέροχοι. Εδώ και τα ανιψάκια μου , που είναι δίδυμα μονοζυγωτικά έχουν διαφορές μεταξύ τους. Κι ας χρόνισαν μόλις.
    Κωστή θα παρακαλούσα γι άλλη μια φορά θερμά να μην βρίζεις. Δεν θυμάμαι να σε έχω βρίσει ποτέ. Κάνω λάθος;
    Γιατί να απεργήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι; Μήπως γιατί η ιατροφαμακευτική τους περίθαλψη πάει κατά διαόλου; Ενα σωρό ιατρικές εξετάσεις, κρίσιμες κι απαραίτητες, δεν μας καλύπτει πλέον το ταμείο μας, οι φαρμακοποιοί μήνα παρά μήνα δεν μας χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα, μας έχει μειωθεί ο μισθός κατά 25% τουλάχιστον. Γιατί άραγε;
    Οι μηχανικοί όντως τα 2 τελευταία χρόνια υποφέρουν. Πριν όμως ήταν από τις ευνοημένους κλάδους φορολογικά κι όχι μόνο.Εσύ ό ίδιος Κωστή είχες γράψει ότι με τύψεις έπαιρνες τις επιστροφές από την Εφορία παλιότερα. Κάνω λάθος;
    Οσο για την φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή , εισφοροδιαφυγή μόνο , κυρίως, οι εφοριακοί φταίνε;
    Οχι κυρίως , βασικά η έλλειψη ενός σαφούς , διαρκούς , απλού φορολογικού πλαισίου;
    Τέλος αφού σε ξανα-μανα παρακαλέσω να μην βρίζεις Κωστή, επαναλαμβάνω την ερώτηση: ποιό βασικό δικαίωμα έχουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το προβλημα της χωρας ειναι ο επαρχιωτισμος με την εννοια της κοντοφθαλμης προσεγγισης των προβληματων, η οποια, για την ευφυΐα των μηχανικων αποφοιτων λ.χ. του ΕΜΠ η του ΑΠΘ της γενιας μου, ειναι απαραδεκτη.

    Επαναλαμβανω, μερικοι "ιδιορυθμοι" μηχανικοι, πριν την εμφανιση της οικονομικης κρισης ειχαν κανει μερικες διαπιστωσεις που η αρχοντοχωριατια των συναδελφων τους και η "κοκαϊνη του μυαλου τους" λογω του "εκσυγχρονιστικου σημιτισμου" και των μελετων και εργων λογω των ολυμπιακων αγωνων του 2004 δεν τους επετρεψε ουτε καν να τις συζητησουν.

    Ομως, οπως σκιαγραφησα με την περιπτωση του "Πετρου" στο σχολιο μου (11 Αυγούστου 2011 4:59 μ.μ.) στις μελετες δημοσιου και τα αντιστοιχα εργα υπηρχε ο πελεκις της μιζας απο 10 εως και 50%, μαλιστα μερικοι πολυ δραστηριοι και θρασεις μηχανικοι δημοσιου ζηταγαν το μελετητικο πτυχιο για να εκπονησουν αυτοι τις μελετες (εργων ΝΑΤΟ,...)και ο μελετητης να παρει το φορο του και τα εξοδα περιπου 25% και χωρις τιμολογιο!!!!
    Οι συντελεστες φορολογησης 17 % στις τοπογραφικες εργασιες και 22% στις συγκοινωνιακες, χωροταξικες, πολεοδομικες , υδραυλικες μελετες ηταν εξοργιστικα χαμηλες που συνεπαγοταν μεγαλη μιζα απο 15 εως και 50%! Ο μεσαιος συντελεστης 26% ηταν λιγο χαμηλος , ενω ο συντελεστης 38% που αφορουσε τις αρχιτεκτονικες μελετες αντιπροσωπευε περιπου το κερδος ενος γραφειου μελετων.
    Ολα, τα σχετικα με την φορολογια των μηχανικων , ειχαν σχεδιασθει ωστε να υπαρχει μικροτερο η μεγαλυτερο περιθωριο χρηματισμου. Τα χρηματα της μιζας τα επαιρναν μελη της επιτροπης διαγωνισμου ΔΥ , επιβλεποντες ΔΥ , δημαρχοι, Γ.Γ., Νομαρχες, υφυπουργοι,....

    Τωρα πλεον αυτα ειναι παρελθον γιατι εχουμε καθαρα κερδη = εσοδα-εξοδα και φετος στην ΔΟΥ μου ειπαν οτι εχω πολλα εξοδα και τους απαντησα οτι δεν εχω πολλα εξοδα αλλα λιγα εσοδα για τα εξοδα μου, γιατι επι 2 ετη δεν με πληρωνουν.


    Αφωτιστος Φιλλελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικα εμεις οι ελευθεροι επαγγελματιες μηχανικοι υποστηριζουμε τα Μνημονια για ... λογους ιδιοτελειας. Καποια δοση μπηκε στο δημοσιο και μετα απο 2 ετη πληρωθηκα!

    Αφωτιστος Φιλλελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δ.Υ. μην τους κουράζεις με ερωτήσεις και μη χαλιέσαι φίλε μου. Μόνοι τους απογυμνώνονται. Ποια Δημοκρατική και ποια Αριστερά; Οι άνθρωποι είναι περιφερόμενος θίασος. Εμπαθείς με ότι κινείται και αργόσχολοι. Αγνόησε τους.

    Δημήτρης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σπ. Παπασπύρος: Δεν μίλησα ποτέ για λευκή απεργία
    NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

    Για παρερμηνείες από πολιτικούς που εντάσσονται σε σκοπιμότητες έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM με αφορμή το θέμα των εφοριακών, υποστήριξε ότι δεν μίλησε ποτέ για λευκή απεργία.

    «Ποτέ, ούτε σε δήλωση δικιά μου, ούτε σε απόφαση της ΑΔΕΔΥ υπάρχει ο όρος 'λευκή απεργία', ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Τη θεωρούμε εκφυλιστική μορφή τη μορφή της λευκής απεργίας για ένα τέτοιο ζήτημα. Εμείς μιλήσαμε για συλλογικές, οργανωμένες και στοχευμένες (απεργίες)», τόνισε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη «λευκή» απεργία «κινητοποίηση χαβαλέ».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αφωτιστος Φιλλελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τους τιμιους με τον εαυτο τους, ας ριξουν μια ματια στην εκδοση
    The State of the Public Service
    OECD Publication Date :
    27 Nov 2008
    http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/governance/the-state-of-the-public-service_9789264047990-en

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα...
    απευθυνόμενος στο νεοφιλελεύθερο ιστολόγιό σας και στην νεοφιλελεύθερη παρεούλα σας....κάνω τις εξής προτάσεις:
    1.αναστολή της μονιμότητας των Δ.Υ...αντίθετα να γίνει μόνιμη η κυβέρνηση...τι τις θέλουμε τις εκλογές;;
    2.απαγόρευση καθε είδους απεργίας. Άκου απεργία;...όποιος απεργεί στο μπουντρούμι...
    3.δουλειά εως στις 8 το βράδυ...μη πω εως στις 12.00...
    4. μείωση του μισθού στα 300 ευρώ....τι κατάσταση είναι αυτή να παίρνουν οι Δ.Υ στην Ελλάδα περισσότερα από τους Ευρωπαίους. Θίγεται η ευρωπαϊκή ισονομία...ε;
    5.παράδοση ανευ όρων όλων του δημόσιου τομέα,στον Αλαφούζο, στο Κόκκαλη και σε όποιον άλλο....η πραγματική οικονομία η οποία γιατί βρε γαμώτο δε σώζει την Ελλάδα,αλλά τη τάξη της;;
    6. απαγόρευση και της λέξης δήμόσιος Υπάλληλος,προκαλεί την παρεούλα σας και δε θέλω να πληγώνεστε...ακου δημόσιος;
    7. στο τέλος απόλυση..αχρηστοι είμαστε άλλωστε κατά το Κωστή...άχρηστοι οι γιατροί,οι δάσκαλοι,όλοι...

    πέρα από την πλάκα

    σε άλλο πόστ, σας είπα πολλά,αλλά δε φαίνεται να καταλαβαίνετε τίποτε. Κι αυτό όχι γιατί δεν είστε έξυπνοι,αλλά γιατί εχετε κανει κτήμα σας τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες. Πραγματι είναι κρίμα να καταφεύγετε για να απαντήσετε σε διαφωνούντες μαζί σας σε χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα να θέλετε μπείτε στο κλάμπ όσων θέλουν να στρεψουν τμήματα του πληθυσμού σε αλληλοσπαραγμό.Κι αυτό κρατώντας την εννοια του αριστερού ως σημαία. Δε ξερω αν το εχετε καταλάβει, αλλά βρίσκεστε στις παρυφές του νεοφιλελεύθερου μπλοκ των δύο κομμάτων. Ενα βήμα ακόμη και θα βρεθείτε μέσα,όπως ο κρατα Ηλίας, η Δαμανάκη,ο Ανδρουλάκης,και τόσοι άλλοι...δεν είναι νεο το φαινόμενο. Αντίθετα επιστρατεύονται κάτι άγνωστοι σαν εσάς να υπερασπιστούν τη κυβερνητική πολιτική.

    όσο για τους μηχανικούς...να κάνω και γω τώρα μια ισοπέδωση;(έτσι για να δείτε πως αισθανόμαστε εμείς)...δειτε γύρω σας την Αθήνα. Οι μηχανικοί και οι ιδιώτες(παρεούλα με τους μεγαλοδικηγόρους) τη κατάντησαν σ΄αυτό το χάλι...για να κονομήσουν...μη μου πείτε ότι δε σας αφορά....γιατί και μενα δε με αφορά ο αργόμισθος στο δημόσιο...οι μηχανικοί καταληστεύουν το δημόσιο μεσω των κατασκευαστικών....και μη πείτε ότι τα χρήματα δεν είναι από το προυπολογισμό...το ξερετε καλά δικά μας είναι...οι μηχανικοί τρώνε από τις περιβαλοντολογικές μελέτες...έτσι δεν είναι;..νομοθέτησε το κράτος - πάσα στους μηχανικούς ή άλλους παρεμφερείς κλάδους γεωτεχνικούς κλπ...Ποτέ δεν εκλεψα το κρατος πάντα ήμουν από κείνους που πλήρωνα κιολας με εισόδημα 20.000 ευρώ το χρόνο,με πτυχία παιδιά και προυπηρεσία 18 ετών...και τωρα βρηκατε το δημόσιο από το οποίο θελετε(ναι σας βάζω και σας μέσα...η εμμονή σας είναι φαίνεται αποτέλεσμα κάποιας προσμονής) να τραβήξετε ότι απέμεινε... και ενδιαφερεστε τάχα για τους ανέργους...επομένως θα ενδιαφερθείτε για τους ανέργους οι οποιοι με συγκατάβασή σας Θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότεροι μετά τη μελλοντική απόλυσή μας...παρανοϊκό;;..μπορεί...και κάνετε και τους αριστερούς για να εχετε ήσυχη τη συνείδησή σας...
    αυτό κι αν δεν είναι παρανοϊκό...

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΥΓ: όταν εννοούσα Ευρωπαίους εννούσα τους Βούλγαρους και τσεχους που πλέον βάσει της ισονομίας οι ΔΥ στην Ελλάδα πρεπει να πέρνουν όσα κι αυτοί...

    Θωμάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά κάνεις και ξεσπάς Θωμά. Γιατί από αυτά που λες φαίνεται και τι καταλαβαίνεις από τον διάλογο που γίνεται εδώ.
    Κατ' αρχήν χτησιμοποιείς τον πληθυντικό λες και όλοι όσοι σχολιάζουν εδώ είναι μια συμπαγής ομάδα με απόψεις καρμπόν και κάποια ιδεολογία επίσης. Σε πληροφορώ, ως διαχειριστής, ότι το μόνο κοινό που έχουμε είναι η όρεξη να βρούμε κοινούς τόπους και να συνεργαστούμε στην διατύπωση προοδευτικών απόψεων. Από κει και πέρα, μόνο εσύ μπορείς να "μας" καλουπώσεις όπου σε βολεύει, και να "μας" αποδίδεις συλλήβδην απόψεις που εσύ θεωρείς ότι "έχουμε", γιατί έτσι σε βολεύει...
    "Γίναμε" λοιπόν νεοφιλελεύθεροι, αριστεροί για ξεκάρφωμα, όργανα της κυβερνητικής πολιτικής και άλλα πολλά. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τις πολιτικές απόψεις των σχολιαστών - ίσως κάποιων που έχουν μπλογκ και τις αναλύουν λεπτομερώς. Μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα. Αλλά εσύ ξέρεις, πριν από "μας" για "μας".
    Έτσι δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο.
    Επίσης δεν "είμαστε" όλοι μηχανικοί. Δυο τρεις ίσως. Εσ΄θ όμως ξέρεις και επ' αυτού.
    Υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις Δημόσιε Υπάλληλε Θωμά; Όπως πόσες φορές "έχουμε" καταγγείλει από δω τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες, τα λαμόγια κάθε είδους και πελατειακής υποστήριξης; Όπως ότι δεν "ζητήσαμε" απολύσεις παρά μόνο όσων ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και παραβιάζουν τον όρκο τους; Όπως ότι για την μονιμότητα συζητάμε διάφορες απόψεις θεωρώντας την "άνευ όρων" άρα ανισυνταγματική;
    Αν έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο είναι γιατί μέχρι τώρα η πρόσληψη σε αυτό γινόταν αντι του κοινωνικού κράτους και σαν μέσο να φτάσουν τα δυο κόμματα στην εξουσία. Είναι άδικο να απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό - είναι όμως δίκαιο να απολυθούν τα λαμόγια, τα βύσματα, οι κομματικά προστατευόμενοι τεμπέληδες, οι άχρηστοι που μπήκαν με μέσον γιατί είχαν πέντε ψήφους. Παλέψτε να φύγουν αυτοί και όχι όσοι αξίζουν. Και "εμείς' μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δε χρειάζεστε "καλούπωμα" κ. διαχειριστά...της ιστοσελίδας. "Αυτοκαλουπώνεστε" από μόνοι σας...υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και φτάνει...όχι δε γνωρίζω την εργασιακή ιδιότητα του καθενός σας...και ούτε ψάχνω να βρω...Απ' αφορμή στην αναφορά στα σχόλια στους μηχανικούς γι αυτό και η αναφορά μου...και απάντηση δεν έλαβα...τουλάχιστον για τις περιβαλλοντολογικές μελέτες ας πούμε
    Δε μπαίνω ούτε καν στο κόπο να στραφώ ενάντια σε ανθρώπους όπως προτείνεις να κάνουμε εν είδει χαφιέ. Υπάρχουν οι προϊστάμενοι που ελέγχουν και αξιολογούν, προβλέπονται βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ανάλογες ποινές. Σημ.Από το 1995 λειτουργεί ο ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε γενιές υπαλλήλων οι οποίοι δεν εξαρτιόνταν από τα δύο κόμματα. Τι εννοείς; ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα τεθούν σε εφεδρεία ή δε θα απολυθούν; ..ή απλώς το εύχεσαι; Τρέφεις τέτοιες αυταπάτες. Οι καθηγητές, ή οι δάσκαλοι δε θα απολυθούν; Γιατί εκεί βρίσκεται το θέμα. Αγνοείς παντελώς τις προτάσεις που έκανα έως τώρα. Αντίθετα μένεις στα περιφερειακά θέματα, απαντώντας με φτηνό συνδικαλιστικό τρόπο σε ζητήματα άνευ ουσίας ή πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα... και δεν απαντάς επί της ουσίας όντας άσχετος με την Δημόσια διοίκηση.
    Μίλησα για:
    1.εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης..όχι απολύσεις, αλλά επανατοποθέτηση των ανθρώπων ανάλογα με τις δυνατότητές τους... Μη ζητάμε όμως από τον 62 να εχει και δίπλωμα χειρισμού PC...ε;
    2. Η δημόσια διοίκηση να είναι ανεξάρτητη από την εξουσία. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Με πολύ απλό τρόπο. Με έναν απλό νόμο!..και με πολιτική θέληση. Οι υπηρεσίες να είναι ανεξάρτητες. Να μην μπορεί ο υπουργός ή ο κάθε γενικός γραμματέας να κάνει κουμάντο για να περάσει τα δικά του παράτυπα θέματα.
    3.Οι διευθυντές και τμηματάρχες των υπηρεσιών να εναλλάσσονται στις θητείες τους. Να μην είναι ισόβιοι διευθυντές. Να επανέρχονται προς κρίση μετά από 2 θητείες.
    (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. (συνέχεια)
    4.Οι υπάλληλοι να κρίνονται και να αξιολογούνται από ανεξάρτητη αρχή με πολύπλοκες (επιμένω στο πολύπλοκες) διαφανείς διαδικασίες. Να υποβαθμίζονται και να αναβαθμίζονται. Να μη κρίνονται από τον "κράτα Ηλία"..Ποιος είναι ο τύπος; Ποιος τον εξέλεξε; Που θα μας απειλήσει κιόλας; Με ποιο δικαίωμα; Ούτε μία ψήφο δεν πήρε..ένας διορισμένος είναι..εγώ τουλάχιστον πέρασα ΑΣΕΠ..αυτός τι; Ένας μη κοινοβουλευτικός υπερσυντηρητικός τύπος και τίποτε άλλο δεν είναι. Ήρθε, άσχετος με την Ελληνική πραγματικότητα, να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για να έχουν οι άλλοι καθαρά τα χέρια τους από τη σφαγή.
    5. Η μείωση της γραφειοκρατίας είναι απαραίτητη. Δεν τη διογκώνει ο υπάλληλος, αλλά η έως τώρα εξουσία...Η καθυστέρηση των υποθέσεων και η ταλαιπωρία του πολίτη σε όλο το Δημόσιο εξαρτάται από την γραφειοκρατία και μόνο. Ο τυπικός, διάφανος και δουλευταράς δημόσιος υπάλληλος ,εκείνος που δε παραβλέπει τη νομοθεσία είναι εύκολο να γίνει και ανάχωμα στη λύση της υπόθεσης ενός πολίτη. Θα είναι εκείνος ο οποίος θα απολυθεί;
    6. εύκολα μιλάτε για τους ιδιώτες λες και τα καταφέρνουν όλα καλά αυτοί ή θα τα καταφέρουν οι καλοί που θα ρθούν. Αντίθετα υπερασπίζομαι το δημόσιο γιατί πιστεύω στο δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας και της υγείας κλπ. Επιθυμώ οι άνθρωποι να εξυπηρετούνται από ιδρύματα τύπου Νοσοκομείου Μεταξά, (έχω ζήσει εκεί την αυτοθυσία των δημόσιων γιατρών και των νοσοκόμων χωρίς κανένα φακελάκι)παρά από "ιδρύματα" τύπου Μητέρα και Υγεία... (με υπέρογκα ποσά που λειτουργούν είναι αναντίστοιχα της προσφοράς τους...λειτουργούν ως ξενοδοχεία παρά ως νοσοκομεία-τα επείγοντα περιστατικά ετοιμόγεννων γυναικών δεν είναι δυνατόν να τα αντιμετωπίσουν στο Μητέρα, αλλά σε παραπέμπουν στα κρατικά) επιθυμώ την κανονική λειτουργία των δημόσιων αυτών πυλώνων και όχι τη κατάργησή τους, γιατί προς τα κει πηγαίνουμε με τις απολύσεις. Ας μη μιλήσω για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που είναι ιδιώτες για κλάματα...ας θυμηθούμε το Σαμίνα....
    7.Με την έλευση του Μνημονίου όλοι οι Μνημονιακοί (και εσείς σ΄αυτούς ανήκετε)δηλώνατε ότι χωρίς το μνημόνιο δεν θα καταφέρναμε τίποτε... και συστήνονταν το κόψιμο των μισθών των Δ.Υ..κάτι που έγινε....μόνο που δεν υπολογίσατε ότι αυτό συμβάλλει στο κλείσιμο των μεσαίων επιχειρήσεων..στην απόλυση ιδιωτικών υπαλλήλων..γιατί οι Δ.Υ έκοψαν τη κατανάλωση...χρησιμοποιήθηκαν τα μετρα κατά των Δ.Υ ως εφαλτήριο για άγριες εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα..κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων κλπ...απολύσεις... Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ισονομία προς τα κάτω λοιπόν. Κατεβάζουμε τους Δ.Υ. για να κατεβάσουμε τους ιδιωτικούς για να ξανακατεβάσουμε τους Δημόσιους...κ.ο.κ Η κυβέρνηση του "κράτα Ηλία " τα κάνει αυτά!

    τέλος δεν ήταν στις προθέσεις μου να γίνω Δημόσιος Υπάλληλος για να εξασφαλιστώ, αλλά για να υπερασπιστώ την επιστήμη μου...ποτέ δεν θα την έδινα βορά στους ιδιώτες. Να πάρω εγώ 700 και ο ιδιώτης να εκμεταλλευτεί την υπεραξία της εργασίας μου και της επιστήμης η οποία είναι και ανυπολόγιστη.

    Τέλος δε νομίζω ότι οι προτάσεις δεν είναι παρά επικουρικές... ελπίζω σε άλλη κυβέρνηση και σε άλλη κοινωνία..αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση....

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θωμά καλές είναι οι προτάσεις σου. Δυστυχώς η κεντρική σου αντίληψη είναι που με βρίσκει αντίθετο. Προσπερνώ τις συνήθεις κομματικές σου ύβρεις σε όποιον διαφωνεί με το δόγμα σου και επαναλαμβάνω για τελευταία φορά: δεν είναι χαφιεδισμός η καταγγελία όσων πλούτισαν παράνομα επειδή είχαν την δύναμη της υπογραφής σε εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία, κτεο, δασαρχεία κλπ - είναι δικαιοσύνη! Όσο για τον εσωτερικό κανονισμό και τις ΕΔΕ κλπ, άστο καλύτερα. Πολλοί σχολιαστές είναι ΔΥ κι άλλοι πέρασαν ή απλά συναλλάχθηκαν με παρόμοιους τύπους. Πελάτες είμαστε όλοι Θωμά μου...
    Τώρα μπορείς με ήσυχη την συνείδησή σου να προστατέψεις τους απατεώνες και να χρεώσεις τους επάνω για κάθε κρίμα. Λες και εσύ δεν ξέρεις τι γίνεται δίπλα σου. Αλλά πάνω απ' όλα η ομερτά. Καλώς. Κατάλαβα. Μην παιδεύεσαι άλλο. Απλά διαφωνούμε στον κεντρικό πυρήνα της σκέψης μας. Ας τραβήξει καθένας μας τον δρόμο του. Ας κάνουμε κάνα μπάνιο καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημερα...διακοπές γαρ...όχι απ΄αυτές τις κανονικές δεν πήγα...από το διαδύκτιο διακοπές...
    Συγνώμη που επιμένω...
    Αγαπητέ Γιώργο παραχαράσσεις τα λέγια μου...Ποιες υβρεις;...ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός...πολιτικές εκτιμήσεις κάνω κι όχι ύβρεις...ούτε μια προσβλητική λέξη από μενα δε θα βρείς... αντίθετα από άλλους σχολιαστές του πόστ που μοστραρονται με απόψεις παραπλήσιες με τις δικές σου και προσβάλλουν με την πρώτη ευκαιρία...(δογματικοί όντας)
    Παραχαράσσεις επίπλέον και τις εκτιμήσεις μου....και μιλάς για προστασία αυτών των ΔΥ που πλούτισαν παράνομα,για ομερτά κλπ κλπ...Ποιος τους υπερασπίστηκε αυτούς;;..εγώ πάντως όχι! αυτό δε καταλαβαίνεις...δε κινδυνεύουν αυτοί που πλούτισαν παράνομα...κινδυνεύουν οι σκληρά εργαζόμενοι στο δημόσιο τους οποίους θα "αξιολογήσει" το ΑΣΕΠ..γι αυτό δε μιλούσαμε;;... Για τους πλουτίσαντες παράνομα υπάρχουν οι ελεγχτικοί μηχανισμοί του κράτους, τους ξερουν ποιοι είναι και αν θέλουν τους βρίσκουν, αλλά δε θέλουν. Η όποια καταγγελία από ΔΥ θα τον θεσει στην ίδια μοίρα...και θα τρέχει εκείνος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας....
    Ποιοι κινδυνεύουν λοιπόν; Η παιδεία και η υγεία...Δε θα διώξουν για παράδειγμα το δάσκαλο που τα πήρε, αλλά την ερημη καθαρίστρια για να αναλάβουν οι εταιρείες...θα διώξουν τον υπάλληλο του ΙΓΜΕ, θα κλείσουν τον Οργανισμό διδακτικών Βιβλίων για να δώσουν την πίτα της έκδοσης σε ιδιώτες...εως τότε τα παιδιά μας θα μείνουν χωρίς βιβλία...Ποιοι ετοιμάζονται λοιπόν να πλουτίσουν παρανόμως,αλλά νομοτύπως που τους καλύπτει; Πάλι οι κρατικοδίατοι ιδιώτες που περιμένουν σαν τα κοράκια... αυτούς ποιο ΑΣΕΠ θα τους πιάσει.ποιος θα τους φορολογήσει,ποιος θα τους βάλει στη φυλακή;...δεν πλούτισαν παράνομα οι υπάλληλοι του Ταχ. Ταμιευτηρίου...αλλά το ξεπουλάνε κι αυτό....γι αυτούς μίλησα Γιώργο..σ΄αυτούς προσέφερα την αλληλεγγύη μου...

    ΥΓ: Όμως συμφωνήσαμε και σε κάτι...στις προτάσεις μου.. ότι είναι καλές...αλλά και σε κάτι άλλο..ότι εχουμε διαφορετική αντίληψη...ανάμεσα στο ιδιωτικό και δημόσιο νοσοκομείο...διαλέγω το δημόσιο...ανάμεσα στο επί χρήμασι και στο δωρεάν Πανεπιστήμιο διαλέγω το δωρεάν...ανάμεσα στο κράτος υπηρέτη των πολιτων και στο κρατος..παρτα όλα ιδιώτη μου...διαλέγω το πρώτο...διαφορετική αντίληψη λοιπόν..κι όχι δεν υπάρχουν προτάσεις.

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά μπανάκια..ΣΚ είναι άλλωστε..
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πραγματικά Θωμά είναι δύσκολο όταν δεν έχεις δύναμη να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι... Γι αυτό υπάρχουν τα συνδικάτα όμως. Αυτοί ξέρουν καλά τι γίνεται στον κάθε δημόσιο οργανισμό. Διέγραψαν ποτέ ένα μέλος επειδή τα παίρνει; Έτσι για ξεκάρφωμα. Υπάρχουν επίσης οργανισμοί που ιδρύθηκαν ή διατηρήθηκαν για να υπάρχει κάτι να βολευτούν οι ημέτεροι. Κι αυτοί οι οργανισμοί έχουν και συνδικάτο... Εκεί τι κάνουμε; Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Στη δουλειά δεν κάνουμε καταγγελλία (φυσικά και το καταλαβαίνω, δεν πάει ατομικά αυτό πάει συλλογικά ) στην διαδήλωση δίπλα στα λαμόγια για τα δικαιώματα. Ποια δικαιώματα, ποιανών ακριβώς;
    Λέω λοιπόν ότι σε αυτό το χάλι, η αριστερά και τα συνδικάτα έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης. Δεκαετίες δεν μιλούν και τα λαμόγια οργιάζουν. Αυτό περιμένει κανείς από την αριστερά; Όχι! Παρεμβάσεις περιμένει για δικαιοσύνη, αποβολή των εκβιαστών με την σφραγίδα από τα υπαλληλικά συνδικάτα, συλλογικές καταγγελίες για τα όργια του πελατειακού κράτους: να φύγουν τα λαμόγια και να τιμωρηθούν πριν καν "αξιολογηθούν" από το ΑΣΕΠ. Παρέμβαση χρειάζεται έστω στο παρά πέντε για να μην την πληρώσουν οι κανονικοί εργαζόμενοι. Οργανωθείτε, αμυνθείτε στο πελατειακό κράτος - εκτός αν είμαστε όλοι πια λίγο πολύ ανακατωμένοι, οπότε άστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU