Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Συμπεράσματα απο τη ΔΕΘ



του Θεόδωρου Τσιάλα*


1. ο ΓΑΠ το εχει παρει αποφαση..περιμενει ενα θαυμα ..κατι σαν ο Ομπαμα να καλεσει σε παγκοσμιο ερανο διασωσης της χωρας μας , και να ανταποκριθει και ο Τσιαμπαο
2. Βεβαια, επειδη ειναι πριγκηπας και κοσμοπολιτης και εντελως εκτος κοινωνιας, μιλαει για καινοτομιες, Αραβική ανοιξη, μελετες συγκρισης Χιλης Ελλαδας και αλλα ηχηρα παρομοια..σαν ο ετοιμοθανατος να κανονιζει τις διακοπες του για το επομενο καλοκαιρι
3. ο Βενιζελος , πιθανον επειδη εχει την καυτη πατατα που τον τσουρουφλιζει και τελικα θα τον καψει, κανει κατι σαν βατραχος που επεσε στην κατσαρολα με το γαλα..για να μην πνιγει κτυπαει τα ποδια του... μπας και γινει το γαλα γιαουρτι
4. Προφανως εχει μετανοιωσει που πουλησε ψευτοτσαμπουκα στην τροικα...τωρα ειναι και κερατας και δαρμενος
5. Οι υπολοιποι παρουσιαζονται σαν οσιομαρτυρες που επιδιωκουν πλεον τη θυσια και ελπιζουν στη μετα θανατο ζωη ..και στο να αγιασουν
6. Οι υπολοιπες πολιτικες δυναμεις παρακολουθουν...και ελπιζουν οι οσιομαρτυρες να αντεξουν και αλλο..γιατι μετα ερχεται η σειρα τους να μπουν στην αρενα
7. Η κοινωνια (καποιο τμημα της) παγιδευμενη απο τις κάθε ειδους ηγεσιες της, εκτονωνεται με τα χημικα της αστυνομιας και την ψευδοεπαναστατικη ανεξοδη ρητορικη των εκπροσωπων της
8. Ενα αλλο τμημα της, παρακολουθει και ανησυχει βαθυτατα για αυτα που ερχονται και κανεις (ουτε η ιδια μπορει να τα αντιμετωπισει)
9. Ειδικοτερα η αριστερα, ατολμη οπως συνηθως, ΕΙΤΕ περιμενει την πτωχευση (εξοδο απο ευρω) , και ειναι ιδιαιτερα ανησυχη ..γιατι πολυ απλα ξερει οτι θα τη συμπαρασυρει και δε θα μπορει να λεει τις ανοησιες που λεει (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜ..)
10. Είτε αδυνατει /φοβαται να αναλαβει ΕΥΘΥΝΕΣ , με μικρη αλλα ΥΠΑΡΚΤΗ πιθανοτητα , να συσπειρωσει και κοινωνικες δυναμεις που το ΠΑΣΟΚ πλεον αδυνατει..(ΔΗΜΑΡ και λοιπες ανανεωτικες δυναμεις)
11. Το παγοβουνο ειναι κοντα ..διπλα μας..η προσκρουση αναποφευκτη..στοχος πλεον ειναι τα λιγοτερα θυματα και η επομενη μερα..οι εκλογες δεν αποτελουν λυση (φαινονται ως λυση)
12. Αρα κυβερνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ /ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ...με συντριπτικη πλειοψηφια απο την παρουσα βουλη....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ...ΑΤΖΕΝΤΑ σε πρωτη φαση η εφαρμογη του μεσοπροθεσμου ΚΑΙ ''ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 21/7''..απο το 2012 και μετα ολα τα αλλα..μεχρι και επαναδιαπραγματευση των μνημονιων...(μπας και οι υγιεις κοινωνικες δυναμεις δηλ. αυτες που δε θελουν τη χρεωκοπια της χωρας ανασυνταχθούν)



*από την σελίδα της e-κοινότητας Μεταρρυθμιστική Αριστερά στο fb 

4 σχόλια:

  1. "11. Το παγοβουνο ειναι κοντα ..διπλα μας..η προσκρουση αναποφευκτη..στοχος πλεον ειναι τα λιγοτερα θυματα και η επομενη μερα..οι εκλογες δεν αποτελουν λυση (φαινονται ως λυση)"

    Συμφωνα με φιλο μου καπετανιο του Ε.Ν., το πλεον ισχυρο τμημα του πλοιου ειναι η πλωρη. Τα αιτια βυθισης του Τιτανικου ηταν:
    1. λογω της πιεσης του ιδιοκτητη να κανει ρεκορ ταχυτητας, επλεε με 21 κομβους σε θαλλασα με παγους και παγοβουνα
    2. η ανεπιτυχης προσπαθεια του καπετανιου -της τελευταιας στιγμης- να αποφυγει το παγοβουνο, σε συστημα μεγαλης αδρανειας, εσκισε κατα μηκος σε λιγα δευτερολεπτα εξη στεγανα διαμερισματα, ενω αν ειχαν κατακλυσθει μονον 4 στεγανα δεν θα βυθιζοταν.
    Η καλυτερη κινηση σε τετοιες συγκρουσεις ειναι η μετωπικη συγκρουση με το παγοβουνο, οποτε η κινητικη ενεργεια του πλοιου δαπαναται για την παραμορφωση η/και καταστροφη λιγων μονον στεγανων διαμερισματων, ενω το πλοιο σταματα και ενσωματωνεται με το μεγαλο παγοβουνο, οντας πλεον αβυθιστο.
    Ποια στεγανα της ελληνικης κοινωνιας/οικονομιας εχουν διαρρηχθει οριστικα :
    η -γαια πυρι μιχθητω- νοοτροπια και συμπεριφορα του μεσου ελληνα (να πανε να γαμ... ολοι/ολα)τα τελευταια 60 ετη.
    Ποια αβυθιστα στεγανα της ελληνικης οικονομιας παραμενουν ακομη : η ατομικη ιδισοκτησια νονιμων και παρανομων κτιριων και δημοσιας περιουσιας απο τον φτωχο λαο, συυσσωρευμενος πλουτος της τελευταιας 60ετιας (στην πρασινη τραπεζα,σε εξωχωριες, σε παιδια θαυματα εφοπλιστες και ολιγα σε βιλλες, σκαφη, και μετρητα για κοκα , γκομενες κ.λ.π.

    Αφωτιστος Φιλλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκλογές του 2009 διεξήχθησαν σε ένα πλαίσιο που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων καλώς ή κακώς είχε άγνοια της κατάστασης. Οι βουλευτές πολιτεύθηκαν και εκλέχθηκαν με τον ίδιο τρόπο όπως από το 74 μέχρι σήμερα. Τα κόμματα με μισόλογα μόνον άφηναν να εννοηθεί ότι η κατάσταση είναι κάπως δύσκολη.
    Τι είναι εκείνο που κάνει τον αρθρογράφο να πιστεύει ότι αυτά τα πρόσωπα είναι σε θέση να αποτρέψουν την πτώχευση η να διαχειριστούν την κατάσταση μετά την πρόσκρουση. (Δεν κατάλαβα αν ο αρθρογράφος αμφιταλαντεύεται, αφήνει ελπίδα ή εννοεί κάτι άλλο με την πρόσκρουση).
    Όσες αρνητικες συνέπειες και να έχουν οι εκλογές είναι η τελευταία ελπίδα. Αν και εκεί αποτύχουμε τότε μάλλον η χρεωκοπία είναι η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη, πράγματι υπάρχει ένα ερώτημα εδώ. Οι εκλογές -όπως δείχνουν και οι πιο αισιόδοξες δημοσκοπήσεις- δεν θα φέρουν τίποτε διαφορετικό από το 2009 εκτός της αδυναμίας να κυβερνήσει μόνο του το ένα από τα δυο κόμματα. Αν σκεφτείς τι σημαίνει εκλογές στην Ελλάδα -παύση του οτιδήποτε για ένα μήνα τουλάχιστον- μάλλον μετά τις εκλογές όλοι οι στόχοι θα έχουν εγκαταλειφθεί και θα γίνονται συνομιλίες ανάμεσά τους για κυβέρνηση σωτηρίας - και μη σκας, οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι.
    Αν λοιπόν μπορούν να κάνουν κάτι το μπορούν και τώρα. Το θέμα είναι αν το καταλαβαίνουν. Βυθιζόμαστε ήδη και πλέον η Ευρώπη είναι σχεδόν έτοιμη να μας αφήσει να αποκολληθούμε. Τι χρειάζεται; Αξιοπιστία, φερεγγυότητα. Αυτό δεν τόχει πια το Πασοκ, δεν τόχει ήδη η ΝΔ, δεν ασχολείται η αριστερή αντιπολίτευση. Μια τελευταία ευκαιρία έχουμε και μετά ναι, θα κάνουμε εκλογές αλλά χρεοκοπημένοι πια. Και τότε, θα μας πουν εκ των υστέρων οι αντιμνημονιακοί, που θα βρουν δανεικά για το μεγάλο διάστημα της φτώχειας που θα ακολουθήσει - όχι της σημερινής, εκείνης που ακόμα κι όσοι έχουν λεφτά δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και θα τρώμε ομόλογα.
    Και όσοι παίζουν σήμερα εκ του ασφαλούς -πίσω από τον ΓΑΠ, που δεν πέφτει ακόμα- θα τα χρειαστούν από κάθε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους επόμενους δύο μήνες δεν έχουμε λήξη ομολόγων οπότε θα μπορούνε να μας τρίξουν τα δόντια ακόμη περισσότερο οι δανειστές μας χωρίς να προκαλείται default σε αυτούς. Η πρόκληση όμως ενός default στο εσωτερικό μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις και να επιταχύνει την αποδόμηση του συστήματος. ήδη ο ΓΑΠ έχει φύγει και δεν το ξέρει. άρα οι εξελίξεις κινούνται από τους έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU