Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η δημοσίευση του κοινού άρθρου των "3", είναι μια πρωτοβουλία που αλλάζει τον πολιτικό χάρτη

του Κώστα Ανδρέου

Η δημοσίευση του κοινού άρθρου των "3", είναι μια πρωτοβουλία που αλλάζει τον πολιτικό χάρτη. Όχι ότι δεν θα άλλαζε, αλλά προσδιορίζει μία κατεύθυνση, αρκετά ενδιαφέρουσα.
Αλλάζει το επίδικο διακύβευμα στο ιδεολογικό πεδίο. Μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός ή επιστροφή στην παρακμή και την χρεοκοπία;
Για πρώτη φορά από τα σπλάχνα του δικομματισμού, κατατίθεται μεταρρυθμιστικός, αντικρατικίστικος, αντισυντεχνιακός λόγος, με σαφή ευρωπαική κατεύθυνση.
Πολλές από τις ιδέες, για να μην πω το σύνολο των ιδεών που διαπερνούν το κείμενο, εμένα με βρίσκουν να τις διαπιστώνω και διατυπώνω εγγράφως πολύ καιρό και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσα να πω ότι με βρίσκουν διαφωνούντα.
Αν κρατάω μία επιφύλαξη αυτή έχει σχέση με την ιδιότητά τους, ως τριών κεντρικών υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Αν βλέπω κάτι σημαντικό αυτό είναι ότι η κίνησή τους εντάσσεται στην οριζόντια διάσπαση όλων των πολιτικών δυνάμεων στις νέες απαιτήσεις, σε δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης και εκείνες της συντήρησης του πελατειακού, συντεχνιακού , οπισθοδρομικού πολιτικού κατεστημένου.
Η κίνησή τους θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στις δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς.
Μπορούν οι τελευταίες, να βρούν σημεία επαφής, επικοινωνίας και συμπόρευσης, στην περιοχή της Δημοκρατικής ταυτότητάς τους. Μπορούν όμως να βρούν εύκολα και σημεία αντιπαράθεσης στην περιοχή των σοσιαλιστικών προταγμάτων. Εκτός και αν δόσουν την μάχη η κίνηση να αποκτήσει χαρακτηριστικά σύνθεσης και οικοδόμησης της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης.
Αξίζει πάντως να το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος πλέον. Οι αποφάσεις που θα πάρουν για μας στα διεθνή και ευρωπαικά όργανα, σε συνδιασμό με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις που έρχονται με ταχύτητα, αμέσως προσεχώς, θα είναι καθοριστικές.



20 σχόλια:

  1. Σαν ηθοποιοι οχι Β αλλα C movie
    Κοιτα ποιοι αρθρογραφουν και τι γραφουν!Ειναι πλεον μεσηλικες, καλοστεκουμενοι και με αριστες δημοσιες σχεσεις.
    Σαν ηθοποιοι οχι Β αλλα C movie, λενε καθημερινα τον ρολο τους και το σοφο τηλεοπτικο κοινο αρχιζει να τρομαζει κρυφογελωντας βεβαια.
    Τωρα εφθασαν στο σημειο και να γραφουν αρθρο, για να θυισουν οτι μονον ηθοποιοι C movie, ειναι οι υποψηφιοι για το oscar δευτερου ρολου στην κυβερνηση ΔΗΜΑΡΟ ΠΑΣΟΚ-1 μαζι με το ΠΑΣΟΚ-2 και αλλους προθυμους που θα βοηθησουν.
    Λεφτα υπαρχουν στην Ελβετια, στο ΛΙχνεσταιν,...
    1.Η κα. Αννα Διαμαντοπουλου και Πολιτικος μηχανικος ΑΠΘ ητις ουδεποτε ασχοληθηκε με το επαγγελμα της, ηταν αυτο που καταδικαζει (πολιτικο στελεχος της πασοκικης συντεχνιας, μαζι με τον Σκανδαλιδη, τον Παπουτση και αλλους ) μονιμο στελεχος του πασοκ, αρχιζοντας απο διορισμενη νομαρχης στην μετεφηβικη ηλικια της, κατοπιν στον ΕΟΜΕΧ, Υφυπουργος, Επιτροπος, κ.λ.π.
    2. Ο πρωην κνιτης και ναρκισσος καθηγητης Παντειου κ. Α. Λοβερδος για τον οποιο το μονον που θυμαμαι εκτος απο την πολυ καλη ηθοποιια του ως λαικιστης ειναι η ρησις του "δεν υπαρχει σαλιο"
    3. Ο πρώην φαστφουνταρχης Παρου, εξ αγχιστειας εξαδελφος Γ.Νταλαρα, με εξαδελφη βρχυβιαν υφυπουργον και πρωην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης που κατα τον δημαρχο Λαμιας κ. Κοτρωνιά: "Ήταν άσχετος με τα αυτοδιοικητικά, υπήρξε για ένα διάστημα δήμαρχος μιας κωμόπολης, ενός χωριού και αυτή ήταν η ενασχόληση του με την Αυτοδιοίκηση, ενάμισι χρόνο δεν καταδέχτηκε να δει δημάρχους και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης!"

    Αυτα που αποκρυβουν ειναι :
    1.η εξοργιστικη εξυπηρετηση -στα ορια της νομιμοτητας και περαν αυτων- των επιχειρηματικων ομιλων απο ολες τις κυβερνησεις της μεταπoλιτευσης και ιδιαιτερα ολα τα "νεα τζακια" με τους ομιλους Κοκκαλη,Κοπελουζου, Μυτιληναιου, Μπομπολα, Τερνα,καθως και την συγκαλυψη ολων των περιπτωσεων χρηματισμου πολιτικων λογω του ακαταδιωκτου,....
    2. οτι ειναι μεγαλο ψευδος η δραματικη επικληση "ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί". Δεν θα παμε στον πατο ολοι, ουτε οι επιχειρηματιες, ασχετα αν θα πτωχευσουν και μερικες εκατονταδες Α.Ε., ενω πανω απο χιλιες επιχειρησεις ελληνικων συμφεροντων ιδρυθηκαν στην Βουλγαρια προσφατα.
    ουτε οι πολιτικοι ακομη και αυτοι που δεν χρηματισθηκαν με βοηυλευτιικη θητεια 4 ετων λαμβανουν την υψηλοτατη συνταξη.
    ουτε οι πολλαπλως καλοπληρωμενοι συνδικαλιστες και η εργαζομενη ελιτ στο Δημοσιο και στις ΔΕΚΟ, που εχουν συσσωρευσει (απο τερατωδεις μισθους και χαριστικες υπερωριες, δωρακια και μιζες) ακινητη και κινητη περιουσια, τουλαχιστον για τα εγγονια τους, αν δεν ειναι πολυτεκνοι.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Να τις χαιρεστε αυτες τις τρεις χαριτες, δηλ. τους εκσυγχρονιστες πασοκους υπουργους, τους οποιους πολυ συχνα αναφερετε ως παραδειγμα καλης ασκησης της εξουσιας κ.κ. αριστεροι μεταρρυθμιστες!!
    Εγω δεν θα παρω τετοια μεταρρυθμιση με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφώτιστε ούτε αυτοί ούτε οι άλλοι ούτε κανείς?
    Σε προηγούμενο σχολιό σου αναφέρθηκες πως την λύση θα δώσει ο σοφός λαός.
    Με εκλογές?
    Με επανάσταση?
    Με ποιό τρόπο?
    Γίνε συγκεκριμένος.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ένας από αυτούς που δεν αντέχω την συνομωσιολογία. Τώρα τελευταία όμως αδυνατώ να βρω έστω ένα επιχείρημα για να αντικρούσω όσους ισχυρίζονται, ότι πρόκειται για σχέδιο καταστροφής της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού. Όλα τα μέτρα εκεί οδηγούν.
    Π.χ. η απελευθέρωση των επαγγελμάτων ξεκινάει από τα ταξί,Αύγουστο μήνα. Η απελευθέρωση δεν αναμένεται να επιφέρει το ελάχιστο κοινωνικό όφελος, πέραν του συμβολισμού. Δεν ξεκινάει π.χ από τους συμβολαιογράφους.

    Δεν άκουσα τους κυρίους να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο οι μικρότερες περικοπές αφορούσαν στην Βουλή. Ο Αρχηγός άμα θέλει να κερδίσει έναν πόλεμο μπαίνει μπροστά.

    Δυστυχώς για τους κυρίους (και την κυρία), ακόμα και σωστές προτάσεις να έχουν κινδυνεύουν οι ίδιες οι προτάσεις, γιατί όλοι θα σκέφτονται ότι κάτι άλλο έχουν κατά νου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Γιώργος EL

    ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΞΙΟΣ-5;

    ΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    1.Την τεκμηριωση την εχει δωσει ηδη η πολιτικη ζωη του νεου ελληνικου κρατους. Ο ποιητής οπως συνοψιζει το ελληνικο πολιτικο-κοινωνικο προβλημα στο τετραστιχο, με τιτλο Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ, οτι ακομη κι αν γυριζε ο χρονος πισω στην αρχη,
    "...το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή /τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα."
    Αρα τι μεταρρυθμισεις και για ποιους;

    2. Ο "σοφός λαός" θα δώσει την λύση. Θα τιμωρήσει καταψηφιζοντας ελάχιστους, αλλά η πλειονότητα των πολιτικών που θα επανεκλεχθουν καθως και των νεων πολιτικών, θα "δικαιωθούν" στις επόμενες, άντε στις μεθεπόμενες εκλογές, ωστε να δικαιωθουν καινα ευμημερησουν ετι περαεταιρω οι ευνοημένοι "επιχειρηματίες" της τελευταιας 35ετιας μεσω των υπαλλήλων/εκπροσώπων τους στην βουλη δηλ. των περισσοτερων βουλευτων.

    Προφανως σατιριζω και ειρωνευομαι την ολη κατασταση. Η εκφραση "σοφος λαος" ειναι καθαρη ειρωνια.
    Ο Ε.Α.Ποε 2 αιωνες πριν ειχε δωσει την απαντηση για την ουτοπια των μεταρρυθμισεων. Αν ενδιαφερεσαι διαβασε τις προηγουμενς αναρτησεις μου στο μπλογκ.

    Και να πειτε κατι για τον βαλκανικο καπιταλισμο στην χωρα μας, η οι ελληνες καπιταλιστες ειναι προσωρινα συμμαχοι σας στην μεταρρυθμιση;

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη, όλα γίνονται ανάποδα. Κοροϊδεύουν και τον λαό και την τρόικα. Παίρνουν μέτρα οριζόντια εκεί που θέλει κάθετα, ξεκινούν από τα ανώδυνα εκεί που χρειάζονται τομές, καθυστερούν εκεί που πρέπει να τρέξουν (πχ ΕΣΠΑ). Όλα γίνονται για την προστασία των πελατών τους - αλλά ξεπέρασαν το όριο. Οι ευρωπαίοι δεν θα κάτσουν να σκάσουν για πέντε μαλάκες πολιτικούς - δεν έχουν και συνομιλητή. Έτσι τους έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και τώρα τρυπάει εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφωτιστε συμφωνώ 100% μαζί σου αλλα αυτούς τους πολιτικούς έχουμε. Και μη νομίζεις οτι σε άλλες χώρες είναι πολλές κλάσεις καλύτεροι. Σχεδόν παντού τα ΜΜΕ τους εξασφαλίζουν την εκλογή, τρόπω τινά θέλοντας και μή μαριονέτες των επιχειρηματιών είναι...

    Δυστυχώς στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία δυτικού τύπου οι "καλύτεροι" και "τιμιότεροι" κοιτάνε τις δουλειές τους (αν έχουν). Και αν δεν τις κοιτάνε ή καταλήγουν σαν τον JFK ή δεν εκλέγονται.

    Εγώ για τους τρείς συγκεκριμένους έχω μόνο να πώ οτι απο την αρχή είναι αυτοί που στρώσαν το κεφάλι κάτω και δεν ρίχναν κροκοδείλια δάκρυα σαν κάτι άλλα χαμερπή αρπαχτικά που το παίζουν "φίλοι" του λαού..

    Φάγαν το βρίσιμο, τις πέτρες αλλα το κεφάλι κάτω. Για μένα κάτι λέει, έστω κι αν ιδεολογικά είμαι μακρυά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aυτο το σημιτικης αισθησης κειμενακι, δεν ειναι τιποτε αλλο απο την ληξιαρχικη πραξη θανατου του ΓΑΠ. Το πρβλ. ειναι ο χοντρος που θελουν να προσπερασουν στην στροφη ως πιο ευελικτοι.Το αλλο πρβλ. ομως ειναι η κοινωνια που τους θεωρει παρελθον αφου ''ηλλαξαν αι συνθηκαι'' που ελεγε και ο εθναρχης, αφου στην νεα ιστορικη περιοδο που εχει μπει η χωρα θα σαρωθουν ολοι δικαια ή αδικα [λιγη ιστορια δεν βλαπτει]. Τα περιφημα 3 και 13 και 23 ΠΑΣΟΚ το εξης ενα δηλαδη θα συντροφευσει τα λυματα στους οχετους της ιστοριας αφου καμμια δυναμη απο προσωπα και καταστασεις δεν μπορει να στρεψει το ρου της απο το χαος που αυτοι δημιουργησαν τη βαλκανοποιηση και το πειραμα ''τριτοκοσμικη χωρα εντος ευρω'' μεχρι να την κανει η Γερμανια[3ο λαθος της σε 100 χρονια].Η μεγγενη της υφεσης θα διαλυσει ολα τα νανοειδη της πολιτικης γιατι να θυμαστε πρωτα η μασα και μετα η ''ηθικη'' που ελεγε και ο Μπρεχτ. Δημοκρατια και ελευθερη εκφραση τελος, τωρα βια λαικισμος και φασισμος καλυμμενος με πατριωτιλικι και λορδα.Αν σας φαινονται υπερβολικα ολα αυτα, εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διευκρινιζω οτι ''σημιτικης αισθησης κειμενακι'' εννοω των 3 υπουργων και οχι το κειμενο του Ανδρεου που ειναι συνεπες με τις σταθερες τουλαχιστον αποψεις του αρθρογραφου. Παρα τη διαφωνια μου με την αναλυση του ,δεν ειναι παντως κωλοτουμπας σαν καποιους αλλους και ας μην καταλαβαινει πως ο φουρνος της ιστοριας θα βγαλει φρεσκα κουλουρια, οχι απαραιτητα καλυτερα απο τα μπαγιατικα. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mike, ένα σημείο μας χωρίζει.
    Εσύ πιστεύεις ότι η χώρα θα σταθεί ξανά στα πόδια της από την μεριά που ξέρουμε τόσα χρόνια, εγώ πιστεύω ότι θα πάει από την άλλη είτε το θέλει είτε όχι, διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να επιβιώσει. Οι χώρες δεν πεθαίνουν.
    Στον από δώ κόσμο, όλα είναι τακτοποιημένα. Ξέρουμε ποιός είναι ο δεξιός, ποιός ο αριστερός.
    Στον απο κεί κόσμο, μετά την ριζική αναμόρφωση και όχι απλά μεταρύθμιση κάποιων πλευρών της, η Αριστερά βρίσκεται στην αρχή ου, στην δημιουργία του από το μηδέν.
    Δεν υπάρχουν ακόμη δεξιοί και αριστεροί, υπάρχουν πρωταρχικές συνθήκες για δημιουργία και αυτές δεν συνηγορούν σε βαθιές σοσιαλιστικές αλλαγές, αλλά σε πρώτες ρυθμίσεις, που θα επιτρέπουν την συμμαχία των λαικών στρωμάτων με τον καπιταλιστικό κόσμο.
    Κάνεις λάθος λοιπόν, αν θέλεις να βάλεις το κάρο πριν από το άλογο, γιατί στην εποχή μας το άλογο, έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και μεις δεν έχουμε ούτε το κάρο, mike.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το ψωράλογο ούτε με ντόπες δεν παίρνει μπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι mike, "όλα θα τα δούμε" σίγουρα. Αλλά φτάνει με τις προφητείες. Είναι εύκολες. Και οι χαρακτηρισμοί ευρέως φάσματος επίσης. Τίποτα συγκεκριμένο έχεις να προτείνεις; Για σήμερα; Για αυτό τον λαό, με αυτούς τους πολιτικούς;
    Η αριστερά της ευθύνης νοιώθει άβολα με την αριστερά του συγκεκριμένου; Άλλα πράγματα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @κΩστη, προφανως δεν μιλας για το τελοσ της ιστοριας. Τα προσωπα που σχολιαζουμε , θα πανε απατα οπως οι κεντρωοι μετα τη δικτατορια, οπως ολες οι καθεστωτικες δυναμεις στη διαρκεια της κατοχης, οπως οι αντιστοιχοι μετα την επανασταση στου Γουδη κλπ.κλπ.Οπως βλεπεις σε παω απο μπροσ προς τα πισω. Η διαφορα μας ειναι οτι δεν εχεις κατανοησει οτι η απαξιωση της εργασιας εναντι της χρημ/οικονομικης ''αναπτυξης'' εφτασε σε τετοια ορια που κατηντησε μαχη της δημοκρατικης κοινωνιας των πολιτων εναντιον ενος νεου ολοκληρωτισμου του νεου αιωνα. @Γιωργο, κριτικη ευρεως φασματος σαν το amoxil για τα μικροβια της παραρινοκολπιτιδας του δογματισμου και της θρησκευτικης εμμονης που ψυχορραγει. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. mike
    Δεν μιλάω εγώ για το τέλος της ιστορίας, αλλά εσύ.
    Τυπική μικροαστική αντίδραση.
    Μιλάς για απαξίωση της εργασίας έναντι της χρημ/οικονομικής "ανάπτυξης" στην Ελλάδα, όπου εργασία λέγεται η "αργομισθία" του μισού πληθυσμού από τον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα;
    Μάλλον τα έχεις μπερδέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωστή.
    Έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων εδώ και πολύ καιρό.
    Ποιός τελικά είναι ο πραγματικός εργαζόμενος απαραίτητος για την ανάπτυξη?
    Τιγκάραμε στους γιατρούς, φαρμακοποιούς, παπάδες, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, οικονομολόγους - αναλυτές της μιζέριας, στρατηγούς, αστυνομικούς.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξερω,ξερω, η ελληνικη ετεροτητα και αλλα φληναφηματα.Ως γνωστον η Ελλας φυτρωσε μοναχη σε δικο της αμπελι.Τελος, μικροαστικη καταγωγη δεν εχω,δημοσιες αργομισθιες δεν απολαμβανω επαγγελματικο στελεχος κομματων δεν υπηρξα ποτε. Εγινα σαφης? mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα περί ελληνικής "ιδι-ετερότητας" -για να μιλάμε κατανοητά ελληνικά) και άλλων φληναφλημάτων, είναι επίσης μια διαφορά μας.
    Εσύ πιστεύεις ότι έχουμε πρόβλημα που μας το φόρτωσαν απ'έξω, οι κακοί ξένοι και η διεθνής κρίση.
    Εγώ λέω, ότι η διεθνής κρίση είναι μια δυσμενής πραγματικότητα μεν, αλλά δεν είναι η αιτία των προβλημάτων που έχουμε.
    Ναί με αυτή την έννοια έχουμε ελληνική ετερότητα και δεν είναι φληναφλήματα.
    Είμαστε μια μικροαστική οικογένεια που την εποχή του χρηματιστηρίου, ας πούμε, είχε μαγείρισσα για την κουζίνα, κηπουρό για τον υποτυπώδη κήπο της και μπέιμπι σίστερ και τώρα δεν έχει ούτε να πληρώσει την ΔΕΗ, αλλά θέλει να συνεχίσει να απασχολεί το υπηρετικό προσωπικό της και ταυτόχρονα οι τελευταίοι, να σε έχουν πιάσει όμηρο και να μη φεύγουν. Αυτό είναι η ιδιαιτερότητα της δημοσιουπαλληλίας -για να καταλαβαινόμαστε- σε έναν βαθμό φυσικά. Αυτό είναι ελληνική ιδιαι-ετερότητα, ότι και να κάνουμε.

    Αλλη μία ελληνική ετερότητα, είναι ότι είχαμε πάντα "εθνικό τραπεζικό σύστημα" το οποίο δύο χρόνια τώρα μας ταλαιπωρεί αφόρητα και έχει ξεκάνει την οικονομία. Η λύση που προτείνω δύο χρόνια τώρα είναι να πάψει να υφίσταται. Υπάρχει άρθρο μου στην ΑΣ, όπου εξηγώ γιατί η Ουγγαρία, δεν είχε τα προβλήματά μας μόνο και μόνο επειδή το τραπεζικό της σύστημα ήταν γερμανικών συμφερόντων και δεν χρειαζόταν εγγυήσεις και στήριξη από τους Ούγγρους.
    Ελπίζω το κούρεμα να είναι μεγαλύτερο από 30% ώστε το τραπεζικό σύστημα να γίνει ευρωπαικό και να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά, πριν φύγουμε όλοι μετανάστες.
    Ναί mike, έχει πολλά "φληναφήματα" η "ελληνική ετερότητα" και το να μην τα βλέπει κανείς, απλώς νομίζει, ότι του φταίνε οι άλλοι , οι ξένοι, οι κακοί, οι εβραίοι.

    Εχουμε τελικά όπως βλέπεις, πολλές ετερότητες mike. Μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν τις βλέπει.
    Και επειδή οι ξένοι θα μας το κάνουν τελικά το κούρεμα και θα είναι βαθύ, τότε θα το καταλάβεις.
    Ελπίζω να έχει πέσει η κυβέρνηση και να έχει αναλάβει με κάποιο τρόπο η ΔΗΜΑΡ και η λοιπή Αριστερά.
    Τότε θα καταλάβεις τι θα πεί να μην είσαι "υπεύθυνος" και "συγκεκριμένος" και να τραβάς την ουρά σου, έξω από το πολιτικό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξερεις ποια ειναι η βασικη που εχουμε? Εγω θα συμπληρωνα το ''λ'' χωρις περαιτερω εξυπναδες. Οσο για τη συγκροτηση του ελληνικου κοινωνικου σχηματισμου , προσωπικα τα ειχα κατανοησει οταν εσυ ησουν αλλου. Ηδευτερη και τελευταια ειναι οτι δεν ειμαι νεοφωτιστος. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ότι είσαι πολύ σπουδαίος και τα ήξερες πάντα όλα, άσε να σου το πεί κανένας άλλος.
    Οπως επίσης και το που ήταν ο καθένας μας και τι σκάμπαζε.
    Αντε γιατί δεν την αξίζεις την υπομονή μου και δεν θέλω να το χοντρύνω.
    Εντέλει ποσώς με ενδιαφέρει τι λές mike.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "κατατίθεται .... λόγος, με σαφή ευρωπαική κατεύθυνση...

    ... Η κίνησή τους θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στις δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς.
    Μπορούν οι τελευταίες, να βρούν σημεία επαφής, επικοινωνίας και συμπόρευσης, στην περιοχή της Δημοκρατικής ταυτότητάς τους. Μπορούν όμως να βρούν εύκολα και σημεία αντιπαράθεσης στην περιοχή των σοσιαλιστικών προταγμάτων. Εκτός και αν δόσουν την μάχη η κίνηση να αποκτήσει χαρακτηριστικά σύνθεσης και οικοδόμησης της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης."


    Περιμένετε να κυκλοφορήσει το πετρέλαιο θέρμανσης, μήπως και αντέξει, τουλάχιστον η κατερχόμενη "μεσαία τάξη", τέτοια σκληρά ανέκδοτα. Το άλλο πάλι με το Λαλιώτη είναι πολύ λάιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλύτερα να περιμένεις εσύ φίλε ανώνυμε, να μας πείς το ανέκδοτο με το πως η "μεσαία τάξη" μπορεί να ξεπεράσει με απλά βήματα τον βαρύ χειμώνα.

    Αλλά, επειδή ο χειμώνας πούρχεται, θα είναι ο χειμώνας άλλων προτάσεων, αντιμνημονιακών, να θυμηθείτε, πόσο νυχτωμένοι ήσασταν;
    Πόσο δεν καταλάβατε, ότι αριστερός είναι αυτός που αναγνωρίζει πρώτα απ'όλα την πραγματικότητα και ψάχνει να δεί πώς θα την αντιμετωπίσει.
    Στην πραγματική ζωή , με τα προβλήματα, έχουμε να διαλέξουμε ποιά λύση είναι η λιγότερο άσχημη, αλλιώς δεν θα είχε προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU