Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ή καλύτερα εκλογές...

Δεν βλέπω καμιά "τιμημένη" συνεννόηση από τους άχρηστους (όπως ζητά στην προηγούμενη ανάρτηση ο Γ. Προκοπάκης). Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν παίρνει θεραπεία - μόνο αναδόμηση! Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι σε θέση να δουν πέρα από την κομματική τους μύτη. Δεν έχουν καμιά διάθεση να εργαστούν για την μεταρρύθμιση αυτής της χώρας, δεν έχουν καμιά διάθεση να εργαστούν γενικώς. Είναι επαίτες της Ευρώπης, είτε το κάνουν ως κυβερνητικοί διαχειριστές είτε ως αγανακτισμένοι αντιπολιτευόμενοι. Όλα τα περιμένουν μαζοχιστικά από τους άλλους, γλύφοντας ή απειλώντας δεν έχει σημασία. Εάν έχουν κοινοβουλευτική δύναμη τους αρκεί. Φαντάζονται ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος να τους πληρώνει, είτε αυτός είναι ο ελληνικός λαός είτε η εποπτεύουσα ή επιτροπεύουσα Ευρώπη. Έχουν την ιδεολογία του ζήτουλα όχι του δημιουργού, πόσο μάλλον του παραγωγού...
Ο παίκτης που λείπει από αυτήν την ζέουσα περίσταση δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον λαό. Έχει ψηφίσει μια κυβέρνηση που θα έβρισκε τα λεφτά που η προηγούμενη φανερά κατασπατάλησε. Έχει βρεθεί αντίθετα σε μια πρωτόγνωρη κρίση με διαχειριστές τους εκπροσώπους του παλιού καθεστώτος της πελατειακής εξυπηρέτησης - τους ίδιους ανθρώπους που έστησαν το κρατικοδίαιτο καθεστώς της μίζας και του ρουσφετιού. Κι όσο κι αν από την διαχείριση ή την αντιπολίτευση περνούν που και που και άνθρωποι με πραγματική θέληση αλλαγής, η ιστορία βρίσκεται στα χέρια των "αχρήστων". Εκείνων που ξεπερνώντας σε αγριότητα τις ιδέες και τις προτάσεις των ίδιων των τεχνοκρατών της επιτροπείας σπέρνουν στην κοινωνία την απελπισία και το αδιέξοδο, εξαφανίζοντας ολόκληρες κοινωνικές ομάδες με τυφλά και άστοχα οριζόντια μέτρα επί δικαίων κυρίως και αδίκων λίγο, για ξεκάρφωμα... Αλλά και εκείνων που χωρίς αντιπρόταση ζητούν να αναλάβουν την διαχείριση για να απολαύσουν απλά εξουσία και να εφαρμόσουν τις μαγικές τους συνταγές στου κασίδη το κεφάλι και στην "καμμένη γη" που θα κληρονομήσουν - κάτι που πάντα σε αυτόν τον τόπο δικαιολογεί σκληρότερα μέτρα από τον προηγούμενο...
Στην Ευρώπη η συζήτηση συνεχίζεται για την αναγκαία αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Μα δεν υπάρχει συνομιλητής από την ελληνική πλευρά που παρακολουθεί άβουλη και ένοχη από την κερκίδα τα τεκταινόμενα.
Κι όσες φορές ζητά τον λόγο, δεν είναι για να αντιπροσωπεύσει τον λαό της αλλά για να ζητήσει παράταση για το καθεστώς της. Μεσολάβηση της ΕΕ για να αντέξει λίγο ακόμη τις δίκαιες και άδικες επιθέσεις εναντίον της. Αποτέλεσμα; Φόβος και τρόμος στα ΜΜΕ, κατάθλιψη στην κοινωνία, σποραδικές εξεγέρσεις και μάχες οπισθοφυλακής όσων συντεχνιών αντέχουν ακόμη στο εσωτερικό, πλήρης αναξιοπιστία της ικανότητας του πολιτικού συστήματος να κάνει το οτιδήποτε, στο εξωτερικό.
Την ώρα που γερμανοί και γάλλοι σκέφτονται και ξανασκέφτονται την έκταση του κουρέματος και τα συνοδά μέτρα και αναβάλουν την οριστική τους απόφαση για την επόμενη δόση, εμείς αναλωνόμαστε στην αντιμετώπιση του Θύμιου Λυμπερόπουλου και του Θέμη Μπαλασόπουλου - στην κοσμάρα μας και στα δίχτυα του βαθιά ριζωμένου κρατικοδίαιτου συστήματος της μεταπολίτευσης. 
Ίσως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία αυτόνομου λόγου και εθνικής προσπάθειας διαχείρισης της κρίσης εφόσον τα γεγονότα μας προσπεράσουν οριστικά. Θα περάσουμε απευθείας από την επιτροπεία του πελατειακού ελληνικού συστήματος στην αποκλειστική διεθνή επιτροπεία. 
Εκτός κι αν κάτι συμβεί ενδιάμεσα. 
Ανάμεσα στην 6η δόση που θα πάρουμε και την 7η που δεν θα πάρουμε ποτέ. 
Εν γνώσει των ευρωπαίων εταίρων μας. Που με ικανοποίηση θα ανέμεναν μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης που θα προέκυπτε από έκτακτη προσφυγή στην κάλπη. Κανείς τους άλλωστε δεν θέλει πια να διαβουλεύεται με τον Βενιζέλο, γνωρίζοντας το άνοστο παιχνίδι εξαπάτησης στο οποίο μπαίνει υποχρεωτικά μαζί του - ή να ακούει τις εκκλήσεις χωρίς περιεχόμενο  του ΓΑΠ. Κι αυτοί χρειάζονται έναν αξιόπιστο συνομιλητή, εκφραστή του λαού του και ικανό να προτείνει και να δεσμευτεί σε εναλλακτικές (που υπάρχουν πάντα...). 
Όσον αφορά τις δικές μας υποχρεώσεις, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πρώτον, η μαζική συμμετοχή στις εκλογές για να μην φουσκώσουν με την αποχή μειοψηφικές παρακμιακές δυνάμεις και δεύτερον, το να επιβάλλουμε με την ψήφο μας και το εκλογικό αποτέλεσμα πολυκομματική (όχι δικομματική...) κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης με λαϊκή εντολή (και όχι μετά από παραλυτικές συνεννοήσεις του δεδομένου πολιτικού προσωπικού). Δίνοντας την ψήφο μας σε όλες τις λογικές πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν ή και που θα εμφανιστούν στις εκλογές, εξασφαλίζοντας μια το δυνατόν πολυπαραγοντική και πραγματιστική προσέγγιση για την επόμενη μέρα.
Εκλογές λοιπόν τώρα, αμέσως μετά την 6η δόση και με πολιτική "ειδοποίηση" των εταίρων μας, να μην λείπει η νέα μας εθνική αντιπροσωπεία από τις τελικές διαπραγματεύσεις. Νομίζω ότι είναι η μόνη λύση...


4 σχόλια:

  1. Το εκλογικό σώμα μετά την εμπειρία των τελευταίων κυβερνώντων ας ελπίζουμε να έχει ταρακουνηθεί αρκετά.
    Και να συνειδητοποιήσει επιτέλους πως τα ψέματα τελείωσαν.
    Οι εκλογές καθορίζουν το παρών και το μέλλον αυτού του τόπου και είναι ανοησία να πριμοδοτήσει και να εκλεγούν άτομα με αναγνωρισιμότητα.
    'Όχι πάλι ηθοποιοί της TV τραγουδίστριες, τηλεδημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές και γενικά φανφαρόνοι.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ

    Κι αν γύριζε ο χρόνος πίσω στην αρχή
    όπως γυρίζει πίσω μια βιντεοκασέτα
    το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή
    τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα.

    Τίτος Πατρίκιος

    Για την αντιγραφη

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΞΙΟΣ-4;

    ΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    1.Την τεκμηριωση την εχει δωσει ηδη η πολιτικη ζωη του νεου ελληνικου κρατους. Ο ποιητής οπως συνοψιζει το ελληνικο πολιτικο-κοινωνικο προβλημα στο προηγουμενο τετραστιχο, με τιτλο Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ, οτι ακομη κι αν γυριζε ο χρονος πισω στην αρχη,
    "...το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή /τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα."
    Αρα τι μεταρρυθμισεις και για ποιους;

    2. Ο "σοφός λαός" θα δώσει την λύση. Θα τιμωρήσει καταψηφιζοντας ελάχιστους, αλλά η πλειονότητα των πολιτικών που θα επανεκλεχθουν καθως και των νεων πολιτικών, θα "δικαιωθούν" στις επόμενες, άντε στις μεθεπόμενες εκλογές, ωστε να δικαιωθουν καινα ευμημερησουν ετι περαεταιρω οι ευνοημένοι "επιχειρηματίες" της τελευταιας 35ετιας μεσω των υπαλλήλων/εκπροσώπων τους στην βουλη δηλ. των περισσοτερων βουλευτων.

    Για σκεφτείτε το λοιπόν, αν εξαιρεσουμε τον Βαρδινογιαννη και τον Λατση που ειχαν ξεκινησει πριν την δικατατορια τι ηταν οι υπολοιποι επιχειρηματικοι ομιλοι;
    Ας παρουμε μερικους πολλα υποχομενους τομεις:
    Α. Ενεργειακές επενδύσεις
    Όμιλοι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ,ΜΟΤΟΡΟΙΛ,...
    Φωτοβολταικα παρκα, Σταθμοι ΔΕΗ, εξορυξη λιγνιτη,....
    Β. Μεταλλεία Χρυσού
    Νομιζω οτι καταλαβατε το παιχνιδι που εγινε και τον καθοριστικο ρολο του Δημοσιου σε επιχειρησεις και επενδυσεις με δυσκολες αδειοδοτησεις.
    Η European Goldfields ελέγχει το 95% του μετοχικού κεφαλαίου τής Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., το 5% κατέχει η Ελλάκτωρ, ενώ με τη σειρά της η European Goldfields ελέγχεται από την Ελλάκτωρ σε ποσοστό 19,3%.
    Γ. Ομιλοι Κοκκαλη/Συμβιβασμος με SIEMENS/
    Δ.....

    3. Οπως διαβαζω τις δημοσκοπησεις (Δημοσκόπηση – Γκάλοπ Public Issue Οκτώβριος 2011) αναμενεται 7 κομματικη βουλη με εδρες περιπου ως εξης :
    ΝΔ 137
    ΛΑΟΣ 24
    ΠΑΣΟΚ 66
    ΚΚΕ 28
    ΣΥΡΙΖΑ 27
    ΔΗΜΑΡ 12
    ΟΠ 6
    Αρα ΝΔ+ΠΑΣΟΚ συγκυβερνουν.
    Επισης ΝΔ+ΛΑΟΣ συγκυβερνουν.
    Ακομη η ΝΔ με στηριξη η ανοχη πασοκων βουλευτων η με την διασπαση του ΠΑΣΟΚ και την δημιουργια 2 σοσιαλδημοκρατικης αποχρωσης κομματων, κ.ο.κ.

    4. Η πολιτικη δυναμη αυτων των επιχειρηματικων ομιλων ειναι πολλαπλασια της οικονομικης, η οποια ειναι ηδη πολυ μεγαλη για την μικρη Ελλαδα. Για παραδειγμα η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων, έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου €1 δις που αντιστοιχει περιπου σε 0.5 % του ΑΕΠ !!!

    5. Δυστυχως όπως εχει εντοπισει πριν απο 2 αιωνες ο Ε.Α. Ποε "...όσες μεταρρυθμίσεις και να επιχειρηθούν, η μυστηριώδης δύναμη που φωλιάζει μέσα στον άνθρωπο θα μείνει ανέγγιχτη. Είναι μια δύναμη ανώνυμη, μια αρχέγονη ροπή που τον τραβάει στο χείλος της αβύσσου: η έλξη προς το κακό," προς τουλάχιστον 3 η 4 από τα 7 αμαρτήματα.

    6. Ο "σοφος λαος" θα αυξησει την απληστια του λογω της αυξημενης ζηλοφθονιας του εναντι της βασιλικης ζωης που θα διαγει πιθανως και στο εξωτερικο η ελιτ που ηδη εχει διαμορφωθει και θα προβαλλεται απο tv και φυλλαδες.

    7.Το χαμηλο μορφωτικο, αλλα κυριως κοινωνικο επιπεδο του, δεν θα του επιτρεψει να αποβαλλει την οκνηρια του, θα γιγαντωθει η λευκη απεργια των ΔΥ και η παραοικονομια, η οποια θα επιβραβευεται απο τον "φτωχο λαο" ως χτυπημα κατα του αστοργου αυταρχικου κρατους.

    8.Με αλλα λογια, μετα δυο/τρεις γενιες, μονον για λογους κοινωνικου δαρβινισμου και οχι με ελευθερη βουληση, ο λαος θα ξεκολλησει απο την οκνηρια του και την απληστία του, αντιστεκομενος στην διαφήμιση καταναλωτικών αγαθων και τρόπου ζωής.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω με την αναλυση,διαφωνω με τις εκλογες...

    από τις εκλογές θα προκύψει χάος και μπάχαλο και το πιθανότερο είναι πως η θηριώδης αποχή θα οδηγήσει σε κυριαρχία ακραία λαικιστικών δυνάμεων

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU