Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πως παίζεται το παιχνίδι... Γιατί οι παρακρατικοί δολοφονούν πια ευθέως διαδηλωτές



Δεν έχω καμιά πολιτική εκτίμηση στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Τα θεωρώ αυταρχικά εγχειρήματα που δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση αλλά αντίθετα σηματοδοτούν την επιστροφή σε παλαιοκομμουνιστικές λογικές και στον κρατικό καπιταλισμό του πρώην "υπαρκτού σοσιαλισμού". Αλλά σέβομαι την πολιτική άποψη του καθενός και το δικαίωμά του να την εκφράζει και να την περιφρουρεί. Κι αυτό έκανε χτες το ΠΑΜΕ. Είχε την συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών με το μέρος του, περικύκλωσε την Βουλή και εξέφρασε τις πολιτικές του θέσεις από μια προνομιακή θέση στην πλατεία που φυσικά εδικαιούτο. Η δολοφονική επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που ακολούθησε, και όλοι είδαμε είτε από κοντά είτε απ' ευθείας στην τηλεόραση (και να γιατί, επί τη ευκαιρία,  οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να απεργούν στις μεγάλες απεργίες) είχε σαφή στόχο. "Στο ψαχνό". Τα θανάσιμα κομμάτια μάρμαρο και οι μολότωφ που έσκαγαν μέσα στο πλήθος, ανεβάζουν το έργο των παρακρατικών σε νέο επίπεδο. Όταν δεν μπορούν να διαλύσουν μια διαδήλωση, χτυπάνε απ' ευθείας τους ειρηνικούς διαδηλωτές για να σκοτώσουν. Έχουν και license to kill από το σύστημα της διαφθοράς, αρκεί να αποτρέψουν κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Μέχρι σήμερα το ΠΑΜΕ κρατούσε απόσταση από τις κεντρικές διαδηλώσεις δημιουργώντας μια "υγειονομική" ζώνη ασφαλείας γύρω του και το είχαμε κριτικάρει σκληρά για διάσπαση του όγκου των διαδηλωτών και κομματική παρέλαση. Χτες, αποφάσισε να υπερασπιστεί το δικαίωμά του, και μαζί όλων, σε μια ασφαλή, μαζική, ειρηνική διαδήλωση. Δεν μπορώ να κατανοήσω την κριτική των άλλων εναντίον του με ισοπεδωτική ιδεολογική προσέγγιση και ταύτισή του με τους παρακρατικούς οπλισμένους μπάχαλους. Και μάλιστα όταν μέχρι σήμερα, οι ίδιοι που κάνουν κριτική, δεν έχουν καταφέρει να προφυλάξουν μια διαδήλωση από τους "αναρχικούς". Χρόνια στο ίδιο έργο θεατές, μιλούν τώρα απαξιωτικά για μια θετική ενέργεια του ΠΑΜΕ. Μικροπρέπεια; Πολιτική ζήλια για την μαζικότητα του ΠΑΜΕ; Σύνταξη με τον εχθρό του εχθρού μου; Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΜΕ, φέρθηκε αξιοπρεπώς, ακόμη και μετά την δολοφονία του μέλους του από τα φασιστοειδή που υποδύονται τους ελευθεριακούς και με απίστευτη ωριμότητα, απέσυρε ασφαλώς τον κόσμο του για να αποσοβήσει τα χειρότερα. Μπράβο του και κρίμα για την πολιτική τυφλότητα των επικριτών του.

23 σχόλια:

  1. Γιώργο, μιας και εγώ προέρχομαι από τον ελευθεριακό χώρο, ήθελα να μου αιτιολογήσεις τον χαρακτηρισμό "παρακρατικοί". Ποιά είναι δηλαδή η σχέση του black block με το κράτος; Είναι αστυνομικοί, πληρώνονται από την κυβέρνηση, τους βάζει η ΕΥΠ; Εξήγησέ μου επακριβώς σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σχέση Θανάση είναι "πολιτική". Ανάμεσα στους ελευθεριακούς υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις όπως καλύτερα γνωρίζεις για την βία. Από ειρηνιστές έως οπαδούς της πλήρους καταστροφής. Η αστυνομία χρησιμοποιεί τους τελευταίους. Τους "εξαγριώνει", τους παρακινεί, τους στρέφει στοχευμένα εκεί που θέλει. Τους έχω δει επανειλημμένα να το κάνουν, δεν το υποθέτω. Κι είναι μια αντίφαση του ελευθεριακού χώρου η πρόσβαση που έχουν οι παρακρατικοί/δυνάμεις καταστολής στον χώρο από την φύση του. Πολλοί που νοιώθουν αναρχικοί επίσης, δεν έχουν την συγκρότηση αλλά ούτε τον τρόπο να διαφοροποιηθούν από αυτές τις ενέργειες. Μέσα στο μπάχαλο που ακολουθεί, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον οργισμένο, τον αναρχικό, τον παρακρατικό/ασφαλίτη. Γενικεύοντας υποχρεωτικά λοιπόν λέω παρακρατικούς τους πολιτικούς συντελεστές αυτών των πράξεων, ανεξάρτητα των μεταξύ τους γνωστών διαφοροποιήσεων. Σίγουρα αδικώ πολλούς αλλά όποιος συμμετέχει έχει και την ευθύνη του, πάντα για συγκεκριμένα πράγματα - όπως πχ με την Marfin. Ελπίζω να απάντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε τιμαει η θεση που παιρνεις.
    Καθε κριτικη στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ειναι ευπροσδεκτη ακομα και αν διαφωνουμε σε πολλα

    Σε τιμαει ομως οτι μπορεις να διακρινεις αναμεσα στο κομματικο-πολιτικαντισμο και στην ωμη απροκλητη δολοφονικη επιθεση σε απεργους με μολοτοφ και μαρμαρα

    Πιστεψε με ακομα και αυτος ο διαχωρισμος δεν ειναι κατι που εκανε χθες η αριστερα, μ εξαιρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Οι υπολοιποι κατηγορησαν ΚΑΙ το ΠΑΜΕ. Επιμερισαν ευθυνες μεταξυ θυτη και θυματος.Προκειται για αισχρη τοποθετηση

    Μπραβο σου και παλι απο εναν φιλο του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι χαρακτηρισμοί, δεν είναι σωστοί.
    Φταίει η ιδεολογική-πολιτική φτώχια μας να περιγράψουμε σωστά ένα φαινόμενο, που δεν έχει βάθος στην ιστορία.
    1. Προφανώς οι αντεξουσιαστές και το πιό ευαίσθητο κομμάτι τους, οι μπάχαλοι, δεν είναι παρακρατικοί και τους προσβάλλει ένας τέτοιος χαρακτηρισμός.
    2. Αυτή καθ'αυτή όμως η αντίληψή τους, ότι διαδήλωση σημαίνει σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής και τίποτε άλλο και όποιος άλλος έχει άλλη άποψη, είναι μικροαστός, τσάτσος της εξουσίας κλπ, πουλημένος, τους τοποθετεί σε εχθρικό στρατόπεδο. Πρέπει να καταλάβουν, ότι δεν είναι υποχρεωτικό οι άλλοι να έχουν την άποψή τους, για την "πολιτική".
    3. Αντικειμενικά κατά συνέπεια, δεν είναι μόνο εχθροί του κράτους, αλλά και όλων των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, που νόμιμα λειτουργούν στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας της οποίας είναι εχθροί.
    Εχθροί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δηλώνουν ότι είναι και τα Λενινιστικά κόμματα της αριστεράς, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, αλλά με τον δικό τους τρόπο, υποκριτικό κατά την άποψη των αντεξουσιαστών.
    4. Σε περιπτώσεις που φαίνεται ότι η κοινοβουλευτική Δημοκρατία δυσκολεύεται, ξυπνάν οι τελεολογικές προσδοκίες για καταλήψεις των χειμερινών ανακτόρων και το επίδικο είναι ποιός θα τα καταλάβει. Ετσι τότε ανοίγει η μεταξύ τους κόντρα.
    Πού ήταν το ΚΚΕ, όλη την προηγούμενη περίοδο; Στην Ομόνοια και δεν το ενδιέφερε καθόλου αν το "λαικό κίνημα" χτυπιώνταν, είτε από τα ΜΑΤ, είτε από την δράση των αντεξουσιαστών. Τώρα μύρισε ψοφίμι και πήγε στο Σύνταγμα να πουλήσει προστασία και να πιάσει τα πόστα είτε να καταλάβει τα "Χειμερινά Ανάκτορα", είτε να μην τα καταλάβει κανείς άλλος.
    Εδώ είναι που η απαίτηση του Γιώργου να παραδεχθούμε ότι χθές το ΚΚΕ, προσέφερε στο Λαικό κίνημα , είναι εσφαλμένη. Δεν προσέφερε κατά την γνώμη μου. Ιδιοτελώς κινήθηκε, όπως αναφέρω πάρα πάνω.
    5. Ο τρόπος που δρουν οι κουκουλοφόροι, είναι ένας τρόπος που δεν μπορεί να τον μιμηθεί κανείς άλλος διαδηλωτής, που δεν έχει κατέβει να κάνει πόλεμο, αλλά να διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους.
    6. Στον τρόπο που δρούν οι κουκουλοφόροι, μπορούν να μπούν, εκτός από τους ίδιους μόνο παρακρατικοί προβοκάτορες, όχι ότι μπήκαν χθές ή κάποια άλλη στιγμή, αλλά για γεγονότα που δεν ήταν της επιλογής των αντεξουσιαστών, ίσως και να μπήκαν, όπως τουλάχιστον έχει φανεί σε διάφορα βίντεο που εγώ τουλάχιστον έχω δεί στο παρελθόν.
    7. Το πρόβλημα μου και με τους δύο είναι ότι είναι εχθροί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που την εποχή που ήταν απλώς διαμαρτυρόμενοι, μπορούσα να τους ανεχθώ, τώρα που η χώρα είναι σε τρομερή αστάθεια, είναι πλέον πολιτικές δυνάμεις - στρατιωτικού τύπου κατάλυσης της ή τουλάχιστον επιθυμίας κατάλυσης της και είναι εχθροί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ Κώστα. Το ΠΑΜΕ κράτησε για ώρες μαζική και ειρηνική την διαδήλωση και το κέντρο του ενδιαφέροντος στην ουσία του τι γινόταν μέσα και απ' έξω. Γι αυτό σκύλιασαν οι μπάχαλοι, γιατί οι κάμερες δεν έπαιρναν αυτούς αλλά την μαζική λαϊκή εκδήλωση. Δεν ξέρω πόσο εχθροί της δημοκρατίας είναι οι κουκουέδες (η νομενκλατούρα τους είναι) αλλά χτες προστάτεψαν την δημοκρατία και το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε ασφαλείς από τους επιχειρούντες με μολότωφ και μάρμαρα ...(αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς για να μην χάσουμε την ουσία - ευτυχώς δεν έχω μαγαζί ή δεν δουλεύω στο κέντρο).
    Τώρα, τι σχέση έχουν οι προωθημένοι κομάντο του χώρου με τους ελευθεριακούς, δεν μπορώ να το καταλάβω. Για άτακτους σταλινικούς/ακροδεξιούς τους κόβω...
    Έχω σε μεγάλη εκτίμηση την ελευθεριακή σκέψη για να προσβάλλω τους οπαδούς της έτσι. Παρακρατικός σημαίνει "αυτός που κάνει την δουλειά του κράτους". Κι αυτό κάνουν οι τύποι αυτοί. Δεν νομίζω οι φίλοι μας ανιεξουσιαστές να συμμερίζονται την παρακρατική δράση των προβοκατόρων. Αν ναι, λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΠΑΜΕ ουδόλως ενδιαφέρθηκε Γιώργο για την προστασία της Δημοκρατίας και του δικαιώματός ΜΑΣ -όλων των υπολοίπων- να διαδηλώνουμε ασφαλείς.
    Για τον εαυτό του και μόνο για τον εαυτό του νοιάζεται.
    Οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην κοινωνία το μισεί.
    Οχι δικαιώματα δεν επιθυμεί να του διασφαλίσει, αλλά ούτε την ίδια την ύπαρξη.
    Αν μπορούσε θα μας έβγαζε όλους παράνομους.
    Ευτυχώς δεν μπορεί.
    Οι άλλοι μας θέλουν ως τηλεοπτικό κοινό, για να σοκαριζόμαστε από την λεβεντιά τους.
    Η συμβουλή μου είναι μην ασχολείσαι μαζί τους.
    Αύριο θα μπλοκάρουν τους καταπέλτες των πλοίων, μεθαύριο τις εισόδους των μουσείων.
    Ακόμη σήμερα κρατά 200 σχολεία κλεισμένα με το έτσι θέλω. Ποιά δημοκρατία και κουραφέξαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με την ευκαιρία, είδα τους ταξιτζήδες για άλλη μια φορά να μας λένε ότι η χούντα δεν τελείωσε το 73.
    Και γιατί όλα αυτά;
    Επειδή δεν τους επιτρέπει πλέον ο νόμος να μεταβιβάζουν τις άδειές τους, στα παιδιά τους ή να τις πουλούν, επειδή αυτοί τις αγόρασαν ακριβά. Εντάξει γι'αυτούς της τελευταίας 3ετίας, αλλά οι άλλοι, τι θέλουν να μας πούνε;
    Και εγώ για να γίνω μηχανικός, πλήρωσε ο πατέρας μου φροντιστήρια, σπουδές και το νοίκι του γραφείου μου ,εκτός από τον εξοπλισμό, πολλά λεφτά. Περισσότερα απ'όσα για την άδειά τους.
    Θάπρεπε τώρα να μη μπορεί να γίνει άλλος μηχανικός, αν δεν του πουλούσα την άδειά μου;
    Ελεος πιά. Αρκετά με τις μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ απεδειξε οτι ειναι ενα σοβαρο συστημικο κομμα που κινειται και θα κινειται εντος πλαισιου. Η δε Παπαρηγα εχει πολιτικο βαρος και ειναι τυχερο το ΚΚΕ που την εχει.Μετα απο αυτην αμφιβαλλω.Χτες, κερδισε την πολιτικη ηγεμονια απο τονΣΥΡΙΖΑ στο χωρο. Η ΔΗΜΑΡ το καταλαβε και πηρε σωστη θεση. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμα το λές εσύ έτσι θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω να επιμείνω στην συζήτηση που ξεκίνησα παραπάνω για τον όρο "παρακρατικοί".

    1) Ακόμα κι αν πιστεύουμε πως το ΚΚΕ είχε δίκιο στη συγκεκριμένη διένεξη, δεν είναι απαραίτητο να υιοθετούμε τη φρασεολογία του και τη λογική του. Για το ΚΚΕ άλλωστε όποιος δεν είναι μαζί του είναι με τον εχθρό ("παρακρατικοί", "δεκανίκια του συστήματος", "πράκτορες του τσάρου" κ.λπ.).

    2)Γιώργο, βάζεις απ' όσο καταλαβαίνω δύο επιχειρήματα: α) η αστυνομία παρακινεί και κατευθύνει τους κουκουλοφόρους και β)οι κουκουλοφόροι είναι πολλές φορές ασφαλίτες.
    Απάντηση: α)Αμφιβάλλω αν η αστυνομία μπορεί να τους κατευθύνει και δεν ξέρω με ποιόν τρόπο θα μπορούσε, αν αυτοί θα αφήνονταν να "κατευθυνθούν" κ.λπ. Ακόμα κι αν μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά, είναι πραγματικά προς το συμφέρον της αστυνομίας ή της κυβέρνησης να γίνονται επεισόδια; Ας το σκεφτούμε πριν απαντήσουμε θετικά. Και ας μην έχουμε την ανόητη αυταπάτη πως η κυβέρνηση ή η αστυνομία φοβάται τις ειρηνικές διαδηλώσεις, γι' αυτό και προσπαθεί να προκληθούν επεισόδια. Τι θα έκαναν δηλαδή οι ειρηνικές διαδηλώσεις σε αυτή τη φάση; Τι παραπάνω θα γινόταν χθες αν η διαδήλωση κινούνταν ειρηνικά; Νομίζω τίποτα. Το σενάριο αυτό μου φαίνεται πολύ ανορθολογικό και συνομωσιολογικό για να το πιστέψω.

    β)Κατ' αρχάς δε μπορεί αυτές οι εκατοντάδες ή χιλιάδες άτομα που προκαλούν επεισόδια να είναι αστυνομικοί. Επίσης, δε μπορεί να είναι επίσης αστυνομικοί στις διαδηλώσεις της Γένοβα, στις ταραχές στο Λονδίνο ή πρόσφατα στη Ρώμη. Το μπλακ μπλοκ δεν είναι αστυνομικοί. Μπορεί κάποιοι από το μπλακ μπλοκ να είναι αστυνομικοί; Και πάλι δε βρίσκω το λόγο (βλ. παραπάνω). Να σημειώσουμε πάντως πως πολλές φορές αστυνομικοί με παρόμοια αμφίεση και εξάρτηση κινούνται στις παρυφές των πορειών για να κάνουν ευκολότερα, χωρίς να δίνουν στόχο, συλλήψεις.


    Συμπέρασμα: το κομμάτι της νεολαίας που συγκροτεί το μπλακ μπλοκ είναι ένα υπαρκτό κομμάτι της κοινωνίας, δε μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλί του "παρακρατικού". Μπορούμε να διαβάσουμε το ιντιμίντια, να κοιτάξουμε στα Εξάρχεια για να δούμε τι λένε, ποια είναι η ταυτότητά τους. Ας τελειώνει όμως η κουκουεδίστικη καραμέλα με τους "παρακρατικούς", μήπως και μπορέσουμε να αναρωτηθούμε πώς και γιατί αυτό το κομμάτι της νεολαίας που μεγεθύνεται από το Δεκέμβρη του '08 και έπειτα κάνει αυτά που κάνει, δε διστάζει να σκοτώσει κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια χαρά, θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη διαφωνία μου με το κείμενο. Σε πάρα πολλά πράγματα συμφωνώ με τον Κώστα. Θεωρώ πως δεν έχουμε κανέναν λόγο να μπαίνουμε σε μια διαδικασία σύγκρισης και επιλογής ανάμεσα στις πρακτικές των ΜΑΤ-ΚΝΑΤ-κουκουλοφόρων. Προς το παρόν τους περιγράφω ως κουκουλοφόρους, θα επεκταθώ στην συνέχεια. Για τα ΜΑΤ δεν θα πω πολλά. Μονάδες καταστολής που χρησιμοποιούνται από την πολιτική εξουσία για καταστολή κοινωνικών αγώνων. Σκοπός τους η διάλυση συγκεντρώσεων-πορειών με ή χωρίς αφορμή, τις περισσότερες φορές με βίαιο τρόπο, η δράση των κουκουλοφόρων δίνει νομιμοποίηση στο έργο τους. Πάμε τώρα στο ζουμί. Αυτό που έγινε χθες από το ΚΚΕ ήταν σαφέστατα μια κεντρική επιλογή, η οποία δεν γίνεται συχνά. Τα τελευταία 15 χρόνια, δεν θυμάμαι να έχει γίνει σύγκρουση των ΚΝΑΤ με τους κουκουλοφόρους πάνω από 3-4 φορές. Το ΚΚΕ βγήκε σαφέστατα κερδισμένο, το μόνο κόμμα αν θέλετε, και με τις δηλώσεις της γ.γ. του, αφού (1) επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αφενός για την πολιτική του, αφετέρου για την ύπαρξη κρατικών-παρακρατικών μέσα στους κουκουλοφόρους, (2) επί της ουσίας σαφέστατη αιχμή και για την αστυνομία, αν και έμμεση αφού η γ.γ. την κάλυψε πλήρως στο ότι δεν είχε εμπλοκή, (3) επιτέθηκε στο ΛΑΟΣ ως υποκινητή ακροδεξιών στοιχείων που δρουν στους κουκουλοφόρους, και (4) η αυτονόητη μπηχτή στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δεν μπορεί να περιφρουρήση τις πορείες του. 4 τα τριγόνια για το ΚΚΕ που, μαζί με τις δηλώσεις του ΓΑΠ, τα κανάλια MEGA-ANT1, και προφανώς τις τηλεοπτικές εικόνες δολοφόνων να πετούν μολότοφ σε απροστάτευτους ανθρώπους, σίγουρα κέρδισε τον μέσο ψηφοφόρο, και έδειξε στην υπόλοιπη αριστερά, εσω και εξωκοινοβουλευτική, ποιος είναι το αφεντικό. Αν το ΚΚΕ ερχόταν ποτέ στην εξουσία, που βέβαια δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία, αμφιβάλλω αν πιστεύει αυτά που λέει, η υπόλοιπη αριστερά θα ονομάζονταν αντεπαναστάτες και τα ΚΝΑΤ θα αποτελούσαν την μυστική αστυνομία!!!
    Τώρα, για τους κουκουλοφόρους τί να πω. Δεν έχω ιδέα αν μέσα τους βρίσκονται παρακρατικά στοιχεία. Δεν θα έπεφτα από τα σύννεφα αν μάθαινα κάτι τέτοιο. Όπως το καταλαβαίνω εγώ, οι κουκουλοφόροι αποτελούνται από τους μπάχαλους και από ιδεολόγους του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου που επιλέγουν την σύγκρουση ως μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι μεν πρώτοι καταστρέφουν τα πάντα, δεν έχω ιδέα γιατί και με πιο σκοπό, οπότε αυτοί φαντάζομαι μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για οτιδήποτε, και οι δεύτεροι επιλέγουν την σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Οι πρώτοι δεν με αφορούν, για εμένα θα έπρεπε οι ίδιοι οι αναρχικοί να τους απομονώσουν. Απλά να πω ότι ιστορικά αυτό που ονόμασε ο Μαρξ ως λούμπεν προλεταριάτο κινείται στις παρυφές του αναρχικού χώρου. Τώρα για την άλλη ομάδα μπορώ να πω πολλά. Θεωρώ πως η σύγκρουση, από την στιγμή που μπορεί να αποτελεί για αυτούς μία πολιτική πράξη, πρέπει να κρίνεται πολιτικά. Από όσων είμαι σε θέση να καταλάβω, δεν διανύουμε κάποια προεπαναστατική περίοδο, οπότε μία τέτοια σύγκρουση να έχει κοινωνική νομιμοποίηση. Στις παρούσες συνθήκες δρα συκοφαντικά προς το λαϊκό κίνημα και ενισχύει κατασταλτικούς μηχανισμούς και συντηρητικά ανακλαστικά. Για αυτό και σε κάποιο βαθμό η δράση τους αφήνεται. Αυτού του είδους η πολιτική πρακτική πρέπει να απομονωθεί. Τώρα βέβαια δεν αποτελεί και πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας το ότι κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να αγωνιστούν με τον λάθος κατά την γνώμη μου τρόπο. Έχει σοβαρότερα προβλήματα να λύσει! Ούτε θα ρωτήσουμε το ΚΚΕ για το πως πρέπει να διαδηλώνουμε! Πάντως, η καταστροφή της πόλης και των περιουσιών πολλών συμπολιτών μας αποτελεί πρόβλημα για την κοινωνία μας το οποίο πρέπει να βρει λύση.
    CM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ, ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ
    ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ & ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αντί προλόγου

    Παρακαλώ τους επιστήμονες ψυχικής υγείας να ασχοληθούν με το θέμα της επικεφαλίδας, γιατί δεν έχω βρει σχετική βιβλιογραφία, οι δε διαπιστώσεις μου είναι εμπειρικές και ατελείς ιδιαίτερα στους μηχανισμούς μεγέθυνσης της συναισθηματικής ανωριμότητας, του πνευματικού (και όχι μόνον) ναρκισσισμού, της εξουσιομανίας και του αλάθητου της πίστης των πολιτικων (και ιδιως της αριστερας) που θυμίζει-δυστυχώς- καθολικούς επισκόπους της ιεράς εξέτασης.

    Καλούν κι αυτοί τους πιστούς τους, "τους κολασμένους της γης ", να περάσουν μια ακόμα ζωή-κόλαση γεμάτη πρέπει-νόρμες-πλάνα(με πόνο, αίμα, δάκρυα,..) χωρίς καμιά ελευθερία, χαρά, δημιουργικότητα,... για τον σοσιαλιστικό παράδεισο μετά θάνατον!

    1.Δεν γνωρίζω άλλη χώρα, με τόσα αριστερά “αφεντικά” (επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες) και τόσους δεξιούς εργαζόμενους. Η αιτία ίσως πρέπει να αναζητηθεί στους απογόνους των Βενιζελικών αστών, στην ευρύτατη συμμετοχή όλων των τάξεων στο ΕΑΜ, στην ταύτιση -από τις σκληρές δεξιές κυβερνήσεις μετά το 1944- εαμιτών και κομμουνιστών, στην ‘’δήλωση’’ που έπρεπε να υπογραφεί από τους μετανοήσαντες για να ενταχθούν στους κόλπους του μετεμφυλιακού κράτους (και που πολλές φορές δεν υπογράφθηκε για λόγους αξιοπρέπειας-εγωισμού) και στην εσωτερική μετανάστευση στις μεγάλες πόλεις που άμβλυνε το καθημερινό άγχος των διωκόμενων από την τοπική εκδικητικότατα των νικητών. Επομένως, αφού στο ΕΑΜ συμμετείχε -σε μεγάλο ποσοστό- το πιο ανήσυχο τμήμα του λαού, το οποίο , στη συνέχεια, δεν μπορούσε λόγω ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’ να διορισθεί στο Δημόσιο, είναι ευνόητο γιατί, ήδη από την δεκαετία του ’60, η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων κ.λ.π. επιχειρηματιών έχει προοδευτική-αριστερή προέλευση και αποτελεί –πλέον- σημαντικό ποσοστό της μεσαίας τάξης.

    Αυτός είναι ο κλασσικός μηχανισμός αυτοπαγίδευσης : λόγω ικανοτήτων/συγκυριών να γίνεις τελικά, αυτό που θα ήθελες να πολεμήσεις νεότερος. Δεν μπορείς να πολεμήσεις εναντίον του εαυτού σου. Το ξεπερνούν με την σχιζοφρενική ρήση:
    "Άλλο η δουλειά και άλλο η ιδεολογία !!!"

    Πρόσφατα από την Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. ειπώθηκε ότι άλλο η ατομική αντιμετώπιση στην κρίση (λ.χ. απολύσεις σε μια επιχείρηση) και άλλο η κοινωνική προοπτική, δικαιολογώντας μάλλον την μείωση μισθών και τις απολύσεις σε κομματικές επιχειρήσεις…

    2. Ο σταλινισμός είναι η ‘’αριστερή’’ έκφραση του εξουσιασμου και της αυταρχικότητας και -παγκοσμίως -της πιο άγριας. Ο μαρξισμός έχει καταστεί διαχρονικά ‘’στήλη άλατος’’ αντί για διαρκώς ανανεούμενος τρόπος ανάλυσης της κοινωνίας και της βιόσφαιρας. Είναι γνωστή, ακόμα και σήμερα, η αντίδραση του σύγχρονου αριστερού ‘’στελέχους’’ απέναντι στο αυθόρμητο, το ανοργάνωτο, το απρόσμενο : καχυποψία, εκνευρισμός, άρνηση αποδοχής. Ότι δεν ελέγχουν (σχεδιασμός εκ των άνω) το καταστρέφουν και αν δεν μπορούν το συκοφαντούν, οι πιο ευγενείς το αγνοούν. Όλα πρέπει να είναι ελεγχόμενα σε ‘’κουτάκια’’, ‘’φάσεις’’, ‘’στάδια’’. Η κοινωνία πρέπει να λειτουργεί περίπου… σαν τα ταχυδρομεία. Κορυφαίο παράδειγμα η αντίδραση των οργανωμένων μελών της αριστεράς στην αυθόρμητη εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και η συκοφάντησή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3. H προηγούμενη πολυετής λειτουργία της πολυδιασπασμένης, από το 1968, αριστεράς σε συνθήκες παρανομίας, υπό το καθεστώς του ‘’δημοκρατικού’’ συγκεντρωτισμού με μεταβίβαση των εντολών της κεντρικής ηγεσίας(εξουσίας), συνήθως εκτός Ελλάδας, στα οργανωμένα μέλη της που πρέπει να τις εκτελέσουν με σοβαρούς κίνδυνους ( μακρόχρονη στέρησης της ελευθερίας τους(εκτόπιση, φυλάκιση ή κάθειρξη) και - σε ορισμένες περιπτώσεις -θανατική ποινή) επέβαλε την τυφλή υπακοή και την σιωπή των μελών σε δογματικούς ηγετίσκους (όπως ο αξιωματικός της ακατανόητης πορείας θανάτου των 40 που περιγράφει ο Άρης .Αλεξάνδρου στο «Κιβώτιο») αντί της –πραγματικά- δημοκρατικής λειτουργίας, αφού το προσωπικό διακύβευμα ήταν η ελευθερία ή η ίδια η ζωή του απλού μέλους .

    Στην περίπτωση του Δημοκρατικού Στρατού, η εξουσία της ηγεσίας ήταν απόλυτη όχι μόνον στα οργανωμένα μέλη, αλλά και στον πληθυσμό της περιοχής που εκάστοτε κατείχε : για υποχρεωτική στρατολόγηση, υποχρέωση τροφοδοσίας του επαναστατικού στρατού από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κ.λ.π.


    4. Παγκοσμίως, παρόμοια ισχύουν και στις οργανώσεις επαναστατικής βίας. Η παρανομία που συνεπάγεται η οργάνωση ένοπλης βίας καταστρέφει την ελεύθερη συζήτηση για τα λαϊκά προβλήματα αφού εξαναγκάζει την δημοσίευση των θέσεων-μανιφέστου της οργάνωσης. Εντός της οργάνωσης, που έχει στρατιωτική μορφή, συχνά καταστρέφει και την δημοκρατική έκφραση σε βάρος της απόλυτης εξουσίας και του αλάθητου της ηγεσίας, μεγεθύνει την αυθαιρεσία και -ενδεχομένως- πυροδοτεί η οδηγεί στην παραφροσύνη.

    Λ.χ. ο Horst Mahler, γιος Γερμανού στρατιώτη που πεθαίνει στο μέτωπο, κατά το μισό Εβραίος, γίνεται ιδρυτικό μέλος της RAF. "Θεωρούσε την εργατική τάξη της Δυτικής Γερμανίας τελείως παθητική και διεφθαρμένη, και επομένως ήταν αδύνατο να απελευθερωθεί από μόνη της. Οι εργάτες ήταν κατατρομαγμένα γουρούνια, μαζί με το σύνολο της Αριστεράς. Και μαζί με τους συντρόφους του, πίστεψαν πως με κάποιες δολοφονίες και κάποιους δυναμίτες θα την απελευθέρωναν."

    Ο Horst Mahler, μετά την σύλληψη του, στην φυλακή έγινε φιλο-χιτλερικός-αντισημίτης και αφού αποφυλακισθεί, λόγω της συμμετοχής του στο αντάρτικο πόλης , σύντομα φυλακίζεται ξανά με τον νόμο Volkverherzung "υποκίνησης του λαϊκού μίσους εναντίον ενός τμήματος του πληθυσμού".

    Μα κι Γαλλοι αριστεριστες κατάφεραν τελικά να επιβληθούν σ' αυτή την κοινωνία που αρχικά ήθελαν να καταστρέψουν :
    “Η επιστροφή του Νετσάγιεφ, Jorge Semprun: Απ' όλα τα μέλη της αριστερίστικης οργάνωσης "Προλεταριακή πρωτοπορία", ο Ε. Σ. είναι ο μόνος που δεν πέτυχε κοινωνικά. Οι υπόλοιποι κατάφεραν τελικά να επιβληθούν σ' αυτή την κοινωνία που αρχικά ήθελαν να καταστρέψουν. Έδωσαν τη μάχη αυτή με πάθος ισότιμο μ' εκείνο που είχαν επιδείξει είκοσι χρόνια νωρίτερα επιδιώκοντας την αλλαγή. Απέκτησαν εξουσία και χρήμα. Απ' όλους αυτούς …ο Ε. Σ. είναι … ο λιγότερο επιφανής από τους τέσσερις που έχουν απομείνει. Γιατί ο πέμπτος της οργάνωσης έχει πεθάνει. Τον έλεγαν Ντανιέλ Λορενσόν και το παρατσούκλι του ήταν "Νετσάγιεφ". Τον σκότωσαν οι φίλοι του πριν από είκοσι χρόνια. Για να επιζήσουν εκείνοι.”
    5. Τα παραπανω ισχυουν -κατα το μαλλον η ηττον- και στην περιπτωση των αναρχικων/αντιεξουσιαστων/κουκουλοφορων η κρανιοφορων και μη, μεσα απο παραμορφωμενη πολυπρισματικη οπτικη/ερμηνεια.
    Ως φοτητης ΕΜΠ και στη συνεχεια με γραφειο στα Εξαρχεια ειμαι μαρτυρας της εξελιξης αυτου το χωρου ως αποτελεσμα της βαθμιαιας καπιταλιστικης ολοκληρωσης και των κοινωνικων συνεπειων της απο το
    1978 έως σημερα: Κινημα punk, ηρωινη, χαπια,χουλιγκανς, αναρχικοι, καταληψεις σπιτιων, ελευθεριακοι, μπαχαλοι, κ.λ.π.
    .

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι λ.χ. στην γωνια Ζ.Πηγης& Ακαδημιας
    επι πολλά έτη γίνονται επιθεσεις με πετρες, ξυλα και σπανιοτερα μολοτωφ εναντιον των ΜΑΤ, οι δε αστυφυλακες αρκετες φορες παιρνουν τις πετρες και τις ξαναπετουν προς τους αναρχικους/μπαχαλους (μαλλον ο αξιωματικος κανει τα στραβα ματια). Η επανειλημενη παρατηρηση με οδηγει στο συμπερασμα οτι οι δραστες και οι ΜΑΤαζτηδες αν και ενηλικοι, συμεριφερονται ως ανωριμα 10χρονα παιδια παιζοντας πετροπολεμο.
    Τι να πεις για τα εκατονταδες τεταγωνικων μαρμαρων που χρησιμοποιηθηκαν ενατιον των διαδηλωτων απο τους κουκουλοφορους, μερικοι μαλιστα με αντιασφυξιογονες μασκες;
    Απ' οτι γνωριζω, ακομη κιαν οι ψυχοπαθεις κουκουλοφοροι επιυμουσαν ψυχιατρικη θεραπεια, δεν υπαρχει πλεον σχεδον καμμια δυνατοτητα δημοσιας ψυχολογικης εξετασης /υποστηριξης τετοιων αντικοινωνικων ανθρωπων

    6. Η ιστορια της χωρας μας τον 20 ο αιωνα και οι διωξεις της αριστερας, έχουν ως αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, αλλοίμονο και για πολλά ‘’στελέχη’’ της ανανεωτικής αριστεράς (δηλ. ως μέσος όρος) την μυστικοπάθεια σε βαθμό ‘’συνωμοτικότητας’’, την έλλειψη επαφής με τις ‘’πλατιές μάζες’’ και την κρυφοσταλινική- «κρατικίστικη»-γραφειοκρατική αντίληψη επιβολής γνώμης, σχεδόν για τα πάντα.

    7. Εξάλλου οι μακρόχρονες επενδύσεις που έχουν κάνει οι εξουσιομανείς γραφειοκράτες πρέπει να αποδίδουν αποτελέσματα αποκλειστικά σε έναν στενό κύκλο, στον οποίο δύσκολα γίνονται αποδεκτοί οι άλλοι, οι διαφορετικοί . Επομένως δεν πρέπει να απορούμε που τα ‘’στελέχη’’ του ΣΥΝ απαρτίζονται κυρίως από πρώην επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και δημόσιους (κατ΄ ευφημισμόν) υπάλληλους –συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσωτερικού.

    8.Υπάρχουν παραδοσιακά και ελάχιστοι «ταξικοί αποστάτες» , που ασχολούνται με το hobby (συγνώμην λειτούργημα) της πολιτικής, όπως οι κυρίες της μεγαλοαστικής τάξης με τις αγαθοεργίες, που μας κάνουν την χάρη να μας… δίνουν σημασία, να ‘’παίζουν΄’’ με τις ιδέες και την ανάδειξη ‘’στελεχών’’ όπως οι γόνοι της βρετανικής μεγαλοαστικής τάξης .Και στην αριστερα (ανθρώπινο είναι) παρουσιάζονται σημαντικά φαινόμενα παρεοκρατιας και νεποτισμού (γόνοι αριστερών που συνεχίζουν την συνδικαλιστική- πολιτική πορεία των γονιών τους)

    9. Λίγοι πραγματικά εργαζόμενοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες κατόρθωσαν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή της Ανανεωτικής Αριστεράς, γιατί οι πρώτοι θα έχαναν την δουλειά τους και οι δεύτεροι θα έκλειναν την επιχείρησή τους ή -λιγότερο σύνηθες- απορροφήθηκαν από το επάγγελμα τους, αρκετοί χρησιμοποιώντας αρχικά και το ‘’λογότυπο του αριστερού’’ (άρα καλού και ηθικού) και στη συνέχεια κάνοντας ‘’κριτική υποστήριξη’’ (διάβαζε δουλειές ) στο ΠΑΣΟΚ.

    Παρομοίως, οι φιλελεύθεροι (ΚΚΕ εσ. κ.λ.π.) και οι "σταλινικοί" (KKE, EKKE, κ.λ.π.) δραστήριοι "αριστεροί" φοιτητές- συνδικαλιστές, της γενιάς του πολυτεχνείου και επέκεινα, όταν αποφοίτησαν, διψασμένοι για εξουσία, ενσωματώθηκαν στο κυρίαρχο δικομματικό σύστημα, χρησιμοποιώντας (οι πρώτοι ήδη από το 1981, οι δεύτεροι με χρονική υστέρηση 8 ετών) τις οργανωτικές τους ικανότητες σε διαχείριση ανθρώπων και χρημάτων, αφού ούτως ή άλλως, η συνδικαλιστική και πολιτική δράση συνίσταται κυρίως στην διαχείριση των αντίστοιχων κοπαδιών "ψηφοφόρων" δημοσίων υπαλλήλων /υπαλλήλων ΔΕΚΟ με ανταλλάγματα υψηλούς σχετικά μισθούς για την ελάχιστη παραγωγή έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10. Και διατυπώνω τα ερωτήματα :

    Μήπως η εξουσιομανία προυπηρχε στους "ηγετίσκους" και μεγεθύνθηκε από την ενασχόληση με την πολιτική με ψυχολογικούς μηχανισμούς-χειρισμούς των μελών τύπου agitatsia-propaganda (αφορά κόμματα και πολιτικές οργανώσεις όλων των ιδεολογιών );

    Απ. Ναι, στις περισσότερες περιπτώσεις ατόμων της μεσαίας-ανώτερης τάξης που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αναπτύξουν τις φιλοδοξίες τους.

    Όχι, στις περιπτώσεις ατόμων ταπεινής καταγωγής, που η δύναμη που απέκτησαν με την ενασχόλησή τους με τα κοινά, εκτόνωσε το σύμπλεγμα κατωτερότητάς τους που μεταλλάχθηκε σε αρρωστημένο πάθος για δύναμη, εξουσία και οργιώδη πλουτισμό. Όπως είχε πει και ένας γνωστός μου πασόκος:” Ήρθε η ώρα να φαν οι πεινασμένοι.”

    Είναι επάγγελμα η ενασχόληση με την πολιτική σ’ ένα αριστερό κόμμα ;

    Παραδοσιακά γιατί κάποιος δεν μπορεί να εκλεγεί ελεύθερα στα όργανα αριστερών κομματικών φορέων χωρίς εμπόδια και κρυφούς αποκλεισμούς, λόγω κομματικών ‘’μηχανισμών’’ , ‘’αυλών’’ και ‘’επετηρίδων’’ ;

    Πρέπει να είναι διαρκής και επί δεκαετίες η ενασχόληση με την πολιτική σ’ ένα αριστερό κόμμα ή πρέπει να υπάρχει διαρκής, ανοικτή ανανέωση προσώπων και ιδεών και όχι κυκλική εναλλαγή των ίδιων προσώπων ;

    Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν αυτά ;

    Είναι προφανώς επιθυμητό, κάποιος που διακρίνεται από τις επαγγελματικές του ικανότητες, το ήθος του και την εν γένει πορεία του και γνωρίζοντας την κοινωνία εργαζόμενος, εφόσον το επιθυμεί, να εκτίθεται αρχικά ελεύθερα ως υποψήφιος στον συνδικαλιστικό του φορέα και στη συνέχεια –αν πάλι το επιθυμεί- στα όργανα κομματικών φορέων .

    11. Όλες αυτές οι πρακτικές (εξουσιομανείς αρχηγοί, ψυχολογικός χειρισμός-στρατολόγηση, φανατισμός, μαζί με τους παρελθόντες/πρόσφατους και μέλλοντες ‘’καυγάδες’’ δεν αρμόζουν σε ώριμες προσωπικότητες).

    Πικραίνουν τόσο τα λίγα πια εγγεγραμμένα μέλη αριστερών κομμάτων και απωθούν τους σκεπτόμενους ανέντακτους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες και τελικά την ίδια την κοινωνία, που αμήχανα αντιλαμβάνεται ότι τουλάχιστον πολιτικά (γιατί πολιτιστικά υπάρχει κάποια ελπίδα ακόμη στην αριστερά) η ανανεωτική αριστερά όπως δομήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΝ και τις ‘’συνιστώσες’’ και πρόσφατα την ΔΑ, δεν διαφέρει και πολύ από το διεφθαρμένο μας πολιτικό σύστημα που υποτίθεται ότι καταγγέλλει και θέλει να ανατρέψει /αλλάξει/ μεταρρυθμίσει.
    12. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα τέκνα στελεχών της αριστεράς, αντιλαμβανόμενα το αδιέξοδο της “αριστερής” μεσοαστικής τάξης, στην δημιουργία της oποιας είχαν συμμετάσχει και ανήκαν –τελικά- οι γονείς τους, προσχώρησαν σε αριστερίστικες και –λίγα- σε επαναστατικές ιδέες και πρακτικές της νεανικής εποχής του Στάλιν (ληστείες τραπεζών, τυφλά κτυπήματα,…).

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν διαφωνώ επι της ουσίας ούτε με τον Κωστή ούτε με τον Θανάση ή τον CM. Εσένα Αφώτιστε θα σου απαντήσω λογοτεχνικά, αν μπορέσω, δηλ. αν μου το επιτρέψει ο ψυχαναλυτής μου.
    Δεν έχω καμιά αμφιβολία για τις επιδιώξεις της ηγεσίας του ΚΚΕ. Εγώ ο ίδιος λόγω ιδιοσυγκρασίας, έχω "διωχθεί" σταλινικά από πιο δημοκρατικά κόμματα και με το ΚΚΕ στην εξουσία ποιος ξέρει που θα ήμουν. Αλλά, τα χθεσινά γεγονότα, αυτήν την εντύπωση που καταθέτω μου άφησαν - ακόμη κι αν ήταν εξαίρεση.
    Όσο για τους αναρχικούς, ναι, θεωρώ παρακρατικούς όσους επιτίθενται να σκοτώσουν ή αδιαφορούν αν θα σκοτώσουν. Δεν τον γνώρισα έτσι τον αναρχισμό. Δεν ήταν έτσι οι Ισπανοί αναρχικοί. Δεν με νοιάζει πως αυτοαποκαλούνται όσοι εξασκούν σε συμπολίτες τους δολοφονική βία ή τους καταστρέφουν οικονομικά με καταστροφές. Ο ίδιος θα μπορούσα να αυτοχαρακτηριστώ φιλελεύθερος/ελευθεριακός (όπως ο Κον Μπεντίτ) αλλά ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να χτυπήσω εορηνικό διαδηλωτή οποιουδήποτε φρονήματος - ακόμη και φασίστα.
    Ένα τελευταίο: ναι, ένα τμήμα της νεολαίας έχει φτάσει να δρά παρακρατικά, δηλ. παρά το κράτος , μεγενθύνοντας και δικαιολογώντας την καταστολή. Πράγματι, αυτό είναι το θέμα και όχι αν τελικά το ΚΚΕ έχει επίσης φασιστικές βλέψεις - γιατί εκεί μιλάμε για την ηγεσία ενώ στη νεολαία μιλάμε για τα παιδιά μας. Αν περάσει η σύγχυση των λέξεων θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Γιωργος

    Προτεινω πολυπρισματικη οπτικη/ερμηνεια

    Εκτος απο τον καπιταλισμο συνυπαρχει και η ψυχοπαθεια.

    Ο ελληνικος καπιταλισμος
    1. Η εξελιξη αυτου το χωρου (συγκρουσιακων/μπαχαλων/ινδιανων πολης/ελευθεριακων,..) ως αποτελεσμα της βαθμιαιας καπιταλιστικης ολοκληρωσης ειναι παγκοσμιο φαινομενο απο την Χιλη, την Βρεττανια , την Γαλλια,...(συγκεντρωση και συγκεντροποιηση κεφαλαιου, ανεργια νεολαιας, βαθμιαια ελλειψη οραματων, νεανικη ανεργια/ανια/ελλειψη ενδιαφεροντων,...και των κοινωνικων συμπεριφορων/συνεπειων της απο το 1978 έως σημερα: Κινημα punk, ηρωινη, χαπια,χουλιγκανς, αναρχικοι, καταληψεις σπιτιων, ελευθεριακοι, μπαχαλοι, κ.λ.π.
    Οι συνεπειες στην νεολαια της χωρας μας ερχονται απο την δεκαετια του 70 και μεγενθυνονται απο τον επαρχιωτικης νοοτροπιας μικρομεγαλισμο μας (80% των αποφοιτων λυκειων να σπουδαζει σε απιθανα ΑΕΙ και ΤΕΙ με αβεβαιο μελλον, εγκαταλειψη πρωτογενους παραγωγης, ενω οι μεταναστες Αλβανοι του 90 ειναι ηδη εργολαβοι, νοικοκυρηδες η μικροεπιχειρηματιες στην χωρα τους,....),τα εργα υποδομης λ.χ. τα φαραωνικα Ολυμπιακα εργα, την Εγνατια (οπου κινουνται σχεδον μονον τουρκικες νταλικες και στους αξονες προς Σκοπια και Βουλγαρια γαι φθηνα ψωνια και βενζινη) την αφασικη 5ετια της κυβερνησης Κ.Καραμανλη, την ακομη πιο ατελεσφορη διακυβερνση ΓΑΠ, απο την απληστια των κρατικοδιαιτων ομιλων επιχειρησεων αλλα και απο την ελληνικη ανωριμοτητα ( κοινωνικη (βλ. Στελιο Ραμφο) και προσωπικη που πλεον χρηζει θεραπειας) την ποιοτητα της αριστερας και γενικοτερα του πολιτικου συστηματος.
    Οι συνεπειες μεγενθυνθηκαν απο το 2008 εως σημερα, δηλ. απο τοτε που ξεκινησε η οικονομικη κριση στην χωρα μας, ασχετα αν πολλοι το καταλαβαν καθυστερημενα.

    Η ψυχοπαθεια.
    Οι δραστες και οι ΜΑΤαζτηδες αν και ενηλικοι, συμεριφερονται ως ανωριμα 10χρονα παιδια παιζοντας πετροπολεμο.
    Τι να πεις για τους εμπρηστες της Marfin με νεκρους ;
    Ti να πεις για τους ΜΑΤαζτηδες που αφηνουν διαδηλωτες ημιθανεις κτυπωντας τους με τα γκομπς;
    Τι να πεις για τα εκατονταδες τεταγωνικων μετρων μαρμαρων που ξηλωθηκαν και χρησιμοποιηθηκαν ενατιον των διαδηλωτων απο τους κουκουλοφορους, μερικοι μαλιστα με αντιασφυξιογονες μασκες;
    Απ' οτι γνωριζω, ακομη κι αν οι ψυχοπαθεις ΜΑΤαζτηδες, κουκουλοφοροι , μπαχαλοι,... επιθυμουσαν ψυχιατρικη θεραπεια, λογω της περιστολης κονδυλιων στο Υπ. Υγειας δεν υπαρχει πλεον σχεδον καμμια δυνατοτητα δημοσιας ψυχολογικης εξετασης /υποστηριξης τετοιων αντικοινωνικων ανθρωπων.

    Αρα το συμπερασμα του Θαναση με συμπληρωνει πληρως.

    "Συμπέρασμα: το κομμάτι της νεολαίας που συγκροτεί το μπλακ μπλοκ είναι ένα υπαρκτό κομμάτι της κοινωνίας, δε μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλί του "παρακρατικού". Μπορούμε να διαβάσουμε το ιντιμίντια, να κοιτάξουμε στα Εξάρχεια για να δούμε τι λένε, ποια είναι η ταυτότητά τους. Ας τελειώνει όμως η κουκουεδίστικη καραμέλα με τους "παρακρατικούς", μήπως και μπορέσουμε να αναρωτηθούμε πώς και γιατί αυτό το κομμάτι της νεολαίας που μεγεθύνεται από το Δεκέμβρη του '08 και έπειτα κάνει αυτά που κάνει, δε διστάζει να σκοτώσει κ.λπ.


    Και το συμπερασμα του ΑΦ

    12. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα τέκνα στελεχών της αριστεράς, αντιλαμβανόμενα το αδιέξοδο της “αριστερής” μεσοαστικής τάξης, στην δημιουργία της oποιας είχαν συμμετάσχει και ανήκαν –τελικά- οι γονείς τους, προσχώρησαν σε αριστερίστικες και –λίγα- σε επαναστατικές ιδέες και πρακτικές της νεανικής εποχής του Στάλιν (ληστείες τραπεζών, τυφλά κτυπήματα,…).

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. to KKE στους χώρους δουλειάς λέει ότι του επιτέθηκαν παρακρατικοί, μπάτσοι ντυμένοι μπάχαλοι. Ο νεκρός ήταν ένα από αυτά που ζητούσε το ΚΚΕ από αυτήν την πορεία. Τον πήρε και τον περιφέρει με ανακοινώσεις στο στυλ μόνο εμείς θα σε προστατέψουμε αγωνιζόμενε λαέ/ Εμείς που τα βάλαμε με το παρακράτος και ματώσαμε.
    Το δεύτερο ήταν η ηγεμονία, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάνω το ΣΥΝΤΑΓΜΑ δικό μου συγκρούομαι με όποιον μου την πέφτει, και αποσύρομαι σεμνά γιατί είμαι κυρίαρχη δύναμη. Πολιτική με όρους δεκαετίας 70-80. Ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις στους δρόμους. Κοινώς γάματα. ¨οσο αφορά την ανάρτηση του Γιώργου και βέβαια ο καθένας μπορεί να κόβει τη βόλτα του και βέβαια οι μπάχαλοι είναι πρόβλημα για τις διαδηλώσεις. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε πολιτικά σημαίνουν κάτι. Αν είναι να καταλύσουν το κοινοβούλιο και την αστική δημοκρατία τότε έχουν λόγο ύπαρξης για όσους θέλουν κάτι τέτοιο. Αν είναι να διαλύουν απλά το κέντρο για να κυριαρχήσουν τα κόμματα στη συνείδηση ηλιθίων δεν έχουν καμιά αξία. Απλά δείχνουν το αναχρονιστικό της Αριστεράς μας. Τις βαριέμαι, άσε που είναι και ανθυγιεινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι μαυρομπλοκίτες είναι βασικά κάθε καρυδιάς καρύδι. Αν είναι το 10% απο δαύτους γνήσιοι αναρχικοί είναι ζήτημα. Το βασικό τους χαρακτηριστικό όμως είναι η αμβλύνοιά τους. Χωρίς πλάκα.

    Και δεν μιλάω για IQ μιλάω για το πώς βλεπουν τον κόσμο. Βασικά όσον αφορά τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο είναι εξίσου αν όχι περισσότερο ηλίθιοι με τους νεοφιλελεύθερους.

    Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι κρατικοί εκεί μέσα, αλλα δεν τους κατευθύνουν. Δεν χρειάζεται άλλωστε, οι τύποι είναι τόσο ηλίθιοι που παίζουν μια χαρά το παιχνίδι της εξουσίας.

    Το ΚΚΕ έχει μια βασική διαφορά, έχει ένα όραμα για το μέλλον. Και έτσι και έρθει στην εξουσία,μαύρο φίδι που τους έφαγε τους μαυρομποκίτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο χαζος ειναι δυσπιστος. Ο χαζος δεν ξερει οτι ειναι χαζος. Αφου δεν εχει ατομικοτητα συναγελαζεται με τους ομοιους του. Αποτελει αντικειμενο εκμεταλλευσης απο τους επιτηδειους, ξεκινωντας απο περιστασιακες δουλειες. Και επειδη δεν εχει συνειδητοποιησει το μεγεθος της ανεπαρκειας του, ειναι ευκολο να απογοητευθει (διπολο: χαμηλες δυνατοτητες- υπερβολικες ματαιωμενες απαιτησεις).
    Ευρισκομενος λοιπον στον χουλιγκανικο/μικροπραραβατικο χωρο μοιραια θα βρεθει σε αντιστοιχους χωρους οπου ανθει το ειδος του ελευθεριακου/αναρχοαυτονομου/συγκρουσιακου/ινδανιου πολης/μηδενιστη/...
    Η οσμωση λοιπον μπορει να δημιουργησει το οτιδηποτε. Μπορει καλλιστα να βρεθει σε νεοφασιστικο περιβαλλον και να κυνηγα μεταναστες, αναρχικους, αριστερυς φοιτητες,...
    Ομως χρειαζονται 2 ακομη συνθηκες:
    Την πρωτη (τις επικρατουντες κοινωνικο οικονομικες συνθηκες) την ανεπτυξα αρκετα.

    Η δευτερη ειναι το καταλληλο ψυχολογικο υποβαθρο(συναισθηματικη διαταραχη :κληρονομικη η απο το οικογενειακο περιβαλλον), πλεον η ροπη προς την παραβατικοτητα που ειναι δεομενη στην εφηβικη και την μακρα μετεφηβικη ηλικα των ελληνων. Εδω σταματω. Ας ζητησουμε μια εγκυρη γνωμη απο εναν ειλικρινη κοινωνιολογο και εναν ψυχιατρο.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφώτιστε
    Το ψυχιατρικό σκανάρισμα ακριβέστατο.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μία ενδοαριστερή σύγκρουση μηχανισμών που στην πραγματικότητα εχθρεύονται την λαική έκφραση. Από την μία επιθέσεις σε ανυπεράσπιστους διαδηλωτές οι δε, από την άλλη παροχή προστασίας οι μεν. Χαρακτηριστικά μίας παρακμασμένης αριστεράς και μίας αποδιαρθρωμένης κοινωνίας και διαρκώς με πιο συντηρητικά αντανακλαστικά. Η επόμενη μέρα την βρίσκει να συζητά όχι τι χάθηκε από το εισόδημα της αλλά για το πεδίο της μάχης και τους υποτιθέμενους νικητές και ητημένους. Τι το ποιο συστημικό αλήθεια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και για να μην έχει κανείς την παρα μικρή αυταπάτη για την σπέκουλα ας δει εδώ
    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6504184&publDate=21/10/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU