Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Αφελείς, λαϊκιστές και υπνοβάτες: οι αριστεροί συνοδοιπόροι της συμμορίας της δραχμής



Το παρακάτω κείμενο μετράει ήδη ένα μήνα ζωής. Γίνεται όμως ολοένα και πιο επίκαιρο όσο  η αγωνία μεγαλώνει για την τελική έκβαση της μάχης του "κουρέματος" (PSI+), και αυξάνουν οι πιθανότητες να κληθούν να μας κυβερνήσουν οι υποστηρικτές της επιστροφής στην δραχμή, είτε με την μορφή της ΝΔ του Σαμαρά ή είτε εκείνης του αριστερού μετώπου ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των συν αυτώ εθνολαϊκιστών σαν τον μοδάτο μπουρδολόγο  Δ. Καζάκη. 
Γίνεται επίσης ολοένα και πιο αποκαλυπτικό για τις συνέπειες της καταστροφικής "πολιτικής ορθότητας", όλων των συνιστωσών της αριστεράς, εκείνης δηλαδή της πεισματικής άρνησης να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο και να αναλάβουν ευθύνες, να "λερώσουν" τα χέρια τους για χάρη της επιβίωσης του λαού τους... αντίθετα, αναπαύονται ως πόντιοι πιλάτοι στον διαπιστωτισμό τους και στις δυσοίωνες προφητείες τους για τις επερχόμενες καταστροφές, χωρίς οι ίδιοι να κουνούν το δαχτυλάκι τους προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, εκτός βέβαια εκείνης της μικροκομματικής τους επιβίωσης. 
Η αριστερά της ανιδιοτέλειας φαίνεται ότι υπάρχει πια μόνο στις αναμνήσεις μας - σήμερα, τα κομμάτια της, δογματικά, της "ευθύνης" ή και της ανευθύνης, προσκυνούν ιδεολογικά τους καζάκηδες και τους ομοίους του  - κι αν όχι όλοι φανερά σίγουρα αυτές τις "ιδέες" έχουν στο πίσω μέρος του συγχυσμένου δημοσιοϋπαλληλικού τους μυαλού...
Τέτοια υπηρεσία δεν θα την φανταζόταν καν η συμμορία της δραχμής και οι "ελβετοί" καταθέτες. Κι όπως ξέρουμε κι από την ιστορία, διαφθορά και ηλιθιότητα μια χαρά τα βρίσκουν μεταξύ τους:


Με αφορμή μια εκδήλωση στην Ν. Ιωνία
του Γιώργου Προκοπάκη*

Αφορμή για το σημείωμα η "ειδησεογραφική" κάλυψη συγκέντρωσης του κ. Καζάκη στη Ν. Ιωνία υπό την αιγίδα του Δημάρχου παρακαλώ, (εδώ), αλλά και η ...απίθανη επιχειρηματολογία του κ. Χαλβατζή στις Ανατροπές στις 21/11. Παρόμοια ανευθυνολογία και λαϊκισμός στην πορεία προς την ικανοποίηση του επαναστατικού ονείρου της επιστροφής στη δραχμή ή τη μνα.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το κράτος έχει πρόβλημα και αναγκάζεται να δανεισθεί την πρωτοχρονιά €1 δισ. Μπορεί να το κάνει με δύο τρόπους:
1. Δανείζεται €1 δισ για 30 χρόνια με επιτόκιο 5%. Στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου θα έχει καταβάλει €50 εκατ σε τόκους και λογιστικά το χρέος του θα είναι €1 δισ μεγαλύτερο από ό,τι ένα χρόνο πριν.
2. Δανείζεται €1 δισ για 3 μήνες με επιτόκιο 5% και κάθε τρεις μήνες ξαναδανείζεται €1 δισ και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μετά τον νέο δανεισμό εξωφλεί το προηγούμενο δάνειο. Στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου θα έχει καταβάλει €50 εκατ σε τόκους και λογιστικά το χρέος του θα είναι €1 δισ μεγαλύτερο από ό,τι ένα χρόνο πριν.

Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτό που λέμε "βραχυχρόνιος δανεισμός", τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου 13 εβδομάδων. 
Ας ξεχάσουμε το γεγονός ότι στη δεύτερη περίπτωση το επιτόκιο που θα έπαιρνε από τους δανειστές θα ήταν οπωσδήποτε μικρότερο της πρώτης. Το αποτέλεσμα των δύο τρόπων δανεισμού είναι το ίδιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση "δανείστηκε" €4 δισ από τις Τράπεζες και επέστρεψε € 3 δισ, δηλαδή καθαρό €1 δισ, όπως και στην πρώτη περίπτωση.

Τόσο ο κ. Καζάκης, όσο και ο κ. Χαλβατζής διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και καταγγέλουν ότι η περίφημη και πολυπόθητη 6η δόση δεν χρειάζεται, γιατί απλούστατα "πηγαίνει στις Τράπεζες σε τόκους και τοκοχρεολύσια".

 
Κατά δε τη διάρκεια του έτους πάνε πολλά στις Τράπεζες για χρεολύσια. 
Το ό,τι τα δανείστηκε το κράτος μέσα στο ίδιο έτος και τα "ανακυκλώνει" δίκην ζογκλέρ που πετάει τα μπαλάκια στον αέρα για να τα φέρει βόλτα με τις συντάξεις, τους μισθούς, τα σχολεία, τα νοσοκομεία επειδή ακριβώς η αχρείαστη 6η δόση δεν καταβλήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. 
Το ότι, σ' αυτή την κυκλοφορία χρήματος αυτό που μετράει είναι το τι πραγματικά μένει ως "καθαρό χρέος" είναι αδιάφορο. Όπως ακριβώς ο γιος μου όταν ήταν πέντε χρονών: τα λεφτά τα παίρνει ο μπαμπάς από το μηχάνημα της τράπεζας και δεν υπάρχει από πίσω ένας λογαριασμός που πιστώνεται και χρεώνεται. 
Η διαφορά είναι ότι ο γιος μου στα 23 του πια ξέρει να κάνει κουμάντο στα λεφτά του. 
Αναρωτιέμαι, οι επαναστάτες κκ. Καζάκης και Χαλβατζής πότε θα μάθουν αυτό που ένα παιδί μαθαίνει στα δέκα ή δώδεκα;

Η πλάκα είναι ότι τα νεαντερτάλεια οικονομικά του κ. Καζάκη τον οδηγούν, αφού αφαιρέσει τις αποπληρωμές του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, στο αβίαστο συμπέρασμα ότι θα είχαμε πλεόνασμα το 2011. 
Προφανώς, αφού θεωρεί ότι υπάρχει το ΑΤΜ της Τράπεζας, όπως ο γιος μου στα πέντε του, που δίνει τσάμπα λεφτά όποτε θέλουμε, για να τα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, χωρίς να χρειάζεται να τα επιστρέψουμε.

Τα οικονομικά του αιμοσταγούς Μπαταχτσή
Τα τελευταία δύο χρόνια το ελληνικό δημόσιο, ευρισκόμενο σε αδυναμία να πληρώσει προμηθευτές και εργολάβους (προμηθευτές ιατροφαρμακευτικού υλικού στα νοσοκομεία, κατασκευαστές έργων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις), τους "κούρεψε" κατά ένα τυπικό 20% και τους πλήρωσε με ομόλογα. 
Τα ομόλογα έχουν ένα κακό: κάποτε λήγουν. 
Ε λοιπόν, κάποια απ' αυτά τα ομόλογα λήγουν τον Δεκέμβριο. 
Ο κ. Καζάκης προφανώς βλέπει ότι "την 6η δόση δεν τη χρειαζόμαστε γιατί πηγαίνει στις Τράπεζες". 
Ο μπαταχτσής που δεν θέλει να πληρώσει τις Τράπεζες αδιαφορεί ότι αυτά τα ποσά είναι παιδικές χαρές, σχολεία, φάρμακα που ήδη έχουν φτιαχτεί ή χρησιμοποιηθεί. 
Αδιαφορεί εάν, εκτός από τις πολυεθνικές των φαρμάκων που μπορεί να έχουν τα υπερκέρδη, ομολογιούχοι είναι και μικροκατασκευστές και έμποροι ανά την ελληνική επικράτεια, φεσωμένοι κάμποσα χρόνια, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα - κάποιοι δε αυτοκτονούν, με το συρτάρι τους γεμάτο μεταχρονολογημένες επιταγές, απλήρωτα τιμολόγια και βέβαια ομόλογα. 
Αλλά είπαμε, όποια διακίνηση χρήματος γίνεται μέσω Τράπεζας είναι "λεφτά που βγαίνουν από τις τσέπες των μισθωτών και ταίζουν το χρηματωπιστωτικό σύστημα".

Αυτά είναι τα φοβερά και τρομερά €16.5 δισ που πρέπει να δώσουμε ως κράτος στις "Τράπεζες" το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη (€3.3 και €13.2 δισ, αντίστοιχα) και γι' αυτό σκίζεται η Τρόικα να μας δώσει την 6η δόση που δεν χρειαζόμαστε. 
Το ότι πάλι θα δανειστεί βραχυπρόθεσμα το κράτος για να κυκλοφορήσει το χρήμα δεν μπορεί να το φαντασθεί. 
Όπως επίσης αποκρύπτει από τους έτοιμους να επαναστατήσουν μουζίκους ότι, τόσο η απόφαση της 21/7 όσο και της 27/10, προσέφεραν (δανεικά μεν, αλλά τι να κάνουμε) μερικές δεκάδες δισεκατομμυρίων για να μετατραπεί ο βραχυπρόθεσμος σε μακροχρόνιο δανεισμό, για να εξωφληθούν όλες οι παλιές αμαρτίες και φέσια του ελληνικού δημοσίου, για να φτιαχτεί απόθεμα ώστε να μη κινδυνεύουν οι μισθοί, οι συντάξεις (περικεκομένες βέβαια), να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα. 
Κοροϊδεύοντας τον κόσμο θα τον οδηγήσει στην συνειδητοποίηση, οπότε θα έλθει η λαϊκή εξουσία (τσουπ και ο κ. Χαλβατζής!) και όλα θα είναι ρόδινα.

ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Ο κ. Καζάκης, αφού έχει περάσει πολλάκις από τον Ισημερινό που μετά την περήφανη κλωτσιά στα αχαμνά του χρηματοπιστωτικού συστήματος (με διπλάσια αποθεματικά στο χέρι, πετρέλαια, μπανάνες και καραβίδες από τον Ειρηνικό) σήμερα αγωνίζεται να δανειστεί από τον Τσάβες και τον Αχμαντινετζάντ, ανακάλυψε και την Αίγυπτο, σημαντικό μέρος του χρέους της οποίας διεγράφη από το Κλάμπ του Παρισιού. 
Η πλατεία Ταχρίρ διέγραψε το χρέος! 
Το ότι τα συμφέροντα της Δύσης εξυπηρετούνται από τον στρατό που κυβερνάει είναι μια από τις λεπτομέρειες που ως συνήθως διαφεύγουν. 
Η Ελλάδα βρίσκεται πολιτικώς αποκλεισμένη ακόμη και από τους εταίρους της και δανειστές της, έχει καταλήξει να είναι μπελάς και αποσταθεροποιητικός παράγοντας και οι πάντες είναι έτοιμοι να τραβήξουν το χαλί. Ίσως και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. 
Καλώς ή κακώς, τα γεωπολιτικά συμφέροντα δεν είναι πια αυτά που ήταν και η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να αφεθεί να βράσει στον μέλανα ζωμό που υπόσχεται ο κ. Καζάκης. 
Η αντιμετώπιση του Κλαμπ του Παρισιού για την περίπτωση της Ελλάδας είναι ορατή στη συμπεριφορά των εταίρων και των "δυνατικά προθύμων" για κούρεμα Τραπεζών. 
Αίγυπτος είπατε; Καμία σχέση! 
Άντε να τρέχεις στον Αχμαντινετζάντ να πληρώσεις τις συντάξεις και στον Τσάβες (θα καθαρίσει ο Τσίπρας εδώ) να φέρεις πετρέλαιο στα σχολεία.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ!!!

Η προφανής λύση για τον κ. Καζάκη είναι η επιστροφή στη δραχμή ή στη μνα, η οποία δεν κινδυνεύει από πληθωρισμό γιατί απλώς θα πάρουμε (θα δημεύσουμε υποθέτω) τις μεγάλες περιουσίες και θα τις ρίξουμε στην ανάπτυξη. 
Απλά πράγματα: €1.2 τρισ είναι η περιουσία των πλουσίων, την παίρνουμε και τρέχουμε μαζί με την ανάπτυξη. 
Το γεγονός ότι με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα οι αξίες των ακινήτων θα πέσουν στο μισό μέσα σε μια νύχτα είναι ασήμαντο. Οι δε αξίες των ακριβών ακινήτων θα καταβαραθρωθούν. 
Σύμφωνοι, έχουν πέσει μερικές δεκάδες δισ ευρώ στην Εκάλη. Ποιος όμως θα πληρώσει €10.000 το τετραγωνικό στην Εκάλη στην μετεπαναστατική Ελλάδα για να έχει οκτώ καμπινέδες, τρία τζακούζι και μια πισίνα; 
Θα πληρώσουν (σε δραχμές) το 1/4 ή 1/5 τίποτε Άραβες, Ρώσοι ολιγάρχες, Κολομβιανοί ναρκέμποροι, Έλληνες μαυραγορίτες. Τα καγιέν θα κρατήσουν την αξία τους; Ή μήπως θα τα πακετάρουμε για εξαγωγή στην ανθούσα Αλβανία;

Ξέρουμε, μας λέει ο κ. Καζάκης, ότι 2.600 Έλληνες έχουν βγάλει στο εξωτερικό €600-€800 δισ. Τους τα παίρνουμε και καθαρίσαμε! 
Πώς γίνεται αυτό; Διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει στο μυαλό του κ. Καζάκη! 
Ο διακανονισμός Αγγλίας και Γερμανίας με την Ελβετία ώστε να εισπράττεται μια μικρή φορολογία από τις καταθέσεις στην Ελβετία, του είναι άγνωστος. Μέχρις εκεί μπορεί να πάει κανείς, κι αυτό αν έχει πολιτική στήριξη από τους πάντες. 
Εκτός κι αν μετέλθουμε άλλων μέτρων, όπως απαγωγή συγγενικών προσώπων των Ελλήνων ολιγαρχών που προφανώς θα έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ή ομηρεία της ελβετικής φρουράς του Πάπα ώστε να αναγκασθούν οι Ελβετοί τραπεζίτες να μας αποδώσουν τα κλεμμένα!

Ξέρουμε, μας λέει ο κ. Καζάκης, ότι 180-190 ελληνικοί όμιλοι έχουν χρυσό σε πλάκες αξίας 16 δισ. 
Πού τα έχουν; Στο πόρτ μπαγκάζ της καγιέν βέβαια. 
Έτσι κάνουμε και το ανοίγουμε. 
Ούτε υπάρχει κανένα πρόβλημα διεθνούς νομιμότητας: άντε να πουλήσεις κατασχεμένο χρυσό σε εχθρικό περιβάλλον! 
Έχουμε όμως και το νόμιμο χρυσό: €3με €4 δισ! Είμαστε μια χαρά, λοιπόν. 
Το ότι οι δαπάνες του ελληνικού δημοσίου είναι €5.8 δισ το μήνα και το κρατικό χρυσάφι βγάζει-δε-βγάζει τρεις εβδομάδες δε μας νοιάζει!
Όλα είναι απλά! 
Όλος ο πλανήτης θα είναι ενθουσιασμένος με την επιστροφή στη δραχμή, όλοι θα τρέχουν να αγοράσουν ακίνητα σε αστρονομικές τιμές, τα λεφτά που δεν φτάνουν ούτε για ένα μήνα τώρα θα φτάνουν για δυο γενιές! 
Αφέλεια ή απάτη;

Εάν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές συμμαχίες (να γίνει η Ελλάδα κάτι σαν την Κούβα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου όταν οι Σοβιετικοί Σταχανοβίτες πλήρωναν την ελλειμματική οικονομία του Κάστρο - ακόμη και τα ανταλλακτικά των Κράυσλερ 30ετίας απ' αυτά τα λεφτά πληρώνονταν), με την επιστροφή στη δραχμή ή τη μνα, η Ελλάδα σε μερικούς μήνες θα γίνει κάτι μεταξύ Αλβανίας του Χότζα και Β. Κορέας του Κιμ. 
Στην καλύτερη των περιπτώσεων! 
Γιατί κατά πάσα βεβαιότητα θα περάσει από κατάσταση Νταρφούρ. 
Ούτε στάρι για ψωμί δεν παράγουμε, ούτε γάλα για τα παιδιά μας. Κι ο λιόσπορος, εισαγωγής είναι! 
Η μόνη λύση θα είναι να τρώμε το μπαμπάκι από τις αποθήκες που θα περιμένει τις κοινοτικές επιδοτήσεις που δεν θα έλθουν ποτέ. 
Ας δείξει ο κ. Καζάκης τον υποστηρικτή της Ελλάδας την επόμενη μέρα. 
Να δούμε αν μας αρέσει, βρε αδελφέ. 
Να μας πει κι ο υποστηρικτής αν ενδιαφέρεται να υποστηρίξει τη χώρα και με ποιούς όρους. 
Να δούμε πόσες ελληνικές παραλίες μπορεί να αγοράσουν οι μαφιόζοι ολιγάρχες της Ρωσίας.

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ....

Είναι κρίμα αυτός ο λαός να υφίσταται την ανερμάτιστη προπαγάνδα αφελών ή πονηρών. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα καταληστεύθηκε. 
Η διαπίστωση και η ποσοτικοποίηση της ληστείας δεν αρκεί να θρέψει 11 εκατομμύρια ψυχές. 
Το όνειρο των κκ. Καζάκη και Χαλβατζή είναι ο χειρότερος εφιάλτης των Ελλήνων. Όχι όλων βέβαια. 
Υπάρχουν οι νέοι μαυραγορίτες που περιμένουν πώς και πώς την πραγμάτωση των επαναστατικών ονειρώξεων για να πιούν το αίμα των υπολοίπων. Όπως έγινε στην Αργεντινή (πλούσια χώρα, με παραγωγικό ιστό και εξαγώγιμα προϊόντα) και παντού σε όλο τον κόσμο όταν μια χώρα χρεοκόπησε. 
Πάντα δε, τη χρεοκοπία ακολούθησε το κοινωνικό χάος, η βία, η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών. 
Και βέβαια πάντα, μετά από μερικά χρόνια το ίδιο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την όποια χώρα στην καταστροφή επανέκαμπτε ως σωτήρας. Περονιστής τη βούλιαξε την Αργεντινή, περονιστής τηςν "έσωσε" μετά από τέσσερα χρόνια χάους, πείνας, βίας, ώστε δέκα χρόνια μετά να πλησιάζει το βιωτικό επίπεδο πριν από 30 ή 40 χρόνια.

Πολύ σωστά ο κ. Καζάκης διαπιστώνει την υψηλή ανεργία, την μεγάλη ύφεση και την ανέχεια. 
Η λύση όμως που προτείνει θα κάνει τις σημερινές συνθήκες να φαντάζουν όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας. 
Για όσους θα έχουν καταφέρει να σταθούν όρθιοι.


*Ο Γιώργος Προκοπάκης είναι σύµβουλος επιχειρήσεων σε θέµατα οργάνωσης και διαχείρισης πληροφοριών, πρώην καθηγητής στο Columbia University



35 σχόλια:

  1. εσύ που γράφεις το άρθρο δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι ΚΚΕ με την διαστρέβλωση που κάνεις. Και εξηγούμαι. Όταν τοποθετείς τον ΣΥΡΙΖΑ σαν δύναμη που θέλει την επιστροφή στην δραχμή είναι πλήρης διαστρέβλωση. ο ΣΥΝ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ συλλογικά είναι υπερ της διατήρησης στην ευρωζώνη και όχι στην επιστροφή στο εθνοαπομονωτισμό. Η θέση Λαφαζάνη είναι και μειοψηφική και μη-συλλογική. Αν κάτι μας έμαθε η ανανεωτική αριστερά είναι να μιλάμε συγκεκριμένα, και να χτυπάμε τον πολιτικό αντίπαλο με ορθά επιχειρήματα και όχι με κούφια λόγια και ισοπεδωτικούς ισχυρισμούς. Και οι διαστρεβλώσεις δυστυχώς υπάρχουν μέσα σε όλα τα κομματια της αριστεράς με το ΚΚΕ πρωτοστάτη βέβαια, αλλά και μεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα ο Προκοπακης μαλλον προερχεται απο το ΚΚΕ και εχει μαθει στους ακραιους εως χυδαιοτητας χαρακτηρισμους Μας εχει λειψει τελευταια θελουμε πιο πολλα αρθρα του οχι μονο να γραφει στου Ψυχαρη ηδονιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφερόμουν στο εισαγωγικό κειμενάκι το οποίο νομίζω δεν ειναι του Προκοπάκη. Δεν σχολιάζω το κείμενο Προκοπάκη, γιατι δεν πρόλαβα να το διαβάσω όλο να το σχολιάσω. θα το κάνω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν είσαι κατά των ενεργειών της μεταβατικής κυβέρνησης για την εξασφάλιση της υλοποίησης της συμφωνίας της 27/10, και φυσικά είσαι ("αντικειμενικά", όπως λένε στην αριστερά)με την συμμορία της δραχμής. Δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ... Έχει ο Παπαδήμος τους εσωτερικούς τρικλοποδιστές, έχει όμως και τους εξωτερικούς: την αριστερά κάθε είδους και απόχρωσης. Ποιος ανέλαβε από αυτούς την παραμικρή υποχρέωση να βάλει έστω και κριτικά, λίγη πλάτη να βγει η χώρα από την μέγγενη της χρεοκοπίας; Κανείς - ούτε ο Συν ούτε η Δημαρ. Τι ανανεωτική αριστερά είναι αυτή; Στα λόγια και εγώ είμαι ο ...Πάπας. Στα λόγια ακόμη και η Παπαρήγα είναι κατά της επιστροφής στην δραχμή: οι πράξεις τους όμως εκεί οδηγούν. Με την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, της μόνης ελπίδας που υπάρχει αυτήν την στιγμή, ολόκληρη η αριστερά καταγράφεται ως ανεύθυνη και ως αρωγός των σχεδίων Σαμαρά. Από λόγια "αριστερά" χορτάσαμε - μια αριστερή πράξη ψάχνουμε, κάτι αριστερό, κάτι υπέρ του λαού μέσα στην κρίση, αλλά...

    υγ. Η εισαγωγή προφανώς δεν είναι του Γ.Πρ. - δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Αλλά αφού σχολιάζεις πριν διαβάσεις το άρθρο, άστο καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά δεν ήξερα ότι όποιος είναι εναντίον των απόφάσεων της συμμορίας των τραπεζιτών και των πολιτικών της συντήρησης είναι υπερ της επιστροφής της δραχμής. Γιώργο είσαι μανιχαιστής με αυτά που λες. και από πότε η ανανεωτική αριστερά θα μπει σε αυτά τα τρομοκρατικά διλλήματα που θέτουν οι ελιτ? Και από πότε οι τραπεζίτες μαζί με τους καταστροφείς της χώρας και τους ακροδεξιούς ( η σημερίνη κυβέρνηση) είναι η μόνη ελπίδα για την χώρα?? Αυτή είναι δική σου άποψη αλλά όχι και της κοινωνίας που βλέπει ότι αυτές οι κυβερνήσεις απειλούν την συνοχή της και την ρίχνουν στην φτώχεια χώρις προοπτική. Διάβασε και λίγο τον οικονομολόγο Βαρουφάκη που έχει άλλη άποψη για το που οδηγεί την Ευρώπη η σημερινή ηγεσία. Η ίδια η Γερμανία οδηγεί στα άκρα την κατάσταση.
    και κάτι τελευταίο. Η αριστερά θέλει να βοηθήσει τον λαό, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα που στηρίζονται από την κυβέρνηση της ΔΕΞΙΑΣ που μας έχουν αναθέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι.. όχι! Σας παρακαλώ!

    Δεν είναι αυτή η κυβέρνηση η μόνη λύση που μας απομένει.

    Μια στρατιωτική χούντα στην υπηρεσία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου θα μας ερχόταν κουτί!

    Εκεί να δείτε παλαμάκια που θα πέσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι χούντες Γρηγόρη θα έρθουν με τον υπαρκτό που ευαγγελίζεται η άκαμπτη αριστερά, δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Αν είναι να γίνει της Κορέας, προτιμώ τον Παπαδήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε, πως μπορείς να μιλάς χωρίς πρόσωπο; Σε μένα απευθύνεσαι με το μικρό μου όνομα... Εσύ ποιος είσαι - με ποιον να μιλήσω; Με μια φωνή από τα έγκατα της "ανανεωτικής" αριστεράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ποια είναι η ανανεωτική αριστερά κατ' εσέ; Για ποιους μιλάμε; Πες μου ποιους εννοείς και θα σου απαντήσω ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή ή σταλινική δικτατορία πρέπει να έχουμε,ή χούντα του κεφαλαίου!

    Δεν βλέπω να υπάρχει η λέξη σοσιαλισμός στο λεξιλόγιό σου.

    Αντιθέτως έχεις μια εμμονή με τις δικτατορίες.Και ιδιαιτέρως με αυτήν του κεφαλαίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι Γρηγόρη, όλα συγκριτικά είναι. Σήμερα δεν παίζει η λέξη σοσιαλισμός. Παίζουν η χρεοκοπία/Νταρφούρ/Αργεντινή, το ευρώ ή η δραχμή, η θεσμική μεταρρύθμιση ή η παραμονή στο πελατειακό τριτοκοσμικό κράτος και την διαφθορά κλπ
    Εκεί τοποθετούμαστε, στο "αύριο το πρωί" και όχι στο τι θα ήθελε ο καθένας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σήμερα δεν παίζει η λέξη σοσιαλισμός.
    Σήμερα παίζει να εξυμνείς τον Παπαδήμιο και τη Μέρκελ.
    Άυριον τί ταινία θα προβληθεί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ο Τσίπρας πρωθυπουργός" - είσοδος δωρεάν/έξοδος θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και δεν εξυμνώ κανέναν. Τα πράγματα ποτέ δεν είναι μαύρο άσπρο. Μόνον για όσους έχουν άκαμπτες ιδέες. Οι "καθαροί"... - πόσα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πέσει θύματα της "καθαρότητας" Γρηγόρη;
    Άκου Παπαδήμιος(!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδη εγραψα ενα μεγαλο σχολιο και το εχασα απο λαθος μου, ηδη με καλυψε η επομενη αναρτηση του Ζακ Αταλί.

    Επισημαινω οτι οι ως ανω αντιδικιες μου φαινονται αστειες.

    Την επομενη 20ετια, λιγα εχουμε να χασουμε ως ελληνες, σε οποιαδηποτε περιπτωση, σε σχεση με τις περισσοτερες χωρες του κοσμου.

    Ομως αν δεν τεθουν κανονες παιχνιδιου που να τηρουνται με αυστηροτητα, τοτε η επομενη κριση θα ειναι σφοδροτερη.

    Τελικα, αν ζουμε τοτε , οι ιδεες που θα επικρατησουν θα συμπυκνωνονται σε μια ιδεολογια που ενδεικτικα θα ονομαζεται Οικουμενικος Οικολογικος Ουμανιστικος Δημοκρατικος Σοσιαλισμος.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν θες να συγκρίνεις τα εκατομμύρια θύματα της σταλινικής βαρβαρότητας (και όχι "καθαρότητας")με τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα τού συστήματος που υπερασπίζεσαι,κάντο.
    Πάλι χαμένος θα βγεις,κάτι σα να έφαγες εφτάρα εντός έδρας.

    Το θέμα είναι να καταργηθούν τα συστήματα που οδηγούν στα θύματα.

    Εκτός αν τα κέρδη κι οι τιμές μετράνε περισσότερο απ'τις ανθρώπινες ζωές.

    Υ.Γ: Υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρει ο Παπαδήμιος,ή να αρχίσουμε να ζεσταίνουμε τα τεθωρακισμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργο,
    Μιλάω για την ανανεωτική αριστερά που αρνείται τον δογματισμό, που προστατεύει τα λαικά συμφέροντα, την ρεφορμιστική αριστερά και όταν λέω ρεφορμιστική δεν εννοω μεταρρύθμιση να είναι και και ότι να ναι. Εννοώ μεταρρύθμιση που να διευρύνει της δημοκρατικές ελευθερίες, τα ατομικά δικαιώματα, τα συμφέροντα των εργαζομένων, δηλαδή το αντίθετο από αυτό που ζούμε σήμερα με την Κυβέρνηση Παπαδήμου ή την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ χτες.
    Αυτή η αριστερά δεν βρίσκεται σε ένα κόμμα. Μπορεί κάποιοι να είναι στο ΣΥΝ, κάποιοι στην ΔΗΜ.ΑΡ κάποιοι να ήταν στο ΠΑΣΟΚ, κάποιοι ανένταχτοι, κάποιοι οικολόγοι πάντως υπάρχει κόσμος που προβληματίζεται στο χώρο της αριστεράς και θέλει δημοκρατική διέξοδο και όχι συμβιβασμόυς με το σάπιο σύστημα.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νίκο, δυσκολεύομαι να απαντήσω με την περίεργη γλώσσα της αριστεράς. Αν κάποιοι προβληματιζόμαστε ακόμη τι θα πει μεταρρύθμιση, μάλλον ζούμε αλλού. Τι ερωτήματα και διλήμματα είναι αυτά φίλε; Τότε να προβληματιστούμε και με την επανάσταση: όχι ότι νάναι αλλά "που να διευρύνει της δημοκρατικές ελευθερίες, τα ατομικά δικαιώματα, τα συμφέροντα των εργαζομένων"... Κατάλαβες τι λέω; Ερωτήματα χωρίς ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. -Δημοκρατικές ελευθερίες;
    -Ατομικά δικαιώματα;
    -Συμφέροντα των εργαζομένων;

    Τί ερωτήματα χωρίς ουσία είναι αυτά αγαπητοί αναγνώστες;

    Τί περίεργη αριστερή γλώσσα χρησιμοποιείτε;

    Ελάτε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί:

    Να ζήσει το μνημόνιο κοντά του κι όλοι οι άλλοι,
    Που την Ελλάδα έσωσαν από φωτιά μεγάλη,
    Φτωχές μανάδες γέννησαν τους τέσσερους μεγάλους,
    Τον φίλο μας τον Reichenbach,και τον Λουκά,και άλλους,
    Γκρεμίσανε κάθε κακό την δύσκολη την ώρα,
    Γι αυτό πρέπει παντοτινά να τους τιμά η χώρα!

    Γειά σας ρε μνημονιακοί με τα ωραία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργο,
    Τα ερωτήματα είναι γιατί η σημερινή κυβέρνηση δεν κανει τίποτα για την τα ατομικά δικαιώματα, για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Η αστική δημοκρατία μέσα στην αέναη πάλη των ιδεών, αλλά και των τάξεων κατάφερε να εξασφαλίσει( στην Ευρώπη) στοιχειώδη δικαιώματα για τα οποία μπορούμε σαν Ευρωπαίοι να τα απολαμβάνουμε, όμως βλέπουμε τις ελιτ σταδιακά να καταργούνε τις κατακτήσεις. Και εδώ η αριστερά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη πρέπει να απαντήσει. Δεν αγιοποιώ την αριστερά, η οποία κάνει λάθη, τρώγεται και άλλα πολλά, αλλά υπάρχει κόσμος αριστερός που ζητάει από την αριστερά να αναλάβει την διακυβέρνηση όχι όμως συμμετέχοντας σε αυτό το έκτρωμα που κάνει ''αντι-μεταρρυθμίσεις''( δηλαδη μεταρρυθμίσεις που μας πάνε πίσω, αντι για μπροστα), αλλά να κάνει μεταρρυθμίσεις υπερ της αναδιανομής, υπερ της ελευθερίας, υπερ της τήρησης του νόμου και άλλα πολλά που δεν πιστεύω να διαφωνείς. και ας μην φοβόμαστε να το φωνάξουμε, μεταρρυθμίσεις που να βάζουν το λιθαράκι για τον δημοκρατικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό. ας επιχειρηθεί τουλάχιστον. Ο Καπιταλισμός νοσεί. Δέχεται επιδιορθώσεις? Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι αυτοί που κινούν τα νήματα τις επιδιορθώσεις τις αντιλαμβάνονται σαν γκρέμισμα της κοινωνικής αντίληψης των πραγμάτων.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ Νίκο. Αυτή η κυβέρνηση, που όπως φαίνεται θα παραδώσει σε 4 μήνες, έχει έναν σκοπό: το κούρεμα και την παραμονή στο ευρώ. Κατά τα άλλα είναι πάνω κάτω η ίδια με την προηγούμενη που δεν μπορούσε να κάνει τα στοιχειώδη. Δεν είναι κυβέρνηση αντι-μεταρρύθμισης πάντως - μάλλον κυβέρνηση τύποις. Όλοι παρακολουθούν ήσυχοι τον Παπαδήμο να βγάζει το φίδι από την τρύπα και ετοιμάζονται για τις εκλογές. Εγώ θάθελα η Αριστερά να βοηθήσει τον Παπαδήμο στο κούρεμα - όχι στα άλλα. Να σταθεί κριτικά δίπλα του, να υποδείξει τρόπους επιτυχίας του κουρέματος με εξασφάλιση κάποιων δικαιωμάτων και της φορολόγησης του πλούτου. Τουλάχιστον να προσπαθήσει. Αφού όμως δεν το κάνει περιμένοντας μόνο τα οφέλη, δεν είναι εθνική δύναμη - πάει με την συμμορία. Αντικειμενικά. Γι αυτό λέω ότι άλλοι είναι αφελείς, άλλοι ανόητοι και άλλοι απλά κρατικοδίαιτοι δημοσιούπαλληλίσκοι του κόμματος εργοδότη. Τι να περιμένεις από μια τέτοια Αριστερά; Ίσως οι αριστεροί πρέπει να το ξανασκεφτούν και να δώσουν δύναμη σε σχήματα όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, που αν μη τι άλλο είναι δημοκρατικά και κάτι καινούργιο φέρνουν στην ελληνική πολιτική ζωή. Ενώ τα κόμματα της αριστεράς μάλλον ανεύθυνα και επικίνδυνα μου φαίνονται - πολύ αυτιστικά, ατομικιστικά, αρχηγικά και ιδιοτελή μου μοιάζουν: γι αυτό και είναι ανίκανα να κάτσουν έστω για πέντε λεπτά στο ίδιο τραπέζι! Ούτε για καφέ... Και θα κυβερνήσουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακούμε συνεχώς διαφορετικά και αντικρουόμενα επιχειρήματα και πλέον είμαστε στη θέση'' τι να καταλάβουμε οι φτωχοί'', ακόμη και αν σπουδάσαμε οικονομικά.

    Εγώ για το μόνο που έχω καταλήξει είναι ότι η είσοδος στην ΟΝΕ ήταν επιλογή αποτυχίας.

    Όσοι γνωρίζουν, καλά δε θα ήταν να αφήσουν τους παράλληλους μονολόγους και να συζητήσουν από κοινού, ώστε να αναδειχθούν οι αδυναμίες της κάθε θέσης;

    δ.β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πως φθασαμε εως εδω;
    Η ξαφνικη οικονομικη επιτυχια του ελληνικου λαου τα τελευται 40 ετη οδηγησε στην υπερκαταναλωση και την συλλογικη παρανοια.
    Ας θυμηθουμε την εποχη μετα τον εμφυλιο. Τους μεταναστες στην Δ.Γερμανια, Βελγιο, Σουηδια, Καναδα, ΗΠΑ, Αυστραλια, που ξεπερασαν το εκατομμυριο. Τους εκατονταδες χιλιαδες εσωτερικους μεταναστες στις παρυφες των πολεων σε αυθαιρετα (εργατες σε εργοστασια ή στην οικοδομη), εμπορουπαλληλοι, Δημοσιοι υπαλληλοι με μισθο 2000 δρχ. σε διαρια και τριαρια η ως θυρωροι στα υπογεια των νεοδμητων πολυκατοικων της εποχης του Καραμανλη, του Γ.Παπανδρεου και της δικτατοριας,τον παγοπωλη για το ψυγειο παγου, την γκαζιερα με το φωτιστικο πετρελαιο για μαγειρεμα, την ελαχιστη οικοσκευη και ρουχισμο, τις διακοπες στο χωριο για οικονομια, τα ελαχιστα ΙΧ, τα παλια λεωφορεια που στις μεγαλες ανηφορες οι επιβατες κατεβαιναν,....

    Ομως ναι εχουμε φθασει με εργασια, με εμβασματα απο μεταναστες και ναυτικους αλλα και - με δανεικα- στην 31η θεση απο τις 183 χωρες με ΑΕΠ/κατοικο 28,496 ευρω. Μην ειμαστε πλεονεκτες ή καταστροφολογοι!!!
    Ας δουμε πως αυτο το ΑΕΠ θα αυξηθει και θα μοιρσθει διακιοτερα με βιωσιμη και ισορροπη οικονομικη, κοινωνικη και μορφωτικη αναπτυξη της χωρας και ενος εκαστου μας.

    Καλες γιορτες!!!

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργο χαλάρωσε αυτές τις «χρονιάρες» μέρες και ξαναδιάβασε τι λένε οι οπ για την κυβέρνηση Παπαδήμου που ούτε αυτοί δεν σε ακούν και δεν «λερώνουν» τα χέρια τους. Μην σε τυφλώνει η πίκρα και η εμπάθεια. Διάβασε πιο κάτω:

    Την τήρηση των ίδιων συνταγών επιβεβαιώνουν οι προγραμματικές δηλώσεις Παπαδήμου, σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους, που επισημαίνουν ότι για διέξοδο
    από την κρίση δεν χρειάζεται αλλαγή προσώπων αλλά αλλαγή πολιτικών.

    Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας σε δήλωσή τους αναφέρουν:

    "Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου επιβεβαιώνουν την τήρηση των ίδιων συνταγών. Δε μάθαμε όμως γιατί πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών,
    με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες, ούτε γιατί η επανάληψη της ίδιας συνταγής θα οδηγήσει αυτή τη φορά σε επιτυχία. Από την πρώτη στιγμή οι Οικολόγοι Πράσινοι
    τονίσαμε πως για διέξοδο από την κρίση δεν χρειάζεται αλλαγή προσώπων αλλά αλλαγή πολιτικών.

    Ειδικότερα για την αναφορά του πως η επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από την Απόφαση της 26ης Οκτωβρίου αποτελεί όρο εκταμίευσης της 6ης δόσης,
    θα θέλαμε να μάθουμε ποιος θέτει εκ των υστέρων τον όρο αυτό και σε ποιες πολιτικές αποφάσεις, άλλες από εκείνες του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής,
    στηρίζεται. Η εξωθεσμική στάση της Κομισιόν είναι επικίνδυνη όχι τόσο για την εθνική μας ανεξαρτησία όσο για την ίδια τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Πότε θα
    μάθουμε αν υπάρχουν κι άλλα κρυφά χαρτιά πίσω από τις πρόσφατες αποφάσεις; Έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς διαφάνεια και σεβασμό στις
    θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. radical, δεν είπα ότι οι ΟΠ έχουν πολύ καλύτερες θέσεις επί του προκειμένου από την Δημαρ (αφού αυτό είναι το πρόβλημά σου). Είπα ότι τουλάχιστον αυτοί διαθέτουν Δημοκρατία και συμμετοχικότητα στην διαμόρφωση των θέσεών τους. Είπα ότι δεν είναι αρχηγικό κόμμα.
    Δεν είμαι πικραμένος (!) - άσε τα πονηρά και μίλα ευθέως και με αξιοπρέπεια. Μην βουλιάζεις και συ στον απολιτικό χυλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργο, παρέθεσα την δήλωση των οπ σχετικά με την θέση τους για την κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από της Δημαρ.

    Ωστόσο χαρακτηρίζεις ισοπεδοτικά όλη την αριστερά ως ανεύθυνη και αν είναι έτσι σύμφωνα με το σκεπτικό σου από την ίδια ανευθυνότητα διέπονται και οι οπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν τους εξαίρεσα στο συγκεκριμένο θέμα radical - από εκεί όμως, μέχρι να τους ταυτίζεις με την ολίγον έως καθόλου δημοκρατική, αριστερά είναι πίκρα και εμπάθεια. Μπορεί και εσένα, που είσαι ανοιχτό μυαλό, να μην σου βγήκε εντάξει η Δημαρ, αλλά μην ξεσπάς στους ΟΠ και εμένα (επειδή στηρίζω ΟΠ) θεωρώντας την κριτική μου πίκρα και εμπάθεια. Ακόμα κι αν είναι "ισοπεδωτική" (!) Μα σε τι διαφέρει φίλε μου η Δημαρ από το μητρικό της κόμμα πια; Στις λεπτομέρειες; Και σε τι διαφέρει το μητρικό της κόμμα από το δικό του μητρικό κόμμα, το ΚΚΕ; Στις λεπτομέρειες; Γαϊτανάκι πάει το πράγμα. Κι αυτό είναι ό,τι κατάλαβα τα τελευταία χρόνια και ειδικά μέσα από το εγχείρημα της Δημαρ: ότι η αριστερά πάσχει συνολικά και δεν μπορεί να ανανεωθεί από τη φύση της - όχι εξ αιτίας του Κουβέλη ή του Τσίπρα (παρότι έχουν βαριές ευθύνες οι ίδιοι). Την θεμελιακή αντίληψη της αριστεράς για την "πρωτοπορία" της, που δεν δίνει λογαριασμό στον κόσμο και για την πειθαρχία στην ηγεσία και τον αρχηγό ως πρωταρχικής αξίας, με λίγα λόγια τον συγκεντρωτισμό της και τους σκληρούς μηχανισμούς της. Πως να γίνει ανανέωση χωρίς δημοκρατία; Πως να γίνει πράσινη η αριστερά χωρίς αμεσοδημοκρατία, αποκέντρωση, θητείες, εναλλαγές, έλεγχο και ανάκληση των ηγεσιών της;
    Αυτά για απόψε...
    Καλό βράδυ radical

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα Γιώργο. Φοβάμαι πως τα έχεις μπλέξει. Είδες η δημαρ σε κάποιο από τα επίσημα κείμενα της (διακύρηξη κλπ) να μιλά για πρωτοπορίες και άλλα τέτοια;;
    να κρίνεις και μάλιστα σκληρά αλλά εκεί που υπάρχει πραγματική βάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είδα την ίδια την Δημαρ, radical, και το ξέρεις. Και πριν (ως ανανεωτική πτέρυγα)και μετά (ως "νέο" εγχείρημα). Μια από τα ίδια. Τι πειστικότερο από την πραγματικότητα; Και πες μου ποια διαφορά έχει ο τρόπος λειτουργίας της από εκείνον του Συνασπισμού; Το καταστατικό είναι αντίγραφο, οι νοοτροπίες ίδιες (καμιά φορά και χειρότερες), η κυριαρχία των μηχανισμών επίσης, οι "προεδρικοί" κυριαρχούν και στα δυο κόμματα, η αρτηριοσκλήρωση πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Τι μπλέκω; Και εφόσον με ξέρεις και προσωπικά, ποιος από τους δυο μας έχει μπλέξει τα πράγματα; Κάποτε συμφωνούσαμε για τα πρέπει του νέου εγχειρήματος, Τι άλλαξε τώρα και η ίδια κριτική έχει συναισθηματικές αιτίες, πίκρα, εμπάθεια και θολωμένο μυαλό; Πιστεύεις κι εσύ ότι όποιος δεν είναι (πια) δικός μας απλά "τόχει χάσει"; Γιατί πάντα οι "σταθεροί" αριστεροί επιστρέφετε στον ...Στάλιν για να επιλύσετε υπαρκτές διαφορές; Γιατί προσβάλετε τον συνομιλητή σας επειδή έχει άλλη άποψη; Τον σεβασμό στην διαφορετικότητα δεν σας τον δίδαξε η "ανανεωτική" σας ιστορία;
    Και ένα τελευταίο επειδή σε γνώριασα και σε εκτίμησα: θέλω να αποτοξινωθώ από την κομματική αριστερά και την νοοτροπία της. Μόνο ματαίωση προσφέρει και αρνητικά συναισθήματα. Απόδειξη και η δική σου "κομματική" συμπεριφορά. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιώργο, Δεν έχω καμία κομματική συμπεριφορά και ούτε αισθάνομαι στρατευμένος κανενός. Απλά προσπαθώ να κρίνω τα πράγματα ορθολογικά. Σε αυτή σου την ανάρτηση ασκείς κριτική συνολικά στην αριστερά ενώ σου παρέθεσα την ανακοίνωση των οπ που κινούνται στην λογική που επέκρινες αλλά σου διαφεύγει η όποια κριτική αναφορά σε αυτούς. Αυτό σου επισήμανα από την αρχή αυτής της συζήτησης. Τέλος η όποια μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική προσπάθεια αντικειμενικά μπορεί να εκφραστεί απο δυνάμεις της δημοκρατικής αριστεράς (δεν ενοώ μόνο την δημαρ) και της πολιτικής οικολογίας που βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους. μην χτίζεις λοιπόν τείχη κάνε προτάσεις χρήσιμες και γόνιμες που να συμβάλλουν στον διάλογο και την επικοινωνία μακριά απο αφορισμούς και λαϊκισμούς που θεωρητικά επικρίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εντάξει radical παραδίνομαι: είμαι λαϊκιστής, πικραμένος, εμπαθής, χρειάζομαι χαλάρωση και τάχω μπλέξει. Άντε και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παραιτήθηκαν οι εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτης και Γρ. Πεπόνης
    NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 14:38

    Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους.

    Nωρίτερα πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους κατήγγειλαν και οι εφοριακοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τη 48ωρη απεργία τους αύριο και μεθαύριο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Χ. Νικολακόπουλο να κατονομάζει μάλιστα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Μηπως πρεπει να γινει το κομμα σχεδον καθαρα χερια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εκτός από "τους αφελείς ,λαϊκιστες και υπνοβάτες...." υπαρχουν οι διατρεβλωτές των θεσεω της αριστεράς και εν τελει οι προπαγανδιστές της ιδιας πολιτικής του μνημονίου....ετσι δεν είναι κ.Προκοπάκη;...ετσι δεν είναι Γιωργο;
    Η πολιτική του μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακριβεια στη δραχμή.
    Δεν είμαι και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερ της επιστροφής της δραχμής,ούτε καν το ΚΚΕ....είναι διαστρέβλωση των θεσεων της αριστεράς να προβάλλονται επιλεκτικά καποιες θεσεις και να παρουσιάζονται ως θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ(γι αυτόν θα μιλήσω εγώ)
    Είναι λαικισμός να βαζεις διλήμματα Ευρώ ή δραχμή στους απλούς πολίτες που κινδυνευουν να καταστραφούν...και αυτό κανει ο κ.Προκοπάκης. Είναι αφελεια (;;;;) να πιστευεις οτι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα είναι ετοιμοι και μπορούν να το λύσουν...
    Η πολιτική του μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκωπία της χώρας....Αφού πρώτα θα εχουμε χρεωκοπήσει εμείς...ήδη βρισκόμαστε προ των πυλών.... οι μισθοί μας εφτασαν στα 980 ευρώ... ετοιμάζονται απολύσεις γιστί λενε ψευδώς βεβαια ότι το μετρο της εφεδρείας απέτυχε...(δεν υπολογίζουν τις χιλιαδες συνταξιοδοτησεις που εγιναν εξ αιτίας της εφεδρείας)
    Καρατομήσανε τη Δημόσια διοίκηση από ΙΚΑΝΑ ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.....ο κ.Προκοπάκης λατρης του νεοφιλελευθερου μοντέλου ας τα βρειμε τους δικούς του κι ας αφήσει ήσυχη την αριστερά....Και στο τελος αν είναι να πεινάσουν οι εργαζόμενοι... δεν είναικακό...ναι ας κανουμε κατασχεσεις των περιουσιών των λαμόγιων κι αυτών που συνεχίζουννα κερδίζουν εν μεσω κρίσης...
    Η αριστερά ερχεται παλληκάρια....το κακό για σας είναι ότι θα ρθει με εκλογές..ετσι γιανα μην εχετε να λέτε... Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι...κ.Προκοπάκη

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. to the point (η τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση του 2012 - για την ΕΤ3): ΝΔ 14,9, ΠΑΣΟΚ 11, ΚΚΕ 7,1, ΣΥΡΙΖΑ 5,5, ΔΗΜΑΡ 4,3, ΛΑΟΣ 3,2, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3.
    Ποια αριστερά, από που έρχεται Θωμά Σαν;
    Τόσο είχε πάντα - κρίση τώρα και σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε (εκτός από την παρουσία της Δημαρ και των Οικολόγων). Και πάλι όλοι είναι στα κάτω τους. Ποιος έρχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU