Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Έλεγχος τώρα στις γκρίζες περιουσίες



Διαβάζουμε σήμερα στις ειδήσεις:
"Εντολή να γίνει καθολικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (εργαζόμενοι στο ΣΔΟΕ, εφορίες, ελεγκτικά κέντρα, τελωνεία κτλ.) έδωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος προκειμένου όπως λέει ο ίδιος να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών του υπουργείου που προΐσταται.
...ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «ζήτησε να του παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία ενώ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του προσωπικού και των στελεχών των Υπουργείου Οικονομικών και να μη γενικεύονται κατηγορίες, αλλά και να εντοπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει φορολογικός επανέλεγχος, καθώς και έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλου του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών" (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Βέβαια, ο ΥΠΟΙΚ,  γνωστός τοις πάσι ως "σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα" -κατά την αναπάντητη ανοιχτή επιστολή που του έστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης, προσποιείται ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις Σπινέλλη και Λέκκα, τον ανήξερο, για την διαφθορά που ξεχειλίζει στο προσωπικό του υπουργείου του με προεξάρχοντες ελεγκτές και διευθυντικά στελέχη... 
Οι λέξεις που σκόπιμα χρησιμοποιεί, όπως "συγκεκριμένα στοιχεία" και "τυχόν παραβατικές συμπεριφορές" είναι ενδεικτικές. 
Τυχόν;
Την ώρα που το συνδικάτο των ίδιων των εφοριακών βγάζει ανακοίνωση που λέει ότι η διαφθορά "ως γνωστόν", εκτείνεται από τους υπουργούς έως τους κλητήρες, είναι το λιγότερο υποκριτικό ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός, να αντιδρά με ..."επανενεργοποίηση" του πόθεν έσχες! 
Δηλαδή παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο μέχρι τώρα έλεγχος προφανώς ήταν ...μούφα; Γι αυτό μιλά για "επανέλεγχο"; Ποιών όμως ακριβώς και από ποιούς; Μεταξύ τους θα ελεχθούν;

Και κάτι ακόμα: Κι όσοι 
από τους επίορκους κλέφτες του δημοσίου χρήματος, πρόλαβαν και συνταξιοδοτήθηκαν; "Όλα καλά"; 
Μήπως ο υφέρπων αντιμνημονιασμός του βαθέως ΠΑΣΟΚ αυτά τα δυο χρόνια και τα προσκόμματα στα θετικά μέτρα της τρόικας, εκεί αποσκοπούσαν; Στο να δoθεί χρόνος στους "ημετέρους" καταχραστές να προλάβουν να καλύψουν τα ίχνη τους ή να συνταξιοδοτηθούν και να το παίζουν πλέον ...διαδηλωτές της ΓΣΕΕ κατά των περικοπών του μνημονίου;

Να γίνει λοιπόν έλεγχος ΤΩΡΑ στις γκρίζες περιουσίες των υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών και των συγγενών τους, αναδρομικά και χωρίς να εξαιρεθούν οι συνταξιοδοτημένοι. 
Και να αποδοθεί δικαιοσύνη. 
Με φυλακίσεις και κατασχέσεις.
Και "οι κρυμμένες περιουσίες να αναλάβουν κυρίως το κόστος της εξισορρόπησης των προϋπολογισμών", όπως ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι (μόνοι από τα πολιτικά κόμματα - γιατί άραγε;) επιστρεφόμενες στο Δημόσιο απ΄όπου εκλάπησαν από τους επίορκους του δικομματισμού. 
Που τώρα μας βγάζουν κρυφά την γλώσσα, απολαμβάνοντας αυτοί και τα εγγόνια τους τον παράνομο πλούτο τους - την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων ετοιμάζεται για τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής τους μέσα στην ύφεση και την ανεργία.

Βενιζέλεος!


3 σχόλια:

  1. Και ποιός θα κάνει τον έλεγχο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι τα αρπάζουν; Ποιος θα ελεγξει; Υπάλληλοι και συντεχνίες του ιδίου χώρου; By the way, όταν ένα υπουργός μιλά για "τυχόν περιπτώσεις" και για "συγκεκριμένα στοιχεία" ουσιαστικά δίνει γραμμή και για το αποτέλεσμα της "έρευνας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι...
    Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά: αν δεν το κάνει το ίδιο το κράτος μας θα το κάνουν οι ευρωπαίοι επόπτες (Ράϊχενμπαχ Χαν κλπ) χρησιμοποιώντας εντολές ή και ιδιώτες. Ήδη πρότειναν e-δίκες στον μπλοκαρισμένο δικαστικό τομέα! Γι αυτό κουράστηκε ο Βενιζέλος και θέλει τώρα εκλογές - για να μην χάσει κάθε δυνατότητα επέμβασης για πελατειακούς λόγους. Ακόμα και στην ΕΡΤ δεν του πέρασε τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU