Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν; Περίπτωση 1η: ο παίκτης...

- Έχασες Τόμσεν ...απελαύνεσαι!!
"Να παίξουμε το χαρτί της χρεοκοπίας", προτείνει ο Αλ. Τσίπρας 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε τους "υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής" της τρόικας, δήλωσε
"Αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, οι μισθοί και οι συντάξεις» αλλά «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη" δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτό "είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί".
Εξήγησε πως αν υπάρξει αδυναμία πληρωμής των ομολογιούχων, θα υπάρξει πρόβλημα και στο τραπεζικό σύστημα και ενδεχομένως αργότερα και στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά αυτό σε δεύτερη φάση και υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι "το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο καθώς με το PSI τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες και τους ομολογιούχους".
Eπανέφερε, μάλιστα, την πρότασή του είτε να διαγραφεί το χρέος, είτε "να δοθεί περιθώριο χρόνου στη χώρα για τρία χρόνια, με μη καταβολή τόκων και χρεολυσίων στους πιστωτές".
Αναφερόμενος στην τρόικα, τόνισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάθεται στο τραπέζι με "υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής" τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε αν ήταν στην εξουσία.
από ΤΟ ΒΗΜΑ

Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι...

6 σχόλια:

  1. "Πολιτικό Βατερλώ του ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέα δημοσκόπηση (το Πολιτικό Βαρόμετρο της VPRC για τον Σκάι και την Καθημερινή).
    Βρίσκεται στην πέμπτη (!) θέση με εκτίμηση πολιτική επιρροής μόλις στο 8%!

    Η ΝΔ φτάνει το 31%, ενώ στη δεύτερη θέση αναρριχάται η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 18%!
    Το ΚΚΕ είναι στο 12,5%, ο Σύριζα στο 12% και ο ΛΑΟΣ (που πληρώνει βαρύ κόστος για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση) μόλις στο 5%.

    Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν Οικολόγοι (3,5%), αλλά και οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής (3%).
    Αντίθετα, την πόρτα του Κοινοβουλίου δεν περνά ούτε σε αυτή τη δημοσκόπηση το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη."
    πηγη:αιχμη (γρaihi.gr) τωρα


    Η «ευαισθησια» του ΠΑΣΟΚ στους εθνικους προμηθευτες και εργολαβους και στον διορισμο καθε «κουτσης και ημιμαθους Μαριας και Μητσου» με αρκετους συνεργατες πρωην μελη του ΚΚΕ εσ και μετα το 1989 του ΚΚΕ, οι Ολυμπιακοι αγωνες που αποπληρωννταν εως το 2009, η δραστικη μειωση της φορολογιας των επιχειρησεων, η απογειωση της υπερκαταναλωσης και η καταβαραθρωση της παραγωγης προϊοντων,…. και η κοινωνικη αναισθησια της ΝΔ, μας εφεραν ως εδω.

    Για τους καθηγητες πανεπιστημιων & πολυτεχνειων, φανατικους της κεντροαριστερας

    Μην ανησυχετε! Υπαρχουν πολλοι δοκτορες και αλλοι ικανοτατοι μηχανικοι και επιστημονες, μη διορισμενοι ως καθηγητες, για να κανουν την δουλεια στην νεα κυβερνηση κεντροαριστερας, αν προκυψει τετοια. Αλλα απ ότι βλεπω το «κεντρο» (ΠΑΣΟΚ) εχει μετατοπισθει ηδη επι Σημιτη πολυ δεξια και σημερα ταλαντευται περι το 10% .
    Αυτο που απαιτειται ειναι ταχυρρυθμα μαθηματα «κυβερνητισμου» και κοινης λογικης στην αριστερα που ….»κινδυνευει» να βγαλει κυβερνηση, σε περιπτωση που κατεβαινε ως κυβερνητικος συνασπισμος!


    Αφωτιστος Φιλλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα κι αν με θεωρήσεις μωρό, εγώ συμφωνώ. Και μάλλον και ο Βαρουφάκης (που δεν είναι δα κι αριστερός). Μόλις ολοκλήρωσα ένα σχετικό άρθρο, στον αντίποδα του δικού σου, που μάλλον θα δημοσιευτεί αύριο το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ΠΑΣΟΚΟΙ πελάτες κατάλαβαν οτι το μαγαζί δεν προσφέρει πια τσάμπα σούπα όσο και να γλύφεις. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι οτι η ΝΔ έχει ακόμα 31%. Εντυπωσιακό.

    Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμα τόσο ανόητοι πελάτες που κι όμως ελπίζουν ή πρόκειται περι λοβοτομημένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μένω άφωνος με τα άρθρα σου και τους χαρακτηρισμούς σου.
    Ο μισθός μου κόπηκε γύρω στο 40% και είμαι ΠΕ αρχαιολόγος.Για τους μήνες από Φεβρουάριο έως Μάιο θα παίρνω γυρω στα 800 ευρώ με ΤΡΙΑ παιδιά παρακαλώ. Να μη πω για τη κατηγορία ΠΕ αρχαιολόγος Ε΄ότι πήρε λίγο πιο πάνω από 500.
    Ήδη μου χρωστάνε 1500ευρώ οδοιπορικά από το 2011.Μπορεί να μπεις στη Διαύγεια να δεις.
    Με 800 ευρώ πρέπει να πληρώσω το χαράτσι,400 ευρώ,ενα παλιό κληρονομημένο σπίτι του 86, (αλήθεια καινα θέλω, δεν εχω να το πληρώσω,τα αγγλικά της κόρης μου 70 ευρώ,το φροντιστήριο της μεγάλης μου κόρης 250 ευρώ,ενα δάνειο 300 ευρώ και να βγάλω με τα υπόλοιπα τα τρέχοντα. Ηδη εχουμε χρεωκοπήσει. Αν εγώ ως "προνομιούχος" Δ.Υ δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα,τότε τι γίνεται με τους άλλους;; Εγώ ξερω πολύ καλά γιατί ξερω πόσο πήραν οι εργάτες στις ανασκαφές,όχιπάνω από 600 ευρώ το μεγιστο και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο υπουργείο μας.
    Γιατί μιλάς για λαϊκισμό,και καταφέρεσαι ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ με τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς; Κάποτε λέγαμε εμείς οι "αριστεριστές", ότι αν κοπούν οι μισθοί των Δ.Υ θα ακολουθήσουν και οι Ιδιωτικοί και μας περιγελούσαν (και συ μεσα σ΄αυτούς, που θεωρούσες ότι το πρόβλημα είναι οι Δ.Υ)Τώρα ήρθε το μαντάτο.
    Και ξαναγυρνώ στο κλάδο μου. Περιμένουν οι πολίτες να εξυπηρετηθούν στα νησιά. Με τι χρήματα θα πάμε; Γιατί τα προπληρώνουμε ΕΜΕΙΣ τα οδοιπορικά μας. Από αρχαιολόγος Β΄εγινα αρχαιολόγος Δ΄,έτσι ώστε να μου κοπούν 400 ευρώ από το μισθό.Παράλληλα δόθηκαν και ήταν ανακοινώσιμο 95.000,000 ευρώ για τη διάσωση του Μεγάρου και πολλά αλλα για άλλες τόσες φανφάρες. Με την εφεδρεία που ακόμη την παρουσιάζουν υποτίθεται σαν φιάσκο καρατομήθηκε η Αρχαιολογική υπηρεσία από τα πολύπειρα και ικανότατα στελέχη της, 150 αρχαιολόγοι οδηγήθηκαν αρον αρον σε σύνταξη. Ας λείπει λοιπόν η παραφιλολογία από μερους σου και η εμμονή σου με το ΣΥΡΙΖΑ και το Τσίπρα. Μιά χαρά τα λεει και ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η αριστερά.

    Σημ. 1: Στα πλαίσια της διάλυσης του ΥΠΠΟΤ δίνεται δικαίωμα σε εργολάβους να αποφασίζουν ποιον ωρομίσθιο αρχαιολόγο θα προσλάβουν. Δίνουν το δικαίωμα βετο στον εργολάβο να στρέφεται ακόμη και ενάντια στο επιβλέποντα μόνιμο αρχαιολόγο(!!!!) αν θεωρεί ότι καθυστερεί το εργο του.Μ' αυτό το τρόπο θα μας επιβάλλουν και θα παρακάμψουν την επιστημονική διαδικασία.Αν είναι δυνατόν! Ως υπηρεσία κανουμε τη μεγαλύτερη απορρόφηση από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

    Είναι λαικισμός λοιπόν και η αντι ΣΥΡΙΖΑ λογική και ιδεοληψία ο χαρακτηρισμός σου, ο οποίος συγνώμη δεν μπορεί να εξηγηθεί με όρους πολιτικούς.

    Σημ.2,Αν θες να μάθεις για το πόσο εργαζόμαστε ως Δ.Υ ρώτα το φίλο σου Διομήδη. Μάλιστα από πάνω μας με τις συγχωνεύσεις κρέμεται και η απόλυση.

    Σημ.3. Είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνω δημόσια. Τις υπόλοιπες σου είχα απευθυνθεί μέσω ΦΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά κάνεις Απόστολε και παρεμβαίνεις δημόσια. Για να ακούν και να συμμετέχουν και οι άλλοι. Όσοι ασχολούνται τλεος πάντων με τα κοινά.
    Έχω να σου πω τα εξής:
    1. Ο παραγωγικός τομέας της οικονομίας είναι ο ιδιωτικός. Και η Ελλάδα δεν έπεσε έξω εξ αιτίας του. Έπεσε έξω αππο τον εκτροχιασμό του δανεισμού του κράτους για δαπάνες που εξυπηρετούσαν κυρίως την αναπαραγωγή του πολιτικού εσμού που παρασιτεί την χώρα από την εποχή του "Τσοβόλα δώστα όλα" - όχι ότι πριν δεν συνέβαινε το ίδιο πράγμα αλλά από τότε απογειώθηκε...
    2. Από την στιγμή που το κράτος έπεσε έξω συμπαρέσυρε σιγά σιγά και τον ιδιωτικό τομέα (του οποίου μόνο το κρατικοδίαιτο τμήμα όφειλε να πληρώσει τα σπασμένα). Φτάσαμε στο σήμερα όπου μπορεί εσύ να έχεις χάσει το 40% του εισοδήματός σου αλλά οι μικρομεσαίοι το έχουμε χάσει όλο και την σύνταξή μας και ταμείο ανεργίας δεν έχουμε. Μην απευθύνεσαι λοιπόν σε μένα ως σχεδόν υπαίτιο της οικονομικής ύφεσης - βλέπεις τον κόσμο ανάποδα μου φαίνεται.
    3. Ποτέ δεν είπα ότι όλοι οι ΔΥ είναι 'προνομιούχοι" ή ότι άλλο. Διάβασε ξανά τα σχετικά άρθρα χωρίς παρωπίδες. Είπα ότι μερικοί -χιλιάδες όμως σε αριθμό- έχουν άδικα προνόμια, είναι συχνά χωρίς αντικείμενο (σε οργανισμούς που φτιάχτηκαν για διορισμούς) και ακατάλληλοι. Πως τώρα ταυτίζεσαι μαζί τους από τα μηνύματα στο fb μου είχε κάνει εντύπωση.
    4. Έλεγα πάντα ότι η Αριστερά είναι συνυπεύθυνη -στο μέτρο που της αναλογεί- γιατί ποτέ δεν έθιξε τα λαμόγια με την σφραγίδα του κράτους στο χέρι (που τώρα αποκαλύπτεται καθημερινά πως έκαναν τις γκρίζες τους περιουσίες παρασιτώντας την οικονομία), ποτέ δεν μίλησε καν στα συνδικάτα αλλά στα πλαίσια της ομερτά συναινούσε σιωπηλά στην μοιρασιά της λείας των ελεγκτών. Είτε από φόβο απομόνωσης είτε γιατί θεωρούσε κιόλας ότι εδικαιούτο το κάτι τις. Και όσοι έντιμοι σαν εσένα και πολλούς άλλους έκαναν την δουλειά τους, υπέστησαν τα αδιάκριτα οριζόντια μέτρα για χάρη τους. Ποιος φταίει γι αυτό;
    5. Λαϊκισμός είναι να εκμεταλεύεσαι την δίκαιη οργή του κόσμου και να προτείνεις ανοησίες που δεν μπορείς να χειριστείς έως το τέλος (όπως την απειλή χρεοκοπίας) επειδή δεν έχεις εναλλακτική πρόταση που να εγγυάται ότι η κοινωνία θα μείνει όρθια αύριο. Κι όμως, προτείνω ναι, να γίνει κυβέρνηση πολυκομματική της Αριστεράς αφού τα ποσοτά βγαίνουν γιατί είμαι σίγουρος ότι παρουσία όλων, θα εκλογικευτεί η μπουρδολογία των ηγετίσκων της και θα κληθούν σοβαροί άνθρωποι σαν τον Δραγασάκη τον Προκοπάκη τον Ματσαγγάνη τον Δοξιάδη κλπ να διαχειριστούν μια κατάσταση για την οποία Κουβέλης Τσίπρας κλπ δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν. Βλέπω ότι ούτε αυτό το θέλουν όμως - προτιμούν να γκρινιάζουν από τα θεωρεία όσο ο Καρατζαφέρης κάνει παιχνίδι.
    Είσαι ακόμη έκπληκτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU