Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ – ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ!

Έχουμε εναλλακτική λύση...ψηφίστε μας και θα σας την πούμε μετά! Έ, Φώτη;
από το  Κοσμόπολις

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι μια γενικευμένη αγανάκτηση εν πολλοίς δικαιολογημένη, κατά του μνημονίου.

Η αλήθεια είναι πως περιλαμβάνει άρθρα πολύ σκληρά με σημαντικότερο ίσως την μείωση των μισθών και κυρίως του βασικού στα 500 ευρώ.
Με μια ψύχραιμη ματιά θα δούμε πως τα 500 ευρώ είναι ο βασικός μισθός που υπήρχε τα 2 πρώτα χρόνια του ευρώ πριν αρχίσουν οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις μισθών και αγαθών ενώ ταυτόχρονα μειώνονταν η ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Δηλαδή είχαμε μια πλασματική ευημερία βασισμένη στα δάνεια και τα κοινοτικά κονδύλια που αντί να τα επενδύσουμε στην πραγματική ανάπτυξη τα σπαταλήσαμε σε έναν ξέφρενο καταναλωτισμό. Επίσης να λάβουμε υπ’όψιν πως ο βασικός μισθός επί δραχμής ήταν 120.000 δρχ δηλαδή 400 ευρώ. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα με βάση την παραγωγικότητα της χώρας. 
Αυτό που μένει και πρέπει να απαιτήσουμε σθεναρά είναι η επιστροφή των τιμών των αγαθών στις τιμές τουλάχιστον του 2000. Δηλαδή μια μείωση 50%. Τότε πραγματικά ακόμη και τα 500 ευρώ θα έχουν αγοραστική δύναμη και δεν θα δημιουργούν κοινωνικό πρόβλημα.
Από την άλλη στο νέο μνημόνιο υπάρχουν μια σειρά από ρυθμίσεις που πραγματικά εκσυγχρονίζουν το κράτος και σκοπίμως οι πάσης φύσεως δημαγωγοί και λαϊκιστές αποκρύπτουν.
Τεράστιες αλλαγές στις δομές και τους μηχανισμούς του Δημοσίου, μείωση της γραφειοκρατίας, αποτελεσματικότητα κατά της φοροδιαφυγής με σύγχρονους μηχανισμούς, ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Με λίγα λόγια ανασύσταση του ελληνικού κράτους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Να δούμε όμως και κάποιες επί μέρους διατάξεις για να καταλάβουμε ποια συμφέροντα αντιδρούν και γιατί για να καταλάβει και ο πολίτης ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί άθελά του φωνάζοντας άκριτα κατά του μνημονίου:


  • Μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη κατά τουλάχιστον 1076 εκατομμύρια Ευρώ το 2012 μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων (γενόσημα και επώνυμα φάρμακα), αυξάνοντας τις συμμετοχές, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών και των χονδρεμπόρων, εφαρμογή υποχρεωτικής ηλεκτρονικής
  • Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια Ευρώ.
  • Μείωση των προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατομμύρια Ευρώ (ταμειακά και παραδόσεις).
  • Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ.
  • Μείωση της λειτουργικής δαπάνης της κεντρικής κυβέρνησης, και της δαπάνης που σχετίζεται με την διεξαγωγή εκλογών κατά τουλάχιστον 270 εκατομμύρια Ευρώ σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό.
  • Αλλαγές σε συνταξιοδοτικά ταμεία με κατά μέσο όρο υψηλές συντάξεις ή που λαμβάνουν υψηλές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό, με σκοπό την εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων Ευρώ (καθαρό ποσόν αφού λάβουμε υπόψιν την επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης).
  • Καταργείται το Άρθρο 42.1 του Νομοθετικού -διατάγματος 3026/1954 σχετικά με την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για την υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφου για μία σειρά νομικών συναλλαγών, καταργούνται τα Άρθρα 92.2 και 92Α του Νομοθετικού -διατάγματος 3026/1954 που προβλέπουν το ελάχιστο ποσό που οφείλεται σε δικηγόρους που αμείβονται αποκλειστικά για υπηρεσίες που παρέχουν με έμμισθη εντολή. Το παρόν προβλέπεται με την επιφύλαξη ύπαρξης κανόνων αμοιβής για τους ασκούμενους δικηγόρους.
Θίγεται λοιπόν το πελατειακό κράτος των ΟΤΑ, των συντεχνιών και των προνομιούχων ΔΕΚΟ. Δηλαδή επιτέλους σπάει το απόστημα που δημιούργησε όλα τα προβλήματα και κάποιοι προφανώς ξεβολεύονται.

Οι υπόλοιποι που διαμαρτύρονται αλήθεια πιστεύουν πως αν φύγει το μνημόνιο και φύγουμε από την ΕΕ, υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στους μισθούς και τις συνθήκες πριν την αρχή της κρίσης; Είναι αλήθεια τόσο αφελείς;

5 σχόλια:

  1. Έχω κουραστεί να βλέπω τέτοιους χαρακτηρισμούς προς όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη. Και η απόδοση του χαρακτηρισμού αυτού σε οποιοδήποτε διαφωνούντα, αποδεικνύει -αν όχι πανικό- ιδεοληψία και φανατισμό. Και σίγουρα τούτο δεν ευνοεί το διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητε εχω την εντυπωση πως οι χαρακτηρισμοι λαικιστες και δημαγωγοι δεν απευθυνονται σε ολους οσους εχουν αλλη αποψη αλλα σε αυτους που κραυγαζουν περι δοσιλογων και προδοτων σε οσους μιλανε για μνημονιο ή μεταρυθμισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ Ή ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ Ή ΚΑΙ ΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ 32 ΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΑΕΥΟΥΝ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙΣ, ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγανακτισμένοι ανώνυμοι, να πάτε να παραπονεθείτε στα κόμματα που τόσα χρόνια ψηφίζατε. Εσείς μας φέρατε εδώ. Με την ψήφο σας.
    Κι όσοι νοιώθετε απελπισμένοι για την μείωση των μισθών σας μην τα βάζετε με τους άνεργους επειδή ζητάμε μια ελπίδα συνέχειας και δουλειά. Κοιταχτείτε και λίγο στον καθρέφτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον δείμο του πολίτη ότι υπάρχει ένας φανατισμός και μια ιδεοληψία.
    Αλλά -για να επεκτείνω το σκεπτικό του άρθρου-νομίζω ότι μπορούμε να παμε σε μισθο 3,5 ευρώ (τόσο ήταν το 1972) με αντιστοιχη μείωση των μισθών. Η κάποια εκατομμύρια (με αντίστοιχη αύξηση των μισθών) όπως την εποχή της κατοχής.
    Και αυτό το λέτε σοβαρή άποψη και πρόταση;
    Δε τα έτρωγαν καραμέλες τα λεφτά οι γονείς σας που πήγαν και σας σπούδασαν; Τουλάχιστον θα τους έμενε η γλύκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU