Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Καλύτερα πτώχευση"; Δείτε το βίντεο και το ξανασυζητάμε....

Κάποιοι, μπροστά στις δυσκολίες της ύφεσης, της ανεργίας και των μέτρων λιτότητας αλλά και του μακρού δρόμου των μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης, υιοθετούν τις αυτοκτονικές ιδέες του αντιμνημονιακού λαϊκισμού  -και όσων ανεύθυνα και χωρίς καμία εναλλακτική υποστηρίζουν την καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης φέρνοντας πιο κοντά και σαν μόνη λύση, την στάση πληρωμών και την ...εθελοντική πτώχευση. Όσο κι αν η νέα σύμβαση περιέχει αντί για στοχευμένες μόνο περικοπές δαπανών (γιατί περιέχει και τέτοιες), σειρά από μέτρα οριζόντιας λιτότητας και περικοπών επί δικαίων και αδίκων (κι εδώ μην ξεχνάμε ποτέ ότι αυτό ήλθε σαν αποτέλεσμα της πελατειακής "αντίστασης" δυο χρόνων σε περικοπές προνομίων από τους δικούς μας διαπραγματευτές...) η σύγκριση με την αδυναμία δανεισμού και τα αποτελέσματά της είναι τραγική. Και απορώ ακόμα πόση ανευθυνότητα υπάρχει στις πολιτικές δυνάμεις, όλες όσες προτείνουν αντί της κριτικής στο μνημόνιο 2 και ευρωπαϊκές συμμαχίες για τον περιορισμό των αρνητικών του όψεων, την καταψήφισή του... Κι αν είχαν έστω μια (1). έγκυρη εναλλακτική πρόταση, ας μας πρότειναν το ρίσκο! Εκείνοι, όχι ο Βαρουφάκης κι ο Καζάζης, ο Βελόπουλος κι ο Λιακόπουλος... Αλλά χωρίς καμία, πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι για την νέα κομματική τους επιδότηση που θα εξαργυρώσει τις ψήφους των απελπισμένων. Χρωστούν βλέπετε...


5 σχόλια:

  1. Για ένα κομμάτι ψωμί,
    θα 'χεις ξεχάσει πολλά.
    Για ένα κομμάτι ψωμί,
    θα 'χεις πληρώσει ακριβά.

    Και κάποια μέρα θα σε λύσουν,
    μα θα φοβάσαι να φύγεις, θα τρέμεις.
    Θα σε κλωτσάνε και θα σ' αρέσει, δικέ μου.
    Σαν το σκυλί τους θα σ' έχουν, δικέ μου,
    μα δε θα έχεις ψυχή να το νοιώσεις,
    θα είναι για σένα αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Όσο και να αντιπαθείς το Βαρουφάκη, είναι ψιλογελοίο να τον βάζεις στην ίδια κατηγορία με τον Καζάκη και το Λιακόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτε δεν είναι ψιλογελοίο. Είναι απολύτως γελοίο, να βγάλεις από την κατηγορία των γραφικών, έναν τύπο που περιφέρεται από κανάλι σε μπλόγκ, για να αφηγείται ιστορίες μετα-μοντέρνας συνομωσιολογίας.
    Η προσφορά του, στην εμπέδωση της καταστροφικής αντιμνημονιακής λογικής, από τον μέσο πολίτη, ήταν καθοριστική.
    Ο Βαρουφάκης καλλιέργησε τον απόλυτο τρόμο, υποστηρίζοντας στην ουσία, ότι λύση αποτελεί η οικονομία με μηδενικά χρέη, την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ και η ΕΕ, αντιλαμβάνονται το πρόβλημα με όρους που ενδιαφέρονται για την βαθμίδα "βιωσιμότητάς" του και την τοποθετούν στο 120% το 2020.
    Ναί με τις "απαιτήσεις" Βαρουφάκη, ο κόσμος δεν μπορεί να βγεί από την καταστροφή και άρα είναι μάταιη κάθε προσπάθεια "πολιτικής" διαχείρισής της.
    Καλά θα έκανε και αυτός και πολλοί άλλοι που συμμερίσθηκαν τις απόψεις του, να συνεχίσουν να μιλάνε μέχρι να τους πάρει ο κόσμος στο "ψιλό". Αλλά δεν θα το κάνουν. Θα λουφάξουν μέχρι στην επόμενη δυσκολία να μας ξαναθυμίσουν ότι το είχαν πεί, ότι όλα είναι μάταια.
    Ελπίζω, να συμπληρωθεί η συμφωνία για το PSI και την δανειακή σύμβαση, με την "υλοποίηση" επιτέλους του μικρού Σχεδίου Μάρσαλ, να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και σιγά σιγά να αλλάξει η λειτουργία και η δυναμική της. Για να γίνει όμως εφικτό αυτό πρέπει να τελειώνουμε με τους "επαγγελματίες" που αμφισβητούν κάθε προσπάθεια και το "παίζουν" φίλοι του λαού, χωρίς να βρέχουν τα πόδια τους.
    Δείγμα γι'αυτό θα είναι να ξεφουσκώσουν στις δημοσκοπήσεις, όλα τα κόμματα του Δημοσίου και να φουντώσει η απαίτηση της κοινωνίας για κόμματα που θα θέλουν να σχεδιάσουν τον δύσκολο δρόμο της ανόρθωσης της χώρας, που μας περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλυτερα με τον Προκοπακη παρα με τον Βαρουφακη!

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ1 που ειναι και μηχανικος.
    ΥΓ2 Η επαναληψις(μητηρ πασης μαθησεως) επιτρεπεται εκαστον 6μηνον.
    ΥΓ3 Προκοπακη θελω κερασμα στην επομενη συναντηση.Εχω κερασει δυο φορες. Μηπως στο τελος της διαδικασιας PSI+ κανουμε την 3η συναντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όλα όσα, ανακριβώς, λέει και για όσα, κυρίως, δεν λέει ο Θωμάς Γεράκης (αλλά και για την, καθαρά προπαγανδιστικής φύσεως, ανιστόρητη σύγκριση της ουσιαστικής κατάρρευσης του ξενοκίνητου σταλινικού καθεστώτος του στρατηγού Βόϋτσεχ Γιαρουζέλσκυ, με μια πιθανή στάση πληρωμών της χώρας μας έναντι των δανειστών της) δείτε στο μπλογκ μου το άκρως κατατοπιστικό - και το διδακτικό, για τους νέους - θέμα : «"Σταλινικό γεράκι" ο Θωμάς Γεράκης; Μια καταγγελία, που περιμένει μια οφειλόμενη απάντηση. (Οι εφιάλτες ενός φιλομνημονιακού δημοσκόπου» http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2012/02/to-mnimonio-kai-to-staliniko-geraki.html .

    Για τον αγαπητό Κωστή και για μένα, που εκείνη την εποχή (1980) του στρατιωτικού πραξικοπήματος του ΠΕΕΚ, εις βάρος της εξεγερμένης εργατικής τάξης της Πολωνίας (το οποίο πραξικόπημα καθοδηγήθηκε από την Μόσχα του θνήσκοντος μπρεζνιεφισμού), που ζήσαμε την σταλινική βία της Π.Σ.Κ. και της επιστρατευθείσας από τους Έλληνες σταλινικούς Ε.Σ.Α.Κ., μέσα από την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να επιβάλουν την καθεστωτική εκδοχή του "υπαρκτού σοσιαλισμού", για την εργατική εξέγερση στην Πολωνία, η καταγγελόμενη, ως καταδοτική συμπεριφορά του κ. Γεράκη, ουδόλως μας προξενεί εντύπωση.

    Ο κ. Γεράκης συμπεριφέρθηκε (εφ' όσον οι εις βάρος του καταγγελίες ισχύουν, ως έχουν και στις οποίες οφείλει να απαντήσει, αφού είναι, σε προσωπικό επίπεδο, άκρως, ατιμωτικές), ως γνήσιο σταλινικό γεράκι. Έτσι έπρατταν τότε οι "ηρακλείς" του κόμματος και της ιδεολογίας (πολύ περισσότερο όταν είχαν και προσωπικά συμφέροντα να υπηρετήσουν).

    Πληροφορίες λένε ότι ο κύριος αυτός (και αν αυτές οι πληροφορίες αυτές είναι ψευδείς, με χαρά, περιμένω να δω την διάψευσή τους), τότε, ήταν γραμματέας του Κ.Κ.Ε. στη Πολωνία και διέγραφε και έστελνε στο πυρ το εξώτερον, όλους όσους, κάποια στιγμή, βρίσκονταν έξω από την κομματική γραμμή.

    Και δεν τίθενται μόνον αυτά τα ερωτήματα.

    Τίθενται και πολλά άλλα, (δείτε τα στο : http://www.alterthess.gr/content/oi-efialtes-enos-dimoskopoy#comment-169 ), τα οποία, καλόν είναι, να τα απαντήσει, γιατί, αν ισχύουν, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει να κρεμαστεί...

    (Και η γνώση ολίγης Ιστορίας δεν βλάπτει. Είναι πάντοτε χρήσιμη. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για να μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ανόμοια και άσχετα μεταξύ τους πράγματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU