Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Καταψήφισε το PSI η ΔΗΜΑΡ !!

Ζητά βέβαια η Δημαρ, άλλα 30 δις από τους δανειστές για "αναπτυξιακούς σκοπούς" γενικά, αλλά το κούρεμα των 107 δις δεν της αρέσει... δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας... (μήπως είναι και λίγο;...)Για όποιον αμφιβάλλει, παραθέτουμε -σε αυθεντικά "δημαρικά"- την ομιλία του εκπροσώπου της στη συνεδρίαση της Βουλής απευθείας από το κομματικό site. Αν καταφέρετε να καταλάβετε την δικαιολόγηση της ψήφου, γράψτε μας ένα επεξηγηματικό σχόλιο - θα ωφελήσετε χιλιάδες χαμένους στην μετάφραση ενδιαφερομένους...

Πέμπτη, 23 Φεβ. 2012 18:20 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΓΡΑΦ. ΤΥΠΟΥ

Είχαμε επισημάνει εξαρχής ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ της κατάληξης των διαπραγματεύσεων.

Επειδή, λοιπόν, από το βήμα της βουλής ο κ. Βενιζέλος φρόντισε να αναφερθεί στη Δημοκρατική Αριστερά με την αναφορά ότι είναι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, ότι έχει ως στρατηγικό στόχο και επιλογή την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ, πλην όμως αυτό θέλει να γίνει χωρίς θυσίες. Εγώ δεν ξέρω ο κ. Βενιζέλος ποιον ακριβώς επιλέγει. Επιλέγει τον χωροφύλακα ή τον αστυφύλακα; Πριν αναλάβει, όμως το πόστο, την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού των Οικονομικών, αναρωτιέμαι ποια ήταν η άποψή του για την πορεία υλοποίησης του πρώτου μνημονίου και σε σχέση με τις κυβερνητικές πολιτικές μέχρι εκείνη τη στιγμή; Αυτό θα ήταν πάρα πολύ αποκαλυπτικό να μας το πει. Να του θυμίσω και κάτι άλλο: Η Δημοκρατική Αριστερά από τη διακήρυξη της πέρυσι τον Ιούνιο μιλούσε για ανάγκη επώδυνων μέτρων και ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών τομών στην ελληνική κοινωνία με μια διαφορά: Αυτά τα μέτρα τα επώδυνα ήθελε να είναι δίκαια, να κατανέμονται δίκαια στους Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, ήθελε και ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο σε αυτό το δύσκολο τούνελ που θα μπει το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και η κοινωνία να μείνει όρθια. Αυτή είναι η επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο στον κ. Βενιζέλο: Αλήθεια η θέση του κ. Βενιζέλου και της ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στο μαύρο άξονα Μέρκελ, Σαρκοζί, ο οποίος άξονας καταστρέφει την Ευρώπη και ότι πιο ελπιδοφόρο έχει γεννήσει αυτή η Ήπειρος μετά τον πόλεμο, ποια είναι; Εμείς έχουμε τοποθετηθεί. Έχουμε ταχθεί στο πλευρό του κ. Ολάντ, στο πλευρό του Ντάνιελ Κον Μπετίτ και με όλους αυτούς, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτός ο άξονας καταρρέει την Ευρώπη και όχι κάποια παπαγαλάκια του εξωτερικού. Θέλουμε σαφή απάντηση, ποια είναι η θέση και των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στην πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

9 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως το κατάλαβα.
    Λέει πως θα πάρουμε το τραίνο και αφού περάσουμε το τούνελ θα κατεβούμε στον σταθμό της Ευθύνης και Ειρήνης.
    Μετά θα περπατήσουμε και θα δούμε τον Χίτλερ να πίνει καφέ με τον Κον Μπετίτ μετά πήραμε δύο παγωτά και τα φάγαμε.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν τόλμησε η ΔΗΜΑΡ να πάρει καθαρή θέση. Έμεινε στο ναι μεν αλλά. Ναι μεν θέλει αλλαγές και λεφτά (δάνειο), αλλά δεν τόλμησε να την υπερψηφίσει από εκλογική σκοπιμότητα για να μην ταυτιστεί με τα δύο μεγάλα κόμματα σεβαστό μεν, αλλά).

    Προφανώς και τούτη η στάση οφέιλεται όχι απλά σε σκοπιμότητα/κουροπονηριά πολιτική, αλλά και στις εσωτερικές διαφωνίες με τα δεξιότερα στελέχη που στηρίζουν και το πρώτο μνημόνιο και θα ήθελαν και ενεργό στήριξη στη συγκυβέρνηση.

    Πολιτική εκτίμηση κάνω, ίσως σφάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ομιλία δείχνει το αδιέξοδο της αντιμνημονιακής επιλογής που θέλει να είναι και υπεύθυνη. Κάπου εδώ θα τολμούσα να πω ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για μένα, Leo, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όχι με τα διλήμματα και τους χαρακτηρισμούς περί λαϊκισμού, αλλά με την αποδοχή νεοφιλελεύθερων πολιτικών από αριστερούς σοσιαλδημοκράτες. Δε δέχομαι ως αριστερή σοσιαλδημοκρατική στάση, εκείνη που ταυτίζεται με συμφέροντα των ελίτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Δημαρ έπρεπε να έχει ένα πιο ξεκάθαρο λόγο για την καταψήφιση του psi. Απλούστατα γιατί το psi είναι τμήμα μιας αδιέξοδης πολιτικής που ούτε τα νούμερα αν τα βάλεις κάτω δεν εξασφαλίζουν την βιοσιμότητα του χρέους. Μία νεοφιλελεύθερη συνταγή που επικρίνεται και στην Ευρώπη ως αδιέξοδη, αναποτελεσματική, άδικη κοινωνικά. Ακόμη και ο χρόνος που δείνει η δσ και το psi πληρώνεται με αίμα από τα πιο αδύνατα εισοδήματα. Να δω τι θα λένε τον Ιούνη που θα ζητηθούν νέα μνέτρα ξανά για την σωτηρία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα λένε, ότι χρειάζονται ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
    Σου είπε κανείς, ότι θα κρύβονται όπως εσείς, που δεν αποκαλύπτετε σε κανέναν , τι πρέπει να γίνει;
    Ξέρεις υπάρχουν κάποιοι που όταν δεν βγαίνουν τα νούμερα και χρειάζονται νέα μέτρα, λένε ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
    Εσύ έχεις κατά νού κάποια ΕΞΟΔΟ από την κρίση όχι μόνο με ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, για την χώρα, αλλά με ΜΕΤΡΑ κατά των δανειστών της;
    Για να τα ακούσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκάει το χειλάκι μου και υπ’ αυτή την έννοια σε αυτή τη συγκυρία είναι μια θηλυκή ψυχαγωγία. Το δυστύχημα είναι πως είναι αρκετά παλιομοδίτικη και σύντομα κουράζομαι και, δεν σας κρύβω πως μερικές φορές λίγο θυμώνω. Μη σας ανησυχήσω. Με εμένα θυμώνω. Σε τι αναφέρομαι; Μα σε όλο αυτό ξεκαύλωμα (γιατί περί αυτού πρόκειται) περί πολιτικής και ιδεολογικής καθαρότητας που ΠΡΕΠΕΙ να διέπουν τους πολιτικούς οργανισμούς της αριστεράς, που εν προκειμένω ουδέποτε έκανε λάθη! Αρκεί να ψάξετε τις αιτίες όλων των διασπασεών της.
    Είναι ωραία μερικές στιγμές η μοναξιά δε λέω. Μόνο όμως εάν είναι στιγμές. Διαφορετικά, αν σου γίνει χούϊ λέγεται αδιαφορία για τους άλλους και καταντάει μαλ…. Αμ η άλλη καθαρότητα η προσωπική; Μη φοβάστε φίλοι μου οι κοινωνίες δεν οικοδομούνται με πέτρες με ανθρώπους οικοδομούνται. Δεν θα σας μολύνουν εάν δεν είστε έτοιμοι να μολυνθείτε. Κάποιοι αποφάσισαν να πάψουν να Ψηλώνουν τον τοίχο για να πετροβολούν με ασφάλεια και να περάσουν από τη μεριά της κοινωνίας.
    Η καθαρή συνείδηση δεν στάθηκε ως τώρα ικανή να αλλάξει την κοινωνία.
    Μήπως να προχωρήσουμε και σε έρευνα γονιδίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κωστή, αυτά που έχουν προταθεί επανειλλημένα όχι από την δημαρ αλλά απο ολόκληρη την Ευρώπη που αντιδρά στις νεοδεξιές επιλογές των μερκοζυ. Δικαίωμα σου όχι μόνο να μην τα ακούς αλλά και να μην τα πιστεύεις. όμως μην εγκαλείς τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU