Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

"Η εργασία ελευθερώνει" Τώρα και με ανθρώπινο πρόσωπο...


Στο ειδυλλιακό ηλιόλουστο μακρονησιώτικο τοπίο...

του Γιώργου Προκοπάκη
Τελικά έγινε παρεξήγηση. Η πρόταση Μάκη Γιομπαζολιά για μεταφορά των λαθρομεταναστών στα νησιά δεν εξέφραζε ρατσιστικές, ναζιστικές τάσεις.   
Είναι μια καθαρά αναπτυξιακή πρόταση.
Είναι σαφές ότι δεν ζήτησε τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θα ήταν αντιπαραγωγικό να φτιάξεις στρατόπεδα εκεί που δεν υπάρχουν και μετά να μεταφέρεις εκεί λαθρομετανάστες. 
Άλλως τε η ελληνική τεχνογνωσία υπάρχει. 
Αν δείτε, ούτε στη Μακρόνησο, ούτε στη Λέρο υπήρχαν τοίχοι και τείχη στο χώρο διαβίωσης. 
Το απέραντο γαλάζιο, που εκτείνεται μέχρι την ΑΟΖ Καστελοριζίου αρκεί. 
Η πρόταση του κ. Γιομπαζολιά αφορά τη δημιουργία πρότυπων χωριών στα ξερονήσια.

Επειδή εδώ και 70 χρόνια είναι γνωστό σε όλη την ανθρωπότητα - πρώτα βέβαια στους Εβραίους, τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους - ότι "Η εργασία ελευθερώνει", τους πρότυπους οικισμούς θα χτίσουν οι ίδιοι οι ένοικοι. 
Με πέτρα που θα έλθει από τα "πέτρινα χρόνια". 
Τα σχέδια των οικισμών θα γίνουν από ανανεωτές αρχιτέκτονες, ώστε να είναι βέβαιον ότι θα πληρούνται οι προϋποθέσεις άνετης ζωής, σε λειτουργικά οικήματα. 
Οι χώροι διαμονής των μεταναστών θα είναι η πραγμάτωση αυτού που λέγαμε πάντα: "Σοσιαλισμός με Ανθρώπινο Πρόσωπο".

Το πρόβλημα έλλειψης νερού λύνεται εύκολα με εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης, οι οποίες αντί σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, θα τροφοδοτούνται με συστήματα φωτοβολταϊκών και θερμικών ηλιακών συλλεκτών - οπότε λύνεται και το ζήτημα του ζεστού νερού. 
Οι εξ ανατολών φιλοξενούμενοί μας θα πλένονται και θα ξυρίζονται!

Για τη διατροφή τους προβλέπεται εξαιρετικά υγιεινή διατροφή, πλούσια σε Ω3 από τα ψάρια που θα ψαρεύουν οι ίδιοι. 
Οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά. 
Η δημιουργία μονάδων βιολογικού καθαρισμού αστικών αποβλήτων είναι αυτονόητη. 
Οι απαιτήσεις δεν θα είναι πολλές γιατί πολλοί προβλέπεται ότι θα φτιάχνουν παξιμάδια. Θα δημιουργηθούν νέα πρότυπα για "αειφόρο ανάπτυξη".

Για την απαραίτητη βιταμίνη C και την αντιμετώπιση του σκορβούτου, θα γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας από την Κρήτη και θα γεμίσουν τα νησιά σταμναγκάθι το οποίο έχει ελάχιστες απαιτήσεις νερού και φύεται ως και στις πέτρες. 
Το πρόβλημα της αύξησης της λιβιδούς που προκαλεί, επιλύεται εύκολα με επιλεκτικές στειρώσεις.

Τι κυριώτερο όμως είναι ότι ανοίγουν πολλές θέσεις εργασίας. 
Κατά τα ελληνικά πατροπαράδοτα, Κρητικοί Χωροφύλακες και Πελοποννήσιοι Δάσκαλοι. 
Στα πρότυπα Κέντρα Υγείας των νησιών θα υπηρετούν νέοι γιατροί. 
Οι οικονομικοί φωστήρες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα μοντέλα τοπικού νομίσματος, ως πιλοτικά για την επιστροφή στη δραχμή. Πρέπει όμως όλοι μαζί να αγωνισθούμε για να το επιτρέψει ο Προβόπουλος.

Ο κ. Μάκης Γιομπαζολιάς δείχνει την πραγματική - και μόνη πιθανότατα - διέξοδο από την κρίση. 
Στην επαναστατική του πρόταση συνδυάζονται τα πάντα: αντιστροφή της αστυφιλίας, θωράκιση του Αιγαίου από τις επιβουλές των Τούρκων, επίλυση του ματαναστευτικού, εφαρμογή νέου μοντέλου ανάπτυξης, ενίσχυση της χειμαζόμενης κατασκευής. Εάν δε οι μετανάστες είναι πολλοί, μπορεί να μας τελειώσει και η πέτρα από τα "πέτρινα χρόνια". Δεν πειράζει, υπάρχει ήδη αρκετή στις βίλλες στο Καπανδρίτι.
Προτείνω η Μεταρρυθμιστική Αριστερά να αποσύρει την υποστήριξή της προς τον Μάνο Ματσαγγάνη στην Α' Αθήνας και να την προσφέρει, μαζί με αμέριστη βοήθεια στον προεκλογικό αγώνα, στον Μάκη Γιομπαζολιά. 
Αρκεί βέβαια να παραμείνει στο ψηφοδέλτιο. 
Φοβάμαι ότι σιωνιστές και νεοφιλελεύθεροι θα βάλουν τα δυνατά τους να τον ξεφορτωθούν. 
Non Passaran!

6 σχόλια:

  1. Αγαπητε κ. Γ.Προκοπακη

    Πιστευω στην ελευθερια του λογου, αλλα νομιζω οτι εχετε επεκτατικες τασεις στο χωρο του σατιρικου πολιτικου αφηγηματος.

    Σε λιγο θα ειμαι ανεργος και πενης.

    Το προβλημα επιλυεται με απλο και κομψο τροπο και χωρις περεταιρω εξηγησεις.
    Η λυση βρισκεται στην ετυμολογια του ονοματος ΓΙΟ - ΜΠΑΖΟ - ΛΙΑΣ

    Στην αναλυση μου εμφανιζεται η εξης αοριστια.
    Το μεσαιο ειναι η παραφθορα του ΜΠΑΖΑ(θηλ. η μπαζα) στο πιο ευηχο ΜΠΑΖΟ ;
    η ειναι απλως το ΜΠΑΖΟ (ουδετ.) ;

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΥΓ ΠΙΘΑΝΗ ΕΤΥΝΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ

    1. μπάζα < ιταλική bazza

    Ουσιαστικό,μπάζα θηλυκό
    το κέρδος, η είσπραξη χρημάτων από μια δουλειά, η λεία μιας κλοπής
    (σε χαρτπαίγνια όπως η πρέφα) χαρτωσιά

    2.μπάζο < → Η ετυμολογία λείπει.

    Ουσιαστικό,ουδέτερο
    τμήμα άχρηστων υλικών κυρίως από κατεδάφιση
    (μεταφορικά) ανόητος
    (μεταφορικά) άσχημος

    [] Εκφράσεις
    για τα μπάζα:
    κακάσχημος ή άχρηστος άνθρωπος
    άνθρωπος για δευτερεύουσες εργασίες

    Πιθανολογω προσωρινα οτι σημαινει ο γιος του Ηλια με την λεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται ότι η πρόταση Γιομπαζολιά είναι απαράδεκτη (αν και προσωπικά, ίσως να προτιμούσα το στρατόπεδο στο ξερονήσι, από τις απάνθρωπες συνθήκες των λεγόμενων κέντρων υποδοχής και κράτησης που λειτουργούν στη χώρα μας).
    Όμως, αν αφήσουμε τα ευφυολογήματα -πολύ ευπρόσδεκτα, στη συγκεκριμένη περίπτωση-, θα πρέπει να δεχτούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα: Με δεδομένη τη θέση της ΔΗΜΑΡ περί επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών, θα πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα: Πού θα συγκεντρώνονται/κρατούνται αυτοί οι άνθρωποι, μέχρι να επαναπροωθηθούν; Υπό ποιες συνθήκες; Αν δεν λυθεί αυτό, η λύση της επαναπροώθησης μένει στον αέρα. Άλλωστε και η εξυγίανση του κέντρου από τις εγκληματικές συμμορίες αλλοδαπών προϋποθέτει τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων κράτησης. Επομένως, κατά τη γνώμη μου, η συζήτηση για την ανιμετώπιση του προβλήματος των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών μπορεί να έχει ως μόνο ρεαλιστικό αντικείμενο το θέμα της υποδοχής/κράτησης, με όσο γίνεται πιο ανθρώπινες συνθήκες -αλλά πάντως κράτησης, μέχρι την απέλαση. Η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ οι θεωρητικές προσεγγίσεις έχουν ξεπεραστεί από την πράξη.
    ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Με δεδομένη τη θέση της ΔΗΜΑΡ περί επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών"

      Η εύκολη, βολική και ανθρωπιστική λύση της επαναπροώθησης, δυστυχώς είναι όνειρο καλοπροαίρετων καφενόβιων που δείχνει απύθμενη άγνοια της πραγματικότητας, όπως πάντα άλλωστε.

      Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες δεν έχουν ταξειδιωτικά έγγραφα (οι πιο πολλοί τα καταστρέφουν οι ίδιοι ακριβώς γι αυτό λόγο) και οι χώρες καταγωγής τους αρνούνται να τους δεκτούν, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

      Τους μόνους που δέχονται για επαναπροώθηση είναι τους ελάχιστους πολιτικούς πρόσφυγες, που θεωρητικά θα έπρεπε να απολαμβάνουν προστασίας απο το Ελληνικό κράτος.

      Το Ελληνικό κράτος για πρακτικούς λόγους διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να στείλει δια της βίας τους πρόσφυγες πίσω στις πατρίδες τους που δεν τους δέχονται, ούτε πίσω στην Τουρκία απο όπου ήρθαν οι περισσότεροι.

      Στο θέμα αυτό τα ευχολόγια δεν είναι αρκετά πλέον. Και δεν υπάρχουν "λύσεις". Υπάρχουν μόνο δυσάρεστες επιλογές.

      Διαγραφή
  3. Ολοι τα γνωριζουμε αυτα. Οι διαφορες ειναι σε πρακτικο επιπεδο.Καμια συλλογικοτητα, οργανωση , παρατηρητηριο, ουτε η ιδια η αστυνομια δεν εξαρθρωσε τους νταβατζηδες των ξενων πορνων (συχνα ανηλικων),τους χοντρεμπορους των λαθραιων εμπορευματων μαϊμου, την διογκουμενη ανοργανωτη εγκληματικοτητα μεμονωμενων και διαφορων συμμοριων, την οργανωμενη εγκληματικοτητα διεθνικων συμμοριων, συμπεριλαμβανομενων των ελληνων,....
    Εχει χαθει μια δεκαπενταετια. Ο πολεμος, η φτωχεια, η προσφυγια ειναι τεραστια ευκαιρια για την εκμεταλευση των μεταναστων-προσφυγων απο τις παγκοσμιοποιημενες εγκληματικες οργανωσεις που λειτουργουν με καπιταλιστικους ορους.Η Ναπολη αποτελει ενα παραδειγμα που σε λιγο θα φθασουμε.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    Πηγες

    McMafia Έγκλημα χωρίς σύνορα
    Συγγραφέας: Glenny, Misha
    Εκδότης: ΠΑΠΥΡΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
    Ημερομηνία Έκδοσης: 3/2009
    Σελίδες: 480


    Γόμορρα - Ταξίδι στην οικονομική αυτοκρατορία και στο όνειρο για κυριαρχία της Καμόρρα
    Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
    Συγγραφέας : Σαβιάνο Ρομπέρτο
    Μεταφραστής : Οικονομίδου Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Αντιδράσεις προκαλούν στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ οι απόψεις του προαλειφόμενου για υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας – εκ μέρους του συνεργαζόμενου σχήματος των «Ελεύθερων Πολιτών» – Μάκη Γιομπαζολιά για το μεταναστευτικό.

    Σύμφωνα με τον Θέμη Δημητρακόπουλο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Γιομπαζολιάς, μιλώντας στο EXTRA-3, πρότεινε την εκτόπιση των «λαθρομεταναστών» σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου. Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση του κ. Γιομπαζολιά.

    «Θέσεις σαν κι αυτή απέχουν από την αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς, για τα θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τα συνακόλουθα προβλήματα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια θυμίζουν άλλες εποχές που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά» επισημαίνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

    Τα υπαρκτά προβλήματα στο θέμα των μεταναστών, η Δημοκρατική Αριστερά τα αντιμετωπίζει πάντα στη βάση των ανθρωπιστικών αρχών, πολύ μακριά από ολοκληρωτικού και ρατσιστικού τύπου αντιλήψεις, από τις οποίες εμφορούνται άλλα κόμματα και κομματίδια.

    Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι δεν δέχεται να είναι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας.

    «Μετά απ’ αυτή τη δήλωση, είναι προφανές ότι ο Μ. Γιομπαζολιας δεν μπορεί να είναι συνυποψήφιος με τους προερχόμενους απο τη Δημοκρατική Αριστερά συντρόφους και συντρόφισσες – του υπογράφοντος περιλαμβανομένου. Προφανώς και το κόμμα θα επιληφθεί άμεσα για το θέμα και θα ζητήσει απο τους Ελεύθερους Πολίτες να αποσύρουν την υποψηφιότητα Γιομπαζολιά στην Αθήνα» σημειώνει.

    «Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν δέχομαι να είμαι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας. Υπάρχουν όρια ακόμη και στην ανοχή, και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν» καταλήγει.”

    πηγη tvxs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συντάχθηκε απο Επίκαιρο-s Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 10:09
    "Ομαδική παραίτηση της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ στην Πιερία. Σε δύσκολη θέση Κουβέλης-Αμοιρίδης

    Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ της Πιερίας είχε προειδοποιήσει με επιστολή της πως αν ο Κουβέλης αποφασίσει να εντάξει τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ θα υπάρξουν ομαδικές παραιτήσεις. Μάλιστα, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Κουβέλη καθώς θεωρήθηκε πως πάει να μετατρέψει τη ΔΗΜΑΡ σε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Ο Κουβέλης αποφάσισε να μην κάνει τη νέα αρχή και η Ν.Ε. Πιερίας παραιτήθηκε σύσσωμη, ανακοινώνοντας τα εξής:

    ''Τα μέλη της Ν.Ε σε συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, σήμερα Παρασκευή 23/3/2012, αποφάσισε ομόφωνα, με αφορμή την ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Κ. Επιτροπή, να υποβάλει την παραίτηση της''.

    Σε δύσκολη πλέον θέση ο Γιάννης Αμοιρίδης καθώς δεν είναι ευπρόσδεκτος στο νέο πολιτικό χώρο που επέλεξε να ενταχθεί και μάλιστα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και από τους απλούς ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ και πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δεν προδιατίθενται να ψηφίσουν ξανά ''ΠΑΣΟΚ''.

    Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης καθώς ετοιμάζονται νέες παραιτήσεις στελεχών του και σε άλλους νομούς της χώρας για τον ίδιο ακριβώς λόγο, κάτι που θα αποδυναμώσει την παράταξή του ηθικά και ιδεολογικά, αποδίδοντάς του καιροσκοπισμό.

    Το είχαμε επισημάνει· τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κουβέλη."

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU