Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Εκτός κάδρου προεκλογικών συνεργασιών οι Οικολόγοι Πράσινοι με απόφαση του συνεδρίου τους

Πριν λίγο: 

Με συντριπτική πλειοψηφία (107 προς 25) απορρίφθηκε στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο, η πρόταση για διερεύνηση προεκλογικών συνεργασιών και επελέγη η αυτόνομη κάθοδος των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές της 17 Ιουνίου.


6 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στους 107 , που αντιστάθηκαν στις "συστημικές" σειρήνες που εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία ως δημοκρατία ποσοστών( στην δεξιά της εκδοχή) ή ως δημοκρατία των μηχανισμών (ως αριστερή).Υπάρχει κάτι που υπερβαίνει πλέον αυτή την πολιτική γεωγραφία που πάρα πολύ σύντομα θα το δουν αμφότερα και οι δύο πόλοι όταν το "πάτωμα", θα φεύγει από τα πόδια τους. Η Δημοκρατία βασικό δομικό στοιχείο πολιτικής λειτουργίας άντεξε στο νεοεισοδισμό της γεροντικής αριστεράς με «γλυκό» πρόσωπο. Υπάρχει υγεία και δεν εκβιάζεται ούτε από Αλέξηδες ούτε από κυρ Φώητηδες και κυρίως πασοκομουτρα της εξουσίας , τα οποία δημαρ και συριζα φρόντισαν να εγκολπωθούν, και τα φερέφωνά τους.
    Aντώνης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ανάρτηση στο Facebook πριν από λίγα λεπτά ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει ότι «Η ΔΗΜΑΡ ενώνει τις δυνάμεις της με τους Οικολόγους Πράσινους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, με αυτονόητη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με το αναγκαίο στοιχείο της μετενέργειας».

    Η Δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και τον Σταύρο Λιβαδά, υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ, με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.

    Μετά τον Αλέξης, και ο κυρ Φώτης ανακαλύπτει στα 70 του, μετα την πασοκοσαπίλα που μάζεψε στο μη υποστατό κόμμα, και την οικολογία μέσω γεωργών καστανάδων για την συνέχεια και της δικής του παράγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης καιη ανανεωτική αριστερά είχαν πάντα την οικολογία στο επίκεντρο της πολιτικής τους. Οι συντροφοι από το ΠΑΣΟΚ που συνεργάστηκαν με την ΔΗΜΑΡ δεν ήταν καν υποψήφιοι και όσοι ήταν οι περισσοτεροι δεν εκλέχθησαν βουλευτές και το γνώριζαν.

      Διαγραφή
  3. ...διαφωνώ με την απόφαση, αλλά επικροτώ και σέβομαι την δημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αναρτω και εδω λογω επικαιροτητας.
    Οπως ξεκινωντας την δικη σου δουλεια, κανεις μακροπροθεσμες επενδυσεις , εφοσον θα εργαζεσαι πολλα ετη, με αναλογο τροπο η αποφαση των ΟΠ,ειναι εντελως αναμενομενη κια προκυπτει απο την συντιπτικη πλειοψηφια με την οποια ληφθηκε,εφοσον παντοτε θα υπαρχουν οικολογικα και περιβαλλοντικα προβληματα που ειναι πολιτικα και δεν μπορει να επιλυθουν απο τους λιγους "προθυμους" επαγγελματιες οικολογους (πρασινους κοκκους) των αριστερων πολιτικων σχηματισμων.

    Εξαλλου αποτελει βολονταρισμο, η θεση οτι στις προσφατες εκλογες οι ΟΠ με 2,93 % υπεστησαν συντριβη, αφου σε τετεοιες συνθηκες αυξησαν κατα 15% το ποσοστο τους.

    Παραφραζοντας τον τιτλο του βιβλιου του Ιβαν Ιλλιτς "Ο (οικολογικος) σοσιαλισμος θα ερθει με ...ποδηλατο" και οχι-σχεδον αστραπιαια- με την κατακοκκινη Alfaromeo των ιταλοσπουδασμενων επαγγελματιων της αριστερας η με αλλης μαρκας ΙΧ των επαρχιωτων των χωριων της πρωτευουσας.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειχα γραψει σε προηγουμενο σχολιο οτι στην ΠΚ που ανηκω ειχαμε λαβει αρνητικη θεση σε ενδεχομενη συνεργασια

    Αυτο προκυπτει κυριως γιατι θα αναιρουσαμε τους εαυτους μας
    Φυσικα ρολο παιζει και οι δηθεν επιθεσεις φιλιας απο κομματα του νεοπασοκ(ΔΗΜΑΡ,ΣΥΡΙΖΑ) οι οποιες αποσκοπουν απλα και μονο σε καποιες πολυτιμες για αυτους ψηφους και καμια σχεση δεν εχουν με την πολιτικη οικολογια αυτα τα κομματα

    Με χαροποιει επισης οτι ανω του 80% στηριξε την αυτονομη καθοδο

    Οι εκλογες και αυτες οπως και οι προηγουμενες δυστυχως γινονται σε κλιμα λαικισμου

    Απο την μια δημοπρατες και λαθρεμποροι ελπιδας οπως ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ,ΧΑ οι οποιοι με τον δημαγωγικο και θολο τους λογο συγκεντρωσαν κοντα στο 30% ,απο την αλλη εκπροσωποι του παλιου σαπιου πολιτικου κοσμου(ΛΑΟΣ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΣΥΜ) οι οποιοι δυστυχως κρατησαν κοντα στο 40%...ας ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU