Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τι ψηφίζουμε την Κυριακή: να βοηθήσουμε το άλμα ευθύνης της ΔΗΜΑΡ

του Κώστα Ανδρέου

Η "τομή" της δοκιμασίας της διερευνητικής εντολής, έγειρε την πλάστιγγα, υπέρ της ευθύνης για την ΔΗΜΑΡ.

Εκείνα τα ατελείωτα πήγαινε-έλα, που κατέληγαν στην συμμετοχή της στην κυβέρνηση, με την προυπόθεση της συμμετοχής και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον παρελθόν. Τραυματικό παρελθόν.
Ο Κουβέλης, φαίνεται σαν να έχει πάρει μια βαθιά ανάσα, σαν να έχει προετοιμάσει το έδαφος, για απογαλακτισμό, από την "παραδοσιακή Αριστερά". Εχει κάνει τα πρώτα βήματα της "Αλλης Αριστεράς".
Η μετακίνησή του από την "Κυβέρνηση της Αριστεράς", στην "πάσει θυσία συγκρότηση κυβέρνησης, με ευρωπαική κατεύθυνση", όσο και αν περιορίζονται από την "προοδευτική κατεύθυνση", είναι συνώνυμη με την υιοθέτηση " του Ιστορικού Συμβιβασμού", με τις δυνάμεις που "Δεν θέλουν να δούν την χώρα να καταστρέφεται".
Σ'αυτή την κρίσιμη στιγμή , όχι μόνο για την ΔΗΜΑΡ, αλλά για το μέλλον της ίδιας της χώρας, θα ήταν ολέθριο σφάλμα, να μη στηριχτεί, αυτό το άλμα.
Το ΠΑΣΟΚ, είτε πάρει κάποιες ψήφους λιγότερες είτε περισσότερες, δεν μπορεί να προκαλέσει την "Ποιοτική Αλλαγή", που η ισχυρή παρουσία της ΔΗΜΑΡ, σημαίνει.
Υπάρχει κάτι "αναλόγως ισοδύναμο" στο εκλογικό της αποτέλεσμα.
Μικρή ΔΗΜΑΡ, σημαίνει "επιστροφή" της στην ασφυκτική μέγγενη της "παραδοσιακής αριστεράς". Μεγάλη Δημάρ, σημαίνει μια άλλη πορεία, μια "Αλλη Αριστερά".
Ας βοηθήσουμε όλοι μας.


6 σχόλια:

  1. Ότι θέλετε. Δημοκρατία έχουμε. (Λέμε τώρα). Αλλά γιατί αυτό που θέλετε επιμένετε να το λέτε Αριστερά; Πανηγυρισμοί για την άλλη Αριστερά που επιτέλους θα συνεργαστεί με τα υπεύθυνα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. "σύντροφοι"; Γιατί νομίζω ότι αυτό γιορτάζει το αρθράκι. Τη διαφαινόμενη απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αφήσει την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και να στραφεί στους υπεύθυνους. Θεμιτό ως πολιτική στάση αλλά "αριστερό";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά είσαι εσύ, που θα μου κουνήσεις αριστερόμετρο κυρία μου; Αντε συμαζέψου μαζί με τους μπατσόκους σου και τα προνόμιά σας.
    Εχετε ταλαιπωρήσει την χώρα, χρόνια τώρα. Αρκετά.
    Μεταρρυθμίσεις. Διάλυση του κόμματος του Δημοσίου. Συνταγματική Ισότητα.
    Ενα εκατομμύριο άνεργοι του Ιδιωτικού τομέα και σύ ασχολείσαι με το αν πειράξαν το ωράριό σας και το επίδομα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, που ούτως ή άλλως τους έχετε για να βλέπετε Youtube. Αντε που θα μου πείς εσύ τι είναι αριστερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I'm so sorry you have to see this.

      Δεν είμαστε όλοι οι προοδευτικοί έτσι. Δυστυχώς αναιδείς υπάρχουν σε όλους τους χώρους.

      Διαγραφή
    2. Και ποιος είσαι εσύ που δε θα σε κρίνει κανείς για τις νεοφιλελεύθερες σοφίες σου "κύριε"; Άντε μαζέψου με το υπευθυνόμετρό σου! Ένα εκατομμύριο απολύσεις προκάλεσαν οι νεοφιλελεύθερες "υπεύθυνες" κινήσεις των μελλοντικών συνεργατών σου. Που χαίρεσαι κιόλας γιατί η ΔΗΜΑΡ δείχνει να τους κλείνει το μάτι.
      Και συμμαζέψου μαζί με τους υπόλοιπους μπατσόκους, τους "υπεύθυνους". Χρόνια τώρα ταλαιπωρείτε το λαό σώζοντας τη χώρα.
      Και ποια είναι τα προνόμιά μου; Προ μνημονίου είχα ένα εισόδημα 1200 ευρώ και τους τελευταίους μήνες ζω με 800. Ξέρω ότι πολλοί ζουν με λιγότερα, μόνο που οι πολιτικές που εσύ ασπάζεσαι θα μας οδηγήσουν κι εμένα κι αυτούς στα 200. Άντε που θα μου μιλήσεις εσύ για υπευθυνότητα. Όσο για το "Αριστερά" επιμένω. Η χρήση της λέξης από τη μεριά σου είναι καπηλεία.

      Διαγραφή
  3. διαβάζω και ξαναδιαβάζω το άρθρο και ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν είναι αστείο,
    δεν μπορεί να υπάρχει λογική σε αυτόν τον τρόπο σκέψης.
    Αν πάλι ειρωνεύεσαι την όλη στάση της Δημάρ μπράβο ωραίο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστη
    Ενταξει, αφησε την ....ατελεσφορη επιχειρηματολογια.
    Ισως, οπως παντα -με πολυ βαρεια καρδια -να ψηφισω το τμημα της "ανανεωτικης αριστερας της επετηριδας" δηλ. ΔΗΜΑΡ, με Γιομπαζολια και αλλες πασοκο επαγγελματικες "οικολογικες " δυναμεις lifestyle- γιατι ολοι οι αλλοι ειναι μακραν χειροτεροι και πλεον επικινδυνοι.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Οι ΟΠ στο μεταξυ ας αναδιοργανωθουν και στις επομενες εκλογες που θαναι συντομα - το πολυ σε 1 εως 1,5 ετος- το ξανασκεφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU