Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το αίτημα της Οικουμενικής Κυβέρνησης και η ανάγκη να πρυτανεύσει πνεύμα συνεργασίας των υπολοίπων (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε...)

Το μόνο εύκολο είναι η ολική καταστροφή


του Λεωνίδα Καστανά από την 
Μαργαρίτα
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς το εξαγγελθέν κυβερνητικό πρόγραμμα, τότε γίνεται φανερό ότι ο Σύριζα καίει τα καράβια του. Δεν θέλει να κυβερνήσει. Γιατί και πρώτος να έρθει χρειάζεται συμμάχους και αυτός φρόντισε να τους απομακρύνει. 
Και δεν μιλάμε για το μνημονιακό Βενιζέλο τον οποίο θεωρεί νεοφιλελεύθερο εχθρό. Μιλάμε και για τη ΔΗΜΑΡ, στην οποία δήλωσε ευθαρσώς ότι θα πρέπει να ξεχάσει την σταδιακή απαγκίστρωση και να ασπαστεί την μονομερή καταγγελία. Μετά τη σκληρή ανακοίνωση της τελευταίας φαντάζει δύσκολο να τα βρουν αύριο.

Ο Σύριζα προφανώς και δεν μπαίνει σε Οικουμενική κυβέρνηση με αυτούς που οδήγησαν τη χώρα μέχρι εδώ. 
Προτιμά την ισχυρή καταγγελτική αντιπολίτευση. 
Ως τέτοια θα πασχίσει να υλοποιήσει το, όχι και τόσο κρυφό του, όνειρο της εξόδου από το ευρώ και της πολιτικής απομόνωσης της χώρας. Μόνο που η βόμβα θα έχει σκάσει στα χέρια των άλλων, με τη βοήθειά του βεβαίως. Και τότε θα ανέβει στην κορυφή των ερειπίων ως απελευθερωτής για να ξεκινήσει το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της διαλυμένης κοινωνίας μας. 
Τότε ίσως το ΚΚΕ να μην του πει όχι.
Το αίτημα της Οικουμενικής Κυβέρνησης ( δυστυχώς χωρίς το Σύριζα) προβάλλει σήμερα περισσότερο επιτακτικό. Μια αξιόπιστη, καθαρή και μεταρρυθμιστική διακυβέρνηση είναι η μόνη λύση. Με πρόγραμμα που πρώτα και κύρια θα στηρίζει τους αδύναμους και θα δρομολογεί την ανάπτυξη σε υγιεινότερο περιβάλλον. Σε συνεννόηση με την υπόλοιπη Ευρώπη και εντός του Ευρώ. Αρκεί να πρυτανεύσει πνεύμα συνεργασίας των υπολοίπων. Δύσκολο, αλλά το μόνο εύκολο είναι η ολική καταστροφή.

1 σχόλιο:

  1. Γιωργο
    κατα λαθος αναρτησα 2 σχολια για την παρουσα αναρτηση στην επομενη.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU