Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Όταν βάζεις την συντεχνία να φυλάξει τα πρόβατα...


Επιμένει στα περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών για τους δικαστές
ο Αντ.Ρουπακιώτης (οι θλιβερές λεπτομέρειες εδώ)
Λέει η Δράση σχετικά:
 Το Σύνταγμα ως φύλλο συκής
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρνείται να τα βάλει με τη συντεχνία των δικαστών. Διόλου παράξενο για πρώην επικεφαλής μιας άλλης συντεχνίας, πολύ στενά δεμένης με τους δικαστές, των δικηγόρων. Για να μην πειράξει το ειδικό μισθολόγιό τους επικαλείται το Σύνταγμα. 
Θα ήταν ενδιαφέρον να υποδείξει ο Υπουργός και ποια συνταγματική διάταξη απαγορεύει τη μείωση των αποδοχών των δικαστικών, ιδίως όταν μια τέτοια μείωση είναι σε αρμονία με μια γενικότερη μείωση των αποδοχών στο Δημόσιο – ποια συνταγματική διάταξη εξαιρεί τους δικαστές από τις θυσίες της υπόλοιπης κοινωνίας. 
Η ΔΡΑΣΗ τονίζει ότι το έργο που λέει ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν, εκτός από τους δικούς μας (ήτοι του εκάστοτε υπουργού) πελάτες-προστατευομένους, είναι χιλιοπαιγμένο. Το αποτέλεσμά του το βιώνουν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, όσοι δεν ανήκουν σε συντεχνία που διαθέτει το δικό της πολιούχο-πάτρωνα πολιτικό.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/07/12


1 σχόλιο:

  1. "Tα κλεμμενα" αποτελουν εναν ανεξαντλητο οικονομικο πορο,τωρα και εις το διηνεκες.

    Οπως η φθηνοτερη πηγη ενεργειας ειναι η ....εξοικονομηση ενεργειας, κατ αναλογια ισχυριζομαι οτι
    για το δημοσιο ταμειο (και την κοινωνια)γενικοτερα υπαρχει ενας κρυμενος θησαυρος, δηλ. "τα κλεμμενα" τα οποια αποτελουν εναν ανεξαντλητο οικονομικο πορο, πολυ μεγαλυτερης αξιας απο τον ορυκτο πλουτο, τους υδρογονανθρακες, το κλιμα, τη θεση της χωρας,...
    Ειναι προϊον της κλοπης ενος ποσοστου του πλουτου που παρηχθη, περασε ως φορος ή προσοδος στο δημοσιο ταμειο και -εν συνεχεια- εκλαπη.

    Αξιολογωντας τις διαχυτες πληροφοριες, ειναι δυνατον να εντοπισθον λ.χ. οι 1000 μεγαλυτεροι "κλεφτες" δημοσιου χρηματος (πολιτικο χρημα, βλαβη δημοσιου λογω κακης ποιοτητας εργου ή προϊοντος, μεγαλη φοροδιαφυγη, εισφοροδιαφυγη, αλλα εγκληματα του λευκου κολλαρου,...). Επειδη υπαρχει πεπερασμενο πληθος ανακριτων , εισαγγελεων και δικαστων, ειναι δυνατον να επιλεγουν λ.χ. 2.000 εμπειροι δικηγοροι στον Αρειο Παγο, στους οποιους να ανατεθουν αντιστοιχως καθηκοντα ανακριτου, εισαγγελεα και δικαστη για να επιταχυνθει η δικη και -ενδεχομενως- η καταδικη των κατηγορουμενων και η κατασχεση της περιουσιας τους που ειναι προιον εγκληματος.

    Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι πρεπει να καθυστερησουμε τις μεταρρυθμισεις,την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων,την μειωση της σπαταλης, την εναρξη των επενδυσεων, κ.λ.π.

    Αρα ειναι εντελως λαικιστικο να χτυπατε τους δικαστες για τις αποδοχες τους, αλλα για την μεγαλη καθυστερηση εντοπισμου των κλεφτων.Αν εκαναν γραηγορα και καλα την δουλεια τους και ειχαμε κατασχεσεις περιουσιων γρηγορα, ισως να χρειαζοταν και πληρωμη καποιου επιδοματος, λογω υπερωριων.

    Αφωτιστος Φιλελελην

    ΥΓ Και ας μην ξεχναμε οτι -ηδη - απο το 2009, πολυ λιγα εγιναν για την συλληψη των κλεφτων του δημοσιου χρηματος, επειδη αυτο που συνεβη -απλως- ηταν συνολικη υφεση της ταξης του 17%, να ειμαστε σιγουροι οτι με - καποια χρονικη υστερηση (2 εως 7 ετων) θα ανακαλυπτονται συνεχως καινουργια οικονομικα σκανδαλα εις βαρος του δημοσιου, καινουργιοι κλεφτες και οι συνεργοι τους, με αποτελεσμα να μειωθει τελικα η ανεργια και υποαπασχοληση στους δικηγορους, γιατι οι μισοι θα συνδραμουν την δικαιοσυνη (καθηκοντα ανακριτου, εισαγγελεα και δικαστη ) και οι αλλοι μισοι θα υπερασπιζονται τους κλεφτες και τους συνεργους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU