Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η περεστρόϊκα που άργησε δυο χρόνια...

η περεσ τρόικα είναι εδώ...

του Γιώργου Προκοπάκη*

Αν καταλαβαίνουμε όλοι καλά, αυτά τα οποία βλέπουμε να γίνονται σήμερα, "επίθεση στο βαθύ κράτος", συμμάζεμα συντάξεων, πλαφόν στις ψηλές συντάξεις, εφάπαξ, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, αποκρατικοποιήσεις, συμμάζεμα στις ΔΕΚΟ, ..., είναι όλα αυτά τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει αμέσως με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. Με δύο χρόνια καθυστέρηση, μπαίνουμε στο πρόγραμμα στήριξης. Το ότι έχει διαλυθεί το σύμπαν είναι απλή λεπτομέρεια.

Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ αντιμετώπισε τη δανειακή σύμβαση των 110 δισ ως ένα ακόμη Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Με το μπίρι-μπίρι και πιρουέτες θα την έβγαζαν καθαρή. Εγκλημάτισαν κατά της ελληνικής κοινωνίας. Μαζί τους και όλοι οι όψιμοι υπεύθυνοι που έρχονται να σώσουν την παρτίδα πάνω στα ερείπια. Όλα αυτά ήταν επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, των τοκογλύφων δανειστών, και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Απλώς να ευχόμαστε να υπάρχει ακόμη χρόνος.



*από σχόλιο στο fb
*ο τίτλος της ΑΣ

4 σχόλια:

  1. Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Δεν εξιλεωνόμαστε όμως δαιμονοποιόντας τον ΓΑΠ. Η Λαϊκιστική Δεξιά του Σαμαρά, σε συμμαχία με τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της όποιας Αριστεράς, που αποτελούσαν φρένο στον εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση , γέμιζαν άνω και κάτω πλατείες αντιστεκόμενοι στο να χάσουν τα όποια προνόμιά τους. Είναι οι ίδιοι που σήκωσαν τα λάβαρα του πολέμου στην μεταρρύθμιση Γιαννίτση το 2001. Ισοπέδωση είναι να μην δέχεσαι την έστω στρεβλή μεταρρύθμιση του Καλλικράτη , την Διαύγεια κλπ. Και επιτέλους ας μην δίνουμε συγχωροχάρτι στον Καραμανλή του 2004-2009 , που μακαρίως καταχρέωνε και κατέστρεφε την Ελλάδα και έκανε τις δήθεν μεταρρυθμίσεις,κάνοντας δήμο το Βραχάτσι, καταστρέφοντας έτσι τον Καποδίστρια. Επιτέλους για όλα δεν φταίει ο ΓΑΠ . Κάνετε σαν τους Ινδιάνους με τον χορό της βροχής για να ξορκίσετε το κακό. Φτάνει πια η καραμέλα. Τώρα αναρωτηθείτε τι κάναμε και πως πρέπει να δράσουμε. Μαυροκεφαλίδης Βασίλης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε λοιπόν, ΤΩΡΑ είναι η ώρα να σταματήσουμε να γλείφουμε την καραμέλα και να δράσουμε! Αυτό το "ίτε παίδες" γιατί δεν ειπώθηκε το Μάιο του 2010; Γιατί δεν ειπώθηκε το Δεκέμβρη του 2010; Το Μάρτη του 2011; Τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο του 2011; Γιατί δεν ειπώθηκε στις 10 Νοέμβρη επί Παπαδήμου;

      Πώς πρέπει να δράσουμε, λοιπόν;

      Διαγραφή
  2. Εμεις το κανουμε απο το 1973, ως φοιτητες κανοντας φροντιστηρια σε μαθητες, απο το 1980 ως ελευθεροι επαγγελματιες και μαλλον θα το ξανακανουμε μετα την συνταξιοδοτηση μας το 2016.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Παλιοτερα, νομιζα ο αφελης οτι ημουν ...τεμπελης, μεχρι που γνωρισα μερικους ιταλοσπουδαμενους μηχανικους επι δεκαετια που εγιναν ΔΥ η υπαλληλοι ΔΕΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Προκοπακη ,η κριτικη σας ειναι τουλαχιστον αδικη ,μονομερης και στοχευμενη.
    Εκτος κι αν εχουμε κοντη μνημη και ξεχασαμε την 5ετια Καραμανλη ,ιδιως την εκτοξευση του δανεισμου την 2ετια 2007-2009,την αντιπολιτευση 2009-2011 συσωμη στα καγκελα συν το μισο ΠΑΣΟΚ σε καθε προσπαθεια εξορθολογισμου του κρατους απο το αλλο μισο ΠΑΣΟΚ που στηριζε τον ΓΑΠ.Ναι ο ΓΑΠ εχει ευθυνες και μαλιστα μεγαλες ,τις παραδεχτηκε αλωστε,ομως αυτη η καραμελα οτι για τα παντα φταιει αυτος ελιωσε δεν περναει πια.
    Αν οι οψιμοι σωτηρες νομιζουν οτι ξεχασαμε τον ρολο τους και τις πρακτικες τους τα δυο τελευταια χρονια ειναι μακρια νυχτομενοι.
    Κατα τα λοιπα συμφωνω μαζι σου,αλλα οταν κανουμε κριτικη ,να την κανουμε συνολικα και να αποδιδονται τα του καισαρος....
    William

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU