Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

"Η Ευρώπη είναι η απάντησή μας στην παγκοσμιοποίηση"

Για ανειλικρίνεια και για ύστερες σκέψεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη κατηγορεί τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Με άρθρο του υπό τον τίτλο «Το θάρρος στην πολιτική» που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt ο ηγέτης της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα εκχωρήσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους.
«Η υπερχρέωση μεμονωμένων κρατών μελών της ευρωζώνης είναι περισσότερο η συνέπεια απ' ότι η αιτία των προβλημάτων. Η ιδέα ετών ότι μία κοινή αγορά με ένα κοινό νόμισμα θα αρκούσε, αποδείχτηκε αυταπάτη», σημειώνει ο γερμανός πολιτικός.
Ο Γκάμπριελ καταφέρεται προσωπικά κατά της γερμανίδας καγκελαρίου. «Σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η καγκελάριος Μέρκελ έχει ταχθεί υπέρ της μετάθεσης των ευθυνών. Ομως, για την απολύτως αναγκαία δημιουργία μιας "δημοσιονομικής ένωσης" και για τη συναπτόμενη μ' αυτήν παραίτηση από μέρος της εθνικής κυριαρχίας, δεν πρέπει κανείς να κρύβεται, αλλά να μάχεται πολιτικά, να επιχειρηματολογεί και να αντικρούει τις προκαταλήψεις», σημειώνει ο ηγέτης του SPD. Και κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αντί να δίνει πολιτικές μάχες, για προεκλογικούς και μικροπολιτικούς σκοπούς κάνει κατάχρηση των εθνικών προκαταλήψεων και των ιδεοληψιών.

Σε ένα άλλο σημείο του άρθρου του στη γερμανική εφημερίδα, άλλωστε, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημειώνει ότι «η Ευρώπη είναι η απάντησή μας στην παγκοσμιοποίηση» και ότι γι' αυτό το σκοπό «χρειαζόμαστε θάρρος στην πολιτική κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από οικονομικούς θεσμούς».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια