Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Νοσηροί εγκέφαλοι θάβουν την επιχειρηματικότητα - Eγκληματική η ενιαία φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Μη φοβάσαι παπούλη...έχετε εξασφαλισμένη θέση στην Κιβωτό του Δημοσίου. Και σεις και τα άλλα δικά μας παιδιά θα απολαύσουν την Επόμενη Δόση. Άλλους θ΄αφήσουμε απέξω... 
από τους Οικολόγους Πράσινους

Η ενιαία φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ των κερδών τους αντίκειται στην αναλογικότητα της φορολογικής νομοθεσίας που ισχύει διεθνώς. Ο ανώτατος συντελεστής που επιλέχθηκε (35%), εκείνος που σύμφωνα με τα μέτρα θα ισχύει για τα υψηλότατα εισοδήματα, καθιστά την ρύθμιση παντελώς άδικη και ακόμα περισσότερο επικίνδυνη. 
Το μέτρο αυτό μόνο νοσηροί εγκέφαλοι θα μπορούσαν να το επινοήσουν, αφού και η φοροδιαφυγή βρίσκει επίσημη προστασία και η πλειάδα των πολύ μικρών επιχειρήσεων θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε για την επικείμενη ρύθμιση:

"Με τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ των κερδών τους, η φοροδιαφυγή αποκτάει με τις ευλογίες της κυβέρνησης ακόμα μεγαλύτερο νόημα και ευχέρεια. 
Παράλληλα οι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις βρίσκονται πλέον σε δυσχερέστατη θέση για να επιβιώσουν, αν συμπεριληφθεί η προκαταβολή φόρου που προπληρώνουν για την επόμενη χρονιά, η εξαίρεση του ασφαλιστικού κόστους από τις δαπάνες τους, αλλά και οι επισφαλείς γενικά συνθήκες της αγοράς. 
Πρώτα θύματα της ασυλλόγιστης κυβερνητικής πολιτικής θα είναι για μια ακόμα φορά νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και εκείνοι που επενδύουν στην προοπτική και διάρκεια των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών".


Σχόλιο ΑΣ: Δημοσιεύουμε ενισχυτικά ένα από τα χιλιάδες σχόλια που πλημμυρίζουν το fb απέναντι ειδικά σε αυτά τα μέτρα εκτέλεσης της επιχειρηματικότητας (σε απάντηση αμφιβολιών καλοπροαίρετου Δημαρίτη):
"...τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, από ότι φαίνεται ότι φαντάζεσαι και από ότι νομίζεις ότι κάνει η κυβέρνηση.
Τα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι αβίωτα.
Είναι σαν να μη ξέρετε αριθμητική. 35% + (60% Χ 35%) = 56%  φόροι επί της αμοιβής του ελεύθερου επαγγελματία, +10% Ταμείο Ασφάλισης = 66%, + 30% για δάνειο κατοικίας = 96%, + 2% τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση αυτοκινήτου = 98%.
Ποιό μαλάκας, σκέφτηκε αυτά τα πράγματα;"
*60% είναι η προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά βάσει του φετινού φόρου
*το σχόλιο προέρχεται από το φόρουμ της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς στο fb (facebook.com/groups/256491611039499/)
*η εικονογράφηση δική μας

3 σχόλια:

  1. Απεναντίας, πρόκειται για ένα εξαιρετικό μέτρο, ειδικά καθώς οι επιτυχημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλό εισόδημα ελαφρύνονται και οι αποτυχημένοι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες ενθαρρύνονται να κλείσουν τα μικρά καταστήματα τους και να υπαλληλοποιηθούν. Αυτό θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας, καλύτερες τιμές στον καταναλωτή και πτώση των ημερομισθίων, καθώς οι λεηλατητικές κατώτερες τάξεις στερούνται πλέον τη δυνατότητα να ανοίξουν μια μικρή επιχείρηση, άντρο φοροδιαφυγής και ανομίας και υποχρεούνται πλέον να εργαστούν κάτω από τον δίκαιο ζυγό των δημιουργικών ανθρώπων. Ντροπή σας να συντάσσεστε με τους λεηλατητές και να κακολογείται δίκαια και εμπνευσμένα μέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτο!!! Δείτε τί έχουν καταφέρει αυτοί οι κακούργοι,δολοπλόκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι! Ως προνομιούχο στρώμα της εργατικής τάξης,κατάφεραν να υποτάξουν το αστικό κράτος και τα αστικά κόμματα στα συμφέροντά τους,και να μετατρέψουν την περήφανη αστική μας τάξη σε ταπεινό υπηρέτη τους,σέρνοντας τη χώρα και το λαό στην καταστροφή.

    Έχει έρθει ο καιρός πλέον,αστοί και εργάτες να σταθούν πλάι-πλάι και ως μια φωνή και μια γροθιά να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτού του καινοφανούς κοινωνικοοικονομικού συστήματος.Για τη ζωή,την ελευθερία,για τον αντιδημοσιοϋπαλληλισμό του 21ου αιώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Απεναντίας, πρόκειται για ένα εξαιρετικό μέτρο, ειδικά καθώς οι επιτυχημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλό εισόδημα"

    Αντιθετως, κ. Νεοφιλελευθερε, το μετρο αυτο ειναι προϊον συνωμοσιας νοσηρων κρυπτο-αριστερων εγκεφαλων, ωστε να εξαθλιωθει -αρχικα- το φτωχο τμημα των νεων ελευθερων επαγγελματιων, το πιο τολμηρο και αξιολογο να μεταναστευσει και να εργασθει σκληρα εις την αλλοδαπην, χρηματοδοτωντας τακτικα με εμβασματα τυχον πενητες συγγενεις και ιδιως την μυστικην οργανωσιν ΑΕΕ (Αδελφων Ελευθερων Επαγγελματιων) εις την οποιαν θα συμμετεχει το εξαθλιωμενο -πλην ικανο- επιστημονικο προλεταριατο πορωτοπορια και φορεας της επαναστασεως δια την καταληψιν της εξουσιας.

    Εμεις οι μεσαιοι Ελευθεροι Επαγγελματιαι, οιτινες με αμφοτερους τους τροπους φορολογησης (τον νεο με flat tax rate 35% και τον παλαιοτερο με προοδευτικη φορολογηση και κλιμακια)πληρωναμε και θα πληρωνουμε περιπου τον ιδιο φορο, δεν θα επιτρεψουμε επ' ουδενι να φτωχοποιηθει η ελπις του εθνους, να δημιουργηθουν ταραχαι και να θρηνησουμε θυματα.Θα ασκησουμε πασα επιρροη εις τα μελη της εσωτερικης τρι-αποκομμα-τικης κυβερνησεως εσωτερικου, ταυτοχρονως θα αποστειλουμεαπο 2 ευειδεις, προικισμενους νοητικα και ανατομικα, εξυπνους και τριγλωσσους Ελευθερους Επαγγελματιες εις την Μερκελ και την Λαγκαρντ, οι οποιοι θα τις ικανοπΟιησουν αγογγυστως επι εναν μηνα, ωστε να πεισθουν να αλλαξει η δολοφομνικη τουτη φορολογησηις για την ελπιδαν του εθνους, δηλ. τους νεους Ελευθερους Επαγελματιες (εστω εως του καθαρου ποσου των 18.00 εως 24.000 ετησιως το εσχατον δια ελ.επαγγ. με 3 παιδια).Ουτως η αλλως αρκετοι απο την ελπιδαν του εθνους ειναι παιδια μας που εχουν τσακωθει με μας και εχουν κοψει καθε επαφη.Οι δεσμοι του αιματος υπερτερουν οποιουδηποτε οικονομικου κια κοινωνικου δαρβινισμου.

    Αιφνιδιως και απαξ δια παντος Φωτισμενος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU