Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη (και δεν είναι ώρα για μικροκομματισμούς)

...όλα θα παιχτούν στις καθυστερήσεις...
...από την περίφημη δόση των 31,5 δις ευρώ δε θα εμφανιστεί η περιβόητη ανάπτυξη, δε θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ούτε θα επανεκκινηθεί η οικονομία. Με τα χρήματα στις τράπεζες διασώζεται η οικονομία διότι αν το τραπεζικό σύστημα «σκάσει» τότε έχει τελειώσει και η οικονομία γενικότερα.
Επίσης, με τα 7 δις γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την αναθέρμανση της αγοράς, διότι τα χρήματα αυτά στην αγορά πέφτουν δε θα φύγουν από την Ελλάδα. Θα πληρωθούν εργαζόμενοι, θα ανασάνουν εταιρείες οι οποίες με τη σειρά τους θα πληρώσουν ληξιπρόθεσμους φόρους κ.λπ.
Επίσης, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και με τον τραπεζικό χάρτη να έχει ήδη αλλάξει, εκτιμάται ότι μπορεί να ενισχυθεί η ρευστότητα μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Μια σειρά από προγράμματα και επενδυτικές πρωτοβουλίες βρίσκονται παγωμένες επί μήνες διότι οι τράπεζες δεν έχουν χρήμα για να τις στηρίξουν. Ομοίως σε εκκρεμότητα είναι και πολλά επιχειρηματικά ή στεγαστικά δάνεια και η ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να δώσει ανάσες στην αγορά.
Ωστόσο, η περίφημη ανάπτυξη μπορεί να αχνοφανεί και με ένα άλλο γεγονός. Ό,τι μέχρι το τέλος του χρόνου η Ελλάδα έχει λαμβάνειν άλλα 12 δις ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από προηγούμενες δόσεις, οπότε συνολικά τα χρήματα είναι 43,7 δις ευρώ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δανειοδότησης, η Ελλάδα έπρεπε να είχε πάρει τη δόση των 31,5 δισ. στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο δόσεις (των 5 και 7,2 δισεκατομμυρίων) που προβλέπονται για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του έτους. 
Συνολικά δηλαδή η ελληνική πλευρά επιδιώκει να λάβει 43,7 δισ. Τα πρόσθετα ποσά θα χρησιμοποιηθούν ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να αποπληρώσει φέτος το σύνολο των οφειλών του προς τους προμηθευτές, ενώ συνολικά το πακέτο θα ενισχύσει τη ρευστότητα της οικονομίας
Επιπλέον ο πρωθυπουργός θα πιέσει προς πάσα κατεύθυνση έτσι ώστε να υλοποιηθεί άμεσα το σχέδιο που προβλέπει την αύξηση του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κατά 10 δισ., που θα διατεθούν στη χώρα μας για την υλοποίηση έργων αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το ποσό αυτό αναλογεί στη χώρα μας από την ενίσχυση συνολικά της ΕΤΕπ με 180 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια όπως αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής.
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 5 δις που θα μπορέσει να «πέσει» στην αγορά πιο άμεσα, κι όχι μέσω των τραπεζών. Με αναπτυξιακά προγράμματα, έργα που σήμερα έχουν μείνει στη μέση κ.λπ. (από το antinews)
του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται λοιπόν στο πιο κρίσιμο σημείο της. 
Από δω υπάρχει η ελπίδα να εισρεύσουν σχεδόν ταυτόχρονα αρκετές δεκάδες δις και σε σύντομο χρονικό διάστημα, από κει υπάρχει η καχυποψία και οι ιδεολογικές εμμονές της τρόικας. 
Και η κοινωνία στο κόκκινο, κρατά την ανάσα της.
Η απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην δεχτεί τις εκβιαστικές αλλαγές στα εργασιακά, είναι ορθή. Εντάσσεται στην αληθινή έννοια της διαπραγμάτευσης. Γιατί διαπραγμάτευση δεν σημαίνει ότι στο τέλος υποχωρεί μόνο η μια πλευρά, η πιο αδύναμη, αλλά και οι δυο (και αυτή είναι και η έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της παραμονής μας στο ευρώ) - κι αυτό πρώτη φορά γίνεται, ίσως χάρη στην  απόφαση της ΔημΑρ να θυσιάσει το βέβαιο μικροκομματικό της όφελος έναντι της σωτηρίας της χώρας ασκώντας Πολιτική, (εκεί που μπορεί να ασκηθεί: στον λάκκο των λεόντων) και όχι εύκολη αντιπολίτευση.
Στην αντίθετη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και την κρίσιμη αυτή ώρα μιλά για κυβέρνηση μερκελιστών, για ανάγκη να πέσει τώρα η κυβέρνηση, για το επείγον δίλημμα "μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ" (!), λες και ο Συριζα έχει έτοιμη καμία αντιπρόταση για τα ταμειακά διαθέσιμα που στερεύουν και τον εμποδίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα...

Την ώρα αυτή, όπου όλα κρέμονται από μια κλωστή και που δικαίως οι ευρωπαίοι ζητούν επιτέλους μεταρρυθμίσεις στο μαύρο πηγάδι (ελληνικό κράτος) που ρουφά δίχως αντίκρυσμα τις επιδοτήσεις τους για δεκαετίες, ο λαϊκισμός δεν λέει να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Που το πάει όμως το κόμμα αυτό;
Γιατί δεν ανταποκρίνεται στις πολιτικές απαιτήσεις της περιόδου στηρίζοντας μια διαπραγμάτευση καθοριστική για το μέλλον της χώρας μας αλλά αντίθετα ...
δίκην Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλά για θέατρο και προεξοφλεί την αποτυχία; 
Όπως πάντα σε μια αριστερά που γίνεται αντίγραφο του παλαιού ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει (ο λαϊκισμός έφερε ότι έφερε, τώρα χρειάζεται και το βαθύ κράτος), όλα κρίνονται συμφεροντολογικά και μικροκομματικά. Όχι με κριτήριο την σωτηρία της χώρας. Με κριτήριο την κατάκτηση του κράτους λάφυρου, έστω και υπό μορφή ερειπίων. 
Η μετάλλαξη του κομματιού εκείνου του παλιού Συνασπισμού, που έδωσε γη και ύδωρ στις συνιστώσες για να επιβιώσει εκλογικά σε πρώτη φάση με μια "αριστερή" φρασεολογία, τώρα σε λαϊκιστικό κόμμα, δείχνει απλά την πορεία του πελατειακού πολιτικού συστήματος στην αριστερή του εκδοχή. 
Αριστεριστές, βαθυπασόκοι, συντεχνίες, συνομωσιολόγοι, εθνικιστές όλοι οι καλοί χωρούν στο νέο κρατιστικό όνειρο... Πως θα τα βρουν μεταξύ τους όλοι αυτοί και με τους εναπομείναντες σκεπτόμενους αριστερούς μέσα σε αυτό το μόρφωμα, αν τυχόν κληθούν να κυβερνήσουν, ένας θεός ξέρει! 
Και μιλάμε για μόρφωμα, εφόσον ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα ακόμη τουλάχιστον, τα μέλη του δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις (αλλά σε "ανοιχτές συνελεύσεις" χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες για να ...εκτονώνονται κάπως), καταστατικό και όργανα να απευθυνθούν δεν υπάρχουν. 
Τι υπάρχει; 
Μα οι συνιστώσες, οι διορισμένη γραμματεία τους και ο Αλέξης Τσίπρας (ελέω Συνασπισμού) - κι ένα συνέδριο στο βάθος, ίσως την άνοιξη του 2013 που θα αποπειραθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό των συνιστωσών ή αλλιώς του κουβαριού αριστερισμού, λαϊκισμού και δυνατότητας διακυβέρνησης, προφανώς με συνεργασία με κάποιους άλλους. 
Με λίγα λόγια, τίποτα. Μόνο το ρεύμα της εκ του ασφαλούς αντιπολίτευσης που όσο πιο δυνατά (άρα  λαϊκιστικά και κινδυνολογικά) φωνάζει τόσο καλύτερα κρύβει τις εσωτερικές αντιφάσεις του εγχειρήματος αλλά και την αδυναμία όσων ευαγγελίζονται ένα ενιαίο σοβαρό κόμμα να απαλλαγούν τόσο καιρό από τις σταλινικές συνιστώσες και τους αριστεριστές ηγετίσκους.

Κι όμως, το άλλο κομμάτι του πάλαι ποτέ Συνασπισμού, η ΔημΑρ,  δέχτηκε το στοίχημα. Στήριξε μια κυβέρνηση συνεργασίας και μάλιστα συμμετέχοντας στην κυβέρνηση επιλέγοντας τον δρόμο της Πολιτικής και της υπευθυνότητας απέναντι στον κίνδυνο. 
Θα μπορούσε και το άλλο κομμάτι, που παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει και αυτό το ιστορικό ρίσκο, χωρίς να συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά ενισχύοντας την εθνική προσπάθεια. 
Δεν το έκανε. Γιατί; 
Γιατί η επιλογή διατήρησης μετώπου με τους ανανήψαντες νεοκομμουνιστές οπαδούς του υπαρκτού και τους επαγγελματίες της αιώνιας επανάστασης, οδηγεί αναπόφευκτα στο σημερινό αδιέξοδο: το εγχείρημα δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς δάνεια από τον ιδεολογικό κρατισμό κάθε εκδοχής και  χωρίς άφθονο λαϊκισμό και κινδυνολογία. Πράγμα που σημαίνει νομοτελειακά απομάκρυνση από την παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς αλλά και της αριστεράς των αξιών και των αγώνων.
Σήμερα που υπάρχουν λίγες ελπίδες με τα δεκάδες δις των δανείων και μερικές ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να ανατραπεί η πορεία μας προς τον πάτο του σκοτεινού πηγαδιού της φτώχειας και της υπανάπτυξης, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την αντίπαλη εξέδρα. Εύχεται από μικροκομματισμό την αποτυχία, ευελπιστεί να διατηρήσει το μεταλλαγμένο του εγχείρημα επί των ερειπίων. 

Κι όμως: είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη
Θα μπορούσαν να συντηρήσουν και το δικό σου κόμμα σου και τον μηχανισμό του μαζί με την ελληνική οικονομία και μια εύρυθμη και λειτουργική πολιτεία.  Χωρίς Βαίμάρες και χρυσαυγίτες. Αρκεί να πάνε εκεί που πρέπει. και σε αυτό θα μπορούσες να συμβάλλεις καθοριστικά. Εσύ όμως χωρίς άλλη εναλλακτική, μοιάζεις σαν να προτιμάς τα ερείπια... ή απλά οι συνιστώσες (μαζί και οι βαθυπασόκοι) είναι πια ανεξέλεγκτες;  
Μα αν δεν ελέγχεις το κόμμα σου, αν δεν μπορείς να βάλεις μια τάξη στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκτήσουν έστω τον έλεγχο τα μέλη του και όχι οι κάθε λογής πολιτικοί τυχοδιώκτες, πως θες να ελέγξεις και την κυβερνητική εξουσία; Παραδίδοντας ΚΑΙ τη χώρα σε αυτό το συνονθύλευμα; Άλλο είναι να πάει ένα κόμμα κατά διαόλου και άλλο η χώρα..
Εκτός κι αν μέσα σου εύχεσαι  κατά βάθος, να μην έρθει ποτέ αυτή η ώρα... Και οι "άλλοι" να πετύχουν...


5 σχόλια:

  1. Τσίπρας: «Ερχεται χειμώνας χειρότερος από αυτόν του 1941»
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
    Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2012 16:01

    Τις συνέπειες της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα μέσω των Μνημονίων και τις απειλές κατά της Δημοκρατίας, περιγράφει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland», τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να «επανασταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη». «Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χειρότερος από τον τρομερό χειμώνα του 1941» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ ότι αρνείται να επαναφέρει στο προσκήνιο μια συμφωνία, όπως εκείνη του Λονδίνου για το Χρέος το 1953, η οποία ουσιαστικά απάλλαξε τη Γερμανία από το δανειακό βάρος της και άνοιξε το δρόμο στη μεταπολεμική οικονομική επιτυχία της Δυτικής Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η άρνηση αυτή είναι επιλογή της κυβέρνησης Συνασπισμού στο Βερολίνο.

    Δυόμιση χρόνια αμείλικτης λιτότητας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας έχουν ήδη παράξει τους πικρούς καρπούς τους, αναφέρει ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας:

    -Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξάνεται διαρκώς. Είναι πλέον εκτός ελέγχου και μη βιώσιμο.

    -Η Ελλάδα κατεβαίνει συνέχεια την κλίμακα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, παρά την απότομη, σημαντική και συνεχιζόμενη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.

    -Μεγάλες επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας.

    Υπό το πρίσμα αυτό ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει ότι «η λιτότητα δεν είναι η λύση στην κρίση. Η ίδια είναι η κρίση» και «θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά και της Ευρωζώνης συνολικά. Το φάντασμα της Βαϊμάρης προβάλλει στην Ελλάδα. Μελανοχίτωνες και τάγματα εφόδου ήδη σπέρνουν τη βία στους δρόμους της Αθήνας και των χωριών της Ελλάδας».

    «Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

    «Η χώρα είναι στα πρόθυρα μιας οξείας ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί οι αυτοκτονίες και τα βίαια εγκλήματα.

    »Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων δεν μπορεί πλέον να πληρώνει για φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις. Πολλοί περιμένουν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο χειρότερος από τον τρομερό χειμώνα του 1941. Και αυτό, γιατί οι μισθοί και τα ημερομίσθια έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία, κατά μέσο όρο, περισσότερο από 25%.

    »Η επίσημη ανεργία έχει ήδη αυξηθεί στο 25% του εργατικού δυναμικού και αναμένεται να ξεπεράσει το 30% την επόμενη χρονιά.

    »Στους νέους είναι στο 55%. Το μαύρο πέπλο της φτώχειας ήδη καλύπτει το ένα τρίτο του πληθυσμού. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές στα είδη διατροφής και στα άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ανέβει. Ειδικότερα, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2012, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά 40%. Αυτό συνέβη εξαιτίας της αύξησης στον αντίστοιχο ειδικό φόρο κατανάλωσης, που επέβαλε το Μνημόνιο».

    Ο κ. Τσίπρας τονίζει την ανάγκη να επανασταθεροποιηθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη και για να γίνει αυτό, πρέπει να αποσταθεροποιηθεί ο νεοφιλελευθερισμός, όπως λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

    «Πρέπει να αφαιρέσουμε τη νεοφιλελεύθερη ροπή από τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, να βγάλουμε την Ευρωζώνη από την παγίδα της λιτότητας και της ύφεσης, να αναθεωρήσουμε τον τρόπο λειτουργίας της και να αντιστρέψουμε τη de facto διαίρεσή της ανάμεσα στον πιστωτικό Βορρά και τον χρεωστικό Νότο. Μια νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία είναι το κοινό καθήκον μας».

    συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι αληθεια οτι ο Προεδρος Α.Τσιπρας εβαλε πολυ μεγαλη δοση agit και λιγοτερη δοση prop .

    Και εγω με την σειρα μου ας βαλω διπλη δοση σαρκασμου και φαντασιας, τονιζοντας οτι -τελικα- απο τον βαρυ χειμωνα του 2012-2013, παντα μυθιστορηματικα, η λογοτεχνικη μου εταιρεια θα κερδισει … πολλα λεφτα , διοτι παντοτε η κριση ειναι ευκαιρια.

    “Οχι μονον οπως εγραψες της π@@@@νας γίνεται!!” αλλα δηλωσε “Ερχεται χειμώνας χειρότερος από αυτόν του 1941″

    “….1. Ας εντοπισουμε περιβαλλοντικα προβληματα που ενδεχεται να ανακυψουν η εχουν -ηδη- επιλυθει απο την οικονομικην κριση, εδω και εις την αλλοδαπην.
    Ατμοσφαιρικη ρυπανσις εν Αθηναις. Εχει μειωθει η διανυομενη αποστασις ανα ΕΙΧ κατα 15%, της καταναλωσεως βενζινης κατα 20% και σχεδον ισοποσως της ρυπανσως της ατμοσφαιρας.
    2. Παρομοιως εχει μειωθει και η καταναλωσις πετελαιου ντηζελ δια κεντρικην θερμανσιν, ενω εχει αυξηθει υπερμετρως η καταναλωσις πελλετς σε σομπες. Η εμβανθυνση της οικονομικης υφεσεως και η αυξημενη τιμη του πετρελαιου ντηζελ, μας οδηγει στην υποθεσιν οτι τα γειτονικα ορη του Λεκανοπεδιου, ατινα το περιβαλλον θα γινουν θυματα αγριας και απηνους υπερ-ξυλευσεως με αθορυβα εργαλεια(καλα ακονισμενα μικρα πριονια χειρος με στραβωμενους ζιγκ-ζαγκ οδοντας δια να μην “στομωνουν” (ακομη και στις νερατζιες των δεντροστοιχιων του κλεινου μας αστεος) και αλλα προσφορα κοπτικα μηχανηματα, ετσι ωστε αι Αθηναι να συναγωνιζονται την Φλωρινα του αειμνηστου σκηνοθετου Θεοδωρου Αγγελοπουλου εις τον Θιασον η την Κωνσταντινουπολιν τον μακρινον Νοεμβρον του 1978, την οποιαν επεσκεφθην και αντεληφθην οσμην αιθαλης, ημιπυρολυμενων υδρογονθρακων, ρητινων, του καρκινογονου βεζοπυρενιου-α, φουρανων και αλδεϋδων, δηλ. δια να μην πολυλογω ετι περισοτερον ο ινστα-μπουλικος αηρ εμυριζε ως καυσαεριον ξυλοσομπας. Τοτε (εις τον σκληρον χειμωνα 2012-2013) εκτος της τρομακτικης αυξησεως της ατμοσφαιρικης ρυπανσεως λογω αντικαταστασεως του φυσικου αεριου και του ντηζελ με ξυλο καθε προελευσεως για θερμανση χωρων, θα επιπεσει εις την κεφαλην των Αθηναιων, λοιπων ελληνων και αλλοδαπων μετοικων εις -επιπλεον- εφιαλτης : ο κινδυνος πλημμυρων και πολλων θανατων εκ πνιγμων εις περιοχας με τοπογραφια κοιλοτητος (κοινως γουβες) προβλημα το οποιον οναλυω εις το σημειον 3.
    3. Εσκεφτην ως εμπειροτατος -υπερ-μηχανικος οτι αι αιφνιδιαι βροοχοπτωσεις, ακολουθουν τα λεγομενα extreme value statistics, τα οποια θα εφαρμοσει παραυτα και με εκθετικην αποδοσιν, ο εξαιρετος nikiplos, απων απο 23-9-2012. Μαλιστα, την θεωρητικην αναλυσιν την θεωρουμε ετοιμην, αλλα εαν μαθουν οι ανταγωνισται μας οτι γνωριζουμε οτι θα γινει το κακο και το ..αποκρυψαμε(διοτι παντοτε σχεδον τρεχουμε μπροστα απο τα γεγονοτα), τοτε οχι μονον θα εχουμε εκτεθει ανεπενορθωτα , αλλα ενδεχεται να κατηγορηθουμε και ποινικα δια αποκρυψιν πληροφοριας υψιστης εθνικης (καλα Αθηναϊκης) σημασιας που οδηγησεν εις λ.χ. 20 πνιγμους.(Χθες στην Ισπανια με καταιγιδα 20 min επνιγησαν 8 ατομα).

    συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4. Οι γνωστες οικολογικα αποδεκτες λυσεις ειναι κορμοδεματα, μικρες λιμνοδεξαμενες στο τελος μισγαγγειων, ενω πιο ακριβες και αντιοικολογικες λυσεις για εθνικους εργολαβους ειναι βαρεια αντιπλημμυρικα εργα στους προποδες των ορεων μας.
    5. Αμεσως θα συστησουμε τεχνικη εταιρεια και θα κανουμε προγραμματικη συμφωνια με τους κατοχους φορτηγων για πολυ χαμηλο μισθωμα, αναλογο με αυτο που εκανε η Χοχτιφ για τις υπεργολαβιες χωματουργικων στο αεροδρομιο Ελευθεριςο Βενιζελος (σχεδον κατω του κοστους) και το κρατος. Με το κρατος θα συμφωνησουμε να προσλαβουμε 50.000 καλους ανεργους(εργατικους με πιστοποιητικο DIN,ISO,… οχι ταραχοποια στοιχεια-πρωτοπoρεια και τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας των Αθηνων) με 600 ευρω τον μηνα. Θα στειλουμε τους φορτηγατζηδες να φορτωσουν κλαδεματα απο οπωροφορα και οι εργατες μας θα τα στρωσουν σε Παρνηθα, Πεντελη, Υμηττο, Αιγαλεω,..
    Επισης με μικρα εκσκαπτικα μηχανημτα ημι-φαλιρισμενων μικρο-εργολαβων και μηχανηματαδων θα κατασκευασουμε πολλες μικρες λιμνοδεξαμενες στο τελος μισγαγγειων.
    Τελος απο το Υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης και τα Δασαρχεια θα λαβουμε δωρεαν ολο το διαθεσιμο φυτικο υλικο για την αναδασωση των ξυρισμενων ορεων της Αττικης.
    Οποτε επειδη η συμφωνια της εταιρειας μας με το κρατος προβλεπει την απομακρυνση των κορμοδεματων σε 5 ετη , και την εκμεταλλευση τους απο την εταιρεια μας οταν τα δενδρυλια επι των ορεων θα εχουν αναπτυχθει επαρκως , τα ηδη ξηρα ξυλα(τα οποια θα μας τα φυλανε αστυφυλακες που -προηγουμενως- φρουρουσαν πολιτικους, επιχειρηματιες, αεργοι κηπουροι των δημων της Αθηνας, κ.λ.π.) θα αποτελεσει την πρωτη υλη για την παρασκευη πελλετς για σομπες και λεβητες θερμανσης χωρων κ.ο.κ.

    Ειναι γνωστο, οτι τα κοινωνικο-οικονομικα φαινομενα ειναι ημιτονοειδεις χρονικες συναρτησεις, επομενως παντοτε η ιστορια επαναλαμβανεται και με περιοδικοτητα θα εφευρισκουμε -σε στιγμες οικονομικης κρισης- παντοτε την ευκαιρια να γινομαστε ολο και πλουσιοτεροι.

    Αναμενοντας προτασεις σας,….”

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήθεν αριστεροί και πρασινούληδες ιδού το κράτος σας:
    Σκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου

    Φωτισμένος Μισέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Προς Φωτισμενο Μισέλληνα, νεοφιλελεύθερες και λοιπές αριστεροδεξιόστροφες καθεστωτικές.Παρακαλούμε, διαβάστε(!) και σταματήστε την επιχείρηση χειραγώγησης κατα το δοκούν και του κίνηματος Οικολογίας στη χώρα μας.

    http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3782:2012-10-23-15-14-10&catid=1:press-releases

    Έφτασε η κρίσιμη ώρα για την τρικομματική, εκεί που δεξιά-αριστερά και κέντρο θα πρέπει όλοι μαζί να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η συνεχιζόμενη εξάρτηση. Εξάρτηση από τη δόση που θα πάει στις τράπεζες, εξάρτηση από τις τράπεζες που δεν θα διοχετεύσουν το χρήμα στην αγορά, εξάρτηση από τα μεγάλα συμφέροντα που μας έφεραν ως εδώ και διοικούν τις τράπεζες.. Κανείς δεν λέει ξάστερα στον πολίτη ότι η χώρα εξαρτάται από αυτόν: αυτός πληρώνει τις τράπεζες, τη δόση, τα συμφέροντα.

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τους Βουλευτές να απαιτήσουν και να υιοθετήσουν μια ειλικρινή στάση απέναντι στους πολίτες, δουλεύοντας για ένα εναλλακτικό σχέδιο και όχι προς όφελος της υφεσιακής πολιτικής. Ζητάμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα μέτρα που θα μαστίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον για πολλά χρόνια και να τιμήσουν την ιδιότητά τους και όχι να συναινέσουν στην συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης καταστροφικής συνταγής, ως υποτακτικοί κομματικών μηχανισμών.

    Τρίτη, 23 Οκτ. 2012, 17:35
    Η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, σχετικά με τα αποτελέσματα της σημερινής σύσκεψης των αρχηγών, δήλωσε:

    «Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί του κ. Κουβέλη και η "πυγμή" του κ. Βενιζέλου, αφήνουν μόνο πρόσκαιρες εντυπώσεις. "Ταμείο" όμως θα γίνει με την οριστικοποίηση και ψήφιση των αδιέξοδων μέτρων».

    Καστανάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU