Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αποκαλυπτική έκθεση για την Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα

 ...συνεχείς μάχες στα πλαίσια του νέου ψυχρού πολέμου...

του αμερικανού απεσταλμένου Paul A. Porter*:

"Εδώ δεν υπάρχει κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ' αυτού
υπάρχει μία χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα".

"Σε ολόκληρη τη χώρα, από τη μία άκρη στην άλλη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία στο παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες".

"Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη. Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός εντελώς συγκεχυμένου συστήματος επιδομάτων, χάρη στα οποία μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους".

"Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει διοικητική δομή που να είναι τόσο απαράδεκτη. Απλούστατα, δεν είναι δυνατόν να βασιστεί κάνεις ότι η δημόσια διοίκηση θα φέρει εις πέρας ακόμη και τις πιο απλές λειτουργίες μίας κυβέρνησης - την είσπραξη των φόρων, την εφαρμογή οικονομικών κανόνων, την επισκευή δρόμων.
Συνεπώς η δραστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί συνθήκη εκ των ουκ άνευ για την επίτευξη οποιουδήποτε άλλου αποτελέσματος στην Ελλάδα".

"Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομιών μίας μικρής κλίκας που αποτελεί την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα".

"Τα ναυτιλιακά συμφέροντα βρίσκονται σε ιδιαιτέρα σκανδαλώδη θέση. Σήμερα η ελληνική εμπορική ναυτιλία βρίσκεται σε άνθηση και οι εφοπλιστές καρπώνονται τα κέρδη. Όμως η χρεοκοπημένη ελληνική κυβέρνηση δεν απολαμβάνει κανένα όφελος από όλο αυτό τον πλούτο. Οι αποδοχές των ναυτικών εξακολουθούν να εισρέουν στη χώρα, αλλά τα κέρδη των πλοιοκτητών παραμένουν, στην πλειονότητά τους, στο εξωτερικό".

"Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας - οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου - θα ενεργοποιηθεί. Πολλοί από αυτούς είναι γοητευτικοί άνθρωποι που μιλούν εξαιρετικά αγγλικά και αδημονούν ειλικρινά να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην αμερικανική αποστολή. Εντούτοις θα αποπειραθούν να προσεταιρισθούν την αποστολή και να τη μετατρέψουν σε ένα εργαλείο διασφάλισης των προνομιών τους".

"Αίσθησή μου είναι ότι το ελληνικό κράτος έχοντας υποβάλει αίτηση βοήθειας και εποπτείας, έχει θέσει, στο μέτρο αυτό, όρια στην ίδια του την εθνική κυριαρχία".

*Η παραπάνω έκθεση θα μπορούσε να είναι η σημερινή αναφορά μιας - οποιασδήποτε - πρεσβείας ξένης χώρας στην Αθήνα...
ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947
Αρχές του 1947 η αγγλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει τον ρόλο που είχε αναλάβει, δηλαδή τον ρόλο της ενίσχυσης της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα στέλνει το πρώτο τρίμηνο του 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.
Στις 14 Φεβρουαρίου 1947 , μετά από έναν περίπου μήνα παραμονής στην Ελλάδα ο Paul A. Porter στέλνει επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ W.L. Clayton με τις πρώτες εντυπώσεις του. Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από εκείνη την επιστολή...
από σχόλιο στην athensvoice.gr/the-paper/edito-409
(ευχαριστίες στην Νέλλη Κασσιμάτη για τον εντοπισμό του σχολίου)

14 σχόλια:

  1. 7η Επαναληψις
    “Υπαναπτυξη ειναι η αδυναμια συσσωρευσης εμπειριων *”

    Εδμουντο Δεσνοες

    “*… και η αδυναμια επεξεργασιας τους για το κοινο καλο” ΑΦ
    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαλλία: Υπερψηφίστηκε ο φόρος ύψους 75% για τους πλούσιους
    23:10, 19 Οκτ 2012 | tvxsteam tvxs.gr/node/108983

    Υπερψηφίστηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο η πρόταση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου ύψους 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ κατά έτος και κατά φορολογούμενο, για δύο χρόνια.

    Ο φόρος στους πλουσίους ήταν μια προεκλογική υπόσχεση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ διαβεβαίωσε ότι η φορολόγηση είναι νόμιμη, τονίζοντας ότι «ο καθένας πρέπει να συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει» στη συνολική προσπάθεια των Γάλλων.

    Ο Ερίκ Βερτ, πρώην υπουργός επί προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί, υποστήριξε από την πλευρά του ότι πρόκειται για τιμωρητικό μέτρο, γιατί, όπως είπε, φορολογούνται υπερβολικά ελάχιστοι άνθρωποι, τα έσοδα που θα φέρει ο φόρος θα είναι πολύ μικρά και «ασφαλώς θα οδηγήσει στη φυγή» ορισμένους φορολογούμενους.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΥΓ Και εδω στο Ελλαντα ο Μαυραγανης προσπαθει τον συντελεστη 45% να τον κανει 35%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στη φωτό ο Τσίπρας με τη Δούρου που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το '47 μέχρι σήμερα.
    dimitris t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στη φωτό εκπρόσωποι "μίας χαλαρής ιεραρχίας ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα"
      Με λίγα λόγια, όταν δεν έχεις να προτείνεις τίποτα αλλά κάνεις αντιπολίτευση σαν να είσαι η "απάντηση", κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι από το 1927 και δώθε - δηλαδή είσαι μια ακόμη εκδοχή του ίδιου συστήματος. Και η Ρένα Δούρου είναι...

      Διαγραφή
    2. Και φυσικά η επιλογή Δημήτρη Τ, δεν είναι τυχαία. Η αριστερά αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά των αξιών και των αγώνων. Έχει αλωθεί από την διαφθορά, τον μικροκομματισμό, τις συντεχνίες, το πελατειακό σύστημα - δεν αποτελεί εναλλακτική αλλά μια απ΄τα ίδια. Την έζησα είκοσι συναπτά έτη και οίδα...

      Διαγραφή
  4. @ Αφώτιστος Φιλέλλην
    Με μεγάλη ευχαείστηση θα έβαζα στοίχημα ένα Χατζημιχάλη κόκκινο ότι τα φορολογικά έσοδα της Γαλλίας τα επόμενα χρόνια θα είναι μικρότερα απο το 2012, ξεκινώντας απο το 2013. Και μαζί ότι θα μειωθούν οι επενδ΄θσεις, θα αυξηθεί η ανεργία και θα μεγαλώσει το δημόσιο χρέος.
    Φυσικά μπορείς να μου πείς ότι αυτά δεν έχουν καμμιά σημασία, εφόσον ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα τω μελλοντικών ανέργων και ενδεχομένως να έχεις δίκαιο.
    Το αιώνιο πρόβλημα με τον Σοσιαλισμό είναι ότι τελειώνει μαζί με τα λεφτά των άλλων.
    ΥΓ
    Περιμένω απάντηση για το στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1996 ειχα συνεργασθει με μια Ελληνιδα Αρχιτεκτονα που εργαζοταν στην Γαλλια σε μελετη ξενοδοχειου γαλλικης εταιρειας. Μου ελεγε οτι για καθε 100 FF αμοιβη -αν θυμαμαι καλα- τα 36 ηταν φοροι, ταμειο ανεργιας μηχανικων, εισφρορα αλληλεγγυης κ.λ.π., πραγμα αδιανοητο για ελληνες φορολογουμενους ακομη και ελληνες μηχανικους ελευθερους επαγγελματιες.

      Με την νομιμη φοροαποφυγη,δηλ. την νομοθετημενη χρηση συντελεστη καθαρου κερδους απο 17% εως 60% για μπλοκακια, οι ελληνες μηχανικοι ελευθεροι επαγγελματιες, πληρωναν φορο max απο 8 έως 16%!!!!

      Το προβλημα σου ειναι οτι διαβαζεις πολυ ξενες ειδησεις και ξενη βιβλιογραφια και αδυντεις να ερμηνευσεις σωστα μια οικονομια με παραοικονομια της ταξης του 35% σε ενα πολυ ιδιορρυθμο κρατος που βριθει μικρο-συμμοριτων, μεσαιο-λησταρχων και μεγαλο-εγκληματιων απο κοινωνικη και οικονομικη σκοπια.

      Ουτε οι εξυπνοτεροι οικονομολογοι και επιστημονες της γης δεν μπορουν να αναλυσουν επαρκως την "ελληνικη περιπτωση". Καθε κλαδος και υποκλαδος ειναι μια εξαιρεση. Τα διπλα λογιστικα βιβλια εχουν εκτεταμενη χρηση εδω στα παντα. Ο συσσωρευμενος πλουτος (η "καβατζα") ειναι εμφανης,απο ρομα και περιθωριακους των εξαρχειων που μετακινουνται με ταξι, αυτοαπασχολουμενους και ελευθερους επαγγελματιες που δηλωνουν 8.000 εως 16.000 ευρω το ετος,...., εως μεγαλοαστους ακομη και στην ελλαδα της "μεγαλης οικονομικης κρισης". Μη καταμετρημενα αυθαιρετα σπιτια η τμημτα αυθαιρετων σπιτιων ακαθοριστου πληθους.Μονον τα 100 χλμ. των αυθαιρετων εξοχικων στην παραλια του νομου Ηλειας, απο τους πλεον διεφθαρμενους νομους της χωρας το αποδεικνυει. Την ζωη και την οικονομικη ζωη σ' αυτην την βαλκανικη χωρα που βριθει εμπορων, λαθρεμπορων, πειρατων και ληστων την μαθαινουν μονον στην αγορα, στην πιατσα, στο πεζοδρομιο.

      Βαζω στοιχημα οτι για να επιβιωσει το ελληνικο κρατος, τα επομενα 3 ετη οι φοροι θα αυξανονται με ρυθμο 7 % ετησιως, οι εξαγωγες παρομοιως, ενω θα μειωνονται οι εισαγωγες στο εντελως απαραιτητο για την στοιχειωδη λειτουργια της οικονομιας.

      Εκτος κι αν γινουν εκλογες και σχηματισει κυβερνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ( ο οποιος αν πραγματοποιησει αυτα που εξαγγελλει) θα επελθει το ......χαος.

      Οσο για την Γαλλια μην την ...κλαις. Εχει μεγαλη παραδοση στα παντα.Εχει κανει και επενδυσεις στην Βραζιλια και στην Κινα.Λ.χ. το υλικο του προαστειακου μας ειναι ALSTOM Βραζιλιας.Εκτος κι να εισαι οπαδος του Καρλ Λάγκερφελντ.
      http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4761605

      Αφώτιστος Φιλέλλην

      Διαγραφή
    2. Αφώτιστε αρχίζω και αμφιβάλλω για τη βασιμότητα των γραφομένων σου:
      α) Στους μηχανικούς (έστω και ασαφώς) υπήρχε μια προσαύξηση και πχ. το 60% ήταν στην πραγματικότητα 72%
      β) Μετά λόγου γνώσεως σου λέω ότι το υλικό του προαστιακού (δηλαδή τι; σηματοδοτήσεις, ηλεκτροκίνηση) είναι Alstom Ιταλίας η οποία έχει παρουσία (με άλλο όνομα) στις σηματοδοτήσεις στην Ελλάδα από το 1984.

      Διαγραφή
    3. @Αφώτιστο

      Αν κατάλαβα καλά, η λύση στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι η αύξηση του ποσοστού φορολόγησης σε αυτούς που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν (αλλά μπορουν ανα πάσα στιγμή να σηκωθούν και να φύγουν απο τη χώρα μαζί με τις επιχειρήσεις τους).

      Πολύ έξυπνη ιδέα.

      Δεν το είχα σκεφτεί γιατί διάβαζα Κάφκα.

      Ο ισχυρισμός ότι ένα κράτος μπορεί να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα σε συνθήκης βαθιάς ύφεσης και μείωσης του ΑΕΠ, δεν χρειάζεται οικονομική αλλά μάλλον ψυχιατρική ανάλυση, την οποία χρειάζονται επειγόντως οι περισσότερες κυβερνήσεις της ευροζώνης, εκτός εάν ψαρεύουν στα θολά νερά του λαικισμού, που είναι και το πιό πιθανόν.

      Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στο μέλλον.

      Σαν μηχανικός αντιλαμβάνεσαι ότι φτιάχνοντας μια γέφυρα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν τους νόμους της φυσικής, άσχετα με την προσωπική σου άποψη σχετικά με την ηθική τπχ του νόμου της βαρύτητας. Δυστυχώς και η οικονομία διέπεται απο αντίσοιχους δικούς της νόμους.

      Σε κάθε περίπτωση, η προσφορά για το στοίχημα ισχύει, με τον όρο να πιούμε μαζί το κρασί σαν επιπλέον τιμωρία.

      Διαγραφή
    4. @minority opinion

      Ποιοι να φυγουν :
      οι επιστημονες 45+
      οι τεχνιτες στις κατασκευες αυθαιρετων κτιριων και στις επισκευες υφισταμενων κτιριων
      οι βιοτεχνες
      οι αγροτες
      οι ΔΥ με την μαυρη εργασια η τις μιζες/φακελλακια

      Διαβασε με τουλαχιστον γιατι ειμαι παρα πολυ πρακτικος ανθρωπος.

      Υπαρχει μια μη κανονικοτητα (μερικοι το ονομαζουν ανωμαλια) στην χωρα, λεγεται υπερπληθωρισμος ελ. επαγγελματιων και αυτοαπασχολουμενων.

      Ηδη απο την δεκαετια του 70 Ο δεξιος Μαρινος στον Οικονομικο Ταχυδρομο το ειχε διαπιστωσει στο λιανεμποριο. Σε καθε οικογενεια υπηρχε η "θεωρια του διαβητη". Ο ενας η/και οι δυο στο Δημοσιο, ΔΕΚΟ,ΟΤΑ, Ιδ.Υπαλ. (το κεντρο) και ο ιδιος η η συζυγος/πεθερα/μητερα στο μαγαζι.

      Ο υπερπληθωρισμος επιστημονων οφειλεται στον πελατειακο λαϊκισμο και στην τεχνητη διογκωση του "συλλογικου εγω" των ελληνικων οικογενειων με βαθμολογιες στο γυμνασιο και λυκειο εξωπραγματικες, δηλ. μ.ο. 17 (85%) εναντι 12 (60%)την εποχη μου. (Εχοντας απολυτηριο 15, μπηκα στο ΕΜΠ το 1973 με μ.ο. στις εισαγωγικες 13.3 δηλ. 2/3).Στην Πατρα εμπαινες με 10.5.

      Τα τελευταια 15 ετη οι ρυθμοι αυξηση των εισαγομενων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ηταν επισης εξωπραγματικοι, για τους μηχανικους 4%, τα τελευταια ετη!!!
      Για τους ψυχιατρους ειναι 6.7% (ΕΛ.ΣΤΑΤ. 2006-2009) αλλα αυτο δεν βοηθα σχεδον καθολου την ελληνικη κοινωνια.

      Ας παμε τωρα στους "επιστημονες". Απο τους 70.000 ελευθερους επαγγελματιες μηχανικους περισευουν 40.000 ως 50.000 μηχανικοι και θα φυγουν συνηθως οι νεωτεροι η οι απελπισμενοι μεγαλυτεροι. Ηδη εχουν φυγει 55+ μηχανικοι γνωστοι μου μαζι με τις οικογενειες τους απο το 2009 και ειναι μια χαρα οικονομικα και σε ολα τα αλλα επιπεδα. Για γιατρους ισχυουν τα αναλογα με το προσθετο πλεονεκτημα της αμεσης εναρξης ειδικοτητας στην ΕΕ, εναντι καθυστερησης 4εως 7 ετη στην Ελλαδα. Για οικονομολογους παρομοια.

      Συμπερασμα. Οταν ειμαστε 3η χωρα παγκοσμιως στην παραγωγη επιστημονων και 1η στην παραγωγη μαστερουχων/διδακτορουχων/εκατομ. συν. πληθυσμου, τι περιμενουμε να συμβει;

      Μ' αλλα λογια οταν η αγορα υπηρεσιων "αυτο-ρυθμισθει" τοτε οι εναπομειναντες ελ. επαγγελματιες θα εχουν 3-πλασιο τζιρο και θα αποδιδουμε το 28% η οτι αλλο ειναι αυτο, διοτι αν εχω τζιρο 150.000 αντι 50.000 σκασιλα μου και αν πληρωσω λ.χ. 45.000 φορο. Αφαιρουμενων των εξοδων 35.000 απομενουν 70.000 να να ζησω και να αποταμιευσω και κατι για τα γεραματα.

      Ενω τωρα με 50.000 - εξοδα 15.000 - ΤΣΜΕΔΕ 5000 = 30.000 - φορος 9.000 = 21.000 το ετος . Δεν ειναι πολυ λιγα γιατην εμπειρια μου;
      Θα συμπληρωνω και 5.000 παιζοντας στο χρηματιστηριο.

      Αφώτιστος Φιλέλλην

      ΥΓ Θα πιουμε κατι καλυτερο, κερναω εγω ο "δεξιος".

      Διαγραφή
    5. @ Αφώτιστος
      Συμφωνώ με αυτά που περιγράφεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά το αρχικό μου σχόλιο μου αφορούσε την πρόβλεψη ότι τα μέτρα του Hollande στην Γαλλία θα οδηγήσουν σε μικρότερα φορολογικά έσοδα, μικρότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη ανεργία (και τελικά σε πρόβλημα εξυπηρέτησης του κρατικού χέους τύπου Ελλάδας, Ισπανία, Ιταλίας, Πορτογαλλίας κλπ).
      Το βασικό πρόβλημα όλων αυτών των χωρών είναι ότι:
      1. έχουν ένα τεράστιο δημόσιο τομέα (γύρω στο 50% του ΑΕΠ)
      2. οι κυβερνήσεις τους στηρίζονται εκλογικά απο την μεσαία τάξη, δηλαδή απο τους ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομάγαζα όλων των ειδών κλπ). Γι αυτό το λόγο δεν υπάρχει καμμιά διάθεση για μεγαλύτερη φορολόγηση των μικρομεσαίων.
      3. Υποχρεωτικά λοιπόν προσπαθούν να υπερφορολογήσουν τους μισθωτούς και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
      4. Οι μισθωτοί δεν μπορούν να κάνουν πολλά πάγματα, αλλά οι μεγάλες επιχιρήσεις μπορούν να φύγουν απο τη χώρα πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη φορολόγηση σε όσους μένουν. Δηλαδή φαύλος κύκλος, με τελικό αποτέλεσμα την διάλυση κάθε παραγωγικής διαδικασίας και την χρεοκοπία της οικονομίας.

      ΥΓ
      Σε αυτή τη φάση, ακόμα και να ήθελε η κυβέρνηση να εισπράξει περισσότερα απο τους ΕΕ, δεν θα μπορούσε να το πετύχει γιατί οι πιο πολλοί μηχανικοί, δικηγόροι, μικρομαγαζάτορες κλπ δεν βγάζουν ούτε το νοίκι.
      Αν το είχαν επιχειρήσει πριν 5-10 χρόνια, θεωρητικά θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τα φορολογικά έσοδα.
      Φυσικά, αν το ήθελαν και το κατάφερναν, τότε θα προχωρούσαν αμέσως σε αύξηση προσλήψεων, αμοιβών του δημόσιου τομέα κλπ με τελικό αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα σε άκόμα χειρότερη μοίρα.
      Σε μια χώρα που έχει σήμερα πραγματικό ΑΕΠ γύρω στα 190 δις (με προοπτική να κατέβει στα 170 τα επόμενα 2-3 χρόνια), το κράτος δεν μπορεί να αφαιρεί απο την οικονομία τα 100 δις και να περιμένει επενδύσεις και απασχόληση.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20 Οκτωβρίου 2012 2:04 μ.μ.

    Ως Μηχανικος ΕΜΠ , γεννηθεις εν Αθηναις, εισαχθεις με την πρωτη, το 1973 μπορω να αναφωνησω
    "η οποια (και αμφισβητουμενη )μερικη ευφυια δεν μπορει να υποκαταστησει την εμπειρια."*

    α) Το α ασχετος εξυπνακισμος περι προσαυξησης 20%, δεν αλλαζει τιποτα απο τα γραφομενα μου περι εξαιρετικα ευνοικης φορολογησης μας, η πειρα μου δεδομενη κανω τα λογιστικα μου 32 ετη σε 3 χρονια μπορω να παρω συνταξη.
    β)Ειδα Alstom Βραζιλιας. Αν εχουν και Alstom Ιταλίας σκασιλα μου. Το ουσιαστικο ειναι οτι η Γαλλια εχει βιομηχανια, μοδα, γεωργια,... ειανι στο G8, ενω η Ελλας που σας αφηνουμε ειναι στο G35 εως 40. Μην το πατε στο 60!!!

    *Παραπομπες
    1. η βραχυβια (1964-1980) εκπαιδευτικη μεταρρυθμιση Πααπανουτσου δηλ. πως μαθαινεις να μαθαινεις κια οχι να παπαγαλιζεις.
    2. Στο 4ο ετος Ηλεκτρολογων,φιλος μου καθηγητης ΕΜΠ κατηγορηθηκε οτι βαζει θεματα που απαιτουν....κριση!!!
    3. Ελεος με τα συνδικαλιστικα κολπακια..ημι-κουτοπονηριας και ημι-σοφιστειας!!!!

    Αφωστιστος Φιλλελην Μηχανικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @minority opinion

    1.Την Γαλλια μην την κλαις. Παντοτε θα ειναι μεσα στις 10 πρωτες χωρες εως το 2050.

    http://www.photius.com/rankings/gdp_2050_projection.html

    2. Προτιμας λ.χ. στην Γαλλια σμικρυνση της μεσαιας ταξης και γιγαντωση των μεγαλων και πολυ μεγαλων εταιριων;
    Προσωπικα οχι. Προτιμω την μικρο-φοροδιαφυγη πολλων παρα τις τριγωνικες και πολυγωνικες πωλησεις και αλλα λογιστικα τερτιπια των μεγαλων εταιρειων (λ..χ θυγατρικες με μεγαλα κερδη σε φορολογικους παραδεισους με φορολ. 10% και μικρα κερδη στην χωρα τους, με κανονικη φορολογια).

    Αφωτσιστος Φιλελελην

    ΥΓ Και ας μην ξεχναμε οτικατι εχει απομεινει απο την κοινωνικη αλληλεγγυη της γαλλικης επαναστασης . Οπως εγραψα "Το 1996 ειχα συνεργασθει με μια Ελληνιδα Αρχιτεκτονα που εργαζοταν στην Γαλλια ... Μου ελεγε οτι για καθε 100 FF αμοιβη -αν θυμαμαι καλα- τα 36 ηταν φοροι, ασφ. εισφορες, ταμειο ανεργιας μηχανικων, εισφορα κοινωνικης αλληλεγγυης κ.λ.π., τοτε γεγονος αδιανοητο για ελληνες φορολογουμενους ακομη και ελληνες μηχανικους ελευθερους επαγγελματιες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Αφώτιστο
      Όλοι προτιμούν να είναι νέοι, ωραίοι και πλούσιοι, αντι για γέροι κλπ
      Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η οικονομία έχει τους δικούς της νόμους και όποιος τους αγνοεί υφίσταται τις συνέπειες (όχι φυσικά ο ίδιος προσωπικά, αν κατα τύχη είναι εκατομυριούχος όπως ο Hollande, αλλά αυτοί που τον επέλεξαν με τη ψήφο τους.
      Αν (ή όταν) οι οικονομικές επιλογές του Hollande οδηγήσουν την Γαλλία στο ΔΝΤ και στο ΤΧΣ μέσα στον επόμενο χρόνο, ο ίδιος μπορεί να νοιώσει δικαιωμένος ιδεολογικά, οι Γάλλοι όμως θα πληρώσουν το μάρμαρο.
      Αυτό ακριβώς το στοίχημα πρότεινα στο πρώτο σχόλιο.

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU