Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Επικίνδυνα παιχνίδια


του Λεωνίδα Καστανά*

Μπορούσαμε να ελπίζουμε
Κυβέρνηση συνεργασίας, πολιτική σταθερότητα, ραγδαία βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη, κλειδωμένη παραμονή στο Ευρώ. Η αντιπολίτευση σε φάση αμηχανίας, η χώρα σε φάση ανάκαμψης, προσδοκίες ανάπτυξης μετά τα μέτρα και την είσπραξη της δόσης. Στις 28 Οκτώβρη δεν άνοιξε μύτη, αδύναμες οι απεργίες. Γίνονται τραπεζικά deals, αυξάνονται οι εξαγωγές, παίζει πάλι το χρηματιστήριο. 
Η συμβολή της ΔΗΜΑΡ σε όλα αυτά καθοριστική. Γι’ αυτό και βρισκόταν σταθερά στο 6,7% των δημοσκοπήσεων, ο Φώτης μακράν ο δημοφιλέστερος πολιτικός, το ΠAΣOK σε αποσύνθεση… 
Και ξαφνικά, θεωρία παιγνίων και ελεγχόμενη πολιτική κρίση. Ή μήπως έκρηξη; Έχω την αίσθηση ότι η Δημοκρατική Αριστερά σχεδιάζει κάτι επικίνδυνο για τη χώρα, τους εργαζόμενους και το κόμμα
Θα το αναλύσω:

Για τη χώρα:

Η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τους δανειστές, από τα 44,5(31,5+13) δις που θα έρθουν όλα μαζί μέχρι το τέλος του χρόνου για να αναστήσουν την οικονομία της. Αλλά υπάρχει η προϋπόθεση των μέτρων. 
Άδικα ή δίκαια, αυτά είναι. Γι’ αυτό εξάλλου η ΔΗΜΑΡ μπήκε στην κυβέρνηση, για να τα διαμορφώσει κατά το δυνατόν υπέρ των αδυνάμων. Και πέτυχε νίκες στον τομέα αυτό που παραδόξως δεν προέβαλε. 
Ο Guardian δημοσίευσε σήμερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ΕΕ του κόμματος. Ο Σβόμποντα και η Μέρκελ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για της απόψεις της ΔΗΜΑΡ. Προφανώς γιατί συμβάλλει στην κυβερνητική συνοχή και ξέρουμε όλοι πόση σημασία δείχνουν οι Ευρωπαίοι σε αυτόν τον παράγοντα. Αλλά και πόση συμπάθεια τρέφουν για τη διάδοχη κατάσταση, το ΣΥΡΙΖΑ.
Με την ξαφνική και προσχηματική μεταστροφή της, η ΔΗΜΑΡ γίνεται αφερέγγυα. Γεννάει την αμφιβολία στους δανειστές, τους προκαλεί να γίνουν αυστηρότεροι. Αυτό θα επιφέρει επιτροπείες και ασφυκτικούς ελέγχους, αναστροφή του καλού κλίματος, δυσκολίες και αβεβαιότητες. Ήδη, χώρες όπως η Ολλανδία και η Φιλανδία, ζήτησαν τα χρήματα της δόσης να μπουν σε ειδικό κλειστό λογαριασμό που θα τον διαχειρίζεται η τρόικα. 
Αυτό θέλει να πετύχει το κόμμα της Αριστεράς της ευθύνης; Θα ήταν προτιμότερο να δηλώσει ότι τελικά δεν την ικανοποιούν τα μέτρα, να καταψηφίσει και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

"Δεν είναι δυνατόν να παραμείνεις σε μια κυβέρνηση της οποίας έχεις καταψηφίσει τη συμφωνία για εκταμίευση της δόσης, δηλαδή τη συμφωνία επιβίωσης της χώρας. 
Και κυρίως δεν είναι δυνατόν να τορπιλίζεις την αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης, στην οποία στηρίζονται οι εταίροι μας για να προχωρήσουν πέραν της δόσης, σε εκείνες τις ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη με πρόσθετα κεφάλαια και διευκολύνσεις στα επιτόκια και στην άμεση ρευστότητα, που ετοιμάζονται πέραν της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. 
Δεν παίζεις με όλα αυτά αν είσαι υπεύθυνος." ...
Αυτά γράφει ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος.

Για τους εργαζόμενους:

Υποστήριξα όσο λίγοι την επιμονή της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά δικαιώματα. 
Και ας έχουν τα περισσότερα από αυτά ψηφιστεί από το μεσοπρόθεσμο 
Και ας ευνοούν και μεγαλόμισθους. Και αυτοί εργαζόμενοι είναι. 
Και ας μην ισχύουν στην πραγματική οικονομία. Και ας είναι οι αποζημιώσεις εις βάρος του κοινωνικού συνόλου γιατί θα μειώσουν την αξία των προς πώληση κρατικών επιχειρήσεων. 
Είναι και δικαιώματα των χαμηλόμισθων, είναι λίγα ευρώ παραπάνω για τους αδύναμους. Αλλά… 

Για να υπάρχουν δικαιώματα, πρέπει να υπάρχει εργασία. Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και όσοι προστεθούν στο μέλλον σε αυτούς, περιμένουν να δουλέψουν. Δεν είναι κρατικοδίαιτοι. Οι δουλειές γίνονται με ρευστότητα, επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, εγχώριες και ξένες επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και πάνω απ’ όλα μεταρρυθμίσεις και άνοιγμα των αγορών. Αλλά για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, ήπιο και ευνοϊκό πολιτικό κλίμα.
Το ΠΑΡΩΝ, δηλαδή το ΟΧΙ, δημιουργεί κρίση, υπονομεύει ανοικτά το κλίμα, μοιάζει να θέλει να το καταστρέψει και μαζί με αυτό και την εργασία και τους εργαζόμενους που το κόμμα ισχυρίζεται ότι θέλει να προστατεύσει. 
Ποιος θα βάλει τα λεφτά του σε μια χώρα που βυθίζεται στην κρίση και την αβεβαιότητα;

Ήδη, ο Τσίπρας ζητάει εκλογές, η εκλογολογία φιγουράρει στους τίτλους των εφημερίδων. Αυτό θέλουμε; 
Ποια ετοιμόρροπη κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει μεταρρυθμίσεις;
Ή μήπως τελικά η κυβερνώσα Αριστερά δεν θέλει τις μεταρρυθμίσεις που αποδομούν το πελατειακό κράτος; 
Μήπως γι’ αυτό διέσωσε με την ψήφο της στη Βουλή το αγγελιόσημο και το 2% υπέρ του ΤΕΕ; 
Μήπως γι’ αυτό αναζητά ευκαιρίες για να μην ψηφίσει τις αποκρατικοποιήσεις; 
Μήπως γι’ αυτό τα μασάει στον προϋπολογισμό; 
Δεν φτάνει να υποστηρίζει κάποιος την κυβέρνηση στα λόγια, πρέπει να το κάνει και πράξη.

Για το κόμμα:

Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση, ο αγώνας μας στη διαμόρφωση των μέτρων, η σωφροσύνη που επιδείξαμε, μας ανέδειξαν σε βασικό άξονα ανασύστασης της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό που επιχειρούμε τώρα, δίνει το φιλί της ζωής στο Βενιζέλο, που ήδη προβάλλεται ως η έγκυρη κεντροαριστερή συνιστώσα της λύσης. 
Η στάση μας δίνει το φιλί της ζωής στις χρεοκοπημένες αστικές δυνάμεις ( ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που επιμένουν και «σώζουν» τη χώρα.

Η Αριστερά, η δική μας Αριστερά, που τρεις μήνες τώρα κυριαρχεί συμμετέχοντας, ξαφνικά και χωρίς ισχυρό λόγο αποχωρεί από εκεί που συμβαίνουν τα μεγάλα, δίνει χώρο και αξία στους άλλους. Στο τέλος, αυτό το φαύλο και υπεύθυνο για την καταστροφή μας πολιτικό σύστημα, θα αναδειχθεί σε ήρωα και θα είμαστε υπεύθυνοι και εμείς γι αυτό. 
Οι βουλευτές μας, καλό είναι να θυμούνται ότι το 45% της πρώτης εκλογής πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. 
Βρίσκονται στη Βουλή από ψήφους έλλογων ανθρώπων του μεσαίου χώρου, που αγνόησαν τον εθνολαϊκισμό της Δεξιάς και της Αριστεράς και προτίμησαν τη δική μας κάλπη. Δεν ξέρω πόσο αριστεροί είναι αυτοί οι ψηφοφόροι. Ξέρω όμως ότι εμπιστεύτηκαν τη ΔΗΜΑΡ γιατί υποσχέθηκε παραμονή στο Ευρώ, διακυβέρνηση, διαπραγματεύσεις, έξοδο από την κρίση. Μιλάμε πλέον σε διαφορετικά από τα παραδοσιακά αριστερά ακροατήρια.
Τώρα, το κόμμα που εμπιστεύτηκαν κάνει πίσω
Γιατί να συνεχίσουν να το στηρίζουν; 
Μας ρωτούν και είναι τα ερωτήματα αμείλικτα:
-Μήπως οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από τα επαχθή μέτρα που το κόμμα τους συνδιαμόρφωσε;-Μήπως το κόμμα μένει στην κυβέρνηση επειδή δεν τολμάει ο Σαμαράς να του δείξει την έξοδο;-Μήπως θέλουμε τα ποικίλα κυβερνητικά οφέλη αλλά όχι την ευθύνη;
Γιατί, αλήθεια, δεν βγαίνουμε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσουμε και από τους άλλους βουλευτές να δηλώσουν ΠΑΡΩΝ; 
Γιατί περιμένουμε να σώσουν την πατρίδας μας οι άλλοι; 
Γιατί για μια ακόμα φορά, η δική μας Αριστερά θέλει να φανεί δειλή και ανάξια;



* Το παραπάνω κείμενο αποτέλεσε την βάση της ομιλίας του Λεωνίδα Καστανά στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

το σκίτσο είναι προσαρμοσμένη ιδέα του the peoples cube

22 σχόλια:

  1. Οι 20 ανατροπές που φέρνει το νέο μνημόνιο
    1. Αυξάνεται στα 67 το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση. Εναλλακτικά απαιτούνται 40 έτη ασφάλισης και το 62ο έτος.
    2. Μειώνονται από 5% έως 15% οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.
    3. Καταργούνται τα δώρα σε όλους τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.
    4. Γίνονται αυστηρότερα τα κριτήρια για την καταβολή σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και στις άγαμες θυγατέρες.
    5. Μειώνεται το εφάπαξ σε 23 Ταμεία.
    6. Aυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα.
    7. Αλλάζει ο τρόπος καθορισμού του κατώτατου μισθού.
    8. Παγώνουν οι τριετίες μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% και δεν προβλέπεται επίδομα γάμου.
    9. Μειώνονται οι αποζημιώσεις απόλυσης.
    10. Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έως 27%.
    11. Νέες μειώσεις αποδοχών στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.
    12. «Καπέλο» 1 ευρώ ανά συνταγή (2014).
    13. «Εισιτήριο» 25 ευρώ για κάθε ασθενή που εισάγεται για νοσηλεία στο ΕΣΥ (2014).
    14. Αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από 14,65 σε 25,87 ευρώ.
    15. Αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων 40 με 60 λεπτά το πακέτο και 1,4 ευρώ ο καπνός για τα «στριφτά».
    16. Αυξάνεται κατά 10 λεπτά η τιμή του υγραερίου κίνησης.
    17. «Γκάζι» για μετακινήσεις προσωπικού σε όλο το Δημόσιο. Μειώνεται ο αριθμός των μετακλητών (20%).
    18. Σε διαθεσιμότητα οι ΔΕ και ΥΕ Διοικητικού (αορίστου χρόνου), που έχουν μπει στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ.
    19. Για 3 χρόνια θα ισχύει το δικαίωμα διορισμού των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Μετά θα χάνουν το δικαίωμα διορισμού.
    20. Πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων.


    Κάτω οι συντεχνίες των εργαζομένων.
    Στείλτε τους όλους μια ώρα αρχύτερα.
    Η εργασία απελευθερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η άλλη επιλογή ποια είναι; Καθόλου εργασία, καθόλου σύνταξη, αδυναμία του κράτους να εγγυηθεί οτιδήποτε, πλήρης χρεοκοπία...
      Ναι, είναι άσχημα τα μέτρα - αλλά τουλάχιστον μένουμε ζωντανοί. Και ούτως ή άλλως άλλη πρόταση δεν υπάρχει, άλλος να μας δανείσει επίσης και οικονομία χωρίς δάνειο δεν υπάρχει.
      Όσοι έξυπνοι μπαίνετε εδώ για να επαναλάβετε τα αυτονόητα, καλό είναι να έχετε και την αντιπρόταση, όταν απορρίπτετε τα μέτρα. Και όχι τις γνωστές μπούρδες του Τσίπρα, Καμμένου κλπ, αλλά συγκεκριμένη: θέλουμε το δάνειο ή προτιμάμε τον σοσιαλισμό της Παπαρήγα; (γιατί άλλη αντιπρόταση δεν άκουσα).

      Διαγραφή
  2. Μωρ' τι ωραία που ξέρετε να αντιστρέφετε την ηθική.
    Το παραμύθι περί της τελευταίας σοβιετικής δημοκρατίας, περί Βόρειας Κορέας, Κουβας κλπ δεν μετράει. Γιατί; Γιατί απλά δεν έχουν πάει εκεί. Μας τα' χετε κάνει τούμπανο με το ευρώ και την Ευρώπη. Βρε καμμένες (στο μυαλό!) μαργαριτοστρουθοκάμηλοι το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο δεν είναι στην ΕΕ άλλα τα ΑΤΜ τους βγάζουν ευρώ.
    Έχουν (ντε γιούρε) για νόμισμά τους το ευρώ.
    Ανοίξτε τη βικιπαίδεια και ξεστραβωθήτε

    Άσχετο αλλά θέλω να ενημερώσω όλους τους κυρίους του σιναφιού σας και τους υπόλοιπους της συμμωρίας (συν+μωρός) ότι δεν θα με πείραζε καθόλου να ήμουν εργαζόμενος σε σοβιετικό ή κουβανικό καθεστώς: θα είχαμε όλοι δουλειά, θα σπουδάζαμε δίχως να χρειαζόμαστε φροντιστήρια, δεν θα βάζαμε ποτέ το χέρι στην τσέπη όταν θα αρρωσταίναμε, δεν θα νοιαζόμασταν για το μέλλον των παιδιών μας, θα είχαμε ελεύθερο χρόνο χωρίς άγχος, δεν θα βλέπαμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαΐ, δεν θα είχαμε άστεγους ...
    Βέβαια, δεν θα είχαμε ούτε Μερσεντές, ούτε άιπαντ, ούτε εξοχικό με πισίνα. Και, κυρίως, δεν θα είχαμε εσάς. Δεν με πειράζει. Αν είναι να σας ξεφορτωθώ, θυσιάζω και την Μερσεντές μου και το άιπαντ μου και το εξοχικό μου με την πισίνα του. Ας γλιτώσω από σας κι ας πάει και το παλιάμπελο.

    Και μια τελευταία συμβουλή: Προσέχετε γιατί η κατανάλωση οικολογικής-βιολογικής τζιβάνας καίει το μυαλό. Παν μέτρον άριστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για σένα angry bird και τα άλλα πουλιά της συνομοταξίας του δημοσιοϋπαλληλικού σοσιαλισμού, που προτιμούν την Κούβα για να συνεχίσουν να κάθονται, δεν το βλέπω να συμβαίνει σύντομα...
      Θα πρέπει κάπως να βγάλετε τα προς το ζειν.

      υγ Ξέχασες κάτι στην περιγραφή σου για την Κούβα: ότι για να συνεχίσεις εσύ να κάθεσαι θα πρέπει να βγάλεις τις γυναίκες τις οικογένειας στον σεξουαλικό τουρισμό. Εκτός αν προσφέρεσαι ο ίδιος ως κομμουνιστής (για το κοινό καλό...).

      Διαγραφή
  3. H μείωση του εφάπαξ που έπαιρναν απίθανοι δημόσιοι υπάλληλοι με λεφτά των φορολογουμένων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων η διαθεσιμότητα των διαπλεκόμενων που έχουν μπει χωρίς ΑΣΕΠ, τα τελευταία χρόνια τα αυστηρότερα κριτήρια για συντάξεις μαιμού κλπ είναι κακά πράγματα. Μήπως είσαι λαμόγιο ρε Angry bird και χάνεις τις ρέφες σου; Γιατί η επαναστατική Αριστερά τα λαμόγια υπερασπίζεται απότι βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμμένες μαργαριτοστρουθοκάμηλοι, ομολογώ ότι είμαι ένα άνεργο λαμόγιο με 2 διπλώματα και 2 ξένες γλώσσες, εκ των οποίων η μια (και) μητρική μου, που δούλευε 24 συναπτά έτη στον (περιβόητο για σας) ιδιωτικό τομέα.

    Έφτασε κάποτε η μέρα που ήρθαν κάποια παιδάκια από το Ντιρί, που δεν ήξεραν να πιάσουν ένα κατσαβίδι, ή να αλλάξουν μια λάμπα. Είχαν όμως άιπαντ και ήξεραν από cost limitation management.

    Έτσι χάσαμε τη δουλειά μας, χωρίς μείωση μισθού και χωρίς προειδοποίηση. Το φχαριστήθηκα όμως: Πλάκωσα κάποιον απ' αυτούς τους κερατάδες στης μπουνιές!

    Τώρα καθαρίζω τζάμια σε ένα αλβανό εργολάβο και κλέβω ίντερνετ από τον γείτονα.

    Κάποιοι σαν και σας, μπορεί να μου πάρουν το πατρικό μου σπίτι, γιατί δεν έχω λεφτά για τα χαράτσια σας.
    Τους περιμένω γεμάτος "αγάπη".

    Φτάνουν πια τα στερεότυπά σας για τα "λαμόγια ΔΥ" και τις συντεχνίες. Βάλτε το κεφαλάκι σας στην άμμο, αλλά το λιοντάρι έρχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κάποιοι από σας"... επιτέλους βρήκες τον εχθρό! (η "αριστερή" μ@λ@κι@ τελικά τυφλώνει!) :)

      Διαγραφή
    2. Η μάχη ήταν και είναι να παραμείνεις άνθρωπος.
      Δυστυχώς τη χάσατε και αυτήν.
      To άσχημο είναι ότι κάποιος εξ υμών είναι και δάσκαλος
      Λυπάμαι τα παιδιά που διδάσκονται απ' αυτόν ... :(

      Διαγραφή
    3. Άκου φίλε, το ότι κάποιος δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι δεν είχε νοοτροπία ΔΥ - ίσως γι αυτό και απολύθηκες. Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι περισσότερο σκληρός από παντού στην Ευρώπη γιατί μέρος του είναι μαϊμού λόγω κρατικής δίαιτας. Οι ΔΥ σε κάθε περίπτωση ζούσαν σε άλλο κόσμο, άλλοι από φιλότιμο προσπαθούσαν άλλοι δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί τους πληρώνουν αλλά το θεώρησαν δικαίωμά τους. Η αξιολόγηση είναι κοινωνική υποχρέωση. Ο λόγος που η οικονομία πάει χάλια και σε απολύει (χωρίς δουλειά είμαστε όλοι πια ούτως ή άλλως) είναι και γιατί οι κουβανοί σου και οι βορειοκορεάτες πληρωνόντουσαν για να κάθονται κι εσύ περίσσευες από την εταιρεία σου γιατί πλήρωνε φόρους που δεν άντεχε.
      Αν θες να αναποδογυρίσεις την πραγματικότητα δικό σου θέμα. Αλλά μην περιφέρεις την ανεργία σου ως κάτι που σε ξεχωρίζει από τους άλλους. Είναι θέμα επιλογής. Δυστυχώς δεν χωράμε όλοι στο Δημόσιο. Τουλάχιστον όσοι/ες χώρεσαν ας σεβαστούν την ανεργία των υπολοίπων...

      Διαγραφή
    4. Κοίταξε να δεις, πρόσεχε τι γράφεις, γιατί σε διαβάζουν και άλλοι και εκτίθεσαι περισσότερο:

      ... ότι κάποιος δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι δεν είχε νοοτροπία ΔΥ - ίσως γι αυτό και απολύθηκες. ...

      Και κερατάς και δαρμένος και με νοοτροπία ΔΥ λοιπόν!
      Εσείς κύριοι αντιστρέφετε την παραγματικότητα.
      Εσείς και η συμμωρία (συν+μωρός) σας.

      Τύφλα να'χει ο ακριβοπληρωμένος Πάσχος δηλαδή.

      ... Η αξιολόγηση είναι κοινωνική υποχρέωση. ...

      Γιατί δεν του παίρνετε τη δουλειά εσείς με λιγότερα λεφτά;
      Άλλο που δεν θέλει ο Αλαφούζος ...
      (τα μπολντ εσείς τα γράψατε)


      Διαγραφή
    5. Είπα μην περιφέρεις την προσωπική σου ιστορία γιατί δεν ξέρουμε τι έκανες εκεί - ούτε αν πράγματι είναι αληθινή η ιστορία σου αφού μιλάς με ψευδώνυμο...
      Είπα ότι δεν είναι αυτόματο συμπέρασμα ότι όποιος απολύεται φταίει ο καπιταλισμός και το μνημόνιο.
      Είπα τέλος ότι όλοι πρακτικά άνεργοι είμαστε, χρεωμένοι και απελπισμένοι. Δεν είσαι εσύ ο τιμωρός και ο δίκαιος. Απλά έχεις μια πολιτική άποψη. Τα άλλα είναι περιττά (ειδικά αν δεν πας στην αγαπημένη σου Κούβα να συνεχίσεις ήσυχος την ζωή σου). Ειδικά οι λοιδορίες κατά συναδέλφων σου εργαζομένων είναι απόδειξη ηθικού ελλείμματος που απαντάται στους νεοσταλινικούς οπαδούς του κοινωνικού εμφυλίου.
      Αυτά είπα και επώνυμα. Πες και εσύ τα δικά σου αλλά μην κρύβεσαι - υπόγραψέ τα, μην φοβάσαι δεν έχουμε ακόμη ούτε ναζισμό ούτε σταλινισμό. Άντε ντε...!

      Διαγραφή
    6. Ωραία δεν περιφέρω την προσωπική μου ιστορία και δεν λέω ότι όποιος απολύεται φταίει ο καπιταλισμός και το μνημόνιο.

      Οπότε όλοι όσοι έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια:
      - Είτε αυτοκτόνησαν από ερωτική απογοήτευση
      - Είτε ήσαν λαμόγια, χρηματίστηκαν, ή καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, μέχρις ότου ξύπνησε ο σαμουράι μέσα τους και έκαναν χαρακίρι από τύψεις.
      - Είτε έκαναν λάθος εκτίμηση ύψους στο σπορ της ελεύθερης πτώσης.

      Ωραία, με πείσατε, γιατί είχα τύψεις ρε γμτ!

      Οσο για το αν φοβάμαι ... μπα το'χω ξεπεράσει. Έτσι κι αλλιώς τον γείτονα θα κυνηγάνε, που είναι εναπομείνας ΠΑΣΟΚος.

      Διαγραφή
  5. ρε μεγάλε angry bird καταλαβαίνω τον πόνο σου και να με συυμπαθάς. Αλλά αν θες να ξαβαβρείς δουλειά, ή να βρουν τα παιδιά σου κλπ ένας τρόπος υπάρχει. ΝΑ δουλέψει η οικονομία. Να γίνουν επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Δυο διπλώματα έχεις δεν καταλαβαίνεις ότι τέλειωσε ο δανεισμός με τον οποίο το κράτος της φαυλότητας βόλευε εκαταμμύρια πελάτες; Τι άνθρωπος και ιστορίες μας λες. Ανθρωποι είναι όλοι. Το θέμα είναι αν έχουν να ζήσουν.
    Ο δάσκαλος αυτά λέει στους μαθητές του. Να μάθετε γράμματα ( όχι καταλήψεις και φούντες) να πάρετε αληθινό πτυχίο ( όχι συνδικαλιστικό) και να στήσετε δουλειές, κοινοπραξίες, κλπ. Αλληλεγγύη και επιχειρηματικότητα, αυτοοργάνωση. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που έχεις μέσα στο κεφάλι σου λέει ότι το σοβιετικό κράτος είναι η λύση εν μέσω καπιταλισμού. Για τους αρχηγούς ναι. Για σένα τον άνεργο όχι. Στοιχειώδες. Αμάς πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς αγαπητέ ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν:
    Ολες οι επενδύσεις που γίνονται all over the world είναι επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου.
    Οι εντάσεως εργασίας είναι διάσπαρτες, υπεργολαβικές και κακοπληρωμένες.
    Περιδιαβαίνοντας στα δυο μπλογκ σας, είδα ένα λινκ που έβαλε κάποιος:
    You Pay Your Crisis: Ο κόσμος των πολυεθνικών “εκ των έσω”

    Ρίξτε του μια ματιά, αξίζει!
    That's all folks και τέλος από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλασσικη περιπτωση θυματος -ενδεχομενως- "υστερης τεχνολογικης ανεργιας" και υφεσης λογω οικονομικης ασφυξιας της επιχειτρησησς, που ενισχυεται λογω κακου "ξερολα χαρακτηρα" που ολα τα γνωριζει και ολοι "του χρωστανε" . Ατομο μεγαλης απειριας για την ζωη, την κοινωνια, την οικονομια, με εκρηξεις επιθετικοτητας, αναιδεια, υπερτιμηση του εγω του.

    Μετρα τις γνωσεις με διπλωμτα και ξενες γλωσες, ελεος!!! Τι μπορει να κανει δεν μας ειπε. Το πιθανοτερο μαθηματα σε ΙΕΚ.

    Και εμεις τα καπιταλιστικα γουρουνια αυτοαπασχολουμενοι και ελευθεροι επαγγελματιες, να πληρωνουμε τελη επιτηδευματος και εισφορα αλληλεγγυης για παρτη του, μαζι με την αμεση φορολογια σχεδον το 1/3 των καθαρων κερδων μας.

    Αντικειμενο αλλης ειδικοτητας.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Καστανα, κ. Παπασπυρόπουλε και άλλα "πουλιά της συνομοταξίας του εργοδοτικού φιλελευθερισμού", μόνο στο σύμπαν της Αλίκης της Χώρας των Θαυμάτων θα υπήρχαν άνθρωποι που θα υποστήριζαν ότι διευκολύνοντας τις απολύσεις - σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει περάσει το 25% - θα ενισχυθεί η απασχόληση.
    Μόνο ένας Χάμπτυ Ντάμπτυ θα ισχυριζόταν σοβαρά ότι συρρικνώνοντας τα λαϊκά εισοδήματα και τσεκουρώνοντας συντάξεις θα ενισχυθεί η κατανάλωση και θα επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες.
    Μόνο αν κάποιος βλέπει τα πράγματα ανάποδα στον καθρέπτη θα βάφτιζε ευρωπαϊσμό την κάθοδό μας στον Τρίτο Κόσμο.
    Μόνο αν έχεις πέσει στη λαγότρυπα θα μιλούσε κανείς για ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

    Εσείς που κρίνετε άλλους για ποιο λόγο μείναν άνεργοι, παίζετε το blaming the victims, ηθικοποιείτε και εξατομικεύετε τις ιστορίες απελπισίας, πιθανώς να μη σας λείψει ποτέ δουλειά αφού η ταύτιση με την εργοδοτική αναλγησία πάντα επιβραβεύεται. Το ίδιο ισχύει και για τον "Αφώτιστο" που - κατά δήλωσή του - ποτέ δεν έχει καταδεχτεί να δουλέψει ως μισθωτός και μάλλον νιώθει Prometheus Unbound που μάχεται κατά του κρατισμού και του κολεκτιβισμού. Ευχάριστο που παραδίδει αφιλοκερδώς ψυχαναλυτικές διαγνώσεις και συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού από διαδικτύου. Δεν θα γνωρίσει την άγρια γοητεία του ΟΑΕΔ, αφού οι δεξιότητες αυτές ίσως του φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που το 70% των αγρίως φορο- και εισφοροφυγάδων συναδέλφων του στο πάρτυ του ελεεινού ελληνικού μικροκαπιταλισμού χρειαστεί να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα γιατί όντως "μας χρωστάνε".

    ΥΓ. Για να μην ακούσω ανοησίες. 2 πτυχία, 2 γλώσσες, part-time, 400 ευρώ, προς αναζήτηση δεύτερης εργασίας, 1 παιδί. Αν παίζει δουλειά σε ΙΕΚ, πάω τρέχοντας.

    Κ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Κ.Ο.

    Διαγωνισμο μαρτυριων θα κανουμε;
    Πηγαινα σ’ ενα καλο δημοσιο σχολειο στην Αθηνα χωρις θερμανση με 47 μαθητες η ταξη.
    Σαν φοιτητης εκανα φροντιστηρια οργωνοντας της Αθηνα με ενα μηχανακι 2 ιππων χωρις μπουφαν κια κρανο με κρυο κια βροχη, δουλεψα οικοδομη, σε καταστημα, γκαρσονι,σε εταιρεια δημοσκοπησεων,.....Δουλευα στην λαχαναγορα απο 24.00 εως 8.00 (ξεφορτωμα ενος φορτηγου στην Λαικη)
    Στην Λαρισσα εκανα σκοπια 2-4 επι 4 μηνες και τοτε ημουν 30 ετων.
    Ανοιξα γραφειο μελετων μονος μου συστεγαζομενος με εναν αλλο συναδελφο, ενω-παραλληλα- για 2 ετη ημουν ωρομισθιος καθηγητης σε ΤΕΙ. Εχω ξενυχτησει πολλες συνεχομενες μερες σε διαγωνισμους κανοντας μελετες ολες τις δουλειες με ελαχιστη βοηθεια απο συνεργατες σε διαφορες ηλικιες.Ολοι οι δικτυωμενοι ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΝ συναδελφοι μου μου επαιρναν τις δουλειες οποτε λ.χ. το 2000 επερεπ να κανω 50 εκδηλωσεις ενδιαφεροντος (1 βδομαδα απληρωτη δουλεια) για να παρω μια μικρη δουλεια.

    Ειμαι ιδιορρυθμο ημι-καπιταλιστικο γουρουνι. Παραγω μονος μου υπεραξια, κανοντας ολες σχεδον τις εργασιες ενος γραφειου μελετων, την οποιια εκμεταλλευομαι απο τον ..εαυτο μου.
    Εξαλλου εχω ποσταρει στο τελος τον Perry Andersοn , που εξηγει οτι την επανασταση, κατ αναλογια, θα την κανουμε εμεις οι τεχνιτες για τους λογους που εξηγει επαρκως, και οχι φοιτητες ή υπαλληλοι.

    http://lse.academia.edu/AlexandrosAlexandropoulos/Papers/1265108/Perry_Anderson_Internationalism_translation_in_Greek

    Γενικα δεν καταλαβαινω τιποτα , οδηγω 37 χρονια μηχανακια και μοτοσυκλετες με ηλιο, βροχη και χιονια και δεν μπορω να ακουω και να βλεπω μιζεριες , κλαψες και παραπονα.

    Ο χειροτερος εχθρος εναι ο εαυτος μας.

    Αν πεσετε σε μελαγχολια η καταθλιψη πως θα ελθει το ξημερωμα;
    Και μην ξεχνατε το πιο βαθυ σκοταδι ειναι λιγο πριν το λυκαυγες.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ1 Αχ αυτη η νεολαια μας, πολυ νουνου και λαιτ μας προεκυψε.
    ΥΓ2 Να πας στην ευπορη μεσηλικη και γηρασμενη αριστερα της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ για να σε βοηθησουν. Αυτοι που ηταν κομμουνιστε αλλα οχι μαλ...κες και κανανε τις μεγαλες δουλειες (προμηθευτες, εργολαβοι,μελετητες), ηταν μεγαλουπαλληλοι σε ΔΕΚΟ, Ευρωβουλευτες,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η θειά μου η Μαγδάλω τρία βρακιά φορεί, μέχρι να βγάλει το ένα τα δυο τα κατουρεί.

      Αφού μας ανέλυσες το βιογραφικό σου και την προσωπική σου ιστορία (ξέχασες τις εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ) μπορείς να πάρεις την 50άρα την κορδέλα και τη θερμοκάμερα να βγάλεις ένα ενεργειακό πιστοποιητικό που περιμένει.

      Ετσι λοιπόν, σου εύχομαι να μην φτάσεις ποτέ στη θέση όλων αυτών που λοιδορείς (και λοιδορείτε)
      Αϊ στην ευχή του γιαραμπή εξυπνάκια φαφλατά αφώτιστε!
      Απορία: Τόση παρέα με το Φώτη και τις ετερόφωτες μαργαριτοστρουθοκαμήλους έκανες, ακόμα αφώτιστος παρέμεινες;

      Διαγραφή
  10. Ειπα "Να πας στην ευπορη μεσηλικη και γηρασμενη αριστερα της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ για να σε βοηθησουν. Αυτοι που ηταν κομμουνιστε αλλα οχι μαλ...κες και κανανε τις μεγαλες δουλειες (προμηθευτες, εργολαβοι,μελετητες), ηταν μεγαλουπαλληλοι σε ΔΕΚΟ, Ευρωβουλευτες,..." και μου γραφεις οτι εκανα παρεα με τον Φωτη (η τον Παπαδημουλη, τον Χουντη, τον Στρατουλη και τον Αλαβανο). Ποτε δεν ημουν οπαδος η σε κοπαδι. Ημουν και ειμαι Αυτονομος, Ανεξαρτητος. Ελεος!!!

    Εισαι αντικειμενο αλλης ειδικοτητας.Αν ασχοληθω μαζι σου θα με κατηγορηησιουν για αντιποιηση επαγγελματος.


    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' έχουν πάρει μυρωδιά ρουφιανάκο:
      Πρόβα ρουφιανιάς
      Ήδη κάνεις αντιποίηση αρχής: Εσύ μηχανικός άνθρωπος (του ΕΜΠ παρακαλώ!) καθεσαι και γράφεις σεντόνια σε μπλογκ.
      (μάλλον για να μην χτυπάς μύγες, βαράς πληκτρολόγια)

      Διαγραφή
  11. ΧαΧα το ειχα υποψιαστει. Τυφλη επιθετικοτητα, αναιδεια, αγραμματοσυνη, χωριατικη συμπεριφορα αγριμιου.
    Περαστικα, αν και δεν το ελπιζω, λογω της σοβαροτητας της..... καταστασης σου.
    ΑΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU