Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ξύπνα Ευρώπη! Ένα μανιφέστο

Οι πρόεδροι -στο ευρωκοινοβούλιο- των Πρασίνων, Ντάνυ κον Μπεντίτ και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκυ Φερχόφσταντ συνέγραψαν ένα βιβλίο-κάλεσμα για την ενωμένη Ευρώπη, για την άμεση ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που κυκλοφορεί ήδη σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Τώρα και στα ελληνικά:

από την περιγραφή του εκδότη (Μεταίχμιο):

Η Ευρώπη είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι δεν λειτούργησε σωστά; Υπό το κράτος του πανικού, μήπως οι ηγέτες της ευρωζώνης με τις ενέργειές τους δημιουργούν ένα αντιδημοκρατικό τερατούργημα; Μήπως ο ευρωσκεπτικισμός δεν είναι πλέον αντιδραστικός; Θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά μια ομοσπονδία 27 κρατών; Αυτό το βιβλίο είναι ένα εγερτήριο σάλπισμα που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Μια άσκηση στην καθαρή σκέψη που θα μας επιτρέψει να εμβαθύνουμε. Είναι επίσης και ένα σήμα συναγερμού. Γραμμένο με τόνο άμεσο και ειλικρινή, το βιβλίο παραθέτει ισχυρά επιχειρήματα:
"Η Ευρώπη πρέπει μια για πάντα να απαλλαγεί από την εθνοκεντρική εσωστρέφειά της. 
Είναι ώρα για μια ριζοσπαστική επανάσταση. Μια μεγάλη ευρωπαϊκή επανάσταση από την οποία θα προκύψει μια ομοσπονδιακή ευρωπαϊκή ένωση. 
Μια ένωση που θα δώσει τη δυνατότητα στην Ευρώπη να σταθεί στον μεταεθνικό κόσμο του αύριο. 
Εξαιτίας της οκνηρίας, της δειλίας και της έλλειψης οράματος πολλοί επικεφαλής κυβερνήσεων προτιμούν να αποφεύγουν το διακύβευμα. Ας τους ξυπνήσουμε. 
Ας τους φέρουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την ανικανότητά τους. Ας μην τους χαριστούμε ώσπου να πάρουν τον δρόμο της Ευρώπης, τον δρόμο που θα οδηγήσει στο μέλλον, σε μια Ευρώπη για τους Ευρωπαίους. 
Η εποχή των κενών λόγων και των κενών κορυφών παρήλθε. Τώρα είναι ώρα για δράση".


 Σχόλιο ΑΣ: Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Οι δυνάμεις της κοινής λογικής, οι δυνάμεις του ρεαλισμού και των προοδευτικών λύσεων αποφάσισαν να δράσουν ενωμένες και να κάμψουν την αντίσταση του συντηρητισμού και των εθνοκεντρικών ανταγωνισμών στην θέση της αλληλεγγύης. 
Στην Ελλάδα; Πότε θα περάσουμε από τα φόρουμ και τις επιτροπές στο "δια ταύτα";


3 σχόλια:

  1. Τελικά δεν γράφει μόνο ο Λοβέρος μανιφέστα σε στυλ ΡΙΚΚΣΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά δε νομίζω ποτέ ο Ντάνι ή ο Βέρχοφσταντ να βγαλαν στη φόρα φώτο πολλαπλώς δυστυχισμένων υπάρξεων προς άγρα ψήφων γαμίκουλων... Ουδεμία σύγκρισις χωρεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο η Ευρωπη μενει μοιραμενη και διαιρεμενη, ιδιαιτερα απεναντι στις ανερχομενες, Κινα, Ινδια, Βραζιλια, θα γινεται φτωχοτερη και οι πολιτες της θα υποφερουν ολο και περισσοτερο.

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU