Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών προς κυβερνητικούς βουλευτές για τους διορισμούς άεργων κομματικών ως διοικητών σε ΔΕΚΟ, δημόσιους οργανισμούς

"Κύριε / Κυρία ........  (όνομα Βουλευτή/Βουλευτίνας),

Με αγανάκτηση διαβάζω τα ονόματα εκείνων που η κυβέρνηση συνεργασίας προορίζει για διοικητές νοσοκομείων, ΔΕΚΟ, ΔΟΥ και άλλων δημόσιων οργανισμών (πηγή). Πρώην βουλευτές, αποτυχημένοι πολιτευτές και κατ’ επάγγελμα κομματάνθρωποι. Την ώρα που η χώρα χρειάζεται τους πιο επιτυχημένους στο τιμόνι για να διασφαλίσουν όχι μόνο τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και την οργάνωση του δημόσιου τομέα σε πρότυπα ευρωπαϊκά, με τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα κριτήρια για την επιλογή των ανθρώπων που θα μπουν στο τιμόνι αυτών των οργανισμών θα πρέπει να περιλαμβάνουν διοικητική εμπειρία (η διαχείριση ομάδας αφισοκολλητών δε μετράει), κι επιτυχημένο έργο στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Υπάρχουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ικανοί να φέρουν εις πέρας ένα έργο, να διοικήσουν ομάδες και να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες. Αυτό ακριβώς που έχουμε ανάγκη τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας.

Σας καλώ να παρέμβετε με όποιον τρόπο θεωρείτε πρόσφορο για να γίνει αξιοκρατικά και κυρίως με κριτήρια αποτελεσματικότητας, ηγεσίας, διοικητικής εμπειρίας και επιτυχημένης πορείας η επιλογή των διοικητών των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών που αφορούν το Κράτος Πρόνοιας (όπως νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία) καθώς και των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν με στόχους για την πάταξη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής που ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης μαστίζει τη χώρα μας." 

*η παραπάνω πρωτοβουλία για εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας κατά του διορισμού αποτυχημένων πολιτευτών ως επικεφαλής στις ΔΕΚΟ, έχει σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά του πελατειακού κομματικού κράτους -που αγωνιούν για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την αναγέννηση της παραγωγικής Ελλάδας- και συμμετέχουν σε διάσπαρτες ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα, σε μια κοινή στόχευση. Η παραπάνω διατύπωση (της Κλεονίκης Κηπουρού) δεν είναι παρά ένα υπόδειγμα. Οι διευθύνσεις ή τα email των βουλευτών υπάρχουν στο site της Βουλής. 

1 σχόλιο:

 1. Ασχετο αλλα επικαιρο.

  Εκτος απο τους ΝΔΠΑΣΟΚ, ετσι για αλλαγη, ας δουμε λιγο και τους αριστερους….. μακρας θητειας (διοτι ηδη επι καπιταλισμου εχει δημιουργηθει ενα στρωμα πλουσιων γραφειοκρατων)

  Στο διαδίκτυο στις 11.00 τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών
  NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 08:33
  Τελευταία Ενημέρωση : 11/12/2012 10:19

  Στο site της Βουλής αναρτώνται σήμερα στις 11 το πρωί οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών για το οικονομικό έτος 2011.

  Τα «πόθεν έσχες» θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.

  Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, Αθανάσιου Νάκου στα «πόθεν έσχες» που θα αναρτηθούν συμπεριλαμβάνονται:

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, καθώς και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

  Υπόχρεοι για δήλωση πόθεν έσχες είναι και όλοι οι πρώην πολιτικοί που έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια.

  Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα αναρτηθούν στην διεύθυνση:

  http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epiropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/

  Αφωτιστος Φιλελλην

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια