Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Καλοδεχούμενη κωλοτούμπα ή παραμύθια ειδικά για "αμερικανάκια";

"Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα."
(από την ομιλία Τσίπρα στο Ινστιτούτο Brookings, ΗΠΑ)
"Μόλις έρθει ο Σύριζα στην εξουσία, θα καταργήσει την δανειακή σύμβαση, και το μνημόνιο, με ένα μόνο άρθρο, σε ένα και μόνο νομοσχέδιο!" 
(η βασική προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές)

Σχόλιο ΑΣ: Όχι τίποτε άλλο, αλλά συγχύζετε και τους συντρόφους και απομακρύνεται η πιθανότητα για "κυβέρνηση της αριστεράς"...

9 σχόλια:

  1. Μόνο που η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και τώρα και πάντα ήταν και είναι :"Θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα άρθρο και θα επαναδιαπραγματευτούμε την δανειακή σύμβαση". Άντε να τελειώνουμε με τις διαστρεβλώσεις και τους Γκεμπελισμούς κάποτε δημοκράτες μου και υπεύθυνοι αριστεροί μου. Αυτά είναι πολύ φτηνά κολπάκια. Απορώ πως τα καταδέχεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι η διαστρέβλωση; Που είναι οι "Γκεμπελισμοί" (!) και τα "φτηνά κολπάκια"; Το "θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα άρθρο" ισοδυναμεί με κατάργηση της δανειακής σύμβασης που το συνοδεύει - πρακτικά το σκίζεις... Τώρα, αν άλλαξες γνώμη και δεν κοροϊδεύεις, άντε να το εξηγήσεις στην Αδαμαντία (όπως έστρωσες θα κοιμηθείς - δεν είναι δικό μας πρόβλημα αυτό!)

      υγ όσο για την επαναδιαπραγμάτευση (το άλλο με το Τοτό το ξέρεις;), πρέπει να υπάρχει και άλλος ένας - κάποιος που να δέχεται να επαναδιαπραγματευτεί - το δοκίμασαν αυτό ήδη Αντώνης, Βαγγέλης, Φώτης κλπ και δεν βρήκαν κανέναν - θα βρεί ο Τσίπρας μετά το "σκίσιμο"; Ίσα ρε μάγκες...

      Διαγραφή
  2. αυτη ακριβως η παραγραφος στην ομιλια του με επεισε, οτι και ο τσιπρας μας δουλευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μνημόνιο βασίζεται σε μια λογική λιτότητας η οποία προκάλεσε τη δύνη ύφεσης. Το σκίσιμο ή η κατάργηση ή επαναδιαπραγμάτευση ή όπως αλλιώς θες πέστο του μνημονίου, ουσιαστικά ένα νόημα έχει, την αναστροφή στη λογική της λιτότητας. Κολλάτε στις φράσεις και χάνεται την ουσία ή την αποκρύπτεται εσκεμμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής είχε μια Κεϋνσιανή άποψη για την αντιμετώπιση της κρίσης κόντρα στη νεοφιλελεύθερη της τρόικας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη ομιλία του Τσίπρα στο Brookings.
    Είναι αστείο, από όλη την ομιλία, απομονώνετε μόνο αυτό το σημείο για να διαβληθεί για μια ακόμη φορά ο Τσίπρας. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτή η φράση μόνο εκπέμπει πολιτική... αν δεν κοροϊδεύει.
      Όλοι ελπίζουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα με μια πολιτική κι όχι τρίγλωσσος.
      - όλα τα άλλα τα λέει ο καθένας -κοινότυπες φράσεις οποιουδήποτε σχεδόν έλληνα πολιτικού της περιόδου (του συνταγματικού τόξου πάντα αλλά και του συστήματος της μεταπολίτευσης)

      Διαγραφή
  4. Ρε παιδιά, και μόνο που το περιεχόμενο αυτού του blog το καθορίζει μια αντι-Συριζική/αντι-Τσιπρική υστερία, δείχνει πόσο ετερόφωτοι είσαστε. Υπάρχετε σαν ΔΗΜΑΡ μόνο επειδή υπάρχει-και είναι αυτός που είναι-ο Συριζα. Αλλιώς θα είχατε γινει ΠΑΣΟΚ και θα είχαμε ξεμπερδέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ιστολόγιο δεν έχει σχέση με την ΔΗΜΑΡ. (εκ της διαχειρίσεως)

    υγ Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ως παλαιά μέλη, θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μια αλήθεια που γνωρίσαμε εκ των ενόντων: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από τα ίδια, ένα πελατειακό κόμμα χωρίς καμία πρόταση για την ανάπτυξη ούτε καμιά εναλλακτική λύση χρηματοδότησης της ανάπτυξης - εχθρικό στην επιχειρηματικότητα, την παραγωγικότητα, την αξιολόγηση - θα πάει αναγκαστικά στα ίδια με όλα τα πρώην "αντιμνημονιακά" κόμματα αλλά με χειρότερες συνέπειες, κι άλλωστε προετοιμάζεται γι αυτό ήδη. Μια κωλοτούμπα για να παραμείνουν μισθοδοτούμενα τα βολεμένα στελέχη του από το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην πιπιλάτε συνθήματα του συρμού περί "εχθρικότητας στην επιχειρηματικότητα, παραγωγικότητα" κ.λ.π.
      Τα πράγματα είναι πολύ πιό σύνθετα. Διαβάστε και λίγο, σκεφτείτε και λίγο, http://enthemata.wordpress.com/2013/01/20/dchristopoulos-2/

      Διαγραφή
    2. Αν εσύ κατάλαβες τι θέλει να πει ο ποιητής πες μας και μας... (νομίζω ότι κρύβεται πίσω από τις λέξεις - τέτοιο ακατανόητο κείμενο είχα να διαβάσω καιρό!)

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU