Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η συνάντηση των "άκρων": Μια ευχή που έγινε πραγματικότητα...

του Χρήστου Παπανίκου
Προανακριτική: Κάμερες στην εξέταση των μαρτύρων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Να καταγράφεται με κάμερες η εξέταση των μαρτύρων για να αποτυπώνονται οι αντιδράσεις τους και η βιολογική τους εικόνα στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, πρότεινε η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής για τη Λίστα Λαγκάρντ. 
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με την πρόταση συμφώνησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. 
Πηγή: skai.gr

Σχόλιο ΑΣ: Μόνο κάμερες; Γιατί όχι και ορό της αλήθειας; Και καλύτερες αντιδράσεις θα είχαν οι μάρτυρες στην ανάκριση και πολύ ...καλύτερη βιολογική εικόνα  - έπειτα και οι καταθέσεις τους θα είναι 99% ειλικρινείς και δεν θα χρειάζονται το πολύωρο "στρίμωγμα" της Ζωής και του Ηλία... Είμαστε τώρα να πληρώνουμε υπερωρίες στην προανακριτική;
Έλα Μαλκοτσόγλου! 


13 σχόλια:

  1. γιατί διαφωνείς, δεν κατάλαβα.
    Μίλα για την ταμπακέρα: θέλεις συσκότιση; Θέλεις να μην αποκαλυφτούν στα μάτια του λαού όσοι πάνε να συσκοτίσουν την υπόθεση, σε μια προσπάθεια να σωθεί το πολιτικό σύστημα που στοχοποιεί εύστοχα ο λαός αναγνωρίζοντας πως είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος συνολικότερα;
    Όσο για την εξομοίωση Χ.Α. με Κων/πούλου, είναι τόσο τραβηγμένη από τα μαλλιά, που δεν πείθει ούτε για αστείο.
    Τα δε κίνητρα των Κασιδιάρηδων είναι προφανή: προσπαθούν να φανούν μέσα στο κάδρο της φωτογραφίας των εξυγιαντών, για αυτό και συμφωνούν σε ανέξοδα πράγματα.
    Επαναλαμβάνω ότι ήταν πολύ άτυχη η ταύτιση που έκανες και κυριώς το θέμα που επέλεξες να κάνεις την ταύτιση.
    Δείχνεις πως θες συγκάλυψη.
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την ανάκριση στα υπόγεια της ασφάλειας (επί χούντας γιατί τώρα γίνεται στο 7ο) και την ανάκριση στα πλαίσια μιας Δημοκρατίας, ότι και να πω δεν θα καταλάβεις. Κι αν δεν πιάνεις και το χιούμορ της περίπτωσης, ακόμα χειρότερα. Προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε την γέννηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών και προσεγγίσεων - κι όπως ξέρεις αυτές παρεπιδημούν σε χώρους όπου ο φασισμός και ο σταλινισμός έχουν την ανοχή των υπολοίπων. Σκέψου το έτσι. Όσο για την ανάκριση μπορούμε να τους βάλουμε και το μαχαίρι στο λαιμό...

      Διαγραφή
    2. Και για μια πιο πλήρη προσέγγιση του θέματος μπορείς να διαβάσεις εδώ, http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%BE%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF, το κείμενο του Σακελλάρη Σκουμπουρδή στην Athens Voice, όπου προειδοποιεί: "Αυτές τις μέρες, επίσης, θυμάστε, έγιναν στη Βουλή οι πολλαπλές ψηφοφορίες σε πολλαπλές κάλπες, για τη Λίλα (Λίστα Λαγκάρντ). Κάτι που λίγοι επισήμαναν δεόντως, είναι η οξυδερκής παρατήρηση του Δημήτρη Ψυχογιού (την βρήκα μόνο στο Facebook) ότι δεκάδες βουλευτές ‘στήριξαν’ ηθικά τις κάλπες του εξτρεμιστικού μπλοκ Χ.Α. – ΑΝΕΛ. Χωρίς να έχει τελικά άλλη αξία αυτή τους η ψήφος, πάρεξ αντιμνημονιακό μένος, αλλά και ακούσια (;) εκδήλωση πολιτικής συγγένειας… Προφανώς εκτός από τους ναζί και την ουρά τους ΑΝΕΛ (χε, χε, γεια σου Γιάννη Δημαρά…), υπάρχουν ακόμα δύο κόμματα που συναπαρτίζουν το αμνήμον τόξο, όθεν και αυτές οι ψήφοι. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους λοιπόν, ΚΚΕ και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ, διότι τώρα που αρχίζει η πτώση των ναζί δεν επιτρέπεται να τους δίνει ηθικό έρεισμα κάποια αντι - ναζί πολιτική δύναμη. Δεν είναι; Χρειάζεται μια ξεκάθαρη «υγειονομική ζώνη» γύρω από την ακροδεξιά, αλλιώς η μόλυνση θα μεταφέρεται, λέει ο Ψυχογιός… Ελπίζουμε το σαφές μήνυμά του να φτάσει γρήγορα και αποφασιστικά σε όλους αυτούς τους ‘αριστερούς’, που αναγνωρίζουν στις κάλπες των ναζί, κάτι τις το δικό τους…"

      Διαγραφή
  2. Ο Δαλάι Λάμα είναι χορτοφάγος.
    Ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος.
    Άρα ο Δαλάι Λάμα είναι ναζί και ετοιμάζει Άουσβιτς.
    Λογική μπουζούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορά από χορτοφάγο σε χορτοφάγο είναι όση κι από ανάκριση σε ανάκριση: αυτό ακριβώς εντοπίζουμε - άλλη ανάκριση κάνει ο Δαλάι Λάμα και άλλη ο Χίτλερ (βιολογική...).

      Διαγραφή
  3. είσαι ελεεινό υποκείμενο24 Ιανουαρίου 2013 στις 9:41 μ.μ.

    Όσο συζητήσιμη και καταδικαστέα κι αν είναι η πρόταση της Κωνσταντοπούλου, η ταύτιση αυτής της πρότασης με το ναζισμό και η κατάπτυστη σύνθεση της συνοδευτικής φωτογραφίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο:

    ο συντάκτης είναι ιταμός και επονείδιστος, χυδαίος και κακοήθης, πρόστυχος και ποταπός, δόλιος και αισχρός συκοφάντης.

    ΄Ό,τι και νάναι η Κωνσταντοπούλου αυτή η δημοσίευση δείχνει ένα συνειδητό
    κάθαρμα που κάνει συνειδητά πλάτη στους ναζί γιά να αντιπολιτευθεί το ΣΥΡΙΖΑ.
    Η εν λόγω απολύτως συνειδητή επιλογή δεν αξίζει καν γιά φτύσιμο.

    Μόνο συχασιά και αηδία. ΚΑΘΑΡΜΑ, ατόφιο ξέφτιλο ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρίσκω πολύ, μα πολύ, δημοκρατική αυτή την ασύστολη εκτόξευση ύβρεων. Σου τελείωσαν, φαίνεται, τα λογικά επιχειρήματα. Ή μήπως σου τελείωσε και αυτή η λογική?

      Διαγραφή
  4. Ναι. είναι και συζητήσιμη και καταδικαστέα - συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.thepressproject.gr/article/37387/O-SURIZ-kataggellei-diarroes-gia-anuparktous-dialogous-tis-Proanakritikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά το γεγονός πως η ύπαρξη ενός τόσο χυδαίου κολλάζ προσφέρει ισχυρά επιχειρήματα στην υποστήριξη του χαρακτηρισμού κάθαρμα, εγώ νομίζω πως η κύρια πλευρά του φαινόμενου κρύβει την ύπαρξη ενός λυσσαλέα απελπισμένου ερωτικού πάθους που ο συγγραφέας τρέφει για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πάθος που εκφράζεται ως υστερική εμμονή. Πάθος που στο ορμητικό διάβα του παρασύρει κάθε αμυντικό μηχανισμό του ατυχούς ατυχώς ερωτευμένου. Πάθος που στην διαρκή κορύφωση του κάνει τον φορέα του να ξεχνά τον εαυτό του, τους ηθικούς του κώδικες, τους ηθικούς κώδικες κάθε πολιτισμένης συνύπαρξης.
    Πάθος που κάνει τον ταλαίπωρο που το υφίσταται να προσπερνά κάθε φρένο που η αισθητική του παιδεία θα του έβαζε σε κάθε άλλη στιγμή και περίσταση του βίου του.
    Είναι ποτέ δυνατόν να θεωρηθεί ως κάθαρμα ένας τόσο βασανισμένος άνθρωπος ?

    Μιχάλης Καστρινάκης στο ρόλο του συνήγορου του έρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Μιχάλη, εσύ με καταλαβαίνεις.

      (Βέβαια θα σου εξομολογηθώ ότι ο κρυφός μου έρωτας δεν είναι για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για την ...Ζωή)

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU