Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο μεταρρυθμισμένος "Αθήνα 9,84" και οι "αντιμνημονιακοί" πολέμιοί του

Δεν ζούμε ευτυχώς τις μέρες του Κακλαμάνη. 170 υπάλληλοι, ανάμεσά τους πολλοί ρουσφέτια, διπλοθεσίτες, βύσματα απομακρύνθηκαν από τον σταθμό για να γίνει βιώσιμος οικονομικά. Οι περισσότεροι δεν έμειναν χωρίς δουλειά - όπως αναμενόταν. 


Ο 9,84 αντί να κλείσει μετά την καθαρή χρεοκοπία του επί Κακλαμάνη, έχει μειώσει κατά 70% τουλάχιστον το κόστος λειτουργίας του. 
Είναι ένα παράδειγμα μεταρρύθμισης κρατικού οργανισμού, ένα δημόσιο μέσο, που ως πρόσφατα ήταν μνημείο κακοδιαχείρισης και άντρο βυσμάτων και διπλοθεσιτών που έπαιρναν ιλιγγιώδεις μισθούς συχνά χωρίς να πατάνε καν (λεφτά των δημοτών θυμίζω).
Σήμερα η ακροαματικότητά του από περίπου 0,4 τον Μάρτιο του 2011 (κατ΄εκτίμηση γιατί ο Κακλαμάνης είχε βγάλει τον σταθμό εκτός μετρήσεων για ευνόητους λόγους) έχει φτάσει στο 1,2 (Αττική) και είναι ο τέταρτος πολιτικός ραδιοφωνικός σταθμός μετά τον real. τον skai και τον 9.89... Κι αυτό δεχόμενος επιθέσεις από τους "αντιμνημονιακούς" κάθε απόχρωσης, αλλά και την υπό συριζο-κκε διοίκηση της ΕΣΗΕΑ που δεν αφήνει ευκαιρία για ευκαιρία για να κρατά κλειστό τον σταθμό με απεργίες που τον εξαφανίζουν για δεκαήμερα από τα ερτζιανά.
Δείτε εδώ και εδώ αριστεροδεξιές επιθέσεις στον διευθυντή του.

Οι μεθοδολογία που υλοποιούν  οι "αντιμνημονιακοί" πολέμιοι του μεταρρυθμισμένου 9,84 συνοψίζονται σε τρία διαδοχικά βήματα:
1. Απεργία μέχρις εσχάτων ώσπου να χαθούν και οι πιο πιστοί ακροατές και να μπει λουκέτο (η ανεργία δεν μας πολυκαίει μάλλον σ'αυτό το σενάριο).
 2. Επιστροφή στο προ 2011 καθεστώς. Κι άλλα ελλείμματα, παχυλοί μισθοί και γνωστά ονόματα (με τα λεφτά των δημοτών της Αθήνας φυσικά).
 3. Υποβάθμιση του προγράμματος, τίγκα εμπορευματοποίηση με διαφημίσεις, χορηγούς κ.λπ και δυνάμει μεταγραφές τύπου Ελληνοφρένειας. 
Κι όπως λέει κι ο Α.Τσίπρας "θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο"  (καμμένους και ψεκασμένους) για να γίνουν τα παραπάνω. Ήδη αυτό γίνεται...

Εχθές ακούσαμε επιτέλους ξανά στις 9 το πρωί, τον Τάκη Καμπύλη, διευθυντή του 9,84, στην πρώτη του εκπομπή μετά από ένα ακόμη δεκαήμερο απεργίας (αυτή τη φορά σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ). Ακούστε τον κι εσείς και στηρίξτε τον 9,84 σε πείσμα του πελατειακού μετώπου των πολεμίων του: (ΑΣ)

"Δεν ξέρω πόσοι απομείνατε να μας ακούτε μετά από αυτή τη δεκαήμερη απεργία η οποία δεν απέδωσε παρά τη στιγμιαία ικανοποίηση συνδικαλιστών να κορυφώνουν τον ιδρυματισμό τους μιλώντας σε κάπως μεγαλύτερα ακροατήρια. Ουδένα αίτημα ικανοποιήθηκε, αλλά, δημοσιογράφοι που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ εξακολουθούν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις στην Ελλάδα του 2013, στην Ελλάδα του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων...
Βούλιαξε η κοινωνία από την εθελουσία φίμωση των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο; Μείνατε χωρίς ενημέρωση όσοι την αναζητούσατε στην ΕΡΑ ή τον Αθήνα 9,84; Προφανώς και όχι... Μπορεί να χάσατε λίγο από τις συνήθειές σας, αλλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
Βέβαια θα μου πείτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση εσείς πληρώνετε τα συγκεκριμένα πορτοκάλια. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσετε να μας πληρώνετε; 

Στο κάτω-κάτω, εδώ στο περιβάλλον των δημόσιων ΜΜΕ υπάρχουν άλλοι νόμοι, ένας άλλος κόσμος: μονιμότητα, ασφάλεια και το κυριότερο, πολλοί εργοδότες, όχι ένας και στυγνός εργοδότης όπως στα ιδιωτικά, που ρουφάει το αίμα των εργαζομένων αλλά πολλοί: κόμματα, συνδικαλιστές, επαναστάτες της δεκάρας, αντιεξουσιαστές που φίλησαν κατουρημένες ποδιές μέχρι να προσληφθούν στο Δημόσιο με ρουσφέτι - και κυρίως με τη σιγουριά ότι μήνας μπάινει μήνας βγαίνει, τα χρήματα ...στην τράπεζα...

Είμαστε ο μόνος κλάδος που η παραγωγικότητά του και η αποτελεσματικότητά του παραμένει έξω από την αγορά εργασίας. Που πλεονάζουμε σαν τα ροδάκινα στις χωματερές, αλλά το πολιτικό σύστημα και αυτό που μας εξέθρεψε και που χρεωκόπησε τη χώρα, αλλά και αυτό που φιλοδοξεί να έρθει είναι τόσο στενά διαπλεκόμενο μαζί μας, είμαστε το τελευταίο του ρουσφέτι.

Έτσι λοιπόν και 'μεις, τα κακομαθημένα παιδιά του συστήματος, αφού εξαιρεθήκαμε από το ενιαίο μισθολόγιο των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, ζητήσαμε τώρα να καθορίζουμε αυτοβούλως τις αποδοχές μας με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις. 
Να απολαμβάνουμε μισθούς διπλάσιους και τριπλάσιους των καθηγητών πανεπιστημίων και αν δεν μας τους δώσουν, κλείνουμε άμα λάχει και το μαγαζί όπου δουλεύουμε, στο κάτω κάτω δικό μας είναι.Ας κόψει το κεφάλι του το κράτος, να βρεί τα χρήματα που απαιτούμε.
Και μετά βγαίνουμε και με το κεφάλι ψηλά και κουνάμε και το δάχτυλο στη χώρα της αμετροέπειας και της παρατεταμένης εφηβείας εμείς παραμένουμε στην πρώτη θέση του μικροαστισμού, που αναγάγει (sic) το μερικό σε γενικό, αρκεί να είναι προς το συμφέρον μας. Είμαστε οι πρώτοι στον πόλεμο, αλλά οι πρώτοι στα μετόπισθεν αυτής της κοινωνίας. 

Δεν ρισκάρουμε και πολλά: μερικά μεροκάματα αλλά το κέρδος είναι μεγάλο, διαιωνίζεται αυτή η σκοτεινή πλευρά της διαπλοκής, με ακατάλληλους συνδικαλιστές, συνταξιούχοι αρκετοί από αυτούς και με κοντόφθαλμους χορτασμένους βοναπαρτίσκους..."

*ευχαριστούμε το feleki για απόψεις του που χρησιμοποιούμε στο κείμενο

7 σχόλια:

  1. ...δημοσιογράφοι που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ εξακολουθούν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις στην Ελλάδα του 2013...

    Θεέ μου τι αμαρτία!

    δημητρης τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα λεφτά των άλλων; Όχι αμαρτία, εμπαιγμός είναι...

      Διαγραφή
    2. """Με τα λεφτά των άλλων; Όχι αμαρτία, εμπαιγμός είναι..."""

      Συγνώμη, είναι εργαζόμενοι επαγγελματίες ή όχι;

      Τι θα πεί «με τα λεφτά των άλλων»;

      Εργάζονται, και επομένως είναι δικά τους λεφτά, μισθός τους.

      Αν είστε γενικά αντίθετοι στα δημόσια ΜΜΕ, να το πείτε. Αλλά τότε θα πρέπει να είστε αντίθετοι και στα χιλιάρικα που σκάει κάθε μήνα ο Δήμος μισθό στον κ. Καμπύλη. Και αυτά «λεφτά άλλων» είναι.

      Αν πάλι δεν είστε αντίθετοι στα δημόσια ΜΜΕ, τότε πρέπει να αφήσετε τις κουτοπονηριές και να δεχθείτε ότι είναι εργαζόμενοι, και όπως ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΙ εργαζόμενοι, και δικαιούνται συλλογικές συμβάσεις.

      Τις οποίες συλλογικές συμβάσεις μόνο ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ο Μεταξάς το '36 και η σημερινή μειοψηφική κυβέρνηση της ΝΔ/ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ διαννοοήθηκαν να καταργήσουν.











      Διαγραφή
    3. Τα λεφτά ημών των αγρίως φορολογουμένων. Συλλογική σύμβαση σημαίνει ότι την πετυχαίνει ένα συνδικάτο με δύναμη και την καρπούνται όλοι οι εργαζόμενοι ακόμη και εκεί που η δημόσια επιχείρηση δεν το αντέχει. Αν πχ οι μεγαλοδημοσιογράφοι επτύχουν εκβιάζοντας με την λειτουργία της ΕΡΤ μεγάλους μισθούς, πως θα τους ανυέξει ο 9,84. Με ελλείμματα που θα πληρώσουμε εμείς με φόρους. Πρέπει λοιπόν να τα βγάζει η επιχείρηση πρώτα και μετά να τα δίνει - όχι να τα δίνουμε τα κορόϊδα.

      Διαγραφή
  2. Το 0.4% στις ακροαματικότητες (επί Κακλαμάνη) από που προκύπτει; Ποιος σας το είπε; Τι σημαίνει το κατ' εκτίμηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κ. Καμπύλης που τα λέει όλα αυτά είναι ο μεγαλύτερος ρουσφετάκιας που πέρασε ποτέ από τον αθήνα 9.84. να μας πει με τι κριτήρια απέλυσε πτυχιούχους συναδέλφους και ανανέωσε την σύμβαση της Κλάπα (κόρη της γνωστής ανακρίτριας), να μας πει πως ο ίδιος παραμένει στην θέση του ενώ δεν διαθέτει πτυχίο, να μας πει ακόμη ... άσε να μην συνεχίσω διότι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τέτοια αποβράσματα. Η Ελλάδα ποτέ δεν θ' αλλάξει και ο αυτός ο κύριος το επιβαιώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU