Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρεται από την πολιτική σκηνή ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, "άπατρις και χωρίς κόμμα"...

"Είχα ονειρευτεί ένα τελευταίο γύρο και "να είμαι υποψήφιος σε ένα οικολογικό ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα", μετά "να είμαι υποψήφιος των οικολόγων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
"Με ένα 10 ως 15%, θα έθετα σε κίνηση μια νέα δυναμική μέσα στην ελληνική κοινωνία και θα είχα κλονίσει τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη", γράφει και προσθέτει:
"Όμως όλο αυτό δεν είναι παρά ένα όνειρο. Το φάντασμα ενός αντίο". *
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος από το ίδιο το κόμμα που στήριξε όσο τίποτε άλλο, ελπίζοντας να συμβάλλει κι αυτό με την σειρά του στην έξοδο από την κρίση ενός λαού, που επίσης αγάπησε όσο κανέναν άλλο - του ελληνικού. 
Ας χαίρονται τώρα οι υποδυόμενοι τους οικολόγους, αριστεριστές της ισόβιας κομματικής νομεκλατούρας των Οικολόγων Πράσινων, που σιτίζονται από τις αβρόχοις ποσί "εισπράξεις" του brand name "οικολόγοι" και "πράσινοι". 
Είχαν χρυσάφι στα χέρια τους αλλά προτίμησαν να μην "ανοίξουν" το μαγαζάκι με την σίγουρη κρατική επιδότηση - ένεκα ευρωβουλευτή - στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και τις δυνατότητες απογείωσης που η παρουσία ενός παθιασμένου φιλέλληνα σαν τον Ντανύ Κον Μπεντίτ ανάμεσά μας τους πρόσφερε. 
Προτίμησαν να ασχοληθούν με την "επανεκκίνησή του χθες" τους από το 0,88% που τους επιφύλαξαν οι ψηφοφόροι μετά την κωλοτούμπα των δεύτερων εκλογών - την απόσυρσή τους από την κεντρική πολιτική με την απόρριψη όλων των συνεργασιών. 

Η εμφανής πικρία του Ντανύ ΚΜ σε αυτούς απευθύνεται και σε κανέναν άλλο. Και τα μυαλά που συνεχίζουν να έχουν, που το μόνο που θα καταφέρουν είναι η "επανεκκίνηση της μιζέριας". (ΑΣ)

*από ΤΑ ΝΕΑ

Αποσύρεται από την πολιτική και δεν θα διεκδικήσει καμία εντολή στις ευρωεκλογές του 2014 ο οικονομολόγος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, όπως, γράφει, ο ίδιος σε βιβλίο του, που κυκλοφορεί σήμερα.
Ένα φιλοευρωπαϊκό μανιφέστο


"Αποφάσισα να μην διεκδικήσω έδρα το 2014. Έχω ήδη δώσει πολλά και θα αρκεστώ πλέον στο να συνεχίσω να διαδηλώνω και να... ψηφίζω", γράφει ο βουλευτής σ' ένα μικρό βιβλίο με τίτλο "Για να καταργηθούν τα πολιτικά κόμματα!; Σκέψεις ενός απάτριδος χωρίς κόμμα". 
Η απόφαση να πάρει τη σύνταξή του όταν θα είναι ένας "αληθινός εξηνταοχτάρης", στις 4 Απριλίου, χρονολογείται από τα τέλη Ιανουαρίου 2010.
"Στα 68 μου, θα είμαι ένας εξηνταοχτάρης, αληθινός, ολοκληρωμένος" και "αυτό θα είναι το τέλος της πολιτικής για μένα", είχε δηλώσει τότε.
Παραδέχεται στο βιβλίο του πως είχε ονειρευτεί ένα τελευταίο γύρο και «να είναι υποψήφιος σε ένα οικολογικό ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα», μετά «να ...
είναι υποψήφιος των οικολόγων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

"Με ένα 10 ως 15%, θα έθετα σε κίνηση μια νέα δυναμική μέσα στην ελληνική κοινωνία και θα είχα κλονίσει τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη",
 γράφει και προσθέτει: "Όμως όλο αυτό δεν είναι παρά ένα όνειρο. Το φάντασμα ενός αντίο'.
"Κι έπειτα θα με κατηγορούσαν για μια ακόμη φορά ότι είμαι ξεροκέφαλος και έχω ένα υπερβολικό εγώ", ειρωνεύεται. "Η ιδέα να επανεφεύρεις το χώρο της ιδιωτικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής σου' στο μέτρο των 68 χρόνων σου κινητοποιεί τη φαντασία του: "Τρέξε, σύντροφε, ο παλιός κόσμος είναι πίσω σου".

Όμως πριν από την απόφαση να σταματήσει είχαν προηγηθεί πιο προσωπικές σκέψεις, ιδιαίτερα έπειτα από μια επιτυχημένη επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινικού εξογκώματος. "Άρχισα να αφουγκράζομαι το σώμα μου. Δεν αισθάνομαι πλέον ικανός να φέρω σε πέρας μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που απαιτεί σωματική και πνευματική παρουσία σε όλη την ήπειρο", εξηγεί. 



2 σχόλια:

  1. Ουρανία Σοφία Τσούκη15 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:16 μ.μ.

    Ενας μεγάλος ηγέτης, ένας σπουδαίος πολιτικός.
    Πήρε τους γερμανούς Πρασίνους από τα χέρια μιας ανοργασμικής, υστερικής τρομοκράτισσας υμνήτριας των χασάπηδων της Μπάαντερ Μαίνχοφ και τους μετέτρεψε από γκρουπούσκουλο τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε οργανωμένο κόμμα αρχών με πανευρωπαϊκή επιρροή.
    Η ευρωπαϊκή πολιτική θα είναι φτωχότερη χωρία αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU