Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Επίορκος Απατεώνας ο ...Μεγαλοπρεπής!

Δυο άρθρα επικαιρότητας που καταδεικνύουν τις δυο Ελλάδες που συγκρούονται: την πελατειακή, λαϊκή πια και εκτεταμένη, μαφία των απατεώνων που έχει συσσωρεύσει και κανακέψει στο Δημόσιο το σύστημα της κομματοκρατίας, και φυσικά τα ερείσματά της σε ψήφους από την μια - και την φιλότιμη μερίδα των ΔΥ από την άλλη που μαζί με την ιδιωτική παραγωγική οικονομία προσφέρουν αναγκαστικά την εργασία τους, την ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους στην σπηλιά του Πολύφημου, Κύκλωπα της διαφθοράς και της ατιμωρησίας και πραγματικού κυβερνήτη αυτής της χώρας, από την άλλη. 
Και η Οδύσσειά όλων μας συνεχίζεται υπό τα μεσαιωνικά βασανιστήρια του κόμματος-κράτους αλλά και των κόκκινων γραμμών του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος ενάντια στην επιχείρηση "έξω το κόμμα από το κράτος". 
Τι έχουμε να προτάξουμε διαχρονικά απέναντι στο αλληλοσπαρασσόμενο οθωμανικό Χαρέμι του Σουλεϊμάν που ενόχλησε ακόμη και τον Ερντογκάν; Μα τον "δικό" μας υπερήφανο Επίορκο Απατεώνα... Τον Μεγαλοπρεπή! (ΑΣ)

Ο Οδυσσέας και οι άνδρες του τυφλώνουν τον Πολύφημο (λεπτομέρεια πρωτοαττικού αμφορέως, περ. 650 π.Χ., Μουσείο Ελευσίνας).

Ο επίορκος θα γίνει τίτλος τιμής
 

του Γιώργου Κράλογλου*

Όταν ακόμη και οι καταδικασμένοι, δολοφόνοι, δεν απολύονται και δεν χάνουν τα μισθολογικά τους δικαιώματα, γιατί είναι κρατικοί και όχι ιδιωτικοί υπάλληλοι ενταγμένοι στην «δύναμη» των 10.000 απατεώνων κρατικών που κοντεύουν να ρίξουν την κυβέρνηση μην ξαφνιαστείτε αν μελλοντικά ονομαστούν αντιστασιακοί πατριώτες. Άλλωστε ήδη αντί απατεώνες αποκαλούνται απλώς επίορκοι.

Εάν μάλιστα τα κόμματα υπολογίσουν ότι οι συγκεκριμένοι απατεώνες μπορούν να προσφέρουν 50-100.000 ψήφους θα ζητηθεί από την κοινωνία να τους αναγνωρίσει ως "κακοποιηθέντα άτομα" της πολιτικής προπαγάνδας και των μέσων ενημέρωσης...
Ο λόγος;
Στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία τι λέει η δικαιοσύνη. Αν δουλεύεις στο κράτος και κλέψεις ένοχος είσαι μόνο αν το πουν οι συνδικαλιστές και τα στημένα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Τον δρόμο προς την μαφία και τα γνωστά κουκουλώματα των πειθαρχικών τον στρώνει κατ αρχήν το γνωστό πολιτικό παραμύθι ότι «...δεν μπορούμε να βιαστούμε να τους καταδικάσουμε αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις ( οι γνωστές αμαρτωλές ΕΔΕ) που δεν είναι τίποτε άλλο από τις έρευνες-μαϊμού που κατά τεκμήριο κάνουν επίσης απατεώνες που τους τσάκωσαν αλλά δεν βρήκαν τίποτε... εναντίον τους.
Όταν όμως η κρατική μαφία δεν μπορεί να καλύψει το χοντρό παιχνίδι απατεωνιάς στο δημόσιο και φθάνει στο σημείο να αποκαλύψει βρωμιές και λοβιτούρες είναι πολύ δύσκολο πλέον με μια αντικειμενική έρευνα να απαλλαγούν οι συγκεκριμένοι απατεώνες.
Τότε δεν τους σηκώνει ούτε η μαφία του κράτους.

Σε αυτούς λοιπόν ανήκουν οι 10.000 και πλέον που σε πρώτη φάση οδηγούν την κυβέρνηση σε αναγκαστικό ανασχηματισμό και σε δεύτερη φάση ίσως στην πρώτη μεγάλη ρωγμή την συμφωνία συγκυβέρνησης.

Και για να πάρετε μία γεύση του τι σημαίνει να δουλεύεις για το κράτος σας παραπέμπω στην μεγάλη δημοσιότητα που πήρε χθες από ηλεκτρονικές εφημερίδες και την τηλεόραση η εξωφρενική καταγγελία ότι οι δύο ταμίες-ληστές των 710.000 ευρώ του Δήμου Παγγαίου που δολοφόνησαν τον Δήμαρχο ,γιατί τους ανακάλυψε, πληρώνονται από τους φορολογούμενους το 50% του μισθού τους επειδή δεν έχουν καταδικαστεί υπηρεσιακά!!!

Και γιατί δεν έχουν καταδικαστεί;
Γιατί με νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του 2007 ορίστηκε ότι οι απατεώνες ( κατά κόσμο επίορκοι) κρατικοί υπάλληλοι θα παίρνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να χαρακτηριστούν ένοχοι και από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Επειδή λοιπόν το συγκεκριμένο Δευτεροβάθμιο δεν έχει συγκληθεί από το 2010 που οι δολοφόνοι μπήκαν στην φυλακή, δηλαδή, 3 ολόκληρα χρόνια, ο μισός μισθός τους κατατίθεται κανονικά. Για υπερωρίες δεν ξέρω...
Σκεφθείτε τι θα γίνει αν η μαφία του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού ...

εκφράσει αμφιβολίες για την ενοχή τους και δεν τους καταδικάσει...
Θα τους πληρώνουμε όσο ζουν και όταν βγουν από την φυλακή θα πάνε πάλι στην θέση του Ταμία του Δήμου. Και αυτό γιατί δουλεύουνε στο κράτος.
Αν ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι και τους τσάκωναν στην Εταιρία ούτε μετανάστες θα μπορούσαν να πάνε μετά την φυλακή...
Προσέξτε τώρα.

Η είδηση χάλασε κόσμο αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένας υπουργός –εγώ θα ήθελα ο πρωθυπουργός- να πάρει θέση. Να ζητήσει συγνώμη από τους φορολογούμενους που πληρώνουν και να διακόψει αυτήν την πρόκληση στο πρόσωπο όσων δεν δουλεύουν στο κράτος για να έχουν τέτοια σκανδαλώδη προνόμια.

Θα με χαρακτηρίσετε ίσως υπερβολικό που μιλάω για μαφία στους Δήμους.
Μα αν όλη η απατεωνιά των κρατικών υπαλλήλων δεν χωθεί στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στις Εφορίες και στην Πολεοδομία πως θα κάνει την δουλειά που εντέλλεται... και από τους πολιτικούς προστάτες.
Δείτε μόνο δύο στοιχεία.

Στους 1000 απατεώνες κρατικούς υπαλλήλους ( από την μαφία των 10000) οι περίπου 700 ήταν κρατικοί υπάλληλοι των Δήμων. 
Οι άλλοι 300 ήταν κρατικοί γιατροί και εφοριακοί.
Όποιος μετά από αυτά επιμένει να αποκαλεί τους απατεώνες επίορκους ας διαβάσει και αυτήν την ιστορία που έζησα προσωπικά και μετέφερα στα παραπολιτικά της οικονομικής εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ που έγραφα εκείνη την εποχή.
Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και μόλις είχε συσταθεί το υπουργείο Βιομηχανίας- Ενέργειας και είχε μεταφερθεί στην οδό Μιχαλακοπούλου. Υπάλληλος μεγάλης Εταιρίας έχει αναλάβει να παραδώσει σε Διευθυντή του υπουργείο φάκελο με ένα γερό μάτσο χρημάτων και μια κάρτα με ευχαριστίες εντός του φακέλου βεβαίως. Ο θυρωρός του υπουργείου της απαγόρευσε την είσοδο γιατί δεν ήταν ώρα κοινού και της συνέστησε να παραδώσει τον φάκελο στο πρωτόκολλο που ήταν στο ισόγειο και ελεύθερο για το κοινό. Η φουκαριάρα, χωρίς να ξέρει τι έχει μέσα ο φάκελος, τον πρωτοκόλλησε στο όνομα του συγκεκριμένου Διευθυντή!!!
Ο φάκελος με το παραδάκι πήγε στο πρωτόκολλο της Γενικής Διευθύνσεως που ανήκε ο Διευθυντής και ανοίχθηκε!!!.
Ο συγκεκριμένος Διευθυντής ουδέποτε καταδικάσθηκε γιατί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και το Πειθαρχικό «αποφάνθηκαν» ότι μπορεί να ήταν δόλος του επιχειρηματία!!!.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε ως Γενικός Διευθυντής...

Πηγή: capital.gr



Με το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών αμείβονταν οι επίορκοι υπάλληλοι του ΙΚΑ

Από τις 8 Μαρτίου του 2012 είχε περιέλθει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το ενημερωτικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις παρανομίες επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας, που προκάλεσαν ζημία 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως, όμως, προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, δηλαδή 11 μήνες μετά, επιβλήθηκε σε τρεις από αυτούς, η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε καταβαλλόταν στους επίορκους υπαλλήλους το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών, καθώς αυτό ορίζει ο νόμος.

Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί αν έχουν βάση δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποία το πειθαρχικό συμβούλιο καθυστέρησε δραματικά να επιβάλει την πειθαρχική ποινή στη συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία αμειβόταν με βάση τον νόμο με το 50% των μηνιαίων αποδοχών.

Όπως ειδικότερα προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού Εργασίας:

- Στις 8.3.2012 υπεβλήθη στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ ενημερωτικό σημείωμα και στις 9.3.2012 υπεβλήθη και η δικογραφία της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τα οποία γινόταν γνωστή η προσαγωγή ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών επτά (7) ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι τριών υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας.

- Στις 12.3.2012 διαβιβάστηκε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με το οποίο έγινε γνωστή η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών υπαλλήλων.

- Στις 11.4.2012, μετά από σύμφωνη γνώμη του Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με τις οποίες οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, με καταβολή του 1/3 των μηνιαίων αποδοχών (κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3528/07) και παράλληλα ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους.

- Για την υπόθεση αυτή δεν διενεργήθηκε ΕΔΕ, καθώς με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα «πειθαρχικός έλεγχος-λήψη διοικητικών μέτρων», έγινε γνωστό στη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι παρέλκει η διενέργειά της, καθόσον τα πραγματικά περιστατικά, όπως θα προέκυπταν από τα στοιχεία της ποινικής δίωξης, θα ήταν επαρκή. Παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη έλεγχος από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Ασφάλισης Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε εκτέλεση εντολής του υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

- Ο υπουργός επικαλείται έγγραφο της 4ης ειδικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, με ημερομηνία 20.11.2012 από το οποίο προκύπτει ότι την περίοδο εκείνη η διενεργούμενη κύρια ανάκριση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, εν αναμονή του πορίσματος της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ασφάλισης ΙΚΑ, διότι από το περιεχόμενο του θα ήταν δυνατό να εξειδικευθούν οι κατηγορίες και το ακριβές ύψος τις ζημίας που προκλήθηκε. Την ίδια ημέρα, στις 20.11.2012 υποβάλλεται στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού η έκθεση ελέγχου από την οποία προέκυπτε ότι είχαν ταμειακά εκτελεστεί 7.991 αποφάσεις παροχών για 1.213 ασφαλισμένους με αποτέλεσμα οικονομική ζημία για το Ίδρυμα ποσού 11.058.540 ευρώ.

- Μετά την υποβολή της έκθεσης αυτής, η υπόθεση εισάγεται στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στις 21.12.2012 οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν σε απολογία. Όμως στις 28.01.2013 και στις 29.01.2013, η πρόεδρος και ένα μέλος του Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 το ΔΣ του ΙΚΑ ΕΤΑΜ όρισε νέα μέλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο δίκασε την υπόθεση και στις 28.02.2013 επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης στους τρεις επίορκους υπαλλήλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU