Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δράση: Το αυτονόητο (απόλυση επίορκων) δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης

"Η κυβέρνηση κατέστησε το αυτονόητο (απόλυση από το δημόσιο επιόρκων υπαλλήλων) αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, πλήττοντας τόσο την αξιοπιστία της χώρας έναντι των πιστωτών της, όσο και τη δική της αξιοπιστία έναντι ολόκληρης της κοινωνίας. 

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής είχε μιλήσει για πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων, επισημαίνοντας την καθυστέρηση υλοποίησης του νόμου περί πειθαρχικών συμβουλίων. Το πλυντήριο αυτό εδώ και χρόνια ξέπλενε τις παρανομίες υπαλλήλων κρατικών φορέων και τους απέδιδε στην υπηρεσία τους χωρίς να τρέχει τίποτα. Δωροδοκίες, φακελάκια, «γρηγορόσημα» και ένα σωρό άλλες παραβάσεις για τις οποίες ελάχιστοι πλήρωσαν και ελάχιστοι τιμωρήθηκαν. 

Για τη ΔΡΑΣΗ το ζήτημα είναι απλό. Οι επίορκοι υπάλληλοι θα έπρεπε ήδη να έχουν απολυθεί, οι δε υποθέσεις που εκδικάστηκαν από παλαιά πειθαρχικά και τακτοποίησαν καταλλήλως τους υπόλογους δημιουργώντας διοικητικά δεδικασμένα θα πρέπει να επανακριθούν από τα νέα συμβούλια που προβλέπει ο νόμος. Συμβούλια που πολλούς μήνες μετά το χρόνο που προέβλεπε ο νόμος για την έναρξη της λειτουργίας τους, δεν έχουν ακόμα αρχίσει να λειτουργούν κανονικά."

Σχόλιο ΑΣ: Είναι ευκαιρία... - η τρικομματική μπορεί να εξαναγκαστεί να άρει την προστασία της στους επίορκους υπό την πίεση της τρόικας. Άλλωστε το ισοδύναμο μέτρο είναι σύμφωνα με την ψηφισμένη συμφωνία, και άλλοι φόροι
Συνήθως στις διαπραγματεύσεις το πολιτικό μας προσωπικό οδηγεί την τρόικα μακριά από τις αλλαγές προσφέροντάς της εναλλακτικά έσοδα από νέους φόρους. 
Όμως ήδη κάθε όριο εδώ έχει ξεπεραστεί. 
Μια νέα φορολογία θα είναι αφορμή εξέγερσης. 
Έτσι μια ρωγμή στο πελατειακό σύστημα είναι πιθανό να προκύψει και μπορεί να γίνει αφορμή για μεγαλύτερες εξελίξεις από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσει η "επίσκεψη" στην απέραντη υγειονομική ζώνη των επίορκων κομματικά προστατευόμενων του Δημοσίου. 
Από τους εναπομείναντες υγιείς πολιτικούς οργανισμούς, σαν την Δράση, αυτό χρειαζόμαστε: καθαρές κουβέντες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU