Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ελληνικό plan B υπάρχει;

"Η κυβέρνηση αγωνιά για την πορεία των εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών"
Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και οδηγούνται σε στάση πληρωμών προς την εφορία. Μόνο τον Φεβρουάριο το συνολικό "φέσι" που έβαλαν οι φορολογούμενοι στο δημόσιο ταμείο ανήλθε στο 1,3 δισ. ευρώ, σκορπώντας ρίγη ανησυχίας στο οικονομικό επιτελείο αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αλλά και την ολοένα αυξανόμενη πιθανότητα να ζητηθούν νέα μέτρα για τη διόρθωση της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού.(capital.gr)
Πέρα από τις γνωστές εκκρεμότητες, όπως ο καθορισμός του τρόπου είσπραξης του φόρου ακινήτων το 2013 και το θέμα της κινητικότητας-εφεδρείας-απολύσεων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση αγωνιά για την πορεία των εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα γίνεται ανάλυση της έκτασης των συνεπειών για την ελληνική οικονομία από την κρίση στην Κύπρο. (tovima.gr)
Το ελληνικό τρικομματικό plan B:
λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τη δόση μου...
Καλώς τους λοιπόν πίσω στην πραγματικότητα... (μετά την επικοινωνιακή ανάσα που τους έδωσε ως παράπλευρη ωφέλεια το δράμα της Κύπρου)
Μια πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιουργούν με την διαχείριση που κάνουν: με την αναβλητικότητα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, την αδιαφορία τους για την πραγματική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα και την προσήλωσή τους σε έσοδα που αναμένουν από μια προ πολλού νεκρή οικονομία για να συντηρηθεί το υδροκέφαλο και αντιπαραγωγικό κράτος που συντηρούν οι "κόκκινες γραμμές" τους.

Αδυνατούν να πάρουν ένα οποιοδήποτε προωθητικό μέτρο για την οικονομία - στηρίζονται αποκλειστικά στα δάνεια της τρόικας για να μισθοδοτείται ο δημόσιος τομέας και οι συνταξιούχοι. Δεν γνωρίζουν καν ή και δεν τους αφορά, τι σημαίνει ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις. και κυρίως, δεν έχουν κανένα σχέδιο δικό τους αλλά αναμένουν παθητικά τους ελέγχους της τρόικας με την οποία παίζουν μαζί τα παιχνίδια του καλού και του κακού μπάτσου, μαγειρεύουν τα νούμερα και επιτρέπουν τις δόσεις, αναμένοντας τις ...γερμανικές εκλογές ή ποιος ξέρει τι...

Στο μεταξύ, εμποδίζουν τους νέους ανθρώπους να ανοίξουν μια δουλειά με την γραφειοκρατία και τα υποχρεωτικά χαράτσια του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ πάνω από τις 5.000 € εισόδημα, και τους παλιούς να κρατήσουν τις δουλειές τους επιβάλλοντάς τους εξοντωτικά πρόστιμα και ρεαλιστικά αδύνατους διακανονισμούς για να τους δώσουν  μια ενημερότητα. Προφανώς ζουν σε άλλο κόσμο. 

Η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει για να δικαιολογεί τους υπεράριθμους ΔΥ, οι ακατάλληλοι δεν απολύονται για να προσληφθούν νέοι και κατάλληλοι στην θέση τους, η επιχειρηματικότητα εμποδίζεται με όλα τα μέσα, οι φόροι πέφτουν βροχή σε ένα εξαντλημένο κοινωνικό σώμα και η πραγματική ανεργία αφορά πια τον ένα στους δυο... 
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι χωρίς απασχόληση στην πλειοψηφία τους αλλά δεν φαίνονται στα νούμερα γιατί το ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ απαιτεί να διακόψουν την δραστηριότητά τους για να δηλωθούν άνεργοι. 
Όλοι περιμένουν στην σειρά να πληρωθούν για να πληρώσουν και στην κορυφή βρίσκονται τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου που δεν εξοφλούνται παρά τις διακηρύξεις λόγω της γνωστής στάσης πληρωμών που δημιουργεί πλασματικά πρωτογενή πλεονάσματα - ούτε το επίδομα θέρμανσης δεν έχει καταβληθεί ακόμη και πλησιάζει καλοκαίρι.
Έσοδα δεν θα υπάρξουν άλλα. Όλα τα λογιστικά κόλπα εξαντλήθηκαν όπως και τα εισοδήματα. Η κυβέρνηση ποντάρει πια στις καταθέσεις, τα "έτοιμα" των πολιτών που απειλούνται με κονιορτοποίηση από την εισπρακτική λαίλαπα. Στην Κύπρο οι καταθέσεις κουρεύονται απευθείας, στην Ελλάδα σε αναγκάζουν να το κάνεις μόνος σου - ποια είναι η διαφορά;

Τράπεζες δεν έχουμε ένα χρόνο τώρα, η χρηματοδότηση μοιάζει άπιαστο όνειρο για οποιαδήποτε εργασία και η ρευστότητα θυμίζει πια την αναμονή της Δευτέρας Παρουσίας..
Η τρικομματική σύντομα θα αντιμετωπίσει την γενικευμένη στάση πληρωμών των πολιτών και θα μαζέψει τα κλειδιά των επιχειρήσεων - όσων δεν μπορούν να καταφύγουν στο εξωτερικό: γιατί περί αυτού πρόκειται: για την δίωξη της επιχειρηματικότητας, την καταδίωξη της πραγματικής οικονομίας, την βύθιση της χώρας χάριν του κράτους τέρατος που δημιούργησαν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης. 
Η πλειοψηφία αυτής της Βουλής έχει εντολή να κρατήσει την χώρα στο ευρώ. 
Αλλά η συγκεκριμένη κυβέρνηση βαδίζει στην αντίθετη κατεύθυνση. 
Χωρίς κανένα plan B...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU