Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Δεν έχουμε Χούντα κύριοι της Ακρο – ΑριστεροΔεξιάς…

 του Γιάννη Μπαξεβάνου*

Πρόσφατα, δημοσκόπηση της Metron Analysis (για την «Ελευθεροτυπία») έδειξε ότι το 30% των Ελλήνων θεωρεί πως «τα πράγματα στη χώρα ήταν καλύτερα κατά την περίοδο της Απριλιανής Δικτατορίας».
Η πεποίθηση αυτή απορρέει από τη γενικότερη αντίληψη του ότι σήμερα πολλοί νομίζουν ότι δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά Χούντα.
Δεν πρόκειται για αστείο! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επικίνδυνη ιδεοληψία που κατακτά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.
Σίγουρα η Δημοκρατία μας περνάει κρίση, ίσως πολλές φορές και να υπολειτουργεί, ωστόσο δε μπορεί να ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με ένα δικτατορικό καθεστώς. Είναι κάτι τόσο προφανές που, όμως, δύσκολα το αντιλαμβάνονται ορισμένοι.
Κι αυτό, γιατί ο Έλληνας έχει μάθει στην ευκολία. 
Του αρέσει να σαχλαμαρίζει πάνω από το πληκτρολόγιό του και να κηρύττει επαναστάσεις. 

Βέβαια, αδυνατεί να κατανοήσει ότι Χούντα δεν είναι γράφεις πρωί –μεσημέρι – βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «έχουμε χούντα», βρισκόμαστε «υπό ξενική κατοχή», έχουμε «κυβέρνηση δωσίλογων» κ.λπ., διότι Χούντα σημαίνει ολοκληρωτική απαγόρευση όλων αυτών των Μέσων Ενημέρωσης.
Επίσης, οι συμπλοκές στις διαδηλώσεις δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη δικτατορίας, γιατί πολύ απλά στις δικτατορίες δεν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις.  
Δικτατορικό καθεστώς σημαίνει διώξεις πολιτών, βασανιστήρια, εξορίες, πολιτικές δολοφονίες.  
Χούντα δεν είναι η κομματοκρατία, γιατί στη Χούντα δεν υπάρχουν κόμματα και εκλογές.  
Χούντα ίσον φόβος και τρομοκρατία κι όχι φτώχεια.

Το κλίμα αυτό δείχνει να το εκμεταλλεύεται μερίδα του πολιτικού κόσμου που ασυνείδητα ή συνειδητά (κι άρα υποκριτικά) καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία, τη συνωμοσιολογία, καλεί τους πολίτες σε πολιτειακά πραξικοπήματα, υποθάλπει εγκληματικές ενέργειες βαφτίζοντάς τες «κοινωνικές εξεγέρσεις».
Χέρι –χέρι, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί παίζουν το παιχνίδι τους, υπονομεύουν με τον τρόπο τους την ίδια τη Δημοκρατία.
Ας μην τους αφήσουμε.
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία είμαστε εμείς. Η Δημοκρατία δίνει εξετάσεις καθημερινά. Αν την αφήσουμε, θα πέσουμε στην δικτατορία αυτών που διακινούν παραμύθια από δω κι από κει και ποντάρουν στην αποσταθεροποίηση. Να θυμόμαστε πάντα ότι δικτατορία είναι οι Συνταγματάρχες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και σήμερα δεν τους έχουμε ανάγκη.


* Ο Γιάννης Μπαξεβάνος είναι φοιτητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
πηγή: aixmi.gr

6 σχόλια:

  1. τί χούντα τί πολιτική διακτατορία ...τό ίδιο πράγμα είναι . Ποτέ στήν Ελλάδα δέν είχαμε δημοκρατία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδή όταν επί ΕΡΕ στά περίπτερα ύπήρχαν μεταξύ τών άλλων κρεμασμένα στά περίπτερα καί έντυπα καί έφημερίδες τής Αριστεράς είχαμε δημοκρατία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Μπαξεβάνο
    Διαβασα το κείμενό σας. Προκειται για ένα κείμενο που ο συντάκτης του δε φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει στη χώρα ή μάλλον θέλει να το αποσιωπήσει.
    Κάποιες ερωτήσεις λοιπόν:
    Αλήθεια πως ονομάζουμε την αποσιώπηση κάθε αριστερής φωνής από τα έγκυρα ΜΜΕ;
    Πως ονομάζουμε την παραχάραξη δηλώσεων από καλοστημένες ομάδες από τη Συγγρού;
    Πως ονομάζουμε την αρπαγή συμπολιτών μας μέσα στη νύχτα από αστυνομικούς στις Σκουριές Χαλκιδικής;
    Πως ονομάζουμε τους αποδεδειγμένα βασανισμούς στη ΓΑΔΑ;
    Πως ονομάζουμε την πώληση σ' έναν και μόνο ενδιαφερόμενο του κερδοφόρου ΟΠΑΠ;
    Πως ονομάζουμε τη ψήφιση νόμων με τη μορφή προεδρικών διαταγμάτων στη βουλή;
    Πως ονομάζουμε την απουσία του Πρωθυπουργού από την Βουλή;
    Πως ονομάζουμε την ανεργία και τη φτώχεια που μας επιβάλλονται;
    Πως ονομάζουμε τη διαπόμπευση δημοσίων υπαλλήλων συλήβδην ως επιόρκους τεμπέληδες και κοπανατζήδες;
    Πως ονομάζουμε τους επώνυμους και καλοπληρωμένους δημοσιογράφους που κρίνουν τα κακώς κείμενα από το γυαλί καθε βραδυ στις 8.00

    Μπορώ ν΄απαριθμήσω πολλά "πως" μπας και καταλάβετε.
    Απλά θα κλείσω λέγοντας ότι η μορφή που επιβάλλει κάποιος με αυταρχικό τρόπο τις αποφάσεις του από περίοδο σε περίοδο αλλάζει.
    Θέλετε όλο αυτό που μας συμβαίνει να το ονομάσετε απλό αυταρχισμό, εκτροπή της δημοκρατίας για να απαλυνθεί στ' αυτιά σας ο όρος χούντα; Κάντε το. Αυτό θα δωσει απάντηση και στα ερωτήματά μου;
    και ένα δευτερο
    από που κι ως που ταυτίζετε την ακροδεξιά με την αριστερά; Μηπως συμπεριφέρεστε και σεις ως ένας εκκολαπτόμενος υπερασπιστής αυτού του περίεργου πολιτικού συστήματος που πάντως δημοκρατία δεν το λες, ή και κάτοχος ιδεοληψιών που σας ταυτίζουν με την ιδεοληψία του μοναδικού δρόμου για τη διέξοδο της χώρας από τη κρίση; Απλά παραδεχτείτε το για να πάψετε να είστε μόνο δημοκράτης... του πληκτρολογίου.

    Θωμάς Σανιτόπουλος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=5286
    κ. Μπαξεβάνο ρίξτε μια ματιά στην επιστολή που άφησε πριν αυτοκτονήσει ο υπολοχαγός και απαντηστε μου. Είναι αυτή δημοκρατία;

    ένας ακροαριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετωνομασθη εις το “κομμα της ζωης”.

    Πολλοι υποψηφιοι βουλευτες πολιτικου κομματος με σημαια την πολιτικη αυτοκτονια, αιφνης αυτοκτονησαν ομαδικα και δεν προσηλθαν να ψηφισουν κατα τις εκλογες. Ακολουθησαν οι πολιτικες κηδειες τους, στις οποιες παρεστησαν οι επιζωντες υποψηφιοι βουλευτες καθως και πληθος κοσμου.

    Οι εναπομεινατες ηγετες τουτου του κομματος, του “κομμματος του θανατου”, ουτως ειπειν, εκμεταλλευομενοι την ολη συναισθηματικη κατασταση στην οποια ειχαν περιελθει μεγαλα τμηματα του πανσοφου λαου μας, περιοδευαν -επι πολυν χρονο- σε πολεις και κωμοπολεις της χωρας, οπου εκφωνουσαν πυρινους λογους υπερ του νοηματος της θυσιας των αυτοχειρων συντροφων τους, απευθυνομενοι τοσο στο καταρακωθεν θυμικον οσο και στην διαταραγμενη λογικη των ακουοντων, εγγραφοντες παμπολλα μελη, ατινα λησμονωντας τους τεως ευεργετας τους, εψηφισαν μαζικα το “κομμα του θανατου”, οπερ εγενετο πλεον πλειοψηφων, εις τα επομενας εκλογας, και μετωνομασθη εις το “κομμα της ζωης”.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    Εις την οδόν των Φιλελλήνων
    [.......]
    “Θεέ ! O καύσων αυτός χρειάζεται για να υπάρξη τέτοιο φως ! Tο φως αυτό χρειάζεται, μια μέρα για να γίνη μια δόξα κοινή, μια δόξα πανανθρώπινη, η δόξα των Eλλήνων, που πρώτοι, θαρρώ, αυτοί, στον κόσμον εδώ κάτω, έκαμαν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου”.

    Aνδρέας Εμπειρίκος

    ΥΓ Εμεις του Ιδιωτικου Τομεα και μαλιστα οι χαζοι αυτοπασχολουμενοι, αν και εχουμε παθει πολλα (μας επαιρναν τις δουλειες τα λαμογια με συνδυασμο ποσστωσεων κια πλειοδοτικο διαγωνισμο μιζας της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ,... , ξενυχτια σε διαγωνισμους, κριση ρευστοτηατς επι Μητσοτακη, Μεταολυμπιακη οικονομικη κριση,.....) δεν προλαβαινουμε να αυτοκτονησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν κρίνω από τα σχόλια μερικών "οργισμένων" αναγνωστών, τους χαλάει πολύ άσχημα που ένας νέος άνθρωπος ξέρει τι του γίνεται και δεν υποκύπτει στις ανόητες δοξασίες της παλαβής αριστεράς και της άκρας δεξιάς..

    Επειδή λόγω εργασίας συναναστρέφομαι με αρκετά άτομα των ηλικιών 18-24, θα πάθουν πλάκα λοιπόν οι διαφόρων λογιών αγανακτισμένοι με το πόσο ώριμη πολιτικά είναι η νέα γενιά...η ελλάδα του αντιμνημονίου τελείωσε, το νέο αναπόφευκτα θα έρθει και θα δημιουργήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU