Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Ντάνυ Κον Μπεντίτ και Ρεββέκα Χαρμς καταδικάζουν τον αυταρχισμό αντί μεταρρύθμισης

Ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων δήλωσε σχετικά με την ΕΡΤ:
"Το αυταρχικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και του δημόσιου ραδιοφώνου στην Ελλάδα προκαλεί αυξημένες ανησυχίες. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχουν γίνει τεράστια λάθη στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Αυτά τα λάθη οδηγούν σε άστοχες, αυταρχικές και σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς και σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας της χώρας.

Η Κομισιόν και η Τρόικα πρέπει επειγόντως να επανασχεδιάσει, σε διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση, τους κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία των πολιτών, την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Η Ελλάδα χρειάζεται δίκαιο και ισορροπημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα συνεπάρει τους πολίτες, αντί να τους σπρώχνει την αγκαλιά των λαϊκιστών. Η Ελλάδα θα αλλάξει αν οι αλλαγές είναι δίκαιες, με την υποστήριξη και συμμετοχή των πολιτών, όχι ενάντια στους πολίτες".  
(Την Δευτέρα ο ΝΚΜ θα επισκεφθεί την ΕΡΤ)

Η Ρεββέκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων δήλωσε:
"Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να στείλει την αστυνομία για να κλείσει τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Αθήνα είναι ένας ακόμη συναγερμός στα όλο και περισσότερα και ανεύθυνα μέτρα που παίρνονται εν μέσω της κρίσης.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε, αν επιδίωκε πραγματικά μια μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, να συμφωνήσει σε ένα κοινό σχέδιο με τους εργαζόμενους, την κοινωνία των πολιτών και τους θεσμικούς φορείς, όπως θα έπρεπε να γίνεται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία ώστε να σταματήσει ο ασφυκτικός έλεγχος από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η ΕΡΤ μπορεί να παίξει τον ρόλο που της αντιστοιχεί στην πληροφόρηση, την ενημέρωση και την προβολή μιας διαφορετικής, δυναμικής και δημιουργικής Ελλάδας που υπάρχει, την ενημέρωση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη".
(Η ΡΧ επισκέφθηκε το μεσημέρι χθες την ΕΡΤ)

* από nooz.gr

Το πρόγραμμα της επίσκεψης:
Στην Ελλάδα θα βρίσκονται στις 16 και 17 Ιουνίου ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και η Ρεββέκα Χαρμς συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για ένα πλήθος εκδηλώσεων και παρεμβάσεων σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο.

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ 
  • θα συμμετάσχει την Κυριακή 16 Ιουνίου, το βράδυ, σε εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης, ενώ 
  • την Δευτέρα 17 Ιουνίου θα δώσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ από κοινού με την Ρεββέκα Χαρμς και τον Νίκο Χρυσόγελο με θέμα: «για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα». 
  • Την Δευτέρα θα έχει συνάντηση, επίσης, με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, ενώ 
  • θα συμμετάσχει και σε συνέντευξη που οργανώνει το δίκτυο μπλόγκερς Free Thinking Ζone και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.
Η Ρεββέκα Χαρμς θα είναι στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου για σειρά παρεμβάσεων σε σχέση με το ρατσισμό, τη μετανάστευση, την εξόρυξη χρυσού και την ιδιωτικοποίηση του νερού [1].

Αναλυτικά:

Κυριακή 16 Ιουνίου, Μουσείο Ακρόπολης

Οι Les folies françaises d’ Athènes οργανώνουν μια εκδήλωση για να γιορτάσουν μαζί την παράδοση των Ελληνο-γαλλικών σχέσεων με συντροφιά τον "πιο Έλληνα" απ’ όλους τους Ευρωπαίους, τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, και τον "πιο Γάλλο" από τους Έλληνες ποιητές, τον Τίτο Πατρίκιο. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ελληνογάλλου μαέστρου και διευθυντή των Folies Françaises d'Athènes Διονύση Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias).

Η συνάντηση θα έχει τη μορφή συζήτησης ανάμεσα στον GuillaumeMalaurie, Γάλλο δημοσιογράφο και μελετητή του ιστορικού ταξιδιού του πλοίου «Ματαρόα», τον Γάλλο συνθέτη Thierry Pécou και την Έλση Σαράτση, εκδότρια και πρώην διευθύντρια της Λέσχης του Δίσκου. Η συζήτηση θα συνοδεύεται από ποιητικές και μουσικές νότες. Η βραδιά θα κλείσει με τη παγκόσμια παρουσίαση του Ζεϊμπέκικου του Διονύση Σαββόπουλου, με την φιλική παρουσία του συνθέτη, στην πρωτότυπη διασκευή και ενορχήστρωση του Thierry Pécou, με τραγούδι της Κυβέλης Καστοριάδη, και μουσική διεύθυνση του Dionysios Dervis-Bournias. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Ακρόπολης, Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Le Huff Post

Δευτέρα 17 Ιουνίου, συνέντευξη τύπου

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 11.00 στην αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: "Για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα". Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν επίσης, η Ρεββέκα Χαρμς και ο Νίκος Χρυσόγελος

*από chrysogelos.gr

Δευτέρα 17 Ιουνίου, συζήτηση στο Free Thinking Zone με bloggers 
σε ζωντανή αναμετάδοση από το https://www.facebook.com/FreeThinkingZone

Οδηγίες συμμετοχής:
Το livestreaming θα ανοίξει τη Δευτέρα στις 12:30 και το πρωι της ιδια μερας θα ανακοινώσουμε τη διεύθυνση. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ειτε στo facebook είτε στο twitter στο #whateurope? από τη Δευτέρα το πρωί.

#whateurope? DANIEL COHN-BENDIT EXCLUSIVE LIVE STREAMING from free thinking zone, on Monday 17/6 13:00
One of the most important public figures of modern european politics in a open discussion with young Greek politicians, journaists, bloggers, association representatives, students exclusively @freethinkinzone

Send us your questions #whateurope?
Watch the live streaming on our Facebook page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU