Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΟΑΕΕ: Όταν η ασχετοσύνη συναντά την ανοησία: "Ρυθμίσεις" μόνο για όσους ...δεν τις χρειάζονται!

Τετάρτη 26 Ιουνίου: Η μητέρα των μαχών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Επιτέλους κινητοποιήσεις -με αίτημα την ...λογική:
  • Αυτήν που λείπει από τους συντάξαντες τις προϋποθέσεις για τις ρυθμίσεις των χρεών των ελεύθερων επαγγελματιών στον ασφαλιστικό τους φορέα. 
  • Αυτήν που λείπει από όσους αποφάσισαν ότι, οι ΕΕ που δεν μπορούν πια να πληρώνουν τις εισφορές τους λόγω της ύφεσης - αλλά και της ανυπαρξίας ευελιξίας και αναλογικότητας του ύψους της εισφοράς σε σχέση με τα πραγματικά έσοδά τους όπως πχ συμβαίνει στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - θα μπορέσουν ως εκ θαύματος και ξαφνικά και να τις πληρώνουν και με καπέλο (την δόση)...
  • Αυτήν που λείπει από όποιους αποφάσισαν ότι, για να μπεις στην ήδη επαχθή ρύθμιση πρέπει να έχεις εξοφλήσει όλες τις τρέχουσες εισφορές του 2013 - πράγμα που αποκλείει με το καλημέρα την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.
  • Αυτήν που λείπει τέλος από όσους εμπνεύστηκαν 100 δόσεις για όσους χρωστούν λίγα και το πολύ 48 σε όσους χρωστούν πολλά!!
Υποτίθεται ότι οι ρυθμίσεις γίνονται για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους αυταπασχολούμενους να επιβιώσουν και το κράτος να εισπράξει ότι είναι δυνατόν να εισπράξει. Ο σχεδιασμός των ρυθμίσεων οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: κι έχει αποτύχει πριν καν ξεκινήσει. 
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος: αυτήν την απλή αλήθεια αγνοούν οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. 
Και επίσης αδιαφορούν, όχι μόνο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού (που χρειάζεται επειγόντως ριζική αναθεώρηση) αλλά και της ίδιας της οικονομίας που εξαρτάται απόλυτα από την επιβίωση των επιχειρήσεων - που και αυτή με την σειρά της εξαρτάται απόλυτα από την μείωση του λειτουργικού τους κόστους και των πάγιων εξόδων τους. 

Είναι άσχετοι ή το κάνουν επίτηδες για να περιφέρουν την χρεοκοπημένη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ως δικαιολογία επαιτείας στην ΕΕ; Ως δικαιολογία για να ανανεώνουν τα δάνειά τους που μετά κατευθύνουν εκεί όπου θα υπήρχαν έσοδα από ένα βιώσιμο ασφαλιστικό; Με το οποίο είναι απρόθυμοι ή ανίκανοι να ασχοληθούν;

Ότι και να ισχύει, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν μάχη επιβίωσης. Και είναι μόνοι. Καμιά σχεδόν πολιτική δύναμη δεν στέκεται πραγματικά στο πλευρό τους, καμιά κινητοποίηση δεν έγινε για λογαριασμό τους, καμιά συναυλία συμπαράστασης για να μην τους κλείσουν τα χαράτσια του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ. Και κλείνουν κατά χιλιάδες. Και φουντώνει η ανεργία κατά εκατοντάδες κάθε μέρα που περνά. Και βυθίζονται τα έσοδα που εξαρτώνται από την δραστηριότητά τους.

Κι όμως προτάσεις έχουν κατατεθεί επανειλημμένα από τους ίδιους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επαγγελματικές τους ενώσεις. Πριν, στην διάρκεια αλλά και μετά την "διαπραγμάτευση" με την τρόικα. 
Και ρηξικέλευθες προτάσεις αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία και άλλα πετυχημένα πρότυπα, από διάφορες πλευρές. 
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω... 
Η εμμονή του οικονομικού επιτελείου σε μια εκ των προτέρων αποτυχημένη "ρύθμιση" και η ταυτόχρονη εμμονή στην ποινικοποίηση των οφειλών που ταυτίζονται με ...φοροδιαφυγή, έχουν φέρει τους ε.ε. στα πρόθυρα της απελπισίας. Αντέχουν όσοι αντέχουν και όπως όπως την κρίση και τους κλείνει ο ...ΟΑΕΕ. Το ασφαλιστικό τους ταμείο. Το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, τους έχει κόψει αντισυνταγματικά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή ...
δεν έχουν εξοφλήσει τις τρέχουσες εισφορές! Οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν καταβάλλει τόσα χρόνια και έχουν κατασπαταληθεί στο μεταξύ από τις διοικήσεις του μονοπωλιακού οργανισμού, δεν μετρούν...

Η κινητοποίηση της Τετάρτης αναμένεται μεγάλη και οργισμένη. Είναι η μητέρα των μαχών για τους ε.ε, απέναντι σε ένα ανάλγητο και κρατικοδίαιτο σύστημα που έχει άπειρες ευαισθησίες ενάντια στην μείωση έστω κατ΄ελάχιστον ενός δημόσιου οργανισμού αλλά καμία για την καθημερινή εξόντωση της μικρομεσαίας οικονομίας.
Γι αυτό και δεν θα λείψει κανείς και καμία, σε μια κινητοποίηση που επιτέλους βάζει τα πράγματα στην θέση τους και σπάζει την σιωπή γύρω από την τύχη της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων της χώρας μας. Ας ανοίξει δυναμικά η συζήτηση για το παρόν και το μέλλον μας.

Από την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας:

Η ΓΣΕΒΕΕ απαιτεί για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ :
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού
  • Την Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
  • Την ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση
  • Την ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014
  • Την αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα
Στα πλαίσια αυτά η ΓΣΕΒΕΕ έχει καλέσει τις Ομοσπονδίες της σε πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013.
 Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα του ΟΑΕΕ, Ακαδημίας 22 και ώρα 11:00 πμ.

Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ, Κωλέττη 25 και ώρα 9:30 πμ.

INDEX
1 Η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ: http://www.gsevee.gr/deltiatupou/279-26-2013

2 Σχετικά άρθρα σε αυτό το ιστολόγιο:


Αφιέρωμα: ΑΣ

2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ απλή η λογική τους...
    Πίστευαν και δυστυχώς συνεχίζουν να πιστεύουν πως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ΨΕΥΤΕΣ.
    Πως ένα τόνο λεφτά (ίσως και δύο) και πως τα κρύβουν.
    Άρα πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα πάνω στη λογική "έκλεψες... πως θα σε πείσω να πληρώσεις κάτι, ώστε και εσύ να γίνεις νόμιμος και εγώ να μαζέψω μπικικίνια;
    Έτσι ακριβώς είναι. Εφαρμόστε το στα μέτρα τους και θα δείτε...
    Χρωστάς πολλά ρε καραγκιόζη; άρα τα έφαγες και τα έχεις στην άκρη... δώσε τα και σβέλτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λογική τους είναι "θα σου πάρω με το ζόρι, και τα χρήματα που έχεις στην άκρη για ώρα ανάγκης" - ξέρουν ότι δεν υπάρχει μια - στις καταθέσεις (ό,τι έμεινε) είναι το μυαλό τους. Αλλά θα το διασταυρώσουν με τις φορολογικές δηλώσεις...

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU