Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Απαραίτητη η παραίτηση Σαμαρά

από την Τσούγδω
Νομίζω οτι γενικά στη χώρα υπάρχει μία παρανόηση σε σχέση με το πώς πρέπει να λειτουργεί μία Δημοκρατία και πώς να συμπεριφέρεται μία δημοκρατική κυβέρνηση. Ειδικά σε συνθήκες κρίσης η οποία βέβαια αν πιστέψει κανείς τις κυβερνητικές διαρροές και τα ρεπορτάζ περι success stories, δεν υπάρχει.
Oops!... I Did It Again...
Ο Σαμαράς λοιπόν με μία κίνηση επίδειξης πολιτικού τσαμπουκά προέβη σε μία ενέργεια πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά που έχει ξεσηκώσει μία αντίδραση πέρα από κάθε φαντασία. 
Τι έγινε ξαφνικά λοιπόν και όλος ο κόσμος, αλλά κυριολεκτικά όλος ο κόσμος ασχολείται με την ΕΡΤ και όλοι οι Έλληνες ψάχνουν να δουν πειρατικά κρατική τηλεόραση; 
Μήπως ξαφνικά αγάπησαν την ΕΡΤ; 
Μήπως όλοι αυτοί την έβλεπαν ανελλιπώς; 
Μήπως όλοι διαφωνούν με την εξυγίανση ή ήθελαν να συνεχίσει το καθεστώς που υπήρχε; 
Μήπως είναι όλοι αριστεροί πατενταρισμένοι αγανακτισμένοι;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Η Δημοκρατία βιάσθηκε live με προκλητικότατο τρόπο.
Η κυβέρνηση είχε πάρει μία απόφαση εδώ και πολύ καιρό, είχε διαρρεύσει μέσω συγκεκριμένου ομίλου τα σχέδια για να σφυγμομετρήσει αντιδράσεις και επέλεξε να εφαρμόσει την απόφαση αυτή, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους υπέροχους κατά τα άλλα κομπάρσους Βενιζέλο και Κουβέλη. Με μία πυγμή που θα ζήλευε ακόμη και η Χρυσή Αυγή την οποία προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά να προσεγγίσει με κάθε τρόπο, άρχισαν να κατεβάζουν οργανωμένα πομπούς από το μόνο νόμιμο τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα.

Κατόπιν άρχισαν τις απειλές, τις επισκέψεις με τα ΜΑΤ για εκκενώσεις κτηρίων και την υπενθύμιση σε 2500 άτομα οτι είναι απολυμένοι άρα κάνουν παράνομη κατάληψη του τέως χώρου εργασίας τους.
Όλοι όσοι έβλεπαν ΝΕΤ την ώρα της διακοπής είδαν την εικόνα να παγώνει αφού είχε ανακοινωθεί οτι τα ΜΑΤ πάνε να κατεβάσουν τους πομπούς και στη συνέχεια έπιασαν τους εαυτούς τους να προσπαθούν να δουν πειρατικά ΕΡΤ! Δυο μέρες τώρα από link σε link πάμε για να δούμε τη μαραθώνια μετάδοση της ΝΕΤ ενώ πλήθος κόσμου δείχνει τη συμπαράστασή του.

Για τον πολύ απλό λόγο, οτι δεν γίνεται ένας Πρωθυπουργός που κυβερνάει από καθαρή κωλοφαρδία μετά τις τραγικές του επιλογές και το απίστευτα χαμηλό ποσοστό του πήρε στις εκλογές, να γράφει τους εταίρους του και να συμπεριφέρεται σαν ο μέγας όλων αρχηγός.
Δεν γίνεται αυτός ο άνθρωπος να τολμάει να μιλάει για ΕΡΤ άνδρο ρουσφετιών όταν όλη η Ελλάδα γελάει με τους διορισμούς Μεσσηνίων εδώ κι εκεί, όταν όλο το μουσείο της Ακρόπολης είναι τίγκα στους Μεσσήνιους.
Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε μία τραβηγμένη απόφαση και θα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειές της. Προκάλεσε τα δημοκρατικά ένστικτα όλων των Ελλήνων (περίεργος λαός, είχαν αγανακτήσει και όταν κάποιος άλλος τους πρότεινε δημοψήφισμα :-) ) και προφανώς δεν μπορεί να κάνει τώρα βήμα πίσω. 
Η αντίληψή του για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας Πρωθυπουργός, μία κυβέρνηση και η δημόσια τηλεόραση είναι ...
προκλητική, το ίδιο και του εκκαθαριστή Σίμου Κεδίκογλου για του οποίου τους διορισμούς βοά το Διαδίκτυο. Είναι αλήθεια οτι η ΕΡΤ με την προηγούμενη διακυβέρνηση έκανε κάποια βήματα μπροστά, με τον Σαμαρά και τους κολαούζους του έκανε 100 βήματα πίσω.

Είναι προφανές οτι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός. Δεν σεβάστηκε ούτε τους εταίρους του παρακάμπτωντάς τους, ούτε τη Βουλή, ούτε τη Δημοκρατία και προσπάθησε να κάνει επίδειξη τσαμπουκά προκειμένου να ενθουσιάσει Χρυσαυγίτες και αυτοαποκαλούμενους φιλελεύθερους με βαθιά κόμπλεξ προς οτιδήποτε κρατικό.

Το θέμα άλλωστε έχει ξεφύγει πια, όλος ο πολιτισμένος κόσμος έχει αντιδράσει, η EBU παραχωρεί τις συχνότητές της και κάποιος ιδιώτης κάνει παρεμβολές με ύποπτο τρόπο, απειλές γίνονται από το Υπουργείο Οικονομικών σε όποιον αναμεταδίδει ΕΡΤ, κόβουν τηλέφωνα και Internet στην ΕΡΤ, ενώ η Digea ο νέος νταβατζής των συχνοτήτων κόβει κατά βούληση το σήμα σε σταθμούς.

Όλα αυτά συνιστούν αντιδημοκρατική εκτροπή και ο άνθρωπος υπό τον οποίον έγιναν αυτά, δεν μπορεί να συνεχίσει να ηγείται της χώρας. Η ατολμία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που προφανώς νομίζουν οτι με κάποιον μαγικό τρόπο θα ανακάμψουν στο μέλλον κάνει κακό στη χώρα. Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν απομακρυνθεί από την Πρωθυπουργία θα συνεχίσει τον ακροδεξιό τσαμπουκά του, από κοντά με την ομάδα Αλήθειας σε μία προσπάθεια να συγκινήσει τη Χρυσή Αυγή.
Η εμπέδωση της Δημοκρατίας στη χώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ, αποφασίζομεν και διατάσσομεν τσαμπουκάδες δεν μπορούν να περάσουν. Οι ευαισθησίες του Κουβέλη και του Βενιζέλου δεν πείθουν κανέναν. Ειδικά ο Βενιζέλος δεν ήταν αμέτοχος στην προηγούμενη πτώση της δικής του κυβέρνησης, οπότε τα "το ΠΑΣΟΚ δεν ρίχνει κυβερνήσεις μόνο γέλωτα προκαλούν". Αν ο Σαμαράς πέσει θα το έχει προκαλέσει μόνος του (περίεργα φετίχ έχει ο άνθρωπος).
Δεν ξέρω αν η λύση είναι οι εκλογές, αλλά ο Σαμαράς δεν μπορεί να παραμείνει Πρωθυπουργός.

ΥΓ: Όπως θα είδατε δεν αναφέρθηκα στην ΕΡΤ η συζήτηση πια έχει ξεφύγει από αυτή τη βάση.

7 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα ερωτήματά σας:
    - Τι έγινε ξαφνικά λοιπόν και όλος ο κόσμος, αλλά κυριολεκτικά όλος ο κόσμος ασχολείται με την ΕΡΤ και όλοι οι Έλληνες ψάχνουν να δουν πειρατικά κρατική τηλεόραση;
    - Μήπως ξαφνικά αγάπησαν την ΕΡΤ;
    - Μήπως όλοι αυτοί την έβλεπαν ανελλιπώς;
    - Μήπως όλοι διαφωνούν με την εξυγίανση ή ήθελαν να συνεχίσει το καθεστώς που υπήρχε;
    - Μήπως είναι όλοι αριστεροί πατενταρισμένοι αγανακτισμένοι;

    Λάθος όμως η απάντηση: το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί το τέλος των 'ιερών αγελάδων' βάσει των οποίων πορεύεται η ελληνική κοινωνία, σηματοδοτώντας την ανασφάλεια για όσους εργάζονται σε αντίστοιχους οργανισμούς, δηλαδή πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Ως εκ τούτου, οι δυνάμεις συνενώνονται έναντι του κοινού εχθρού.

    Η δε άποψη πως η ΕΡΤ έπρεπε να αναδιαρθρωθεί εν λειτουργία, μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγεται στην ελληνική πραγματικότητα η οποία πόρω απέχει από την Βρετανική (BBC) ή την Γερμανική (DW).

    Αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να μας ενδιαφέρει είναι ο τρόπος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ (ή όπως ονομαστεί) προκειμένου να μην γίνει άλλο ένα Μεσσηνιακό (ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων) 'μαγαζί'. Όμως αυτό πιθανότατα δεν το θέλει κανένας και γι' αυτό πιθανότατα όλοι ασχολούνται με την ΕΡΤ ... περί όνου σκιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα,

    Δηλαδή να παραιτηθεί ο Σαμαράς, να πάμε σε εκλογές, να έχουμε μια νέα περίοδο ακυβερνησίας με πιθανή κατάληξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ, δηλαδή ένα σαφώς χειρότερο πολιτικό τοπίο.

    Κι όλα αυτά γιατί έκλεισε μια σφηκοφωλιά διαφθοράς.

    Να υπενθυμίσω ότι πέρυσι το καλοκαίρι η χώρα ταλαντευόταν μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής?

    Κρίμα, δεν περίμενα τέτοιο κείμενο από αυτό το σαιτ.


    Υ.Γ.
    Όποιος θεωρεί ότι το κλείσιμο έγινε με κακό τρόπο (μεταξύ τους κι εγώ) ας αρχίσουν να συζητάνε για τον τρόπο που θα κλείσουν (και μάλιστα όσο πιο σύντομα) και οι υπόλοιποι οργανισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραίτηση Σαμαρά από μια θέση (πρωθυπουργού) που χρησιμοποιεί τυχοδιωκτικά. Να μπει άλλος στην θέση αυτή - κοινής αποδοχής με βάση την σημερινή βουλή και την σημερινή πλειοψηφία. Δεν ζητάμε εκλογές - νομίζω ούτε η Τσούγδω τις θέλει, όπως και κανείς λογικός άνθρωπος. Αλλά ως πρωθυπουργός ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος - ας βάλουν τον Στουρνάρα...

      Διαγραφή
  3. ανώνυμε και cxz δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Η δημοκρατία, όταν θα φύγει η χούντα τις διπλής τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού και έρθει ο λαός στην εξουσία, θα έχει Πρωθυπουργό νέο και ωραίο που θα αποφασίζει δημοκρατικά τι θα κάνει τα λεφτά των άλλων που μάλλον θα τυπώνει ο ίδιος.

    Πάντως το νο.1 πρόβλημα είναι ο Σαμαράς. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει ο μιχαλολιά.. εεεε ο Αλέξης εννοούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ cxz
    H ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει.
    Θα συνεχίσει στην με άλλο όνομα και στην αρχή ενδεχομένως με λιγότερο προσωπικό, αλλά πολύ σύντομα θα ξαναγίνει η παλιά καλή ΕΡΤ που όλοι ξέραμε και "αγαπήσαμε", απ' ότι φαίνεται απο τα συλλαλητήρια συμπαράστασης.

    Στο μεσοδιάστημα οι περισσότεροι (οι διορισμένοι από τα κόμματα της τρικομματικής τουλάχιστον) θα επανέλθουν δριμύτεροι στην Νέα ΕΡΤ, αφού πρώτα ενθυλακώσουν τις βαρβάτες αποζημιώσεις που θα δωθούν απο τους γενναιόδωρους προστάτες της κρατικής ελευθεροτυπίας.

    Σε 2-3 χρόνια βάζω στοίχημα ότι θα έχουν διοριστεί πιο πολλοί στην Νέα ΕΡΤ από όσους παριστάνουν ότι 'δουλεύουν' στην ΕΡΤ σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κλεισει το Υπουργειο Δημοσιων Εργων(η καλυτερα αν τεθει σε διαθεσιμοτητα ή μετακινηθει σε αλλα υπουργεια κ.λ.π. το 70% του προσωπικου του), αφου το Προγραμμα Δημοσιων Επενδυσεων εχει μειωθει κατω απο το μισο θα υπαρχει διπλο οφελος.
    1. τα εξοδα του υπουργειου
    2. οι μιζες των εργων

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν οι ΔΕΚΟ η πατριδα μας
    αλλα η ΕΡΤ ειναι η ….βουλη μας (σχεδιο B)

    Δεν ειναι οι γκομενιτσες του διευθυντη της ΥΕΝΕΔ
    και τα πιο καλα μυαλα μας της ζωης το αποπαιδ’
    Επαρχιωτες στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ
    στον ΟΣΕ, τον ΕΟΜΜΕΧ, τον ΗΛΠΑΠ η τον ΟΠΑΠ
    Η Νακη Αγαθου και η Μιμη μισο-μισο
    του Λιανη η ξαδελφη και η ανηψια
    η Φωτεινη η Πιπιλη, η Συλβανα Ραπτη
    η Λιανα, Κουικ κι αλλα δεξια παιδια
    τα πασοκια, οι πασοκες, τα φρικια
    ο Νασος, οι Ρεπορτερς 7 στους 8 βουλευτες
    η ΕΡΤ τους πηγε στην Βουλη, τι τα θες
    Η Αννα η Καραμανλη, η Αγατσα η Αριαγνη
    ο νευρικος Ντινοπουλος που ζηλεψε τον Λιανη

    Δια να μην γραφω μονον περι των Αθηνων το κρατος
    ιδου τι ενθυμηθηκα ες βορειοτερον γεωγραφικον πλατος:
    την Χρυσαν την Αραπογλου τον Κωστα τον Γκιουλεκα
    ετσι εις τα προχειρα ξεπερασα τους δεκα!!!

    Και αν στο ποιηματιδιο αυτο λησμονησα κανενα
    καλοι μου αναγνωστες συγχωρεστε και εμενα

    Ωχ! μολις αντιληφθηκα εξεχασα τον Πανο
    τον κοκκινο μας υπουργο και τωρα τι θα κανω;

    19.06.2013

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU