Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μάνος Ματσαγγάνης για την ΕΡΤ: η ΔΗΜΑΡ απέτυχε να αποτρέψει την άλωση της ΕΡΤ από τον Λιάτσο και τους άλλους φίλους του Σαμαρά

του Χρήστου Παπανίκου

του Μάνου Ματσαγγάνη


Φοβάμαι ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ συμβολίζει όλα όσα έχουν πάει στραβά από τον περασμένο Ιούνιο. Όσον αφορά την τρικομματική κυβέρνηση: Αντί για μεταρρυθμίσεις και... εξυγίανση, αναβίωση του πελατειακού κράτους συν αυταρχισμός.
Και όσον αφορά τους "ελάσσονες εταίρους", και ιδίως τη ΔΗΜΑΡ: Αντί για επίμονη προσπάθεια με σκοπό τον επηρεασμό της κυβερνητικής πολιτικής (στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της ακεραιότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών) - τι; Ερασιτεχνισμός, απουσία ενός στοιχειώδους μπούσουλα, 4-2-1, κόκκινες γραμμές της συμφοράς και επικοινωνιακή διαχείριση των περισσότερων ζητημάτων.
Η τρικομματική κυβέρνηση απέτυχε να μεταρρυθμίσει τη δημόσια τηλεόραση, και η ΔΗΜΑΡ απέτυχε να αποτρέψει την άλωση της ΕΡΤ από τον Λιάτσο και τους άλλους φίλους του Σαμαρά. (Για το ΠΑΣΟΚ θα σας γελάσω.)
Τώρα το παιγνίδι θα παίζεται μεταξύ μιας ΝΔ που δήθεν κάνει επίδειξη πυγμής και του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν υπεραμύνεται των δημοσίων αγαθών. Με τη Χρυσή Αυγή στο ρόλο της μόνης δύναμης που κάνει αντισυστημική κριτική.
Χωρίς κάποια τολμηρή πρωτοβουλία - και ποια ακριβώς; - αυτό το συγκεκριμένο παιγνίδι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, μεταρρυθμιστές διαφόρων αποχρώσεων (αριστεροί δημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι), υπερβολικά απασχολημένοι με τον μικρόκοσμό μας όλο αυτό τον καιρό, είμαστε καταδικασμένοι να το κοιτάμε από τον πάγκο - για να μην πω από την εξέδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU