Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σαμαράς όπως Ερτογάν #ΕΡΤ


Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι η λύση, είναι φαινόμενο της παθογένειας.

Αντί να παρουσιαστεί ένα σκεπτικό για το τι θέλει η χώρα από τη δημόσια τηλεόραση, με τι κόστος και με ποιό τρόπο, η σημερινή κυβέρνηση έκανε ότι έκαναν σχεδόν όλες οι προηγούμενες όταν προσλάμβαναν και απέλυαν διευθυντές και λοιπούς κατά βούληση: αποφασίζομεν (με το μαξιλάρι μας) και διατάσσομεν.

Δεν είναι μεταρρύθμιση αυτό. Όπως δεν ήταν λύση το αντίστοιχα άναρχο άνοιγμα των συχνοτήτων, που μας ταλαιπωρεί 20 χρόνια μετά, με παιχνίδια διαπλοκής και κόστος λειτουργίας που ακόμα και σήμερα περνάει στον πολίτη μέσα από χορηγίες ΟΠΑΠ και χαριστικά θαλασσοδάνεια.

Το χειρότερο εδώ, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στις θεσμικές λειτουργίες της πολιτείας. Το παιχνίδι είναι στενά κομματικό και οι αναλύσεις έχουν να κάνουν με το μικροπολιτικό όφελος των παικτών και όχι το συμφέρον της χώρας σε βάθος χρόνου.

Σήμερα αποτελειώνουν την ΕΡΤ και έμελλε την ανακοίνωση να την βγάλει πρώην συνεργάτης - πρωτοπαλίκαρο - του κ. Ρουσόπουλου, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, καταγγέλλοντας επί της ουσίας τον εαυτό του και όλους τους πολιτικούς του συναδέλφους μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ποτέ η ΕΡΤ το το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που την χρησιμοποίησαν/διαχειρίστηκαν - όπως γίνεται ακόμα και σήμερα. Αυτοί ήταν και παραμένουν το πρόβλημα.


Ελπίζω μόνο ότι οι χαζοχαρούμενοι που επικροτούν τέτοιες κινήσεις αυταρχισμού, να μην κάκιζαν τις πρακτικές Ερτογάν την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, για να μην δώσουν πάτημα για να τους πουν υποκριτές ή διχασμένους.


*
alexacos.blogspot.gr

5 σχόλια:

  1. "Ελπίζω μόνο ότι οι χαζοχαρούμενοι που επικροτούν τέτοιες κινήσεις αυταρχισμού, να μην κάκιζαν τις πρακτικές Ερτογάν την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, για να μην δώσουν πάτημα για να τους πουν υποκριτές ή διχασμένους."

    "Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι σωστή, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους ελήφθη." - Δράση

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H λογική του "δεν είναι το πρόβλημα η ΕΡΤ (το ΙΚΑ, το Υπουργείο.. γενικά το δημόσιο), αλλά οι πολιτικοί που τη διαχειρίζονται" είναι η γνωστή καραμέλα που τόσα χρόνια επαναλαμβάνεται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις-κυρίως όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Κατά την άποψή μου, ξεφεύγει από την αριστερή ή δεξιά πολιτική. Μάλλον τείνει προς την πεφωτισμένη δεσποτεία.

    Τώρα το πως ένα σάπιο, διευθαρμένο, αντι-οικονομικό σύστημα, θα αναδείξει τους φοβερούς και σωστούς διαχειριστές και ενώ τέτοιο προηγούμενο δεν υπάρχει πουθενά στον χώρο και το χρόνο, είναι κάτι που δεν απασχολεί κανένα που σκέφτεται με τη λογική της top-down αλλαγής της κοινωνίας.

    Πολιτικά, αυτός που περιμένει (μάταια) τον καλό διαχειριστή που θα φτιάξει την κάθε ερτ, δεν διαφέρει από τον ταξιτζή που "έναν παπαδόπουλο χρειάζεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω καταλάβει ρε Γιώργο τι ξαφνικό ήταν αυτό που έγινε με την ΕΡΤ (κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει πριν 3 χρόνια με άχρηστους οργανισμούς και υπαλλήλους των, αντί της "φαρσοκωμωδίας" των μετατάξεων...). Δεν έχω πρόσβαση σε inside information, οπότε κάνοντας υποθέσεις σκέφτομαι α) μήπως θέλουμε να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη μετά το φιάσκο με τη Gazprom; β) Μήπως θέλουμε να ελέγξουμε ένα , κακά τα ψέμματα, μέχρι πρότινος άντρο του Σύριζα ; Δεν έχω ακόμα αποκρυσταλλώσει άποψη και δε μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που έγινε...από την άλλη να σου πω την αλήθεια, πολύ γουστάρω τη σκέψη πως δε θα πληρώνω μέσω του λογαριασμού ΔΕΗ τον Σπύρο Παπαδόπουλο για τις καραγκιοζοεκπομπές του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετράν μου, ακόμη και οι χούντες λύνουν κάποια προβλήματα, στερούν όμως τους πολίτες από βασικές αποφάσεις στην διαμόρφωση της ίδιας της ζωής τους. Το ζήτημα δεν είναι η ανακούφιση από τον Παπαδόπουλο, την Σαλαγκούδη, την Μπίλιω, την Ζαχαροπούλου και όλους τους ισόβιους λαθρεπιβάτες αλλά ποιος και πως οδηγεί... Ο αυταρχισμός είναι η χειρότερη συνταγή για το μέλλον. Με τον Πολίτη μακριά από την συνδιαμόρφωση των αποφάσεων, οι πολιτικοί καταλύουν την Δημοκρατία και μας κάνουν αόρατους/ες. Έπειτα κάνουν ότι θέλουν.

      Διαγραφή
    2. Εννοείται πως συμφωνώ αγαπητέ Γιώργο, η μεθόδευση ήταν απαράδεκτη και "ύποπτη" (να σου πως για αυτό έγραψα πιο πολύ, μια που ασχολείσαι με τα κοινά και κάτι παραπάνω θα ξέρεις γιατί έγινε αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή)

      Βέβαια, όσον αφορά τη συνδιαμόρφωση αποφάσεων και τη συμμετοχή του πολίτη θεωρητικά πολύ σωστά όλα, δυστυχώς στην Ελλάδα τον πολίτη μέχρις στιγμής τον κέρδισε ο αριστερός εθνικολαϊκισμός και όχι αυτό που θα θέλαμε...φυσικά δεν πιστεύω σε "φωτισμένες ολιγαρχίες", αλλά έχει και η δημοκρατία τα θέματα της...

      τέλος όταν βλέπω βίντεο σαν κ αυτό : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rl-GOKPNsI8 , συγχώρα με ανθρώπινο είναι μου'ρχεται να πω καλά κάνανε (και ας ξέρω πως υπάρχουν νέοι και άξιοι άνθρωποι που μένουν στο δρόμο στο βωμό της επικοινωνιακής ή μικροπολιτικής σκοπιμότητας, ενώ άλλοι κηφήνες του δημοσίου μένουν ανέγγιχτοι).

      Να σαι καλά, και κουράγιο στον αγώνα σου, μέσα από το site & τη Δράση

      Πέτρος

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU