Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σταματήστε να πυροβολείτε μέχρι θανάτου την επιχειρηματικότητα. Η οικονομία θα μας εκδικηθεί όλους χωρίς εξαιρέσεις


Στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε προς διαβούλευση ζητούνται και σχόλια ή προτάσεις από όσους επιθυμούν.
Το δικό μου σχόλιο είναι μόνο ένα πλέον και χωρίς άλλες προτάσεις μιας και τόσα χρόνια μαζί με πολλούς άλλους συνάδελφους γράφουμε,γράφουμε,γράφουμε αλλά χωρίς αντίκρυσμα.

Σταματήστε να πυροβολείτε μέχρι θανάτου την επιχειρηματικότητα.
Η οικονομία θα μας εκδικηθεί όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Ιδού λοιπόν οι πρόσφατες επιτυχίες σας από τα προηγούμενα 120 φορολογικά νομοσχέδια που ψηφίσατε και εφαρμόσατε για τη συντήρηση του κράτους τέρατος !!!!!!!

Από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΣΒΕΕ-

ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • 1 στις 3 επιχειρήσεις (33,8%) δηλώνει ότι έχει καθυστερημένες οφειλές προς τους προμηθευτές.
  • Πάνω από το 30% των επιχειρήσεων αναφέρει ότι καθυστερεί οφειλές σε ενοίκια, τράπεζες, ΔΕΚΟ.
  • Στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) οφείλει εισφορές το 43% των ερωτηθέντων.
  • Μόνη εξαίρεση το ΙΚΑ (17,6%), το οποίο επέδειξε μια σχετική πρόνοια αναφορικά με τις ρυθμίσεις που έκανε σχετικά με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σε σχέση με τις οφειλές (περίπου 25%) αναφέρεται σε ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία. Αυτό δείχνει ότι η φορολογική επιβάρυνση των μικρών επιχειρήσεων, η οποία αυξάνεται με το νέο νόμο, θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μέσα στο 2013. Αμέσως μετά ακολουθούν οι οφειλές προς τις ΔΕΚΟ, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η «κρατική ακρίβεια» συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ποσοστά του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. Οι μισοί επιχειρηματίες εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις το επόμενο έτος. Τούτο συνάδει με τα συμπεράσματα της έρευνας εισοδήματος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ όπου το 54,3% των πολιτών δηλώνουν αδυναμία πληρωμής
  • Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι το 80,9% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει χρήματα από προσωπικές καταθέσεις προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της επιχείρησης. Το 21,5% έχει εκποιήσει προσωπική περιουσία.
  • Τέλος, παρά τη σημαντική αύξηση στο κόστος λειτουργίας τους, περισσότερες από 8 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια προχώρησαν σε μείωση των τιμών. Μειώσεις όμως δεν υπήρξαν στις εισαγόμενες πρώτες ύλες, τα εισαγόμενα προϊόντα και ιδιαίτερα στα τυποποιημένα. Παράλληλα, υπήρξαν μεγάλες αυξήσεις στις ΔΕΚΟ, το ενεργειακό κόστος, τον ΦΠΑ και ιδιαίτερα στο κόστος χρήματος.
Το σημείο μηδέν (συνολικής κατάρρευσης) είναι πολύ κοντά αν δε λάβετε άμεσα μέτρα αποκατάστασης και μείωσης της επαχθούς εφαρμοζόμενης φορολογίας και δεν αναφέρομαι μόνο στην άμεση φορολογία.


Παράρτημα:

*από  Aristotelis Aivaliotis

O ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΣ "ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ"

Με δεδομένο ότι οι σημερινοί ελεύθεροι επαγγελματίες γνωρίζουν, κατά τεκμήριο, μαθηματικά, ξέρουν ότι όταν έλθει η ώρα τους οι συντάξεις που θα πάρουν θα είναι ψίχουλα, αν είναι καθόλου.
Επομένως οι σημερινές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν είναι στην πραγματικότητα ένας ακόμη "φόρος υπέρ τρίτων", στην καλύτερη περίπτωση των σημερινών συνταξιούχων.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ο μοναδικός "φόρος υπέρ τρίτων" που η μη πληρωμή του είναι ποινικό αδίκημα.
Στους άλλους φόρους υπέρ τρίτων, οι οποίοι είναι συνήθως συνδεδεμένοι με προϊόντα, η, υπηρεσίες, μπορείς και να μην πληρώσεις, αν επιλέξεις να μην είσαι "πελάτης". Ακόμα και για την πρώην ΕΡΤ το πολύ πολύ να σου κόβανε το ρεύμα...
Έτσι οι εισφορές στον ΟΑΕΕ, που σήμερα το 50% των υποχρέων αδυνατούν να πληρώσουν, είναι, με διαφορά, ο απεχθέστερος "φόρος υπέρ τρίτων".
Κατά τα άλλα, ...

ακούω ότι θα καταργηθούν οι φόροι υπέρ τρίτων. Ιδού η Ρόδος...

Σε συμπλήρωμα, αξιολόγηση του φόρου αυτού:

"από Michalis Sirakis

1. Πληρωμή εισφοράς:

Είτε κάποιος βγάζει 100.000 το μήνα είτε 50 ευρώ η εισφορά παραμένει η ίδια.
Το σύστημα ΔΕΝ εξετάζει αν έχεις να πληρώσεις. Απλά απαιτεί
ΕΠΟΜΕΝΩΣ θα με βάλουν φυλακή αν αποδεδειγμένα δεν έχω να πληρώσω. Δίκαιο δεν το λες.

2. Νοσοκομειακή κάλυψη

Όταν χρωστάς δεν την έχεις. Σου τη ζητάνε όμως αναδρομικά με προσαυξήσεις για υπηρεσία που ΔΕΝ σου παρέχουν. Δίκαιο δεν το λες

3. Σύνδεση με εργασίες

Αν χρωστάς στον ΟΑΕΕ γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ να πληρώσεις και θέλεις να κάνεις μια άλλη δουλειά ΜΗΠΩΣ αυξήσεις το εισόδημά σου, δεν παίρνεις ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΣΟυ απαγορεύουν δηλαδή να εργασθείς. ΔΙΚΑΙΟ δεν το λες.

4. Αν προσληφθείς σαν ιδιωτικός υπάλληλος με ΙΚΑ, πάλι δεν μπορείς να έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί χρωστάς στον ΟΑΕΕ.
Δίκαιο δεν το λες.

5. Δεν γνωρίζεις ποτέ, πόσα έδωσες μέχρι τώρα, τι σύνταξη θα πάρεις. Δεν παίρνεις κανένα λογαριασμό παρα μόνο τι είναι να πληρώσεις
Δίκαια όλα τα παραπάνω δεν τα λες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU