Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σταύρος Τσακυράκης: Όχι μόνο πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο Σακκάς αλλά και να αναζητηθούν ευθύνες στους δικαστές

Ένας άνθρωπος πεθαίνει -γιατί ;
από το epikairo
Σταύρος Τσακυράκης [via fb]: H συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Κώστα Σακκά πέρα από τις ανώτατο όριο που προβλέπει το Σύνταγμα είναι προδήλως παράνομη. Όχι μόνον πρέπει αμέσως να αφεθεί ελεύθερος αλλά να αναζητηθούν ευθύνες από τους δικαστές που διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησής του. Επειδή δεν μπορούν να απονείμουν δικαιοσύνη σε εύλογο χρόνο παρανομούν.
Αρθρο 6 του Συντάγματος: "Aπαγορεύεται η υπέρβαση των ανωτάτων ορίων της προφυλάκισης με τη διαδοχική επιβολή του μέτρου αυτού για επί μέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης" 

Ιστορικό: Ο Σακκάς συνελήφθη κατά την διάρκεια των συλλήψεων που είχαν στόχο την πάταξη της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Κι ενώ είναι ξεκάθαρος ως προς τις αναρχικές του πεποιθήσεις, τόσο ο ίδιος, όσο και η ίδια η οργάνωση αρνούνται κατηγορηματικά την ενεργό συμμετοχή του σε αυτή. 

Αν ο Σακκάς, όμως, ήταν πράγματι μέλος της οργάνωσης ή όχι, δεν είναι πλέον το ερώτημα, και μάλιστα ούτε οι ίδιες οι δικαστικές αρχές φαίνεται να ενδιαφέρονται τόσο να το απαντήσουν. Δεν έχει υπάρξει ξανά παρόμοια παραβίαση του νόμου περί προφυλάκισης στην χώρα από το 1996, όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου πήρε μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά της Ελλάδας, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. 

Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη το 2008, είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του, καθώς είχε εντωμεταξύ λήξει ο μέγιστος χρόνος νόμιμης προφυλάκισης του [tvxs]

Εpikairo: O πρέσβης του νόμου και της τάξης Αντώνης Σαμαράς έχει καταπατήσει περισσότερες φορές το σύνταγμα και από τη Χρυσή Αυγή. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός στον οποίο επενδύσαμε να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, θέτοντάς την εντός νόμου. Αύριο, θα επικαλεστεί πάλι το σύνταγμα, αυτό που ο ίδιος σήμερα ποδοπατεί, μα δε θα πείθει κανέναν πια.

Σάπισε το ξύλο του συνταγματικού τόξου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU